Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΝΕΟ ΕΝΥΔΡΕΙΟ 60lit αγορά απο φίλο.

arkas
30-06-17, 22:52
Καλησπερα σε ολη την ομαδα.
Ειμαι κατοχος 2 ενυδρειον 1 φυτεμενο με πλατυ γκαππυ 60 Lit και 1 * 120 με αφρικανες κιχλιδες.

εδω και 2 ημερες βαλαμε σπιτι μας κυριως για τα παιδια μας και 1 θαλασσινο ενυδρειο 60 Lit το οποιο και αγορασα απο φιλο.
Μαζι με αυτο το ενυδρειο πηρα απο τον φιλο και την βαση και μαζι αυτα τα προιοντα.
JBL Ph test 3.0 – 10.0
mg profi test magnesium
Ca profi test calcium salifert
KH / AIk profitest Carbonate Hardness / Aalkalinity
API High Range Ph test kit
Seachem PRIME
Reef Builder
JBL FLAKES MARIS
AQUAVITRO eight.four ph to 8.4
Reef Fusion 1 thwo part system maintains calcium & alalinity
JBL MARIPEARLS
NUTRIDIET MARINE FLAKES
KENT MARINE Pro Buffer Dkh
SeaGel removes phosphates silicates and organic waste
Stability New Tank stabilization System Seachem
Seachem PhosGuard remove phosphate and silicate
Reef Zoo Plankton

Το ενυδρειο εχει 3 σαλιγκαρια και 2 ψαρακια κλοουν + τα κοραλια.
Εχει ενα φιλτρο που ειναι λιγο ανεβασμενο ωστε να κανει και κινηση νερου παραλληλα και επισης ενα σκιμερ...
Λιγο πολυ μου ειπε τοπαιδι περι ταισματος και αλλαγη περιπου καθε 20ημερες.
Θα χρειαστω εξτρα να παρω ενα ρεφρακτομετρο και επισης αλατι.
Απο αυτα που εχω που μου εδωσε τι πρεπει να κανω το καθε ενα....
ειναι τοσα πολλα...που εχω χαθει. Η αληθεια ειναι οτι σε σχεση με τα 2 ενυδρεια που εχουμε γλυκου νερου, ειναι πραγματικα μαγεια το ενυδρειο το θαλασσινο. Εχουμε ενθουσιαστει ολοι μικροι μεγαλοι. Απλα λεμε τωρα τι!!!!
απο που! πως κλπ....
και το εκανα ετσι να παρω ενα στρωμενο για να ειναι πιο ευκολη και απλη η μεταβαση...αλλα ειναι τοσα πολλα που δεν ξερω απο που να αρχισω και τι αλλο θα μπορουσα να προσθεσω μεσα στο ενυδριεο αυτο...

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας....

golf4470
01-07-17, 13:22
Καλή αρχή να έχεις στον κόσμο του θαλασσινού.
Τα τεστ που έχεις δεν τα έχω χρησιμοποιησει ποτέ κ δεν ξέρω. Θα χρειαστείς μια αντίστροφη όσμωση κ ένα σύστημα αυτόματης αναπλήρωσης. Ανεμιστηράκια κ έναν controller για τώρα. Απο ιχνοστοιχεία για αρχή μόνο με αλλαγες νερού πιστεύω θα είσαι μια χαρα (απ'οτι βλέπω μονο μανιταρακια έχεις). Σκίμερ έχεις ή θα το κρατήσεις χωρίς?

arkas
01-07-17, 16:31
Καλησπερα και ευαριστω για την απαντηση. Ναι σκιμερ εχω μεσα...
σημερα εβαλα και 1 ανεμιστηρακι..
controller ναι το σκεφτομαι...
αλλα εχω τοσα πραγματα που μου εδωσε ο φιλος αλλα δεν ξερω τι να κανω....απο ολα...
στην παρουσα φαση ταιζουμε τα ψαρακια...παρακολουθουμε θερμοκρασιας το νερο ειναι αλλαγμενο απο τον φιλο. το σκιμερ λειτουργει...και γενικα ολα δειχνουν φυσιολογικα. ναι ειναι μανιταρια. γενικα ειμαστε σε φαση που το απολαμβανουμε και σχεδιαζουμε το μεγαλο να το κανουμε θαλασσινο...

τωρα τα κοραλλια χρειαζονται τροφη πλανγκτον???να υποθεσω γιατι εχω και ενα μπουκαλι που λεγετε zooπλανγκτον....reef?
σε τετοια λιτρα απο ψαρια και ασπονδυλα τι αλλο μποροει να φιλοξενησει...

golf4470
01-07-17, 17:21
Αυτόματη αναπλήρωση, όσμωση και ρεφρακτομετρο σου έδωσε το παιδί που τα πήρες;

arkas
01-07-17, 17:37
Καλησπέρα και πάλι. Όχι δεν πήρα τέτοια. Ρεφρακτομετρο μου είπε να πάρω για να μπορώ να μετράω τιμή αλάτι με νερό. Τα αλλά όχι δεν μου είπε κάτι.

golf4470
01-07-17, 17:48
Πριν πάρεις οτιδήποτε ζωντανό πρέπει να πάρεις αυτόματη αναπλήρωση για το νερό που εξατμίζεται κ όσμωση για να μην έχεις προβλήματα με αλγες.
Κοραλλοτροφες. Φυτοπλαγκτόν κα καλύτερα να μη βάζεις γιατί θα επιβαρύνεις το σύστημα

arkas
01-07-17, 17:53
Οκ καταλαβα. εχεις να προτεινεις καποια οχι με μεγαλο κοστος αλλα τοσο ωστε να δικαιολογει το ενυδρειο 60 λιτρων..
wave maker χρειαζομαι ?

golf4470
01-07-17, 18:05
Να προτείνω αλλά χρησιμοποιούν τις ιδιες συσκευές είτε έχεις ενυδρείο 60λτ είτε 1 τόνο.
Ρεφακτρομετρο εγώ έχω χρησιμοποιήσει μόνο sybon.
Αναπλήρωση κ όσμωση από waterwaves.gr

arkas
02-07-17, 14:32
Καλησπέρα σας θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Επειδή είμαι έτοιμος να κάνω παραγγελία λέω τα εξής... wave maker δεν ξέρω ποιο αλλά θα βρω... ρεφρακτομετρο...αντίστροφη όσμωση και controller stc χρειάζομαι κάτι άλλο.

Εννοείτε ότι σκέφτομαι μετάβαση σε 120 λίτρα που έχω ......

golf4470
02-07-17, 14:35
Καλησπέρα. Πριν κανείς τη παραγγελία πες μας τι σκέφτεσαι από αυτά.

arkas
02-07-17, 17:10
Καλησπέρα μιλώντας με το φίλο που αγόρασα όλα τα πράγματα μου είπε ότι δεν χρειάζεται εφόσον τηρηθούν κάποιοι κανόνες. Εγώ βέβαια δεν έχω τον χρόνο που ίσως χρειάζεται στην παρούσα χρονική περίοδο. Συνοψίζοντας θα πω τα εξής...

Μιλώντας με τον υπεύθυνο από τον οκεανο μου είπε ότι wave maker θα χρειαστώ για να μπορεί ουσιαστικά να γίνεται η κίνηση του νερού κυκλικά μέσα στο ενυδρείο. Αντίστροφη όσμωση οκ το κατάλαβα ίσως όχι τόσο για αυτό αλλά μελόντικα για την μετάβαση στα 120 λίτρα. Ρεφρακτομετρο εννοείται. Σύστημα αναπλήρωσης ναι αν και το έχω χάσει λίγο με τα diy ωστόσο θα το δω κα αυτό ....

Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα όλα αυτά τα επί πρόσθετα...

voas
04-07-17, 21:01
Καλη αρχη να εχεις φιλε στο φόρουμ μας, αλλα και Καλη αρχη στα αλατια!

Καλό ειναι να πάρεις απο τωρα μια όσμωση και ρεφρακτομετρο και στην συνεχεια ολα τα αλλα σιγα σιγα!

Επίσης προσπάθησε να ανανεώσεις τα τεστακια σου με salifert, που ειναι ίσως και τα πιο αξιόπιστα στο θαλασσινο!

Ο ύφαλος χρειάζεται ροη για να μπορει να αναπνέει χωρις νεκρά σημεία, το είδος του υφαλου καθορίζει και την δύναμη της ροής!

Το φίλτρο σου μεσα τι περιέχει;

Η αναπλήρωση δεν ειναι τπτ στην συνδεσμολογία της, θα τα καταφέρεις ειναι πανεύκολο!

Προς το παρών δεν χρειάζεται να επιβαρύνεις τον ύφαλο σου με ζουμιά, μιας και τα μανιταρακια δεν έχουν ιδιαίτερες απαιτήσεις!

Αλλαγή νερου καλυτερα μια φορά την εβδομάδα 8-10% με αλατι τροπικ μαριν pro reef!

Καλη διαμονή, οτι χρειαστείς ειμαστε εδω με πολύ χαρά να βοηθήσουμε!

arkas
04-07-17, 21:06
Αγαπητε Voa σε ευχαριστω για την απαντηση και βασικα ολους. Αυριο θα παω το απογευμα στο μαγαζι που ειναι στην Βουλιαγμενης. Πες μου σε παρακαλω εαν πρεπει να ψωνισω αυτα που σου γραφω...
ρεφρακτομετρο
αλατι
wavemaker
οσμωση θα την παρω απο waterwaveκαι λογικα και αναπληρωση....
ειναι κατι αλλο που πρπει να προσεξω ....και θα κλεισω μια εβδομαδα που το εχω και που εχει γινει η αλλαγη του...
δηλαδη αυριο να κανω αλλαγη η αναπληρωση..?
κατι αλλο που πρεπει να προσεξω....????για τωρα τουλαχιστον?

voas
04-07-17, 22:14
Αγαπητε Voa σε ευχαριστω για την απαντηση και βασικα ολους. Αυριο θα παω το απογευμα στο μαγαζι που ειναι στην Βουλιαγμενης. Πες μου σε παρακαλω εαν πρεπει να ψωνισω αυτα που σου γραφω...
ρεφρακτομετρο
αλατι
wavemaker
οσμωση θα την παρω απο waterwaveκαι λογικα και αναπληρωση....
ειναι κατι αλλο που πρπει να προσεξω ....και θα κλεισω μια εβδομαδα που το εχω και που εχει γινει η αλλαγη του...
δηλαδη αυριο να κανω αλλαγη η αναπληρωση..?
κατι αλλο που πρεπει να προσεξω....????για τωρα τουλαχιστον?

Νίκο με λένε εσένα;

Ρεφρακτομετρο αλατι, ενα μικρο wave maker και ενα μπουκαλάκι βακτήρια special blend οπως και ενα reef plus!

Απο water wave μια όσμωση και ενα οργανάκι μέτρησης tds, την αυτ. αναπλήρωση μαζι με δυο φλοτερακια και την 12v αντλία του(τα εχει σετακι), ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο απο ενα δυο κιλά, κοκκομετριας χοντρής και οχι λεπτής για ριακτορα(ειναι καλύτερος αλλα δουλεύει με ριακτορα=σαμπ)

Επίσης θα χρειαστείς δυο δοχεία....
Ενα 15-20 λίτρα για την αναπλήρωση, που θα βάζεις καθαρό νερο όσμωσης & ενα 50 λίτρα (εαν πας για μεγ/ρο στο μέλλον) για την προετοιμασία νερου, όπου εκει θα αναμειγνύεις το νερο της όσμωσης με την σωστή αναλογία αλατιού, μαζι με ενα μικρο κυκλοφορίτη οπως και εναν μικρο θερμαντιρα για τον χειμώνα, μερικές ώρες μετα θα κανεις μετρηση πετυχαίνοντας αλατοτητα 1,026!

arkas
04-07-17, 22:28
Αρκάδιος ειναι το ονομα μου.
Ρεφρακτομετρο ΟΚ
αλατι ΟΚ ποσα κιλα να παρω και πως θια φτιαξω αυριο νερο...υποθετω θα μου το πει το παλικαρι στο καταστημα...
, ενα μικρο wave maker ΟΚ αν και σκεφτομουνα επαιρνα κανα 2-3 απο το ebay και για τα αλλα ενυδρεια και με σκεψη να μεταφερθει αργοτερα στο 120 λιτρα.

και ενα μπουκαλάκι βακτήρια special blend οπως και ενα
reef plus! *** εχω διαφορα μπουκαλια και τεστ και νομιζω οτι εχω και reef *** Κοιτα λιγο την φωτογραφια που επισυναπτω την καινουργια εαν κανει καποιο απο αυτα
Οσο αφορα τα δοχεια εχω 1 20 λιτρα ανταλακτικη μπουκαλα νερου μπορω να βρω αλλο 1.
Νομιζω ειμαστε ενταξει. Εγω τωρα με τρεχει αυριο να παω να παρω αλατι και τα υπολοιπα να φτιαξω το νερο....ειναι φρονιμο αυριο να παρω και 1 αστερια μαζι με 1 γαριδα η οχι....?

Σημ.. Εννοειται πως ξερω ποιες ειναι οι τροφες!~!!!

arkas
04-07-17, 22:30
Αρκάδιος ειναι το ονομα μου.
Ρεφρακτομετρο ΟΚ
αλατι ΟΚ ποσα κιλα να παρω και πως θια φτιαξω αυριο νερο...υποθετω θα μου το πει το παλικαρι στο καταστημα...
, ενα μικρο wave maker ΟΚ αν και σκεφτομουνα επαιρνα κανα 2-3 απο το ebay και για τα αλλα ενυδρεια και με σκεψη να μεταφερθει αργοτερα στο 120 λιτρα.

και ενα μπουκαλάκι βακτήρια special blend οπως και ενα
reef plus! *** εχω διαφορα μπουκαλια και τεστ και νομιζω οτι εχω και reef *** Κοιτα λιγο την φωτογραφια που επισυναπτω την καινουργια εαν κανει καποιο απο αυτα
Οσο αφορα τα δοχεια εχω 1 20 λιτρα ανταλακτικη μπουκαλα νερου μπορω να βρω αλλο 1.
Νομιζω ειμαστε ενταξει. Εγω τωρα με τρεχει αυριο να παω να παρω αλατι και τα υπολοιπα να φτιαξω το νερο....ειναι φρονιμο αυριο να παρω και 1 αστερια μαζι με 1 γαριδα η οχι....?

Σημ.. Εννοειται πως ξερω ποιες ειναι οι τροφες!~!!!

ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο απο ενα δυο κιλά, κοκκομετριας χοντρής και οχι λεπτής για ριακτορα(ειναι καλύτερος αλλα δουλεύει με ριακτορα=σαμπ)
***** Αυτο που θα το βρω ??***** και ουσιαστικα ποια ειναι η χρηση του?
Σημ. το ενυδρειο το εχουμε βαλει στο παιδικο δωματιο. Σκοπος ειναι αν και εχει επιπλο με πορτα να μην γεμισω τιποτα περιεργα , δηλαδη θα ηταν ευχης εργον εαν μπορουσε να εχει οσο το δυνατον λιγοτερα πραγματα απο εξω. Οχι μεσα στο ενυδρειο. Δηλαδη οτι μπορω να εκμεταλευτω απο το επιπλονα το κανω...

Ευχαριστω....για την βοηθεια.

voas
05-07-17, 00:06
ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο απο ενα δυο κιλά, κοκκομετριας χοντρής και οχι λεπτής για ριακτορα(ειναι καλύτερος αλλα δουλεύει με ριακτορα=σαμπ)
***** Αυτο που θα το βρω ??***** και ουσιαστικα ποια ειναι η χρηση του?
Σημ. το ενυδρειο το εχουμε βαλει στο παιδικο δωματιο. Σκοπος ειναι αν και εχει επιπλο με πορτα να μην γεμισω τιποτα περιεργα , δηλαδη θα ηταν ευχης εργον εαν μπορουσε να εχει οσο το δυνατον λιγοτερα πραγματα απο εξω. Οχι μεσα στο ενυδρειο. Δηλαδη οτι μπορω να εκμεταλευτω απο το επιπλονα το κανω...

Ευχαριστω....για την βοηθεια.

***** τι εννοείς;
Απο έξω το ενυδρείο δεν εχει τπτ!
Το δοχείο αναπλήρωσης μπορεις να το βάλεις στο ντουλάπι απο κατω!
Καλό ειναι να βιδώσεις την πλάτη ή κάποιο νεύρο της βάσης στο εφαπτόμενο τοίχο, για μεγαλύτερη ασφάλεια!
Τι φίλτρο που τρέχει τι περιέχει μεσα?

arkas
05-07-17, 10:59
Καλημερα στην παρεα καλημερα Νικο,
προφανως εννοεις κατω απο το επιπλο να βαλω το δοχειο αναπληρωσης,

τωρα μιλησα με καποιο καταστημα δεν ξερω εαν πρεπει να το αναφερω παντως μου εδωσε πληροφοριες και τιμη για σετ αναπληρωσης και οσμωσης.
Εαν το εχω καταλαβει μεσω της οσμοσης βγαζω νερο καθαρο το οποιο δεν χρειαζεται καποιο φαρμακο. Στο δοχειο με βαση το ρεφρακτομετρο το νερο που θα παρω απο την οσμωση του προσθετω αλατι και λογικα βαση του φλοτερ θα στειλει το νερο επανω στο reef.
αυτο καταλαβαινω.Απλα επειδη εχω το ενυδρειο μεσα στο παιδικο δωματιο θα πρεπει να βρτω δοχειο μικρο λογικα περιπου 10 λιτρα πρεπει να εχω τετοιο το οποιο να δεχτει το απιονισμενο νερο της οσμωσης.
Τον ενεργα ανθρακα που αναφερες που θα πρεπει να τοποθετησω μεσα στο δοχειο αναπληρωσης ? Επισης επειδη θα παρω και εναν κυκοφορητη σημερα η καλυτερη θεση του ειναι κατω πανω να κανει σαν κυμα...????Και οπως το βλεπω θα πρεπει να γινει μεταφορα αργοτερα....σε μεγαλυτερο....! γιατι θα γεμισει μηχανηματα το 60 τωρα.

Τωρα οσο αφορα τι περιεχει το φιλτρο αναμενω πληροφοριες απο το παλικαρι που το πηρα. Πως φτιαχνουμε αλατι για το νερο μας εχει καποιον κανονα που πρεπει να προσεξω ? Προσοχη....ολα αυτα θα τα κανω λογικα το βραδυ.....μπορει να μην εχω στα χεριαμου ολα τα υλικα αλλα αναπληρωση θα την κανω σημερα και θα ριξω το νερο....οποτε και μετα θα βαλω και το wave maker

Eyxaristv

golf4470
05-07-17, 11:21
Φίλε μου το νερό που αναπληρώνεις στο ενυδρείο είναι καθαρό χωρίς αλάτι. Όταν εξατμίζεται το νερό ανεβαίνει η αλατοτητα.

arkas
05-07-17, 11:29
Καταλαβα. Αρα πρεπει να παρω τοτε σημερα την οσμωση και το νερακι που θα βγαλω να συμπληρωσω το νερο στο ενυδρειο και ναμετρησω αλατοτητα ?

golf4470
05-07-17, 11:33
Σωστά

arkas
05-07-17, 11:37
Τελεια οκ σε ευχαριστω. Αρα την αλλαγη νερου θα την κανω περιπου σε 1 εβδομαδα. Οκ
Το wave maker σε ποιο υψος τοποθετείται μεσα στο ενυδρειο για να δωσει αερα στα κοραλια ?

voas
05-07-17, 13:26
πάνω από την κορυφογραμμή του βράχου, με φορά λοξά προς την επιφάνεια!

arkas
05-07-17, 14:28
Ευχαριστω για την βοηθεια.
Εχω αγορασει
1.οσμωση
2.ρεφρακτομετρο
3.κυκλοφορητη

Το απογευμα θα μετρησω και αλατοτητα και θα δουμε...

golf4470
05-07-17, 15:54
Καλορίζικα! Τι μάρκα είναι ο κυκλοφοριτης κ το ρεφρακτομετρο;

arkas
05-07-17, 16:08
Sicce Voyager Nano 2000
ATC Refractometer
RX-AFRO3-AQ Osmosis

λιγο ακριβα...τουαχιστον τα πηρα για να τα εχω και να μεινουν.
Μενει να παω μετα να δω την αλατοτητα και να αρχιζω να συμπληρωσω μαλλον καθαρο νερακι!

golf4470
05-07-17, 16:10
Θα σημειώσεις την στάθμη εκεί που θα είναι 1026. Σε αυτό το σημείο θα μπει κ το φλοτερ της αυτόματης αναπλήρωσης ώστε όταν εξατμίζεται το νερό αυτή να συμπληρώνει κ να κρατάει σταθερή την αλατοτητα.

arkas
05-07-17, 16:15
Θα πρεπει να ειναι 1026 ή 1025 ?

Στο μαγαζι που το πηρα ειπανε για το calibr να ειναι 1000 και σταθμη να ειναι 1025??

golf4470
05-07-17, 16:30
Μπορείς να το κρατάς από 1025-1027

arkas
05-07-17, 19:40
Καλησπερα και παλι. Γνωριζετε τι ειναι αυτα που εχω σημειωση με βελακια στην φωτογραφια που επισυναπτω και αφορα τον βραχο!!! ελπιζω οχι κατι κακο!!!

voas
05-07-17, 22:58
Καμια πιο κοντινή εαν ειναι εύκολο;
Μου έχουν βγει τα μάτια:D

arkas
07-07-17, 08:07
Καλημερα , ηταν οτι καλυτερα θα μπορουσα να βγαλω. Θα προσπαθησω να βγαλω και αργοτερα. Παρολα αυτα χτες εκανα την 1η αναπληρωση που χρειαζοταν με νερο Α.Ο. Ο μετρητης πριν την αναπληρωση ελεγε 1030!!

ευτηχως με το νερακι και μετα μετρηση ειμαι στο 1026-1026,5
το αφησα εκει γιατι μετα αενεβαινε λιγο ακομα το νερακι και δεν ηθελα.Νομιζω καλα ειναι.

Οσο αφορα αυτο που σας εβγαλα στην φωτογραφια εδειξα ενα Video στα παιδια που ψωνισα τα πραγματα και μου ειπαν κατα μεγαλο ποσοστο ειναι αλγη η οποια ναι μεν δεν ειναι επιβλαβης αλλα δεν ειναι και ομορφη. Θα προσθεσω και αλλα σαλιγκαρακια και θα αρχισει να χανεται. Παντως μοιαζει σαν πετσα!! που αρχιζει και ξεφταει....

Τοποθετηθηκε και ενας αστεριας αμμου ο οποιος σκαλιζει τον αραγωνιτη.
Πηγα και για μετρηση το ιδιο το νερο του ενυδρειου μου να δουνε τα παιδια νιτρικα μεχρι να παρω και εγω τα τεστ και το αποτελεσμα παρολο την απειρία μου το νερο ηταν καθαροτατο σαν κρυσταλο με το παραμικρο ιχνος!!! τωρα πως εγινε αυτο προφανς και ο φιλος που το πηρα ειχε κανει καλη δουλεια.
σημερα εαν ολα ειναι καλα θα μπει και μια γαριδα καθαριστης και νομιζω οτι κλεινουμε εδω για τωρα.
Επειδη προκειτε να φυγω για 2 ημερες με το φως τι γινεται αγοραζω χρονοδιακοπτες ?

golf4470
07-07-17, 08:42
Καλημέρα.
Τις 2 μέρες που θα λείψεις πως θα κρατάς τη θερμοκρασία στο 26-27 κ πως θα αναπληρωνεις το νερό που θα εξατμίζεται;

arkas
07-07-17, 08:48
Καταρχας αναμενω να ερθει στο μαγαζι η αυτοματη αναπληρωση, δεν την εχουν ακομα διαθεσιμη.

επισης οταν αγορασα το ενυδρειο κλεινει περιπου κατι λιγοτερο απο 10 ημερες στην μεταφορα ειχα καιτο νερο μαζι μου. Οποτε λιγο νερο μου επεσε κατω. Δεν ξερω ακριβως την ποσοτητα παρολα αυτα στο επιπεδο που το εφερα ειναι μεχρι επανω. Θεωρω οτι δυσκολο θα εξατμιστει νερο τοσο που να χρειαστει μεσα σε 2 ημερες αναπληρωση. Παραλληλα εχω και ανεμιστηρακι που δουλευει συνεχως.

Πρεπει να κανω κατι αλλο ??

golf4470
07-07-17, 08:58
Προσπαθούμε να μη σε φέρουμε προ εκπλήξεως όταν θα γυρίσεις από τις διακοπές. Στα 50λτ ενυδρείο αν θα έχουμε 2-3λτ εξάτμιση τη μέρα, δηλ 4-6λτ το 2ημερο η αλατοτητα θα σου φτάσει πάνω από 1030 κ αυτό θα κάνει κακό στα ζωντανά σου.
Σε τόσα λίγα λίτρα η παραμικρή εξάτμιση αλλάζει κατά πολύ την αλατοτητα.
Αν έχεις κάποιον μέχρι να πάρεις την αναπλήρωση καλό θα ήταν αυτές τις μέρες να περνάει από το σπίτι κ να συμπληρώνει νερό.

kostascb
07-07-17, 10:21
Σε σχέση με αυτό προβληματίζομαι κι εγώ ενόψει διακοπών.
Πέρα από το να ρίχνει κάποιος απλά νεράκι για αναπλήρωση (που ούτε κι αυτό είναι απλό αλλα έστω ότι το έχουμε ετοιμάσει) χρειάζεται να τσεκάρει διάφορα όπως τη ροή του φίλτρου και πιθανά να ξεπλύνει/αντικαταστήσει το μαλλί. Εκεί χρειάζεται πλέον λίγο παραπάνω προσοχή και γνώση.
Εσείς που έχετε και περισσότερα και μεγαλύτερα ενυδρεία πως τα βολεύετε; Υποψιάζομαι ότι στα εξωτερικά φίλτρα δεν είναι τόσο πρόβλημα οπότε λέω για πιο απλές εγκαταστάσεις.

golf4470
07-07-17, 11:04
Εξωτερικά φίλτρα δεν χρησιμοποιούμε, έχουμε σαμπ. Μαλλί τι εννοείς; περιέγραψε μας αναλυτικά τι χρησιμοποιείς γιατί νομίζω ότι κάτι έχεις λάθος

kostascb
07-07-17, 11:25
Ναι ποτέ δεν ξέρω πως να το πω για να το καταλάβουν, το έχω δει μαλλί, βαμβάκι ως και υαλοβάμβακα (που είναι τραγικά λάθος).Αυτό που βάζουμε για μηχανική φίλτρανση. Πιάνει όλη τη λάσπη και κλείνει εύκολα.

arkas
07-07-17, 11:36
Καλησπερα. Δεν ξερω πως θα μπορουσα να το κανω. Οπως ειπα ειμαι νεος στο αθλημα με το αλατι. Παρολο που εχω 2 ακομα ενυδρεια γλυκου νερου δεν εχει καμια σχεση η εξατμιση γλυκου με αλμυρο νερο. Οκ
Τωρα τι σκεφτομαι να κανω μιας και ακομα δνεεχω αναπληρωση.
Κοιταζοντας ολες τις μερες το ενυδρειο καθε μερα εχανα και απο λιγο. Απο την στιγμη που εβαλα και τον ανεμιστηρα που χτυπαει ειναι με πιο γρηγορους ρυθμους.
Σημερα το βραδυ θα αφαιρεσω 1,5 λιτρο περιπου νερο και θα βαλω νερο Οσμωσης μετρωντας παλι να το φερω σε 1025. Οποτε θεωρητικα θα ειμαι μεσα στο σημειο που θελω μεχρι να γυρισω αυτες τις 2 ημερες.
Αυτο βασικα μου τι αναφερανε και το καταστημα που πηρα ολα τα υλικα. Νομιζω οτι θα ειναι καλυτερο. Γιατι ενταξει μπορει να μην φτασει 1030 αλλα μεχρι την δευτερα τα ξημερωματα πιστευω θα ανεβει 2 βαθμους.

Πως ακουγεται αυτο ?

golf4470
07-07-17, 11:53
Θεωρητικά δεν θα είσαι στο σημείο που θέλεις γιατί η εξάτμιση θα είναι μεγάλη με αποτέλεσμα η αλατοτητα να ανεβεί πολύ. Δεν είναι σωστό τη μια μέρα να είσαι 1025 κ μετά 1027 ή κ πιο πάνω. Γενικότερα αν αποφασίσεις να είσαι στο 1025 πρέπει να είσαι συνέχεια στο 1025 σταθερά.
Τον υαλοβαμβακα τον αποφεύγουμε γιατί καταρχήν μπουκώνει πολύ εύκολα στο θαλασσινό κ δεύτερον είναι πηγή νιτρικών.

revolution1925
07-07-17, 13:09
Καταρχας αναμενω να ερθει στο μαγαζι η αυτοματη αναπληρωση, δεν την εχουν ακομα διαθεσιμη.

επισης οταν αγορασα το ενυδρειο κλεινει περιπου κατι λιγοτερο απο 10 ημερες στην μεταφορα ειχα καιτο νερο μαζι μου. Οποτε λιγο νερο μου επεσε κατω. Δεν ξερω ακριβως την ποσοτητα παρολα αυτα στο επιπεδο που το εφερα ειναι μεχρι επανω. Θεωρω οτι δυσκολο θα εξατμιστει νερο τοσο που να χρειαστει μεσα σε 2 ημερες αναπληρωση. Παραλληλα εχω και ανεμιστηρακι που δουλευει συνεχως.

Πρεπει να κανω κατι αλλο ??

Καλησπέρα φίλε μου και καλή αρχή εύχομαι!!
Εγώ στα 60λιτρα κύβο με θερμοκρασία 27,5 βαθμούς ΧΩΡΙΣ ανεμιστηρια χάνω περίπου 1 λίτρο νερό την μέρα. 1 λίτρο νερό εξάτμιση τώρα μου ανεβάζει την αλατοτητα 1 βαθμό περίπου.!

Και αυτό ξαναλέω χωρίς ανεμιστηρια! Εσύ που έχεις και ανεμιστήρα σίγουρα θα χάνεις περισσότερο νερό!

Καλά θα είναι αν μπορεί κάποιος να πάει να συμπληρώσει λίγο νερό όσμωσης ανάμεσα στις μέρες απουσίας σου!

Καλή συνέχεια να είσαι καλά να το χαρείς το καινούριο σου ενυδρείο!

voas
07-07-17, 13:23
Καλά θα είναι αν μπορεί κάποιος να πάει να συμπληρώσει λίγο νερό όσμωσης ανάμεσα στις μέρες απουσίας σου!

το ιδανικότερο είναι αυτό που σου λένε τα παιδιά εδώ!

arkas
07-07-17, 14:05
Καλησπερα καιπαλι. Σας ευχαριστω. Επειδη δεν εχω αυτην την δυνατοτητα να ερθει καποιος.....εαν κλεισω τον ανεμιστηρα με κλειστο σπιτι βεβαια παραθυρα ειναι παρακυνδυνευμενο???να σηκωθει θερμοκρασια??

Απο την αλλη το μονο που μπορω να κανω ειναι να συμπληρωσω σημερα ποσοτητα νερου και να φυγω ισως κυριακη βραδυ να ερθω...

arkas
10-07-17, 07:11
Καλημερα και καλη εβδοαμαδα σε ολους. Χτες το βραδυ εφτασα. Ολα λειτουργησαν εξαιρετικα. Ναι υπηρχε εξατμιση δεν ειμαι σε θεση να προσδιορισω ποσο περιπου. Βαση του νερου που προσθεσα πρεπει να ειναι καντα στο 1 λιτρο και κατι. Ολα πηγαν εξαιρετικα. Με την μονη διαφορα οτι μου τσιμπησε λιγο θερμοκρασια παρολο που μερα νυχτα το ανεμιστηρακι δουλευει οποτε ισως προσθεσω ακομα ενα.
Αυτα και ευχαριστω ολη την ομαδα και τον Νικο για τα πρωτα σχολεια και βοηθεια.

Καλη δυναμη να εχουμε και αυτην την εβδομαδα.....

voas
10-07-17, 09:06
μπραβο μπραβο Αρκαδιε, τέλος καλό όλα καλά φιλαρακι!
καλή μέρα και καλή εβδομάδα να έχουμε με υγεία!
ότι χρειαστείς εδώ είμαστε!

arkas
13-07-17, 10:45
Καλημερα σας.
Εφτασε και η χρονικη 1η στιγμη που θα κανουμε και την αλλαγη μας στο θαλασσινο νερο. Σημερα το βραδυ θα κανω την 1η αλλαγη. Νερο Οσμωσης το εχω θα ετοιμασω στο βαρελακι περιπου 10 λιτρα.
Στα 60 που ειναι το ενυδρειο ειναι καλο νουμερο αλλαγης?
Τωρα αυτο που με απασχολει ειναι ποσο αλλατι θα βαλω μεσα η βαζω τοσο οσο να φτασω το 1025 αλατοτητα!!
επισης το φιλτρο θα το καθαρισω? και εαν ναι μετα πρεπει να γεμισω με τι , εαν θυμαμαι απο τα μποθυκαλια που εχω διαθερσιμα εχω ανδθρακα και φωσφορο...
αναλογιες ???

Ευχαριστω ολους...προκαταβολικα

arkas
15-07-17, 05:20
Κάποια βοήθεια σε αυτό που έγραψα ,,,
Ευχαριστώ

revolution1925
15-07-17, 09:32
Καλημέρα φίλε!
Μία χαρά είναι τα 10 λίτρα αλλαγή. Με τον καιρό και ανάλογα τις μετρήσεις που παίρνεις προσαρμόζεις και τις αλλαγές σου ανάλογα.

Στην συσκευασία του αλατιού γράφει τα ποσα γραμμάρια θα χρειαστείς για να πας Αλατοτητα 1025. κάθε μάρκα αλατιού έχει διαφορετικές αναλογίες οπότε κοιτάς το δικό σου και ανάλογα ρίχνεις αλατι. Αφήνεις το αλάτι να σπάσει καλά, μετράς Αλατοτητα στο βαρέλι σου και ανάλογα πράττεις. Αν έχεις παραπάνω απο 1025 ρίχνεις λίγο νερό όσμωσης αν έχεις λιγότερο ρίχνεις λίγο αλάτι μέχρι να φέρεις την Αλατοτητα εκεί που θέλεις.! Μόλις φτάσεις την Αλατοτητα εκεί που θες κάνεις την αλλαγή σου!

Στο φίλτρο τώρα βάζεις άνθρακα και αντιφωσφορο μέσα και τίποτα άλλο. Το κάθε υλικό μέσα σε διχτακια και τα βάζεις στο φίλτρο. Τις αναλογίες πάλι θα τις βρεις στην συσκευασία των υλικών σου.

Εγώ στα ίδια λίτρα με τα δικά σου και με χύμα υλικά βάζω περίπου τρεις κουταλιές τις σούπας άνθρακα και αντιφωσφορο και τα αλλάζω κάθε 20 μέρες.!

Ότι χρειαστείς ρωτάς.!

arkas
15-07-17, 17:49
Σε ευχαριστώ... σας ενημερώνω για τις αλλαγες

Sakisdraminos
16-07-17, 06:08
Καλή επιτυχία στο νέο σου ξεκίνημα.
Προσπάθησε να διαβάσεις μερικά από τα βασικά θέματα στο φόρουμ να καταλάβεις περί βιολογίας και χημείας του νερού.

voas
18-07-17, 20:34
Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1017773#post1017773) για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!