Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Βοήθεια για μονομαχο No 2.

mansos
04-07-17, 03:14
Ξαφνικα σήμερα παρατήρησα στον μονομαχο ενα αρκετά μεγάλο πρηξιμο στην περιοχή κατω απο το κεφάλι, προς την κοιλια,οπως θα δείτε στις φωτογραφίες.
Ο μονομαχος εδω και 10 ημέρες, εχει μεταφερθεί σε ενυδρείο 57 λίτρα, με συγκάτοικους 2 ανσιστρακια, απο ενα 20λιτρο που ηταν μόνος του.
Απο ότι είδα αυτες τις 10 ημέρες, δεν κατάφερε ποτε να προσαρμοστεί και πρέπει να του δημιούργησε πρόβλημα το εσωτερικο ρευμα του νερού, που ήταν αρκετά δυνατό παρολο που στην επιφάνεια του νερού δεν υπηρχε εντονη ροη απο το φίλτρο πλατης που έχει το ενυδρείο.
Ολο αυτο το διαστημα (10ημερες)
ετρωγε πιο λιγο απο ότι συνήθως και ολη την ωρα καθόταν ψηλα σε μια γωνια, προσπαθώντας συνέχεια να κάνει τις γνωστές του φυσαλιδες.
Πιστεύω οτι το ψάρι στρεσαριστηκε αρκετά λογω της μετάφορας του στο νέο ενυδρείο.
Τελος παντων, μόλις ειδα το πρήξιμο, τον μεταφερα στο 20λιτρο μονο του, με νερό απο το ενυδρείο που ηταν και ενα φιλτρο χωρίς σχεδόν καθόλου ροη.
Επισης προσθεσα 2 κουταλακια αλάτι διάλυμενο καλα.
Τι κανω απο εδω και πέρα? https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/12e6b4cbcc4a1d46cb644569aaa420e8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/5fc5ec0503de82438ef9fcf9f51ea517.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/966aeea0aae446567c19d4fc20b2846c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/3bffd45f7842b3e0d9c8a1c262e9298f.jpg

Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kgf12345
04-07-17, 13:19
πρωτα απολα,μετρησεις στο νερο.
ακομα καλυτερα αν συμπληρωσεις εδω και τη φορμα ασθενειων.
μετα βλεπουμε τα υπολοιπα.
τα ανσιστρους που εβαλες ειναι σιγουρο οτι δεν κουβαλλουσαν κατι? φανταζομαι οχι,γιαυτο δεν βαζουμε ψαρια με νεα ψαρια κλπ.χρειαζεται μια περιοδος προσαρμογης και παρατηρησης.(καραντινα δηλαδη...)

η ροη και το στρες απο αυτη,τα νεα ψαρια,η και το νερο ακομα αν ειχε διαφορετικες παραμετρους και δεν εγινε καλη προσαρμογη, μπορει να προκαλεσαν το πρηξιμο.

παντως σε γενικες γραμμες,οταν βλεπουμε πρηξιμο σημαινει μαζεμενα υγρα.(μπορει να μαζευτηκαν για διαφορους λογους-απο βακτηριακη μολυνση μεχρι οσμωτικο σοκ) αλλα οταν βλεπουμε πρηξιμο,δεν βαζουμε ενυδρειακο αλατι που κανει κατακρατηση υγρων,βαζουμε αλατα επσομ που βοηθανε στην αποβολη τους.

αν ειναι βακτηριακη μολυνση δεν θα λυσει το προβλημα,αλλα θα ανακουφισει το ψαρι απτην πιεση μεχρι να βρεις καταλληλη θεραπεια.

mansos
04-07-17, 13:57
τα ανσιστρους που εβαλες ειναι σιγουρο οτι δεν κουβαλλουσαν κατι? φανταζομαι οχι,γιαυτο δεν βαζουμε ψαρια με νεα ψαρια κλπ.χρειαζεται μια περιοδος προσαρμογης και παρατηρησης.(καραντινα δηλαδη...)

η ροη και το στρες απο αυτη,τα νεα ψαρια,η και το νερο ακομα αν ειχε διαφορετικες παραμετρους και δεν εγινε καλη προσαρμογη, μπορει να προκαλεσαν το πρηξιμο.

παντως σε γενικες γραμμες,οταν βλεπουμε πρηξιμο σημαινει μαζεμενα υγρα.(μπορει να μαζευτηκαν για διαφορους λογους-απο βακτηριακη μολυνση μεχρι οσμωτικο σοκ) αλλα οταν βλεπουμε πρηξιμο,δεν βαζουμε ενυδρειακο αλατι που κανει κατακρατηση υγρων,βαζουμε αλατα επσομ που βοηθανε στην αποβολη τους.

αν ειναι βακτηριακη μολυνση δεν θα λυσει το προβλημα,αλλα θα ανακουφισει το ψαρι απτην πιεση μεχρι να βρεις καταλληλη θεραπεια.
Μετρησεις εχω κανει και κανω καθε μέρα.
Ηταν ολες ενταξει.
Αμμωνία 0, Νιτρωδη 0,Νιτρικα 5.
Ph: 6,6

Οποτε τι κανω απο εδω και περα?
Να βγαλω το αλάτι?
Να τον παρακαλουθησω σήμερα να δω πως θα παει και απο αύριο να προμηθευτώ τα άλατα που μου είπες?

-------------------------

Ξέχασα να σου γραψω για τα ανσιστρακια, οτι τα είχα περιπιυ ενα μηνα στο 57λιτρο μονα τους πριν βάλω το μονομαχο μαζι τους.

Fishermen1234
04-07-17, 14:09
Το αλάτι να το βγάλεις. Και στους ανθρώπους δημιουργεί κατακράτηση, έτσι και στα ψάρια. Μετά, μπορείς να βρεις διάφορα φάρμακα αν είναι βακτηριακό.

kgf12345
04-07-17, 14:24
θα ελεγα να αφαιρεσεις το αλατι με μικρες διαδοχικες αλλαγες νερου(με διαστημα μια-δυο ωρες μεταξυ τους) ευτυχως δεν εβαλες παρα πολυ.
και μετα αλατα επσομ.ψαξε λιγο στα θεματα στις ασθενειες θα βρεις τη δοσολογια.
(μπαινω απτο κινητο τωρα στο δρομο κ δε μπορω να βαλω λινκ)

στο μεταξυ προσπαθησε να βγαλεις καμια κοντινη φωτο απτο ψαρι.
αλλα σημαδια εχει πανω του?
λεπια ανασηκωμενα? ματια φουσκωμενα,πτερυγια λιωμενα η με τρυπες κλπ?
παρατηρησε το λιγο να δεις.
τρωει τωρα το ψαρι?

προσαρμογη εκανες οταν του αλλαξες ενυδρειο?
το νερο εχει ιδιες παραμετρους στα δυο ενυδρεια?

Dimitra_
04-07-17, 15:44
Συμπλήρωσε τη φόρμα για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα , και βγαλε οπως ειπαν κι οι υπολοιποι λιγο καλυτερες φωτογραφιες. αν είναι bloat και σε τέτοιο επίπεδο θέλει αντίβίωση.

mansos
04-07-17, 18:22
Συμπλήρωσε τη φόρμα για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα , και βγαλε οπως ειπαν κι οι υπολοιποι λιγο καλυτερες φωτογραφιες. αν είναι bloat και σε τέτοιο επίπεδο θέλει αντίβίωση.
Ο μονομαχος μεταφέρθηκε χθες στο 20λιτρο μονος του, με ενα φίλτρο εσωτερικό, που εχει ελάχιστη ροη.
Πριν, τον ειχα για 10 ημέρες σε ενα 57λιτρο(35 καθαρά) μαζι με 2 νεαρα ανσιστρους, οπου εκει πρέπει να επαθε τη ζημια.
Πριν, τη μεταφορά του στο 57λιτρο, τον είχα μονο του στο 20λιτρο.
Οποτε ειναι λιγο δύσκολο να συμπληρώσω τη φόρμα, γιατί είναι 2 τα ενυδρεία και με διαφορετικες χρονικες περιοδους.

θα ελεγα να αφαιρεσεις το αλατι με μικρες διαδοχικες αλλαγες νερου(με διαστημα μια-δυο ωρες μεταξυ τους) ευτυχως δεν εβαλες παρα πολυ.

τρωει τωρα το ψαρι?

Τωρα, μπήκα σπιτι και αρχιζω να αφαιρω το αλατι σιγα σιγα.
Το πρήξιμο του φαίνεται ελαφρως καλύτερα απο χθες.
Προσαρμογή εκανα κατα τη μεταφορά του και πριν απο αυτη, προσπαθώντας να μειωσω το ph στο 6,6 απο 7,4 που ηταν
στο 57λιτρο με τυρφη, οπου ηταν τα ανσιστρακια μονα τους.
Στο 6,6 ηταν το ph στο 20λιτρο που ηταν ο μονομαχος μόνος του.
Οι φωτογραφίες ειναι μόλις τώρα. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/d18c0b68141d74f320b6074e390ca376.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/bb9e6c99972d04b2058dd8e0457165f6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/dad084e02ab454ca4e5bdd1e0b3b0763.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/83d5a58448a6207147ab5c7305cc4ada.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/d97ad7d14a82cc5f25271e3b9038f426.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/2d610f42af8bb6a7cff36e1a905c3e0b.jpg

kgf12345
04-07-17, 21:26
Προσαρμογή εκανα κατα τη μεταφορά του και πριν απο αυτη, προσπαθώντας να μειωσω το ph στο 6,6 απο 7,4 που ηταν
στο 57λιτρο με τυρφη, οπου ηταν τα ανσιστρακια μονα τους.
Στο 6,6 ηταν το ph στο 20λιτρο που ηταν ο μονομαχος μόνος του.

εκει υποψιαζομαι πως εγινε το κακο...
δεν μπορω να σου πω και σιγουρα,αλλα αυτο υποψιαζομαι.
οπως και ναχει συνεχισε να αφαιρεις το ενυδρειακο αλατι και δες για επσομ απο αυριο αν δεν δεις να υποχωρει το πρηξιμο.

στις νεες φωτο εχω την εντυπωση πως φαινεται να εχει μειωθει λιγο το πρηξιμο?
η ειναι η ιδεα μου?

mansos
04-07-17, 21:29
εκει υποψιαζομαι πως εγινε το κακο...
δεν μπορω να σου πω και σιγουρα,αλλα αυτο υποψιαζομαι.
οπως και ναχει συνεχισε να αφαιρεις το ενυδρειακο αλατι και δες για επσομ απο αυριο αν δεν δεις να υποχωρει το πρηξιμο.

στις νεες φωτο εχω την εντυπωση πως φαινεται να εχει μειωθει λιγο το πρηξιμο?
η ειναι η ιδεα μου?
Ναι εχει μειωθει σε σχέση με χθες που ηταν τουμπανο.
Δεν ταϊσα σήμερα.
Να συνεχίσω και αυριο?
Γενικότερα πως τον βλέπεις?

kgf12345
04-07-17, 21:35
αν εξαιρεσω το πρηξιμο και τα ματια του που βλεπω να ειναι λιγο πρησμενα,καλα φαινεται το ψαρι:D

το πρηξιμο στα ματια ειναι επισης ανησυχητικο,αλλα ισως υποχωρησει και αυτο.
δες πως θα παει τις επομενες δυο μερες και αν δεν δεις μεγαλη βελτιωση θα πας σε φαρμακα μαλον.
εκτος αν ξεγελανε το ματι μου οι φωτογραφιες και δεν εχει ελαφρυ pop eye .
περιμενε να παρεις και καμια αλλη γνωμη.

η δικια μου ειναι οτι προκληθηκαν και τα δυο απο στρες και δεν ειναι κατι βακτηριακο,αλλα δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου.
ειναι απλα η εντυπωση που εχω.
τρωει το ψαρι?

Demetra
04-07-17, 21:39
Η γνώμη μου είναι ότι μάλλον το παράτησες και μάλιστα κάποια τροφή με πολύ πρωτεΐνη και σε συνδυασμό με το στρες δεν μπορεί να κάνει καλή χώνεψη προτείνω να το αφήσεις αταϊστο μία μέρα και μετά δοκίμασε να του δόσεις μια τροφή με λιγότερη πρωτεΐνη σε μικρή ποσότητα για τοις επόμενες μέρες η κάποια ζωντανή η παγωμένη πάλι σε μικρή ποσότητα μιας και είναι ποιο εύκολοχώνευτη

mansos
04-07-17, 21:45
αν εξαιρεσω το πρηξιμο και τα ματια του που βλεπω να ειναι λιγο πρησμενα,καλα φαινεται το ψαρι:D

το πρηξιμο στα ματια ειναι επισης ανησυχητικο,αλλα ισως υποχωρησει και αυτο.
δες πως θα παει τις επομενες δυο μερες και αν δεν δεις μεγαλη βελτιωση θα πας σε φαρμακα μαλον.
εκτος αν ξεγελανε το ματι μου οι φωτογραφιες.
περιμενε να παρεις και καμια αλλη γνωμη.

η δικια μου ειναι οτι προκληθηκαν και τα δυο απο στρες και δεν ειναι κατι βακτηριακο,αλλα δεν θελω να σε παρω στο λαιμο μου.
ειναι απλα η εντυπωση που εχω.
Επειδή σου έχω εμπιστοσύνη λογω της προηγούμενης (εστω και δυσαρεστης) εμπειρίας, τα μάτια πρέπει να είναι η φωτογραφία.
Παντως νομίζω οτι θα τον αφήσω μονιμα στην ησυχια του, στο 20λιτρο.
Στο μεγαλο υπάρχει πρόβλημα με τη ροη του φίλτρου.
Προσπαθησα ματαια να την μείωσω με ενυδρείακο βαμβακι αλλα αμεσως ανέβασε αμμωνία το ενυδρείο.

Η γνώμη μου είναι ότι μάλλον το παράτησες και μάλιστα κάποια τροφή με πολύ πρωτεΐνη και σε συνδυασμό με το στρες δεν μπορεί να κάνει καλή χώνεψη προτείνω να το αφήσεις αταϊστο μία μέρα και μετά δοκίμασε να το δόσεις μια τροφή με λιγότερη πρωτεΐνη σε μικρή ποσότητα για τοις επόμενες μέρες η κάποια ζωντανή η παγωμένη πάλι σε μικρή ποσότητα μιας και είναι ποιο εύκολοχώνευτη
Ναι μου το ειπαν και αλλοι αυτό το ενδεχόμενο και για αυτό δεν ταϊσα καθολου σήμερα.
Απο τροφη του δινω αυτη.
Παντως εγω δεν το πολυπιστευω αυτό το ενδεχόμενο γιατί ο μονομαχος δεν πολυετρωγε, αυτό το διάστημα.
Αν και εύχομαι να κανω λάθος και να είναι μονο αυτο.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170704/3f0d361b89ac510ae6310579906a05de.jpg

kgf12345
04-07-17, 21:50
μπορει δεν αποκλειεται να ειναι δυσπεψια.
θα δειξει.αστον νηστικο κανα δυο μερες και αν βαλεις και αλατα, λογικα θα πρεπει να αδειασει το ψαρι.(λειτουργουν σαν καθαρτικο τα επσομ)

μακαρι να ειναι τοσο απλο και να στρωσει ετσι ευκολα.

mansos
04-07-17, 21:52
μπορει δεν αποκλειεται να ειναι δυσπεψια.
θα δειξει.αστον νηστικο κανα δυο μερες και αν βαλεις και αλατα, λογικα θα πρεπει να αδειασει το ψαρι.(λειτουργουν σαν καθαρτικο τα επσομ)

μακαρι να ειναι τοσο απλο και να στρωσει ετσι ευκολα.
Που βρισκω έψομ?

Demetra
04-07-17, 21:57
Καλό είναι να έχεις μια ποικιλία τροφών και να τις αλλάζεις εγώ δίνω 4 διαφορετικές αν πάρεις μια για τροπικά ψάρια γενικά θα δεις ότι έχει λιγότερη πρωτεΐνη από ότι αυτή που είναι αποκλειστικά για τους μονομάχους επίσης έχε κατά νου ότι οι παλέτες διαστέλλονται στο στομάχι του ψαριού. Το ph λίγο με ανησυχεί αν είναι 7.4 από την βρύση σου πιστεύω δεν χρειάζεται να το ρίξεις παραπάνω και εσύ παιδεύεσαι και ρισκάρεις απότομες μεταβολές στο ενυδρείο εγώ δεν θα το εριχνα κάτω από 7 στην θέση σου θα το άφηνα ως έχει

mansos
04-07-17, 22:01
Καλό είναι να έχεις μια ποικιλία τροφών και να τοις αλλάζεις εγώ δίνω 4 διαφορετικές αν πάρεις μια για τροπικά ψάρια γενικά θα δεις ότι έχει λιγότερη πρωτεΐνη από ότι αυτή που είναι αποκλειστικά για τους μονομάχους επίσης έχε κατά νου ότι οι παλέτες διαστέλλονται στο στομάχι του ψαριού. Το ph λίγο με ανησυχεί αν είναι 7.4 από την βρύση σου πιστεύω δεν χρειάζεται να το ρίξεις παραπάνω και εσύ παιδεύεσαι και ρισκάρεις απότομες μεταβολές στο ενυδρείο εγώ δεν θα το εριχνα κάτω από 7 στην θέση σου σένα θα το άφηνα ως έχει
Το ph στο 20λιτρο που βρίσκεται τωρα ο μονομαχος μόνος του ειναι 6,6.
Να το αφησω τωρα όπως είναι και όταν ανακάμψει το ψάρι, το ξανασυζητάμε?

Κλεόβουλος
04-07-17, 22:02
Που βρισκω έψομ?
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77905

kgf12345
04-07-17, 22:03
epsom εχουν αρκετα φαρμακεια.αν δεν βρεις,κοιτα και εδω http://www.candlemaking.gr/

ειναι Food grade τα περισσοτερα απαυτα τα υλικα του γιατι προοριζονται για ανθρωπινη χρηση.

mansos
04-07-17, 22:06
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77905
Ευχαριστώ αλλά ειμαι Αθηνα[emoji1]

epsom εχουν αρκετα φαρμακεια.αν δεν βρεις,κοιτα και εδω http://www.candlemaking.gr/

ειναι Food grade τα περισσοτερα απαυτα τα υλικα του γιατι προοριζονται για ανθρωπινη χρηση.
Πρέπει να πρόσεξω κατι για το εψομ , πχ να μην εχει κάποια προσθετα?

Demetra
04-07-17, 22:11
Πρέπει να πρόσεξω κατι για το εψομ , πχ να μην εχει κάποια προσθετα?

Ναι πρέπει να είναι καθαρό επταϋδρικό Θειικό Μαγνήσιο MgSO4*7H2O* το γράφει και στο λινκ που σε έδωσε ο Κλεόβουλος :)

kgf12345
04-07-17, 22:11
ναι δεν το εγραψα και σορυ.το θεωρησα δεδομενο...

θες σκετα αλατα επσομ.οχι αρωματα,χρωματα κλπ.

mansos
04-07-17, 22:13
Ναι πρέπει να είναι καθαρό επταϋδρικό Θειικό Μαγνήσιο MgSO4*7H2O* το γράφει και στο λινκ που σε έδωσε ο Κλεόβουλος :)
Ευχαριστώ

ναι δεν το εγραψα και σορυ.το θεωρησα δεδομενο...

θες σκετα αλατα επσομ.οχι αρωματα,χρωματα κλπ.
Ευχαριστώ

Dimitra_
04-07-17, 22:14
Δεν κατάλαβα το πρόβλημα με την Αθήνα , απο οτι είδα ατο λινκ έχει και στην Αθηνα.

mansos
04-07-17, 22:15
Δεν κατάλαβα το πρόβλημα με την Αθήνα , απο οτι είδα ατο λινκ έχει και στην Αθηνα.
Οκ ναι το είδα καθυστερημένα, Σωκράτους στην Ομονοια εχει. Θα παω αύριο το πρωί.
Σε ευχαριστώ.

Dimitra_
04-07-17, 22:53
Είπα κι εγώ !! Έχει κι στην Νίκης! Λέω λες να έχουμε κι στη Θεσσαλονίκη τις ίδιες οδούς ;

mansos
05-07-17, 01:07
Είπα κι εγώ !! Έχει κι στην Νίκης! Λέω λες να έχουμε κι στη Θεσσαλονίκη τις ίδιες οδούς ;
Πολλα ονόματα οδων ειναι κοινα.
Εχω ζησει Θεσσαλονίκη [emoji1]

τρωει τωρα το ψαρι?

Ριξε μια ματιά στο βιντεακι, ειναι κατατοπιστικοτατο και εσυ θα καταλάβεις τι εχει το ψαρι.
Μονο αλλαξε την ποιότητα του Βιντεο σε 1080p

https://m.youtube.com/watch?v=t1C5kDLWvlA

Αν μπορείς, ριξε μια ματιά στο βιντεακι
https://m.youtube.com/watch?v=t1C5kDLWvlA

kgf12345
05-07-17, 12:38
βαλε επσομ να δουμε αν θα αδειασει το ψαρι για αρχη κ μετα βλεπουμε.ισως ειναι ενα απλο φουσκωμα.
προσεξε οι αλλαγες νερου που θα κανεις με τα αλατα να ειναι αργες.καντες με σωληνακι αεραντλιας σιγα σιγα αν τα βαλεις στο ενυδρειο.

αν το κανεις μπανιο σε επσομ,κανονικα θελει διαφορετικα δοχεια με σταδιακα λιγοτερη ποσοτητα αλατος ωστε να γινει και προσαρμογη ταυτοχρονα, αλλα τεσπα.δεν εχω δει να το κανει κανεις ετσι.

παντως οταν τελειωσεις με τα αλατα,θα ελεγα να κανεις και μια θεραπεια με μελαφιξ στο ψαρι.
θα το βοηθησει λιγο με το στρες της ταλαιπωριας.

αυτο αν δεις βελτιωση με τα επσομ.
αν δεν δεις η επιστρεψει το πρηξιμο σε λιγες μερες πας για αντιβιωση κατευθειαν και αστο το μελαφιξ.

mansos
05-07-17, 13:12
βαλε επσομ να δουμε αν θα αδειασει το ψαρι για αρχη κ μετα βλεπουμε.ισως ειναι ενα απλο φουσκωμα.
προσεξε οι αλλαγες νερου που θα κανεις με τα αλατα να ειναι αργες.καντες με σωληνακι αεραντλιας σιγα σιγα αν τα βαλεις στο ενυδρειο.

αν το κανεις μπανιο σε επσομ,κανονικα θελει διαφορετικα δοχεια με σταδιακα λιγοτερη ποσοτητα αλατος ωστε να γινει και προσαρμογη ταυτοχρονα, αλλα τεσπα.δεν εχω δει να το κανει κανεις ετσι.

παντως οταν τελειωσεις με τα αλατα,θα ελεγα να κανεις και μια θεραπεια με μελαφιξ στο ψαρι.
θα το βοηθησει λιγο με το στρες της ταλαιπωριας.

αυτο αν δεις βελτιωση με τα επσομ.
αν δεν δεις η επιστρεψει το πρηξιμο σε λιγες μερες πας για αντιβιωση κατευθειαν και αστο το μελαφιξ.
Οκ

Φαίνεται λιγο καλύτερα σημερα. Μόλις τον εβγαλα φωτογραφια. Παω να παρω τα εψομ. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170705/7f1a1b3ec826025a94136e3fb0ff3050.jpg

Dimitra_
05-07-17, 16:07
Εγώ δεν το βλέπω κι πολύ καλά , ξεκινά όπως σου ειπαν με epsom αλλά νομιζω δεν την γλιτωνεις την αντίβιωση..
Αυτό βέβαια εξαρτάται κι απο το ποσο δυνατό ή ταλαιπωρημένο είναι το ψάρι... Μπορεί με τα epsom να πετάει. Βρηκες τελικά ;

mansos
05-07-17, 16:18
Εγώ δεν το βλέπω κι πολύ καλά , ξεκινά όπως σου ειπαν με epsom αλλά νομιζω δεν την γλιτωνεις την αντίβιωση..
Αυτό βέβαια εξαρτάται κι απο το ποσο δυνατό ή ταλαιπωρημένο είναι το ψάρι... Μπορεί με τα epsom να πετάει. Βρηκες τελικά ;
Ειμαι στο δρομο και παω να παρω αυτά.
Είναι εντάξει? Κανουν? Για δες και πες μου
https://www.sensities.com/protes-yles/skones-argiloi-sporoi/alatia/2249/alata-epsom

Dimitra_
05-07-17, 16:43
Μια χαρά είναι αυτά!

mansos
05-07-17, 16:46
Μια χαρά είναι αυτά!
Ok

Demetra
05-07-17, 16:47
Ειμαι στο δρομο και παω να παρω αυτά.
Είναι εντάξει? Κανουν? Για δες και πες μου
https://www.sensities.com/protes-yles/skones-argiloi-sporoi/alatia/2249/alata-epsom

Λέει 100% θεεικότι μαγνήσιο χωρίς χημικές ουσίες οπότε πρέπει να είναι εντάξει. Εγώ νομίζω καλά θα τα πάρει το βλέπω καλύτερα!

mansos
05-07-17, 19:49
Τα πηρα τα εψομ.
Οποίος μπορεί ας με βοηθήσει για δοσολογία και για τροπο χορηγησης στο ενυδρείο.
Τα καθαρά λίτρα νερού στο ενυδρείο είναι 12-15 λίτρα.

Τάκης
05-07-17, 20:03
1 κουταλάκι γλυκού περίπου ανά 25 λίτρα
άρα εσύ θα βάλεις μισό κουταλάκι του γλυκού

mansos
05-07-17, 20:04
1 κουταλάκι γλυκού περίπου ανά 25 λίτρα
άρα εσύ θα βάλεις μισό κουταλάκι του γλυκού
Διαλυμενο καλα σε νερό ενυδρείο, οκ?

Τάκης
05-07-17, 20:07
πολύ καλά, το διαλύεις πρώτα σε ένα ποτήρι και μετά το ρίχνεις μεσα

mansos
05-07-17, 21:07
πολύ καλά, το διαλύεις πρώτα σε ένα ποτήρι και μετά το ρίχνεις μεσα
Οκ Τακη ευχαριστώ

Μολις διέλυσα καλα , μισο κουταλακι εψομ και το εριξα στο ενυδρείο.
Μετα απο αυτο τι κανω?
Προσθέτω καθε μερα απο μισο κουταλακι εψομ?
Και κάτι άλλο, εχω να ταΐσω το ψάρι 2 ημερες, συνεχιζω να μην ταΐζω ακομα, και για ποσο?

Τάκης
05-07-17, 21:18
όχι βέβαια,
θα βάζεις το ανάλογο μόνο στο φρέσκο νερό της αλλαγής,
άλατα είναι αυτό , δεν χάνεται

mansos
05-07-17, 21:19
όχι βέβαια,
θα βάζεις το ανάλογο μόνο στο φρέσκο νερό της αλλαγής,
άλατα είναι αυτό , δεν χάνεται
Απο φαγητό?
Τον ταΐζω ή οχι ακόμα?

kgf12345
05-07-17, 23:27
ταισε τον πολυ ελαφρα να δεις αν θα φαει.ενα φυλλαρακι απο φλεικς.
αν του δωσεις πελετ,ενα μουλιασμενο πρωτα στο νερο.

η δημητρα νομιζω πως βλεπει το ματι που φουσκωνει και λεει πως δεν το βλεπει καλα,αλλα εχω δει ψαρια με bloat που πεταγε το ματι τους.μπορει να ειναι απτην πιεση και αυτο δηλαδη,και να επανελθει μολις ξεπρηστει το ψαρι.

οπως και ναχει,δοκιμασε τα επσομ μια δυο μερες και αν δεν δεις βελτιωση θα πας σε αντιβιωση.
λογικα θα πρεπει να δεις και αυριο βελτιωση αν ειναι κατι απλο.

mansos
06-07-17, 12:45
ταισε τον πολυ ελαφρα να δεις αν θα φαει.ενα φυλλαρακι απο φλεικς.
αν του δωσεις πελετ,ενα μουλιασμενο πρωτα στο νερο.

η δημητρα νομιζω πως βλεπει το ματι που φουσκωνει και λεει πως δεν το βλεπει καλα,αλλα εχω δει ψαρια με bloat που πεταγε το ματι τους.μπορει να ειναι απτην πιεση και αυτο δηλαδη,και να επανελθει μολις ξεπρηστει το ψαρι.

οπως και ναχει,δοκιμασε τα επσομ μια δυο μερες και αν δεν δεις βελτιωση θα πας σε αντιβιωση.
λογικα θα πρεπει να δεις και αυριο βελτιωση αν ειναι κατι απλο.
Ok ευχαριστώ

Σήμερα το ψαρι φαίνεται λίγο καλύτερα. Δεν είμαι σίγουρος γιατι δεν τον έχω δει για πολυ ωρα ακίνητο, όλο κρύβεται και κουνιέται και δεν μπορώ να τον πρόσεξω καλά.
Ανεβάζω σήμερινη φωτογραφία και περιμένω γνωμες. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170706/e7403e176653d15ca5f05c852c3b49f8.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170706/ced3b41892ffff31918e734f9223a2e1.jpg

kgf12345
06-07-17, 13:29
κιεμενα ετσι μου φαινεται,ξεπρησμενο.
δε φαινεται και πολυ καλα στη φωτογραφια ομως.

δοκιμασες να τον ταισεις? εφαγε?

mansos
06-07-17, 13:35
κιεμενα ετσι μου φαινεται,ξεπρησμενο.
δε φαινεται και πολυ καλα στη φωτογραφια ομως.

δοκιμασες να τον ταισεις? εφαγε?
Χθες εφαγε λιγο, δυο μπιλιτσες.
Γενικα το ψαρι δείχνει τρομαγμένο, φαντασου οτι πέφτει η τροφή στην επιφάνεια του νερού και αυτο τρομάζει και τρέχει να κρυφτεί.
Τον έχω με σβηστα τα φωτα και σκέφτομαι να πάραγγειλω φυλλα καταπα ή betta spa, μηπως και ξεστρεσαριστει καθόλου.

Demetra
06-07-17, 13:42
Ξεπρησμενο μου φαίνεται κ εμένα απλό φούσκωμα πρέπει να ήταν ωστόσο παρακολουθησε το και τις επόμενες μέρες να σιγουρευτείς

kgf12345
06-07-17, 22:08
οπωσδηποτε φυλλα καταπα.και το Betta spa καλο ειναι αν το βρεις αλλα
και το μελαφιξ θα βοηθησει με το στρες.σεμενα μολις εβαζα μελαφιξ,ξεκινουσαν τις γεννες.

οι μετρησεις σου πως ειναι?εκανες καμια προσφατα?
αν τον ξαναταισεις (λιγο παντα) μουλιασε την τροφη σε σκορδοζουμο.

mansos
06-07-17, 22:32
οπωσδηποτε φυλλα καταπα.και το Betta spa καλο ειναι αν το βρεις αλλα
και το μελαφιξ θα βοηθησει με το στρες.σεμενα μολις εβαζα μελαφιξ,ξεκινουσαν τις γεννες.

οι μετρησεις σου πως ειναι?εκανες καμια προσφατα?
αν τον ξαναταισεις (λιγο παντα) μουλιασε την τροφη σε σκορδοζουμο.
Ο μονομαχος έχει ξεπρηστει αλλα δεν έχει όρεξη για φαγητό.
Του έριξα κανα δυο μπιλακια απο το betta pro( γιατι δεν εχω αλλη αυτη τη στιγμή) , αλλα δεν συγκινηθηκε.
Το κακο ειναι, οτι και το betta spa και φύλλα καταπα, πρέπει να περιμένω να έρθουν μεσω ebay.
Αν γνωρίζει κανείς, καποιο μαγαζί στην Αθήνα που να μπορώ να τα βρω, ας μου πει.

Vassilisk
06-07-17, 23:02
Ο μονομαχος έχει ξεπρηστει αλλα δεν έχει όρεξη για φαγητό.
Του έριξα κανα δυο μπιλακια απο το betta pro( γιατι δεν εχω αλλη αυτη τη στιγμή) , αλλα δεν συγκινηθηκε.
Το κακο ειναι, οτι και το betta spa και φύλλα καταπα, πρέπει να περιμένω να έρθουν μεσω ebay.
Αν γνωρίζει κανείς, καποιο μαγαζί στην Αθήνα που να μπορώ να τα βρω, ας μου πει.

Aquarium shop Χαλάνδρι από ότι θυμάμαι είχαν πάρε κανένα τηλ πρώτα για σιγουριά

mansos
06-07-17, 23:17
Aquarium shop Χαλάνδρι από ότι θυμάμαι είχαν πάρε κανένα τηλ πρώτα για σιγουριά
Ευχαριστώ

Dimitra_
07-07-17, 00:08
Και εγώ αυτό θα σου έλεγα ,δες αν έχουν!

kgf12345
07-07-17, 11:12
θα ελεγα καντου αλλη μια αλλαγη νερου,περιμενε και σημερα και αν δεν δεις να τρωει καθολου μαλον θα πας για φαρμακα.

ισως να ειναι καλυτερα να τα παρεις απο σημερα και να ξεκινησεις αυριο η το βραδι.
φλαζιλ θα ελεγα,αλλα περιμενε να το ψαξουμε λιγο ακομα.
προσπαθησε επισης να βγαλεις μια φωτο του ψαριου απο πανω και προσεξε αν πετανε τα λεπια του προς τα εξω.

ξαναρωταω γιατι δεν εχεις απαντησει.
οι μετρησεις πως ειναι?

Dimitra_
08-07-17, 12:45
Συμφωνώ απόλυτα για τη flagyl και για τις μετρήσεις. Και στα δυο ενυδρεία...

mansos
10-07-17, 02:51
θα ελεγα καντου αλλη μια αλλαγη νερου,περιμενε και σημερα και αν δεν δεις να τρωει καθολου μαλον θα πας για φαρμακα.

ισως να ειναι καλυτερα να τα παρεις απο σημερα και να ξεκινησεις αυριο η το βραδι.
φλαζιλ θα ελεγα,αλλα περιμενε να το ψαξουμε λιγο ακομα.
προσπαθησε επισης να βγαλεις μια φωτο του ψαριου απο πανω και προσεξε αν πετανε τα λεπια του προς τα εξω.

ξαναρωταω γιατι δεν εχεις απαντησει.
οι μετρησεις πως ειναι?
Συγνώμη που δεν απάντουσα αλλα είχα τρεχάματα με τη δουλειά.
Λοιπόν, ο μονομαχος τρωει ελάχιστα, εξακολουθεί να κρύβεται και κάθεται αρκετη ωρα και στο βυθο.
Νομιζω ότι πρέπει να αρχίσουμε φάρμακα.
Το πρόβλημα πιστέυω ότι είναι, οι μεταβολες του ph , ακόμα και τώρα.
Το νερό της βρύσης μου ειναι 7,6 και του ενυδρείου 6,6.
Με τα 2 φύλλα καταπα που έβαλα, το ph απο 6,6 έπεσε κι'αλλο κοντα στο 6 και το ανεβασα σιγα σιγα παλι στο 6,6 με πολυ μικρες προσθήκες απο νερό βρύσης.
Ακόμα και αλλαγη φοβάμαι να κανω, με τη διαφορά του ph που υπάρχει.
Οι μετρήσεις ηταν εντάξει.
Η καλύτερη φωτογραφία που μπορεσα να βγαλω ηταν αυτή, γιατι τρεχει και φεύγει πανικοβλητος μόλις πλησιάσεις. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170709/903911ef6e8a36ecb9f5ca309cadd92e.jpg

Παρολο που το μεγαλύτερο μέρος του πρήξιματος εχει φύγει. Νομίζω οτι ένα ελαφρυ πρήξιμο, εχει μείνει ακομα

Κατι με έτρωγε με το μόνομαχο.
Και σηκώνομαι στις 3 τοβραδυ από το κρεβάτι και παω και κανω μέτρησεις. Λες και το ξερα
Τελικα οι μετρήσεις δεν ηταν καθόλου εντάξει!
Αμμωνία 0,Νιτρικα 0,Νιτρωδη..... έκτος κλίμακας!
Εριξα 2 καπάκια special blend και μια αμπουλα biodigest prodibio.
Τι αλλο να κάνω?

Dimitra_
10-07-17, 03:59
Αλλαγή. Τα νιτρώδη στο 6 ph που είχες είναι ιδιαίτερα τοξικά...
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου αυτά που ανεφερες... Θα σου πρότεινα να βάλεις prime.
Μήπως είναι κι στο άλλο ενυδρείο υψηλα τα νιτρώδη;

mansos
10-07-17, 11:53
Δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ στη ζωή μου αυτά που ανεφερες... Θα σου πρότεινα να βάλεις prime.
Οχι το άλλο είναι εντάξει, τα μετρησα.

Σκέφτομαι οτι αμα κανω αλλαγη, θα αργήσει πολυ να στρωθεί το φίλτρο.
Ούτως η άλλως, εκανα πολυ μικρές αλλαγές για να ανεβάσω το ph απο 6 που ειχε πέσει στο 6,6.

Dimitra_
10-07-17, 12:34
Δεν πέφτουν τα νιτρώδη έτσι...
Τι εννοεις οτι θα αργήσει να στρωθεί το φίλτρο ;
Δεν ξέρω περιμενε κι τους υπολοιπους...

mansos
10-07-17, 14:32
Δεν πέφτουν τα νιτρώδη έτσι...
Τι εννοεις οτι θα αργήσει να στρωθεί το φίλτρο ;
Δεν ξέρω περιμενε κι τους υπολοιπους...
Ναι για το φίλτρο, εννοώ.
Το καλο ειναι οτι μολις εφαγε λιγο

Μόλις εκανα μέτρησεις.
Τα Νιτρωδη μηδενιστηκαν.
Το ph όμως επεσε στο 6,4
Το καλο ειναι οτι, το ψαρι έχει αρχίσει και τρώει λιγο.

Fishermen1234
10-07-17, 14:47
Δηλαδή εκτός εντελώς; 😲 Πόσο είχε φτάσει δηλαδή; Περαστικά, τώρα το καλύτερο πιστεύω είναι αλλαγές νερού...

Dimitra_
10-07-17, 14:48
Το θέμα για να γίνει καλά το ψάρι είναι η σταθερότητα στο περιβάλλον...

mansos
10-07-17, 16:31
Δηλαδή εκτός εντελώς; 😲 Πόσο είχε φτάσει δηλαδή; Περαστικά, τώρα το καλύτερο πιστεύω είναι αλλαγές νερού...
Τωρα έχει μηδενισει.
Ουτε Νιτρικα εχω, οποτε λεω να μην κανω αλλαγες για να μείνει σταθερό το ph εκει που ειναι.

Το θέμα για να γίνει καλά το ψάρι είναι η σταθερότητα στο περιβάλλον...
Πως το ειδες στην τελευταία φωτογραφία?

Dimitra_
10-07-17, 17:23
Σίγουρα ξεπρησμενο... Το θέμα με το φως με ανησυχεί πολύ.

mansos
10-07-17, 17:24
Σίγουρα ξεπρησμενο... Το θέμα με το φως με ανησυχεί πολύ.
Ποιο φως? Τι εννοείς?

Dimitra_
10-07-17, 17:25
Δεν είπες οτι έχει φωτοευαισθησία ;

mansos
10-07-17, 18:18
Δεν είπες οτι έχει φωτοευαισθησία ;
Οχι, απλα τρομαζει πολύ εύκολα και τρέχει να κρυφτεί.
Για φωτοευαισθησια δεν νομίζω

Fishermen1234
12-07-17, 15:13
Αααα είχα ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα με φωτοευαισθησια

Dimitra_
12-07-17, 15:30
Γενικά οι μονομάχοι δεν είναι φιλοι με το φως... Αλλά το να τρομάζουν όταν ανάβεις τα φώτα υποδηλωνει αλλά πράγματα

Fishermen1234
12-07-17, 15:44
Γενικά οι μονομάχοι δεν είναι φιλοι με το φως... Αλλά το να τρομάζουν όταν ανάβεις τα φώτα υποδηλωνει αλλά πράγματα
Ώπα περιμενε, είπες ΑΝΑΒΕΙΣ τα φώτα;

mansos
12-07-17, 22:50
Ώπα περιμενε, είπες ΑΝΑΒΕΙΣ τα φώτα;
Ναι γιατί το λες?

Dimitra_
13-07-17, 01:31
Το ψαράκι τρομάζει ακόμα κι τώρα όταν αναβεις τα φώτα ;

Fishermen1234
13-07-17, 12:13
Ναι γιατί το λες?

Ρε παιδιά, τα φώτα δεν τα ανάβουμε, ανάβουν... Θα έπρεπε να υπάρχει χρονοδιακόπτης για να έχει σταθερή φωτοπεριοδο. Δεν πρέπει να έχεις χρονοδιακόπτη, έτσι;

Dimitra_
13-07-17, 12:27
Καλά και εγω τα ανοίγω κανονικά με το διακόπτη κι τα κλείνω με το διακόπτη. Σε συγκεκριμένες ώρες. Δεν είναι αυτό το θέμα η φωτοευαισθησία είναι σύμπτωμα ασθένειας.

Fishermen1234
13-07-17, 12:30
Καλά και εγω τα ανοίγω κανονικά με το διακόπτη κι τα κλείνω με το διακόπτη. Σε συγκεκριμένες ώρες. Δεν είναι αυτό το θέμα η φωτοευαισθησία είναι σύμπτωμα ασθένειας.
Κανείς λάθος. Ή φωτοευαισθησία δεν αποτελεί σύμπτωμα ασθένειας, μπορεί όμως να αποτελεί σύμπτωμα στρες ή σύμπτωμα κακών συνθηκών στο νερό. Σύμπτωμα ασθένειας, μάλλον όχι. Γιατί δεν αναφέρεται γενικά σαν κάτι τετοιο. Π.χ. το dropsy ναι ειναι σύμπτωμα ασθένειας αλλά η φωτοευαισθησία ΜΑΛΛΟΝ όχι.

Dimitra_
13-07-17, 12:49
Συμφωνώ για τις κακές συνθήκες ...αλλά εφόσον υπαρχουν αυτές εκδηλώνονται ασθένειες. Έτσι το σκέφτηκα.

Fishermen1234
13-07-17, 13:17
Συμφωνώ για τις κακές συνθήκες ...αλλά εφόσον υπαρχουν αυτές εκδηλώνονται ασθένειες. Έτσι το σκέφτηκα.
Έτσι ναι, άρα ήταν λάθος διατύπωση.

mansos
14-07-17, 04:29
Ρε παιδιά, τα φώτα δεν τα ανάβουμε, ανάβουν... Θα έπρεπε να υπάρχει χρονοδιακόπτης για να έχει σταθερή φωτοπεριοδο. Δεν πρέπει να έχεις χρονοδιακόπτη, έτσι;
Ναι δεν εχω χρονοδιακοπτη

Το ψαράκι τρομάζει ακόμα κι τώρα όταν αναβεις τα φώτα ;
Απομακρύνεται αλλα εχω την εντύπωση ότι πηγαίνει καλυτερα εστω και με αργους ρυθμους

Fishermen1234
14-07-17, 08:34
Μα γι αυτο εχεις φωτοευαισθησια 😉
Είναι παμφθηνοι οι χρονοδιακοπτες. Μπορείς να βρεις απο τα τζάμπο 3€. Να παρεις, είναι απαραίτητος εξοπλισμός.

Dimitra_
14-07-17, 12:00
Δεν μιλάω για απομάκρυνση... Η φωτοευαισθησία είναι να τινάζεται τι ψάρι σαν να παθαίνει επιλειπτικο σοκ . κι οφείλεται συνήθως στην αύξηση των no2 .

Fishermen1234
14-07-17, 12:29
Δεν μιλάω για απομάκρυνση... Η φωτοευαισθησία είναι να τινάζεται τι ψάρι σαν να παθαίνει επιλειπτικο σοκ . κι οφείλεται συνήθως στην αύξηση των no2 .
Μπορεί στα ΝΙΤΡΙΚΑ να οφείλεται, από ελλειπές αλλαγές νερού. Φωτοευαισθησία, το τίναγμα δημιουργείται ΓΕΝΙΚΑ από στρες. Όχι συνήθως στη αύξηση νιτροδων.

mansos
14-07-17, 13:24
Οχι τιναγμα δεν εχω, απλα κρύβεται.

mansos
19-07-17, 01:12
Ο Μονομαχος, εχω την εντύπωση οτι σιγά επανέρχεται.
Έχει αρχίσει και κάνει παλι τις γνωστές του φυσαλίδες αλλα ακομα υπάρχουν κάποια κουσούρια, οπως το γεγονός οτι με το που πλησιάζεις, φεύγει απο την επιφάνεια τρομαγμένος για κατω στο βυθο.
Η πιο πρόσφατη φωτογραφια είναι αυτή.
Πως σας φαίνεται?

Εδω μαλλον κοιμάται. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170718/05f39390e1a043d6a9d253fed5545ef6.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170718/d385b6abb65d8946404951cd5b74d55c.jpg

Dimitra_
19-07-17, 04:29
Εχεις μετρήσει no2 ;

mansos
19-07-17, 18:15
Εχεις μετρήσει no2 ;
Ναι, μηδεν.

Dimitra_
20-07-17, 00:08
Τον εχεις ταισει καθόλου φαι ποτισμένο σε σκορδοζουμο ;

mansos
20-07-17, 04:13
Τον εχεις ταισει καθόλου φαι ποτισμένο σε σκορδοζουμο ;
Οχι. Σκορδοζουμο βρίσκω σε petshop?
Στη φωτογραφία δε σου φαίνεται καλύτερα, απο πριν?

kgf12345
20-07-17, 11:38
μην ασχολεισαι με το πεχα.ασχολησου με τα νιτρωδη και τα νιτρικα σου.
αν βλεπεις πως εχεις οτιδηποτε πανω απο μηδεν στα νιτρωδη θα κανεις αλλαγη νερου ωστε να μηδενισουν.

τα νιτρικα μην τα αφηνεις να ανεβαινουν πανω απο 15.

παρε ενα prime να το εχεις για περιπτωση αναγκης,και παρε και ενα βαρελακι τροφιμων για να ετοιμαζεις το νερο της αλλαγης σε αυτο με αεραντλια.

το γεγονος οτι κρυβεται το ψαρι οταν αναβουν τα φωτα δειχνει στρες.
λογικο ειναι μετα απτην ταλαιπωρια,και πιο λογικο αν υπαρχουν ακομα ανεβασμενα νιτρικα η νιτρωδη.

μεχρι να συνελθει το ψαρι εντελως,μην αναβεις φωτα.
βαλε το ενυδρειο σε καποια θεση που να δεχεται φυσικο φως απεξω(οχι απευθειας ηλιακο) και αστο εκει.

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το μεταφερεις σε ενα 60αρι ενυδρειο το ψαρι.

καλυτερα φαινεται απτο πρηξιμο.εκανες αλλη θεραπεια? (με μελαφιξ πχ)
αν δεν εκανες καντου.
το οτι τρωει εστω και λιγο καλο ειναι.
σκορδοζουμο δεν χρειαζεται να παρεις απο πετσοπ.
θα παρεις μια σκελιδα σκορδο και θα τη λιωσεις σε ενα ποτηρακι με λιγο νερο του ενυδρειου.
θα την αφησεις εκει μεσα για κανα μισαωρο μεχρι να θολωσει καλα το νερο στο ποτηρι,θα το σουρωσεις και θα μουλιασεις την τροφη του σε αυτο το νερο.
και με αυτη θα το ταισεις ελαφρα.

mansos
21-07-17, 00:09
μην ασχολεισαι με το πεχα.ασχολησου με τα νιτρωδη και τα νιτρικα σου.
αν βλεπεις πως εχεις οτιδηποτε πανω απο μηδεν στα νιτρωδη θα κανεις αλλαγη νερου ωστε να μηδενισουν.

τα νιτρικα μην τα αφηνεις να ανεβαινουν πανω απο 15.

παρε ενα prime να το εχεις για περιπτωση αναγκης,και παρε και ενα βαρελακι τροφιμων για να ετοιμαζεις το νερο της αλλαγης σε αυτο με αεραντλια.

το γεγονος οτι κρυβεται το ψαρι οταν αναβουν τα φωτα δειχνει στρες.
λογικο ειναι μετα απτην ταλαιπωρια,και πιο λογικο αν υπαρχουν ακομα ανεβασμενα νιτρικα η νιτρωδη.

μεχρι να συνελθει το ψαρι εντελως,μην αναβεις φωτα.
βαλε το ενυδρειο σε καποια θεση που να δεχεται φυσικο φως απεξω(οχι απευθειας ηλιακο) και αστο εκει.

το καλυτερο που εχεις να κανεις ειναι να το μεταφερεις σε ενα 60αρι ενυδρειο το ψαρι.

καλυτερα φαινεται απτο πρηξιμο.εκανες αλλη θεραπεια? (με μελαφιξ πχ)
αν δεν εκανες καντου.
το οτι τρωει εστω και λιγο καλο ειναι.
σκορδοζουμο δεν χρειαζεται να παρεις απο πετσοπ.
θα παρεις μια σκελιδα σκορδο και θα τη λιωσεις σε ενα ποτηρακι με λιγο νερο του ενυδρειου.θα την αφησεις εκει μεσα για κανα μισαωρο μεχρι να θολωσει καλα το νερο στο ποτηρι,θα το σουρωσεις και θα μουλιασεις την τροφη του σε αυτο το νερο.και με αυτη θα το ταισεις ελαφρα.
Δυστυχώς η μια μαλακια διαδέχεται την αλλη και δυστυχώς δεν το βλέπω να τη βγαζει καθαρη,ο μόνομαχος
Λοιπον,σήμερα μόλις εκανα μέτρησεις και μετραω Νιτρωδη-μηδεν, Νιτρικα-Σχεδον μηδεν και πως μου ήρθε και μετραω αμμωνία και τη βρηκα στο..... 1mg/l.
Τι να πω?
Είμαι πολύ απογοητευμένος.
Υποψιάζομαι οτι στην προσπαθει μου να ταΐσω το ψάρι ενω αυτο δεν τρώει, επιμένοντας ρίχνω περισσότερη τροφη και απο αυτο να ανεβαζει αμμωνία.
Τελος παντων κανω μια μεγάλη αλλαγή νερου ακριβως στην ίδια θερμοκρασία αλλα δυστυχώς με μεγάλη διαφορά στο ph.
Δηλαδή, το ph του 20λιτρου μονομαχοενυδρειου ηταν στο 6 (κίτρινο στο ph τεστ της api) και το νερό που μπήκε στην αλλαγη ηταν πανω απο 7, κοντά στο 7,2.
Πιθανον το ψαρι να επαθε οσμοτικο σοκ.
Παντως η συμπεριφορά του δεν αλλαξε. Κάθεται στην επιφάνεια του νερου και μόλις πλησιάσω το ενυδρείο, την κανει για το βυθο.

kgf12345
21-07-17, 00:15
και τωρα βλεπεις και μονος σου γιατι γκαριζουμε τοσο καιρο πως τα 20λιτρα ειναι ακαταλληλα.
κανε αλλαγες να μηδενισει η αμμωνια.τα εχουμε πει στα προηγουμενα ποστ ηδη.
δεν υπαρχει λογος να ριχνεις πολυ τροφη.αν ειναι να φαει το ψαρι θα φαει και το λιγο.

σκορδοζουμο βαζε στην τροφη και ταιζε ενα δυο μπιλακια η φυλλαρακια τη φορα.
παντως αμα συνεχισεις ετσι θα το χασεις το ψαρι να το ξερεις.
μην πεις οτι δεν στο ειπε κανεις.

γενικως,οταν υπαρχει οποιοδηποτε προβλημα μετραμε το νερο για αμμωνια νιτρωδη και νιτρικα.
αυτο ειναι κανονας.

mansos
21-07-17, 00:22
και τωρα βλεπεις γιατι γκαριζουμε τοσο καιρο πως τα 20λιτρα ειναι ακαταλληλα.
κανε αλλαγες να μηδενισει η αμμωνια.τα εχουμε πει στα προηγουμενα ποστ ηδη.
δεν υπαρχει λογος να ριχνεις πολυ τροφη.αν ειναι να φαει το ψαρι θα φαει και το λιγο.

σκορδοζουμο βαζε στην τροφη και ταιζε ενα δυο μπιλακια η φυλλαρακια τη φορα.
παντως αμα συνεχισεις ετσι θα το χασεις το ψαρι να το ξερεις.
μην πεις οτι δεν στο ειπε κανεις.
Εκανα μια μεγάλη αλλαγη περίπου 80% και μόλις μετρησα αμμωνία και ειναι στο 0,25 απο 1 που ηταν.
Τι κανω?
Ξανακανω στο καπακι αλλαγη για να μηδενισει?

kgf12345
21-07-17, 00:38
ναι.αν εχεις πραιμ ριξε και μια δοση απαυτο.
και μην ταισεις αλλο αποψε.ξαναμετρα το νερο αυριο.

mansos
21-07-17, 01:15
ναι.αν εχεις πραιμ ριξε και μια δοση απαυτο.
και μην ταισεις αλλο αποψε.ξαναμετρα το νερο αυριο.
Ολα εντάξει για τωρα. Εκανα και μια δεύτερη μεγάλη αλλαγή στην ίδια θερμοκρασία ακριβώς, μετρησα αμμωνία και μηδενισε.

Dimitra_
21-07-17, 11:29
Μπορεί να είχες κι από πριν αμμωνία για αυτο να ηταν έτσι το ψαράκι...
Το παν στα ψάρια είναι οι αλλαγές. Όχι τόσο το ph (όχι σε όλα τα ψάρια φυσικά) αλλά ο μονομάχος αντέχει . μην ξεχνάς τι τραβανε μέχρι να έρθουν σε εμας.
Στην προσπαθεια σου να διατηρησεις χαμηλά το ph ,δεν έκανες αλλαγές κι προσπαθησες να ρίξεις τα no2 με χημικα...
Να ξέρεις για τη συνέχεια οτι με το φρέσκο νερό και με το αλάτι μπορείς να τα λύσεις τα περισσότερα θέματα που μπορεί να σου βγάλει ενα ενυδρείο.

mansos
22-07-17, 13:26
Ευχαριστα Νεα.
Ο Μονομαχος έχει αρχίσει και τρώει σχεδόν κανονικα.
Το πρόβλημα τελικα ηταν το φίλτρο. Ειχα ενα μικρό pick up της eheim, που χωρουσε ελάχιστα πραγματα και μάλιστα χαλασε ξαφνικα και ο ρυθμιστης ροης και για αυτο πρέπει να ανεβασε αμμωνία.
Πηγα και αγοράσα ενα haquoss cascade 200.Το οποιο ειναι τυπου κρεμαστό και δεν εχει σχεδόν καθόλου ροη, τρεχει σαν καταρρακτης.
Εβγαλα απο το χρυσόψαραδικο ενα διχτακι siporax mini 35gr και το εβαλα στο καινούργιο φίλτρο. Τοποθετησα ενα πολύ μικρό κομμάτι, ενυδρείακι βαμβακι στην εξοδο του φίλτρου και ολα Super!
Μηδέν Αμμωνία, Μηδεν Νιτρωδη, Σχεδον μηδεν Νιτρικα. Μετράω κάθε μερα. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170722/8e0a3e3c1123c21aeefef356200532a5.jpg

Dimitra_
22-07-17, 16:36
Συνήθως δεν βάζουμε απο χρυσοψαραδικα βιολογικό υλικό... Αλλά δεν πειράζει!! Εύχομαι να γίνει καλά το ψαράκι!!! Είναι πολύ όμορφος ! No3 γιατί έχεις μηδέν ;

mansos
22-07-17, 19:14
Συνήθως δεν βάζουμε απο χρυσοψαραδικα βιολογικό υλικό... Αλλά δεν πειράζει!! Εύχομαι να γίνει καλά το ψαράκι!!! Είναι πολύ όμορφος ! No3 γιατί έχεις μηδέν ;
Γιατι δεν βαζουμε απο χρυσόψαραδικα βιολογια, δεν το ήξερα αυτό?
Για τα Νιτρικα, νομίζω οτι τα ελάχιστα που έχω τα αποροφανε οι ανόυμπιες που εχω.

kgf12345
24-07-17, 10:25
συνεχισε να κανεις μετρησεις.
αν δεις να ανεβαινουν μονο τα νιτρικα εισαι οκ.

Dimitra_
25-07-17, 00:32
Γιατι δεν βαζουμε απο χρυσόψαραδικα βιολογια, δεν το ήξερα αυτό?
Για τα Νιτρικα, νομίζω οτι τα ελάχιστα που έχω τα αποροφανε οι ανόυμπιες που εχω.

Γιατί συνήθως έχουν αρρώστιες... Κάνε όλες τις μετρήσεις... Εγώ ανησυχω όταν δεν βλέπω έστω κάποια no3

mansos
25-07-17, 01:02
Γιατί συνήθως έχουν αρρώστιες... Κάνε όλες τις μετρήσεις... Εγώ ανησυχω όταν δεν βλέπω έστω κάποια no3Ανησυχείς μηπως δεν έχει στρωθεί το φίλτρο ή για κάτι άλλο?

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Dimitra_
25-07-17, 02:06
Μήπως ανεβάζει αμμωνία

Slitherin
25-07-17, 06:02
Η θεραπεία με Melafix προτείνεται για ποιόν λόγο; Ισως ΜΟΝΟ για το Pop Eye. Το Melafix δεν εχει καμιά σχέση με πρήξιμο και στην δικη σου περίπτωση εαν δεν υπάρχει βακτηριακη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ μόλυνση, fin & mouth rot, ανοιχτές πληγές, eye cloud ή μύκητας εξωτερικής βλέννας και στόματος, θα επιβαρύνει το ψάρι. Δεν λειτουργεί σαν χαλαρωτικο σκευασμα και επειδή υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να βλάψει ή να ερεθίσει τον λαβύρινθο του ψαριού, επανακυκλοφόρησε με την ονομασια Bettafix. Εάν φίλε μου παρόλα αυτά αποφασίσεις κάποια στιγμή να κανεις κάποια στιγμή θεραπεία με Melafix σε λαβυρινθοψαρο, βαλε το 1/4 της συνιστώμενης ποσότητας που αναγράφει η συσκευασία.

mansos
25-07-17, 11:31
Μήπως ανεβάζει αμμωνίαΔυστυχώς έχεις δίκιο,χθες μέτρησα αμμωνία 0.25 .
Δεν ξέρω τι να κάνω πια ,έχω απογοητευτεί εντελώς.
Το μόνο που κάνω είναι να αλλάζω το νερό ,Στη σωστή θερμόκρασια ,μέχρι να μηδενίσει η αμμωνία καθημερινά και ταΐζω ελάχιστα.
Δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο.

Η θεραπεία με Melafix προτείνεται για ποιόν λόγο; Ισως ΜΟΝΟ για το Pop Eye. Το Melafix δεν εχει καμιά σχέση με πρήξιμο και στην δικη σου περίπτωση εαν δεν υπάρχει βακτηριακη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ μόλυνση, fin & mouth rot, ανοιχτές πληγές, eye cloud ή μύκητας εξωτερικής βλέννας και στόματος, θα επιβαρύνει το ψάρι. Δεν λειτουργεί σαν χαλαρωτικο σκευασμα και επειδή υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να βλάψει ή να ερεθίσει τον λαβύρινθο του ψαριού, επανακυκλοφόρησε με την ονομασια Bettafix. Εάν φίλε μου παρόλα αυτά αποφασίσεις κάποια στιγμή να κανεις κάποια στιγμή θεραπεία με Melafix σε λαβυρινθοψαρο, βαλε το 1/4 της συνιστώμενης ποσότητας που αναγράφει η συσκευασία.Melafix έβαλα μόνο μια φορά και σε δοσολογία 1 mg για 20λιτρα.
Την επόμενη μέρα έκανα αλλαγή νερου και πρέπει να απομακρύνθηκε από το ενυδρείο

Dimitra_
25-07-17, 14:02
Κάνε μια μεγάλη αλλαγή.

mansos
25-07-17, 14:08
Κάνε μια μεγάλη αλλαγή.Έκανα μια μεγάλη αλλαγή χθες και σημερα κάνω συχνά μικρές,αυστηρά στην ίδια θερμοκρασία

Slitherin
25-07-17, 17:00
Melafix έβαλα μόνο μια φορά και σε δοσολογία 1 mg για 20λιτρα.
Την επόμενη μέρα έκανα αλλαγή νερου και πρέπει να απομακρύνθηκε από το ενυδρείο

Ναι καποια ποσοτητα του φαρμακου απομακρυνθηκε. Παντως δεν αποτελεί θεραπεία για την δικη σου περιπτωση οπως και εαν εχει εκτος εαν πασχει το ψαρι και απο.fin rot.

Dimitra_
25-07-17, 19:08
Τι φίλτρο χρησιμοποιείς ; κι τι υλικά έχει μέσα ;τα ξεπλένεις με κάτι ;

mansos
25-07-17, 19:48
Τι φίλτρο χρησιμοποιείς ; κι τι υλικά έχει μέσα ;τα ξεπλένεις με κάτι ;Το φίλτρο είναι αυτός και έχω βάλει ένα siporax mini.Οχι δεν το ξεπλενω με κατιhttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170725/32533901443401fb755c861c8d06b5bc.jpg

Dimitra_
25-07-17, 20:31
Νομιζω οτι αν εβαζες ενα σφουγγάρι αντί για το ενυδρείακο βαμβάκι ίσως εξισσοροπουσες κάπως το ενυδρείο ... Το siporax το είχες στο χρυσοψαραδικο; για ποσο καιρό ;
Εκει τι μετρήσεις έχεις ;
Άμμο έχεις για υπόστρωμα ;

mansos
25-07-17, 21:59
Νομιζω οτι αν εβαζες ενα σφουγγάρι αντί για το ενυδρείακο βαμβάκι ίσως εξισσοροπουσες κάπως το ενυδρείο ... Το siporax το είχες στο χρυσοψαραδικο; για ποσο καιρό ;
Εκει τι μετρήσεις έχεις ;
Άμμο έχεις για υπόστρωμα ;Θα βαλω σφουγγάρι. Περιμένω λιγο να ξεθολωσει λιγο το νερο και θα βαλω σφουγγάρι. Το siporax mini το είχα στο χρυσόψαραδικο αλλά το πέταξα σήμερα γιατί το είχα χύμα,χωρίς διχτακι και πεφτανε στο βυθο σφαιριδια.
Εβαλα siporax mini 35gr ,σε διχτακι αυτη τη φοτα απο το 57λιτρο με τους καρδιναλιους και τα ανσιστρους,που δεν τρεχει βεβαια και αυτο πολυ καιρο αλλα ειχε σιγουρα βιολογια αν κρινω απο τη μπιχλα που εβγαλε.
Αγορασα σημερα και ενα υποστρωμα(αμμο με βακτηρια )ειδικο υποτιθεται για μονομαχους ,και special blend.
Εκανα μετρησεις τωρα και δεν εχω ουτε αμμωνια ουτε νιτρωδη προς το παρων.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170725/5231b4df9816432526e7b0ef37e64ef0.jpg

Dimitra_
25-07-17, 23:23
Κάνε μετρήσεις στο ενυδρείο με τους καρδινάλιους.

mansos
26-07-17, 00:45
Κάνε μετρήσεις στο ενυδρείο με τους καρδινάλιους.Ειναι ενταξει το ενυδρειο με τους καρδιναλιους αλλα πηρα μονο ενα πολυ μικρο μερος απο τη βιολογια του φιλτρου του .
Ενα διχτακι mini siporax 35gr γιατι δεν χωραει παραπανω το φιλτρο του μονομαχοενυδρειου

Dimitra_
26-07-17, 01:12
Άλλαξε κι το βαμβάκι για να δημιουργηθούν κι εκεί αποικίες... Δεν ξέρω καθόλου για την άμμο... Ανουμπιες εχεις μονο ;
Νομιζω οτι τώρα θα έχει στρώσει... Παντως Οποτε βλέπεις no3 0 να ανησυχεις κι να κανεις όλες τις μετρήσεις...

mansos
26-07-17, 01:17
Άλλαξε κι το βαμβάκι για να δημιουργηθούν κι εκεί αποικίες... Δεν ξέρω καθόλου για την άμμο... Ανουμπιες εχεις μονο ;
Νομιζω οτι τώρα θα έχει στρώσει... Παντως Οποτε βλέπεις no3 0 να ανησυχεις κι να κανεις όλες τις μετρήσεις...Αλλαξα το βαμβακι και εβαλα αυτο το σφουγγαρι.....
Απο φυτα προς τα παρων εχω μονο αυτα...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170725/32dc8511112fb15f748959d58964508a.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170725/04f5b143606de69734e487da6a68e43c.jpg

Dimitra_
26-07-17, 01:58
Μια χαρά είναι η ανουμπια κι το σφουγγαρακι...

kgf12345
26-07-17, 23:30
Η θεραπεία με Melafix προτείνεται για ποιόν λόγο; Ισως ΜΟΝΟ για το Pop Eye. Το Melafix δεν εχει καμιά σχέση με πρήξιμο και στην δικη σου περίπτωση εαν δεν υπάρχει βακτηριακη ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ μόλυνση, fin & mouth rot, ανοιχτές πληγές, eye cloud ή μύκητας εξωτερικής βλέννας και στόματος, θα επιβαρύνει το ψάρι. Δεν λειτουργεί σαν χαλαρωτικο σκευασμα και επειδή υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί να βλάψει ή να ερεθίσει τον λαβύρινθο του ψαριού, επανακυκλοφόρησε με την ονομασια Bettafix. Εάν φίλε μου παρόλα αυτά αποφασίσεις κάποια στιγμή να κανεις κάποια στιγμή θεραπεία με Melafix σε λαβυρινθοψαρο, βαλε το 1/4 της συνιστώμενης ποσότητας που αναγράφει η συσκευασία.

η θεραπεια με μελαφιξ προτεινεται γιατι εκτος απτο οτι βοηθα στην καταπολεμιση μικροβιων(αφου το λαδι τειοδεντρου που περιεχει,εχει αντισηπτικες και αντιμικροβιακες ιδιοτητες) βοηθαει και την εκκριση βλεννας στην επιδερμιδα του ψαριου,που το προφυλασει απο μολυνσεις.ετσι εμμεσα,δρα οντως σαν χαλαρωτικο...
αυτο εχει σημασια γιατι το ψαρι ηταν (η ειναι ακομα) στρεσσαρισμενο και αυτο το καθιστα πιο επηρρεπες σε μολυνσεις και ασθενειες.

δεν χρειαζεται να υπαρχει αποδεδειγμενα φινροτ για να γινει "θεραπεια" με μελαφιξ,γιατι πολυ απλα δεν ειναι "θεραπεια" με την εννοια του φαρμακευτικου σκευασματος(οπως η αντιβιωση πχ).
το οτι βοηθαει ειναι αποδεδειγμενο.
αντιθετα τα "προβληματα" ειναι λογια του αερα χομπιστων,απτα οποια δεν εχει αποδειχθει τιποτα.

το bettafix περιεχει την ιδια ακριβως ουσια(Melaleuca),πακεταρισμενο διαφορετικα με αλλο ονομα.η μονη τους διαφορα ειναι στη συγκεντρωση της δραστικης ουσιας,(το Bettafix ειναι πιο αραιο).
http://www.apifishcare.com/product.php?id=629#.WXkHW3UjGUk
http://www.apifishcare.com/product.php?id=621#.WXkHo3UjGUk

το μελαφιξ δεν εχει καταργηθει.

οσον αφορα τη "ζημια στο λαβυρινθο" που εχει τυχει σε ψαρια και εχει αναπαραχθει πολλες φορες σε διαφορα φορουμ ,εγω δεν το εχω δει με τα ματια μου ποτε στα δικα μου ψαρια(και σε "ηρεμους" και σε αγριους μονομαχους) και οχι μονο δεν το εχω δει στα ενηλικα ψαρια,αλλα ουτε στα νεογεννητα που μεγαλωσαν κανονικα και χωρις κανενα προβλημα με εβδομαδιαια δοση μελαφιξ στο ενυδρειο.
μαλιστα πολλες φορες η αναπαραγωγη ξεκινησε με τη χρηση μελαφιξ.

επισης δεν γνωριζουμε τιποτα για αυτα τα ενυδρεια που υπηρξε το προβλημα.
μπορει καλλιστα να ηταν κατι αλλο η αιτια του προβληματος και οχι αυτο,η μπορει οι χομπιστες να το παρακαναν στη χρηση του.(υπερδοσολογηση)

δεν ειμαι υπερ της αλογιστης χρησης κανενος φαρμακου(και πολυ περισοτερο καμιας εταιριας),αλλα το μελαφιξ κανει δουλεια αποδεδειγμενα και εχει σωσει πολυ περισσοτερα ψαρια αποτι εχει σκοτωσει.
(και τα δευτερα μαλον πεθαναν-η εστω "ενοχληθηκαν"- απο αλλα αιτια και οχι απτο μελαφιξ..)

δηλαδη αν αυτο το ψαρι εδω ψοφησει(χτυπα ξυλο) θα κατηγορησουμε το μελαφιξ και οχι την αμμωνια που εφαγε?:D
μη λεμε και οτι ναναι δηλαδη:D

Slitherin
27-07-17, 00:42
η θεραπεια με μελαφιξ προτεινεται γιατι εκτος απτο οτι βοηθα στην καταπολεμιση μικροβιων(αφου το λαδι τειοδεντρου που περιεχει,εχει αντισηπτικες και αντιμικροβιακες ιδιοτητες) βοηθαει και την εκκριση βλεννας στην επιδερμιδα του ψαριου,που το προφυλασει απο μολυνσεις.ετσι εμμεσα,δρα οντως σαν χαλαρωτικο...
αυτο εχει σημασια γιατι το ψαρι ηταν (η ειναι ακομα) στρεσσαρισμενο και αυτο το καθιστα πιο επηρρεπες σε μολυνσεις και ασθενειες.

δεν χρειαζεται να υπαρχει αποδεδειγμενα φινροτ για να γινει "θεραπεια" με μελαφιξ,γιατι πολυ απλα δεν ειναι "θεραπεια" με την εννοια του φαρμακευτικου σκευασματος(οπως η αντιβιωση πχ).
το οτι βοηθαει ειναι αποδεδειγμενο.
αντιθετα τα "προβληματα" ειναι λογια του αερα χομπιστων,απτα οποια δεν εχει αποδειχθει τιποτα.

το bettafix περιεχει την ιδια ακριβως ουσια(Melaleuca),πακεταρισμενο διαφορετικα με αλλο ονομα.η μονη τους διαφορα ειναι στη συγκεντρωση της δραστικης ουσιας,(το Bettafix ειναι πιο αραιο).
http://www.apifishcare.com/product.php?id=629#.WXkHW3UjGUk
http://www.apifishcare.com/product.php?id=621#.WXkHo3UjGUk

το μελαφιξ δεν εχει καταργηθει.

οσον αφορα τη "ζημια στο λαβυρινθο" που εχει τυχει σε ψαρια και εχει αναπαραχθει πολλες φορες σε διαφορα φορουμ ,εγω δεν το εχω δει με τα ματια μου ποτε στα δικα μου ψαρια(και σε "ηρεμους" και σε αγριους μονομαχους) και οχι μονο δεν το εχω δει στα ενηλικα ψαρια,αλλα ουτε στα νεογεννητα που μεγαλωσαν κανονικα και χωρις κανενα προβλημα με εβδομαδιαια δοση μελαφιξ στο ενυδρειο.
μαλιστα πολλες φορες η αναπαραγωγη ξεκινησε με τη χρηση μελαφιξ.

επισης δεν γνωριζουμε τιποτα για αυτα τα ενυδρεια που υπηρξε το προβλημα.
μπορει καλλιστα να ηταν κατι αλλο η αιτια του προβληματος και οχι αυτο,η μπορει οι χομπιστες να το παρακαναν στη χρηση του.(υπερδοσολογηση)

δεν ειμαι υπερ της αλογιστης χρησης κανενος φαρμακου(και πολυ περισοτερο καμιας εταιριας),αλλα το μελαφιξ κανει δουλεια αποδεδειγμενα και εχει σωσει πολυ περισσοτερα ψαρια αποτι εχει σκοτωσει.
(και τα δευτερα μαλον πεθαναν-η εστω "ενοχληθηκαν"- απο αλλα αιτια και οχι απτο μελαφιξ..)

δηλαδη αν αυτο το ψαρι εδω ψοφησει(χτυπα ξυλο) θα κατηγορησουμε το μελαφιξ και οχι την αμμωνια που εφαγε?:D
μη λεμε και οτι ναναι δηλαδη:D

Εμεις δεν λεμε οτι να ναι, αλλοι μπορει και να λενε απ την αλλη. Το οτι επανακυκλοφορησε σε μικροτερη ποσοτητα δραστικης ουσιας και ΔΕ ως Bettafix περναει απαρατηρητο; Ποιος ο λογος μετονομασιας και μειωση της δραστικης ουσιας; Μήπως γιατι το feedback που πηρε η εταιρεία ειναι 50/50; Που ακριβως αναφερει στην επισημη σελιδα της η API το οτι λειτουργει ως χαλαρωτικο; Το "smooth transition" εσυ το μεταφραζεις ως χαλαρωτικο;:confused: Για να γίνει σωστή επεξήγηση και όχι παρανόηση αναφέρεται στην ομαλη μεταβαση απο ενα ενυδρειο σε ενα αλλο στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που υπαρχει καποια βακτηριακη μολυνση. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ δηλαδη...http://www.apifishcare.com/product.php?id=629#.WXkWTzNRUwg
1/4 της δοσολογιας στο Melafix οση ακριβως εμπεριεχει και το Bettafix για ασφαλη δοσολογια χωρις παρατράγουδα. Στο εαν εφαγε αμμωνια, που οντως αμμωνια εφαγε, το "τσαγακι" δεν θα βοηθησει και σιγουρα δεν φταινε τα 20 λιτρα του.

Μy two cents.

Dimitra_
27-07-17, 03:26
Καθεστε κι αναλωνεστε και χαλατε κι το θέμα του ανθρώπου. Το ψάρι αν είχες παρακολουθήσει το θέμα απο την αρχή είχε τεράστιο θέμα μέχρι και pop eye. Επιπλέον melafix δεν έφαγε παρα μονο λίγο. Η θεραπεία που του χορηγήθηκε ηταν με epsom salts. Σε συνδιασμό όμως με το μη απο οτι φαίνεται στρωμένο ενυδρείο συνέχισε να είναι στρεσαρισμενο κι να δηλητηριάζεται.Ολα τα φάρμακα έχουν την καλη κι την κακή πλευρα τους. Είναι αναγκαίο κακό καποιες φορές.
Μη μαλωνετε για χαζομαρες.
Φιλικά πάντα.

Ελπίζω ο μονομάχος να είναι καλυτερα.

mansos
27-07-17, 03:28
Καθεστε κι αναλωνεστε και χαλατε κι το θέμα του ανθρώπου. Το ψάρι αν είχες παρακολουθήσει το θέμα απο την αρχή είχε τεράστιο θέμα μέχρι και pop eye. Επιπλέον melafix δεν έφαγε παρα μονο λίγο. Η θεραπεία που του χορηγήθηκε ηταν με epsom salts. Σε συνδιασμό όμως με το μη απο οτι φαίνεται στρωμένο ενυδρείο συνέχισε να είναι στρεσαρισμενο κι να δηλητηριάζεται.Ολα τα φάρμακα έχουν την καλη κι την κακή πλευρα τους. Είναι αναγκαίο κακό καποιες φορές.
Φιλικά πάντα.

Ελπίζω ο μονομάχος να είναι καλυτερα.Αμμωνία μηδέν ,Νιτρώδη μηδέν,Νιτρικά δεν μέτρησα.
Τρώει λίγο.

Fishermen1234
27-07-17, 11:53
Συμφονω και εγω με τη Δημητρα, να μη χαλαμε το θεμα, αλλα και με την αποψη που το melafix δεν θα δημιουργησει κανενα προβλημα, ΟΛΑ αυτα τα σκευασματα για ενυδρεια μπορει κατω απο καποιες συνθηκες να δημιουργησουν προβλημα αλλα με τις ιδιες πιθανοτητες να γινει π.χ. κατι και να σπασει ο πατος του ενυδρειου. Αν ειναι να ψαχνομαστε και να φοβομαστε για οποιαδηποτε πιθανοτητα να προκυψει προβλημα, τοτε αυτο ΔΕΝ ειναι το χομπι που θα μας ταιριαζε, γιατι στο χωρο του ενυδρειου μπορει να τυχει να μας τυχουν πολλες αναποδιες (σε πολυ μικρη πιθανοτητα η καθεμια ), αλλα παντα υπαρχουν πιθανοτητες. Δεν θα πρεπει να σχοληθουμε με αυτες :)

Dimitra_
27-07-17, 12:01
Αμμωνία μηδέν ,Νιτρώδη μηδέν,Νιτρικά δεν μέτρησα.
Τρώει λίγο.

Πολύ χαίρομαι , είναι ακόμα στρεσαρισμενος;

mansos
27-07-17, 12:02
Πολύ χαίρομαι , είναι ακόμα στρεσαρισμενος;Ναι είναι.......

Fishermen1234
27-07-17, 12:03
Ναι είναι.......

Στάλθηκε από το SM-G955F μου χρησιμοποιώντας TapatalkΠοια ειναι η αποψη σας για τα σκευασματα με aloe vera; Πιστευετε πως βοηθουν στην αποκατασταση του αγχους, και βοηθουν τα συγχισμενα ψαρια να αναρρωσουν;

mansos
27-07-17, 12:05
Ποια ειναι η αποψη σας για τα σκευασματα με aloe vera; Πιστευετε πως βοηθουν στην αποκατασταση του αγχους, και βιηθουν τα συγχισμενα ψαρια να αναρρωσουν;Δεν έχω αρκετή εμπειρία πάνω σε αυτό.
Ας μας πει καποιος ή κάποια,που να έχει ανάλογη εμπειρία πάνω σε αυτό.

kgf12345
27-07-17, 12:20
Εμεις δεν λεμε οτι να ναι, αλλοι μπορει και να λενε απ την αλλη. Το οτι επανακυκλοφορησε σε μικροτερη ποσοτητα δραστικης ουσιας και ΔΕ ως Bettafix περναει απαρατηρητο; Ποιος ο λογος μετονομασιας και μειωση της δραστικης ουσιας;

ελα ντε...:D δεν "επανακυκλοφορησε",ειναι νεο προιον.
το να λεμε "επανακυκλοφορησε" υποδηλωνει οτι πρωτα αποσυρθηκε...
δεν αποσυρθηκε ποτε το μελαφιξ...
ο λογος μετονομασιας του ηταν το μαρκετινγκ και το γεγονος πως "συνηθως" τα ενυδρεια τον μονομαχων ειναι μικροτερα,οποτε επρεπε η εταιρια να ανοιχτει και σε αυτη την αγορα πιο στοχευμενα.
μαρκετινγκ λεγεται....η δοση μειωθηκε γιατι μπηκε σε μικροτερο μπουκαλι με δοση που αναλογει σε λιγοτερα λιτρα...

Μήπως γιατι το feedback που πηρε η εταιρεία ειναι 50/50;

τι σχεση εχει το feedback και απο που βγηκε το 50/50? το εχεις δει καπου?
γιατι αν ηταν ετσι και ειχε mortality rate 50/50 θα ειχε αποσυρθει το προιον...

Που ακριβως αναφερει στην επισημη σελιδα της η API το οτι λειτουργει ως χαλαρωτικο;

εχω εξηγησει ηδη τι εννοω πιο πανω.ελληνικα το γραφω.

Το "smooth transition" εσυ το μεταφραζεις ως χαλαρωτικο;:confused: Για να γίνει σωστή επεξήγηση και όχι παρανόηση αναφέρεται στην ομαλη μεταβαση απο ενα ενυδρειο σε ενα αλλο στην ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ που υπαρχει καποια βακτηριακη μολυνση. ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ δηλαδη...http://www.apifishcare.com/product.php?id=629#.WXkWTzNRUwg
1/4 της δοσολογιας στο Melafix οση ακριβως εμπεριεχει και το Bettafix για ασφαλη δοσολογια χωρις παρατράγουδα.

αντε να το ξαναγραψω.

Στο εαν εφαγε αμμωνια, που οντως αμμωνια εφαγε, το "τσαγακι" δεν θα βοηθησει και σιγουρα δεν φταινε τα 20 λιτρα του.

πολυ σιγουρο σε βρισκω...:rolleyes:
δεν ειναι τσαι,ειναι αιθεριο ελαιο και εχει συγκεκριμενες ιδιοτητες που τριγκαρουν ηπια τη βλενογονο του ψαριου(χωρις στρες) ωστε αυτη να ανακαμψει.
η επιδερμιδα και η βλεννα σε αυτη,εχει αμμεση σχεση με το στρες.
δεν το λεω εγω,το εχει πει ο ιχθυοπαθολογος της sera Dr.Untergasser στο σεμιναριο που μας ειχε κανει.

Μy two cents.

τα δικα μου Cents...:D

δημητρα δεν τσακωνεται κανεις.
το υφος στο γραπτο λογο μπορει να παρεξηγηθει ευκολα;)
ουτε χαλαει το θεμα.
εδω ειναι τα γραπτα,οποιος θελει διαβαζει και κραταει αυτο που χρειαζεται.
οι εξτρα πληροφοριες δεν βλαπτουν κανεναν.

Dimitra_
27-07-17, 13:03
Ναι είναι.......

Μην ανοίγει φώτα... Άστον θα ησυχασει

Slitherin
27-07-17, 16:42
Ποια ειναι η αποψη σας για τα σκευασματα με aloe vera; Πιστευετε πως βοηθουν στην αποκατασταση του αγχους, και βοηθουν τα συγχισμενα ψαρια να αναρρωσουν;

Πολυ περισσοτερο απο το melafix ή το bettafix. Συγκεκριμενα της API Stress Coat που λειτουργει και ως βελτιωτικο νερου.
Φιλικά πάντα.

Ελπίζω ο μονομάχος να είναι καλυτερα.

Εαν δεν αναλωθουμε στις παραμετρους του περιβάλλοντος που ζει το ψάρι ή στις θεραπείες που ακολουθήθηκαν που θα αναλωθούμε; Ουτε bettafix, ουτε melafix, ουτε epsom salt baths ηταν αναγκαία. Το ουσιαστικο προβλημα ηταν στο αστρωτο ενυδρειο με ενα ηδη (ενδεχομένως) ταλαιπωρημένο ψάρι. Γνωμη μου ταπεινη για να μην παρουσιαζομαι ως αλαζόνας και ξερόλας, αλλαγες νερού - διπλες δοσεις prime - και παρακολουθηση τιμών. FYI πολλες ασθενειες ή συμπτώματα εξαφανίζονται με αλλαγές καθαρου νερού και σταθερες τιμες. Κανεις δεν μαλώνει, εχω μαλώσει στο παρελθόν για αλλα ή και παρόμοια θέματα, απλα συμβουλεύω.

Dimitra_
28-07-17, 01:57
Συμφωνώ κι επαυξανω σε αυτό που λες... Οτι τα φάρμακα δεν είναι αναγκαία παντα. Ειδικα οταν καποια αρρωστια ( στο πρωτο ομως σταδιο παντα) οφειλεται σε κακες συνθηκες. Και αν δεις αυτό τον έχω συμβουλέψει...αλλαγές κι μετρήσεις... Βέβαια υπαρχουν κι πολύ σοβαρές περιπτωσεις...
Οι συνθήκες πρεπει παντα να είναι σωστές. Αλλά το ψάρι αν έχει ταλαιπωρήσει το θέλει το φάρμακο του.

Fishermen1234
28-07-17, 11:17
[QUOTE=mansos;1018451]Δεν έχω αρκετή εμπειρία πάνω σε αυτό.
Ας μας πει καποιος ή κάποια,που να έχει ανάλογη εμπειρία πάνω σε αυτό.
Απ ότι είπαν και κάποιοι άλλοι τα σκευάσματα βοηθούν... Δεν ξέρω ίσως αξίζει να προχωρήσεις στη χρήση κάποιου απ αυτά.

Τάκης
28-07-17, 12:47
Για να τα βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σειρά τους,
μιλάω για το Melafix και το Bettafix
η δοσολογία στο Melafix είναι 5ml / 10 USG
η δοσολογία στο Bettafix είναι 12 σταγόνες / 1/4 USG
αν θέλουμε να βάλουμε Bettafix σε 10 USG
θα πρέπει να να βάλουμε 4 Χ 12 Χ 10 = 480 σταγόνες
αν υποθέσουμε πως το κάθε ml έχει 22 με 24 σταγόνες
τότε τα 5 ml Melafix είναι 110 με 120 σταγόνες
δηλαδή το 1/4 περίπου σε σταγόνες η σχέση με το Bettafix
το Bettafix όμως έχει το 1/4 της δραστικής ουσίας που έχει το Melafix
κάνω κάπου λάθος ;
ή μάλλον η API μας δουλεύει και το marketing πλασάρισε ακόμα ένα προϊόν ;

Fishermen1234
28-07-17, 13:20
Μάλλον αυτο. Γιατί θα μπορούσαμε π.χ. να αλλάξουμε τη δοσολογία του μελαφιξ (να το χορηγήσουμε πιο αραια) και να το κάνουμε από μόνοι bettafix , εφόσον πάντοτε η δραστική ουσία είναι η μόνη διαφορά.

Τάκης
28-07-17, 13:33
Μάλλον αυτο. Γιατί θα μπορούσαμε π.χ. να αλλάξουμε τη δοσολογία του μελαφιξ (να το χορηγήσουμε πιο αραια) και να το κάνουμε από μόνοι bettafix , εφόσον πάντοτε η δραστική ουσία είναι η μόνη διαφορά.
Μα δεν είναι ούτε αυτό.
Είναι αυτό που είπε ο Γιώργος,
είναι το ίδιο ακριβώς προϊόν ,
και μάλλον φτιάχτηκε για μικρά ενυδρεία.
Η σχέση δόσης και περιεκτικότητας σε δραστική ουσία , από όσο είδα είναι ίδια.
Γιατί αν σε ένα ενυδρείο 35 λίτρων πρέπει να ρίξεις 5 ml melafix
ή 480 σταγόνες betafix που σε ml είναι περίπου 20ml
ποια η διαφορά όταν το bettafix έχει το 1/4 της δραστικής ουσίας του melafix ;
Ρίχνεις κανονικά τη δόση του melafix

Fishermen1234
28-07-17, 13:59
Μα δεν είναι ούτε αυτό.
Είναι αυτό που είπε ο Γιώργος,
είναι το ίδιο ακριβώς προϊόν ,
και μάλλον φτιάχτηκε για μικρά ενυδρεία.
Η σχέση δόσης και περιεκτικότητας σε δραστική ουσία , από όσο είδα είναι ίδια.
Γιατί αν σε ένα ενυδρείο 35 λίτρων πρέπει να ρίξεις 5 ml melafix
ή 480 σταγόνες betafix που σε ml είναι περίπου 20ml
ποια η διαφορά όταν το bettafix έχει το 1/4 της δραστικής ουσίας του melafix ;
Ρίχνεις κανονικά τη δόση του melafixΝαι όντως είναι ακριβώς το ίδιο , αυτό είπα κι εγώ ο με αλλα ή άλλα λόγια, μόνο που στο bettafix στην ουσία σου πουλάνε και αέρα.

mansos
31-07-17, 22:19
Τελευταία ενημέρωση για τον Μονομάχο.
Το ψάρι φαίνεται να επανέρχεται για τα καλά.
Έχει εγκαταλείψει τον βυθο και περνάει περισσότερη ωρα στην έπιφανεια οπως ειναι φυσιολογικό.
Το πιο ενθαρρύντικο ειναι, οτι απο χθες τρώει ΠΟΛΥ και έχει βρει τη χαμένη του ορεξη.

Dimitra_
01-08-17, 00:15
Πολύ χαίρομαι!!!

mansos
01-08-17, 00:18
Πολύ χαίρομαι!!!
Παμε καλα:)

Dimitra_
01-08-17, 00:22
Κράτησε τις ρουτίνες σου κι όλα θα είναι μια χαρά!

mansos
01-08-17, 00:35
Κράτησε τις ρουτίνες σου κι όλα θα είναι μια χαρά!
Μολις τελειωσα αλλαγες νερού και στα 3 ενυδρεία.

Στο 55λιτρο εχουν απομείνει 2 καρδινάλιοι και ενα ανσιστρους.
Ειναι πολυ κακη ιδεα η μεταφορά του μονομαχου απο το 20λιτρο στο 55λιτρο με αυτους τους συγκατοικους?
Φυσικα μιλαω σε κανενα μηνα, οχι τωρα, για να. έχει γίνει τελειως καλα ο Μονομάχος.

Dimitra_
01-08-17, 14:05
Εγώ θα έλεγα οτι δεν είναι καλη ιδέα...

mansos
02-08-17, 19:25
Το νεο σπίτι του μονομαχου [emoji4] [emoji4].
Θα μπει μόνος του. https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170802/d467cef5b9fc08377a912210dfef5c1a.jpg

Dimitra_
02-08-17, 19:53
Μια χαρά! Στρωσε το με το μπολι αλλα Πρόσεξε τις μετρήσεις πριν τον βάλεις... Φύτεψε το κιόλας ... Και θα είναι μια χαρά!

mansos
03-08-17, 01:16
Μια χαρά! Στρωσε το με το μπολι αλλα Πρόσεξε τις μετρήσεις πριν τον βάλεις... Φύτεψε το κιόλας ... Και θα είναι μια χαρά!
Αυτο ακριβώς θα κανω:)
Θα το στρωσω με την ησυχία μου και μετά θα ειναι άρχοντας :)

Το φυτεμα πριν το στρωσιμο ή μετα?

Dimitra_
04-08-17, 01:13
Παράλληλα...

kgf12345
08-08-17, 13:59
μια χαρα!:)

mansos
08-08-17, 15:15
Σήμερινες μετρήσεις. Έχω αμμωνια ή όχι, δεν μπορώ να καταλάβω https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170808/99f42e9912fad23c59312df95e4daf8e.jpg

Ο Μονομάχος σήμερα
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170808/5fa6bf41435be81e335b9dbe1c833754.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170808/e92f3d99d29012a3dc7f8aa64454476b.jpg

KostasGR
08-08-17, 16:05
Όχι δεν έχεις

gallos
09-08-17, 10:57
Όντως δεν έχεις.

mansos
13-08-17, 15:49
Το ph του 20λιτρου μονομαχοενυδρειου είναι πολύ υψηλο για μόνομαχο, 7,6 - 7,8.
Μπορω να χρήσιμοποιησω, απιονισμενο νερό για να το ριξω λιγο, μέχρι να δω τι θα κανω με τ
όσμωση?

Dimitra_
13-08-17, 17:17
Εγώ προσωπικά δεν θα το ζοριζα το ψάρι για πολύ καιρό ακόμα...
Επιπλέον είναι δύσκολο να διατηρησεις χαμηλά το ph σε τοσα λίγα λίτρα... Γενικά ωστόσο το απιονισμένο νερό ναι θα κατεβάσει το ph αλλά δεν είναι ενα καλό νερό...
Γιατί δεν χρησιμοποιείς τύρφη ;

mansos
13-08-17, 18:33
Επιπλέον είναι δύσκολο να διατηρησεις χαμηλά το ph σε τοσα λίγα λίτρα... Γενικά ωστόσο το απιονισμένο νερό ναι θα κατεβάσει το ph αλλά δεν είναι ενα καλό νερό...

Τυρφη εχω αλλα στο 20λιτρο, ειμαι αναγκασμένος να χρήσιμοποιησω ενα πολυ μικρο φίλτρο μονο για την τυρφη και στουμπωνει καθε μερα και θα αργήσει πολυ να μου το χαμηλωσει το ph

mansos
21-08-17, 02:10
Εδώ, τα νεα είναι ευχαριστα.
Ο Μονομάχος έχει επανέλθει πληρως, τρωει κανονικά εως πολυ.
Σιγα Σιγα θα αρχιζω να ριχνω το ph, γιατι το 7,8 εινα πολυ σκληρό το νερό για αυτον.
Σε 10 μέρες περίπου, ολοκληρώνεται και το στρωσιμο στο καινούργιο του σπίτι, οπότε θα φύγει απο το 20λιτρο και θα είναι όπως του αξίζει.
Ενα μεγάλο ευχαριστώ σε ολα τα παιδιά που με βοήθησαν για να σωθεί ο Μονομάχος.

Ο μόνομαχος... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170821/37f938d22c842b8976dac876b04984c8.jpg

Dimitra_
21-08-17, 18:33
Υπέροχος!!! Χίλια μπράβο σε σένα που το παλεψες κι δεν παραιτηθηκες!

mansos
21-08-17, 19:45
Υπέροχος!!! Χίλια μπράβο σε σένα που το παλεψες κι δεν παραιτηθηκες!
Να σαι καλά

mansos
07-09-17, 15:48
Ο Μονομάχος οχι μονο τη γλίτωσε αλλα ειναι πανέμορφος και ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ, οπως φαίνεται σε σήμερινη φωτογραφία..... https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170907/7db6c57dfe363074427a583ec3b72ca2.jpg