Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση για είδος ξύλου.
Konstantin
17-05-17, 16:15
Καλησπέρα, γνωρίζεται μήπως αυτό τι ξύλο μπορεί είναι ?
Και αν θα μπορούσα να το βάλω σε μικρό ενυδρείο με φυτά ?
86103
Θέλω να στήσω ένα μικρό φυτεμένο & μου άρεσε το σχήμα του σαν κεντρικό κομμάτι.
Το είχα μαζέψει προ 7ετίας από βουνό στην Κρήτη σε μεγάλο υψόμετρο, αλλά έχω την αίσθηση ότι αν το βάλω μέσα στο νερό, θα σαπίσει & το λυπάμαι.
Undertaker
17-05-17, 17:11
Επειδή το βλέπω σε βάση, μήπως το είχες περάσει και με κανά βερνίκι; Είναι νεκρό πάντως το ξυλο μετά από 7 χρόνια. Δε θα σαπισει τόσο γρήγορα όσο φαντάζεσαι.
Konstantin
17-05-17, 17:18
Επειδή το βλέπω σε βάση, μήπως το είχες περάσει και με κανά βερνίκι; Είναι νεκρό πάντως το ξυλο μετά από 7 χρόνια. Δε θα σαπισει τόσο γρήγορα όσο φαντάζεσαι.
Όχι τίποτα, απλά λίγη ξυλόκολλα πάνω στην βάση για να σταθεί, η βάση εννοείται ότι φεύγει.
Konstantin
20-05-17, 09:56
To Ξύλο μπήκε στο 16Lt από τα Jumbo μαζί με λίγο κερατόφυλλο.
Στο φίλτράκι έμεινε μόνο ένα μικρό μαύρο σφουγγαράκι & αρκετά μεγάλη ποσότητα από siporax mini από το 120lt.
Η ροή είναι πολύ καλή & προς το παρών το κινεζάκι πάει σφαίρα & αθόρυβα.
86118
Περιμένω ένα φωτιστικό από e-bay..για το οποίο διάβασα καλές κριτικές & αισθητικά το βρήκα ωραίο.
http://www.ebay.com/itm/152330480480
& το πλάνο είναι να γίνει ένα mini aquascape για γόνο guppies ή 2 μικρά αρσενικά (μόλις αρχίζουν να δείχνουν τα χρώματα στις ουρές)& όταν μεγαλώνουν μεταγραφή στο 120.
Ιδέες για το φύτεμα πολλές ... αλλά οι προτάσεις ευπρόσδεκτες.
ΥΣ Συγνώμη για την ποιότητα της εικόνας, δεν υπάρχει ακόμα φωτισμός, η μετρήσεις του είναι καλές προς το παρών...
Δεν βάζεις καλυτερα γαριδουλες ;
κιεγω γαριδες θα εβαζα κιαυτες με ρισκο.
τα ψαρια ειναι πολυ πιο δυσκολα σε τοσο λιγα λιτρα.
ειναι πολλα αυτα που μπορουν να πανε στραβα.
ενταξει μιλας για γονο,αλλα υπολογισε οτι ο γονος πρεπει να τρωει πολυ και αυτο σημαινει πολλους ρυπους σε πολυ λιγο νερο.
και υπολογισε και τη θερμοκρασια σε αυτα τα λιτρα...
οπωσδηποτε θα χρειαστεις κοντρολερ και ανεμιστηρακι.
η γνωμη μου ειναι πως δεν θα λειτουργει σωστα το ενυδρειο για τα ειδη που θα εχεις μεσα,αλλα παλι εσυ αποφασιζεις.
Konstantin
21-05-17, 21:43
Θα το δω παιδιά, εάν δεν κρατάει τις μετρήσεις του σταθερές θα φύγουν τα ψαράκια άμεσα.
Ο γόνος & στο 120lt τρώει 1 φορά την μέρα καθώς είναι όλα τα ψάρια μαζί..οπότε δεν θα έχει μεγάλη διαφορά.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.