PDA

Επιστροφή στο Forum : Φουσκαλα στην άκρη του πτερυγίου


konorfi
19-04-17, 22:54
Γειά σας, έχω ένα 80λ ενυδρείο με δύο χρυσόψαρα 7 χρόνια. Εδώ και 5 μέρες το ένα στην άκρη του πλευρικου πτερυγίου έχει εμφανίσει κάτι σαν φουσκαλα (σαν να έχει μαζέψει υγρό ) . Η συμπεριφορά του δεν έχει αλλάξει αν και φαίνεται να επηρεάζεται κάπως η πλεύση σαν να το βαραίνει λίγο. Θα εκτιμούσα ιδιαίτερα την βοήθεια σας. Μου έδωσαν σήμερα μια αγωγή της sera σε ταμπλέτα φαγητό θεωρώντας το προβλήμα εσωτερικό ίσως κάποιο βακτήριο μου είπαν.
Ευχαριστώ.

Τάκης
19-04-17, 23:35
Αν μπορείς βγάλε μια φωτογραφία.
Μετρήσεις έχεις κάνει ;
ποια ταμπλετα σου έδωσαν ; βαλε ενα λινκ να δουμε τι είναι.
Τα χρυσόψαρα τι είδος είναι ;Funcy ή common/comet ;

konorfi
21-04-17, 23:18
Το φάρμακο που μου έδωσαν είναι της sera το bakto σε ταμπλέτες δεν έχει κάνει τίποτα μάλλον χειρότερα είναι το ψάρι. Μετρήσεις έχω κάνει είναι καλές έχω όμως N03 περίπου 10mg/l. Ανέβασα κάποιες φώτο ελπίζω να φαίνεται το πρόβλημα. Και ναι στη ράχη έχει και ένα όγκο χρόνια τώρα που αλλάζει μορφή με την ανάπτυξη του ψαριού χωρίς να επιρρεαζει την συμπεριφορά του. ...
Ευχαριστώ!

Τάκης
22-04-17, 07:07
Για να έχουμε μια καλύτερη εικόνα συμπλήρωσε αυτή τη φόρμα
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42009
Νομίζω πως είναι βαρύ φάρμακο αυτή η ταμπλέτα

christoschor
22-04-17, 12:07
Φίλε μου καλημέρα. Το εν λόγω φάρμακο είναι φοβερά ισχυρό και οι περισσότεροι εδώ το αποφεύγουμε όπως ο διάολος το λιβάνι:grin:. Μόνο σε περίπτωση που έχομε δοκιμάσει τα πάντα και δεν γίνεται τπτ το χρησιμοποιούμε. Συμπλήρωσε αρχικά τη φόρμα ασθενειών που σου έδωσε ο Τάκης και το ξαναβλέπουμε. Και αυτό γιατί από τη φόρμα μπορεί να καταλάβουμε πολλά για τα πιθανά αίτια του προβλήματος. Επίσης μετράς με στικάκια ή υγρά τεστ? Γιατί αν μετράς με στικ, οι πραγματικές τιμές μπορεί να είναι πολύ παραπάνω. όσον αφορά τον όγκο που έχει χρόνια το ψάρι, το πιθανότερο είναι να είναι κάποια μορφή καλοήθους όγκου, αλλιώς θα είχε επεκταθεί και αλλού. Για αυτό δε νομίζω να γίνεται τπτ.