Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση: Νεο φυτεμενο - τι υποστρωμα

dinatoskrikos
10-05-17, 18:45
Καλησπερα σε ολους. Σε νεο 400αρι (150×50×60) τι να βαλω για υποστρωμα (φυτεμενο)
Θελω μια στρωση θρεπτικο (1-2εκ) ωστε να μη βαζω ταμπλετες και μετα απο πανω ψιλο χαλικακι λιγων χιλ σε κοκκομετρια (υψος αλλα 3-4εκ).
Καποια συγκεκριμενα προιοντα η και καταστηματα απ οπου μπορω να τα προμηθευτω;

Ευχαριστω!!!

rottbea
10-05-17, 19:11
Seachem flourite αν σου περισσευουν καποια χρηματα.

GN_AZ
10-05-17, 19:59
για τα λίτρα σου θα χρειαστείς σίγουρα δύο 7κιλα flourite οπότε μιλάμε για 60-70 ευρώ !!!
εδώ κ 2-3 μήνες έχω φτιάξει ένα 40άρι με γαρίδες κ έβαλα βιολογικό φυτόχωμα (http://www.praktiker.gr/p/viologiko-fytoxoma-posidonia-12lt-74014) απλά κ μόνο για λόγους οικονομίας.
μέχρι σήμερα δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα κ τα φυτά πηγαίνουν σφαίρα.
στο 60άρι έβαλα flourite πριν κάνα χρόνο που το έστησα κ δεν βλέπω κ μεγάλη διαφορά.

rottbea
10-05-17, 20:21
για τα λίτρα σου θα χρειαστείς σίγουρα δύο 7κιλα flourite οπότε μιλάμε για 60-70 ευρώ !!!
εδώ κ 2-3 μήνες έχω φτιάξει ένα 40άρι με γαρίδες κ έβαλα βιολογικό φυτόχωμα (http://www.praktiker.gr/p/viologiko-fytoxoma-posidonia-12lt-74014) απλά κ μόνο για λόγους οικονομίας.
μέχρι σήμερα δεν έχω παρατηρήσει το παραμικρό πρόβλημα κ τα φυτά πηγαίνουν σφαίρα.
στο 60άρι έβαλα flourite πριν κάνα χρόνο που το έστησα κ δεν βλέπω κ μεγάλη διαφορά.
Αν τυχει κατι με το φυτοχωμα,το 40αρι το ξεστηνεις για πλακα!Το 400αρι δυσκολα.25 €το 7κιλο εχει.

GN_AZ
10-05-17, 20:27
Αν τυχει κατι με το φυτοχωμα,το 40αρι το ξεστηνεις για πλακα!Το 400αρι δυσκολα.

έλα μωρέ ..... ένα μηδενικό διαφορά είναι :D:D:D

χωρίς πλάκα όμως, τι θα μπορούσε να πάει στραβά κ μπορεί να συμβεί μετά από τόσους μήνες ?

dinatoskrikos
10-05-17, 20:29
Αυτο με προβληματιζει. θελω να το κανω σωστα για να μην ξανα ασχοληθω μ αυτο.. Ειχα ρωτησει κ στο pet supermarket. Μου δειξαν ενα 15κιλο που λεει θρεπτικο υποστρωμα με ουδετερο ph και για απο πανω να βαλω σαν καφε χοντρη αμμο. Δεν ειναι καποιας γνωστης εταιρειας κ προβληματίζομαι.. Εχει κανεις εικονα για το plant growth substrate της tropica; α και μια χαζη απορια.. το χρωμα λευκο, καφε η μαυρο για το ανωτερο στρωμα παιζει καποιο ρολο περαν του αισθητικού;

Τάκης
10-05-17, 23:09
Καλύτερα καφέ ή σκούρο χρώμα, είναι πιο φυσικό.
Το άσπρο εκτός το ότι αντανακλάει το φως, φαίνεται και η παραμικρή βρώμα

Themis_aqua
12-05-17, 20:20
Θεωρω πως σε τοσα λιτρα θα χρειαστει τουλαχιστον 3 σακουλες 7κιλες flourite για να καλυψει οχι πολυ αλλα 3 cm υψος υποστρωμα για να μπορει να φυτευει κι επιπλεον χαλικι να το ανεβασει κι αλλο..
ειχα flourite σε 60 αρι και ισα ισα μου φτασε μια σακουλα...Απο κει κ περα ειναι θεμα γουστου,και χρηματων που μπορεις να διαθεσει ο φιλος:p