PDA

Επιστροφή στο Forum : Νέο Malawi 180 λίτρα

XrhstosT
21-05-17, 16:34
Καλησπέρα σε όλους.Εχουμε καιρό να τα πούμε!Ελπίζω να είστε όλοι καλά!Εδώ και κάποιες μέρες πήρα την απόφαση να ξεκινήσω σιγά σιγά το στήσιμο του νέου ενυδρείου.Οπως μου είχαν προτείνει στο παρελθόν,πήγα στο Σούνιο κοντά,(μόλις επέστρεψα) να μαζέψω θλασσινή άμμο.Μάζεψα 40 λίτρα.Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής.Η άμμος που μάζεψα,στην ουσία είναι αμμοχάλικο.Βέβαια είναι η κλασική άμμος που συναντάμε στις περισσότερες ελληνικές παραλίες.Απλά δεν είχα παρατηρήσει ποτέ όλο αυτό το χαλικάκι που εμπεριέχει.Είναι κατάλληλη;Ρωτάω πριν ξεκινήσω το πλύσιμό της...Ευχαριστώ πολύ..
Υγ:Γνωρίζει κανείς γιατί το tapatalk δεν δέχεται τα στοιχεία του λογαριασμού μου;

Κλεόβουλος
21-05-17, 17:13
Δεν ξέρω τι εννοείς αμμοχάλικο...αν είναι άμμος όπου μπορείς να παίξεις beach volley :) είναι οκ.
Βάλε μια φωτο αν θέλεις να την δούμε.

XrhstosT
21-05-17, 17:21
Και για ποδόσφαιρο μια χαρά είναι!

Κλεόβουλος
21-05-17, 18:08
Εντάξει είναι. Ξεκίνα πλύσιμο ;)

XrhstosT
21-05-17, 18:12
Ωραία!Περίμενα να είναι πιο "απαλή" και με λιγότερα χαλικάκια.Ήμουν έτοιμος να φύγω,αλλά είπα μιας και ήρθα ας μαζέψω..Ευχαριστώ πολύ...Πάω για πλυντήριο!

Στάλθηκε από το 8070 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

XrhstosT
24-05-17, 08:16
Καλημέρα σας!!Ξάγρυπνος μέχρι το πρωί(δυστυχώς),οπότε μεγάλη ευκαιρία(ευτυχώς) ,πριν φύγω για δουλειά να πλυθεί η άμμος.Κατά τη γνώμη σας χρειάζεται κάτι παραπάνω να κάνω(απολύμανση);Έχω ξαναρωτήσει στο παρελθόν,χρειάζομαι απλά μια επιβεβαίωση.Επίσης,αν τοποθετήσω στο φίλτρο για μερικές μέρες άνθρακα,θα σκοτώσω ότι ζωντανό και επικίνδυνο υπάρχει;

-------------------------
Και δύο φωτογραφίες...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170524/862a6140be242f482c8f7603f64118b7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170524/435f0686f8ce5140d79f97b241f508e1.jpg

Tanganyiκας
24-05-17, 09:01
Το πλύσιμο αρκεί!Όσο για τον άνθρακα..........θα σου κρατήσει την "σαβούρα".

XrhstosT
24-05-17, 10:05
Έννοιες θα καθαρίσει το νερό "οπτικά" και μόνο..

Tanganyiκας
24-05-17, 10:18
Ο άνθρακας θα σου κάνει το νερό πιο διαυγές,μπορεί να κρατήσει...........σκόνη,βρωμιά και φάρμακα(συνήθως τον χρησιμοποιούμε μετά από θεραπείες)!!Βάλε.......καλό θα κάνει.

XrhstosT
26-05-17, 07:59
Καλημέρα!Όσο η άμμος στεγνώνει(δε βοηθά ο καιρός!),αύριο θα κάνω μια βόλτα στη φύση για να μαζέψω πέτρες.Καλύτερα να μαζέψω απο θάλασσα ή από βουνό;Η διαδικασία καθαρισμού τους;Ένα απλό βράσιμο;Διάλυμα χλωρίνης;Ένα απλό πλύσιμο;

Tanganyiκας
26-05-17, 08:48
Μάζεψε από όπου σου αρέσουν περισσότερο και σε βολεύει,αρκεί να είναι καθαρά!Εγώ προσωπικά τις βράζω πάντα..........τώρα αν είναι κάνα "αγκωνάρι" και δεν χωράει στην κατσαρόλα το βάζω με καυτό νερό σε λεκάνη.

DEXFISH
26-05-17, 08:58
Εγώ τις πέτρες τις βάζω σε έναν κουβά που έχω για ενυδρειακή χρήση και τις ξεπλένω, τις τρίβω και στο τέλος ρίχνω βραστό μέσα. Δεν τις "μαγειρεύω" :grin:
Τώρα, για την άμμο, δεν ξέρω γιατί σε νοιάζει τόσο να στεγνώσει! Θέλει απλά μερικά χέρια ξέπλυμα και στο τέλος ένα βραστό νεράκι έτσι για το καλό.

XrhstosT
26-05-17, 15:29
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις!Θέλω να στεγνώσει γιατί δεν ξέρω πότε ακριβώς θα γίνει το στήσιμο και μέχρι τότε έχω σκοπό να την αποθηκεύσω σε πλαστικό βαρέλι.Αυτό που φοβάμαι,το έχω διαβάσει σε κάποιες συζητήσεις, είναι μήπως και μυρίσει λόγω του οτι δεν θα αερίζεται.Δεν ξέρω αν ισχύει βέβαια!

Tanganyiκας
26-05-17, 16:19
Αν την σφραγίσεις σε κουβά,μπορεί να γίνει αυτό που λες.

XrhstosT
27-05-17, 22:14
Καλησπέρα σε όλους!Μετά από μια κουραστική μέρα,από τις 9:30 το πρωί μόλις τελείωσα(αν και χρειάζονται κάποιες διορθώσεις).Η γνώμη σας;Πρέπει να προσθέσω μερικές πέτρες θεωρώ..

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/82ddc815613ca538d04585d6a63bcdcd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170527/754b7574af5572524695941390ead582.jpg

Κωστας Malawi
28-05-17, 13:09
αυτες πανω δεξια ειναι καλα τοποθετημενες?κοιτα μην πεσει καμια και σου κανει ζημια.σε περνει και για περισσοτερες φυσικα!

Tanganyiκας
28-05-17, 13:32
Βάλε κι άλλες πίσω στις γωνίες και σβήστες πιο ομαλά.........σαν κατολίσθηση!

XrhstosT
29-05-17, 00:22
Ναι,όσες εχω βάλει είναι πολύ σταθερές!Θα βάλω κι άλλες,σίγουρα!Στην αριστερή μεριά κυρίως!Σκεφτόμουν και στη μέση αλλά λέω να αφήσω ένα κενό...
Έγιναν αρκετές διορθώσεις...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170528/1ea9517471d49e80e893136cfd839fab.jpg

XrhstosT
30-05-17, 17:45
Καλησπέρα σε όλους!Εδώ και τρεις μέρες έχω τοποθετήσει στο εσωτερικό φίλτρο άνθρακα και αρκετό filter wool. Έχει γίνει σχεδόν πεντακάθαρο.Θα το αφήσω λίγο ακόμα και θα ξεκινήσω στρώσιμο.Κάποια παρατήρηση στο στήσιμο;

kosmas
30-05-17, 19:09
Καλησπερα! Το στησιμο ειναι και θεμα γουστου.Αν σου αρεσει εσενα ειναι ωραιο.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να βαλεις τις μικρες πετρες και καλα να πεφτουν κατω απο τις μεγαλες σαν κατολισθηση.Εχεις κανει το αναποδο.Τις εχεις βαλει απο πανω απο τις μεγαλες και εχεις φτιαξει 2 μυτερα βουνα.Εχεις δωσει πολυ υψος.Δεν χρειαζεται τοσο.Στα ψαρια πιο πολυ αρεσει να σκαβουν και να φτιαχνουν φωλιες κατω απο τις πετρες.Αν σκεφτεσαι να αλλαξεις κατι μην τα ενωσεις τα βουναλακια-ετσι εκανα εγω ενα εννιαιο νταμαρι και δεν βοηθαει καθολου στην φιλτρανση του ενυδρειου.Εχω πολλα σημεια ακαλυπτα

XrhstosT
31-05-17, 01:23
Γειά σου φίλε μου!Ότι μου αρέσει,είναι αλήθεια!Βέβαια σκέφτομαι να χαλάσω τη γωνία στην δεξιά μεριά.Να το κάνω πιο επίπεδο.Κάτι άλλο που με απασχολεί είναι ο φωτισμός.Είναι τρομακτικά φωτεινό!Έχει 2 t5 των 45watt.Τύλιξα τη μία με αλουμινόχαρτο και βελτιώθηκε πάρα πολύ.Παρ' όλα αυτά θα ήθελα κάτι ακόμα πιο "ζεστό".Έχετε κάποια γνώμη ;Να αντικαταστήσω κάποια λάμπα με κάποια άλλη διαφορετικής απόχρωσης;

Λάμπρος.Τ
31-05-17, 12:53
Καλησπερα! Το στησιμο ειναι και θεμα γουστου.Αν σου αρεσει εσενα ειναι ωραιο.Προσωπικη μου αποψη ειναι οτι πρεπει να βαλεις τις μικρες πετρες και καλα να πεφτουν κατω απο τις μεγαλες σαν κατολισθηση.Εχεις κανει το αναποδο.Τις εχεις βαλει απο πανω απο τις μεγαλες και εχεις φτιαξει 2 μυτερα βουνα.Εχεις δωσει πολυ υψος.Δεν χρειαζεται τοσο.Στα ψαρια πιο πολυ αρεσει να σκαβουν και να φτιαχνουν φωλιες κατω απο τις πετρες.Αν σκεφτεσαι να αλλαξεις κατι μην τα ενωσεις τα βουναλακια-ετσι εκανα εγω ενα εννιαιο νταμαρι και δεν βοηθαει καθολου στην φιλτρανση του ενυδρειου.Εχω πολλα σημεια ακαλυπτα

Συμφωνώ ότι το στήσιμο από τη στιγμή που είναι λειτουργικό για τα ψαράκια (αρκετές κρυψώνες), είναι μετά θέμα γούστου (εφόσον δεν προσπαθείς να προσομοιώσεις τον βιότοπο τους), αλλά το ότι έαν έχεις ενιαίο στήσιμο στις πέτρες, δεν έχεις καλή φίλτρανση, από που προκύπτει ?

Στο δικό μου, (που παίζει να έχω και τις περισσότερες πέτρες από πάρα πολλούς χομπίστες) γιατί δεν έχω τετοιο θεμα ?
Σίγουρα οι πέτρες κρατάνε αρκετά από τα "σκουπίδια" του ενυδρείου, αλλά αν στήσεις σωστά τους κυκλοφορητές σου και τις εξόδους των φίλτρων δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα.
Το σημαντικό στα αφρικάνικα ενυδρεία είναι να πετύχεις μια σωστή κυκλοφορία μέσα και γύρω από τις πέτρες.
Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνει ο καθένας παρατηρώντας (πχ..κάποια τροφή σε flakes και το πως κινείται χωρίς να κλείσει κυκλοφορητές και φίλτρα).

XrhstosT
31-05-17, 13:24
Γεια σου,Λάμπρο!Αρκετές κρυψώνες έχει το στήσιμο,κάτι το οποίο ήταν και η κύρια σκέψη μου!Θα το σκεφτόμουν να αλλάξω κάτι απλά έχουν στεριώσει καλά και δεν θέλω να πάω γυρεύοντας!Γενικά όμως μου αρέσει.Έχεις κάποια άποψη για τον φωτισμό;

Tanganyiκας
31-05-17, 13:33
Καλό είναι να αφήσεις αυτήν που έχει(λογικά λευκή).......μην πας για περισσότερες άλγες.

XrhstosT
31-05-17, 14:05
Ούτε warm white λες,ε;

Tanganyiκας
31-05-17, 14:07
Ούτε warm white λες,ε;

Τώρα "φοράει" cool white;

XrhstosT
31-05-17, 14:11
Αν δεν κάνω λάθος ναι!Εντελώς ψυχρό.

kosmas
31-05-17, 14:15
Συμφωνώ ότι το στήσιμο από τη στιγμή που είναι λειτουργικό για τα ψαράκια (αρκετές κρυψώνες), είναι μετά θέμα γούστου (εφόσον δεν προσπαθείς να προσομοιώσεις τον βιότοπο τους), αλλά το ότι έαν έχεις ενιαίο στήσιμο στις πέτρες, δεν έχεις καλή φίλτρανση, από που προκύπτει ?

Στο δικό μου, (που παίζει να έχω και τις περισσότερες πέτρες από πάρα πολλούς χομπίστες) γιατί δεν έχω τετοιο θεμα ?
Σίγουρα οι πέτρες κρατάνε αρκετά από τα "σκουπίδια" του ενυδρείου, αλλά αν στήσεις σωστά τους κυκλοφορητές σου και τις εξόδους των φίλτρων δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα.
Το σημαντικό στα αφρικάνικα ενυδρεία είναι να πετύχεις μια σωστή κυκλοφορία μέσα και γύρω από τις πέτρες.
Αυτό είναι κάτι που το καταλαβαίνει ο καθένας παρατηρώντας (πχ..κάποια τροφή σε flakes και το πως κινείται χωρίς να κλείσει κυκλοφορητές και φίλτρα).
Ακομα δεν εχω πετυχει την σωστη κυκλοφορια στο ενυδρειο μου.Αν το εχεις πετυχει εσυ σου βγαζω το καπελο.Καταλαβαινω ομως οτι φταιει το στησιμο μου.Εσυ εισαι και πιο εμπειρος απο μενα,εχεις 2 γαματα φιλτρα και 2 κυκλοφορητες που βοηθανε.Εγω προσπαθω με 2 κινεζιες

Tanganyiκας
31-05-17, 14:16
Αν δεν σου αρέσει βάλε warm και βλέπεις,εγώ κατάλαβα ροζ...μπλε. ....

Λάμπρος.Τ
31-05-17, 14:32
Ακομα δεν εχω πετυχει την σωστη κυκλοφορια στο ενυδρειο μου.Αν το εχεις πετυχει εσυ σου βγαζω το καπελο.Καταλαβαινω ομως οτι φταιει το στησιμο μου.Εσυ εισαι και πιο εμπειρος απο μενα,εχεις 2 γαματα φιλτρα και 2 κυκλοφορητες που βοηθανε.Εγω προσπαθω με 2 κινεζιες

Κοσμά, ούτε πιο έμπειρος είμαι ούτε τα φίλτρα παίζει ρόλο αν είναι κινέζικα ή κορεατικα ή δεν ξέρω και εγώ τι... (άλλωστε το 90% το μηχανημάτων εκεί δεν παράγεται και βάζουν μετά τις ταμπέλες ???).

Και ναι, ανάλογα το ενυδρείο βάζεις και τα ανάλογα φιλτρα, κυκλοφορητές κτλ...

όμως....
δοκίμασε αυτό που είπα πιο πάνω.... βάλε λίγα flakes τροφής και παρακολούθα την κίνηση τους. Θα καταλάβεις όλη την ροή του νερού μέσα στο ενυδρείο σου.
Με αυτό τον τροπο και αλλάζοντας τις εξόδους των φίλτρων και των κυκλοφορητών θα δεις ότι θα έχεις πολύ μεγάλη διαφορά και θα πετύχεις αυτό που θέλεις.

Χρήστο θα μπορούσες να βάλεις και ανάποδα κάποιον ανακλαστήρα και να μειώσεις τον φωτισμό και άλλο (έτσι έκανα κάποια εποχή και εγώ) αλλά δεν πάυει να καις το ρεύμα των 2 χ 45 watt.
Δεν είναι κρίμα να πληρώνεις τσάμπα ?

Για σκέψου κάποια λύση σε Led. Θα πληρώσεις 1 φορά για την αγορά και μετά θα γλυτώνεις τα μισα και παραπάνω λεφτά που έδινες.

Themis_aqua
31-05-17, 14:59
Ο συνδυασμος s.grolux μαζι με s.aquastar ειναι ολα τα λεφτα!!
Εγω επαθα πλακα με το χρωμα των ψαριων..
Αλλα κ τα 90 watt πολλα οντως..

Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kosmas
31-05-17, 15:14
Ευχαριστω πολυ Λαμπρο! Δεν ξερω αν εχεις δει το νταμαρι μου στο θεμα μου.Εχω φτιαξει εναν ταφο απο την μια ακρη στην αλλη.Εχω δυο φιλτρα με τις εισοδους στις 2 πισω γωνιες που ενω γραφουν 1500λ/ω δεν πρεπει να φτανουν τα 500 και οι εισοδοι των φιλτρων(μπαστουνια) ειναι κοντα φτανουν μεχρι την μεση του ενυδρειου.Δηλαδη τραβανε μονο αν τυχει και περασει καποιο ψαρι και τιναξει στην τυχη μια βρωμια.Οπου και να βαλω τις εισοδους και τις εξοδους δεν νομιζω να δω διαφορα.Κατ' εμενα παιζει σημαντικο ρολο το λαθος στησιμο που οπως ξερεις πολυ καλα οτι γινει στην αρχη δυσκολα αλλαζει,φυσικα η επιλογη της φιλτρανσης και θεωρω οτι πιο ευκολα γινεται η κυκλοφορια οταν υπαρχουν καποια κενα μεταξυ των πετρων παρα ενα νταμαρι απο ακρη σε ακρη.Τα νταμαρια στο στυλ το δικο σου ειναι πολυ ομορφα και πολυ κοντα στον βιοτοπο αλλα νομιζω θελουν αρκετα βατ σε φιλτρα και κυκλοφορητες(wave makers) για να παραμεινουν καθαρα.
Οταν ριχνω flakes δεν προλαβαινω να τα δω που πηγαινουν γιατι ειναι πολυ λαιμαργα τα ψαρακια μου και τα ξαφανιζουν αλλα ειμαι σε αναζητηση καινουργιων φιλτρων και μετα το καλοκαιρι που θα γυρισω απο τις διακοπες μου και θα εχω προμηθευτει πετρες απο την πατριδα μου Λευκάδα θα κανω ενα πιο λειτουργικο στησιμο.
Συγνωμη φιλαρακι Χρηστο για την παρεμβαση στο θεμα σου για τα δικα μου προβληματα αλλα πιστευω οσα πιο πολλα διαβασεις τοσο λιγοτερα προβληματα θα εχεις εσυ στο μελλον

Λάμπρος.Τ
31-05-17, 15:34
Ευχαριστω πολυ Λαμπρο! Δεν ξερω αν εχεις δει το νταμαρι μου στο θεμα μου.Εχω φτιαξει εναν ταφο απο την μια ακρη στην αλλη.Εχω δυο φιλτρα με τις εισοδους στις 2 πισω γωνιες που ενω γραφουν 1500λ/ω δεν πρεπει να φτανουν τα 500 και οι εισοδοι των φιλτρων(μπαστουνια) ειναι κοντα φτανουν μεχρι την μεση του ενυδρειου.Δηλαδη τραβανε μονο αν τυχει και περασει καποιο ψαρι και τιναξει στην τυχη μια βρωμια.Οπου και να βαλω τις εισοδους και τις εξοδους δεν νομιζω να δω διαφορα.Κατ' εμενα παιζει σημαντικο ρολο το λαθος στησιμο που οπως ξερεις πολυ καλα οτι γινει στην αρχη δυσκολα αλλαζει,φυσικα η επιλογη της φιλτρανσης και θεωρω οτι πιο ευκολα γινεται η κυκλοφορια οταν υπαρχουν καποια κενα μεταξυ των πετρων παρα ενα νταμαρι απο ακρη σε ακρη.Τα νταμαρια στο στυλ το δικο σου ειναι πολυ ομορφα και πολυ κοντα στον βιοτοπο αλλα νομιζω θελουν αρκετα βατ σε φιλτρα και κυκλοφορητες(wave makers) για να παραμεινουν καθαρα.
Οταν ριχνω flakes δεν προλαβαινω να τα δω που πηγαινουν γιατι ειναι πολυ λαιμαργα τα ψαρακια μου και τα ξαφανιζουν αλλα ειμαι σε αναζητηση καινουργιων φιλτρων και μετα το καλοκαιρι που θα γυρισω απο τις διακοπες μου και θα εχω προμηθευτει πετρες απο την πατριδα μου Λευκάδα θα κανω ενα πιο λειτουργικο στησιμο.
Συγνωμη φιλαρακι Χρηστο για την παρεμβαση στο θεμα σου για τα δικα μου προβληματα αλλα πιστευω οσα πιο πολλα διαβασεις τοσο λιγοτερα προβληματα θα εχεις εσυ στο μελλον

Κοσμά, σε όλα αυτά τα προβλήματα που γράφεις υπάρχουν λύσεις !!!
Άνοιξε στο δικό σου θέμα, για να μην γράφουμε στου Χρήστου και θα σου απαντήσω.

XrhstosT
31-05-17, 15:45
Παιδιά,εγώ προσωπικά χαίρομαι που γίνονται τέτοιες συζητήαεις!Δεν έχω κανένα πρόβλημα.Λάμπρο,θα σκεφτώ τα led.Έτσι και αλλιώς και λάμπα να πάρω το 20ρικο θα το δώσω.Από εχθές τύλιξα τη μία με αλουμινόχαρτο και σίγουρα του πάει πιο πολύ ο απαλός φωτισμός...Άσε που οι πέτρες ενώ είναι γκρι,φαινόντουσαν λευκές...

Tanganyiκας
31-05-17, 15:52
Τα αφρικάνικα έτσι κι αλλιώς θέλουν χαμηλό φωτισμό.

Λάμπρος.Τ
31-05-17, 16:07
Τα αφρικάνικα έτσι κι αλλιώς θέλουν χαμηλό φωτισμό.

+ 1.000.000

Γνώμη μου πάντως επειδή έχω πειραματιστεί και με τον φωτισμό αρκετά, μην βάλεις warm. Σου βγάζει ένα κιτρινωπό φωτισμό και δεν θα σου αρέσει σε βάθος χρόνου. Αν μείνεις σε T5 άσε τις cool daylight.

Με τα led και οικονομία θα έχεις αλλά και θα δεις ΑΛΛΑ χρώματα.

XrhstosT
01-06-17, 11:24
Ωραία...αν καταλήξω σε led,τι χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχουν(χρώμα,θερμοκρασια κτλ;).Δεν έχω ιδέα από led γι αυτό ρωτάω.
Καλημέρα σας!Ας αλλάξω λίγο την κουβέντα προσωρινά περί φωτισμού.Θα ήθελα τη γνώμη σας.Στο ενυδρείο έχω δύο φίλτρα.Το εσωτερικό της juwel και ένα εξωτερικό fluval 106.Και τα δύο έχουν σχεσόν ίδια ονομαστική ροή.Προς τα που θεωρείτε ότι πρέπει να χτυπάνε οι έξοδοι τους;Να σημειώσω ότι το ένα βρίσκεται στην πίσω δεξιά γωνία και το άλλο στην πίσω αριστερή.

Tanganyiκας
01-06-17, 11:38
Γύρνα την γωνία που έχει το εσωτερικό να χτυπάει στην επιφάνεια........και την έξοδο του εξωτερικού να χτυπάει λόξα κάτω,στην μέση του ενυδρείου(ή μπροστά ή πίσω)!!Παρακολούθησε να δεις μετά,λογικά θα χρειαστείς και κυκλοφορητή.

stanisalus18
01-06-17, 21:49
Το ξεκίνησες Χρήστο :D:D:D Άντε με το καλό λοιπόν, μην βιαστείς καθόλου, απόλαυσε όλη αυτή τη φάση, είναι όμορφη. Και για ότι χρειαστείς και βλέπεις ότι δεν καταλαβαίνεις κάτι, να ρωτάς εδώ ;)

XrhstosT
01-06-17, 22:40
Γεια σου ρε Γιάνναρε!Ναι,ήρθε η ώρα του!!Δεν βιάζομαι καθόλου,άλλωστε πέρασε ένας χρόνος από τότε!Και μπύρα δεν έχουμε πιει ακόμα!!Σιγά σιγά και όντως,οτι χρειάζομαι...ξέρω που θα σας βρω!

XrhstosT
04-06-17, 14:02
Καλησπέρα σας!Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσω το στρώσιμο του ενυδρείου.Μπορείτε να με βοηθήσετε στη σωστή τοποθέτηση των υλικών στο εσωτερικό φίλτρο του juwel rio 180;Για το εξωτερικό την ξέρω τη σειρά.Για το συγκεκριμένο ψάχνω στο διαδίκτυο και διαβάζω για έξυπνη λειτουργία απονιτροποίησης,για αργή κυκλοφορία του νερού στο κάτω μερος του κτλ.Έχετε κάποια άποψη;
[QUOTE=XrhstosT;1012433]Καλησπέρα σας!Τις επόμενες μέρες θα ξεκινήσω το στρώσιμο του ενυδρείου.Μπορείτε να με βοηθήσετε στη σωστή τοποθέτηση των υλικών στο εσωτερικό φίλτρο του juwel rio 180;Για το εξωτερικό την ξέρω τη σειρά.Για το συγκεκριμένο ψάχνω στο διαδίκτυο και διαβάζω για έξυπνη λειτουργία απονιτροποίησης,για αργή κυκλοφορία του νερού στο κάτω μερος του κτλ.Έχετε κάποια άποψη;

XrhstosT
05-06-17, 22:42
Καλησπέρα σε όλους!Το έψαξα όσο μπορούσα και κατέληξα στην εξής σειρά..
1ο καλαθάκι
1)Πρώτα τοποθέτησα sera filterwool.
2)Χοντρότρυπο σφουγγάρι της juwel
3)Μέσα σε διχτάκι seachem matrix(περίπου 500ml)-δεν έπαιρνε κι άλλο
Ακολουθεί η τρύπα που έχει το εσωτερικό φίλτρο της juwel
2ο καλαθάκι
-Γεμάτο με sera siporax.
Ποιά η γνώμη σας;

Tanganyiκας
05-06-17, 23:39
Δες στην φωτογραφία με ποιά σειρά πάνε!

XrhstosT
05-06-17, 23:55
Την έχω δει την εικόνα αυτή.Όμως παρουσιάζει άνθρακα που δεν τον χρειάζομαι,δεν παρουσιάζει ελαφρόπετρα που θεωρείται καλό βιολογικό υλικό,όπως επίσης στο κάτω μέρος λόγω κατασκευής του φίλτρου για κάποια θεωρητική απονιτροποίηση παρουσιάζει δύο μπλε σφουγγάρια που θεωρώ (διαβάζοντας στο διαδίκτυο) ότι σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται το siporax λόγω κατασκευής του.Νομίζω λοιπόν ότι είναι πολύ θεωρητική και γενική η εικόνα αυτή.:smt073

Tanganyiκας
06-06-17, 00:01
Αυτό συνιστά ο κατασκευαστής.........εσύ μην βάζεις άνθρακα και στο κάτω μόνο ελαφρόπετρα!

XrhstosT
06-06-17, 00:07
Ελαφρόπετρα ή siporax?Λόγω του ότι έχει μεγάλες τρύπες σε περίπτωση παρουσίας κάποιου σκουπιδιού,άρα δεν μπουκώνει εύκολα,όπως επίσης η ελάχιστη ποσότητα οξυγόνου που περνάει στο εσωτερικό του siporax σε συνδυασμό με το λιγότερο οξυγόνο που περνάει στο συγκεκριμένο σημείο του φίλτρου λόγω κατασκευής του,είναι καλύτερο για απονιτροποίηση;Επίσης,αν βάλω όσα σφουγγάρια δίχνει,δεν θα έχει χώρο για αρκετό βιολογικό υλικο.

Tanganyiκας
06-06-17, 07:11
Και τα δύο κάνουν δουλειά.........αλλά εγώ προτιμώ το σιποράξ(βαριέμαι να κάθομαι να ξεχωρίζω τα ψιλά).

XrhstosT
06-06-17, 07:17
Καλημέρα,φίλε μου!Οπότε siporax μόνο του στο κάτω καλαθάκι.

Tanganyiκας
06-06-17, 07:20
Καλημέρα!Ναι........γέμισε ένα καλσόν(για να το ξεπλένέις άνετα)και βάλε το μέσα.

XrhstosT
06-06-17, 07:22
Το έχω σε διχτάκι,μια χαρά!Οπότε καλά τα έχω βάλει.

Tanganyiκας
06-06-17, 07:28
Το έχω σε διχτάκι,μια χαρά!Οπότε καλά τα έχω βάλει.

:smt023

XrhstosT
06-06-17, 21:48
Καλησπέρα σας!Το στρώσιμο με τροφή ξεκίνησε!Υπομονή κανά μήνα...:smt120

Λάμπρος.Τ
06-06-17, 22:06
Γιατι το κανεις αυτο και δεν βαζεις μπόλι ???

XrhstosT
06-06-17, 22:19
Το απολαμβάνω κατά βάθος...Η αλήθεια είναι ότι φοβάμαι το μπόλι από τη στιγμή που δεν προέρχεται από δικό μου ενυδρείο.Σκάλωμα του μυαλού είναι,το ξέρω..χεχε!

Tanganyiκας
07-06-17, 12:31
Αφού έχεις υπομονή να περιμένεις τόσο καιρό μπράβο σου..............πάει να πει ότι θα έχεις και στα υπόλοιπα(ψάρια και λοιπά).

Υ.γ.Και εγώ όταν είχα στήσει το πρώτο μου ενυδρείο έτσι το έκανα,τροφή και έτοιμα βακτήρια..........βέβαια έστρωσε σε 1,5 μήνα!Ο λόγος που το έκανα..........όπως λες κι εσύ δεν ήθελα μπόλι από "άγνωστο" ενυδρείο.

XrhstosT
07-06-17, 20:58
Ναι,το ευχαριστιέμαι όλο αυτό!Και το πρώτο ενυδρείο έτσι το είχα στρώσει.Να ρωτήσω τώρα κάτι.Όταν έιχα στρώσει το πρώτο ενυδρείο(60 λιτρο) είχα περίπου 50 λίτρα καθαρό νερό και έριχνα κάθε μέρα(σε καλσόν) 1 κουταλάκι του γλυκού τροφή.Βέβαια είχα και φυτά μέσα και ξύλα και δεν έβλεπα όλο αυτό το ζουμί που βγαίνει από την τροφή.Τώρα που έχω 115 λίτρα καθαρά είπα να βάλω 2,5 κουταλάκια τροφή.Το πήγα σχεδόν αναλογικά.Το θέμα είναι ότι εδώ που έχω πέτρες γκρι και άμμο φαίνεται πολύ έντονα το ζουμί αυτό.Έχει δηλαδή θολώσει σχετικά το νερό με το που έβαλα τροφή.Μήπως έβαλα πολυ;
Πάντως για να το ξεκαθαρίσω,δεν είναι βρωμιά,είναι χρώμα.

Tanganyiκας
07-06-17, 22:45
Όχι.......προχώρα το μην σε αγχώνει.

XrhstosT
07-06-17, 22:54
Μια χαρά λοιπόν!Αυτή τη φορά λέω να την αλλάζω κάθε 3ήμερο γιατί την πρώτη φορά την άλλαζα κάθε μέρα...

XrhstosT
11-06-17, 21:07
Το στρώσιμο συνεχίζεται και κάποιες αλλαγές έγιναν στο στήσιμο...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170611/86361877584481b1bb5ccee4ad920982.jpg
Θα περιμένω να δω πως θα είναι η κυκλοφορία του νερού,αν μένει καθαρό το ενυδρείο.Προς το παρόν το ενυδρείο είναι πεντακάθαρο(εκτός από την κιτρινίλα που βγάζει η φρέσκια τροφή).Άνθρακας δεν υπάρχει στα φίλτρα.

Tanganyiκας
11-06-17, 23:01
Ωραίο έγινε!

XrhstosT
11-06-17, 23:04
Ναι,θεωρώ οτι είναι πιο όμορφο...και σίγουρα πιο φυσικό...

XrhstosT
14-06-17, 00:20
Καλησπέρα σε όλους.Έχετε καμιά ιδέα για led φωτισμο;Έχω δύο cool white λαμπες 45w στο rio (την μία την τύλιξα με αλουμινόχαρτο γιατί ήταν τρομερά φωτεινό το ενυδρείο) και θα ήθελα έναν πιο ζεστό φωτισμό.Σκεφτόμουν να βάλω μια warm white αλλά νομίζω ότι είναι χαζομάρα να καίω 90w και στην ουσία να χρησιμοποιώ τα μισά.Οπότε σκέφτομαι να βάλω led ταινία.Έχετε κάτι στο νου σας σε warm white;Γενικά,πως να χειριστώ το θέμα;

Στάλθηκε από το M5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και αν υπάρχει κάποιος τρόπος ανατολής-δύσης με led ταινία;Από τη στιγμή που δέχονται λειτουργία dimmer.

Tanganyiκας
14-06-17, 06:54
Αν πας σε λεντοταινία,θα πρέπει να φτιάξεις και κουτί για να μπουν μέσα και να είναι στεγανά..........διαφορετικά θα καούν!Κάνε μια αναζήτηση.....υπάρχουν διάφορα θέματα για ανατολή-δύση.

XrhstosT
14-06-17, 21:25
Ακόμα και αυτές που είναι αδιάβροχες;Αυτό δε νομίζω να είναι πρόβλημα,ένα μακρόστενο κουτάκι θα το φτιάξω..Έχεις κάτι κατά νου;Υπάρχουν πάρα πολλές αλλά δεν έχω ιδέα ποιές είναι καλύτερες.Για την ανατολή-δύση έχω διαβάσει αρκετά θέματα αλλά μου μοιάζουν με "κινέζικα" οι κατασκευές...

Tanganyiκας
14-06-17, 21:35
Ότι και να είναι μετά από λίγο καιρό καίγονται!!!Ψάξε στο ebay...........εγώ έχω πολύ καιρό να παραγγείλω,να κοιτάξεις να είναι 14,4W/μέτρο.

XrhstosT
14-06-17, 22:01
Ευχαριστώ πολύ,θα το ψάξω...

XrhstosT
21-06-17, 11:57
Παιδιά καλησπέρα!Δύο εβδομάδες έκλεισα σήμερα με το στρώσιμο του ενυδρείου με τροφή και τα αποτελέσματα στην παρακάτω φωτογραφία.Δεν είχα κάνει μετρήσεις από το ξεκίνημα και είπα σήμερα να κάνω υπό την σκέψη ότι θα φάω κανά μήνα.Βρε παιδιά είναι δυνατόν;Έστρωσε σε δύο εβδομάδες;Τα τεστ της Api λήγουν το 2020,τροφή έβαζα 2,5 κουταλιές του γλυκόυ κάθε 3 μέρες με καθαρά λίτρα νερού τα 115.Τι λέτε;https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170620/1c7c20d329a320b366f68b48c7542c6a.jpg

Καλημέρα σας!Σκοπεύω να κάνω ένα τεστ στο νερό της βρύσης για τα νιτρικά.Αλλά τέτοιο ποσοστό θεωρώ οτι είναι απίθανο να υπάρχει στο νερό της ΕΥΔΑΠ.Από την άλλη σκέφτομαι,μήπως υπάρχει κάτι μέσα στο ενυδρείο που ανεβάζει τα νιτρικα.Θα μπορούσε να συμβει κάτι τέτοιο;Μόνο τα νιτρικα χωρίς να έχει υπάρξει κύκλος του αζωτου;Από την άλλη βέβαια,μου φαίνεται παράξενο ένα κουτάκι τροφής μέσα σε δύο εβδομάδες να μην έχει δημιουργήσει NH3/4.Όλα αυτά είναι σκέψεις...Δεν μπορώ να ξέρω,υποθέτω...Απλά,μου φαίνεται πολύ καλό για να συμβαίνει...

Tanganyiκας
21-06-17, 15:36
Υπάρχει περίπτωση να έστρωσε........δύσκολο αλλά μπορεί!!!

XrhstosT
21-06-17, 15:40
Φίλε μου,σε ευχαριστώ για την απάντηση.Άνοιξα άλλο θέμα σε αυτό το σημείο για να μπορούν να το δουν όλοι.

Tanganyiκας
21-06-17, 18:21
Δεν χρειαζόταν να ανοίξεις καινούργιο........αργά ή γρήγορα θα το βλέπαμε.Αν ανοίγεις καινούργια θα χάσουμε την μπάλα και δεν θα μπορούμε να σε παρακολουθούμε!!

XrhstosT
21-06-17, 18:48
Δίκιο έχεις,απλά θεώρησα ότι θα το παρακολουθήσουν περισσότεροι έτσι...και φυσικά δεν το λέω γιατί θέλω να έχω τα φώτα της δημοσιότητας πάνω μου,απλά θεωρώ ότι έίναι κάτι που δεν συμβαίνει συχνά.Ότι θα με απασχολήσει στο μέλλον, εδώ θα ανακοινωθεί,αυτό το θεώρησα λιγάκι ιδιαίτερο.[emoji4]

XrhstosT
25-06-17, 03:48
Πριν λίγο έγινε αλλαγή νερού 100 λίτρα από τα 115 καθαρά.Μέτρησα με τα τεστ και τα αποτελέσματα φαίνονται στην παρακάτω φωτογραφία.Τα νιτρικά στη φωτογραφία φαίνονται πιο σκούρα από ότι είναι,είναι στο 5.Πρόσθεσα τροφή και σε 3 ημέρες θα ξαναμετρήσω.Αν NH3/4 και NO2 παραμείνουν 0 ,νομίζω θα είμαι έτοιμος για ψαράκια.Αν και σκέφτομαι να ανανεώσω την τροφή για άλλο ένα 3ήμερο και τότε να σιγουρευτώ.Να κάνω και μια αλλαγή 60 λίτρα και τότε να το προχωρήσω.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170625/37333d70dadaff6cf6deb4ef0767e397.jpg Έχει προηγηθεί και αυτό το θέμα. http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=97545

XrhstosT
28-06-17, 01:20
Σημερινές μετρήσεις μετά από 3 μέρες που πρόσθεσα τροφή μετά την μεγάλη αλλαγή.Προφανώς το ενυδρείο έχει στρώσει καθώς τα νιτρικά αυξήθηκαν.Ξαναέβαλα τροφή και σε 3 ημέρες θα ξαναμετρήσω.Νομίζω βέβαια πως δεν χρειάζεται να περιμένω άλλο.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/4461c96f18c08985587e5c5077b73c14.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/75fefe6ad22be55b4c5ca6ee4b163e8c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170627/b4b7d3ed420ce488170f3c2a983e2375.jpg

Υπάρχει περίπτωση να βρεθούν "καθαρά" pseudotropheus saulosi;

Tanganyiκας
28-06-17, 13:36
Από μετρήσεις είσαι εντάξει...............όσο για καθαρά saoulosi μπορείς να βρεις,υπάρχουν άτομα που διατηρούμε το καθαρό είδος!!!

XrhstosT
28-06-17, 16:05
Ναι,θεωρώ πως είναι εντάξει.Το μυστήριο παραμένει για το γρήγορο στρώσιμο.Την άμμο υποψιάζομαι μόνο...Όσο για τα ψαράκια τα συγκεκριμένα ,θα βάλω αγγελία μάλλον...

Tanganyiκας
28-06-17, 16:23
......θα βάλω αγγελία μάλλον
Κάνε λίγο υπομονή.........;)

XrhstosT
28-06-17, 16:42
Ξέρεις κάτι;;[emoji6]

Tanganyiκας
28-06-17, 21:33
Ξέρεις κάτι;;[emoji6]

Μπορεί. ..........;)

XrhstosT
01-07-17, 00:45
Νέες μετρήσεις,σχεδόν μία εβδομάδα μετά την μεγάλη αλλαγή νερού.Νομίζω,δεν χρειάζεται να το "κουράζω" άλλο...Έχει στρώσει,τα νιτρικά ανά 3 ημέρες αυξάνονται ενώ τα υπόλοιπα παραμένουν μηδέν.Μεγάλη αλλαγή και έτοιμος για ψαράκια...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/c3367d21e8613eef77ef8d88b8f2c1dd.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170630/f5ee7fce10580fa0a8921d40f24b2d2e.jpg

Tanganyiκας
01-07-17, 10:29

XrhstosT
01-07-17, 12:42
Οι σκέψεις μου είναι οι εξής.Πιο πολύ από όλα θα ήθελα να βάλω τα πανέμορφα chindongo saulosi.Από ότι έχω καταλάβει μπορώ να βρω από παιδιά του forum.Με προβληματίζει όμως το γεγονός ότι αν τα πάρω μικρά δεν θα ξέρω και τι γένος έχουν.Οπότε μπλέκει λίγο η κατάσταση με τα συγκεκριμένα.Από κει και πέρα σκέφτομαι για τα labidochromis caeruleus τα οποία όμως ίσως σε τελικό μέγεθος να θέλουν μεγαλύτερο ενυδρείο.Πιο ασφαλής επιλογή θεωρώ πως είναι τα cynotilapia zebroides jalo reef ή afra cobue ,εκ των οποίων τα αρσενικά είναι πανέμορφα αλλά τα θηλυκά όχι και τόσο...Είμαι λίγο αναποφάσιστος....

Λάμπρος.Τ
01-07-17, 12:59
ότι βάλεις θα είναι ένα είδος και λίγα κομμάτια. Δεν μπάινει 2ο.
Τα saulosi είναι καλή επιλογή. Με διχρωμία και ωραία χρώματα.

XrhstosT
01-07-17, 13:04
Εννοείται,μιλάω για 1αρσενικό και 3 θηλυκά.Τα πιο όμορφα είναι και με χρώματα και τα δύο γένη!Με διαφορά τα πιο όμορφα!Όμως η όλη διασικασία του ότι δεν ξέρεις τι έχεις(αρσενικά-θηλυκά) η αφαίρεση των αρσενικών έτσι ώστε να μείνει ένας αλλά και το καμουφλάζ των αρσενικών που το παίζουν θηλυκά με αγχώνει λίγο...

Mixas
02-07-17, 19:16
Εννοείται,μιλάω για 1αρσενικό και 3 θηλυκά.Τα πιο όμορφα είναι και με χρώματα και τα δύο γένη!Με διαφορά τα πιο όμορφα!Όμως η όλη διασικασία του ότι δεν ξέρεις τι έχεις(αρσενικά-θηλυκά) η αφαίρεση των αρσενικών έτσι ώστε να μείνει ένας αλλά και το καμουφλάζ των αρσενικών που το παίζουν θηλυκά με αγχώνει λίγο...

Σαν κατοχος chindongo saulosi σου συστηνω να τα διαλεξεις ανεπιφιλακτα! Εχουν φοβερα χρωματα και κινηση σε ολοκληρο το ενυδρειο ασταματητα γεμιζοντας το με τρομερες συμπεριφορες! Τα αρσενικα δεν καμουφλαρονται για πολυ καιρο απλα κρατανε λιγο πιο ξεθωριασμενα χρωματα απο το κυριαρχο οποτε ευκολα τα εντωπιζεις! Τωρα για την απομακρυνση ναι θελει μια ανακατοσουρα στο ενυδρειο αν εχεις πολλες πετρες εκτος αν το αφησεις λιγο "φτωχο" απο πετρες μεχρι να δειξουν τα χρωματα τους! Στην δικια μου περιπτωση εχω 3-3 και δεν εχω προσπαθησει ακομα να τα απομακρυνω και βλεπω και κυνηγητα και φλερτ και "μπουκωματα". Ελπιζω να σε βοηθησα!!!zw

XrhstosT
02-07-17, 20:39
Με "μπρίζωσες" είναι η αλήθεια!![emoji2] Αν τα πάρω μικρά πόσο καιρό περίπου θέλουν για να δείξουν το γένος τους;Η απομάκρυνση με προβληματίζει.Δε θα θέλω να κάνω το ενυδρείο άνω κάτω,αυτό σκέφτομαι...Όπως και αυτά που θα πρέπει να αφαιρέσω,τι θα τα κάνω;Εννοώ θα πρέπει να βρεθώ στο σωστό timing που θα τα θέλει κάποιος άλλος από εδώ...

Mixas
02-07-17, 22:38
Με "μπρίζωσες" είναι η αλήθεια!![emoji2] Αν τα πάρω μικρά πόσο καιρό περίπου θέλουν για να δείξουν το γένος τους;Η απομάκρυνση με προβληματίζει.Δε θα θέλω να κάνω το ενυδρείο άνω κάτω,αυτό σκέφτομαι...Όπως και αυτά που θα πρέπει να αφαιρέσω,τι θα τα κάνω;Εννοώ θα πρέπει να βρεθώ στο σωστό timing που θα τα θέλει κάποιος άλλος από εδώ...

Εγω τα πηρα Σεπτέμβρη και Φλεβάρη-Μαρτη δειξανε τα χρώματα τους! Οσο για να τα δωσεις αν εισαι τυχερός μπορει να μην χρειαστεί! :grin: Ίσως να ψάξεις για ενήλικα απο κάποιον χομπίστα! Ενταξει μην αγχώνεσαι τόσο για την απομάκρυνση τους! Δεν ειναι κατι που πρεπει να γινει πολυ άμεσα! Βαζεις μια αγγελία και οταν βρεθεί καποιος τα δινεις!

XrhstosT
02-07-17, 22:41
Θα βόλευαν από μία άποψη τα ενήλικα,αλλά θέλω να τα ζήσω από μικρά...Οπότε αν το αποφασίσω,θα τα πάρω μικρά...

Κλεόβουλος
03-07-17, 20:24
Να τα πάρεις από μικρά. Είναι μια απόλαυση να βλέπεις και την χρωματική μεταμόρφωση των αρσενικών ;)
Επίσης τα αρσενικά saulosi δεν είναι τόσο επιθετικά όσο άλλα είδη mbuna (όπως βλέπεις και ο φίλος Mixas έχει 3+3 χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα, αν και το καλύτερο μακροπρόθεσμα είναι να υπάρχουν περισσότερα θηλυκά).

XrhstosT
03-07-17, 20:39
Χαίρομαι που πήρατε θέση γιατί με ενδιαφέρει και η δική σας άποψη πάρα πολύ!Ο στόχος μου βέβαια,τα έχουμε πει και παλαιότερα, είναι το 1+3.Όχι,πως δεν θέλω περισσότερα,αλλά θέλω να ζουν άνετα.

Tanganyiκας
03-07-17, 20:51
Κάνε το 1+4 καλύτερα!

XrhstosT
03-07-17, 20:54
Σε παλαιότερη κουβέντα μου είχε προταθεί 1+3.Εγώ προτιμώ 1+4 απλά σε τελικό μέγεθος με το καλό,το ενυδρείο μου θα είναι ικανό να τα φιλοξενήσει;

isidor
03-07-17, 22:25
Χρήστο εγώ ξεκίνησα με 1+4 στο Rio125.
Όταν έφθασαν σε τελικό μέγεθος είχαν αρχίσει να ζορίζονται.
Φυσικά δεν μπόρεσα να δω ούτε ένα ψαράκι από γεννά παρά τα αρκετά μπουκώματα που είχα.
Πιστεύω πως στο δικό σου θα είναι καλύτερα τα πράγματα και εγώ θα πήγαινα στο 1+4.

XrhstosT
03-07-17, 22:28
Σε ευχαριστώ πολύ,Ισίδωρε για τη συμβουλή σου!Νομίζω πως θα καταλήξω σε αυτά τα ψάρια και στο 1+4...

XrhstosT
04-07-17, 23:02
Καλησπέρα σας!Έχω στο ενυδρείο μια diy αυτόματη αναπλήρωση του καλού φίλου Γιάννη(stanisalus18) ,η γνωστή που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=84953 και θα ήθελα να μου πείτε αν μπορώ να τη χρησιμοποιήσω με τροφοδοτικό λιγότερων volt.Οι προδιαγραφές της πλακέτας είναι 12v,εγώ έχω ένα τροφοδοτικό 8,5v.Το δοκίμασα και καλύπτει την ανάγκη μου.Ανεβάζει εύκολα το νερό από το βαρελάκι αναπλήρωσης στο ενυδρείο.Υπάρχει περίπτωση να έχω κάποιο θέμα λόγω λιγότερων volt?

Tanganyiκας
04-07-17, 23:27
Η αντλία γράφει πάνω σε πόσα βολτ δουλεύει(πχ 0-9V);

XrhstosT
04-07-17, 23:29
Ναι,είναι 12 και αυτή.

Από τα λίγα που ξέρω νομίζω πως δεν έχει θέμα.Είναι κάτι σαν τους ανεμιστήρες που βάζουμε για ψύξη και με ένα ρυθμιζόμενο τροφοδοτικό αλλάζουμε τα volt.Νομίζω,στα περισσότερα volt έχουμε θέμα.

Tanganyiκας
04-07-17, 23:35
Απλά στην αντλία επειδή τραβάει νερό,αν χρειαστεί να τραβήξει παραπάνω volt για να φτάσει τα σωστά θα το κάψει.

XrhstosT
04-07-17, 23:38
Εννοείς θα κάψει το τροφοδοτικό,ε;Ίσως και την πλακέτα;

Tanganyiκας
04-07-17, 23:39
Εννοείς θα κάψει το τροφοδοτικό,ε;Ίσως και την πλακέτα;

Το τροφοδοτικό..........η πλακέτα αν είδα καλά έχει περιθώρια!

XrhstosT
04-07-17, 23:40
Όπως και να έχει,κρίμα θα είναι...Οπότε θα πάρω κάποιο 12v.Σε ευχαριστώ πολύ...

Tanganyiκας
04-07-17, 23:43
Τίποτα;)

XrhstosT
05-07-17, 22:37
Μόλις ολοκλήρωσα μια αλλαγή νερού γύρω στα 2/3.Επειδή η μέρα που θα μπουν ψαράκια πλησιάζει,θέλω να μειώσω τα νιτρικά.Θα γίνει μια μεγάλη ακόμα μια μέρα πριν μπουν τα ψαράκια να μηδενίσω τα νιτρικά.

Tanganyiκας
05-07-17, 22:51
Τελικά πόσα θα βάλεις,κι από που αν επιτρέπεται;

XrhstosT
05-07-17, 22:55
Το κρατάω μυστικό για να μην το ματιάσω [emoji6] Πλάκα πλάκα δεν με πάνε και πολύ οι καταστάσεις τον τελευταίο καιρό,οπότε ας γίνει με το καλό και θα το μάθετε πρώτοι!!

Tanganyiκας
05-07-17, 23:32
Το κρατάω μυστικό για να μην το ματιάσω [emoji6] Πλάκα πλάκα δεν με πάνε και πολύ οι καταστάσεις τον τελευταίο καιρό,οπότε ας γίνει με το καλό και θα το μάθετε πρώτοι!!

XrhstosT
11-07-17, 00:05
Καλησπέρα σε όλους!Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πριν λίγο βρήκαν σπίτι στο ενυδρείο μου, 5 μωρά chindongo saulosi,δωρεά του καλού φίλου,Ισίδωρου.Τον ευχαριστώ θερμά και μέσα από εδώ.Εύχομαι να πάνε όλα καλά!

Και μερικές φωτογραφίες...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/32e2bba071d8f89c82fd497e8cbe4517.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/944ba0b11c141e7142534f820e09b0f3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/0bc15566ab194c82dc6c221091faa235.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/692e8f7703dc8f773d7b0887001b1c07.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/4a222f23b3b293b7e760130ab464e1f7.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/fbb21da9e3eeb4aa411aff6836995a6c.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/63ce970819e5965c56539f86de03f98d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170710/d14c52cad60485a5e6fad53317b9cd1e.jpg

Tanganyiκας
11-07-17, 00:20
Καλορίζικα......εύχομαι να τα χαρείς και ενήλικα!

XrhstosT
11-07-17, 00:22
Σε ευχαριστώ πολύ!Μακάρι να πάνε όλα καλά!![emoji2]

Tanganyiκας
11-07-17, 00:24
Αν υπάρχει η σωστή φροντίδα(αλλαγές,τάισμα).......τέλεια θα πάνε.

XrhstosT
11-07-17, 00:27
Ότι περνάει από το χέρι μου εννοείται πως θα το έχουν!!Πάντως είναι απίστευτα ζωηρά!Εγώ νόμιζα,θα κρυφθούν στις πέτρες και άντε να τα βρεις!Αλλά αυτά είναι διαολάκια!!

Tanganyiκας
11-07-17, 00:32
Μόλις σε μάθουν θα κολάνε στο τζάμι και θα σε παρακαλάνε για φαγητό.

XrhstosT
11-07-17, 00:33
Χεχεχεχε!!!Είναι απίστευτα!!

isidor
11-07-17, 08:02
Πιστεύω πως έπιασαν το τζόκερ που βρήκαν εσένα για να ζήσετε μαζί.
Στην αρχή θα σου φαίνεται άδειο το ενυδρείο επειδή είναι πολύ μωρά αλλά αργότερα θα σε ανταμείψουν.
Να τα χαίρεσαι Χρήστο.

XrhstosT
11-07-17, 11:21
Ισίδωρε,σε ευχαριστώ για άλλη μία φορά και για τα καλά σου λόγια άλλα και για την προσφορά σου!

Mixas
11-07-17, 20:12
Ισίδωρε,σε ευχαριστώ για άλλη μία φορά και για τα καλά σου λόγια άλλα και για την προσφορά σου!

Καλως τα δέχτηκες φιλε! Θα "βαρεθείς" να τα βλεπεις να σουλατσάρουν ασταμάτητα!!

XrhstosT
11-07-17, 21:07
Ευχαριστώ πολύ φίλε μου!Κάθομαι και τα παρατηρώ.Είναι ένα το οποίο έχει διαλέξει ένα ψηλό σημείο των πετρών και κάθεται μόνο του.Σα να έχει κάνει εκεί την κρυψώνα του.Τα άλλα 4 ,έχουν χωριστεί σε δυάδες.Τα δύο στο κέντρο του ενυδρείου και τα άλλα δύο στα δεξιά.Σα να έχουν κάνει και αυτά τις κρυψώνες τους.Όποιο από τα 4 πάει στην περιοχή αυτού που είναι μόνο του,τρώει κυνηγητό!!Και το πρωί τα κυνήγησε και πριν λίγο!Έχουν πολύ πλάκα πάντως...

Αυτή την περίοδο, σε ποιά θερμοκρασία έχετε ρυθμίσει τον stc;

Tanganyiκας
11-07-17, 21:22
Γύρω στο 27

XrhstosT
11-07-17, 22:44
Ε,θα το ανεβάσω λίγο..Το έχω στους 26 και βλέπω που ζορίζεται το σύστημα ψύξης μόλις ανάβουν τα φώτα...

Να ρωτήσω κάτι ακόμα...Κάτι τέτοιο θα μπορούσα να βάλω ;Λόγω του ότι γράφει για θαλασσινό ενυδρείο. http://www.petsupermarket.gr/2896/προϊόντα/sunsun-κυκλοφορητής-θαλασσινού-νερού-jvp-101.html

Tanganyiκας
11-07-17, 23:09
Αυτό είναι το wave maker που λέμε.Όχι μπορεί,πρέπει να βάλεις............μην ξεχνάς ότι οι αφρικάνες θέλουν δυνατή ροή!

XrhstosT
11-07-17, 23:13
Γι αυτό το ρώτησα,απλά επειδή έγραφε για θαλασσινό δεν ήξερα...Να το βάλω από τώρα που είναι μωράκια;Ήδη τα βλέπω να κολυμπάνε κόντρα στη ροή αλλά νομίζω δυσκολεύονται λίγο...

Themis_aqua
11-07-17, 23:49
Χρηστο να τα χαρεις τα ψαρακια σου!!
μ αρεσουν πολυ οι πετρες που χεις βαλει απ τη φυση ειναι;

Tanganyiκας
12-07-17, 00:10
Ναι βάλε το..........δεν έχουν πρόβλημα.

XrhstosT
12-07-17, 00:37
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε energy!Ναι,τις έχω μαζέψει από βουνό.Προσπάθησα να μην είναι ίδιες κοψιές.

Ναι βάλε το..........δεν έχουν πρόβλημα.
Οπότε πάω για ψώνια μέσα στην εβδομάδα.Το συγκεκριμένο που ανέβασα είναι καλό;Από άποψη κυκλοφορίας 3000l/h;

Η διαφορά αυτού που ανέβασα πριν, με αυτό εδώ http://www.petsupermarket.gr/9317/προϊόντα/wavemaker-jebao-rw15.html είναι μόνο ότι μπορώ να ρυθμίζω τη ροή;Ή μήπως είναι άλλο πράγμα;

Tanganyiκας
12-07-17, 13:10
Το 2ο είναι πολύ καλύτερο και αθόρυβο + ότι ρυθμίζεις την ροη(αυτό είναι πολύ μεγάλο,πάρε έως 8000l/h)..........το 1ο είναι απλό κινέζικο και ακούς ένα ψιλοβουητό.

Λάμπρος.Τ
12-07-17, 14:19
Συμφωνώ με τον Γιώργο.

Τα 15.000 είναι πάρα πολλά !!! Με ένα 4.000 ή 8.000 θα είσαι μια χαρά.

Απλά όταν το αγοράσεις να μην ξεχάσεις να τους ζητήσεις να σου πούνε πόση εγγύηση έχει και αν μπορείς να το πάρεις γραπτά.

Μην σου πούνε ότι σε καλύπτει απλά η απόδειξη.

Tanganyiκας
12-07-17, 14:58
Του πρότεινα τον 8000l/h για να τον δουλεύει χαμηλότερα και χαλαρά,όχι τέρμα!!!

Λάμπρος.Τ
12-07-17, 15:11
Συμφωνώ Τζόρτζ.... απλά να χει το νου του για να μην κλαίει (λέμε τώρα) μετά όπως εγώ.

Εγώ πάντως θα σου έλεγα να κοιτάξεις και από κανα site του εξωτερικού. Και καλύτερες τιμες θα βρεις και δεν θα σου πούνε λαλακίες αν συμβεί κάτι (φτου φτου )

XrhstosT
12-07-17, 15:16
Ευχαριστώ πολύ παιδιά!Η αλήθεια είναι πως το ρυθμιζόμενο μου πέφτει λιγαααάκι ακριβό τη δεδομένη στιγμή...Το απλό κινέζικο θα μου σπάσει τα νεύρα λέτε;

Tanganyiκας
12-07-17, 15:17
Δεν νομίζω τόσο πολύ να σε κουράσει,απέξω θα έχει αρκετή διαφορά!

XrhstosT
12-07-17, 15:18
Μάλλον εκεί θα καταλήξω...Καθαρά λόγω χρημάτων...

isidor
12-07-17, 15:34
Χρήστο έχω το κινέζικο στο ενυδρείο μου.
Το είδες και το άκουσες.
Δεν είναι και τόσο ενοχλητικό νομίζω.

XrhstosT
12-07-17, 21:29
Α,αυτό ήταν;Μια χαρά!!

Παιδιά ,βοήθεια...Πήρα το sun sun jvp-102 με 5000l\h ,το έβαλα και το ενυδρείο έγινε πλυντήριο!Το έχω βάλει λάθος;Σηκώθηκε άμμος,έγινε χαμός!

Και μία φωτογραφία...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170712/a7b676ec907fedc9d4067143ffe44ffc.jpg

Λάμπρος.Τ
12-07-17, 21:37
Αν ειναι τοσο δυνατό (???) Βάλτο να χτυπάει οριζοντια.
Ελπίζω η αμμος να μην ειναι πουδρα.

XrhstosT
12-07-17, 21:58
Η άμμος είναι θαλασσινή...Κάτσε να δοκιμάσω ευθεία...

Παιδιά,δυστυχώς πλυντήριο...

Ο χαμός.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170712/ea52cc5205bc02a3a2472435e39a630b.jpg

Και προς τα πάνω να το βάλω,πάλι τα ίδια!Μάλλον είναι μεγάλη η ροή για το ενυδρείο...

Σήκωσα και τόση άμμο,ταλαιπωρώ και τα φίλτρα!

Κωστας Malawi
12-07-17, 22:07
Βαζεις τουλι στην εξοδο και θα ειναι μια χαρα.δοκιμασε και πες μας.

XrhstosT
12-07-17, 22:08
Μόνο από μπροστά βγάζει ή και από τα πλάγια;

Κωστας Malawi
12-07-17, 22:10
Λογικα απο μπροστα.δοκιμασε το ντε...:)

XrhstosT
12-07-17, 22:55
Το τύλιξα όλο με τούλι αλλά πάλι τα ίδια....

Ας του βάλω και καλσόν,αλλά βρε παιδιά,ακόμα και αν γίνει δουλειά,θα είναι μια αηδία...

Το τύλιξα όλο με καλσόν και είναι μια χαρά.Δεν μπορώ να καταλάβω αν πετάει μόνο απο μπροστά.Για να βάλω μόνο μπροστά και να μη φαίνεται άσχημο...

Tanganyiκας
12-07-17, 23:19
Από παντού πετάει,αλλά πιο πολύ εμπρός!

XrhstosT
13-07-17, 22:34
Καλησπέρα σας!Τελικά έκανα μια πατέντα με το καλσόν και το κατάφερα να μην κάνει το ενυδρείο πλυντήριο.Να ρωτήσω τώρα.Υπάρχει κίνδυνος με τα μωρά;Μην τα πηγαίνει όπου θέλει και τα ρουφήξει το φίλτρο;Επίσης,όλο το 24ωρο ανοιχτό;Στο τάισμα;Είναι και μικρά και την κυνηγάνε την τροφή.

**Πληροφοριακά,επειδή έχω διαβάσει θέματα με wave maker περί του αν έχουν μαγνήτη,το συγκεκριμένο έχει και τα δύο στη συσκευασία και προτίμησα τον μαγνήτη.

Tanganyiκας
13-07-17, 22:56
Δεν είναι τόσο μικρά για να τα ρουφήξει.............ο wave maker δουλεύει πάντα!

XrhstosT
13-07-17, 23:00
Οτι χωράνε στο εσωτερικό της juwel,χωράνε!3-4 εβδομάδων είναι.Εννοείς ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν,προφανώς.Στο τάισμα σκεφθόμουν να το απενεργοποιώ,αλλά εντάξει,θα το αφήνω ανοιχτό.Πάντως σηκώθηκε πολύ τροφή στην επιφάνεια μόλις το ενεργοποίησα...

Tanganyiκας
13-07-17, 23:11
Αυτή είναι η δουλειά του...........να απομακρύνει περίσσευμα τροφής και σαβούρα;)

XrhstosT
14-07-17, 20:38
Ναι,αυτό εννοώ.Μέσα σε 5 μέρες μόνο και είχε μαζευτεί σαβούρα...

Βρε παιδιά καμιά ιδέα,γιατί νομίζω πως έχω μπλέξει.Έβαλα το καλσόν στο wave maker ,όλα καλά από άποψη ροής,αλλά...όταν ταΐζω τα μικρά και τρίβω πολύ την τροφή,αρκετή τροφή κολλάει πάνω στο wave maker ,στο καλσόν.Με αποτέλεσμα,αύριο που θα το κλείσω για να κάνω αλλαγή νερού,όλη αυτή η τροφή να πέσει σαν σύννεφο μέσα στο ενυδρείο!!Κακός χαμός!!Έχετε καμιά ιδέα;Μου φαίνεται,θα πρέπει να πάρω άλλον μικρότερο...

isidor
14-07-17, 21:47
Γιατί δεν κλείνεις το wave maker για 10 λεπτά μέχρι να ταΐσεις και να φάνε;

XrhstosT
15-07-17, 08:40
Επειδή και να φάνε,δεν την τρώνε όλη,3 φιλαράκια τρίβω κάθε φορά,με αποτέλεσμα μόλις το βάλω σε λειτουργία να τραβάει πάνω του ότι έχει μείνει.Μέσα σε 3 ταΐσματα δηλαδή γεμίζει περιμετρικά στο καλσόν τροφή.Άσε που άμα το κλείσω πέφτει όλη η τροφή από το καλσόν και σκορπίζεται παντού.

Καλημέρα σας!Μάλλον θα πάω να πάρω άλλο wave maker σήμερα.Ο συγκεκριμένος ήταν 5000l/h.Σκέφτομαι να πάρω με 3000l/h.,Ελπίζω να μην είναι μεγάλος και αυτός!Ο επόμενος που έχω βρει είναι 1800l/h. Τι λέτε;

Tanganyiκας
15-07-17, 11:33
Καλημέρα!Όπως λέγαμε πιο πάνω καλύτερα να έκανες υπομονή λίγο καιρό(μαζεύοντας κάνα φράγκο)και να έπαιρνες τον jebao,ο 3000l/h θα είναι καλύτερα.

XrhstosT
15-07-17, 11:35
Λέω να ψαλιδίσω τη φτερωτή να σου πω την αλήθεια.Δεν θυμάμαι που,αλλά κάπου το διάβασα πως αξίζει μια δοκιμή.

isidor
15-07-17, 13:27
Βάλε τον για πούλημα και πάρε τον http://www.aquario.gr/sun-sun-wave-maker-jvp-101ab-jvp-101ab.html
Τον έχω στο 100λτ και είναι μια χαρά.

XrhstosT
15-07-17, 15:10
Το πείραμα πέτυχε παιδιά.Ψαλίδισα την φτερωτή και όλα καλά!Έχω κυκλοφορία μέσα στο ενυδρείο όσο χρειάζεται για να μη μου σηκώνει άμμο.Έβαλα και σε λειτουργία την αυτόματη αναπλήρωση.Ένας κουβάς 20 λίτρων,με έναν μικρό κυκλοφορητή μέσα να μη μένει στάσιμο το νερό.Λέτε να ζορίζεται το έπιπλο στο συγκεκριμένο σημείο;https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170715/1815072d97475d8c2d30769ec130c659.jpg

Tanganyiκας
15-07-17, 18:05
Παρακολούθησε τον αν κάνει δουλειά έτσι!Με το δοχείο δεν υπάρχει πρόβλημα.........απλά να προσέχεις μην πέφτουν νερά.

XrhstosT
15-07-17, 18:21
Το έβαλα σε λειτουργία πριν κανα δύωρο,σήκωσε πολύ σαβούρα από το βυθό,γινόταν ένας χαμός δηλαδή,ξάπλωσα λίγο και τώρα που σηκώθηκα είναι πεντακάθαρο το ενυδρείο.Νομίζω πως κάνει δουλειά.

Tanganyiκας
15-07-17, 18:30
Το έβαλα σε λειτουργία πριν κανα δύωρο,σήκωσε πολύ σαβούρα από το βυθό,γινόταν ένας χαμός δηλαδή,ξάπλωσα λίγο και τώρα που σηκώθηκα είναι πεντακάθαρο το ενυδρείο.Νομίζω πως κάνει δουλειά.

Οκ..........απλά να παρατηρείς καλά τον βυθό.

XrhstosT
15-07-17, 19:24
Παρατήρησα όταν το έβαλα σε λειτουργία,πως τροφές που είχαν κάτσει στην άμμο,τις σήκωνε ψηλά και τις τράβαγε το απέναντι φίλτρο(το εσωτερικό της juwel που είσοδο έχει ψηλά).Επίσης σε πολλά σημεία κάτω στην άμμο σηκώνει ελαφρά την άμμο,αλλά γρήγορα ξανακάθεται κάτω.Οπότε θέλω να πιστεύω πως είμαι στο όριο του να καθαρίζει τον βυθό αλλά να μη σηκώνεται και η άμμος.Θα δείξει!Πάντως και το χέρι που έβαλα μπροστά σε αρκετή απόσταση από το wave maker ένιωσα αρκετή πίεση νερού.Ελπίζω να είναι εντάξει.

XrhstosT
17-07-17, 22:53
Καλησπέρα σας!Όλα φαίνονται πως πάνε καλά!Ένα βιντεάκι μετά το τάισμα(γι'αυτό πηγαινοέρχεται και η τροφή).Κάπου στο βίντεο υπάρχουν και ψάρια!![emoji2] [emoji2] https://youtu.be/imU67LijUPE

Tanganyiκας
17-07-17, 23:05
Μια χαρά τα ψαράκια Χρήστο!Μια παρατήρηση μόνο έχω,τον wavemaker τον έχεις ανάποδα.Γύρισε τον...........το καλώδιο να είναι προς τα πάνω.

XrhstosT
20-07-17, 22:21
Έχεις δίκιο,τον γύρισα...Στην παρακάτω φωτό μπορείτε να μου πείτε τι φαίνεται στην πέτρα;Ελπίζω να είναι άλγη,απλά είναι πιο χάλκινο το χρώμα από οτι φαίνεται στην φωτογραφία.Κιτρινοπορτοκαλί είναι.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170719/973628a14a13dd862e32c1d8ef456694.jpg

Άρχισα να ανησυχώ για τις πέτρες...Μήπως είναι ακατάλληλες;Με σίσηρο μοιάζει;https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170719/871d508e7810b46a770fd3e371c5efe1.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170719/6b6b02149a03d62a97c58576685e1531.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170719/634897c5e3b4da9e6472d96a0e771466.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170719/b19a0de8affb5d212e98586964775937.jpg

Καμία γνώμη παιδιά;;

Tanganyiκας
20-07-17, 23:22
Από ότι βλέπω είναι ίδιες με κάποιες που έχω,δεν έχουν κάποιο μέταλλο πάνω.

XrhstosT
20-07-17, 23:24
Αυτό που σχηματίζεται στην πρώτη,λες να είναι άλγη;

Tanganyiκας
21-07-17, 06:42
Ναι στίγματα άλγης είναι.

XrhstosT
23-07-17, 22:33
Καλησπέρα σας!Η καφέ άλγη έχει αυξηθεί αρκετά.Να πω ότι δεν μου αρέσει θα είμαι ψεύτης.Βέβαια λογικά,κάποια στιγμή θα χαθεί.Τα ψάρια πάντως την τσιμπολογάνε!Έχουν μεγαλώσει,επίσης!!Μετά τη σημερινή αλλαγή (40 λίτρα-120 όλο το νερό) ,τα νιτρικά είναι περίπου 5-10.Πριν την αλλαγή ήταν 20.Την επόμενη λέω να αφαιρέσω 50 λίτρα, να πέσουν λίγο ακόμα.Να βρω έναν μπούσουλα να μειώνονται και άλλο.Βέβαια,πιστεύω είναι λίγο προσωρινή αυτή η κατάσταση,μιας και είναι μικρά και η μισή τροφή καταλήγει στα φίλτρα.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170723/24c75f9eeea5c73e3f97bff3927dafff.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170723/53ae9ccda34cb2828063276e0be8f661.jpg

Να ρωτήσω κάτι;Η συγκεκριμένη ταινία led πώς σας φαίνεται από απόδοση;Ένα μέτρο θα αρκεί;Βέβαια,5μετρη θα την πάρω,αλλά θα βόλευε να αρκούσε 1 μέτρο.Θα καταλήξω μάλλον σε σύστημα ανατολής-δύσης μέσω arduino(θα το αναλάβει ένας φίλος αυτοματιστής!). https://www.toled.gr/e-shop/led-tainia-9-6w-v-tac-dimmable-adiavroxi-ip65-smd5050-thermo-leuko-3000k/ .Και για την προστασία της,μάλλον κάτι τέτοιο https://www.toled.gr/e-shop/profil-alouminiou-steno-diafano-ip20-1m-v-tac-gia-eukampth-tainia-led-smd3528/ .

XrhstosT
03-08-17, 19:39
Καλησπέρα σε όλους.Γύρισα από τη δουλειά και βρήκα το ένα από τα πέντε ψαράκια κάτω δεξιά στο ενυδρείο να κάθεται ακίνητο και να αναπνέει γρήγορα.Φυσικά δεν έφαγε.Το μόνο που ίσως να μπορώ να ξεχωρίσω σε σχέση με τα άλλα είναι δύο στίγματα πάνω από τα μάτια σχεδόν.https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170803/758034e73d617e172da2619d3dc85eae.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170803/52e1654dcb4f00510aa3d89b1a79ccf3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170803/4ef03a919b7b64aca0cc1795ea61b9d3.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170803/c5d1318a9bc304141337581bcfa7ea28.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170803/a0200174f1b50a4e7d205411d7cc571e.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20170803/a71d0b5a597a1c25f670ca726a6e8fb7.jpg

Tanganyiκας
03-08-17, 19:59
Δεν μπορώ να διακρίνω καλά........δες αν τα βράγχια του έχουν το ίδιο χρώμα με τα άλλα,σαν να φαίνονται έντονα!

XrhstosT
03-08-17, 20:03
Όλα το ίδιο έντονο χρώμα έχουν.Με προβλημάτισε από την πρώτη στιγμή αλλά πιστεύω ότι είναι πολύ μικρά(φαίνεται το στομάχι τους,το έντερό τους) οπότε ίσως και για αυτό τα βράγχια να φαίνονται έντονα.Φυσικά, NH3,NO2 είναι στο μηδέν.

Tanganyiκας
03-08-17, 20:23
Αν είναι πάρα πολύ μικρά τότε φαίνονται έτσι όπως λες,αν δεν έχει κάτι εμφανή παρακολούθησε το να δεις.

XrhstosT
03-08-17, 20:30
Τώρα κολύμπησε μέχρι την απέναντι μεριά...

Και κάνει πάνω κάτω μέχρι τη μέση του ενυδρείου.

Tanganyiκας
03-08-17, 20:46
Μήπως έχει τρομάξει;

XrhstosT
03-08-17, 21:21
Από τι;Σταθερές συμπεριφορές και ρουτίνες κάθε μέρα.Και από την πρώτη μέρα δε φοβούνται τίποτα.Μη και περάσει άνθρωπος,όλα πάνω στο τζάμι και ζητιάνεμα για φαί!Ειλικρινά ,φαίνεται να μη τα φοβίζει τίποτα.Το μόνο που σκέφτομαι είναι σε κανά κυνηγητό μήπως χτύπησε.Γιατί και το πρωί κανονικά έφαφε.Τώρα πήγε στη γωνία πάλι.Είμαι σχεδόν σίγουρος,ότι ένα άλλο από τα 4 του κάνει παρέα.

Το συγκεκριμένο,έχει πολύ πιο έντονες τις κάθετες γραμμές από τα άλλα.

Έχει ξεκινήσει και κολυμπάει κατά μήκος του ενυδρείου και όχι σε χαμηλό ύψος.

Tanganyiκας
03-08-17, 21:33
Ναι αυτό ήθελα να πω(δεν σου διευκρίνησα)μήπως έπεσε κυνηγητό;

XrhstosT
04-08-17, 00:27
Εδώ και κανα 10ήμερο ψευτοκυνηγιούνται.Αυτό είναι πιθανό.Πάντως κάνει βόλτες και ξαναγυρίζει στη γωνία.Κάθεται για ένα διάστημα και ξανακολυμπάει.Πριν καθόταν ακίνητο.Μια βελτίωση υπάρχει.Φαίνεται όμως να μην κολυμπάει καλά ή απλά να φοβάται να κολυμπήσει.Είναι και το πιο μεγαλόσωμο πάντως.Και είναι ένα συγκεκριμένο που είναι συνέχεια δίπλα του ρε παιδιά!Πραγματικά όπου πάει στέκεται δίπλα του.Εδώ και δύο ώρες τώρα.

Έκανα το βραδυνό τάισμα και το ψάρι ακολούθησε κανόνικά τη διασικασία.Ήρθε μαζί με τα άλλα στο τζάμι να ζητιανέψει,ενώ στο απογευματινό τάισμα καθόταν στη γωνία κάτω.Έφαγε,όχι πολύ όμως γιατί φαίνεται ότι δεν μπορεί να κολυμπήσει όπως τα άλλα.Έτσι τα υπόλοιπα το προλαβαίνανε.Κάνει μικρές βόλτες στο ενυδρείο αλλά για λίγο και ξεκουράζεται σε άλλο σημείο τώρα στη μέση του ενυδρείου όπου και εκεί έχει λιγότερη ροή.Παρατήρησα επίσης ότι ένα άλλο ψαράκι πάει και το ενοχλεί.Σίγουρα φαίνεται πολύ καλύτερα,δεν έχει κάποιο χτύπημα ή κάποια απώλεια στο σώμα του πχ από δάγκωμα.Φαίνεται όμως ότι δεν έχει δύναμη να κολυμπήσει στο ρεύμα,αλλά ανεβαίνει και αρκετά ψηλά στο ενυδρείο στην αναζήτησή του για τροφή.Τι να πω,περιμένω...

Επίσης μόλις έφαγε,έκανε τις "ακαθαρσίες" του και το χρώμα ήτανε φυσιολογικό καφέ-μαύρο.

Tanganyiκας
04-08-17, 06:50
Παρακολούθησε το και βλέπουμε,δες και για φαγωμένα πτερύγια.........μήπως έχει.

XrhstosT
04-08-17, 11:19
Καλημέρα.Δεν λείπει κάτι από το ψάρι.Το μόνο περίεργο είναι οτι φαίνεται σε σχέση με τα άλλα πιο στενόμακρο.Είναι πιο μεγάλο το μήκος του,αλλά φαίνεται σα να υστερεί στο ύψος,στο ραχιαίο πτερύγιο.Όμως,θα μπορούσε να συμβαίνει επειδή είναι φοβισμένο και είναι "μαζεμένο". Στο πρωινό τάισμα με κλειστό το φως,χάθηκε μέσα στο πλήθος.Έγινε κουβάρι μαζί με τα άλλα,σε σημείο που δεν μπορούσα να το ξεχωρίσω.Έφαγε,δεν ξέρω πόσο,αλλά όρεξη είχε και να φάει και να κυνηγήσει την τροφή.Και μετά που ξαναπέρασα από το ενυδρείο ήρθε πάλι μαζί με τα άλλα να ζητιανέψει.

XrhstosT
07-08-17, 23:50
Καλησπέρα σε όλους.Ευτυχώς το ψαράκι από προχθές το βράδυ είναι μια χαρά.Είναι όπως ήταν και πριν.Τρέχει σαν παλαβό,τρώει κανονικά,σα να μην έγινε ποτέ τίποτα.Μάλλον από κάτι θα τρόμαξε και είχε σοκαριστεί.Δεν μπορώ να δώσω άλλη εξήγηση μιας και το σώμα του είναι μια χαρά.Από την άλλη έχω γεμίσει καφέ άλγη παντού.Σχεδόν όλες τις πέτρες τις έχει καλύψει ένα κομμάτι της άμμου,το πίσω τζάμι σε αρκετά σημεία και έχει αρχίσει και στο μπροστινό.Να περιμένω να κάνει τον κύκλο της,έτσι;

Και μία εικόνα της άλγης..https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170807/bf9a15e0975f86fd8ba72673c24082e3.jpg

isidor
08-08-17, 07:40
Καλημέρα Χρήστο.
Όταν κάνεις την εβδομαδιαίο σου αλλαγή θα βάλεις χέρι μέσα και θα τρίψεις όλα τα τζάμια. (Προσοχή με το τι θα τα κάνεις μην τα γρατζουνίσεις)
Στις πέτρες τώρα αναγκαστικά θα περιμένεις.

kosmas
08-08-17, 07:40
Τα τζαμια τα καθαριζεις με καποιο σφουγγαρι-μπορεις να βρεις και ειδικα που δεν χαραζουν τα τζαμια σε σουπερμαρκετ.Εγω τα κανω καθε βδομαδα με την αλλαγη νερου και παντα ειναι καθαρα.Τις πετρες δεν τις καθαριζω ποτε-η αλγη θα αυξηθει και θα γινει σαν χνουδακι και ειναι τροφη για τα ψαρια.
Κυκλος δεν ξερω αν υπαρχει για την αλγη για να φυγει απο μονη της,απλος οσο πιο πολυ ωριμαζει το ενυδρειο τοσο πιο αργα θα εμφανιζεται

XrhstosT
08-08-17, 11:24
Καλημέρα παιδιά.Είχα την εντύπωση ότι η καφέ άλγη εμφανίζεται στην αρχή και σταδιακά εξαφανίζεται.Δεν είναι έτσι δηλαδη;Δεν το λέω γιατί δε μου αρέσει.Ίσα ίσα!Ενημερωτικά ρωτάω.Οπότε στην επόμενη αλλαγή θα καθαρίσω τα τζάμια.Στο προηγούμενο ενυδρείο τα καθάριζα με σφουγγαράκι φίλτρου.Δεν μου έκανε γρατζουνιές.

Mixas
08-08-17, 13:33
Καθαρισε τα τζαμια μονο οπως σου ειπαν τα παιδια με σφουγγαρακι ή μια τηλεκαρτα για να μην σου κανει γρατσουνιες και ασε την αλγη στις πετρες να εξελιχθει. Καποια στιγμη θα υποχωρησει μονης της...

stanisalus18
03-11-17, 20:02
Χρησταρα καλησπέρα. Πως τα πάει το ενυδρειακι σου εδώ? Εφυγε η καφέ άλγη?