Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ερώτηση πελάτη για χρυσόψαρα σε petshop!

kostas66
29-03-17, 14:50
Είχα πάει τις προάλλες να πάρω flakes από αλυσίδα pet και ακούω τον παρακάτω διάλογο μεταξύ μιας μαμάς με το παιδάκι της και της πωλήτριας:

- Θέλουμε ένα ενυδρείο μικρό και φθηνό για το δωμάτιο της μικρής.
- Βεβαίως υπάρχει αυτό στα 20 λίτρα.
- Μπορούμε να βάλουμε πολλά χρυσόψαρα μέσα που αρέσουν στη μικρή;
- Βεβαίως μπορείτε μέχρι 5 !
- Ωραία αν μας αρέσουν θα έρθουμε να πάρουμε και μερικά ακόμη!

Διάλεξαν 5 κόμετ νομίζω, πήραν και το ενυδρείο, κάτι άμμους, τροφή και τα ψάρια και πήγαν ταμείο...
Αμφιβάλω για την τύχη των ψαριών τώρα που μιλάμε.

Τελικά κάποια μεγάλα petshops έχουν ως σκοπό αποκλειστικά το κέρδος!
Απορώ, δεν τους ενδιαφέρει που τα ψάρια θα ψοφήσουν και ενδεχομένως θα χάσουν τον συγκεκριμένο πελάτη; Ή παίζει ο πελάτης να είναι τόσο άσχετος, που θα πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο να παίρνει καινούργια ψάρια; :confused:

Lth1
29-03-17, 14:58
το τελευταιο :)

Tanganyiκας
29-03-17, 15:06
Άσε τα υπόλοιπα και κράτα το κάθε τρεις και λίγο!!!!!

kostas66
29-03-17, 15:12
Πλέον δεν ψωνίζω τίποτε από δαύτους, όλα από μαγαζιά καθαρά ενυδρειακά...

panos_auk
29-03-17, 15:28
Σιγουρα στα περισσοτερα τετοιου ειδους μαγαζια δεν παρουσιαζονται τα πραγματα οπως ειναι πραγματικα για να μην αποθαρρυνθει ο πελατης, και ακολουθει η γνωστη καταληξη...
Τα ψαρια αναποδα στην επιφανεια του νερου και οι ανθρωποι που τα πηραν στενοχωρημενοι.
Απο'κει και περα οι επιλογες ειναι ολες ανοικτες. Ο καθενας μπορει να ψαχτει αν θελει και να μαθει γιατι τα ψαρια τα τιναξαν και οσα κι αν συνεχιζει να βαζει μεσα, η καταληξη ειναι η ιδια.
Εχω γνωρισει και απ'τους 2 τυπους ανθρωπων. Τωρα τελευταια ειδικα μου εχουν πεσει 2 περιπτωσεις που ειχαν η μια 2 χρυσοψαρα σε 20λιτρο και η αλλη 5 σε 60λιτρο!!Και οι δυο με ακουσαν, εψαξαν και στο ιντερνετ βεβαια (δεν ζουμε στο 1980 να περιμενουμε καποιον να μας πει τι να κανουμε),το 20λιτρο ξεστηθηκε και ξαναστηθηκε απ'την αρχη γιατι χαλασε και το φιλτρο, και εχει μεσα εναν μονομαχο τωρα, μπολικα φυτα και ολα ειναι καλα. Την αλλη περιπτωση την παλευω, εχουν ηδη "φυγει" 2 χρυσοψαρα νομιζω (μεχρι να το αποφασισουν) και την Κυριακη θα παω να το ξεστησω-ξαναστησω και θα αλλαξει και η ιχθυοσυνθεση συντομα.
Απ'την αλλη υπαρχουν και αλλες περιπτωσεις, που κουραζονται και μονο στην περιγραφη των οσων πρεπει να τους πεις για τα ενυδρεια, τα ψαρια που εχουν μεσα, τι απαιτειται κλπ. Μου εχουν κατσει και 2 τετοιες, κι εκει ακους τα κλασικα δεν προλαβαινω, που να τα κανω ολα αυτα τωρα, μια χαρα τα βλεπω τα ψαρια κλπ...
Ειναι στα γενικοτερα πλαισια κατανοησης και σεβασμου του τι σημαινει να διατηρεις το οποιοδηποτε ζωντανο...
Αλλοι σεβονται το τι απαιτειται ειτε ειναι σκυλος, γατα, πουλι, ψαρι, σαυρα!Και αλλοι απλα το διατηρουν οπως τους βολευει κι οπως παει...
Εκτος απ'τα μαγαζια δηλαδη ειναι και η νοοτροπια του κοσμου, που ερχεται και κουμπωνει...

kostas66
29-03-17, 15:38
Πάνο, κάποιοι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που θυμούνται τις απλές γυάλες με τα χρυσόψαρα που είχαν οι γονείς τους, νομίζω ότι βλέποντας έστω και ένα ενυδρείο 20 λίτρων με ένα εσωτερικό κινέζικο φιλτράκι μέσα, το θεωρούν υπερπαραγωγή και κατάλληλο για πολλά ψάρια!

panos_auk
29-03-17, 15:42
Πάνο, κάποιοι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας, που θυμούνται τις απλές γυάλες με τα χρυσόψαρα που είχαν οι γονείς τους, νομίζω ότι βλέποντας έστω και ένα ενυδρείο 20 λίτρων με ένα εσωτερικό κινέζικο φιλτράκι μέσα, το θεωρούν υπερπαραγωγή και κατάλληλο για πολλά ψάρια!

:smt044
Ζουμε στην εποχη της πληροφοριας. Ενας υπολογιστης υπαρχει σε καθε σπιτι και ολοι μικροι μεγαλοι ειναι ολη μερα στο facebook!!χαχα!Οποτε λιγο ψαξιμο και διαβασμα καταριπτει πολλους μυθους...
Καταλαβαινω τι λες αλλα οταν βλεπουν οτι κατι δεν παει καλα...

kostas66
29-03-17, 15:47
Οι περισσότερες μαμάδες Πάνο το ιντερνετ άντε να το χρησιμοποιούν για καμιά συνταγή για μουσακά, παστίτσιο, για facebook και άντε για να μάθουν και τα νέα από το survivor... :grin:
Σιγά, μην κάτσουν να ψάξουν για χρυσόψαρα, από τη στιγμή κιόλας που η πωλήτρια τους έχει πει ότι όλα είναι σωστά... :smt120:smt120

Οι μπαμπάδες πιστεύω στο σπίτι, μπορεί να το ψάξουν περισσότερο και να σώσουν καταστάσεις!

DEXFISH
29-03-17, 15:56
Οι μπαμπάδες άντε να δουν τα αθλητικά, την Κεητ Άπτον και τα αθλητικά ξανά. Χαχαχαχα... Δεν υπάρχει σωτηρία.

kostas66
29-03-17, 15:58
Οι μπαμπάδες άντε να δουν τα αθλητικά, την Κεητ Άπτον και τα αθλητικά ξανά. Χαχαχαχα... Δεν υπάρχει σωτηρία.

:grin::grin::grin::grin::grin:

Aquatix
29-03-17, 16:01
- Θέλω να φτιάξω ένα ενυδρείο γύρω στα 80-100 λίτρα μπορείτε να μου προτείνετε ψαράκια που θα μπορούσα να βάλω; Ωραία ψαράκια αυτά. Τι είναι;
- Αγγελόψαρα! Μπορείς να βάλεις 4-5 αγγελόψαρα μαζί με 4-5 molly και λίγα από αυτά εκεί.
- Καλά μπαίνουν όλα αυτά μαζί; Δε θα τα φάει αυτό που είναι πιο μεγάλο;
- Γίνεται γιατί τα ψάρια αυτά είναι μικρά αλλά δεν χωράνε στο στόμα του αγγελόψαρου. Το αγγελόψαρο θα προσπαθήσει να τα ρουφήξει , έτσι τρώει, αυτά δε χωράνε οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα σου δώσω και γλύφτη να μην χρειάζεται να καθαρίζεις τα τζάμια μόνο θα ταίζεις. Θα είναι σούπερ σου λέω.
- Δηλαδή πως γίνεται; Παίρνω το ενυδρείο το γεμίζω νερό και τα βάζω μέσα; Πόσο γρήγορα μπορώ να βάλω τα ψάρια;
- Την ίδια μέρα! Θα σου δώσω ειδικά βακτήρια και αντιχλώριο για το νερό μαζί.
- Το νερό κάθε πότε το αλλάζω;
- Μια φορά το μήνα ή κάθε 15 μέρες θα το δεις και εσύ πόσο βρώμικο είναι και ανάλογα.

Ο διάλογος είναι από καθαρά ενυδρειακό μαγαζί τα οποία είναι προφανώς πιο "ειδικά" αφού έχουν μόνο ψάρια (όχι όλα). Μετά από ερωτήσεις σε αρκετά από αυτά, ευτυχώς για τα ψαράκια, βρήκα το φόρουμ και το έριξα στο διάβασμα και τη γλίτωσαν τα καημένα τα ζωντανά.:rolleyes:

Αν δεν ξέρεις την αλφαβήτα του ενυδρείου θα σου βάλουν στη σακούλα τα πάντα. Ό,τι ζητήσεις. Όλα τα μαγαζιά τα ίδια λένε. Δεν είναι μόνο οι αλυσίδες. Στις αλυσίδες αν σε κόψουν ότι ξέρεις 5 πράγματα μαζεύονται λίγο αλλά φαίνεται ότι δεν έχουν ιδέα οι περισσότεροι πωλητές από το χόμπυ. Όλοι να πουλήσουν θέλουν. Το τι θα αγοράσει εξαρτάται καθαρά από το χομπίστα και μόνο από αυτόν. Αν βέβαια τα σκάσεις χοντρά και σπουδάσεις τα παιδιά του κυρίου που έχει το μαγαζί έχεις και τα τυχερά σου.:smt020

Υ.Γ.: Καταλαβαίνω ότι και στα μαγαζιά αυτά κάθε μέρα ακούνε τις ίδιες ερωτήσεις και από κόσμο που δε θέλει να πάρει τίποτα. Το πάρτε ότι ναναι και όλα γίνονται το θεωρώ απαράδεκτο.zw

delta66
29-03-17, 16:45
Και εδω κολλαει αυτο
(ακουγωντας παρομοιες συζητησεις σε πετσοπαδικα εμπνευστηκα το σεναριο του βιντεο)
DYvHdieA3g0

christoschor
29-03-17, 16:55
Παιδιά για μένα φταίνε και οι δύο πλευρές. Σίγουρα τα pet shop δίνουν επίτηδες λάθος πληροφορίες για να πουλήσουν αλλά από την άλλη εάν την πατήσεις μια φορά δε γίνεται να μην το ψάξεις περαιτέρω μέσω forum. Εγώ έτσι έκανα και έμαθα

kgf12345
29-03-17, 17:24
αυτος που θα την πατησει πρωτα και μετα θα ψαχτει,απλα δεν θα ξαναψωνισει απτο ιδιο μαγαζι.
αυτος που θα την πατησει και θα απογοητευτει,απλα θα τα παρατησει και δεν θα ξανασχοληθει.

και στις δυο περιπτωσεις φταιει το καταστημα και το οικονομικο χασιμο το εχουν οι ιδιοι.αλλα τοσο βλακες ειναι.τους δειχνεις το δασος και κοιτανε το δαχτυλο.

Τάκης
29-03-17, 17:37
Παιδιά , δεν τους ενδιαφέρει ,
υπάρχουν τόσοι πολλοί υποψήφιοι πελάτες που δεν τελειώνουν ποτέ.
Και αυτοί απλά πουλάνε.
Επίσης έχουν περάσει πως τα "ψαράκια" ζουν μόνο μερικούς μήνες έως κανα χρόνο,
και έτσι οι πελάτες θεωρούν φυσικό επακόλουθο το θάνατο ενός ψαριού.
Αν τους ζήσει κανένα κανα 2 χρόνια θεωρείται άθλος.
Μα πόσες φορές έχουμε ακούσει πως "ψόφησε το χρυσόψαρο μετά από 2-3 χρόνια από βαθιά γεράματα"
ή αφού ο μονομάχος ζει σε σφηνάκι, το βάζο για λουλούδια είναι παλάτι.
Ασε αυτό με τους "γλύφτες",
ενυδρείο χωρίς γλύφτη και βατραχάνθρωπο με μπουρμπουλίθρες δεν γίνεται

panos_auk
29-03-17, 17:55
Παιδιά , δεν τους ενδιαφέρει ,
υπάρχουν τόσοι πολλοί υποψήφιοι πελάτες που δεν τελειώνουν ποτέ.
Και αυτοί απλά πουλάνε.
Επίσης έχουν περάσει πως τα "ψαράκια" ζουν μόνο μερικούς μήνες έως κανα χρόνο,
και έτσι οι πελάτες θεωρούν φυσικό επακόλουθο το θάνατο ενός ψαριού.
Αν τους ζήσει κανένα κανα 2 χρόνια θεωρείται άθλος.
Μα πόσες φορές έχουμε ακούσει πως "ψόφησε το χρυσόψαρο μετά από 2-3 χρόνια από βαθιά γεράματα"
ή αφού ο μονομάχος ζει σε σφηνάκι, το βάζο για λουλούδια είναι παλάτι.
Ασε αυτό με τους "γλύφτες",
ενυδρείο χωρίς γλύφτη και βατραχάνθρωπο με μπουρμπουλίθρες δεν γίνεται

Ναι ναι ο τελευταιος που μιλησα με τα χρυσοψαρα μου ειπε για ενα απο αυτα που αποδιμησε εις κυριον "εζησε ενα χρονο"...το θεωρουσε αρκετο για να του λεω τωρα εγω οτι τα εχει σε τελειως λαθος συνθηκες...
Ενταξει προφανως δεν ξερει οπως δεν ηξερα κι εγω, οπως δεν ξεραμε ολοι καποτε.
Το θεμα ειναι μετα τι κανουμε...
Υ.Γ. Και καστρο με μπουρμπουληθρες Τακη!
-------------------------
αυτος που θα την πατησει πρωτα και μετα θα ψαχτει,απλα δεν θα ξαναψωνισει απτο ιδιο μαγαζι.
αυτος που θα την πατησει και θα απογοητευτει,απλα θα τα παρατησει και δεν θα ξανασχοληθει.

και στις δυο περιπτωσεις φταιει το καταστημα και το οικονομικο χασιμο το εχουν οι ιδιοι.αλλα τοσο βλακες ειναι.τους δειχνεις το δασος και κοιτανε το δαχτυλο.
Συμφωνω!Και ειναι απογοητευση να βλεπεις και καποια "ενυδρειακα" μαγαζια να σου πουλανε και να σου λενε οτι να'ναι...
Οπως ειναι τα πραγματα και οπως λεγονται εδω δεν νομιζω να τα ακουσεις σε μαγαζι...

DEXFISH
29-03-17, 17:56
Δύσκολο το έργο μας αδέρφια. Μετά το Πάσχα περιμένω το πρώτο σχολείο. Ή που θα θελήσουν όλοι να φτιάξουν ενυδρείο ή θα τα πετάξουν και όσοι έχουν. Για να δούμε

christoschor
29-03-17, 18:05
Φίλε Χιώτη κάνεις και μαθήματα? είσαι και ψαρο-δάσκαλος:D

gusteg
29-03-17, 23:47
Εγώ ζήτησα ξύλο για να βάλω σε ενυδρείο που εστρωνα φιλτρο για να βαλω μονομαχο και η αντίδραση του 'εμπειρου' υπαλλήλου ήταν ότι με τον μονομαχο δεν μπαίνουν ξύλα ή φυτά και μετά μου λέει τι εννοείς στρώνεις; Λέω με αμμωνία, δηλαδή μου λέει ρίχνεις αμμωνία στο ενυδρείο, αυτό που κάνεις θα σκοτώσει ότι βάλεις στο ενυδρείο. Κάτσε να φωνάξω τον ιχθυολογο να σου επιβεβαιωσει ότι αυτό που κάνεις είναι λάθος και με κοίταζε με έκπληξη προφανώς ακούγοντας για πρώτη φορά κάτι τέτοιο. Και όντως φωνάζει τον 'ειδικό' ιχθυολογο του καταστήματος και μου λέει για τα βακτήρια που πουλάνε και ότι πρέπει να περιμένω 4 ώρες αφού τα βάλω. Απλά έφυγα και προφανώς δεν ξαναπηγα.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

Τάκης
30-03-17, 07:34
4 ωρες ε , τουρμπάτα αυτά τα βακτήρια :D

Artemisia
30-03-17, 10:24
Καλημέρα :D
Για μενα η ευθύνη βαραίνει αυτόν που αποκτά ζωάκι. Αν θέλει να το φροντίσει σωστά δεν θα το πάρει για λάθος λόγους .
Πολλές φορες "μαλλιάζει η γλώσσα μου" να λέω δεν μπαίνει αυτό με αυτό , δεν κάνει αυτο το ψάρι για τα λίτρα αλλά πέρα βρέχει ..... Υπάρχει και η κατηγορία που με ακούει και βελτιώνει την κατάσταση αλλά είναι 2 στους 10 :(
Πρίν 3 μέρες μου έφερε μια κοπέλα το χρυσόψαρο της γιατί είχε γίνει 22 εκατ. και δεν ήθελε να το έχει άλλο στο ενυδρειο που δεν χωρούσε να γυρίσει, το αποχωρίστηκε με βαριά καρδιά αλλά της είπα οτι μπορεί να έρχεται να το βλέπει όποτε θέλει .
Δύσκολο πράγμα να είσαι ψάρι σε αυτό τον κόσμο.

Harris1
30-03-17, 11:07
δίκιο έχετε και την κατάσταση των πετ σοπ λίγοι την ξέρουν, πριν μπω εδώ, λίγα ήξερα αλλά ζω και μαθαίνω.

gusteg
30-03-17, 11:11
Το άσχημο είναι ότι πας σε κάποιον που σου συστήνεται ως ειδικός και με σπουδές πάνω στο αντικείμενο και σε παραπλανεί. Πρέπει μετά να καταλάβεις ότι σε παραπλάνησε για να βρεις το σωστό. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το δεν ξέρω και κάνω ότι μου κατέβει.

Sent from my XT1092 using Tapatalk

kgf12345
30-03-17, 14:17
αρτεμη μην κρινεις απτον εαυτο σου:D
δεν εισαι ο κανονας,εισαι η εξαιρεση.

εχεις δικιο οτι ακομα και αν ηθελε καποιος επαγγελματιας να ειναι πιο αυστηρος,αν ο πελατης ειναι περα βρεχει δεν θα καταφερει τιποτα.ετσι τους τσουβαλιαζουν ολους μαζι,αφου δεν μπορει να κατσει ο καθενας να ψαξει ποσο σοβαρα το βλεπει ο πελατης το θεμα.

αλλα,ολα εχουν τον τροπο τους.
ενα νεο μαγαζι που θελει να δωσει το παραδειγμα,η που εστω παιρνει τη δουλεια του στα σοβαρα,δεν θα βαλει γυαλες στα ραφια.

και αν καποιος ζητησει γυαλα,μπορει να του πει ο μαγαζατορας πως εδω ενδιαφερομαστε για τα ψαρια μας,οι γυαλες δεν ενδεικνυνται για τιποτα ζωντανο,οποτε αν θελετε γυαλα να πατε αλλου.

αλλα δεν το κανει κανεις,γιατι στην τελικη το κερδος ενδιαφερει περισσοτερο.
αυτο ειναι που δεν βλεπουν και γιαυτο εχουμε γεμισει με μετρια μαγαζια και μετριες εως κακες υπηρεσιες παντου.

Artemisia
30-03-17, 14:45
Συμφωνώ Γιωργο μου , αλλά πιστεύω ότι πάνω απο όλα ευθύνεται η παιδεία μας σε αυτη την χώρα .
Πόσα σκυλιά καταλήγουν στον δρόμο κάθε χρόνο απο ασυνείδητους ? επειδή τους άρεσε η ράτσα ή επειδη το αγόρασαν για το image?
Εγω ας πουμε έχω 3 σκυλιά απο το κυνοκομείο :(
Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι ο σωστός "χομπίστας - ενυδρείου" θα ξαναεπιστρέψει στο μαγαζί αν του πείς το σωστό και δεν νοιάζεσαι μόνο να πουλήσεις . Καταλαβαίνω ότι ο χρόνος είναι περιορισμένος όταν έχεις να εξυπηρετήσεις 10 άτομα αλλά πάντα υπάρχουν τα φυλλάδια μας ;)
Ευχομαι όλος ο κόσμος να αποκτά ζωάκι συνειδητά, για τις ευθύνες του. :D Είναι πολύ κρίμα :(, καμια ζωή δεν έχει μικρότερη αξία.

Tanganyiκας
30-03-17, 14:57
4 ωρες ε , τουρμπάτα αυτά τα βακτήρια :D
Είναι βακτήρια Vpower rasing!!!!!

Harris1
30-03-17, 19:00
Είναι πολύ κρίμα :(, καμια ζωή δεν έχει μικρότερη αξία.

γεγονός είναι, πραγματι ειναι γεγονος.

christoschor
30-03-17, 19:28
Παιδια επειδη εχουμε κανει την ιδια κουβεντα και σε αλλα θεματα που εχουν ανοιχτει, προσωπικα πιστευω οτι δεν αλλαζουν και πολλα. Παντως μου αρεσει οταν μπαινω σσ αλυσιδα καταστηματος και μου λενε μισο λεπτο να ερθει ο ιχθυολογος μας:p. Περιμενω να δω τυπο σαν το αινσταιν με ρομπα και μου συστηθει "γεια σας κυριε ειμαι ο δορκτορ χταποδιους" και τελικα σκαει το μουσμουλο που καλυτερα θα ηταν να συμμετειχε στο survivor:D

Diskus fan
30-03-17, 20:07
Επειδή εγώ είμαι αντιδραστικό στοιχείο...
ΑΝ γινόταν ένα ατύχημα μπροστά σας... απλά θα κοιτούσατε και θα απομακρυνόσασταν αφήνοντας τους εμπλεκόμενους να βγάλουν "άκρη";
Σκεπτόμενος την στεναχώρια που θα πάρει (πολύ σύντομα) το παιδί (και μόνο)... ΔΕΝ υπήρχε πιθανότητα να ΜΗΝ εμπλακώ στην κουβέντα, κάνοντας την πωλήτρια να ψάχνει τρύπα για να εξαφανιστεί.
Έχουν κάθε δικαίωμα να ψάχνουν "θύματα" αλλά... εδώ μέσα να τα σώσουμε ΔΕΝ προσπαθούμε; Ποία η διαφορά να γίνει αυτό... στον χώρο ενός καταστήματος; ΜΗΠΩΣ πρέπει να αλλάξουμε την νοοτροπία του... άσε τώρα... που να μπλέκω;
Υπάρχουν αρκετοί που μετά την άσχημη "περιπέτεια" λένε... αφού ψοφάνε... ΔΕΝ ξαναπαίρνω (έχοντας πετάξει σε άχρηστα υλικά τα... έστω λίγα... χρήματα τους).-

stanlee
30-03-17, 22:36
Εγω παντως πιστευω πως ειναι θεμα παιδείας και η ευθύνη ειναι ιδια και για τον μαγαζάτορα(που τις περισσότερες φορες δεν εχει καμια γνώση για τα ζωντανά που πουλάει) αλλα κ του πελάτη (που νομίζει πως ενα ενυδρείο ειναι διακοσμητικό για το σπίτι κ οχι σπίτι για να φιλοξενήσει ζωντανούς οργανισμούς )....και κατ επέκταση γι αυτο ειμαστε και στις πρώτες θέσεις παγκόσμιος σε αδέσποτα και κακοποιήσεις ζωντανών!

Diskus fan
30-03-17, 23:06
Αυτό με την "καραμέλα" της παιδείας, έχει καταντήσει ανέκδοτο... στο "τσακ" είμαι... να γράψω κείμενο.- :D

Artemisia
30-03-17, 23:21
Γράψε Νικόλα :D:D:D αλλά έγω εννοώ θέμα νοοτροπίας ;)
Να σου πώ τι κάνω τον τελευταίο καιρό για να καταλάβεις . Όταν πάω σε άλλη πόλη που δεν με ξέρουν, πάω σε ενυδρειακά καταστήματα και ξεκινάω "Αχουυυ τι ωραίο αυτό το ψαράκι !!! Γλυκούλη !!" (Το ψαρι είναι άκυρο τελείως για να καταλάβεις ).
Διαλέγω και το πιο μικρό ενυδρείο και μπόλικα πλαστικά με μπουρμπουλίθρες και τους λέω με νάζι "θέλω 10 ψάρια και όοοοολα αυτα στο ενυδρείο " αν μου πούνε " ΝΑΙ ", μετά ξεκινάω μπίρι μπίρι μπίρι και τους τα λέω έξω απο τα δόντια ....
Οπότε την επόμενη φορά ίσως, λέω ίσως, να είναι πιο προσεκτικοί :cool:

puntomad
31-03-17, 07:11
Καλημέρα, κατά την γνώμη μου πλέον όλη η ευθύνη αφορά αποκλειστικά τον "πελάτη".

Αν θες να πάρεις ένα οποιοδήποτε ζωντανό παρα πολύ εύκολα και παρά πολύ γρήγορα μπορείς να μάθεις τις βασικές ανάγκες του. Αν ψήθεις αφιερωνεις και λίγο παραπάνω χρόνο και μαθαίνεις και τις λεπτομέρειες.
Θεωρώ αδιανόητο λοιπόν θελωντας να έχεις ένα κατοικίδιο ζωντανό οργανισμό να στηριχτείς μόνο στα λεγόμενα του πωλητή.

Sent from my iPhone using Tapatalk

kgf12345
31-03-17, 08:37
η οποια ευθυνη,βαραινει τον πελατη που ξερει τι θελει,τι αγοραζει,γιατι το αγοραζει,τι αναγκες εχει αυτο που αγοραζει και τι μπορει να κανει αυτο που θα αγορασει.
δυστυχως, ο πελατης ειναι πελατης ειτε προκειται να αγορασει ζωα ειτε τηλεοραση.

η λογικη του ειναι "θελω αυτο,θα παω εκει να το παρω και θα μου δωσουν πληροφοριες στο μαγαζι".

εχεις δει πολλους πελατες που ξερουν τι θελουν?
γιατι εγω δεν εχω δει.
ο αλλος μου εφερε αστυνομια οταν δουλευα στο σερβις του σατουρν,γιατι ο ηλεκτρονικος κουνουποδιωχτης που αγορασε,"δεν εδιωχνε τα κουνουπια,αλλα τα μαζευε και ειχαν φαει την κορη του"...

οσον αφορα την παιδεια, ισως ειναι καραμελα οπως λεει ο νικος,αλλα ισχυει. τουλαχιστον οσον αφορα τη σχεση που εχει καποιος με τα ζωα και πως τα αντιλαμβανεται.

αν τα αντιλαμβανεται ως αντικειμενα-ειδικα τα ψαρια-τοτε θα δεις αυτα που βλεπεις να γραφονται εδω.οι περισσοτεροι ομως τετοια σχεση εχουν με τα ζωα.

οποτε αν στο μαγαζι που θα παει καποιος του πουν βλακειες,βλακειες θα κανει.
ο πελατης δεν ειναι μονο ανθρωπος,ειναι νοητικη κατασταση και ψυχολογια.
πολυ λιγοι ειναι αυτοι που ξερουν τι θελουν και πολυ λιγοτεροι αυτοι που σεβονται το ζωντανο που θα πανε να αγορασουν.
οταν παει ενα δωδεκαχρονο σε πρακτορειο οπαπ και παιζει,δεν φταιει ο πιτσιρικας,φταιει ο πρακτορας που το επιτρεπει.
γιατι εκει ισχυει η ευθυνη του πρακτορα και στο πετσοπ δεν ισχυει?
και οι δυο πελατες εχουν αγνοια του τι κανουν.
ο ενας θελει να "κερδισει" και ο αλλος θελει "ενυδρειο" η "ψαρι" ετσι γενικα.
απλα γιατι του "αρεσει".

manos3
31-03-17, 10:42
Όταν πάω σε άλλη πόλη που δεν με ξέρουν, πάω σε ενυδρειακά καταστήματα και ξεκινάω "Αχουυυ τι ωραίο αυτό το ψαράκι !!! Γλυκούλη !!" (Το ψαρι είναι άκυρο τελείως για να καταλάβεις ).
Διαλέγω και το πιο μικρό ενυδρείο και μπόλικα πλαστικά με μπουρμπουλίθρες και τους λέω με νάζι "θέλω 10 ψάρια και όοοοολα αυτα στο ενυδρείο " αν μου πούνε " ΝΑΙ ", μετά ξεκινάω μπίρι μπίρι μπίρι και τους τα λέω έξω απο τα δόντια ....

Κανόνισε να σε επικυρήξουν :D... Wanted, με ενυδρεία ή χωρίς!

panos_auk
31-03-17, 11:41
Δύσκολο πράγμα να είσαι ψάρι σε αυτό τον κόσμο.

Αυτο ξαναπές το!!

Artemisia
31-03-17, 13:21
Κανόνισε να σε επικυρήξουν :D... Wanted, με ενυδρεία ή χωρίς!

Χαχαχαχαχα να είσαι καλά βρε Μάνο :D:D:D
Κάνω πολύ χαβαλέ πάντως σε τετοιες φάσεις ;) Να πάμε μια μέρα μαζί να γελάσουμε :D

manos3
31-03-17, 13:53
Να πάμε μια μέρα μαζί να γελάσουμε :D

Εσύ Κομοτηνή, εγώ Κρήτη, να δώσουμε κάπου στη μέση ραντεβού να πάμε :smile:.

puntomad
31-03-17, 13:58
η οποια ευθυνη,βαραινει τον πελατη που ξερει τι θελει,τι αγοραζει,γιατι το αγοραζει,τι αναγκες εχει αυτο που αγοραζει και τι μπορει να κανει αυτο που θα αγορασει.
δυστυχως, ο πελατης ειναι πελατης ειτε προκειται να αγορασει ζωα ειτε τηλεοραση.

η λογικη του ειναι "θελω αυτο,θα παω εκει να το παρω και θα μου δωσουν πληροφοριες στο μαγαζι".

εχεις δει πολλους πελατες που ξερουν τι θελουν?
γιατι εγω δεν εχω δει.
ο αλλος μου εφερε αστυνομια οταν δουλευα στο σερβις του σατουρν,γιατι ο ηλεκτρονικος κουνουποδιωχτης που αγορασε,"δεν εδιωχνε τα κουνουπια,αλλα τα μαζευε και ειχαν φαει την κορη του"...

οσον αφορα την παιδεια, ισως ειναι καραμελα οπως λεει ο νικος,αλλα ισχυει. τουλαχιστον οσον αφορα τη σχεση που εχει καποιος με τα ζωα και πως τα αντιλαμβανεται.

αν τα αντιλαμβανεται ως αντικειμενα-ειδικα τα ψαρια-τοτε θα δεις αυτα που βλεπεις να γραφονται εδω.οι περισσοτεροι ομως τετοια σχεση εχουν με τα ζωα.

οποτε αν στο μαγαζι που θα παει καποιος του πουν βλακειες,βλακειες θα κανει.
ο πελατης δεν ειναι μονο ανθρωπος,ειναι νοητικη κατασταση και ψυχολογια.
πολυ λιγοι ειναι αυτοι που ξερουν τι θελουν και πολυ λιγοτεροι αυτοι που σεβονται το ζωντανο που θα πανε να αγορασουν.
οταν παει ενα δωδεκαχρονο σε πρακτορειο οπαπ και παιζει,δεν φταιει ο πιτσιρικας,φταιει ο πρακτορας που το επιτρεπει.
γιατι εκει ισχυει η ευθυνη του πρακτορα και στο πετσοπ δεν ισχυει?
και οι δυο πελατες εχουν αγνοια του τι κανουν.
ο ενας θελει να "κερδισει" και ο αλλος θελει "ενυδρειο" η "ψαρι" ετσι γενικα.
απλα γιατι του "αρεσει".

Διαφωνώ, δεν είναι το ίδιο να μιλάμε για ζωντανούς οργανισμούς και το ίδιο για υλικά αγαθά. Όσο καλός και να είναι ο καταστηματάρχης και τέλειος σε αυτό που κάνει (υπάρχουν ακόμα και ας είναι λίγοι) θέλει υπευθυνότητα για να υιοθετήσεις και να έχεις ένα ζώο.

Αφού μιλάμε για ψάρια, πάρε το καλύτερο 500λιτρο ενυδρείο με τον καλύτερο δυνατό εξοπλισμό βάλε ένα χρυσόψαρο και μην αλλάζεις ποτέ νερό θα φταίει ο πετσοπας;;;

Χωρίς να έχω την μεγάλη εμπειρία, έχω βοηθήσει 3 φίλους να ξεκινήσουν τα ενυδρεία τους με πολύ μεγάλη επιτυχία και τα τρία δεν έβγαλαν χρόνο. Όλοι βαρέθηκαν.
Για μένα πρώτα είναι το έχεις και να το θελεις και μετά τι θα σου πουν οι άλλοι.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Τάκης
31-03-17, 16:02
Παιδιά όλο αυτό μου θυμίζει "Εδώ τα καλά τα καρπούζια, όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω"
Χωρίς διάθεση για ειρωνεία θέλω να τονίσω πως ΠΑΝΤΑ οι έμποροι διαλαλούσαν και διαλαλούν τα εμπορεύματα τους,
με απώτερο σκοπό τη πώληση και το δικό τους οικονομικό όφελος.
Άρα λοιπόν , όπως είμαστε υποψιασμένοι πως αν το καρπούζι που πήραμε είναι καλό και γλυκό,
έτσι οτιδήποτε αγοράζουμε πάντα κοιτάμε αν η ποιότητα ή λειτουργία του προϊόντος είναι αυτή που θέλουμε.
Μη ξεγελιόμαστε , αλλά και όλα τα ζώα για τους εμπόρους είναι εμπόρευμα προς διάθεση για κέρδος.
Το έχω ξαναπεί, όπως δεν θα πάρουμε ένα άλογο για να το έχουμε στο διαμέρισμα μας ,
ή ίσως να μη πάρουμε ένα Μολοσσό ή ένα Λυκόσκυλο (αυτά υπό συζήτηση) ,
έτσι δεν θα πάρουμε και οποιοδήποτε άλλο ζωντανό αν δεν μάθουμε τις ανάγκες τους ,
και αν δεν φτιάξουμε ή προσαρμόσουμε ανάλογα το χώρο που θα φιλοξενηθεί.
Σίγουρα στα ψάρια υπάρχει άγνοια στον περισσότερο κόσμο ,
ή και λόγο της εντύπωσης πως "έλα μωρέ, ένα τόσο δα ψαράκι είναι , τι να θέλει ; "
οι έμποροι έχουν τον 1ο λόγο.
Λίγα λίτρα νερό , για να μη δείξουν πως είναι ακριβή ενασχόληση,
πάρε και αυτά ζουμιά, για να πουλήσουν και κάτι παραπάνω,
και είσαι άρχοντας, έχεις ενυδρείο.
Για σκεφτείτε πως πάει κάποιος πελάτης που θέλει ένα χρυσόψαρο,
και του πει ο πωλητής ,
Κύριε πελάτη, για να πάρεις αυτό το ψάρι, πρέπει να πάρεις και το REHAU 180 ή το JUWEL RIO 180 που κάνουν 300-400 Ευρώ με τη βάση, θες και το φίλτρο Fluval 406 ή κάποιο άλλο που κάνει κανα 150αρι Ευρώ, θερμαντήρα , απόχη , αεραντλία, υπόστρωμα , κανα 50αρι το SIPORAX , βακτήρια , αντιχλώρια και άλλα μαντζουνια, πάρε και τροφές.
Και επειδή είναι σωστός δεν θα του πει να πάρει και δύτη με μπουρμπουλήθρες ή γλύφτη να του καθαρίζει τα τζάμια , μαζεύεται ένα 600αρι-700αρι έτσι για πλάκα.
Θα το ακούσει ο πελάτης και ακόμα θα τρέχει.
Ενώ, με 1,5 Ευρώ 1 χρυσόψαρο ή αν το πείσει να βάλει και 2, μια γυάλα με 15-20 Ευρώ και κανα μαντζούνι , με 30 Ευρώ τον έκανε άρχοντα, τον έκανε ενυδρειόφιλο, του πούλησε ένα όνειρο, και έτσι είναι όλοι ευχαριστημένοι,
προς το παρόν τουλάχιστον.
Και μετά η ιστορία είναι γνωστή, την ακούμε σχεδόν καθημερινά εδώ μέσα.
Άρα για εμένα δεν φταίει τόσο ο έμπορας αλλά πιο πολύ φταίει ο πελάτης.
Όπως παλιότερα που δεν υπήρχε τέτοια πληροφόρηση,
πριν πάρει ένα ψυγείο ρώταγε φίλους και γνωστούς τι ψυγείο έχει ο καθένας και αν είναι ευχαριστημένος ,
ή αργότερα πριν πάρει ένα στερεοφωνικό αγόραζε όλα τα περιοδικά του χώρου για να δει ποιο είναι το καλύτερο pickup ή το καλύτερο deck και ποιος ενισχυτής έχει τη λιγότερη παραμόρφωση ,
ή τώρα πριν πάρει κινητό έχει ψάξει όλα τα site ποιο κινητό έχει τη καλύτερη κάμερα ,
ή αν το ANDROID είναι καλύτερο από το iOS ,
έτσι πριν αποφασίσει να πάρει ΄κάποιο ζωντανό ας ψάξει λίγο,
στην εποχή της πληροφορίας είμαστε,
και δόξα τω Θεώ , υπάρχουν πολλές πληροφορίες και στα Ελληνικά,
θα πάρει μια ιδέα τι χρειάζεται.
Άρα λοιπόν κατηγορούμε από τη μία τους εμπόρους,
που στο κάτω κάτω να πουλήσουν θέλουν και έχουν κέρδος,
και χαϊδεύουμε τους "πελάτες".
Δεν θέλω να γίνω κακός, αλλά έτσι θεωρώ πως είναι.
Γιατί είναι σαν να λέμε πως για το κάπνισμα φταίνε μόνο οι καπνοβιομηχανίες ,
αφού όλοι ξέρουμε πως το κάπνισμα σκοτώνει,
εμείς όμως εκεί, πάμε και αγοράζουμε τσιγάρα και το ντουμανιάζουμε.
Βέβαια πολύ θα ήθελα και θα το θέλαμε όλοι να υπήρχαν μόνο επαγγελματίες του χώρου που δεν θα πούλαγαν γυάλες, που κάποιοι λίγοι υπάρχουν, μη τα ισοπεδώνουμε όλα, τότε ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα.
Να υπήρχε δηλαδή μεγαλύτερη εξειδίκευση στο χώρο.

christoschor
31-03-17, 16:05
Συμφωνώ μαζί σου φίλε μου. Και εμένα οι περισσότεροι ούτε που θέλουν να ακούσουν τπτ όταν περνάμε στο θέμα κόστος. Οι περισσότεροι σου λένε "σιγά μη δώσω ένα κάρο λεφτά για ένα ψάρι", "καλά είμαστε και με αυτό και όσο αντέξουν", "δεν είμαι χασομέρης να αλλάζω νερό κάθε εβδομάδα" και άλλα τέτοια:smt084zw

nicpapa
31-03-17, 21:00
Ο εμπορος - petshop , oπως και να το κανουμε απλα θελει να πουλησει για να επιβιωσει και η επιχειρηση του .
Αμφιβάλω αν καποιος που γνωριζε απο ενυδρεια, θα καθοταν να ελεγε στον πελατη μην παρεις αυτο η μην παρεις εκεινο δεν χρειαζεται.
Μες τον χρονο απλα θα ειχε κλεισει...
Και εγω πριν αρχισω το πρωτο μου ενυδρειο , μπηκα στο φορουμ και διαβαζα.
Οταν πηγα στο πετ , ημουν διαβασμενος γνωριζα λιγο.
Εγω την ευθηνη την ριχνω καθαρα στον πελάτη... Οπως γινεται και σε ολα τα πραγματα ρε παιδια, οταν πας να αγορασεις κατι πλεον το ψαχνεις, βλεπεις προιοντα και συγκρινεις... δεν πας ντουγρου , γειας σας ηρθα να παρω ενα αυτοκινητο, τηλεροαση , κινητο κτλ...

kgf12345
31-03-17, 21:51
τα ενυδρεια ειναι πολυ εξειδικευμενο αντικειμενο για να κατσει καποιος να μαθει 5 πραγματα και μετα να παει για ψωνια.

ποιος απο μας ξεκινησε κανοντας αυτο, και ποσοι ξεκινησαμε πηγαινοντας ντουγρου ρε νικο? οι περισσοτεροι ετσι ξεκινησαμε.
δεν παει το μυαλο κανενος στην αρχη,οτι υπαρχουν τοσοι παραμετροι που πρεπει να προσεξει καποιος σε ενα ενυδρειο.
μετα τα μαθαινουν ολοι σχεδον.
την πρωτη επαφη με το αντικειμενο,ο κοσμος την εχει στο μαγαζι που θα παει την πρωτη φορα.

αν εκει του πουνε μπουρδες,ετσι θα ξεκινησει.
γιαυτο επιμενω πως ΠΑΝΤΑ την κυρια ευθυνη την εχει το καταστημα.
ο πελατης εχει την ευθυνη να κατσει να ασχοληθει και να δει τα λαθη του.
εδω γινεται με τα σκυλια αυτο και δε θα γινεται με τα ψαρια?

δεν θα πω ανευθυνο αυτον που πηγε στο καταστημα και του ειπαν μπουρδες και εχασε ψαρια.
θα πω ανευθυνο αυτον που ΑΦΟΥ εκανε την αγορα,δεν ασχοληθηκε καθολου και ειδε τα ψαρια σαν αντικειμενα,η αυτον που εκατσε να διαβασει αλλα προτιμησε να κανει του κεφαλιου του γιατι βαριοτανε.

οπως και ναχει ομως,το καταστημα οφειλει να ενημερωνει σωστα.το τι θα κανει ο πελατης αφου ενημερωθει εστω και σε γενικες γραμμες(δεν λεω να κατσουν να του εξηγησουν χημικα τον κυκλο του αζωτου) ειναι δικο του θεμα.

αλλα το μαγαζι,οφειλει να ενημερωνει σωστα.

λες και δεν τα διαβαζουμε καθε μερα εδω μεσα κανετε κιεσεις:D

εδω πουλανε αβιαστα παγκασιους για 60λιτρα τα μαγαζια οποτε τι συζηταμε?:rolleyes:
ποιο λογο εχουν να το κανουν,εκτος απτο κερδος αποκλειστικα?
τους μονομαχους γιατι τους εχουν σε ποτηρακια?
"παρτο δε χρειαζεται τιποτα,δες πως τοχω"...
την ευκολια πουλανε στον πελατη και το ιδιο γινεται και με ολα τα αλλα.

nicpapa
31-03-17, 22:18
τα ενυδρεια ειναι πολυ εξειδικευμενο αντικειμενο για να κατσει καποιος να μαθει 5 πραγματα και μετα να παει για ψωνια.

ποιος απο μας ξεκινησε κανοντας αυτο, και ποσοι ξεκινησαμε πηγαινοντας ντουγρου ρε νικο? οι περισσοτεροι ετσι ξεκινησαμε.
δεν παει το μυαλο κανενος στην αρχη,οτι υπαρχουν τοσοι παραμετροι που πρεπει να προσεξει καποιος σε ενα ενυδρειο.
μετα τα μαθαινουν ολοι σχεδον.
την πρωτη επαφη με το αντικειμενο,ο κοσμος την εχει στο μαγαζι που θα παει την πρωτη φορα.

αν εκει του πουνε μπουρδες,ετσι θα ξεκινησει.
γιαυτο επιμενω πως ΠΑΝΤΑ την κυρια ευθυνη την εχει το καταστημα.
ο πελατης εχει την ευθυνη να κατσει να ασχοληθει και να δει τα λαθη του.
εδω γινεται με τα σκυλια αυτο και δε θα γινεται με τα ψαρια?

δεν θα πω ανευθυνο αυτον που πηγε στο καταστημα και του ειπαν μπουρδες και εχασε ψαρια.
θα πω ανευθυνο αυτον που ΑΦΟΥ εκανε την αγορα,δεν ασχοληθηκε καθολου και ειδε τα ψαρια σαν αντικειμενα,η αυτον που εκατσε να διαβασει αλλα προτιμησε να κανει του κεφαλιου του γιατι βαριοτανε.

οπως και ναχει ομως,το καταστημα οφειλει να ενημερωνει σωστα.το τι θα κανει ο πελατης αφου ενημερωθει εστω και σε γενικες γραμμες(δεν λεω να κατσουν να του εξηγησουν χημικα τον κυκλο του αζωτου) ειναι δικο του θεμα.

εδω πουλανε αβιαστα παγκασιους για 60λιτρα τα μαγαζια οποτε τι συζηταμε?:rolleyes:
ποιο λογο εχουν να το κανουν,εκτος απτο κερδος αποκλειστικα?
τους μονομαχους γιατι τους εχουν σε ποτηρακια?
"παρτο δε χρειαζεται τιποτα,δες πως τοχω"...
την ευκολια πουλανε στον πελατη και το ιδιο γινεται και με ολα τα αλλα.

Εγω παντως μπορω να πω οτι ξεκινησα πρωτα απο τα φορουμ ... ρωτησα και εμαθα , λιγα πραγματα στη αρχη και μετα αγορασα ενυδρειο και ψαρια, και μετα ξεφυγε.. :D
Δεν διαφωνω ρε συ , αλλα απλα οπως ειπα και παραπάνω αν δεν πουλησουν δεν βγαινουν...
Οπως και βλέπω εδω στην Ροδο, ολα τα πετ εχουν τα ψαρια τους , σε νερο βρυσης... , το νερο εχει 24gh... ποιος θα κατσει να ασχοληθει ..
Θα κατσει νομιζεις καποιος τουλαχιστον εδω ροδο , να πει οτι το νερο μας δεν κανει , παρα μονο για αφρικανες ?
Δεν το νομιζω...
ή θα πει στον πελατη οτι για να κρατησει τα ψαρια αυτα, θα πρεπει να ετοιμαζει νερο σε βαρελι με Αο για να τα κρατησει.
Αν εχεις δει ποτε τιμες τις οποιες αγοραζουν τα πετ ,τα ψαρια θα παθεις πλακα...

Αν ειχανε πελατες σαν και εμενα τα petshop θα ειχανε ειδη κλεισει... :D
Το μονο που αγοραζω απο Ελλαδα ειναι τροφες για τα ψαρια , ανα εξαμηνο ή και παραπάνω.

kgf12345
31-03-17, 22:51
νικο οχι,δεν περιμενω κανεναν να διωξει τους πελατες του.
να τους ενημερωσει σωστα ζηταω.
να τους ενημερωσει.
μην παιρνεις παραδειγμα απτο νησι που ειναι ιδιαιτερη κατασταση.
οχι οτι κιεκει δεν μπορει να ενημερωσει ο επαγγελματιας,
αλλα σε τοσα αλλα μερη στην υπολοιπη ελλαδα που δεν υπαρχει θεμα νερου η οτι αλλο,ουτε εκει ενημερωνουν.

Τάκης
31-03-17, 22:59
....
.....

Βρε Γιώργο, βρε Γιώργο :)
Ακου ιστορία,
πριν λίγες ημέρες μπαίνει εδώ στο φόρουμ νέος και μάς λέει για κάποια προβληματάκια στο ενυδρείο του,
και μας λέει πως στο ενυδρείο χρυσόψαρα, σκαλάρια και ακόμα άλλα ψάρια που δεν έχουν καμία συμβατότητα μεταξύ τους.
Του εξηγούμε πως τα ψάρια είναι λάθος και αμέσως πέφτει η καραμέλα πως ο πετσοπας μου τα φόρτωσε και πως μπορούν να μπουν όλα μαζί.
Ανοίγει 2ο θέμα και λέει τα ίδια, και μας λέει πως έμπειροι φίλοι του του είπαν πως αφού είναι μαζί δεν υπάρχει πρόβλημα,
του λέμε τα ίδια πάλι.
Ξέρεις ποιο είναι το αποτέλεσμα ;
έχει πάρει σβάρνα τα φόρουμ και ρωτάει αν πρέπει να βγάλει τα χρυσόψαρα από τα σκαλάρια ;
Για πες μου τώρα ποιος φταίει ;
Και πόσα τέτοια έχουμε ακούσει ;
Πόσες φορές έχουμε πει πχ πως παγκάσιους δεν μπορεί να μπει σε ενυδρείο ,
και πόσες ακούμε "μα είναι μικρό ψαράκι".
Και δεν είναι μόνο αυτό,
υπάρχει και κουτοπονηριά, δεν άλλαξε μόνο ψευδώνυμο,
αλλά έβαλε πως είναι και από άλλη Πόλη.
Για πες μου τώρα ; Το μαγαζί φταίει ;
Και μιλάμε πως αυτά τα κάνει ένας νέος άνθρωπος, φοιτητής,
δεν είναι κάποιος "ξεροκέφαλος" σαν και εμένα που δεν τα πάω και τόσο καλά με τη τεχνολογία :D:D (λέμε τώρα :smt019:smt019)

RUtalking2ΜΕ
31-03-17, 23:36
΄Μας έχει πει κανείς ότι ο πετσοπάς κάνει λειτούργημα και αντ'αυτού μας εκμεταλεύεται;Άλλοι και άλλοι-με εξαιρέσεις - που κάνουν λειτούργημα εκμεταλεύονται τον ανθρώπινο κόπο και πόνο. Ο πετσοπάς πρέπει να κάνει την δουλειά του και η δουλειά του είναι να πουλήσει και εγώ ο αγοραστής πρέπει να ξέρω τι γίνεται, για να μην πέσουν τα χρήματά μου στο χώμα. Το πρώτο μου ενυδρείο ήταν 15 λίτρα, έβαλα 6 χρυσόψαρα μέσα και δεν μου το είχε προτείνει κανείς. Τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο και η μόνη επαφή μου με γυάλες ήταν τα ενυδρεία στο μπόουλιγκ του προφήτη Ηλία. Τα φόρουμς πολλαπλασίασαν τις γνώσεις, προχωρούν το χομπυ, δεν πετάμε χρήματα, αλλά το ότι εμεις φροντίζουμε για μια σωστή ψαροσύνθεση και κατάλληλες παραμέτρους από τα παραμύθια των πετσοπάδων μας κάνει περισσότερο ηθικούς ή λιγότερο ανήθικους από αυτούς;

kgf12345
01-04-17, 02:56
βρε τακη,θα παρουμε για παραδειγμα τις εξαιρεσεις?
μιλαμε για τις περιπτωσεις που καποιος μπορει να σκεφτει απο μονος του καποια πραγματα.
εμενα αν μου ελεγε καποιος στο μαγαζι που ψωνισα το πρωτο ενυδρειο μου οτι δεν ταιριαζουν ολα τα ειδη με ολα τα αλλα,δεν θα ειχα κανει ψαροσουπα οταν ξεκινησα.
και αν μου ειπαν κατι σωστο και δεν εδωσα σημασια λεγοντας ελα μωρε κιεγω,μετα οταν εκατσα και διαβασα καταλαβα μονος μου τα λαθη μου.

δηλαδη τοσο δυσκολο ειναι να εμβαθυνει λιγο καποιος στο αντικειμενο με τον ενδιαφερομενο και να του πει δυο πραγματα σωστα?

ενυδρεια και ψαρια πουλανε δεν κανουν πυρηνικη φυσικη.
μπορει να ειναι δυσκολο αντικειμενο για τον μη μυημενο,αλλα δυο πραγματα μπορουν να τα μαθουν και να τα μεταφερουν στον πελατη τους.
εδω μιλαμε για πετσοπαδες που δεν ξερουν καν τι ψαρια πουλανε.
τα φερνουν τα ψαρια τους και δεν ξερουν ουτε τι ειναι ουτε απο που ερχονται ουτε που ζουν στη φυση.
πηγαινε και πιασε εναν υπαλληλο η ενα μαγαζατορα της επαρχειας η και της αθηνας ακομα και ρωτα τον σε λιμνη ζει αυτο η σε ποταμι?
και σημειωσε τις απαντησεις να δεις γελιο...

φυσικα υπαρχουν οι εξαιρεσεις δεν τους τσουβαλιαζω ολους,αλλα κιαυτες επιβεβαιωνουν τον κανονα.

τεσπα,μαλον το εξαντλησαμε το θεμα.
αφου ταχουμε πει και τοσες φορες,τα ιδια λεμε καθε φορα:D

Τάκης
01-04-17, 08:48
Βρε Γιώργο μου, θέλω να καταλήξω ,
πως αν εμείς δεν γίνουμε συνειδητοποιημένοι "καταναλωτές" δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα,
σε όλους τους κλάδους.
Γιατί πολύ απλά στο εμπόριο δύσκολα θα υπάρξει εξειδίκευση,
αυτός που κάποτε πούλαγε πατάτες στη λαϊκή,
μετά θα πουλάει κινητά τηλέφωνα,
και αύριο μπορεί να πουλάει ψάρια ενυδρείου.
Και ακόμα περισσότερο, εμείς σαν "πελάτες",
πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως όταν πάρουμε ενυδρείο ,
θα ασχοληθούμε με ζωντανά ζώα.
Και θα το πάω πιο πέρα,
βλέπουμε πως τα αδέσποτα πολλαπλασιάζονται,
ακούμε πιο τακτικά για επιθέσεις σκύλων σε ανθρώπους ακόμα και με θανατηφόρα αποτελέσματα.
Για όλα αυτά δεν φταίνε ή δεν φταίνε μόνο αυτοί που τα πουλάνε,
αλλά πιο πολλοί φταίνε αυτοί που τα αγοράζουν,
γιατί θεωρούν πως τα ενυδρεία είναι ένα "διακοσμητικό" έπιπλο στο σπίτι,
ή το σκυλάκι είναι ένα παιχνιδάκι για τα παιδιά τους,
ή και ακόμα ένα άγριο σκυλί είναι προέκταση του φαλλού τους,
και όλα αυτά μαζί πάνε με το σκεπτικό, "λεφτά έχω και αγοράζω ότι θέλω",
και όταν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, ή τα σκυλιά και τα γατιά γίνονται αδέσποτα,
ή τα ψάρια τα τρώει η μαρμάγκα.
Και ακούς το θεϊκό, "μα έδωσα τόσα λεφτά, και θα έχω μόνο 2 ψάρια μέσα ;" ή "και τώρα τι θα κάνω ;"
Δεν υπάρχει σεβασμός στη ζωή των άλλων ειδών του ζωικού βασιλείου.
Και ας μη κοροϊδευόμαστε, στη φυλακή τα βάζουμε τα ψάρια μας,
ε τουλάχιστον ας τους δώσουμε ότι καλύτερο γίνεται,
και ξέρουμε πολύ καλά όλοι εδώ μέσα πως έχουν γίνει πολύ καλές προσπάθειες ακόμα και για διατήρηση ειδών που κοντεύουν να χαθούν από το φυσικό περιβάλλον.
Γιατί ρε γμτ πχ πριν αγοράσουμε κινητό παίρνουμε σβάρνα όλες τις ιστοσελίδες για να δούμε πιο έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά , για να πάρουμε κάτι που ξέρουμε πως σε 2-3 χρόνια θα είναι άχρηστο , και όχι γιατί δεν θα δουλεύει, αλλά γιατί θα έχει βγει καλύτερο μοντέλο.
Ενώ όταν πάμε να στήσουμε ένα ενυδρείο, που εμείς το επιλέξαμε αυτό το χόμπι, δεν μας έβαλε κανείς το μαχαίρι στο λαιμό, το παίρνουμε τόσο επιφανειακά
Αυτή η ματαιοδοξία που υπάρχει με στεναχωρεί,
δεν μας κάνει καλύτερους ανθρώπους :(

kgf12345
01-04-17, 09:07
ναι αφου το θετεις ετσι,συμφωνω απολυτα.
η αληθεια ειναι πως ειναι πιο ευκολο να αλλαξει πρωτα ο καταναλωτης παρα ο επαγγελματιας στην ευαισθησια του.οταν υπαρχει οικονομικο κερδος,δεν αλλαζουν ευκολα οι γνωμες.
κιαυτο αναποδο ειναι δυστυχως.
τα μαγαζια θα αλλαξουν μονο αν υπαρξει νομοθεσια οσον αφορα τα ψαρια.

εγω το προβλημα το βρισκω στο οτι οι επαγγελματιες του χωρου δεν ξερουν τι ειναι καλυτερο γιαυτους.
πιστευω πως μονοι τους βγαζουν τα ματια τους,γιατι αν ασχολουνταν πιο σοβαρα με το αντικειμενο τους,θα μπορουσαν να μην πουλανε στρογγυλες γυαλες πχ και να προωθουν τα σωστα ενυδρεια.
πρωτα θα κερδιζαν οι ιδιοι απο αυτο και μετα οι πελατες τους.
σκεψου ποσα λιγοτερα προβληματα θα διαβαζαμε εδω μεσα,αν γινοταν μονο αυτο καταρχην...

γιαυτο ειπα πιο πισω πως τους δειχνεις το δασος και κοιτανε το δαχτυλο.
ξερω πως ειναι ουτοπικο αυτο που λεω,αλλα τεσπα.δεν μπορω να μην το πω.
και να σκεφτεις,οτι εδω ειμαστε και πολυ μπροστα στο θεμα απο οτι αλλος κοσμος στο εξωτερικο.
οποιος διαβασει λιγο και προσεξει τις τασεις που υπαρχουν εξω σε αλλα φορουμ,το τι λεγεται και προτεινεται και ποσο επιφανειακα ειναι αυτα που λεγονται θα το δει και μονος του.
γιαυτο ειχα γραψει σε αλλο θεμα πως το χομπι στην ελλαδα ειναι πολυ μπροστα.τουλαχιστον για οσους θελουν να ασχοληθουν λιγο πιο σοβαρα.
οι επαγγελματιες ομως,ερχονται δευτεροι σε αυτο δυστυχως.

Diskus fan
01-04-17, 23:16
Εσύ Κομοτηνή, εγώ Κρήτη, να δώσουμε κάπου στη μέση ραντεβού να πάμε :smile:.

ΑΝ είναι στη μέση... πάρτε κι εμένα... θα είναι κρίμα, να χάσω τέτοια περίπτωση!!!!! :D
-------------------------
΄Μας έχει πει κανείς ότι ο πετσοπάς κάνει λειτούργημα και αντ'αυτού μας εκμεταλεύεται;Άλλοι και άλλοι-με εξαιρέσεις - που κάνουν λειτούργημα εκμεταλεύονται τον ανθρώπινο κόπο και πόνο. Ο πετσοπάς πρέπει να κάνει την δουλειά του και η δουλειά του είναι να πουλήσει και εγώ ο αγοραστής πρέπει να ξέρω τι γίνεται, για να μην πέσουν τα χρήματά μου στο χώμα. Το πρώτο μου ενυδρείο ήταν 15 λίτρα, έβαλα 6 χρυσόψαρα μέσα και δεν μου το είχε προτείνει κανείς. Τότε δεν υπήρχε διαδίκτυο και η μόνη επαφή μου με γυάλες ήταν τα ενυδρεία στο μπόουλιγκ του προφήτη Ηλία. Τα φόρουμς πολλαπλασίασαν τις γνώσεις, προχωρούν το χομπυ, δεν πετάμε χρήματα, αλλά το ότι εμεις φροντίζουμε για μια σωστή ψαροσύνθεση και κατάλληλες παραμέτρους από τα παραμύθια των πετσοπάδων μας κάνει περισσότερο ηθικούς ή λιγότερο ανήθικους από αυτούς;

Πω-πω... τι ήθελες και το έγραψες τώρα αυτό; :(
Προσπαθώ να κρατηθώ... με τα "χίλια ζόρια".-:mad:

Dimitra_
05-04-17, 04:29
Βρε Γιώργο, βρε Γιώργο :)
Ακου ιστορία,
πριν λίγες ημέρες μπαίνει εδώ στο φόρουμ νέος και μάς λέει για κάποια προβληματάκια στο ενυδρείο του,
και μας λέει πως στο ενυδρείο χρυσόψαρα, σκαλάρια και ακόμα άλλα ψάρια που δεν έχουν καμία συμβατότητα μεταξύ τους.
Του εξηγούμε πως τα ψάρια είναι λάθος και αμέσως πέφτει η καραμέλα πως ο πετσοπας μου τα φόρτωσε και πως μπορούν να μπουν όλα μαζί.
Ανοίγει 2ο θέμα και λέει τα ίδια, και μας λέει πως έμπειροι φίλοι του του είπαν πως αφού είναι μαζί δεν υπάρχει πρόβλημα,
του λέμε τα ίδια πάλι.
Ξέρεις ποιο είναι το αποτέλεσμα ;
έχει πάρει σβάρνα τα φόρουμ και ρωτάει αν πρέπει να βγάλει τα χρυσόψαρα από τα σκαλάρια ;
Για πες μου τώρα ποιος φταίει ;
Και πόσα τέτοια έχουμε ακούσει ;
Πόσες φορές έχουμε πει πχ πως παγκάσιους δεν μπορεί να μπει σε ενυδρείο ,
και πόσες ακούμε "μα είναι μικρό ψαράκι".
Και δεν είναι μόνο αυτό,
υπάρχει και κουτοπονηριά, δεν άλλαξε μόνο ψευδώνυμο,
αλλά έβαλε πως είναι και από άλλη Πόλη.
Για πες μου τώρα ; Το μαγαζί φταίει ;
Και μιλάμε πως αυτά τα κάνει ένας νέος άνθρωπος, φοιτητής,
δεν είναι κάποιος "ξεροκέφαλος" σαν και εμένα που δεν τα πάω και τόσο καλά με τη τεχνολογία :D:D (λέμε τώρα :smt019:smt019)

Καλα, κυριε Τακη. Το ειδα κι εγω αυτο. Δεν ειναι αστειο ενας τοσο νεος ανθρωπος να μην μπορει απλα ν κανει μια αναζητηση στο ιντερνετ να δει σε τι συνθηκες νερου ζει το καθε ψαρι παρα, να σκεφτεται ετσι κουτοπονηρα για να επιβεβαιωθει;

Κατ'εμε το θεμα ειναι οτι δεν εκτιμουν τα ψαρια, τα παιρνουν γιατι ειναι φθηνα σε σχεση με π.χ. ενα σκυλο , δεν μιλανε δεν λαλανε δεν θελουν κι πολλα πολλα...
Ετσι σκεφτονται.
Επισης επειδη δεν τα κανουν ολα αυτα θεωρουν οτι δεν μπορεις νς δεθεις μαζι τους, αρα ενας θανατος κι η επερχομενη αντικατασταση τους ειναι πιο ανωδυνη.

Στην τελικη δεν ενδιαφερονται. Δεν μπορουν να συνηδειτοποιησουν οτι εχουν κι αυτα αναγκες παρολο που δεν σου γαβγιζουν για να τους βαλεις φαι...

Εδω αλλοι τα θεωρουν γρουσουζια κι αλλοι απολυμαινουν τα παντα γυρω απο το ενυδρειο μην τυχον κι παθουν δηλητηριαση απο σαλμονελα, τι να λεμε τωρα...