PDA

Επιστροφή στο Forum : αμμος?


kpanos
29-11-05, 16:12
καλησπερα.ετοιμαζομαι να αλλαξω το χαλικι στη δεξαμενη μου,εχοντας αγορασει καποιες ομορφες ριζες,θελω να αλλαξω τη διακοσμηση.ουσιαστικα θα ξαναστησω το ενυδρειο απο την αρχη.βεβαια το νερο του θα το κρατησω και τα υλικα του φιλτρου.να αγορασω την ποταμισια αμμο που πουλανε στα μαγαζια?μου αρεσει παρα πολυ.διαβασα οτι ειναι καλη για τις κιχλιδες που σκαβουν,γιατι φιλτραροντας την απο τα βραγχια τους,τα καθαριζουν απο παρασιτα.και οτι επιδεικνυουν καλη συμπεριφορα και ομορφο θεαμα.εχω firemouth,μελανοταινιες βασικα ψαρια.υπαρχουν θετικα και αρνητικα στη χρηση της. ζητω καποια βοηθεια.ευχαριστω.

Gorgi
29-11-05, 16:20
Φιλε Kpanos,
η ποταμισια αμμος συνηθως ανεβαζει την σκληρωτητα του νερου και ειδικα η σκουροχρωμη.

Αν δεν σε πειραζει κατι τετοιο (τα ψαρια σου δηλαδη, οχι εσενα;)) τοτε δεν βλεπω καποιο λογο να μην την χρησιμοποιησεις.

Φροντισε να εχει σχετικα μικρο κοκο τουλαχιστον (<1,5mm) αν θελεις να δεις τετοια συμπεριφορα απο κιχλιδες.

Εχεις ή θα βαλεις και φυτα στο ενυδρειο σου?

kpanos
29-11-05, 16:25
java fern,αι θα βαλω καποιες ανουμπιες.στα δισκοενυδρεια η αμμος που χρησιμοποιουν?ιδια αμμος δεν ειναι?

newfish
29-11-05, 16:34
Ναι, και οι δίσκοι είναι κιχλίδες ΑΛΛΑ δεν θέλουν σκληρό νερό. Στους δίσκου μην βάλεις το ίδιο χαλίκι.

Gorgi
29-11-05, 16:40
Με τα φυτα που μου λες δεν θα εχεις προβλημα καθως δεν φυτευονται αλλα τα δενουμε σε πετρες/ξυλα (αλλα φανταζομαι το ξερεις ηδη αυτο).

Στα "δισκοενυδρεια" που λες η αμμος που βαζουν ειναι σιγουρα ουδετερη (χαλαζιακη).
Το θεωρω αδυνατο απο εναν "ευσυνηδητο" δισκα να βαλει ασβεστολιθηκη αμμο στους δισκους του, εκτος κι αν δεν ειναι ευσυνηδητος αλλα "ενθουσιωδης" οποτε μπορει και να κανει λαθος.

Σε καθε περιπτωση κανε το τεστ με το Aquaforte. Παρε την πιο μικρη ποσοτητα που μπορεις και τσεκαρε την, μονο ετσι θα εισαι σιγουρος.