PDA

Επιστροφή στο Forum : Μπλε Αστακος

epistimon
02-12-05, 20:19
1)Υπαρχουν καθολου πληροφοριες (στα ελληνικα) για τις συνηθειες, το περιβάλλον, τη διατροφη κτλ του μπλε αστακου;
2)Ζει μονος του σε ενα ενυδρειο 15 λιτρων;
3)Τι συγκάτοικο θα μπορουσε να έχει που να μην κινδυνευει κανενα από τα δυο ειδη;

Giorgos
03-12-05, 01:51
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=7255&highlight=%E1%F3%F4%E1%EA%EF%F2

epistimon
03-12-05, 10:18
Ευχαριστω για τις χρησιμες πληροφοριες. Αν γνωριζει κανενας και καποιο site σχετικο, θα ηταν χρησιμο. Ο μαγκας παντως καλα περναει και μονος του, απλα δεν ειμαι σιγουρος οτι το DIY ενυδρειο του, χωρητικοτητας 15 περιπου λιτρων, θα ειναι αρκετο και στο μελλον ή θα πρεπει να βαλω το τσουκαλι στη φωτια.... (χεχε... το μαναρι μου θα το ψησω;). Αν του γραψω μια διαιτα, μπορει και να μη μεγαλωσει πολυ; Ποσο φτανει (μεγεθος) και ποσο ζει; Παντως ο Ρωχαμης ειναι μαθητουδι στις αποδρασεις μπροστα στον αστακο. Καμια φορα φοβαμαι μην κοψει κανενα καλωδιο και ψηθει απο μονος του.

epistimon
05-12-05, 10:25
Τελικα σε τι μεγεθος φτανει ο μπλε αστακος; Ειναι αρκετο το ενυδρειο 15 λιτρων; (διαστασεις: μηκος:39cm, πλατος:20cm, υψος:20cm). Ειναι μονος του στο ενυδρειο αυτο (μονο με τις πετρες του), μηπως χρειαζεται και δευτερο ή ειναι οκ; Παρακαλω, οποιος γνωριζει, δωστε μου αυτες τις πληροφοριες.

george hmmy
05-12-05, 10:50
φίλε επιστήμονα εγώ είχα έναν αστακό στο 100άρι ενυδρείο, τα πήγαινε μια χαρά με τα ψάρια (δεν τα πείραζε αν και κυνηγός) αλλά είχα πρόβλημα με τα φυτά, τα κλάδευε. έτσι λοιπόν αγόρασα ένα ενυδρειάκι 25 λίτρων και τον έβαλε εκεί. μαράζωσε και δεν ξανάλαξε κέλυφος ποτέ. (στο 100άρι κάθε μήνα, ίσως και λιγότερο, άλλαζε) μετά από μερικούς μήνες πέθανε. δεν ξέρω αν ισχύει ότι και στα ψάρια (δίσκους συγκεκριμένα) ότι θέλουν όγκο νερού και ύψος για να αναπτυχθούν σωστά αλλά στην περίπτωση μου δεν άντεξε.

Maverick
05-12-05, 12:17
Και ο δικός μου, μεγάλωνε πολύ γρήγορα, έτρωγε συνέχεια και έκανε έκδυση μια φορά το μήνα! Είχε γίνει πολύ όμορφος! Μέχρι που τελικά τον έφαγε το Clarias μου... :-(

Αν θες να κάνεις αναζήτηση στο internet, το ονομα του είναι blue yabbie (ή yabby) και το επιστημονικό του όνομα Cherax destructor.