Επιστροφή στο Forum : Φυτεμένο ενυδρείο προτάσεις
Λοιπόν σκέφτομαι να κάνω ένα ενυδρείο 60 λίτρων με γκάπι, και θέλω να βάλω και φυτά. Εσείς τί έχετε να μου προτείνετε; Σκέφτομαι σίγουρα να βάλω μια elodea. Άλλες προτάσεις;
Καλησπέρα!
Έχεις στο μυαλό σου να βάλεις υπόστρωμα και c02 , απο φωτισμό τί θα έχει το ενυδρείο ? :)
Αν δεν εχεις σκοπο να κανεις ενα απαιτητικο φυτεμενο, αυτη (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=76809)η λιστα ισως σε βοηθησει.
alexis cosmo
05-04-17, 21:40
Η λιστα που σου ειπε ο θοδωρης ειναι μια χαρα.
Υποστρωμα φωτισμο και co2 τι εχεις?? Θα βαλεις??
Αν βαλεις co2 και καλο φωτισμο μπορεις να βαλεις και πιο απαιτητικα φυτα .
Αναλογος τι θες να κανεις.
Πες μας 2 λογια για τον εξοπλισμο σου.
Έχω βάλει υπόστρωμα ψιλό χαλίκι σε μπεζ χρώμα. 4 πλαστικά φυτά και 2 anubias και σύντομα θα βάλω πλαστικά διακοσμητικά σε στυλ κορμός δέντρου να μπορούν να κρύβονται τα μικρά αν γεννήσουν τα guppies μου. Απλά δεν ξέρω τι θα μπορούσα να βάλω από φυτά. Σκέφτηκα να βάλω και κερατοφυλλο και Moss...
Τα πλαστικά φυτά να τα βγάλεις. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα. επίσης μην βάλεις πλαστικά διακοσμητικά. Τα λεφτά που είναι να δώσεις για τα πλαστικά να πάρεις φυσικα. Μελέτησε την λίστα στο λινκ του Nazgul και δες τι σου αρέσει από όλα. Πριν πάρεις ψαράκια πρέπει να στρώσεις πρώτα τα ενυδρείο.
Το ενυδρείο το έστρωσα και ήδη έβαλα τα ψάρια και ειναι μια χαρά. Και κάθε τρεις και λίγο κάνω και τα τεστ που πρέπει να δω τι παίζει με το νερό.
-------------------------
Περισσότερες πληροφορίες. Σκεφτόμουνα να βάλω φυτά που δεν θέλουν φύτεμα, όπως ανούβια και κερατόφυλλο και ίσως καμία limnophila(σε ειδικό διακοσμητικό γλαστράκι πέτρα) και moss. Σκέφτηκα και για ξύλο αλλά φοβάμαι μην βγάλει το ξύλο τανίνες και κιτρινίσει το νερό. Επίσης σκέφτηκα να βάλω και πέτρες λάβα και να δέσω σε αυτές τις ανούβιες και το moss αλλά ακόμα δεν έχω βρει στο πετσοπ εδώ, ίσως να πάρω από το εξωτερικό που έχουν και καλύτερη τιμή.
Καλώς ήρθες φίλες.
Να αποφεύγεις τα πλαστικά φυτά και τεχνητά διακοσμητικά,
να προτιμάς φυσικά υλικά, πέτρες ξύλα και αληθινά φυτά.
Και ξύλα και πέτρες δεν κάνουν όλα. Πέτρες όχι ασβεστολιθικές και ξύλα καλά ξεραμένα και όχι από όλα τα δένδρα, όπως πχ όχι από κωνοφόρα
Ναι γενικά ξέρω οτι το πλαστικό δεν είναι καλό, αλλά το θέμα είναι πως είναι πολύ βολικό να έχω 2 συγκεκριμένα διακοσμητικά, απο την άλλη σε 3 Pet shop που πήγα κανένα δεν είχε πέτρες αυτήν την στιγμή, εκτός απο 1 το οποίο είχε όμως ασβεστολιθικές...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.