Επιστροφή στο Forum : βρέχει !!!
Χθες βλέποντας οτι η βροχή ήταν ασταμάτητη, σκέφτηκα να βγάλω μια λεκάνη έξω για να μαζέψω λίγο νερό. Σήμερα το μέτρησα και είχε pH:6 και σκληρότητα:"απαλό σαν χάδι...".
έχει δοκιμάσει κανείς να συντηρίσει με κάποιο τρόπο το νερό αυτό για πολές ημέρες(ισως και μήνες) με σκοπό να χρησιμοποιηθεί σε αλλαγές νερού στο ενυδρείο?
Αν απλά το εμφιαλώσω σε αποστειρωμένη φιάλη, θα καταφέρω τίποτα?:confused:
Έχοντας υπ' όψιν την μόλυνση του ατμοσφαιρικού αέρα της Αττικής, ναι μεν αυτά που μετράμε εμείς μπορεί να είναι τέλεια, αλλά σκέψου τι ρύπους από την ατμόσφαιρα κουβαλάει το νερό της βροχής.
Εγώ ούτε θα το σκεφτόμουν καν...
όσον αφορά το θέμα την ρύπανσης, έχεις απόλητο δίκιο, ιδιαίτερα αν το συννεφάκι είναι βέρο Αθηναϊκό. Επειδή μένω παραλιακά, θέλω να πιστεύω ότι ίσως να μην είναι και τόσο "βρώμικο". Συνήθως οι παραλίες της Ανατ. Αττικής επηρεάζονται έμμεσα από τον καιρό που επικρατεί στην Έυβοια. Λες να το ρισκάρω και να δοκιμάσω?
όσον αφορά το θέμα την ρύπανσης, έχεις απόλητο δίκιο, ιδιαίτερα αν το συννεφάκι είναι βέρο Αθηναϊκό. Επειδή μένω παραλιακά, θέλω να πιστεύω ότι ίσως να μην είναι και τόσο "βρώμικο". Συνήθως οι παραλίες της Ανατ. Αττικής επηρεάζονται έμμεσα από τον καιρό που επικρατεί στην Έυβοια. Λες να το ρισκάρω και να δοκιμάσω?
εαν το περασεις απο ανθρακα δεν θα έχει κανενα προβλημα...
και με τόσο αερα και βροχη , πιστεψε με όλοι οι ρύποι απο το νεφος εχουν μετακομησει απο την ατμόσφαιρα στον υδροφορο οριζοντα.... Αρα μαλλον πρεπει να ανυηχεις ως προς το τι θα πιεις σε κανα μηνα... Ισως και ποιο ΄συντομα....
λόγικότατη η λύση του άνθρακα, σχετικά με τη συντήρηση του νερού? Πως θα μπορέσω να το διατηρήσω για αρκετώ καιρό αναλίωτo?
george hmmy
18-11-05, 14:56
αεραντλία μέσα στο αποθηκευτικό δοχείο να το ανακατέβει και να το φρεσκάρει. ;)
λογικότατη η ιδέα σου, άλλα λόγο έλλειψης χώρου θα ήθελα να άβλω το νερό σε μπουκάλια και να το αποθηκεύσω κάπου.
:smt115τελικά η καλύτερη λύση είναι να κάνω τον χορό της βροχής μια μέρα πριν από τις αλλαγές του νερού!
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.