PDA

Επιστροφή στο Forum : Corydoras julii


yannis
21-11-05, 12:46
Αγόρασα πριν μια βδομάδα 2 Corydoras julii (Leopard Cory Cat) με σκοπό να πάρω άλλα 2-3 σύντομα. Είναι όμορφα και δραστήρια ψαράκια.

Το πρόβλημα είναι ότι πολύ συχνά τρελαίνονται και πηγαινοέρχονται στο μπροστινό τσάμι πολύ γρήγορα και άτσαλα. Αποτέλεσμα είναι να αναστατώνουν τα νέον και να δημιουργούν ένα μάλλον αγχωτικό θέαμα. Από ότι διάβασα είναι συνήθεια του ειδους. Φανταστείτε τι θα γινει αν προσθέσω και τα άλλα, το ενυδρείο θα γινει τρελοκομείο.

Υπάρχει κάποιο μικρό (4-5 cm) γατόψαρο ρε παιδιά που να μην κάνει τέτοιο σαματά μέσα στο ενυδρείο αλλά να αράζει στο βυθό και να κάνει την δουλειά του ήρεμα και ωραία?.

Μάγδα
21-11-05, 13:12
Τα έχω Γιάννη εδώ και καιρό και έχουν ακριβώς την αντίθετη συμπεριφορά από τα δικά σου.
Είναι κρυμμένα τις πρωινές ώρες και τις απογευματινές κινούνται πολύ όμορφα στον βυθό χωρίς να προξενούν ποτέ καμμία αναστάτωση.Ακόμα και την ώρα του φαγητού παραχωρούν την θέση τους στα άλλα ψάρια και περιμένουν χωρίς να ενοχλούν τελευταία να φάνε.
Μήπως κάτι τα ενοχλεί;Κρυψώνες έχεις;Γιατί σίγουρα τους αρέσει κρύβονται.

george
21-11-05, 13:19
Εχω παρατησει οτι αυτες τις κινησεις τις κανουν τις πρωτες ωρες/μερες που μπαινουν σε ενα ενυδρειο.
Μετα συμπεριφερονται οπως λεει η Μαγδα.
Μια αλλη αγαπημενη τους κινηση ειναι να ανεβαινουν γρηγορα και καθετα προς την επιφανεια...να παιρνουν μια "ανασα" και να χαναβουτανε στον πατο !

Μηπως κατι τα ενοχλει και ειναι στρεσσαρισμενα ;;

yannis
21-11-05, 14:08
Τα Julli μπήκαν στο ενυδρείο στις 15/11/05. Για κρυψώνα έχουν ένα μεγάλο Mopani και λίγα φυτά. ΝΟ2 και ΝΗ3 =0, ΝΟ3=10. Τα φυτά δεν έχουν αναπτυχθεί ακόμα, αλλά υπάρχουν σκοτεινά μέρη. Ανεβαίνουν και γρήγορα για αέρα αλλά αυτό είναι ΟΚ. Στο φαγητό δεν είναι καθόλου ντροπαλά, τρώνε αμέσως ότι βρουν και μερικές φορές με αστραπιαίες επιθέσεις βουτάνε τροφή που επιπλέει.

Ίσως να χρειάζονται λιγότερο φως…..

Giorgos
26-11-05, 00:37
Τα ψάρια αυτά ζουν σε κοπάδια. Δοκίμασε λοιπόν να προσθέσεις κι άλλα άτομα (αλλά τρία είναι καλά) του ίδιο είδους και σίγουρα θα δεις διαφορά.

Juan
26-11-05, 12:02
Αποτέλεσμα είναι να αναστατώνουν τα νέον και να δημιουργούν ένα μάλλον αγχωτικό θέαμα. Από ότι διάβασα είναι συνήθεια του ειδους. Φανταστείτε τι θα γινει αν προσθέσω και τα άλλα, το ενυδρείο θα γινει τρελοκομείο.

τα neon δεν έχουν δουλειά στα μέρη των corydoras :D.
αγχωτικό μπορεί να σου φαίνεται γιατί είναι καινούργιο στο ενυδρείο σου και δεν το έχεις μάθει ακόμα αλλά δεν νομίζω ότι υπάρχει πρόβλημα στα ψαράκια.
Όπως είπες και εσύ Από ότι διάβασα είναι συνήθεια του ειδους

Όταν ξαναδάβασα το post θυμήθηκα αυτό http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=8942
Δεν το λέω για να σε τρομάξω αλλά για να το έχεις υπόψη.., για προληπτικούς λόγους.
Εγώ δεν θα έβαζα corydoras σε "φρέσκο" ενυδρείο.