PDA

Επιστροφή στο Forum : Σμηνοψαρα.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
27-11-05, 17:29
Ποια κατα τη γνωμη σας κινουντε στο κενρο του ενυδρειου ?

[ειχα δει κατι ρασμπορα να ειναι μονο στο κεντρο του ενυδρειου παντα,ειχε μονο αυτο το ειδος απο τετρα.Τα δικα μου δεν το εκαναν ποτε αυτο.Μηπως επειδη ειχε μεσα σκαλαρια και ενα σιλβερ καρχαρια καναν ετσι. ? ]

Προτηνετε κατι ?
Κλοουν τετρα εχει κανενας ,και πως πανε απο συμπεριφορα,σε πιο σημειο του ενυδρειου κινουντε πιο πολυ ?

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
28-11-05, 15:33
Κυριοι σε ενυδρειο 240 λιτρα εχω μαζι με σκαλαρια,10 λεμον τετρα,8 καρντιναλ,8 ρασμπορα,8 σερπα τετρα,3 ροδοστομους.[ τα εβαλα ολα μαζι εδω και 1 χρονο σαν αρχαριος που ειμουνα και οτι με αρεσε το επερνα].Θελω να κρατησω τα σκαλαρια.
Τωρα για να εχω συμπεριφορα κοπαδιου τι προτηνετε ?
1]Θελω να μεινουν τουλαχιστον 2 κοπαδια μεσα στο ενυδρειο,πια κρινετε εσεις για να τεριαζουν και να κοπαδιαζουν ?
2]Το ενα κοπαδι που θα περισεψει θελω αν τεριαζει να το βαλω μαζι με γκαπυ αρσενικα σε ενα αλλο ενυδρειο η εστω αν δεν γινετε να βγαλω τα γκαπυ και να βαλω τα αλλα 2 κοπαδια που μενουν εκει μεσα.[θελω ομως να κοπαδιαζουν τα ατιμα μια φορα παραπανω απο 4 δεν ειδα μαζι].
Τι προτηνετε ? Ακουω αποψεις.
Ευχαριστο.

scalare
28-11-05, 15:45
Αυτο που ζητας κοματακι δυσκολο....
Τα αγγελοψαρα δεν πανε μαζι με μικρα ψαρια η σμηνοψαρα και τα καρντιναλ... υποφερουν απο την παρουσια μεγαλωσωμων ψαριων...
Καλο ειναι να εχεις μονα τους τα αγγελοψαρα.
Τα γκαπυ δεν τεριαζουν με κανενα απο αυτα που λες.. καλο ειναι να ειναι μαζι με αλλα ζωοτοκα οπως πλατυ.. αν και εχω δει σε ενυδρειο γκαπυ με καρντιναλ να ζουν μια χαρα...
Για συμπεριφορα κοπαδιου καλο θα ηταν να εχεις 1 η 2 το πολυ διαφορετικα ειδη σμηνοψαρων σε ενα ενυδρειο 80λτ και πανω, απο 15 ψαρια και πανω το κοπαδι.

Φιλικα... μανος

newfish
28-11-05, 16:04
Αυτό που θα έκανα εγώ στην θέση σου (χωρίς να είναι το απολύτως σωστό) είναι να έβγαζα τους καρδινάλιους και τους ροδόστομους σε άλλο ενυδρείο, μιας και είναι τροφή για τα σκαλάρια.

Υ.Γ. Το ιδανικό (κατεμέ βέβαια) είναι να διαλέξεις ή τα σκαλάρια ή το σμηνόψαρα σου, και να δώσεις τα άλλα σε κάποιο shop ανταλλαγή με κάτι άλλο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
28-11-05, 20:12
Σε ενα 60αρι που εχω εβαλα τα 8 τετρα σερπαε,μαζι με 2 κορυντορας και 1 ανσιστρους ,ετσι για να δω τη συμπεριφορα τους,τιποτα σκορποχωρι.
Αν βαλω και 2 κοπαδι λετε να κοπαδιασουν ?[αν βαλω κανενα σκαλαρι θα κοπαδιασουν σιγουρα ].

Pritanis
28-11-05, 20:41
Αν βαλεις μικρα σμηνοψαρα με σκαλαρια θα κοπαδιασουν σιγουρα αφου θα τρεχουν ολα μαζι για να γλυτωσουν:p:p:p Οι ροδοστομοι κοπαδιαζουν σιγουρα και ειναι ομορφο κοπαδακι... Τα καρντιναλς και τα νεον δεν κοπαδιαζουν τοσο ευκολα ειναι λιγο σκορποχωρι.... Παντως παρατηρησα οτι οταν τα ψαρια μπουν μαζι στο ενυδρειο και οχι τμηματικα κοπαδιαζουν πιο ευκολα.... Εγω στο δικο μου που εχω 4 καρντιναλς και 4 νεον τα οποια δεν τα εβαλα ολα μαζι τα βλεπω να προτιμουν την αρχικη τους συνθεση!!!!

Apostolis
29-11-05, 12:53
Τα καρντιναλς και τα νεον δεν κοπαδιαζουν τοσο ευκολα ειναι λιγο σκορποχωρι.... Παντως παρατηρησα οτι οταν τα ψαρια μπουν μαζι στο ενυδρειο και οχι τμηματικα κοπαδιαζουν πιο ευκολα.... Εγω στο δικο μου που εχω 4 καρντιναλς και 4 νεον τα οποια δεν τα εβαλα ολα μαζι τα βλεπω να προτιμουν την αρχικη τους συνθεση!!!!
Δεν είμαι πολύ σίγουρος αν το παράδειγμα με τα 4 κάρδιναλς και τα 4 νέον είναι πολύ πετυχημένο γιατί σε εμάς μπορεί να φαίνονται αρκετά όμοια, πρόκειται όμως για διαφορετικά ψάρια... εγώ έχω 18 καρντινλας και είναι ΟΛΟΙ κοπαδάκι... (ε... φεύγουν 1-2 καμια φορά...!). Αυτό που παρατηρείται συνήθως είναι οτι σε σχετικά μικρά ενυδρεία καλό είναι να διατηρούνται κοπάδια ΕΝΟΣ μόνο είδους διότι αν έχουμε δύο είδη, τα κοπάδια "σπάνε"... το έπαθα και εγώ με τα Black neon και τα Lemon Tetra...