PDA

Επιστροφή στο Forum : Δισκοκαυγάς


anasios
25-11-05, 00:44
Λοιπόν εδώ και κάμποσες μέρες έστησα το νέο ενυδρείο 400 λίτρων.
Αφού το τακτοποίησα έβαλα και τους 2 δίσκους που είχα από πριν 1 θυληκό και 1 αρσενικό και όλα πήγαιναν ρολόι.Οι 2 δίσκοι άρχοντες σε τόση άπλα.
Προχθές έβαλα άλλους 4 νέους.2 RED DRAGON 8 εκατοστών άγνωστου φύλου και 2 άλλους που όνομα δεν ξέρω, αλλά μοιάζουν στη γαλαζόπετρα με κόκκινες γραμμούλες και είναι και πιο μεγάλοι .1 αρσενικό και 1 θυληκό.
Μες στη τρελή χαρά εγώ μόνο που ο Τζελαγίρ ,ο παλιός μου και ο πιο μεγάλος, θέλει να δείξει ποιος θα είναι το αφεντικό και ενοχλεί γενικά όλους τους υπόλοιπους.Φαγητό να φάει μόνο αυτός, να πειράξει τις πιτσιρίκες μόνο αυτός, βόλτες μόνο αυτός και ο άλλος αρσενικός στην απομώνωση.Έχει και την προσαρμογή έχει και τον Τζελαγίρ.
Τι γίνεται τώρα;Ούτε ο Φώσκολος δεν φαντάζονταν τέτοιο σενάριο.

accnt
25-11-05, 08:48
Φυσιολογικό είναι μην σε παραξενεύει. Μιλάμε για κιχλίδες και τώρα κρίνεται η μάχη της ιεραρχίας. Προσπαθεί να επιβληθεί ο παλιός!
Όμως έβαλες μονομιάς τέσσερις δίσκους? Θα ήταν καλύτερα να τους έβαζες δυο δυο!

thediscusman
25-11-05, 12:05
Όμως έβαλες μονομιάς τέσσερις δίσκους? Θα ήταν καλύτερα να τους έβαζες δυο δυο!
Εδώ θα διαφωνήσω. Φαντάζομαι η ένσταση σου accnt αφορά στο αν είναι έτοιμο το βιολογικό φίλτρο να αντέξει την είσοδο 4 νέων δίσκων. Αν το ενυδρείο είναι στρωμένο και είναι έτοιμο να δεκτεί το βιολογικό φορτίο 6 δίσκων τότε πολύ καλά έκανες και τους έβαλες μαζί. Έτσι μειώνεται η ένταση, αφού η επιθετικότητα του κυρίαρχου δίσκου μοιράζεται σε περισσότερους δίσκους.
Φαντάσου να είχες 4 καλά προσαρμοσμένους δίσκους και να βάλεις άλλους 2, θα ήταν χειρότερα τα πράγματα.
Αν έχεις αρκετές κρυψώνες και δεδομένου και του όγκου του ενυδρείου σου, τα προβλήματα θα ξεπεραστούν σύντομα και οι νέοι δίσκοι θα προσαρμοστούν.

accnt
25-11-05, 13:05
Εδώ θα διαφωνήσω. Φαντάζομαι η ένσταση σου accnt αφορά στο αν είναι έτοιμο το βιολογικό φίλτρο να αντέξει την είσοδο 4 νέων δίσκων

Αυτό ακριβώς εννούσα!!!:D

harris
25-11-05, 13:13
Αν το ενυδρείο είναι στρωμένο και είναι έτοιμο να δεκτεί το βιολογικό φορτίο 6 δίσκων τότε πολύ καλά έκανες και τους έβαλες μαζί. Έτσι μειώνεται η ένταση, αφού η επιθετικότητα του κυρίαρχου δίσκου μοιράζεται σε περισσότερους δίσκους.


Συμφωνώ απόλυτα

anasios
03-12-05, 00:23
Η αλήθεια είναι ότι έβαλα και τους 4 μαζί επειδή τους είδα σε ένα μαγαζί και δεν μπόρεσα να αντισταθώ.
Δυστυχώς ο ένας δεν ξέρω γιατί, προχθές ανάπνεε δύσκολα είχε σκουρήνει αρκετά. και την άλλη μέρα....
Οι άλλοι οι νέοι είναι μια χαρά μαζί με τους παλιούς αλλά η απώλεια στοιχίζει πολύ και ιδιαίτερα ψυχολογικά τόσο που και στο forum δεν είχα όρεξη να μπω.
Έχω χρόνια να χάσω ψάρι και το πήρα κάπως.
Τουλάχιστο κράτησα φωτό και όταν φτιάξω το κιν. τηλ. θα ανεβάσω καμιά.

george hmmy
03-12-05, 00:42
Έχεις ανεβάσει πουθενά καμιά φώτο? ;) Παλιά είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο της συσωρευμένης αρνητικής ενέργειας, όποιος έλεγε μια καλή κουβέντα για το ενυδρείο του και ανέβαζε και φώτο άρχιζαν τα προβλήματα! :mad: Κυκλοφορεί κάποιος μητσοτάκης στο gab, προσοχή!!! :D :D :D

anasios
03-12-05, 00:54
Δεν πρόλαβα να ανεβάσω , αλλά τώρα που το λες...να κρεμάσω κανένα σκόρδο για το μάτι;

george hmmy
03-12-05, 01:25
σκόρδα, όχι σκόρδο. σου λέω τείνει να γίνει φαινόμενο της εποχής...

Pritanis
05-12-05, 15:46
Να που θα συμφωνησω και μια φορα με τον Γιωργο..... Μονο που εγω ξερω ποιος ειναι ο γκαντεμης..... Μikenuke λεγεται και ειναι αποδεδειγμενο..... Οσες φορες ηρθε σπιτι μου και χαζευε τα ενυδρεια μου την αμεσως επομενη μερα αρχιζαν οι καταστροφες...... BAN τον ακατανομαστο εδω και τωρα......