PDA

Επιστροφή στο Forum : 150 λιτρα για δισκους?


dracula7
18-11-05, 01:17
γεια σε ολους,τις τελευτεες μερες εχει ερθει στα χερια μου ενα ενυδρειο 1χ46χ31 (μ/υ/π),αρκετα στενομακρο.θα ηθελα να ρωτησω αν γινεται να βαλω μεσα δισκους λογο της στενοτητας,αν ναι ποσους και αν γινεται να κρατησω καποια διακοσμητικα που εχει(σπασμενο δοχειο/κολονα).επισης επειδη δεν εχω ασχοληθει με δικους ποτε ξανα στο παρελθον,θελω να ξερω αν οι δισκοι μπορουν να μπουν μαζι με καποιο αλλο ψαρι.στα μαγαζια μου λενε οτι μπαινουν μονοι τους αποκλειστικα αλα εχω δει σε ενυδρεια μελον δισκους με γκουραμι!ευχαριστω για τον χρονο σας σπυρος

accnt
18-11-05, 08:38
Γειά σου Σπύρο.
Το ενυδρείο είναι αρκετά στενό για μεγάλους δίσκους. Για μικρούς δεν υπάρχει πρόβλημα, αλλά θα πρέπει να σκεφτείς την αγορά μεγαλύτερου, όταν θα μεγαλώσουν.
Επίσης στα 150 λίτρα μπορείς να βάλεις μόνο 3 (ενήλικες) και αυτό είναι πρόβλημα. Οι δίσκοι πρέπει να ζουν τουλάχιστον 4 - 5 μαζί, για να μην υπάρχουν ιδιαίτερα προβλήματα. Είναι ήρεμοι βέβαια αλλά κίχλίδες είναι τελικά! Αν έχεις μόνο 3 σε ενυδρείο σίγουρα ο ένας θα ηγηθεί και θα παρενοχλεί τους άλλους. Ειδικά αν είσαι και τυχερός και προκύψει ζευγάρι... ο τρίτος της παρέας την έβαψε.
Με δίσκους μπορείς να βάλεις ένα κοπαδάκι tetra, γατόψαρα, σίγουρα όχι γκουράμι!!!

george hmmy
18-11-05, 09:22
Συμφωνώ με τον accnt και όσον αφορά για το παράδειγμα που λες ότι μέλος του gab έχει δίσκους με γκουραμί, αν θυμάσαι όλοι του είπαν ότι δεν ταιριάζουν. ;) Επίσης, μαζί με τους δίσκους μπορείς, και ως ένα βαθμό πρέπει, να βάλεις και πλεκόστομους.

Theokyr
18-11-05, 12:03
Δεν θα μπορούσε να βάλει κάποιο ζευγάρι?

Θεόφιλος

ΥΓ. Γιάννη πότε θα έχεις χρόνο να με επισκεφτείς για καφέ και να δεις μία μικρή υποψία που έχω με τα ψάρια?

thediscusman
18-11-05, 12:59
Σε αυτό το ενυδρείο μπορείς να βάλεις μόνο ένα ζευγάρι για το οποίο πρέπει να είσαι σίγουρος ότι είναι ζευγάρι, όχι απλά αρσενικό και θυληκό, ή μια ομάδα από 5-6 μικρά δισκάκια με σκοπό όμως να μεταφερθούν σε μαγαλύτερο ενυδρείο όταν μεγαλώσουν που αυτό δε θα πάρει πάνω από 5-6 μήνες.
Για ό,τιδήποτε άλλο είμαι κατηγορηματικά αντίθετος. Για να μην επαναλαμβάνω πράγματα που ειπώθηκαν πολλές φορές εδώ για τους δίκσους διάβασε κάποια από τα παλιά ποστ και ό,τι απορία έχεις εδώ είμσατε να σου τη λύσουμε.
Αν θέλεις να ασχοληθείς με δίσκους διάβασε κάποια πράγματα πρώτα για αυτο το είδος για να μην παιδεύεσαι κι να στεναχωριέσαι μετά.
Επίσης φρόντισε να στήσεις ένα ενυδρείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες των δίσκων, αγόρασε τον απαιτούμενο εξοπλισμό και μετά να προχωρήσεις στην αγορά δίσκων.

accnt
18-11-05, 13:07
Δεν θα μπορούσε να βάλει κάποιο ζευγάρi?

Απάντησε ο thediscusman, μόνο έτοιμο ζευγάρι!

dracula7
19-11-05, 06:35
ευχαριστω για της απαντησεις.και εμενα μου φενεται αρκετα στενο για δισκους και 2 μονο δεν αξιζει να βαλω.ασε που ειναι και δυσκολο να ξερω οτι ειναι ζευγαρι.μαλον για αφρικανικες κιχλιδες προσανατολιζομαι...

johnny98130
19-11-05, 08:25
Μας κάλυψε όλους ο Παναγιώτης!!! Γιωργο(hmy) καλυτερα να μην βάζουμε pleco σε δισκοενυδρειο. Γίνονται τερατα και παρενοχλουν τους δίσκους!! Προτιμωνται τα ancistrous....

george hmmy
19-11-05, 09:43
Γιάννη είχα τρεις pleco και ο ένας ο green lemon είναι ψιλο-τέρας (κοντά στα 15εκ) αλλά δε μου έχουν ενοχλήσει τους δίσκους ποτέ για αυτό το είπα. :roll: Από κει και πέρα, τόπος στους mod! :D

Pritanis
21-11-05, 19:02
λοιπον επειδη ο φιλος Δρακουλας εννοει το δικο μου ενυδρειο οπου εχω δισκους με περλ γκουραμι και κολισα τσουνα, το μονο που εχω να πω ειναι οτι τα γκουραμι μου ειναι τα πλεον ειρηνικα και ακακα ψαρια που εχω συναντησει..... Δεν ενοχλουν κανενα , κολυμπουν κοντα στην επιφανεια ενω οι δισκοι ειναι στο μεσο με πατο του ενυδρειου, τρωνε παντα στην επιφανεια ενω οι δισκοι στον πατο και γενικα δεν εχουν το παραμικρο προβλημα συγκατοικησης..... Τωρα αυτο συμβαινει σε εμενα.... Γενικα τα γκουραμια ειναι ψαρια που προτεινουν ολοι για κοινωνικο ενυδρειο, τι προβλημα μπορει να εχουν μετους δισκους δεν ξερω..... Δεν επιμενω αλλα δεν μπορω να φανταστω τι προβλημα μπορουν να εχουν οι δισκοι.... Αν ενας λογος που δεν προτεινω τα γκουραμια με δισκους ειναι η ελλειψη κινησης και απο τα δυο ψαρια..... Αν συνδυασεις αυτα τα δυο ψαρια αποκλειστικα στο δισκοενυδρειο θα σου λειπει η κινηση.... ΚΑλος συνδυασμος για κινηση και χρωμα ειναι τα ροδοστομα......

Apostolis
21-11-05, 19:36
Γιάννη είχα τρεις pleco και ο ένας ο green lemon είναι ψιλο-τέρας (κοντά στα 15εκ) αλλά δε μου έχουν ενοχλήσει τους δίσκους ποτέ για αυτό το είπα. :roll: Από κει και πέρα, τόπος στους mod! :D

Νομίζω οτι κάπου είχα διαβάσει κάπου οτι επειδή στους πλέκο αρέσουν οι "επιφάνειες" και επειδή οι Δίσκοι έχουν "μεγάλες επιφάνειες" μπορεί να τους "την πέσουν"... Αυτά τα λέω χωρίς να είμαι σίγουρος... :rolleyes:

george hmmy
21-11-05, 21:41
Αποστόλη εγώ είχα αυτό το πρόβλημα με οτόκυκλους, ξεκολλούσαν επιφάνεια από λέπια στους δίσκους. Άσε τι τράβηξα για να τους βγάλω, διέλυσα το ενυδρείο. Αυτή τη στιγμή έχω τους εξής πλέκο Golden Nugget, Golden Line Royal Pleco, Lemon Spotted Green Pleco χωρίς κανένα πρόβλημα. Μάλιστα ο golden nugget είναι και ο αγαπημένος μου του οποίου φώτο παραθέτω.

mikenuke
22-11-05, 00:57
ναι ισχυει, αυτο.
και μαλιστα μας εχει τυχει και οττοκυκλοι να το κανουνε, με τον Πανο (thediscusman).