Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Οξυζενέ-riccia

leonm
25-11-05, 11:02
Για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν εμένα το οξυζενέ εκτός από την τριχoειδή άλγη μου διάλυσε και τη riccia

lasal
25-11-05, 11:16
Για όσους θέλουν να το δοκιμάσουν εμένα το οξυζενέ εκτός από την τριχoειδή άλγη μου διάλυσε και τη riccia
Το οξυζενέ δεν το χρησιμοποίησες τοπικά στην τρίχα?

leonm
25-11-05, 11:26
Το έβαλα τοπικά στα φυτά που είχαν έντονο πρόβλημα με σύριγγα, είχε και η riccia αλλά σε αυτήν δεν έριξα άμεσα.90ml κάθε μέρα στα 400λίτρα για 3 μέρες.Επειδή το φοβόμουν πάντως είχα βγάλει λίγη σε ένα κουβά για την περίπτωση που θα θελήσω να ξαναστήσω το γρασίδι.

leonm
25-11-05, 11:44
Ακόμη εκτός από τριχοειδή είχα και άλλο ένα είδος άλγης που από ότι έχω διαβάσει για BGA μου φαινόταν και την εξαφάνισε και αυτή.Βέβαια επειδή πουθενά δεν έχω δει ότι το οξυζενά καταπολεμά και την BGA ίσως και να μην ήταν.

george
25-11-05, 12:20
Μια συμβουλη :
καλυτερα να κανεις edit στο προηγουμενο μυνημα και να προσθετεις εκει αυτο που θελεις παρα να βαζεις νεο αμεσως μετα κατω απο το παλιο.

lasal
25-11-05, 13:05
Το έβαλα τοπικά στα φυτά που είχαν έντονο πρόβλημα με σύριγγα, είχε και η riccia αλλά σε αυτήν δεν έριξα άμεσα.90ml κάθε μέρα στα 400λίτρα για 3 μέρες. H ανάγκη ήταν μόνον για τοπική χρήση ή για ολόκληρο το ενυδρείο?
Γιατί αν ηταν τοπική χρήση τότε τα 90 ml θα ηταν πολλά.
Πάντως σε τέτοιες περιπτώσεις σχεδόν πάντα παρατηρούνται απώλειες
Αν αφαιρούσες τα προσβεβλημένα φυτά και έκανες την θεραπεία εξωτερικά δεν θα είχες απώλειες.
Φιλικά

leonm
25-11-05, 13:43
Ολο το ενυδρείο ήταν γεμάτο τριχωειδή, η riccia και αυτή γεμάτη.Για 2-3 μήνες τα δοκίμασα όλλα.Σχεδόν κάθε μέρα εβγαζα με τα χέρια όση μπορούσα.Τα φυτά είχαν σταματήσει να αναπτήσονται οπότε είχα φτάσει στο σημείο ή να τα πετάξω όλλα και να το ξαναστήσω από την αρχή ή το οξυζενέ.Το πρόβλημα ξεκίνησε όταν μετακόμισα στο 400αρι (απο τα 240)και μου φάνηκε χαμηλός ο φωτισμός για τη riccia (τα άλλα φυτά είναι χαμηλών απαιτήσεων) και πρόσθεσα άλλη μια λάμπα.Αξιζε πάντως την απώλεια γιατί η τριχωειδής εξαφανιστηκε.

annivas2000
01-12-05, 19:36
Η riccia και η java moss επηρεαζονται πολυ ασχημα απο το οξυζενε....εφ'οσον ειχες τετοιο εκτεταμενο προβλημα (και εκανες και τοσο πολυ δουλεια) καλυτερα να ειχες δοκιμασει το πλυσιμο με χλωρινη πρωτα......απο την αλλη το οτι σταματησαν τα φυτα να αναπτυσσονται σημαινει οτι μαλλον "τα πεθανες στην πεινα" που επιδεινωσε την κατασταση........

laskarino
05-12-05, 18:15
Η riccia και η java moss επηρεαζονται πολυ ασχημα απο το οξυζενε....
+ το κερατόφυλλο!