PDA

Επιστροφή στο Forum : Βιολογικα υλικα για fluval 306

tanganyika
14-08-17, 03:39
Καλησπερα σας !θα η ηθελα τις γνωμες σας σχετικα με τα βιολογικα υλικα που θα μπορουσα να βαλω στο φιλτρο μου, η εταιρεια δινει τα σφουγγαρια που καταλαμβανουν την αριστερη μερια του καδου .. και επειτα στα τρια καλαθακια κατω-κατω μαυρα σφουγγαριακια , στην μεση μακαρονι -και πανω ανθρακο που καθεται πανω σε ενυδριακο βαμβακι .. οποτε λοιπον σκεφτομουν

να πεταξω τα μαυρα σφουγγαρακια κατω-κατω και να τα αντικαταστησω με μακαρονι siporax ? καπου διαβασα οτι τα 4 σφουγγαρια που εχει το fluval στα αριστερα ειναι ηδη αρκετα ...
επισης το πανω-πανω στρωμα να βγαλω τον ανθρακα και να βαλω ελαφροπετρα και απο πανω της filter wool για να κραταει τα μικροσωματιδια η ενυδριακο βαμβακι ...? δεν ξερω αν γινεται ετσι ..

τα φωτα σας .....!!!

Τάκης
14-08-17, 07:15
Βάλε το μακαρόνι που υπάρχει στο κάτω κάτω καλαθάκι , και τα υπόλοιπα τα γεμίζεις με ελαφρόπετρα.
Τον άνθρακα δεν τον χρειάζεσαι

KostasGR
14-08-17, 10:47
Καλησπερα σας !θα η ηθελα τις γνωμες σας σχετικα με τα βιολογικα υλικα που θα μπορουσα να βαλω στο φιλτρο μου, η εταιρεια δινει τα σφουγγαρια που καταλαμβανουν την αριστερη μερια του καδου .. και επειτα στα τρια καλαθακια κατω-κατω μαυρα σφουγγαριακια , στην μεση μακαρονι -και πανω ανθρακο που καθεται πανω σε ενυδριακο βαμβακι .. οποτε λοιπον σκεφτομουν

να πεταξω τα μαυρα σφουγγαρακια κατω-κατω και να τα αντικαταστησω με μακαρονι siporax ? καπου διαβασα οτι τα 4 σφουγγαρια που εχει το fluval στα αριστερα ειναι ηδη αρκετα ...
επισης το πανω-πανω στρωμα να βγαλω τον ανθρακα και να βαλω ελαφροπετρα και απο πανω της filter wool για να κραταει τα μικροσωματιδια η ενυδριακο βαμβακι ...? δεν ξερω αν γινεται ετσι ..

τα φωτα σας .....!!!
Οχι να μην τα βγαλεις, κανουν δουλεια.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

tanganyika
14-08-17, 11:14
Βάλε το μακαρόνι που υπάρχει στο κάτω κάτω καλαθάκι , και τα υπόλοιπα τα γεμίζεις με ελαφρόπετρα.
Τον άνθρακα δεν τον χρειάζεσαι

Τάκη ενυδριακο βαμβάκι να βαλω σε καποιο απο τα καλαθάκια??απο πανω η απο κάτω από την ελαφρόπετρα??

Επίσης που μπορω να βρω ελαφρόπετρα??
-------------------------
Οχι να μην τα βγαλεις, κανουν δουλεια.

Οι γνωμες διίστανται Κώστα..εχεις δοκιμασει να τα αλλάξει και δεν εχεις δει διάφορα?? Διαβαζα οτι οσο περισσότερο βιολογικο υλικο τοσο το καλύτερο..καθώς εχεις περισσότερα βακτήρια πράγμα που στα σφουγγάρια δεν γινεται με τοσο επιτυχία..τον άνθρακα Επίσης να τον κρατήσω για να μου κανει γυαλί το νερό??τι να το κάνω..δεν μου προσφέρει κατι άλλο...

KostasGR
14-08-17, 11:58
Στον καθαρισμο του φιλτρου πριν κανα 2 εβδομαδες ειδα οτι το σφουγγαρι ειχε πολυ μακα, πραγμα που σημαινει οτι αν δενυπηρχε θα πηγαινε στο βιολογικο, αρα τα πλαϊνα σφουγγαρια δεν ειναι αρκετα.

Βαμβακι πανω πανω και το νερο σου θα ειναι κρυσταλλο οπως το δικο μου

Τάκης
14-08-17, 12:17
Ελαφρόπετρα στο Πρακτικερ
https://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290
ο άνθρακας δεν προσφέρει τίποτα, μόνο μετά από θεραπεία για να απορροφήσει τα φάρμακα.
Σφουγγάρια όπου και να μπουν, ακόμα και στην έξοδο του φίλτρου θα πιάσουν μάκα,
επομένως όσα και να βάλεις θα πιάσουν μάκα.
Το ενυδρειακό βαμβάκι προτιμώ να το βάζω αμέσως μετά τα σφουγγάρια,
έτσι προστατεύει ακόμα περισσότερο το βιολογικό υλικό από τα μπουκώσει εύκολα,
στα εξωτερικά φίλτρα όμως αυτό δυσχεραίνει την εύκολη αντικατάσταση,
για αυτό το βάζουν πάνω πάνω, έτσι όμως προστατεύει και τη φτερωτή από το να σφηνώσει βιολογικό υλικό , όπως ελαφρόπετρα.

tanganyika
14-08-17, 13:16
Ελαφρόπετρα στο Πρακτικερ
https://www.praktiker.gr/p/elafropetra-6-12mm-12lt-7290
ο άνθρακας δεν προσφέρει τίποτα, μόνο μετά από θεραπεία για να απορροφήσει τα φάρμακα.
Σφουγγάρια όπου και να μπουν, ακόμα και στην έξοδο του φίλτρου θα πιάσουν μάκα,
επομένως όσα και να βάλεις θα πιάσουν μάκα.
Το ενυδρειακό βαμβάκι προτιμώ να το βάζω αμέσως μετά τα σφουγγάρια,
έτσι προστατεύει ακόμα περισσότερο το βιολογικό υλικό από τα μπουκώσει εύκολα,
στα εξωτερικά φίλτρα όμως αυτό δυσχεραίνει την εύκολη αντικατάσταση,
για αυτό το βάζουν πάνω πάνω, έτσι όμως προστατεύει και τη φτερωτή από το να σφηνώσει βιολογικό υλικό , όπως ελαφρόπετρα.

Οποτε για να κανω ενα συνδυασμό και των 2 σας τι θα λέγατε αν

1) κατω κατω αφηνα το σφουγγάρι ως εχει(να παρω το μπλε η μικρη σημασια εχει??η εταιρία δίνει το μαυρο)

2)στην μεση το μακαρονι

3)πανω πανω ελαφροπετρα και απο πανω της ενυδρειακο βαμβάκι για προστασία της φτερωτής??

Τι λετε για τα παραπάνω??

Επίσης ρε παιδιά επειδή θελω να τρέξω το φιλτρο μονο με άνθρακα γιατι έπλυνα αμμο-ενυδρειο με χλωρίνη ,ανθρακα βαζω και στα τρια καλαθάκια χυμα? Η στο 1 απο τα 3? Πρεπει να παρω τούλι να τα βάλω??? Επίσης τα πλαινα σφουγγαρια τα αφαιρώ κατα την διαδικασία αυτή??

globalzero
14-08-17, 13:32
Εγώ το βαμβάκι θ το έβαζα τελευταίο στο πάνω πάνω καλάθι ή στο μεσαίο.
Γνώμη εάν το βαλεις αμέσως μετά τα σφουγγάρια δηλαδή στο πάτο του φίλτρου θα σου λερωνεται άμεσα αφού όλη η βρωμιά εκεί είναι.

Στάλθηκε από το LG-D802 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

KostasGR
14-08-17, 14:01
Γνώμη εάν το βαλεις αμέσως μετά τα σφουγγάρια δηλαδή στο πάτο του φίλτρου θα σου λερωνεται άμεσα αφού όλη η βρωμιά εκεί είναι.

Σωστο

tanganyika
14-08-17, 14:34

Μισο γιατι μπερδεύτηκα..Εννοείς το ενυδριακο βαμβάκι?στο πανω πανω θα βάλω την ελαφροπετρα στην βάση της η απο πανω της το βαμβάκι ??

Σφουγγάρι στο πρωτο
Μακαρονι στι δεύτερο
Ελαφροπετρα +ενυδριακο βαμβάκι στο τρίτο..

sarpijk
14-08-17, 15:18
Ενυδρείακο βαμβάκι έχω εντελώς καταργήσει γιατί μπουκωνει στη βδομάδα και μειώνει πολύ τη ροή. Με ένα προφιλτρο στο μπαστούνι εισαγωγής μπορείς να έχεις πολύ καλή απόδοση χωρίς μείωση ροής. Εννοείται ότι και το προφιλτρο μπουκωνει εάν δε καθαρίζεται τακτικά αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το συντηρείς από το να ανοίγεις το φίλτρο συνέχεια.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Τάκης
14-08-17, 15:42
Σωστο

Για ένα λεπτό βρε παιδιά,
αν το βάλει μετά το σφουγγάρι θα μπουκώνει ,
ενώ αν το βάλει μετά το βιολογικό υλικό όχι ;
Για σκεφτείτε το λίγο,
είναι καλύτερα δηλαδή να μπουκώνει το βιολογικό υλικό ;
-------------
Άσχετα πως είναι δύσχρηστο στην αλλαγή ,
για να μπουκώνει όμως μετά τα σφουγγάρια μας δείχνει πως υπάρχουν ακόμα σκουπιδάκια που θα καταλήξουν στο βιολογικό υλικό

tanganyika
14-08-17, 15:48
Για ένα λεπτό βρε παιδιά,
αν το βάλει μετά το σφουγγάρι θα μπουκώνει ,
ενώ αν το βάλει μετά το βιολογικό υλικό όχι ;
Για σκεφτείτε το λίγο,
είναι καλύτερα δηλαδή να μπουκώνει το βιολογικό υλικό ;

Τακη παρε τα ηνια ..τι να κανωωωωω τελικα ???

κατω-κατω : μαυρο σφουγγρι

μεση :siporax σε δυχτακι η χυμα ?

πανω -πανω : χυμα ελαφροπετρα η σε δυχτακι και απο πανω ενυδρειακο βαμβακι ? η απο κατω απο την ελαφροπετρα να το βαλω ?

Τάκης
14-08-17, 16:17
Θα σου εξηγήσω αλλά δεν θα σου πω τι θα κάνεις :)
Τι προτείνει ο κατασκευαστής ;
Ο κατασκευαστής στο τελευταίο στάδιο προτείνει βάτα, όχι ενυδρειακό βαμβάκι ,
γιατί προτείνει βάτα ;
για 3 λόγους,
για να καθαρίζει πολύ καλά το νερό από σωματίδια,
για να προστατεύει τη φτερωτή,
και για να πουλάει αναλώσιμα.
Εμείς τι θέλουμε ;
Να έχουμε καθαρό νερό χωρίς σωματίδια,
Να προστατεύουμε τη φτερωτή για να μη πληρώνουμε συνέχεια καινούρια ,
και όλα αυτά, αλλά να μη τα πληρώνουμε για χαβιάρι.
Τι κάνουμε λοιπόν ;
Δεν αγοράζουμε βάτα αλλά βάζουμε ενυδρειακό βαμβάκι,
έτσι καλύψαμε τη κατακράτηση σωματιδίων,
πρέπει όμως να προστατέψουμε τη φτερωτή,
άρα βάζουμε το ενυδρειακό βαμβάκι ή ένα άλλο λεπτό σφουγγάρι στο τελευταίο στάδιο,
θέλουμε να προστατέψουμε και το βιολογικό υλικό να μη μπουκώνει γρήγορα,
τότε βάζουμε ενευδρεαικό βαμβάκι πριν το βιολογικό υλικό,
αλλά όταν θα ανοίγουμε το φίλτρο θα πρέπει να βγάζουμε όλα τα καλαθάκια
να αλλάζουμε το ενυδρειακό βαμβάκι,
αν δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό τότε δεν βάζουμε
αλλά ίσως να χρειαστεί να καθαρίζουμε πιο τακτικά το βιολογικό υλικό.
Όλα τα παραπάνω όμως δεν είναι το ίδιο σε όλα τα ενυδρεία,
υπάρχουν πολλοί παράγοντες,
όπως
το είδος των ψαριών,
το πως ταΐζουμε
το τι ταΐζουμε.
Οπως καταλαβαίνεις , υπάρχει βασικός κανόνας αλλά διαφοροποιείτε ανάλογα με το ενυδρείο.
Πιστεύω να μη σε μπέρδεψα αλλά να βοήθησα :)

χρηστος33
14-08-17, 17:34
Ενυδρείακο βαμβάκι έχω εντελώς καταργήσει γιατί μπουκωνει στη βδομάδα και μειώνει πολύ τη ροή. Με ένα προφιλτρο στο μπαστούνι εισαγωγής μπορείς να έχεις πολύ καλή απόδοση χωρίς μείωση ροής. Εννοείται ότι και το προφιλτρο μπουκωνει εάν δε καθαρίζεται τακτικά αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το συντηρείς από το να ανοίγεις το φίλτρο συνέχεια.

+ 1 απο εμενα. Παρα πολυ πιο ευκολα.

tanganyika
14-08-17, 18:34
γιατί προτείνει βάτα ;
για 3 λόγους,
Εμείς τι θέλουμε ;
Τι κάνουμε λοιπόν ;
άρα βάζουμε το ενυδρειακό βαμβάκι ή ένα άλλο λεπτό σφουγγάρι στο τελευταίο στάδιο,
όπως
το είδος των ψαριών,
το πως ταΐζουμε
το τι ταΐζουμε.
Οπως καταλαβαίνεις , υπάρχει βασικός κανόνας αλλά διαφοροποιείτε ανάλογα με το ενυδρείο.

μαλιστα ! βοηθησες αρκετα Τακη , ευχαριστω πολυ πιστευω οτι καταλαβα , το να αποφυγουμε να παει ελαφροπετρα στην φτερωτη δεν θα μπορουσαμε να βαλουμε την ελαφροπετρα σε δυχτι οποτε δεν βαζεις ενυδριακο βαμβακι και το βαζεις στο πρωτο στρωμα ...

βεβαια με ψηνει και η ιδεα του φιλου sarpijk με το προφιλτρο ,ωστε να αφησω τα υλικα ως εχουν ..αντε να αλλαξω τον ανθρακα με ελαφροπετρα .

βεβαια δεν ειχα ιδεα οτι υπηρχε ..κατι τετοιο .που μπορω να βρω κατι ετοιμο ? η μπορω να φτιαξω κατι μονος μου ???

sarpijk
14-08-17, 18:37
Και εμένα το φίλτρο fluval είναι το 204. Χρησιμοποιώ http://www.ebay.com.au/itm/322165191899 τέτοιο από eBay

tanganyika
14-08-17, 18:43
Και εμένα το φίλτρο fluval είναι το 204. Χρησιμοποιώ http://www.ebay.com.au/itm/322165191899 τέτοιο από eBay

τα αλλαζεις καθε ποτε ?
το τοποθετεις μεσα στον σωληνα εισοδου ?
μπορω να καταργησω το τελευταιο κομματι της εισοδου που εχει την μπιλια ? γιατι πιανει βρωμα και δεν μπορω να την καθαρισω ...?

χρηστος33
14-08-17, 19:15
δες το βιντεακι στο σημειο 14.09 για να καταλαβεις που περιπου θα μπει το σφουγγαρακι που σου προτειναν πιο πανω. Στο βιντεο ομως αυτος εχει βαλει / πιασει ενυδρειακο βαμβακι (η κατι αναλογο) στο μπαστουνι εισαγωγης. εσυ εαν παρεις το σφουγγαρακι εχει μια τρυπα στην μεση στην οποια μπαινει η ακρη απο το μπαστούνι εισαγωγής.
https://www.youtube.com/watch?v=pwTqsRtPwnI

το καθαριζεις μονο οταν πεφτει η ροη του φιλτρου σου. εαν θελεις παρε 2-3 για να εχεις και να κανεις την ζωη σου πιο ευκολη.
δες ενα σχετικο θεμα για την μπιλια. εγω στην θεση σου θα την εβγαζα χωρις να θελω να σε επηρρεασω.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=859963&langid=1

tanganyika
16-08-17, 22:01
δες το βιντεακι στο σημειο 14.09 για να καταλαβεις που περιπου θα μπει το σφουγγαρακι που σου προτειναν πιο πανω. Στο βιντεο ομως αυτος εχει βαλει / πιασει ενυδρειακο βαμβακι (η κατι αναλογο) στο μπαστουνι εισαγωγης. εσυ εαν παρεις το σφουγγαρακι εχει μια τρυπα στην μεση στην οποια μπαινει η ακρη απο το μπαστούνι εισαγωγής.
https://www.youtube.com/watch?v=pwTqsRtPwnI

το καθαριζεις μονο οταν πεφτει η ροη του φιλτρου σου. εαν θελεις παρε 2-3 για να εχεις και να κανεις την ζωη σου πιο ευκολη.
δες ενα σχετικο θεμα για την μπιλια. εγω στην θεση σου θα την εβγαζα χωρις να θελω να σε επηρρεασω.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=859963&langid=1

Χρηστο ειδα το βιντεακι αυτος βαζει ενυδρειακο βαμβακι .. οσον αφορα το σφουγγαρακι προσπαθω να καταλαβω πως το βαζω απο τα λεγομενα σου μπαινει ΜΕΣΑ ? στον σωληνα εισαγωγης το οποιο σφουγγαρι εχει μια τρυπα η οποια ειναι και εκει που τελειωνει το μπαστουνι ....για να περναει το νερο ..προφανως εχει τρυπα και απο την αλλη μερια ...(ειναι διαμπερες δλδ ).. το παραγγειλa να το δοκιμασω ...σε καθε αλλαγη νερου θα το καθαριζω ..και γενικα αντικατασταση οταν ξεφτιζει .. ??

οσον αφορα την μπιλια εχει τον ρολο ανεπιστροφης βαλβιδας ...δεν ξερω ισως την αφαιρεσω ....επηρεαζει αν μπει και το προφιλτρο την ροη του φιλτρου...μηπως μπουκωνει πολυ η εισαγωγη και μπιλια και προφιλτρο μαζι ?

χρηστος33
16-08-17, 23:42
τι εννοεις μεσα? το σφουγγαρακι το βαζεις / καπακωνεις την ακρη απο το σωληνα εισαγωγης καπως ετσι δηλαδη:
https://www.aquazone.gr/forums/uploads/post-16924-1280665253.jpg
λειτουργει σαν προφιλτρο και κραταει τα χοντρα πριν αυτα εισελθουν στο φιλτρο. δεν ειναι διαμπερες αυτο που σου προτεινε ο sarpijk. και δεν χρειαζεται να ειναι. εσυ γιατι θελεις να ειναι διαμπερες, πιος ο λογος? εγω το καθαριζω ανα 2 βδομαδες περιπου, με νερο βρυσης και κανονικο τριψιμο (μην το λυπασε), περιπου μου κραταει 1-1,5 χρονο οπου και το αντικαθιστω. αλλα αυτο θα το δεις μονοσ σου αναλογα με την πτωση της ροης σου (για το πλυσιμο) και την φθορα (για την αντικατασταση).
τωρα για την μπιλια δεν ξερω, δεν εχω αυτο το φιλτρο για να σου πω με σιγουρια. αλλα απο οσα φιλτρα ξερω κανενα δεν εχει βαλβιδα ανεπιστροφης και λειτουργουν χωρις κανενα προβλημα. αλλα αρχικα αστο με την μπιλια, δες πως θα παει και εαν πεφτει η ροη πολλη γρηγορα δοκιμασε να την βγαλεις. και βλεπεις εαν υπαρχει διαφορα στην πτωση της ροης με και χωρις την μπιλια.

tanganyika
16-08-17, 23:50
τι εννοεις μεσα? το σφουγγαρακι το βαζεις / καπακωνεις την ακρη απο το σωληνα εισαγωγης καπως ετσι δηλαδη:
https://www.aquazone.gr/forums/uploads/post-16924-1280665253.jpg
λειτουργει σαν προφιλτρο και κραταει τα χοντρα πριν αυτα εισελθουν στο φιλτρο. δεν ειναι διαμπερες αυτο που σου προτεινε ο sarpijk. και δεν χρειαζεται να ειναι. εσυ γιατι θελεις να ειναι διαμπερες, πιος ο λογος? εγω το καθαριζω ανα 2 βδομαδες περιπου, με νερο βρυσης και κανονικο τριψιμο (μην το λυπασε), περιπου μου κραταει 1-1,5 χρονο οπου και το αντικαθιστω. αλλα αυτο θα το δεις μονοσ σου αναλογα με την πτωση της ροης σου (για το πλυσιμο) και την φθορα (για την αντικατασταση).
τωρα για την μπιλια δεν ξερω, δεν εχω αυτο το φιλτρο για να σου πω με σιγουρια. αλλα απο οσα φιλτρα ξερω κανενα δεν εχει βαλβιδα ανεπιστροφης και λειτουργουν χωρις κανενα προβλημα. αλλα αρχικα αστο με την μπιλια, δες πως θα παει και εαν πεφτει η ροη πολλη γρηγορα δοκιμασε να την βγαλεις. και βλεπεις εαν υπαρχει διαφορα στην πτωση της ροης με και χωρις την μπιλια.

οποτε η τρυπα θυλακωνει-κουμπωνει οπως βλεπω την φωτο το μπαστουνι και απο κατω ειναι κλειστο , το νερο μπαινει απο τους πορους του σφουγγαριου ?μου κανει εντυπωσει στο οτι δεν πεφτει η ροη ...

την μπιλια θα την αφαιρεσω ..

χρηστος33
17-08-17, 00:06
Εννοείται ότι και το προφιλτρο μπουκωνει εάν δε καθαρίζεται τακτικά αλλά είναι πολύ πιο εύκολο να το συντηρείς από το να ανοίγεις το φίλτρο συνέχεια.

εαν το καθαριζεις καθε βδομαδα (δηλαδη σε καθε αλλαγη, 5 λεπτα δουλεια ειναι) δεν νομιζω να εχεις καποιο θεμα με την ροη. αλλα αυτο θα το δεις και στην πορεια.

tanganyika
17-08-17, 00:36
εαν το καθαριζεις καθε βδομαδα (δηλαδη σε καθε αλλαγη, 5 λεπτα δουλεια ειναι) δεν νομιζω να εχεις καποιο θεμα με την ροη. αλλα αυτο θα το δεις και στην πορεια.

ωραια οποτε περιμενω το προιον να ερθει και το βλεπουμε στην πραξη !!;););)

χρηστος33
17-08-17, 00:46
βεβαια μολις τωρα ειδα και αυτο
Παντως δεν ειναι οτι καλυτερο αυτο το σφουγγαρι (ειναι πιο ψιλοτρυπο απο οτι πρεπει) και θα πρεπει να βρουμε καλυτερη λυση.

Υπαρχει ενα θεμα ομως προς συζητηση, παρατηρω οτι μπορει να κραταει καθαρο το φιλτρο απο σκουπιδια, αλλα μου βουλωνουν οι σωληνες εισοδου-εξοδου με γλιτσα μετα την τοτοθετηση αυτου του σφουγγαριου.
Παλιοτερα εκανα καθε 3 μηνες καθαρισμο αλλα τωρα καθε μηνα στουμπωνουν με γλιτσα. Το διασταρωσα με ενα φιλο που χρησιμοποιει και αυτο σφουγγαρι (αλλο) στην εισοδο και εχει το ιδιο προβλημα.
Εριξε το φταιξιμο σε υψηλες μετρησεις ΝΟ3 (100) και απο τοτε που τις κατεβασε σε (40) σταματησαν να του βουλωνουν.
Το περιεργο ειναι πως εμενα τα ΝΟ3 δεν εχουν ξεπερασει ποτε τα 20 :confused:
Δεν νομιζω να ειναι αυτη η αιτια που βουλωνουν.
Καποιο αλλο "χημικο" παιχνιδι γινεται.
Σκεφτομαι, μαλλον φταιει η πεσμενη ροη οταν αρχιζει και βουλωνει το σφουγγαρι.
πχ τωρα με τις γεννες των γκουραμιων δεν πειραξα καθολου το ενυδρειο (αλλαγη νερου, κλαδεμα, καθαρισμα σφουγγαριου) και ψιλοβουλωσε και επεσε η ροη.
Πρεπει να πειραματιστω και με πιο χοντροτρυπο που δεν θα βουλώνει τοσο ευκολα.
απο ενα παλιο θεμα
http://www.aquatek.gr/vb/newreply.php?do=newreply&p=317371
και θα ηθελα μια απαντηση / συμπερασμα (εαν γινεται), εαν υπηρξε καποια εξελιξη. δηλαδη εαν βουλωνουν οι σωληνες εισοδου-εξοδου με γλιτσα εξαιτιας του σφουγγαρου.

tanganyika
17-08-17, 00:52
εννοειται οταν ερθει (γιατι θα αργησει..προς τα τελη του μηνα .) και τοποθετηθει θα ενημερωσω χρηστο ..

WiSe
12-12-17, 19:35
Επειδη δεν βρηκα καποιο αντιστοιχο ποστ θα ρωτησω εδω μιας και αφορα το συγκεκρημενο φιλτρο....

Θα προβω στην αγορα του μεσα στις επομενες ημερες και η απορια μου ειναι η εξης:

Μπορω να το εχω διπλα απο το ενυδρειο στο ιδιο υψος με αυτο?
Θα επηρεασει τη ροη?
Ειναι πολυ δυσκολο να το εχω κατω απο το ενυδρειο.

Artemisia
12-12-17, 19:52
Kαλησπέρα για το fluval ρωτάς ? επειδή το εχω .

WiSe
12-12-17, 20:05
Kαλησπέρα για το fluval ρωτάς ? επειδή το εχω .

Ναι Αρτεμισια. Για το fluval 306.
Πες μου και εντυπωσεις αν μπορεις μιας και το χρησιμοποιεις
Και τι υλικα εχεις μεσα?

Artemisia
12-12-17, 20:19
Θα σου πω :D για μενα απο τα πιο αγαπημένα μου φίλτρα "σκυλιά" , αθόρυβα (δουλευει στην κρεβατοκάμαρα μου) , με καλά κατασκευαστικά υλικά (τα πλαστικά του δεν ειναι ψευτικα) αξίζουν κάθε ευρώ ;)
Έχω ένα που λειτουργεί 3 χρόνια τωρα της προηγούμενης σειράς με πολύ ρυπογόνα ψάρια χωρίς κανενα πρόβλημα και το ανοίγω για καθάρισμα κάθε 2 βδομάδες (αυτό είναι πρόβλημα αν τα πλαστικά είναι ψεύτικα) .
Έρχεται με υλικά φιλτρανσης αλλα θα χρειαστεί να βγάλεις τον άνθρακα απο μέσα και να συμπληρώσεις άλλο βιολογικό υλικό (ελαφρόπετρα ή ότι άλλο προτιμάς ) .
Δεν δουλεύει όταν η κεφαλή είναι στο ίδιο επίπεδο με το νερό του ενυδρείου, 20 εκατ. κάτω δουλεύει ;) οπότε αν θα είναι εκει θα είσαι οκ :D
Αυριο και εγω αγοράζω ένα απο την καινούρια σειρα μιας και δεν είχα ποτε παράπονο απο αυτα :D Απλά περιμένω καποια στιγμή να ρθούνε αυτα στην Ελλάδα https://www.youtube.com/watch?v=EhbI1TQ4g24 και δεν θα αγοράσω κανένα άλλο :grin:

Υ.Γ Καμιά φορά στραβώνει και δεν παίρνει μπροστα αλλά σπάνια .....

WiSe
12-12-17, 20:25
Θα σου πω :D για μενα απο τα πιο αγαπημένα μου φίλτρα "σκυλιά" , αθόρυβα (δουλευει στην κρεβατοκάμαρα μου) , με καλά κατασκευαστικά υλικά (τα πλαστικά του δεν ειναι ψευτικα) αξίζουν κάθε ευρώ ;)
Έχω ένα που λειτουργεί 3 χρόνια τωρα της προηγούμενης σειράς με πολύ ρυπογόνα ψάρια χωρίς κανενα πρόβλημα και το ανοίγω για καθάρισμα κάθε 2 βδομάδες (αυτό είναι πρόβλημα αν τα πλαστικά είναι ψεύτικα) .
Έρχεται με υλικά φιλτρανσης αλλα θα χρειαστεί να βγάλεις τον άνθρακα απο μέσα και να συμπληρώσεις άλλο βιολογικό υλικό (ελαφρόπετρα ή ότι άλλο προτιμάς ) .
Δεν δουλεύει όταν η κεφαλή είναι στο ίδιο επίπεδο με το νερό του ενυδρείου, 20 εκατ. κάτω δουλεύει ;) οπότε αν θα είναι εκει θα είσαι οκ :D
Αυριο και εγω αγοράζω ένα απο την καινούρια σειρα μιας και δεν είχα ποτε παράπονο απο αυτα :D Απλά περιμένω καποια στιγμή να ρθούνε αυτα στην Ελλάδα https://www.youtube.com/watch?v=EhbI1TQ4g24 και δεν θα αγοράσω κανένα άλλο :grin:

Κατατοπιστικοτατη!!!!! Σε ευχαριστω πολυ!
Το ενυδρειο ειναι πανω σε γυψοσανιδα η οποια
εχει απο μεσα σκελετο με κιλοδοκους για το βαρος του ενυδρειου.
Πρεπει να βρω που θα τρυπησω......
Να φανταστω το καπακι του ενυδρειου θελει κ αυτο κοψιμο ε?

Artemisia
12-12-17, 20:34
Να είσαι καλά :D δυστυχώς δεν μπορείς να μην κόψεις το καπάκι και εμένα με ενοχλεί κάθε φορά αυτό ..... να δούμε πότε θα σκεφτούν κάτι οι κατασκευαστές να μην χρειάζεται :rolleyes:

tanganyika
13-12-17, 00:22

Υ.Γ Καμιά φορά στραβώνει και δεν παίρνει μπροστα αλλά σπάνια .....

+1000

αν εξαιρεσεις το οτι καμια φορα δεν τρομπαρει (σπανιο ) και απλα το γεμιζεις χειροκινητα ειναι πολυ καλο φιλτρακι , λιγο παιδεμα στο να βγει η κεφαλι οταν θες να το καθαρισεις ..αλλα με τον καιρο και αυτη μαλακωνει ! ικανοποιητικο καδο για βιολογικα υλικα (εγω εχω καταργησει στο κατω-κατω καλαθι τα μαυρα σφουγγαρια και το εχω γεμισει siporax ... εχω αφησει μονο τα μηχανικα και εχω βαλει και ενα προφιλτρο στην εισοδο για να μου κραταει τα πολλα (σε καθε αλλαγη το ξεπλενω)

σε γενικες γραμμες και για τα λεφτα του κανενα παραπονο !
στα ανοιγματα για καθαρισμα ισως παρει λιγο αερα ..μπορεις να το ακους 1-2 μερες (λιγο) αλλα μετα στρωνει και ειναι αθορυβο ..

WiSe
13-12-17, 01:13
Ειδα καμποσα βιντεακια ναι. Επισημαίνουν κάποια τέτοια θέματα.

Σας ευχαριστώ πολυ

RUtalking2ΜΕ
13-12-17, 23:13
Το 306 το δουλεύω 2 χρόνια απροβλημάτιστα. Θέλει κάτω από το ενυδρείο για να δουλέψει και άν χρησιμοποιήσεις τους μαμά σπιράλ σωλήνες μάλλον θα χρειαστεί να παρέμβεις στο καπάκι. Υπάρχει και η εναλλακτική να τους αλλάξεις
με ενυδρειακό λάστιχο και να χρησιμοποιήσεις είσοδο και έξοδο με spray bar της jbl, αλλά θα σου ανεβάσει το κόστος αγοράς.

WiSe
14-12-17, 14:08
Δε νομιζω οτι θα κανω πατεντα για αρχη. Με ενα ποτηροτρυπανακι θα κανω την "τρυπα" που χρειαζεται για να περνανε και να ανοιγει.

Πιστευω οτι υπαρχει ανταλλακτικο καπακι για το Rehau 180 που εχω αν καποια στιγμη θελω να το αλλαξω.
Παιδια τι Φ ειναι περιπου οι μαμα σωληνωσεις?
Ποσο βιολογικο υλικο γεμιζετε στα καλαθια? φουλ μεχρι πανω?

Τάκης
14-12-17, 14:22
Ποσο βιολογικο υλικο γεμιζετε στα καλαθια? φουλ μεχρι πανω?
Πάρε ένα τσουβαλάκι ελαφρόπετρα απο τα Πρακτικερ με 2 Ευρώ και γέμισε το :)

WiSe
14-12-17, 14:24
Την εχω τσεκαρει τη συμβουλη σου μεσιε ;) :D

sarpijk
14-12-17, 14:36
Εγώ πάλι σε φυτεμένο θεωρώ ότι δεν χρειάζεται πολύ βιολογικό μέσα στο φίλτρο γιατί τα φυτά και όλες οι επιφάνειες αναλαμβάνουν τη φιλτρανση.

Προτιμότερο να εχουμε διαθέσιμη όσο περισσότερη ροή.

Artemisia
14-12-17, 18:52
Τα καλαθάκια χωράνε συγκεκριμένη ποσότητα , θα το καταλάβεις το ένα κουμπώνει μέσα στο άλλο .
Όπως και αυτό που λέει ο Στέφανος, για τα φυτά και την ροή είναι πολύ σημαντικό .

RUtalking2ΜΕ
14-12-17, 21:35
[QUOTE=WiSe;1030750]Παιδια τι Φ ειναι περιπου οι μαμα σωληνωσεις?

20 χιλιοστά, αλλά μη σε ξεγελάει αυτό. για δοκίμασε να τους ρίξεις μέσα στο ενυδρείο. Δίνουν σύνδεσμο, αλλά είναι μάλλον για ανοιχτό ενυδρείο άν και το rehau έχει ικανοποιητικό άνοιγμα για είσοδο- έξοδο. Να δείς τι τράβηξα με το δικό μου που τα ανοίγματά του είναι σε μέγεθος κερματοδέκτη.
Άν τα βρείς μπαστούνια άνοιξε ένα θέμα και πιστεύω θα βρεθεί η λύση.

WiSe
14-12-17, 23:49
Ναι εχει και ειναι μια χαρα αλλα αν δεν με ικανοποιουν εκει θα πεσει κόψιμο μαλλον.... Κατσε να το πάρω με το καλο και βλέπουμε :)

sarpijk
14-12-17, 23:56
Γιατί δε παίρνεις Aquanova ?

WiSe
14-12-17, 23:59
Τι ειναι αυτο?

sarpijk
15-12-17, 00:12
Κοίτα έχω και στα δύο ενυδρεία fluval. Εάν επαιρνα τώρα θα κοιταγα για κάτι αξιόπιστο αλλά πιο οικονομικό.

Aquanova εχω δει σε φίλους που τα δουλεύουν και είναι πολύ καλή περίπτωση.

http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/filtra-nerou-enydreion/

WiSe
15-12-17, 00:20
Δε βλέπω που είναι πιο οικονομικό.... Κ μεγαλύτερη καταναλωση βλέπω σε ρευμα...

sarpijk
15-12-17, 00:53
Έχεις δίκιο μάλλον πέσανε οι τιμές στα fluval. Δεν τίθεται θέμα τότε πας σε fluval αν και η σειρά 6 δεν έχει αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια, έχω το 206 παροπλισμένο γιατί χάνει και δεν έχω βρει λύση.

WiSe
15-12-17, 01:25
Ολα τα ελαστικα μερη έχουν φθορα, orings κλπ αλλα αλλαζουν και βρίσκεις ευκολα. Βαλε καμια φωτο αν θες καμια δεύτερη γνωμη

matista
15-12-17, 20:52
Καλησπέρα.Εγω έχω το 206,ειναι για πιο λίγα λίτρα,αλλά νομίζω ότι ουσιαστικα η λογική είναι ίδια.Η μπιλια βγαίνει ευκολα.Οποτε πιάνει μάκα,το ανοιγω και την καθαριζω.
Το μαύρο σφουγγάρι πιάνει ελάχιστη μακα,Εϊναι σαν καινουριο 1 χρόνο μετα.Μόνο κανα σαλιγκαρακι έχω δει.Τωρα μεσα στο φίλτρο στο πανω-πανω καλάθι δεν έχει καπακι με ενα στρογγυλό ανοιγμα με γρίλιες πριν την φτερωτή για να περναει το νερό; Δύσκολο το βλέπω να περασει η ελαφρόπετρα απο εκεί. Εγω τον έχω βγάλει τον ανθρακα,αφήσα το βαμβάκι,και όταν ψιλοκουρέλιασε,πήγα στον εισαγωγέα στο Ρεντη και πηρα ανταλλακτικά,αν θυμαμαι καλά σχετικα φθηνα,έχει 3 το κουτι.

WiSe
16-12-17, 11:19
Επειδη το πηρα ηδη... πειραζει να το βαλω να δουλεψει στο ενυδρειο μου τωρα που ειναι στο μεσο θεραπειας ή να περιμενω να τελειωσει?

γιατι στο μικρο φιλτρακι που εχω ειναι και παρα πολυ δυσκολο να βαλω ανθρακα για να μαζεψει το φαρμακο μετα.....

Artemisia
16-12-17, 11:36
Για τι ασθένεια έκανες θεραπεία ?

WiSe
16-12-17, 11:51
Με το omnipur της sera (αυτο που κανει το νερο πρασινο) για τους μυκητες των cory.... και το ενα cory το εχασα κιολας....

Artemisia
16-12-17, 12:01
Βάλε τα να δουλεύουν μαζί , αλλά αν διακόψεις την λειτουργία του παλιού φίλτρου θα πρέπει να μεταφέρεις τα βιολογικά στο καινούριο . :D

Θα έλεγες οτί η θεραπεία που ακολούθησες απέδωσε ή όχι ?

WiSe
16-12-17, 12:14
Κοιτα ειμαι στη 3-4η μερα οποτε ασφαλες συμπερασμα δε μπορει να βγει πιστευω αμα δε τελειωσει... Νομιζω οτι πιο πολυ αποδιδουν οι βιταμινες που τους εδωσα.... βρηκαν το χρωμα τους παλι. δε ξερω αν ειναι ευαισθητα ή οχι αυτα τα ψαρακια αλλα απο οτι βλεπω θελουν βιταμινες οπωσδηποτε εβδομαδιαίως.

Θα τα βαλω μαζι οπως ειπες. :)

Artemisia
16-12-17, 12:20
Τα γατόψαρα είναι σκληρά ψάρια τα cory τα βάζουν σε ενυδρεία που άλλα ψάρια δεν θα είχαν ελπίδα ούτε μια ώρα ;) επίσης είναι πολύ εξυπνα μαθαίνουν να αποφεύγουν τα δαγκώματα και τις επιθέσεις .
Για τις βιταμίνες δεν έχω τόσο καλή άποψη . Εύχομαι να πάνε όλα καλά :D Εγω θα ακολουθούσα άλλη θεραπεία , αλλά αφου την ξεκίνησες εύχομαι το καλύτερο :D
Πάω να συνδέσω και εγω το καινούριο μου φίλτρο :D:D καλή μας ευκολία !

WiSe
16-12-17, 12:22
ωω... μεγεια μεγεια! καλοδουλευτο :) Εγω σε λιγες ωρες :D

Artemisia
16-12-17, 13:49
Ευχαριστώ πάρα πολύ :D:D:D επίσης !! Θα το χαρείς ! :D
Μόλις το έβαλα και δουλεύει :D και όπως πάντα την πρώτη φορά με αγανακτεί μέχρι να πάρει :smt084
αν θα έχεις πρόβλημα πές ;)

WiSe
16-12-17, 19:49
Εντάξει μπηκε! :D
Χαμήλωσα κ τη ροή λίγο γιατι εχει δυνατή νομιζω!
1μιση ωρίτσα πηρε να μπει μαζι με το κοψιμο του καπακιού που εγινε με ντρεμελακι.
Πρωτο καλαθακι εμεινε το σφουγγαρι
Δευτερο τα μακαρονια που ειχα + του fluval
Τριτο ενυδρειακο βαμβακι.

Η απόληξη μου εσπασε λιγο τα νευρα γιατί δε στεκεται αλλα οκ!

Artemisia
16-12-17, 19:54
Με γειά !! :D Απόληξη εννοείς την έξοδο του νερού ?

WiSe
16-12-17, 19:58
Ευχαριστώ πολύ! Ναι! Στέκεται απλα περιμενα να εχει καμια βασουλα ή κατι να το κραταει πιο σταθερα....

Artemisia
16-12-17, 19:59
το έβαλες εκεινο το "μπράτσο " με το βεντουζάκι ??

WiSe
16-12-17, 21:38
Ναι. Δε βοηθαει και το καδρο του ενυδρείου βασικα....

RUtalking2ΜΕ
16-12-17, 21:55
JBL OUTSET SPRAY 16/22(CPe1500)

ΚΩΔΙΚΟΣ: 22402042- PET CITY. εγώ με αυτό βρήκα την λύση σε αυτό το πρόβλημα και δεν θα πείραζες και το καπάκι.

WiSe
16-12-17, 22:14
Ευχαριστώ για τον κωδικο ετσι οπως ειναι η διαταξη ενυδρείο-τρύπα θα το εκοβα ετσι κ αλλιως. Ωραίο ομως θα το παρω γιατι η αποληξη αυτή είναι πολυ δυνατη. Νομιζω με το σπρέι θα χαλαρώσει, σωστα?

RUtalking2ΜΕ
16-12-17, 23:11
έτσι ακριβώς, αν και τώρα με το μοχλό μπορείς να ρυθμίζεις την ένταση της ροής για να μην στο κάνει πλυντήριο.

WiSe
18-12-17, 11:48
έτσι ακριβώς, αν και τώρα με το μοχλό μπορείς να ρυθμίζεις την ένταση της ροής για να μην στο κάνει πλυντήριο.

Οριζοντια ή καθετα λες καλυτερα?

(Συγγνωμη που εχουμε σκισει λιγο το θεμα)

RUtalking2ΜΕ
18-12-17, 17:49
Οριζοντια ή καθετα λες καλυτερα?
:confused:

(Συγγνωμη που εχουμε σκισει λιγο το θεμα)
λίγο;:smt120

WiSe
22-12-17, 09:30
Το πηρα το σπρει μπαρ (ευχαριστω πολυ για τη συσταση).
Μπηκε στην εξαγωγη (+1 τρυπα ψηλα για αναταραξη επιφανειας)
αλλα μπηκε και στην εισαγωγη το αλλο κομματι
και αντικατεστησε την διαφανη σωληνα με πατεντουλα
πιο μακρια απο την εξαγωγη χωρις τραμπουκισμους ομως, ομορφα. :D

Σημερα περιμενω κ βιολογικο υλικο "παλιο" να συμπληρωσω.

RUtalking2ΜΕ
23-12-17, 18:42
νά΄σαι καλά, χαίρομαι που βοήθησα. Και εγώ το ίδιο έχω κάνει.

tanganyika
03-01-18, 00:32
δεν ελεγα τιποτα καλυτερο ???πρωτοχρονια μου χαλασε το fluval 306 ( καποιο θεμα παιζει με την φτερωτη -αξονακι,κανει σαν να εχει σπασει προπελα..λες και εχει παρει αερα μεσα ! το εχω χιλιοκουνησει ..τπτ ! και ροη δεν εχει καθολου στην εξοδο ...το εχω ανοιξει 200 φορες τιποτα παλι δεν μου φενεται παραξενο . αυριο θα το παω στο μαγαζι που το πηρα ...):smt084:smt084
βεβαια μολις τωρα ειδα και αυτο

απο ενα παλιο θεμα
http://www.aquatek.gr/vb/newreply.php?do=newreply&p=317371
και θα ηθελα μια απαντηση / συμπερασμα (εαν γινεται), εαν υπηρξε καποια εξελιξη. δηλαδη εαν βουλωνουν οι σωληνες εισοδου-εξοδου με γλιτσα εξαιτιας του σφουγγαρου.

Χρηστο αν το δεις ποτε το συγκεκριμενο ποστ επειδη ειχες ζητησει γνωμη και επειδη εφαμοσα το συγκεκριμενο προφιλτρο , πρεπει να επαθα ακριβως το ιδιο , δλδ οι σηλωνες πρεπει να να εχουν γεμισει γλιτσα με αποτελεσμα να μην δουλευει και το φιλτρο σωστα (δεν εχω καθολου ροη πιτσιλαει η εξοδος !!! ! απο την αλλη νιτρικα εχω 0 ειναι το μονο που του δινει ελαφρυντικο , αλλα ισως δεν εχει και πολυ σημασια ..θα δοκιμασω αλλους σωληνες να δω αν ειναι αυτο ..
γιατί προτείνει βάτα ;
για 3 λόγους,
Εμείς τι θέλουμε ;
Τι κάνουμε λοιπόν ;
όπως
το είδος των ψαριών,
το πως ταΐζουμε
το τι ταΐζουμε.

Τακη επανερχομαι παλι στο δικο σου post για να αποφυγουμε το να κανουμε τουμπα ολα τα καλαθακια και να μαζευουμε 1-1 το μακαρονι ..για να κανουμε την αλλαγη του βαμβακιου-βατας οτι βαλουμε τελος παντων στον πατο του καλαθιου θα πειραζει τα βιολογικα υλικα να τα βαλουμε σε δυχτακι απο το να ναι χυμα ? ωστε να κανουμε την παραπανω διαδικασια πιο ευκολη ? παιζει καποιο αρνητικο ρολο το δυχτακι??

Τάκης
03-01-18, 13:38
Αρκει το διχτάκι να μην είναι σφιχτό,
να είναι δηλαδή χαλαρό και να μπορεί το βιολογικό υλικό να πιάσει όλο το καλαθάκι,
και έτσι να μη μείνουν κενά σημεία χωρίς βιολογικό υλικό
γιατί τότε το νερό θα περνάει μόνο από εκείνα τα σημεία,
ως γνωστό , το νερό βρίσκει να περάσει πάντα από τον πιο εύκολο δρόμο :)
Προσωπικά θα έλεγα να αποφύγεις το διχκτάκι μέσα στο καλάθι,
χωρίς διχτάκι μπορεί να χωρέσει λίγο βιολογικό παραπάνω
αλλά σίγουρα θα μπορείς πιο εύκολα να το απλώσεις και να καλύψεις όλο το καλάθι,
χωρίς να υπάρχουν τρύπες και κενά σημεία.
Επίσης αφού είναι μέσα στο καλάθι δεν είναι δύσκολο να βγάζεις το κάθε καλάθι ξεχωριστά και να ξεπλένεις το βιολογικό υλικό.
Για τη προστασία της φτερωτής βάζεις ή ενυδρειακό βαμβάκι ή βατα ή ένα λεπτο σφουγγάρι, αυτό βέβαια ανάλογα με το φίλτρο ,
γιατί μπορεί ήδη να έχει κάποιο πλέγμα να προστατεύει τη φτερωτή

KostasGR
03-01-18, 14:02
δ! απο την αλλη νιτρικα εχω 0 ειναι το μονο που του δινει ελαφρυντικο ,

Αυτό εσύ το λες για καλό δλδ;

Τάκης
03-01-18, 15:01
απο την αλλη νιτρικα εχω 0 ειναι το μονο που του δινει ελαφρυντικο
Αυτό εσύ το λες για καλό δλδ;
Είναι κακό στρωμένο ενυδρείο να έχει νιτρικά = 0 ;
Εννοείται όμως πως έχει αμμωνία και νιτρώδη = 0

voas
03-01-18, 15:11

+1.000:p

KostasGR
03-01-18, 15:50

Έχεις μια εμπάθεια που δεν σε άφησε να διαβάσεις όλη την πρόταση που έκανα quote οπότε πάρτο άλλη μία.

Τάκης
03-01-18, 15:53
Οριστε ; ποια εμπαθεια εννοείς ;
δεν σε καταλαβαίνω ;
ή μήπως δεν θες να συζητάμε ;
Πρόσεχε σε παρακαλώ τα λόγια σου

tanganyika
03-01-18, 21:45
Τακη ευχαριστω πολυ βοηθησε πολυ το ποστ ...για την ιστορια αερα ειχε παρει το φιλτρο απο το aqua stop θελει αλλαγη..

Ισως εχασα καποιο επισοδειο οσον αφορα τα νιτρικα ..εγω ειπα οτι εχω νιτρικα 0 καθως αν οι σωληνες ηταν μεσα στην γλιτσα θα επρεπε φανταζομαι να βλεπω αυξημενα νιτρινα ...οι σωληνωσεις ηταν καθαρες παρ ολα αυτα ! Εννοειται νιτρωδη -αμμωνια μετραω μηδεν και το ενυδρειο τρεχει 4 μηνες με μπολι
Οποτε γιατι ειναι κακο τα νιτρικα μου να ναι 0 ? Οταν και οι αλλαγες μου ειναι τυπικες καθες 5 μερες ..

Τάκης
03-01-18, 22:58
Κοίτα φίλε μου tanganika, αν κάποιος έχει μια άποψη για κάτι,
καλύτερα να το τεκμηριώνει , απαντήσεις με ερώτηση δεν βοηθάνε πουθενά.
Προσωπικά και εγώ δεν μπόρεσα να καταλάβω τι ήθελε να πει ο KwstasGR,
καθώς πέταξε κάτι για εμπάθεια και έφυγε.
Μια τέτοια συμπεριφορά δεν νομίζω πως μπορεί να βοηθήσει σε κάτι.
Το ότι έχεις νιτρικά 0 ενώ έχεις αμμωνία και νιτρώδη 0 , μπορεί να υπάρξουν πολλές απαντήσεις.
Μια είναι πως αν υπάρχουν φυτά τα νιτρικά καταναλώνονται από τα φυτά,
άλλη είναι πως μπορεί η μέτρηση να έγινε αμέσως μετά την αλλαγή.
Μιά άλλη είναι πολυπαραγοντική, είπες πως οι σωλήνες είχαν πιάσει μάκα και έπεσε δραματικά η ροή,
σε αυτή τη περίπτωση μπορεί η ροή να έπεσε στο ιδανικό σημείο
που να μηδένιζε μεν αμμωνία και νιτρώδη, αλλά ταυτόχρονα να έκανε πλήρη απονιτροποίηση,
δηλαδή να μειωνόταν το οξυγόνο μέσα στο φίλτρο στο ελάχιστο,
να δημιουργήθηκε αναερόβια βιολογία, και έτσι με έλλειψη οξυγόνου,
τα νιτρικά να μετατρεπόταν σε αέριο άζωτο.
Σπάνια περίπτωση αλλά εφικτή.
Εχουν εφαρμοστεί παρόμοιες τεχνικές για μείωση έως και μηδενισμό νιτρικών.
Παρόλα αυτά όμως , κάτι τέτοιο δεν σημαίνει πως δεν γλιτώνουμε τις ελάχιστες
εβδομαδιαίες αλλαγές, και κάτι τέτοιο πρέπει λειτουργεί παράλληλα και ταυτόχρονα με το κύριο φίλτρο

tanganyika
04-01-18, 00:07
κατανοητα ολα Τακη , το θεμα μου εμενα ειναι οτι δεν εχω μετρησει ουτε μετα την αλλαγη ποτε ...ουτε φυτα εχω (νταμαρι ειναι ..) οπως επισης δεν εκανα μετρηση οταν συνεβει αυτο με την ροη για να συμβει η πολυπαραγοντική οπως επισης οπως ανεφερα πιο πανω οι σωληνες οταν του εβγαλα και τους ξεπλυνα ηταν καθαροι μεσα ..τωρα αν εχουν γλιτσα δεν μπορω να το δω γιατι ειναι τα μαυρα spiral της fluval που δεν μπορεις να δεις μεσα ..

με λιγα λογια εγω εδω και 4 μηνες περα απο την αρχη που ειχα βαλει το μπολι (οπου ειδα νιτρικα ..και συγκεκριμενα 10 mg/l μετα απο 10 ημερες και ΝΟ2-ΝΟ3 μηδεν , λεω οκ επιασε το μπολι ..αλλαγη νερου και οκ
εστρωσε..

και απο τοτε λοιπον που μετραω πριν απο καθε αλλαγη μου , παντα 0 τα παντα ,μου εκανε εντυπωση γιατι δεν μετραω εστω λιγα νιτρικα , αλλα οπως εχω δει και απο αλλους ..σε στρωμενα φιλιτρα οι μετρησεις τους ολες ειναι 0 , με τα παραπανω λεγομενα εχω μπερδευτει λιγο αν το φιλτρο μου ειναι στρωμενο η οχι :confused:
16 saulosi μωρα εχω μεσα σε 200 λιτρο , τα οποια απλα περιμενω να καταλαβω φυλο για να απομακρυνω τα υπεραριθμα ...
εγω τα βλεπω ζωηρα , οταν με βλεπουν κολανε στο τζαμι για να φανε κλπ κλπ .

Τάκης
04-01-18, 08:30
Μήπως δεν μετράς σωστά ;
πχ αν έχεις τεστ της API θα πρέπει να κουνάς πολύ καλά το μπουκάλι Νο2
πριν το χρησιμοποιήσεις ,
και αν δεν το έχεις κάνει αυτό υπάρχει περίπτωση το τεστ αυτό να έχει χαλάσει η σύσταση του.
Προσπάθησε να βρεις κάποιον φίλο κοντά σου να μετρήσεις και με κάποιο άλλο τεστ

tanganyika
04-01-18, 10:21
Μήπως δεν μετράς σωστά ;
πχ αν έχεις τεστ της API θα πρέπει να κουνάς πολύ καλά το μπουκάλι Νο2
πριν το χρησιμοποιήσεις ,
και αν δεν το έχεις κάνει αυτό υπάρχει περίπτωση το τεστ αυτό να έχει χαλάσει η σύσταση του.
Προσπάθησε να βρεις κάποιον φίλο κοντά σου να μετρήσεις και με κάποιο άλλο τεστ

sera για ΝΟ3 εχω (υγρα)
jbl εχω για ΝΟ2-ΝΗ4 ( υγρα παλι) κανα 5 μηνο τα εχω .
τι να πω θα ξαναμετρησω και θα παω και σε καποιον φιλο να δουμε ! ευχαριστω πολυ παιδια !