Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : μεταβαση στο αλατι με Fowlr

Σελίδες : [1] 2

SpirosLo
12-01-17, 12:19
ενυδρειο 140 χ 50 χ 60 , σαμπ 100χ40χ40 σκιμμερ rlss r8I
αντλια επιστροφης jebao ac3500 , και παμε τωρα να σας ζαλισω στην ερωτηση. το σαμπ εχει τρεις μπαφλες δεν εχω κολησει ακομα καμια. εκει θελω την γνωμη σας , πως να χωρισω το σαμπ ωστε να ειναι ευκολο στο καθαρισμα, επισεις το σαμπ στη μια γωνια εχει δυο γυαλακια κολημενα (σαν ορθιο κουτακι ) με σκοπο τον ανθρακα και τον αντιφ. να τα βαλω εκει , χωρητικοτητασ 1.72 λ το κουτακι .

voas
12-01-17, 12:23
ενυδρειο 140 χ 50 χ 60 , σαμπ 100χ40χ40 σκιμμερ rlss r8I
αντλια επιστροφης jebao ac3500 , και παμε τωρα να σας ζαλισω στην ερωτηση. το σαμπ εχει τρεις μπαφλες δεν εχω κολησει ακομα καμια. εκει θελω την γνωμη σας , πως να χωρισω το σαμπ ωστε να ειναι ευκολο στο καθαρισμα, επισεις το σαμπ στη μια γωνια εχει δυο γυαλακια κολημενα (σαν ορθιο κουτακι ) με σκοπο τον ανθρακα και τον αντιφ. να τα βαλω εκει , χωρητικοτητασ 1.72 λ το κουτακι .

Καλημέρα Σπύρο και καλή αρχή σου εύχομαι να έχεις!
όταν λες μπαφλες τι εννοείς?
αν μπορείς βγάλε μια φώτο το σαμπ να το δούμε για να σου πούμε την γνώμη μας!

SpirosLo
12-01-17, 12:56
εννοω τα εσωτερικα χωρισματα . εχει 3 αλλα δεν εχω κολησει ακομα κανενα. περιμενω καμια ιδεα . ερχονται φωτο.
-------------------------
upload failed
???

SpirosLo
12-01-17, 12:58
εδω ειναι το σαμπ

SpirosLo
12-01-17, 13:04
μετα απο πολυ ψαξιμο καταλαβα οτι θελει resize !!!

voas
12-01-17, 13:25
Για δες εδω το σχέδιο
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-6a4c3ad9-feca-4d56-8df2-03b256d3c68b_zpstrisc9ne.jpg

SpirosLo
12-01-17, 13:59
υπαρχει λογος που το τελευταιο διαμερισμα ειναι λοξο ?

voas
12-01-17, 14:12
υπαρχει λογος που το τελευταιο διαμερισμα ειναι λοξο ?

ναι σπυρο υπάρχει!
μόνο που πρέπει να γέρνει απο αριστερά λίγο και όχι από δεξιά!
ο λόγος είναι ότι στο τελευταίο διαμέρισμα που δημιουργείτε ο καταρράκτης εάν δώσεις λίγο κλήση δεν ακούγεται το κατέβασμα του νερού!

SpirosLo
12-01-17, 14:33
να σου πω και εγω ετσι ειχα σκεφτει να το κανω , βαση και του δικου σου π το ειχα δει στα ποστ σου. μου αρεσε η ιδεα , απλα ειχα σκεφτει να κανω αναποδα την κλιση στο τελευταιο χωρισμα. ωστε να στριφογυρναει λιγο την χαετο στο μεσαιο διαμερισμα. ειναι αναποδα στο σχεδιο , σωστα ?

voas
13-01-17, 14:07
σωστά Σπύρο το τελευταίο δεξιά χώρισμα θέλει κλίση προς τα αριστερά για μην ακούγεται το νερό πέφτοντας στο τελευταίο διαμέρισμα του σαμπ!
θα σου πρότεινα όμως πρώτα να κατασταλαξεις στον εξοπλισμό που θα βάλεις και μετά να κολλήσεις τα διαχωριστικά τζάμια στο σαμπ έτσι ώστε να εκμεταλλευτεις καλύτερα τους χώρους που θα δημιουργηθουν!

SpirosLo
13-01-17, 22:14
Πολυ σωστο αυτο. περιμενω τωρα απο δευτερα να παραλαβω το σκιμμερ και μετα αρχιζει το παρτυ . κολημα τα τζαμια ετοιμασια το κυριως με αραγωνιτη και νεκρο βραχο.
Ζωντανο να βαλω εξ αρχης η δεν εχει νοημα λογο αμμωνιας π θα ανεβασει το ενυδρειο στην αρχη ?

leonardos
13-01-17, 23:12
καλη αρχη και απο μενα να εχεις

θα σου πρωτινω γενικα να μην βιαστεις. ξερω ειναι πολυ δυσκολο και σε εμενα οσο και να μου το ελεγαν δεν τους ακουγα, πραγμα που μου διμουργησε αρκετα προβληματα.
δωσε βαση στον εξοπλησμο. βασικα πραγματα πρεπει να ειναι καλα και αξιοπιστα και οχι βιαστικα γιατι πανω σε αυτα θα στιθει το ολο συστημα.
προσπαθησε να κανεις καλο στρωσιμο στην αρχη. βαλε τον αραγωνιτη σου βαλε και ν.β. και περημενε. δεν υπαρχει λογος να βαλεις ζωντανο απο τωρα, μπρει να βοηθισει στο ταχυτερο στρωσημο αλλα μπορει και να σου φερει και δυσαρεστες εκπλιξεις. λιγο τροφουλα λιγα βακτιρια και λιγο χρονο και μια χαρα θα εισαι.

SpirosLo
14-01-17, 00:16
Σε ευχαριστω πολυ Λεοναρδε και εσενα Νικο για της συμβουλες , θα προσπαθησω σε αυτο το ενυδρειο να δειξω την δεουσα υπομονη ωστε να πανε ολα καλα. εκτοσ απο το σκιμμερ και την αντλια επιστροφης απο το σαμπ εχω και ενα κυκλοφοριτακι κινεζακι 5000 λ.ω. για αρχη και πρεπει να παρω κυκλοφορητες... αλλα τι . ζαχαρωνω και εγω jebao pp8 με κοντρολερ. αλλα ενα η δυο λετε ?

voas
16-01-17, 11:15
καλύτερα να πάρεις δυο έτσι ώστε να είσαι πιο χαλαρός αλλά και να τις δουλεύεις πιο άνετα!

Sakisdraminos
16-01-17, 15:55
Ωραία λίτρα!!!
Fish only δεν έχω δει να κρατάει κανενας για πολύ καιρό.
Για να δούμε θα αντέξεις χωρίς κοράλλια .

Γενικά ο εξοπλισμός που πρέπει να πάρεις θα πρέπει να είναι καλός και αξιόπιστος .

SpirosLo
19-01-17, 00:13
jebao rw-15 set μαζι με τον κοντρολερ και τους νεους μαγνητες. ο κινεζος το εχει απο οτι ειδα. αλλα δεν ξερω αν ειναι αξιοπιστος και αν θα φαω τελωνειο. ο γνωστος "δρομοσ του ψαριου". εχεται ψωνισει τπτ απο αυτον ?
Το σκιμμερ το παρελαβα δευτερα απο δανια RLSS R8-I , λιγο γαιδουρακι, αναβαθμισμενο με τον τελευταιο κοντρολερ και αντλια . το σαμπ εχει διαμορφωθει ωστε να χωραει και στο πρωτο διαμερισμα αλλα και στο δευτερο.
Αναλογα που θα μ δουλεψει καλυτερα. και αντιστοιχα στο αλλο σχεδιαζω να βαλω χαετο και καπου αναμεσα να στριμωξω και ενα ατσ .
Σακη , δεν εχεις και αδικο. ισως παω και εγω σε ριφ , αλλα μεχρι να αποκτησω λιγο εμπειρια στην διαχειρηση του θαλασσινου θα τρεξω με φισ ονλυ.

Sakisdraminos
19-01-17, 07:02
χωρίς να θέλω να σε σου πασαρω μαγαζιά μιας που δεν είναι του χαρακτήρα μου θα σου έλεγα να κοιτάξεις και από fish-street. εχει καταστήματα στην Ευρώπη και δεν έχω πληρώσει ποτέ τελωνείο.....

SpirosLo
21-01-17, 16:32
σημερα φτιαχνω σωληνες , εχω μια επιστροφη προς το σαμπ φ50. εχω δει καποιους να βαζουν πλαστικη βανα στην ακρη της σωληνασ για να γεμιζει η σωληνα νερο και να μην κανει θορυβο απο το γαργαρο νερο. δεν εννοω τον θορυβο απο πανω , εκει εχει ενα ταυφ και δεν ακουγεται. εχει νοημα να το κανω και εγω η τσαμπα θα παιδευτω ?? το εχει δοκιμασει κανεις ??? εχω δει με δυο σωληνεσ επιστροφης να γινεται και οτι υπερχειληζει παει στην δευτερη σωληνα, αλλα με μια δεν ξερω πως θα λειτουργει...
....και μια αλλη χαζη ερωτηση , ξερει κανεις περιπου αναλογια αλατι νερο ,,,, ωστε να υπολογησω ποσο πρεπει να παρω για το πρωτο γεμισμα και ποσο ακομα spare ?
διαβασα κατι για περιπου 35 γραμμαρια στο λιτρο , στο περιπου παντα , φυσικα θα γινει και μετρηση με διαθλασομετρο αλλα ισχυει ωστε να υπολογησω λιγο τα κιλα που θα αγορασω ?

Sakisdraminos
22-01-17, 21:28
Αξηζει η βανα και τριπα στο τάφ με βαλβίδα ρυθμιζόμενη....
Η διπλή προσφέρει ασφάλεια σε περίπτωση που βουλωσει η πρώτη....
Το αλάτι είναι αν δεν κάνω λάθος 33 - 37γραμμάρια ανά λίτρο.

voas
24-01-17, 14:06
σημερα φτιαχνω σωληνες , εχω μια επιστροφη προς το σαμπ φ50. εχω δει καποιους να βαζουν πλαστικη βανα στην ακρη της σωληνασ για να γεμιζει η σωληνα νερο και να μην κανει θορυβο απο το γαργαρο νερο. δεν εννοω τον θορυβο απο πανω , εκει εχει ενα ταυφ και δεν ακουγεται. εχει νοημα να το κανω και εγω η τσαμπα θα παιδευτω ?? το εχει δοκιμασει κανεις ??? εχω δει με δυο σωληνεσ επιστροφης να γινεται και οτι υπερχειληζει παει στην δευτερη σωληνα, αλλα με μια δεν ξερω πως θα λειτουργει...
....και μια αλλη χαζη ερωτηση , ξερει κανεις περιπου αναλογια αλατι νερο ,,,, ωστε να υπολογησω ποσο πρεπει να παρω για το πρωτο γεμισμα και ποσο ακομα spare ?
διαβασα κατι για περιπου 35 γραμμαρια στο λιτρο , στο περιπου παντα , φυσικα θα γινει και μετρηση με διαθλασομετρο αλλα ισχυει ωστε να υπολογησω λιγο τα κιλα που θα αγορασω ?

Σπύρο καλησπερα!
μετά τον σύνδεσμο βάζουμε το Τ για να μπορούμε να ξεμπουκωνουμε το νερό που μπαίνει σε πρώτη φάση στους σωλήνες,έτσι ανοίγοντας και μια τρύπα απο το πάνω μέρος κανουμε αυτόματα και εξαέρωση!
αλάτι να πάρεις μια μεγάλη συσκευασία τροπικ μαριν προ ρεεφ για να σου φτηνότερα η αναλογία αλάτι/κιλο!

SpirosLo
24-01-17, 17:18
παλικαρια μ Νικο και Σακη , καλησπερα

Αποψε τελικα θα γινουν οι σωληνωσεις . Αλατι και εγω αυτο ειχα σκεφτει το τροπικ μαριν λογο κοστους περισσοτερο.
Εξαερωση ειχα και πανω και κατω οταν ειχα το γλυκου νερου απλα δεν ειχα πουθενα βανα τοτε , τωρα με την βανα νομιζω θα ειναι λιγο πιο αθορυβη η κατασκευη ... σημερα κλεινουν μια εβδομαδα οι κολησεις στα χωρισματα του σαμπ... να ριξω νερο αυριο και να δοκιμασω τα υδραυλικα η να μεινει κιαλλο ? νεκρο βραχο εχω γυρω στα 55-60 κιλα νομιζω ειναι υπερ αρκετος , η κανω λαθος ? ζωντανο δεν εχω καθολου και θα πρεπει να παρω , αλλα ποσο περιπου ? 5-10 κιλα ?
Νικο το aquaforest ειναι φθηνο αλλα μαλλον ειναι ασυμφορο ως προς την αναλογια αποτι καταλαβαινω , γιαυτο λες και εσυ τροπικ μαριν , ε ?

voas
27-01-17, 15:20
παλικαρια μ Νικο και Σακη , καλησπερα

Αποψε τελικα θα γινουν οι σωληνωσεις . Αλατι και εγω αυτο ειχα σκεφτει το τροπικ μαριν λογο κοστους περισσοτερο.
Εξαερωση ειχα και πανω και κατω οταν ειχα το γλυκου νερου απλα δεν ειχα πουθενα βανα τοτε , τωρα με την βανα νομιζω θα ειναι λιγο πιο αθορυβη η κατασκευη ... σημερα κλεινουν μια εβδομαδα οι κολησεις στα χωρισματα του σαμπ... να ριξω νερο αυριο και να δοκιμασω τα υδραυλικα η να μεινει κιαλλο ? νεκρο βραχο εχω γυρω στα 55-60 κιλα νομιζω ειναι υπερ αρκετος , η κανω λαθος ? ζωντανο δεν εχω καθολου και θα πρεπει να παρω , αλλα ποσο περιπου ? 5-10 κιλα ?
Νικο το aquaforest ειναι φθηνο αλλα μαλλον ειναι ασυμφορο ως προς την αναλογια αποτι καταλαβαινω , γιαυτο λες και εσυ τροπικ μαριν , ε ?

Καλησπέρα Σπύρο!
μια χαρά είναι οι μέρες που τα άφησες να στεγνώσουν!
μπορεί και τον μισό βράχο να χρειαστείς μόνο και να βάλεις δυο τρία κιλά ζωντανού για να επισπεύσεις την διαδικασία ωρίμανσης του!
έτσι ακριβώς Σπύρο!
αναμένουμε φώτο από τις προετοιμασιες σου φιλαράκι!

SpirosLo
27-01-17, 16:06
ανθρακα και αντιφως πρεπει να βαλω απο την αρχη που θα στρωνω η να το αφησω για ποιο μετα ???

voas
27-01-17, 16:14
Δεν έχεις θέμα εάν τα βάλεις και από την αρχή!
κακό δεν θα κάνεις........

SpirosLo
30-01-17, 11:10
αμα δεν σε θελει τελικα .... απλωνω το λαστιχο να το παω μπαλκονι δωματιο να γεμισω νερο . εσπασε απο το κρυο και εχανε. με τα πολλα ριχνω νερο μεσα στον πυργο υπερχειλησησ να δω στεγανωτητα απο τους δυο συνδεσμουσ δεξαμενησ . χανει ο φ20. ενω πριν ενα μηνα ηταν ολα οκ με το ενυδρειο να δουλευει. τι γκαντεμια .

voas
31-01-17, 12:49
δεν πειράζει Σπύρο,καλύτερα τώρα παρά στο μέλλον με μπουσταρισμενο ενυδρείο!
σε τι φάση βρισκόμαστε?

Sakisdraminos
31-01-17, 14:47
μην αγχώνεσαι!!!
καθάρισε τα νερά και πάνε πάρε φλαντζες να βάλεις για να σταματήσεις την δίάρόή!!

SpirosLo
01-02-17, 20:46
τελικα αγορασα νεους συνδεσμουσ , το καλο με τον πυργο υπερχ/σης ειναι οτι , οτι και να γινει αδειαζεισ τον πυργο και κανεις την δουλεια σου με ασφαλεια.
εκατσα να ζεστανω την pvc να την περασω στο φ50 δεξαμενησ , αλλα δεν επαιξα και πολυ μαζι της γιατι διαπιστωσα πως δεν εχω πραιμερ και με σκετη κολα δεν το εμπιστευομαι . σαββατο πρωι αρχηζω παλι εργασιες , γτ λογο δουλειας δεν προλαβαινω να παρω ανασα.
μεσα στο κυριοσ ειχα ριξει 4 -5 ποντους νερο οταν δοκιμασα τα υδραυλικα (αντλια - κυριος ενυδρειο) , χτεσ εβαλα μερικα κοματια βραχου να δω τι παιζει , και το αφησα ετσι . σημερα λοιπον γυρνοντασ σπιτι , μυριζε το δωματιο καπως .μαλλον θελει καλο πλυσιμο ο νεκρος βραχοσ ε ?
μην αγχώνεσαι!!!
καθάρισε τα νερά και πάνε πάρε φλαντζες να βάλεις για να σταματήσεις την δίάρόή!!

σακη ευτυχως την δοκιμη την εκανα ακαριαια . οπως και το αδειαζμα του πυργου. εβαλα μονο εκει μεσα νερο μεχρι πανω να δω με το βαρος και την πιεση του νερου αν θα χασει. και ψιλο εσταζε. αμα ηταν το αφρικανικο π ειχα δεν θα το πειραζα γτ το σαμπ ειναι ακριβως απο κατω και μεσα σε μερικεσ μερεσ θα σταματουσε (οπως ειχε συμβει και στο παρελθον). απλα λογο αλατιου που θα εχει μεσα ειπα να το κανω στεγανο εξ αρχης . :smt020

golf4470
03-02-17, 17:06
Καλή αρχή κ από μένα Σπύρο. Τα ωραία τώρα ξεκινάνε που το πας βήμα βήμα.

SpirosLo
03-02-17, 19:45
ο νεκροσ βραχοσ σας , οταν τον βρεξατε , εβγαλε μυρωδια και βρωμα ??? εμενα εβγαλε πολυ πραγμα παντος... ακομα μυριζει.... αυριο θα πεσει πλυσιμο αν και τελειως καθαροσ δεν νομιζω να ειναι ποτε ....εχει ιχνοι απο διαφορους οργανισμους , απειρους σπειρογραφους μερικα μυδια η πεταλιδεσ νεκρες χωμενεσ μεσα του.... με εχει συναρπασει ολο το κονσεπτ ... ;)
Καλή αρχή κ από μένα Σπύρο. Τα ωραία τώρα ξεκινάνε που το πας βήμα βήμα.
ευχαριστω πολυ φιλε μου :rolleyes:

voas
03-02-17, 19:49
Σπύρο βάλε τα κομματια του βράχου στον φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ωριτσα,μετα πλύνε τα καλα με άφθονο νερό και ειναι οκ!

SpirosLo
04-02-17, 18:36
Σπύρο βάλε τα κομματια του βράχου στον φούρνο στους 100 βαθμούς για 1 ωριτσα,μετα πλύνε τα καλα με άφθονο νερό και ειναι οκ!
αυτο δεν το ειχα σκεφτει. θα το δοκιμασω αυριο . καποια κοματια εχουν ακομα κοραλινη πανω , σκεφτομαι πως μαλλον τα ειχε μεχρι πολυ προσφατα σε ενυδρειο ο συμφορουμιτησ και φιλοσ μας , νικος, απο οπου τα πηρα. την κυριακη θα παω να μου δωσει και αραγωνιτη ο φιλοσ , νεκρο. ελπιζω μονο να μην πειραζει που θα τον βαλω μετα το γεμισμα με νερο . :smt120
Display : 140x50x60
sump : 100x50x60
return pump : Jebao ac3500
skimmer : Reef Life Support Systems RL8-i
κυκλοφορητες : Προσωρινα SunSun 5000 l/h ερχονται δυο jebao rw15 με wifi
Φως : T5 2x54 watt Προσεχως θα μπει λεντ. & λεντ 12 βολτ για αμαξια 15 watt moonlight ντιμαριζομενο .
30 κιλα νεκρος βραχοσ , προσεχως λιγο ζωντανος βραχος για μπολι και αραγωνιτης νεκρος .
Φωτο προσεχως , το καλο ειναι πως βρηκα καλη ακρη για σωληνα σιλικονης ποιοτητας τροφιμων φαρμακων με δωδεκα ευρω το μετρο. εκανε την αντλια μου αθορυβη με της ελαστικοτητα της .
Αντε και καλο μας ταξιδι ,,, προς το παρον στα φισ ονλυ και αργοτερα ευελπιστω σε ελαφρυ ριφ ...
Να σας ευχαριστησω για την βοηθεια μεχρι τωρα και να σας πω πως μπλεξατε , γιατι απο εδω και περα θα σας πρηζωωωωω :smt041 με τις αποριες μου :smt020

voas
05-02-17, 00:13
Χαχαχαχαχ ........Καλη αρχη Σπύρο να εχεις στο θαλασσινο ταξίδι σου!
Μια χαρά ολα όσα προανέφερες και με ακόμα δυο τρεις προσθήκες εισαι πανέτοιμος ....
Αντ.όσμωση εχεις και δοχείο προετ. νερου,ενα μικρο κυκλ/τη να σπάει το αλατι και ενα μικρο θερμαντηρα....
Ελεγκτή θερμοκρασίας θερμαντηρα και προσεχώς σύστημα ψύξης ....
Αυτ. Αναπλήρωση με δοχείο αναπλήρωσης .....
Υλικά ενεργού άνθρακα και αντιφωσφορο,κοκκομετρια ανάλογα με αν θα τα βάλεις σε media....
Ρεφρακτομετρο αλατι και τεστακια......
Καλη συνεχεια......με όσες ερωτήσεις θέλεις!

SpirosLo
05-02-17, 09:25
α.ο. δεν εχω. και πρεπει να ειναι ακομα κλειστο το μαγαζι εδω το waterwaves.....ειχε βγαλει μια ανακοινωση καπου μεσα στις γιορτες .

βαρελι και κυκλοφορητησ για το αλατι υπαρχουν. γενικα ειχα αρκετα πραγματα απο το αφικανικο . μολις παραλαβω απο τον κινεζο την παραγγελεια μ θα γινει αναβαθμιση στην κυκλοφορια. προσ το παρον μετα το ψησιμο το ξεπλημα και τους χορους βουντου γυρω απο τον βραχο , παλι ειδα μερικα πεθαμενα κοπηποδα στο ενυδρειο. μαλλον με την κυκλοφορια του νερου ξεφρακαρανε απο της τρυπες τους ....
σημερα εχει σειρα να φτιαχτει το σωστο υψος του σκιμμερ. το εχω αφησει στο φουλ απο χτεσ να κανει υπερχειληση και να ξεπλενεται με το αλατονερο . πρεπει να του χαμηλωσω 4-5 ποντους την σταθμη. δεν ξερω αν θελω wet skimming η dry skimming . αυτο θα το ανακαλυψω στην πορεια .
Καλημερα λοιπον , κυριακη σημερα ημερα χαλαρωσης για ολους ...:smt041

golf4470
05-02-17, 11:57
Καλημέρα Σπύρο. Το waterwaves ειναι ανοιχτό κανονικά. Παράγγειλα πράγματα κ μέσα στις γιορτές κ άλλες 2 φορές μέχρι τότε.

SpirosLo
05-02-17, 13:40
? αληθεια ?>? ειχε ποσταρει ο κυριος πως θα παρεμενε κλειστα λογο ασθενειας . θα μπω να δω τωρα .
αυτην σκεφτομαι να παρω
http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30122

προς το παρον βαζω νερο απο ενα φιλτρο σπιτιου με 0.1 micron μεμβρανη , συγκεκριμενα το camelot.

golf4470
05-02-17, 13:49
Άλλη εταιρεία ειναι αυτή που λες

SpirosLo
05-02-17, 13:56
Άλλη εταιρεία ειναι αυτή που λες
εχεις δικιο, μπερδευτικα μαλλον.... εχω λιωσει στο διαβασμα τον τελευταιο καιρο και τα εγκεφαλικα μ κυτταρα εχουν βραχυκυκλωσει λιγο.... απο την waterwaves εβαλα να παραγγειλω εντιφωσ χοντρο και ανθρακα επισης χοντρο , για τοποθετηση στο σαμπ.
το κουλο ιεναι οτι το σκιμμερ ξαφνικα επεσε η παραγωγη αφρου πολυ . εβγαλε αρκετη βρωμα που δεν ξεπληθηκε απο την πιεση του λαστιχου στο μπαλκονι και μετα σταματησε να ανεβαζει τοσο αφρο. ειναι φυσιολογικο αυτο ??

voas
05-02-17, 14:22
αυτην σκεφτομαι να παρω
http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30122

πάρε την Σπυρο,την έχω και εγώ και βάλε από όλα στις επιλογές που έχει!

voas
05-02-17, 14:27
εχεις δικιο, μπερδευτικα μαλλον.... εχω λιωσει στο διαβασμα τον τελευταιο καιρο και τα εγκεφαλικα μ κυτταρα εχουν βραχυκυκλωσει λιγο.... απο την waterwaves εβαλα να παραγγειλω εντιφωσ χοντρο και ανθρακα επισης χοντρο , για τοποθετηση στο σαμπ.
το κουλο ιεναι οτι το σκιμμερ ξαφνικα επεσε η παραγωγη αφρου πολυ . εβγαλε αρκετη βρωμα που δεν ξεπληθηκε απο την πιεση του λαστιχου στο μπαλκονι και μετα σταματησε να ανεβαζει τοσο αφρο. ειναι φυσιολογικο αυτο ??

Στο σκιμμερ κατά την διάρκεια της μέρας μεταβάλετε η στάθμη του,μην σε ανησυχεί αυτό,έπειτα το ενυδρείο είναι νεοσύστατο με ότι αυτό συνεπάγεται!

SpirosLo
05-02-17, 15:50
Νικο , καλησπερα ,εχω κανει παραγγελεια 1 λιτρο αντιφ και ενα λιτρο ανθρακα χοντρη κοκκομετρια. ποσο πρεπει να βαλω για τα λιτρα μ ? οτι αναλογια λεει η εταιρια η υπαρχει καποιος μπουσουλας σε αυτη τη διαδικασια ?

voas
05-02-17, 16:43
Νικο , καλησπερα ,εχω κανει παραγγελεια 1 λιτρο αντιφ και ενα λιτρο ανθρακα χοντρη κοκκομετρια. ποσο πρεπει να βαλω για τα λιτρα μ ? οτι αναλογια λεει η εταιρια η υπαρχει καποιος μπουσουλας σε αυτη τη διαδικασια ?

Σπυρο από 150-200γρ έκαστος με μηνιαία αλλαγή θα είσαι μια χαρά!

SpirosLo
08-02-17, 08:59
Βακτηρια , ποτε πρεπει να αρχησω να ριχνω ?

voas
08-02-17, 12:46
καλημέρα Σπυρο!
να πάρεις για στρώσιμο αρχικά τα special blend,στο κουτί αναγράφονται οι δοσολογίες με βάση τα λίτρα σου!\
ότι απορία έχεις μας λες!

SpirosLo
08-02-17, 15:01
τα πηρα χτες και εχω ριξει οτι εγραφε .,,, αλλα αναρωτιεμαι , αφου ειναι βακτηρια , μηπως πρεπει να βαλω φαι η καμια γαριδα να παραγει αμμωνια ? και βρωμανε σαν βοθροσ "ελεοσ " απο μυρωδια χαχχαχα
υποφερω , μου εχιε καρφωθει στην μυτη μιλαμε ... αηδια σκετη

SpirosLo
08-02-17, 15:05
μια φωτο απο το προχειρο στησιμο

voas
08-02-17, 15:10
τα πηρα χτες και εχω ριξει οτι εγραφε .,,, αλλα αναρωτιεμαι , αφου ειναι βακτηρια , μηπως πρεπει να βαλω φαι η καμια γαριδα να παραγει αμμωνια ? και βρωμανε σαν βοθροσ "ελεοσ " απο μυρωδια χαχχαχα
υποφερω , μου εχιε καρφωθει στην μυτη μιλαμε ... αηδια σκετη

χαχαχαχαχ..............ναι σπυρο τα συγκεκριμένα μυρίζουν πολύ άλλα για στρώσιμο πιστεύω είναι τα καλύτερα!
οχι ζωντανά ακόμα,περίμενε να ξεκινήσει ο κύκλος του αζώτου και αργότερα σιγά σιγά βάζεις δυο κλοουνακια για αρχή!
φώτο γιατί δεν βάζεις?

voas
08-02-17, 15:14
διάβασες την σκέψη μου κύριε?:D
αραγωνιτη πότε θα βάλεις?

SpirosLo
08-02-17, 15:29
ντρεπομαι αχαχαχχααχ , εχω θεμα μωρε δεν ειναι ευκολο απο το σπιτι τωρα ειμαι στο πισι στην δουλεια και καταφερα να κλεψω λιγο χρονο. προσεχως θα εχω αρκετεσ να ανεβασω . θελω να κανω αλλαγη στο αριστερο κομματι το μεγαλο . γαριδα απο αυτεσ π τρωμε να ριξω μεσα ?(αψητεσ) εννοητε . ετσι για την αμμωνια και για να βλεπω κατι να κουνιεται μεχρι να στρωσει αχαχχαχχαχααχ
ακομα δεν εχω βρει ευκαιρια ... ασε και πηγα να παρω βακτηρια και αρχησε η μικρη στο μαγαζι να μ λεει για ζωντανο αραγωνιτη και παπαριεσ και εφυγα πριν εκνευριστω
τησ κανω " θα παρω αραγωνιτη ζωντανο σαν μπολι μικρη ποσοτητα απο ενα φιλο . και μ κανει ο νεκροσ δεν θα ζωντανεψει ποτε ...και εκει πεθανα στο γελιο μεσα μ . για τα λεφτα τα κανεις ολα τραγουδαγα μεσα μ
βασικα πρεπει να τον φερνουν απο ιεροσολυμα τον ζωντανο και μολισ ανοιξει το σακι ζωντανευει αυτοματα ... τι ακουμε ρε φιλε νικο... χαμοσ.. παντος το διασκεδαζω αφανταστα

voas
08-02-17, 15:50
ντρεπομαι αχαχαχχααχ , εχω θεμα μωρε δεν ειναι ευκολο απο το σπιτι τωρα ειμαι στο πισι στην δουλεια και καταφερα να κλεψω λιγο χρονο. προσεχως θα εχω αρκετεσ να ανεβασω . θελω να κανω αλλαγη στο αριστερο κομματι το μεγαλο . γαριδα απο αυτεσ π τρωμε να ριξω μεσα ?(αψητεσ) εννοητε . ετσι για την αμμωνια και για να βλεπω κατι να κουνιεται μεχρι να στρωσει αχαχχαχχαχααχ
χαχαχαχχαχ...δεν πειράζει όποτε έχεις χρόνο ανεβάζεις,αν μπορείς και απο το σαμπ κτλ
το aquascape το βλέπεις,είναι κάτι που θα κάνεις γενικότερα παρεμβάσεις!
κανε υπομονή με τα ζωντανά,τα ασπόνδυλα είναι υπερευαίσθητα γενικότερα,άσε που έχει και άλλη αλατοτητα και θερμοκρασία η μεσόγειος!
μετά απο 2-3 εβδομάδες το βλέπουμε!

ακομα δεν εχω βρει ευκαιρια ... ασε και πηγα να παρω βακτηρια και αρχησε η μικρη στο μαγαζι να μ λεει για ζωντανο αραγωνιτη και παπαριεσ και εφυγα πριν εκνευριστω
τησ κανω " θα παρω αραγωνιτη ζωντανο σαν μπολι μικρη ποσοτητα απο ενα φιλο . και μ κανει ο νεκροσ δεν θα ζωντανεψει ποτε ...και εκει πεθανα στο γελιο μεσα μ . για τα λεφτα τα κανεις ολα τραγουδαγα μεσα μ
βασικα πρεπει να τον φερνουν απο ιεροσολυμα τον ζωντανο και μολισ ανοιξει το σακι ζωντανευει αυτοματα ... τι ακουμε ρε φιλε νικο... χαμοσ.. παντος το διασκεδαζω αφανταστα

χαχαχαχαχαχ.....κάπως έτσι Σπύρο,έπρεπε να της πεις ότι στην παρέα ξανα ζωντανεύουμε νεκρές ακροπορες στον αραγωνιτη θα κολλήσουμε!

voas
08-02-17, 15:53
πάντως θα σου πρότεινα να τον βάλεις άμεσα τον αραγωνιτη με σωλήνα για να μην γίνει χαμός μέσα!
εάν τον καθυστερησεις μπορεί να σου ξανασηκώσει αμμωνία!
μια μέτρια κοκκομετρια θα ήταν μια χαρά!

SpirosLo
08-02-17, 16:58
θα παρω τον φιλο αποψε μηπως παω κορωπι να παρω . εχεισ δικιο . παντος αμμωνια εχω 0,5 μγ/λ με χτεσινη μετρηση και πεχα 8 . και νιτρικα 5 μαλλον απο τα ψωφιμια του βραχου zw
o φισστριτ εστειλε γερμανια τα πραγματα σε δεκα μερεσ και οι γερμανοι για ελλαδα θελουν αλλεσ 16 μερεσ . ειναι να τρελενεσαι και να θεσ να τουσ ριξεισ κλωτσεσ . ελλαδα εκανα 4 τηλέφωνα για να μαθω οτι ειναι γερμανια και απο γερμανια με ενα τηλ εμαθα ποτε φθανουν ελλαδα . δλδ μιλαμε ειναι η χωρα μας απο οργανωση .....ελεοσ... καψιμο θελει συθεμελα
.
νικο δεν εννοουσα ζωντανα ασπονδυλα , αυτεσ π τρωμε ελεγα να εριχνα μια να μαζευει αμμωνια το συστημα .

Sakisdraminos
10-02-17, 02:34
μια φωτο απο το προχειρο στησιμο

Όπως είναι στην φώτο θα έβγαζα τα 2-3 ξέχώρα αριστερά και θα άφηνα τα δύο νησιά!
Καλή συνέχεια!!!

SpirosLo
10-02-17, 08:44
Όπως είναι στην φώτο θα έβγαζα τα 2-3 ξέχώρα αριστερά και θα άφηνα τα δύο νησιά!
Καλή συνέχεια!!!
καλη ιδεα , εγω ελεγα να βγαλω και τον μεγαλο βραχο απο το αριστερο νησακι και να φτιαξω κατι σαν το δεξι στην αριστερη μερια να ειναι ποιο αερατο .

απο το βραδυ θα αρχησω της αλλαγες παλι. μεχρι στιγμης εχουν πεσει βακτηρια βρωμερα και ανθρακας αντιφως και εχει γυαλισει το νερο . δειχνει πιο διαφανο και απο του γλυκου νερου π ειχα . τελικα αφαιρει πολυ οργανικο το σκιμμερ. το οποιο λογο μεγεθους εχει στεγνωσει το νερο απο οργανικα και κανει σαν σπραιτ μεσα του το βρασιμο . εφτασε να ανεβαζει μονο ασπρο αφρο που δυαλιεται . αισιος αυριο κλεινει μια εβδομαδα λειτουργιας . :smt020

SpirosLo
11-02-17, 18:18
μετα απο της απαραιτητες αλλαγες στην αριστερη μερια και προσθηκη βακτηρια .

SpirosLo
11-02-17, 18:21
:) και μια κοντινη

SpirosLo
11-02-17, 18:27
:smt020:D

voas
11-02-17, 19:22
Μπράβο Σπύρο!
Αραγωνιτη όσο ειναι νωρίς,ετσι θα ανέβει στο ύψος ο πυθμένας και κάποιες σπηλιές που βλέπεις θα χαθούν,εχει Δουλεια ακόμα το aquascape αλλα νομιζω οτι ειναι σε σωστή λογική!
Μετρησεις που βρισκόμαστε;

SpirosLo
12-02-17, 11:21
αμμωνια 1 mg/l
Νο3 αναμεσα στο 5-10 mg/l
νιτρωδη δεν εχω τεστ . προσεχως .
πρεπει να βρω χρονο και να παω να παρω αραγωνιτη .
8η μερα .
οπως λες , θα γινουν αρκετες αλλαγες στο aquascape μεχρι να κατασταλαξω καπου . στο γλυκο χωρις βακτηρια περιμενα κανα μηνα και βαλε να στρωσει , εδω ποσο περιπου περνει το πρωτο στρωσιμο και με τα βακτηρια τα βρωμερα που ριχνω ??? διαβασα , πως λογο αλατοτητας τα βακτηρια ενεργουν πιο αργα απο το γλυκο νερο. ισχυει ?
σημερα πηρα στο χερι τον ενα και μονο κυκλοφορητη που ειχα μεσα, την δευτερα θα παρω εναν ιδιο μεχρι να ερθουν στης 24 φεβ οι δυο jebao rw-15. :smt073
οταν ριχνω βακτηρια το σκιμμερ πρεπει να το κλεινω >>>?
αραγωνιτη , ποσο πρεπει να βαλω ? 140χ50χ2 = 14 κιλα , ειναι καλα ?:confused:

voas
12-02-17, 11:49
αμμωνια 1 mg/l
Νο3 αναμεσα στο 5-10 mg/l
νιτρωδη δεν εχω τεστ . προσεχως .
πρεπει να βρω χρονο και να παω να παρω αραγωνιτη .
8η μερα .
οπως λες , θα γινουν αρκετες αλλαγες στο aquascape μεχρι να κατασταλαξω καπου . στο γλυκο χωρις βακτηρια περιμενα κανα μηνα και βαλε να στρωσει , εδω ποσο περιπου περνει το πρωτο στρωσιμο και με τα βακτηρια τα βρωμερα που ριχνω ??? διαβασα , πως λογο αλατοτητας τα βακτηρια ενεργουν πιο αργα απο το γλυκο νερο. ισχυει ?
σημερα πηρα στο χερι τον ενα και μονο κυκλοφορητη που ειχα μεσα, την δευτερα θα παρω εναν ιδιο μεχρι να ερθουν στης 24 φεβ οι δυο jebao rw-15. :smt073
οταν ριχνω βακτηρια το σκιμμερ πρεπει να το κλεινω >>>?
αραγωνιτη , ποσο πρεπει να βαλω ? 140χ50χ2 = 14 κιλα , ειναι καλα ?:confused:

Ο χρόνος στρωσίματος του θαλασσινού είναι σχετικός και συντελούν πολλοί παράγοντες,θα το δεις όταν μηδενίσουν η αμμωνία και τα νιτρώδη και τα νιτρικά έρθουν σε βιώσιμες τιμές!
πολλοί κλείνουν τα σκιμμερ και στο τάισμα,εγώ τα έχω όλα στο φουλ!
με δυο δάχτυλα αραγωνιτη είσαι οκ!

SpirosLo
12-02-17, 12:40
Ο χρόνος στρωσίματος του θαλασσινού είναι σχετικός και συντελούν πολλοί παράγοντες,θα το δεις όταν μηδενίσουν η αμμωνία και τα νιτρώδη και τα νιτρικά έρθουν σε βιώσιμες τιμές!
πολλοί κλείνουν τα σκιμμερ και στο τάισμα,εγώ τα έχω όλα στο φουλ!
με δυο δάχτυλα αραγωνιτη είσαι οκ!

αμα παμε με τα δικα μου λουκανικο-δαχτυλα θελω 3-4 ποντους , με 3 ποντους παμε στα 20 κιλα .
δυο τσουβαλακια λοιπον . αν θελω να βαλω μανδαρινο , η μετρια κοκκομετρια στον αραγωνιτη , θα ειναι ιδανικη γιαυτον ?

golf4470
12-02-17, 12:45
Τον μανδαρίνο δεν τον ενοχλεί η κοκκομετρια του αραγωνιτη. Συνήθως τα ρας κ τα goby θέλουν μικρή προς μέτρια κοκκομετρια γιατί σκάβουν κ χώνονται μέσα.

voas
12-02-17, 12:55
αμα παμε με τα δικα μου λουκανικο-δαχτυλα θελω 3-4 ποντους , με 3 ποντους παμε στα 20 κιλα .
δυο τσουβαλακια λοιπον . αν θελω να βαλω μανδαρινο , η μετρια κοκκομετρια στον αραγωνιτη , θα ειναι ιδανικη γιαυτον ?

χαχαχαχαχαχα............το ίδιο πρόβλημα έχουμε με τα δάχτυλα Σπυρο!:D
μανταρινο μετά τον πρώτο χρόνο βάζουμε διότι έχει ιδιαίτερη διατροφή και θέλει στρωμένο ενυδρείο!

SpirosLo
12-02-17, 13:09
:D αυτο για τα στρωμενα ενυδρεια το εχω διαβασει παντου , ειναι καποια ζωντανα που για να εισαχθουν εχουν απαιτησεις , λογικο.
goby αγαπαω και θελω να βαλω . μετρια προσ ψιλη κοκκομετρια πως μεταφραζεται ? 1-2 mm ?

SpirosLo
17-02-17, 09:33
τσικνομετρησεις εχθες
1mg/l αμμωνια ΝΗ3/ΝΗ4
50 mg/l νιτρικα Νο3
1023 sal
25,5 celcius
8.1 ph

προσθηκη 80 ml βακτηρια .
ολα πανε αργα και σταθερα
9 h φωτοπεριοδος 2χ54 watt
διατομικη οχι ακομα .
αποψε προσθηκη αραγωνιτη.
ζωντανο βραχο να βαλω αποψε η να περιμενω ?

leonardos
17-02-17, 13:51
ανεβασε λιγο την αλατοτιτα κοντα στο1026

SpirosLo
17-02-17, 15:13
ευχαριστω Λεοναδε , καλη ιδεα, αλλα λογο του οτι θα ειναι fo για αερκετο καιρο την ειχα αφησει ετσι χαμηλα.
βραχο να βαλω ζωντανο σημερα η να περιμενω κιαλλο ?:rolleyes:

voas
17-02-17, 15:20
Βάλε αραγωνιτη σήμερα και αύριο βάλε και διάσπαρτα πάνω στον νεκρό,τον ζωντανό!

SpirosLo
17-02-17, 15:34
Βάλε αραγωνιτη σήμερα και αύριο βάλε και διάσπαρτα πάνω στον νεκρό,τον ζωντανό!

Σημερα βραδυ θα μπει λοιπον αραγωνιτης , αλλα βραχο θα εχω απο σημερα γιατι αλλιως πρεπει να τραβηχτω παλι μακρυα για να τον παρω. αν τον αφησω σε σακουλα μεσα στο σαμπ για να εχει θερμοκρασια σωστη με την υγρασια του και του κανω και προσαρμογη στο νερο μου , θα αντεξει μεχρι την αλλη μερα ?

voas
17-02-17, 15:44
Σημερα βραδυ θα μπει λοιπον αραγωνιτης , αλλα βραχο θα εχω απο σημερα γιατι αλλιως πρεπει να τραβηχτω παλι μακρυα για να τον παρω. αν τον αφησω σε σακουλα μεσα στο σαμπ για να εχει θερμοκρασια σωστη με την υγρασια του και του κανω και προσαρμογη στο νερο μου , θα αντεξει μεχρι την αλλη μερα ?

βάλε τον ζωντανό για καμιά δυο μέρες στο σαμπ χωρίς σακούλα,άφησε τον να ηρεμήσει και σε αυτό το χρονικό διάστημα να τον παρατηρείς μήπως έχει τπτ ανεπιθύμητα πάνω του!
στην συνέχεια ανεβασε τον πάνω!

SpirosLo
17-02-17, 16:40
Ευχαριστω Νικο , απο αποψε ζωντανευουμε σιγα σιγα :p

ανεπιθύμητα = απταισιες και τπτ περιεργα σκουλικια ? μμμ βλεπω να ριχνει γελιο η γυναικα μου απο το βραδυ... θα με εχει πανω απο το σαμπ με τα ματια καρφωμενα στο βραχο λες και κοιταζω εξωγηινα πλασματα απο το υπερπεραν :p

θα ριξω της ματιες μου και βραδυ αλλα και με φωτα να δω τι θα ξεπροβαλει και μετα ψαξιμο στα ιντενετια να δουμε τι μενει και τι πρεπει να ξεσπιτωθει απο τον βραχο.... zw θα εχει πολυ γελιο η φαση , νομιζω.
πρεπει να προσεξω τπτ ιδιδαιτερο κατα την επιλογη ζβ ?

voas
19-02-17, 00:35
οι καταδρομικες με φακό ειναι πανέμορφη εμπειρία και πολύ εποικοδομητική,ειμαι σίγουρος οτι θα σου αρέσει!
Καλη συνεχεια Σπύρο....

SpirosLo
19-02-17, 18:47
χτες εγινε εισαγωγη ζωντανου βραχου στο συστημα . το παρπανω νερο το εβγαλα με wet skimming. σημερα μεσημερι μετρησεις
αμμωνια 0 - 0.2
νιτρικα 50 -70
ph 8.1
25 celcius
1024 sal
..... τι πρεπει να περιμενω να δω σε μετρησεις απο εδω και περα
?? να πεφτουν τα νιτρικα ? η να κανω αλλαγη νερου ?

Sakisdraminos
19-02-17, 21:21
Βασικά φαίνεται ότι στρώνει και ότι θα χρειαστούν μερικές αλλαγές νερού πριν βάλεις ψαράκια για να πεσουν και τα νιτρικα .
Με 50+νιτρικα είναι σαν δηλητήριο.
Οπότε εκτός από αμμωνία πρέπει να πεσουν και τα νιτρικα ...

SpirosLo
20-02-17, 09:06
;) τελεια, θα κανω αλλαγες να δω ποσο θα πεσουν αρχικα και βλεπουμε. σημερα παραλαμβανω και της δυο rw-15 που θα μπουν στο ενυδρειο.
χτες το βραδυ ειδα κατι μικρα σκουλικακια ασπρα και λεπτα σαν τριχα μικρα να περιφεροντε σε σχισμες και τρυπες του νεου ζβ π μπηκε απο το σαββατο . οι σπιρογραφοι δεν ξερω αν θα αντεξουν και τα σφουγγαρια με τοσα νιτρικα .εχει αρκετα σφουγγαρακια πανω στον ζβ δυο τρια διαφορετικα ειδη .:smt020

Sakisdraminos
20-02-17, 10:08
Μια χαρά ζωντανοί οργανισμοί είναι.
Gamarus amphipods και copepods .

golf4470
20-02-17, 10:10
Καλό θα ήταν να έστρωνε το ενυδρείο κ μετά να έμπαινε ο ζβ αλλα δεν πειράζει σιγά σιγά θα βρει τον δρομο του.

SpirosLo
20-02-17, 14:54
θα γινει αλλαγη νερου 15% σημερα να πεσουν τα νιτρικα.
προσθηκη βακτηρια τα βρωμερα οπως λεν και οι οδηγιες και βλεπουμε ...
καλα τα κοπηποδα ειναι τρομερα , εχω χαζεψει με την παρτη τους :p

voas
20-02-17, 14:59
μπράβο Σπυρο,μια χαρά!
βάλε βρε συ όποτε έχεις χρόνο καμία φώτο απο ενυδρείο εξοπλισμό κτλ να έχουμε και καμία εικόνα!
τι σου λείπει ακόμα από εξοπλισμό?

SpirosLo
21-02-17, 08:27
μολις τοποθετησα 2x rw-15 μαζι με τα wifi τους και τσεκαρα αλατοτητα με ρεφρακτομετρο .
με εμπειρικο σπασιμο κιλο λιτρο το αλατι επεσα ακριβως 1025 .
καλιμπραρισα ρεφρακτ με νερο απιονισμενο σιδερου διοτι οζμοση δεν πηρα ακομα, ερχεται ομως και αυτη σιγα σιγα ...
μαλλον ειδα μια , μιση ουτε καν μια αστερινα σε ενα κομματι βραχο. τι κανω ?
η αστερινα εφυγε , η αστερινα παει , το δρομο της χωματερης εδιαλεξε και τωρα δεν γυρναει :D
zw

Sakisdraminos
21-02-17, 09:01
χαχαχαχαχ

Παλίρροια με τους κυκλοοριτες??

SpirosLo
21-02-17, 10:04
χαχαχαχαχ

Παλίρροια με τους κυκλοοριτες??
Σακη , τους δουλευω στα μισα και πιο κατω μεγιστο 49%
Λογο του οτι δεν εχω ζωντανα μεσα τους εχω αφησει να δουλευουν σταθερα , μετα θα πρεπει να ρυθμισω night mode .
Ποσο πρεπει να τους δουλευω την νυχτα ? αυτο ειναι ενα θεμα , ειναι αναλογα τα ζωντανα ?
Καλα ο αραγωνιτης λογο και του μεγεθους του εχει κανει βουναλακια οπως μεσα στην θαλασσα ...
πολυ δυνατοι και πολυ αθορυβοι κυκλοφορητες παντος :smt020

Sakisdraminos
21-02-17, 10:12
Στο ένα λαμπάκι να ξέρεις ότι δουλεύουν στο 50 %.
Από εκεί και πέρα εγώ δεν τα δουλεύω σε night Mode

SpirosLo
21-02-17, 11:38
Στο ένα λαμπάκι να ξέρεις ότι δουλεύουν στο 50 %.
Από εκεί και πέρα εγώ δεν τα δουλεύω σε night Mode
καλα αυτο με το λαμπακι ειναι οταν εχει κοντρολερ με κουμπια , εμενα εχει wifi AqLink S1 και κανει ρυθμησεις ανα 1%
με το app στο κινητο

SpirosLo
21-02-17, 11:49
μια φωτο απο χτες που εβαλα τα κυκλοφορητακια στο νερο :)

voas
21-02-17, 17:09
σπυρο καινούργιους τους πήρες τους rw-15 και από που?
όπως τους έχεις αντικριστά,απλά φερε τον έναν πιο έξω και χαμήλωσε τους υψομετρικά λίγο ακόμα,δίνοντας κλήση προς τα επάνω!
μια χαρά είναι το ενυδρείο φιλαράκι,όποτε μπορείς βάλε και καμιά φώτο από το σαμπ!

SpirosLo
21-02-17, 17:20
σπυρο καινούργιους τους πήρες τους rw-15 και από που?
όπως τους έχεις αντικριστά,απλά φερε τον έναν πιο έξω και χαμήλωσε τους υψομετρικά λίγο ακόμα,δίνοντας κλήση προς τα επάνω!
μια χαρά είναι το ενυδρείο φιλαράκι,όποτε μπορείς βάλε και καμιά φώτο από το σαμπ!
Καινουργιους απο fishstreet με την καινουργια βεντουζομαγνητοκατασκευη που παταει εξτρα σε λαστιχενια κοντα πυρρακια και δεν πιανει κραδασμουσ το τζαμι.
αποψε κανω αλλαγη νερου και ανεβαζω φωτο απο το σαμπ.
μην γελασετε με το σκιμμερ , ειναι απλα τεραστιο ....
ερχοντε φωτο προσεχως :smt020

SpirosLo
21-02-17, 20:46
ηρθαν μερικες φωτο :cool:

SpirosLo
21-02-17, 20:54
οι μετρησεις μ ειναι κακες ,
NH3-NH4 = 0 sera liquid test
NO3 = 60 Salifert
ph 8.2 Salifert
25.6 c eliwel 915 26 c θερμ υδραργυρου
θα κανω αλλαγη νερου ξανα , την εβδομαδα που ερχεται 70 λιτρα , σκεφτομαι αν θα ηταν καλυτερα να κανω πιο νωρις απο εβδομαδα . εσεις τι λετε ?:smt120

golf4470
21-02-17, 21:23
No3 στα 60ppm ειναι παρα πολυ. Όποτε μπορείς κάνε μια καλή αλλαγή.
Θα σου πρότεινα τουλάχιστον τα μισά λίτρα.

voas
21-02-17, 21:34
Καλησπέρα Σπύρο!
Το τελευταίο μοντέλο της Jebao ειναι οι sw και ειναι ελαφρός ακριβότεροι,αν μπορεις τσεκαρισε το να δεις και τι χρέωση σου έκαναν!
Τωρα στο aquascape, η γνώμη μου ειναι να αποκολληθουν τα δυο συνδετικά κομματια(το λευκό και το ζ.κομμάτι) και να τα γυρίσεις προς τα εμπρός δημιουργώντας ετσι δυο νησιά!
Επίσης καλό ειναι να βάλεις διπλάσια ποσότητα αραγωνιτη δημιουργώντας ισορροπία στον ύφαλο σου!
Μια χαρά ειναι το σαμπ και πολύ καθαρό Σπύρο,τα ανεμιστηράκια δεν νομιζω να μπορούν να κρατήσουν τα λίτρα σου το καλοκαίρι,ο θερμαντηρας καλυτερα στο μεσαίο διαμέρισμα!
Αυτόματη αναπλήρωση εχεις βάλει;
Ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο και εισαι σούπερ!
Μπράβο φιλαρακι πολύ όμορφη δουλεια!
Μια χαρά ειναι οι τιμές σου και πολύ φυσιολογικές διανύοντας το πρώτο στάδιο στρωσίματος,εβδομαδιαίες αλλαγές με χρήση βακτηρίων!
Καλη συνεχεια...

SpirosLo
21-02-17, 22:06
No3 στα 60ppm ειναι παρα πολυ. Όποτε μπορείς κάνε μια καλή αλλαγή.
Θα σου πρότεινα τουλάχιστον τα μισά λίτρα.
α τελεια , θα προχωρησω αμεσα σε αλλαγη , το βαρελι μ ειναι 78 λιτρα . θα πρεπει να κανω περισσοτερες μεσα στις επομενες μερες . τι προτεινεις golf ?
ανα δυο μερες και τεστ ?>

golf4470
21-02-17, 22:16
Είσαι σε καλό δρόμο αφού μηδένισε η αμμωνία τώρα πρέπει να μηδενίσουμε κ τα νιτρικά σιγά σιγά.
Ξεκινά τις επόμενες μέρες με 80λτ αλλαγή, μέτρημα μετά κ συνεχίζεις.
Αν δεν πέσουν τα νιτρικά μη ξεκινήσεις να βάζεις ζωντανά.
Συνέχισε κ τα βακτήρια όπως ρίχνεις.

SpirosLo
21-02-17, 22:19
Καλησπέρα Σπύρο!
Το τελευταίο μοντέλο της Jebao ειναι οι sw και ειναι ελαφρός ακριβότεροι,αν μπορεις τσεκαρισε το να δεις και τι χρέωση σου έκαναν!
Τωρα στο aquascape, η γνώμη μου ειναι να αποκολληθουν τα δυο συνδετικά κομματια(το λευκό και το ζ.κομμάτι) και να τα γυρίσεις προς τα εμπρός δημιουργώντας ετσι δυο νησιά!
Επίσης καλό ειναι να βάλεις διπλάσια ποσότητα αραγωνιτη δημιουργώντας ισορροπία στον ύφαλο σου!
Μια χαρά ειναι το σαμπ και πολύ καθαρό Σπύρο,τα ανεμιστηράκια δεν νομιζω να μπορούν να κρατήσουν τα λίτρα σου το καλοκαίρι,ο θερμαντηρας καλυτερα στο μεσαίο διαμέρισμα!
Αυτόματη αναπλήρωση εχεις βάλει;
Ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο και εισαι σούπερ!
Μπράβο φιλαρακι πολύ όμορφη δουλεια!
Μια χαρά ειναι οι τιμές σου και πολύ φυσιολογικές διανύοντας το πρώτο στάδιο στρωσίματος,εβδομαδιαίες αλλαγές με χρήση βακτηρίων!
Καλη συνεχεια...
αντιφως εχω και ανθρακα , δεν τα εβαλα στην φωτο . κακη γωνια.
εδω στα βριλησσια το σπιτι κραταει καλες θερμοκρασιες , εχω αλλα δυο 120αρια και μεχρι 27 μαξ για πολυ λιγο ,κραταγε ως γλυκου νερου , αν δω τα σκουρα παω για ψυκτικο ... σειρα πρωτη εχει η αντιστροφη οζμοση αν και εχω καλο νερο εδω , προς το παρον φιλτρο camelot και τα σπαει το νερο του , πινουμε εναμιση χρονο με δαυτο και εχουμε βρει την υγεια μας zw

ιχιχιχι
μαζεψα παντος πολυ μπιχλα απο το σαμπ. οι καινουργιοι ειναι oi sw αλλα το συστημα το εχει και στους rw pp-15 με flow rate μεχρι 15000 l ενω οι sw μεχρι 13000 litra . δεν εχω καταλαβει τι εχει αλλαξει στα δυο μοντελα. τεσπα. παντος με μικρη διαφορα περνεις sw .ολο μοντες ειναι ο κινεζος
Είσαι σε καλό δρόμο αφού μηδένισε η αμμωνία τώρα πρέπει να μηδενίσουμε κ τα νιτρικά σιγά σιγά.
Ξεκινά τις επόμενες μέρες με 80λτ αλλαγή, μέτρημα μετά κ συνεχίζεις.
Αν δεν πέσουν τα νιτρικά μη ξεκινήσεις να βάζεις ζωντανά.
Συνέχισε κ τα βακτήρια όπως ρίχνεις.

Ετσι το εχω και εγω στο μυαλο μ να κανω και θα σε ακουσω , αλλαγες και πολλα τεστακια. και υπομονη να πεσουν τα νιτρικα , χαετο να βαλω η να περιμενω ?

SpirosLo
24-02-17, 09:01
αλλαγη στο aquascape :smt020

golf4470
24-02-17, 09:05
Πολυ καλύτερο. Αν μπορείς κ το αριστερό να αλλάξεις την γέφυρα απο πάνω. Καλό ειναι να φτιάχνεις εξέδρες για τα κοράλλια κ να μην πλακώνει η μια πέτρα πάνω στην άλλη.

SpirosLo
24-02-17, 10:08
αυτο θα γινει σαββατο αυριο . γτ χτες δεν ειχα χρονο για να κατσω να δεσω με δεμματικα . εχω και αλλα κομματια βραχου εντομεταξυ κατω στο γκαραζ και πρεπει να τα ανεβασω να δω τι θα με βολεψει καλυτερα.
η πλακα ειναι οτι εγω ενα FO φτιαχνω αλλα ολο το σεταπ ακομα δεν εστρωσα το κανω για κοραλια :P βεβαια θα ειναι ετοιμο για αργοτερα και βοηθαει και στην καλυτερη κυκλοφορια :smt041
εκεινο το απο πανω κομματι , ειναι το μεγαλυτερο κομματι ζβ π εχω και το αφησα απο πανω μονο και μονο για να το βαραει δυνατη κυκλοφορια . αλλα θα αλλαχτει αυριο
αυτο π με εχει λιγο ξενερωσει ειναι πως ειναι ψιλος ο αραγωνιτης και τον μετακινει ευκολα η κυκλοφορια . δεν ξερω μηπως τον αλλαξω σε λιγο πιο χοντρο. :smt120

voas
24-02-17, 22:24
Πολύ καλύτερο ετσι Σπύρο το aquascape,εισαι σε πολύ καλό δρόμο!
Αν το σκέφτεσαι να το κανεις,άλλαξε τον τωρα που ειναι νωρίς τον αραγωνιτη!
Καλη συνεχεια φιλε!

SpirosLo
08-03-17, 23:50
τεστακια σημερα μετα απο αλλαγη 80 λιτρα νερο
αμμωνια νιτρωδη αλατα 0
νιτρικα 5
ph 8.0
kh 12 ?
αλατοτητα με atc διαθλασομετρο 1026
25-26 c
τιγκα στην διατομικη απο προχτες , αλλα το νερο κρυσταλο . προσθεσα 25 ml βακτηρια και παμε...
σαββατο μετρησεις και καθαρισμα σαμπ και βλεπουμε απο εβδομαδα κλοουνακια και κανα σαλιγκαρι
σπιρογραφοι και σφουγγαρια π εφτασαν με το βραχο μενουν ακομα ανεπαφα και βλεπω πολυ περισσοτερα ζωηφια στο βραχο μ , σκουλικια και κοπηποδα φουλ. :smt020 36 μερα περασε και παμε στην 37 . εχουμε μελλον :p:p

voas
11-03-17, 01:29
Μπράβο μπράβο Σπύρο πολύ Ωραία παει το ενυδρείο και βάση σωστής κατεύθυνσης!
Μια Καλη αλλαγή νερου και βαλε δυο κλόουνακια για αρχη!
Συνέχισε την χρήση βακτηρίων βάση οδηγιών κανονικά!
Καλη συνεχεια φιλαρακι!

SpirosLo
11-03-17, 13:20
Νικο , σημερα εκανα αλλαγη αλλα 78 λιτρα και βλεπω 5 Νο3. βασικα δεν ανεβαινουν πια , εχει μεγαλη εξαρση διατομικης. βρηκα αρκετη bubble σε ενα βραχο να μεγαλωνει. ισως και γιαυτο .
Υπαρχει κανας φυσικος τροπος να την περιορισω ? αν κανω ενα δυνατο ατς θα την κοντρολαρει καθολου? , αλλα και την green hair π εχω στα βραχακια του ζωντανου ? :confused:
παιζει να ειναι και 4 τα Νο3 αλλα με το λυκοφως π εχει εδω δεν μπορω να ξεχωρισω το χρωμα καλα

voas
12-03-17, 10:44
Νικο , σημερα εκανα αλλαγη αλλα 78 λιτρα και βλεπω 5 Νο3. βασικα δεν ανεβαινουν πια , εχει μεγαλη εξαρση διατομικης. βρηκα αρκετη bubble σε ενα βραχο να μεγαλωνει. ισως και γιαυτο .
Υπαρχει κανας φυσικος τροπος να την περιορισω ? αν κανω ενα δυνατο ατς θα την κοντρολαρει καθολου? , αλλα και την green hair π εχω στα βραχακια του ζωντανου ? :confused:
παιζει να ειναι και 4 τα Νο3 αλλα με το λυκοφως π εχει εδω δεν μπορω να ξεχωρισω το χρωμα καλα

καλημέρα σπυρο!
δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο,χρειάζεται υπομονή έτσι ώστε η φύση να επιτελέσει το έργο της!
αυτό που ορθά έκανες ήταν να βάλεις ζωντανό βράχο έτσι ώστε να επισπεύσεις την διαδικασία ωρίμανσης!
τώρα υπομονή να φύγει και μέσα από την διαδικασία αυτή θα αρχίσει να δημιουργείτε η κοραλινη!

SpirosLo
12-03-17, 19:11
καλημέρα σπυρο!
δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι άλλο,χρειάζεται υπομονή έτσι ώστε η φύση να επιτελέσει το έργο της!
αυτό που ορθά έκανες ήταν να βάλεις ζωντανό βράχο έτσι ώστε να επισπεύσεις την διαδικασία ωρίμανσης!
τώρα υπομονή να φύγει και μέσα από την διαδικασία αυτή θα αρχίσει να δημιουργείτε η κοραλινη!

υπαρχει περιπτωση να διμιουργηθει κοραλινη με τα 108 watt τ5 φωτα μ ?
καλα αμα το δω και αυτο θα πεσω τα ανασκελα ...μακαρι να γινει . αν οχι θα το δω κανα χρονο μετα με το νεο led φωτιστικο :smt020

kostas82
12-03-17, 23:43
Καλή αρχή και από εμένα Σπυρο, κοραλλινη μία χαρά θα αναπτυχθεί με το φως που έχεις . Αν υπάρχει αρκετό μαγνήσιο και ανθρακική σκληρότητα στο νερό θα αναπτυχθεί πιό γρήγορα.

SpirosLo
14-03-17, 08:28
Καλή αρχή και από εμένα Σπυρο, κοραλλινη μία χαρά θα αναπτυχθεί με το φως που έχεις . Αν υπάρχει αρκετό μαγνήσιο και ανθρακική σκληρότητα στο νερό θα αναπτυχθεί πιό γρήγορα.

Ευχαριστω πολυ Κωστα , σημερα θα μπουν τα δυο κλοουν (https://www.google.gr/search?client=firefox-b&q=Amphiprion+Ocellaris&spell=1&sa=X&ved=0ahUKEwjB8a2jrtXSAhUFXRQKHZY9AEYQvwUIFygA)Amph iprion Ocelaris (https://www.google.gr/search?client=firefox-b&q=Amphiprion+Ocelaris&nfpr=1&sa=X&ved=0ahUKEwjB8a2jrtXSAhUFXRQKHZY9AEYQvgUIGCgB)
kαι μεσα στην εβδομαδα δυο τροχους και δυο αστρεα σαλιγκαρακια .
Υπολογιζω να μεινει ετσι κανα μηνα και μετα βλεπουμε μετρησεις και προχωραμε . το καλο ειναι πως εχει γεμισει μικρα ασπρα ζουζουνακια το τζαμι αμφιποδα κοπιποδα τιγκα ο βραχοσ και βλεπω και πολλα ασπρα σκουλικακια σαν νηματα στα βραχακια . Απο αλγες ποια ειναι ποιο χρησιμη ωστε να τραβαει τα νητρικα ? λογικα η χαετο ε? ποτε μπορω να την εισαγαγω στο συστημα ?

golf4470
16-03-17, 21:45
Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία τα ζουζουνάκια που περπατάνε στο τζάμι? Να δούμε μήπως είναι τπτ κακό. Μπορείς να βάλεις chaetto από τώρα αλλά χρειάζεται φως.

SpirosLo
17-03-17, 08:34
Μπορείς να βγάλεις μια φωτογραφία τα ζουζουνάκια που περπατάνε στο τζάμι? Να δούμε μήπως είναι τπτ κακό. Μπορείς να βάλεις chaetto από τώρα αλλά χρειάζεται φως.
Τα πιο πολλα ειναι τα γνωστα αλλα εχει και δυο τετοια

voas
17-03-17, 09:26
καλημέρα Σπυρο,στην φώτο δεν μπορώ να διακρίνω καλα,για δες εδώ https://www.google.gr/search?q=Hydroids+-+Medusa&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiPqtzW_9zSAhVJ2hoKHYRmBxwQsAQIHA&biw=1067&bih=503#spf=1
αλλιώς ρίξε μια ματιά εδώ http://www.lionfishlair.com/

SpirosLo
17-03-17, 10:18
Τα πιο πολλα ειναι τα γνωστα αλλα εχει και δυο τετοια
μηπως ειναι hydrozoa ?
καλημέρα Σπυρο,στην φώτο δεν μπορώ να διακρίνω καλα,για δες εδώ https://www.google.gr/search?q=Hydroids+-+Medusa&newwindow=1&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiPqtzW_9zSAhVJ2hoKHYRmBxwQsAQIHA&biw=1067&bih=503#spf=1
αλλιώς ρίξε μια ματιά εδώ http://www.lionfishlair.com/
εχω βρει και αυτο και ειναι πολυ καλο
http://www.masa.asn.au/masawiki/index.php/Hitchhikers_Guide_to_the_Reef_Tank
καλημέρα Νικο ,
ναι παιζει να ειναι Hydroid , νομιζω δεν κανω τπτ και το αφηνω ως εχει , σωστα ?

voas
22-03-17, 23:26
Φουλ παρατήρηση και σκανάρισμα του υφάλου,μπράβο Σπύρο!
Τι νεα εχουμε πως παει,κολύμπησε κανενα ζευγαράκι κλόουν;

SpirosLo
23-03-17, 14:54
κολυμπανε τρεις , ενας ειναι φιλοξενουμενοσ και οι δυο δικοι μ . πανε καλα προς το παρων
νιτρικα 05 σταθερα μετα απο δυο εβδομαδεσ σχεδον τρεισ χωρισ αλλαγη .
ph 8.1
αλατοτητα 1026-1027 με κινεζικο ρεφρακτομετρο.
η μοντιπορα εδωσε χρωμα και φτιαχνει το σπασιμο της , επουλωνει .
ριχνω σπεσιαλ μπλεντ εβδομαδιαια ... :p
Φουλ παρατήρηση και σκανάρισμα του υφάλου,μπράβο Σπύρο!
Τι νεα εχουμε πως παει,κολύμπησε κανενα ζευγαράκι κλόουν;
κανονικα πρπει να ερθεισ σπιτι να κερασω τσιπουρο και μεζε να το δεισ και εσυ με τα ματια σου. :smt020

αρχησε να πιανει κοραλινη σε αρκετα σημεια ο βραχοσ νεκροσ και ζωντανος λογο του ζωντανου μπολιασματοσ
Το μονο π δεν περιμενα να με δυσκολεψει ειναι το να βρω λιγο χαετο... περιεργος δεν βρισκω με τπτ ... αμα εχει κανεις , στειλτε ενα πμ να περασω να μ δωσετε λιγο ρε παλικαρια ...:smt120

voas
24-03-17, 12:23
καλορίζικα σπυρο να είναι τα κλοουνακια σου!
αλλαγές νερού πλέον εβδομαδιαίες για να μπεις σε κανονικούς ρυθμούς ισορροπίας τιμών!
να είσαι καλά φίλε ευχαριστώ, θα έρθω κάποια στιγμή και από κοντά να το δω!
χαετο δεν δουλεύω σπυρο,πάρε κανένα από τα μαγαζιά εδώ γύρω,αν έχει μπορεί να σου βγάλει!

SpirosLo
27-03-17, 10:15
Καλημερα , εγινε αλλαγη νερου 80 λιτρα μετρησεις μετα της αλλαγη

Nh3-Nh4 0.0ppm

Νο3 0,5ppm

ph 8.1
θερμοκρασια 24,7-25,7
διατομικη δεν υπαρχει πια , εξαφανιστικε .
το ρεφρακτομετρο γραφει 1027-1028 , εχει υπολογιστει αποκλιση κοντα στο 1,6 με βαση παλαιοτερο αρθρο συγκρισης ρεφρακτομετρον D-D και κινεζικο που ειναι το δικο μ .
η κοραλινη μ εχει παρει τα πανω τησ , σχηματιζεται παντου με χρωμα ροζ-μωβ :smt020
αλγες ακομα δεν εχω κανει εισαγωγη στο συστημα μ , βλεπω πολυ κοπιποδα στο σαμπ. εχει μερικα κομματια βραχου και εκει γινεται το παρτυ με τα ζωντανα φαγακια :D
ενα φραγκ μοντιπορας π ειχα σε ενα βραχο εχει αρχησει να φτιαχνει χρωμα και αναδομει το σπασιμο της .
επομενο ψαρι η ασπονδυλο ποτε μπορω να βαλω ?

voas
27-03-17, 11:03
στην θερμοκρασία γιατί βάζεις απόκλιση 1ος βαθμού?
το ρεφρακτόμετρο το καλυμπραρεις με νερό όσμωσης,το ιδανικότερο για reef είναι μεταξύ 1,026-1,027!
ζωντανά σταδιακά μπορείς να βάζεις,πάντα με πολύ καλή προετοιμασία ειδικά τα ασπόνδυλα!
καλή συνέχεια σπυρο!

SpirosLo
27-03-17, 11:19
να βαλω αποκλιση 0,5 στον elliwel ?
το ρεφρακτομετρο εχει αποκλιση 1,6 απο το d-d με βαση πιο παλιο αρθρο . οποτε ειναι πραγματικη 1026 οταν γραφει 1027,6
καλιμπραρισμενο παντα με νερο απιονισμενο η οζμωσης
φυσικα παντα ευπροσδεκτη καθε επισκεψη με το ρεφρακτομετρο σου να δουμε ποσο χανει το κινεζακι μ αδερφε, παντα με τσιπουρο και μεζε και εν αναμονη ειμαι να ξεριες νικολα. αμα σου κατσει ευκαιρια ειναι ανοικτο το σπιτι .

voas
27-03-17, 14:39
να βαλω αποκλιση 0,5 στον elliwel ?
το ρεφρακτομετρο εχει αποκλιση 1,6 απο το d-d με βαση πιο παλιο αρθρο . οποτε ειναι πραγματικη 1026 οταν γραφει 1027,6
καλιμπραρισμενο παντα με νερο απιονισμενο η οζμωσης
φυσικα παντα ευπροσδεκτη καθε επισκεψη με το ρεφρακτομετρο σου να δουμε ποσο χανει το κινεζακι μ αδερφε, παντα με τσιπουρο και μεζε και εν αναμονη ειμαι να ξεριες νικολα. αμα σου κατσει ευκαιρια ειναι ανοικτο το σπιτι .

κοίτα,εάν δουλεύεις αποκλειστικά μόνο τον θερμαντήρα στον κοντρολερ,να του βάλεις απόκλιση 0,2,εάν όμως τον έχεις εφεδρικό και δουλεύεις από το chiller και την θέρμανση (αυτό κάνω εγώ) να τον έχεις στο 0,7 σαν ασπίδα προστασίας!
χαχαχαχα.............θα έρθω Σπύρο,ένα καφεδάκι θα πιούμε γιατί άμα αρχίσουμε τα τσίπουρα μόνο μετρήσεις δεν θα κανουμε!:D
να ωριμάσει λίγο ακόμα ο ύφαλος σου για να μην σου έρθω και με άδεια χέρια!;)

Sakisdraminos
28-03-17, 01:33
Σπύρο καλή συνέχεια φίλε!
Μια ερώτηση πιο ρεφρακτομετρο έχεις;

SpirosLo
28-03-17, 07:25
Σπύρο καλή συνέχεια φίλε!
Μια ερώτηση πιο ρεφρακτομετρο έχεις;
αυτο απο τον φισ στριτ με το κουτακι του και το κατσαβιδακι και την πιπετα .
;)
ειναι αυτο που γραφει ...with ATC

SpirosLo
05-04-17, 13:01
Χθεσινες μετρησεις
θερμ. 25,5-26
αλατοτητα 1025-1026 αναμεσα καπου
νιτρικα 5ppm-7ppm
KH 11
CA δεν μετραω ακομα .
ph 8.0-8.1 λογικα το βραδυ πρεπει να πεφτει και στο 7,7-7,9

σας εβαλα ενα βιντεο π τραβηξα προχειρα
https://www.youtube.com/watch?v=tiLTMELjJ8g
τωρα κολυμπανε ενας γιατρος τρια κλοουν και ενας καρδιναλιος μαζι με δυο cleaner lysmata amboinensis και κατι σαλιγκαρια

voas
10-04-17, 11:49
μπραβο Σπύρο μια χαρά φιλαράκι!
έχει πάρει τον δρόμο του και κυλάει.........
απο μετρήσεις πως είμαστε?

SpirosLo
10-04-17, 14:36
salinity 1025
25 c
ph 8.1
no3 5-7 ppm

po4 και ca δεν εχω μετρησει καθολου μεχρι τωρα. η μοντι παει χαρμα παντος
προσθηκη βακτηρια καθε εβδομαδα special blend
αλλαξα το διαφορικο στον ελιγουελ και το εβαλα στο μισο βαθμο οπως ειχαμε πει. η μοντι εχει κανει μικρα εξογκοματακια και εχει παρει ωραιο χρωμα.
προσθεσα μερικα ψαρακια tuca ενα κοπαδακι 5 τεμαχια. και ενα ζευγοσ καρδιναλιουσ . :smt020 σε λιγο καιρο αφου δω θερμοκρασιεσ καλοκαιριου θα αρχησω να κοιταζω και για ψυκτικο αν χρειαστει γιατι γενικα εχω καλεσ θερμοκρασιες στο σπιτι .
τωρα θελω να φτιαξω λιγο ακομα τον βραχο μ γτ μου μπαινουν συνεχεια ιδεες για τροποποιηση και οσο αυξανονται τα ζωντανα μεσα θα ειναι και ποιο στρεσσογονες οι αλλαγες .
χτες εκανα μια μικρο αλλαγη στο βραχο και ο labroides demidiatus μ με ξεψειρησε στο χερι παρεα με μια γαριδα . δεν ελεγαν να πανε ποιο περα να δουλεψω .
καποτε στο γλυκο με το π εβαζα χερι φευγαν ολα μακρυα , τωρα το αντιθετο . :p

Master
10-04-17, 16:41
ο νεκροσ βραχοσ σας , οταν τον βρεξατε , εβγαλε μυρωδια και βρωμα ??? εμενα εβγαλε πολυ πραγμα παντος... ακομα μυριζει.... αυριο θα πεσει πλυσιμο αν και τελειως καθαροσ δεν νομιζω να ειναι ποτε ....εχει ιχνοι απο διαφορους οργανισμους , απειρους σπειρογραφους μερικα μυδια η πεταλιδεσ νεκρες χωμενεσ μεσα του.... με εχει συναρπασει ολο το κονσεπτ ... ;)

ευχαριστω πολυ φιλε μου :rolleyes:

Με βραστο νερο θα κανεις δουλεια

SpirosLo
11-04-17, 10:48
Με βραστο νερο θα κανεις δουλεια
αδερφε ευχαριστω για την πληροφορια , αλλα τωρα πια μετα απο δυο μηνες ο υφαλος λειτουργει κανονικα και ξεπερασαμε και το πλυσιμο του βραχου και τα παντα.
με καυτο βραστο νερο οπως λες εγινε η δουλεια μεσα στην μπανιερα .
αλλα και παλι εβγαλε μετα λιγο βρωμα και την μαζεψε το σκιμμερ . καλα ηταν . τωρα ολα πανε στο ρυθμο τους και το ενυδρειο εχει κανονικη λειτουργια .

SpirosLo
21-04-17, 10:10
μια ανανεωση με φωτο που εχω καιρο να βαλω
Νο3 5 σταθερα
sal 1025
kh 10
ph 8.0 - 8.1
25.5 - 26 c
:smt020

SpirosLo
21-04-17, 10:17
ετσι ηταν η μοντι οταν επεσε στα χερια μ πριν δυο μηνεσ περιπου

GiorgosT
21-04-17, 10:25
μια ανανεωση με φωτο που εχω καιρο να βαλω

Πολύ όμορφο Σπύρο.

SpirosLo
21-04-17, 11:48
Πολύ όμορφο Σπύρο.
Σε ευχαριστω πολυ φιλε μου , με τοσα ομορφα ενυδρεια εδω μεσα περνουμε συνεχεια ωραιες ιδεες για τα στησιματα μας .
Θελο να βαλω Chaetodon Auriga η Siganus Vulpinus αλλα δεν ξερω αν θα ειναι και πολυ reef safe επιλογες , εχει κανεις στο reef του τετοια ψαρακια ???
:confused:

voas
21-04-17, 12:06
καλημέρα Σπύρο και χρόνια πολλά!
μια χαρά στρώνει το ενυδρείο σου,μπραβο φιλαράκι!
όποτε σε ξαναβγάλει ο δρόμος σου ,έλα να σου δώσω και αλλες δυο διαφορετικές μοντι για αρχη!
ανεβασε λίγο την αλατοτητα μεταξύ 1,026-1,027.....
το πρώτο ψάρι δεν είναι reef safe ,το δεύτερο το βάζουν αλλά θέλει προσοχή αν και γενικά βαράει,είναι διαπιστωμένο και μάλιστα το συζητούσαμε και τις προαλες με κάποιον φίλο που το έχει χρόνια!

SpirosLo
21-04-17, 13:04
καλημέρα Σπύρο και χρόνια πολλά!
μια χαρά στρώνει το ενυδρείο σου,μπραβο φιλαράκι!
όποτε σε ξαναβγάλει ο δρόμος σου ,έλα να σου δώσω και αλλες δυο διαφορετικές μοντι για αρχη!
ανεβασε λίγο την αλατοτητα μεταξύ 1,026-1,027.....
το πρώτο ψάρι δεν είναι reef safe ,το δεύτερο το βάζουν αλλά θέλει προσοχή αν και γενικά βαράει,είναι διαπιστωμένο και μάλιστα το συζητούσαμε και τις προαλες με κάποιον φίλο που το έχει χρόνια!

Φιλε μ σε ευχαριστω πολυ , ειδες την προσεξα την μικρη , το αλλο κομματι εκανε ασβεστοποιηση εκει π το ακουμπησα χωρισ να βαλω κολλα.
Αρα , αφου τσιμπανε , καλυτερα να περιμενω να βρω ενα κιτρινο τανγκ π ειναι ποιο safe .
και λιγο μουσικουλα να ευθυμισουμε
https://www.youtube.com/watch?v=9q2h6oGD6UAzw

Παντος , Νικολα εσυ και ο Σακης εισαστε οι εμπνευστες μ και οι ανθρωποι που ακουω κατα γραμμα για την εξελιξη του reef μου , σε λιγο ισως χρειαστει να μεταπιδησουμε κατηγορια

voas
01-05-17, 18:52
Να εισαι καλα Σπύρο!
Ειναι χαρά μας να βοηθάμε όπου μπορουμε,σκοπό μας ειναι ολοι μας να διατηρούμε εναν υγιή ύφαλο όσο το δυνατόν πιο ανέπαφα και απροβλημάτιστα γίνεται!
Πως παει το ενυδρείο;
Σε τι φαση είμαστε,μπορεις σιγα σιγα να βάλεις μερικά εύκολα κοραλλακια εαν θέλεις!

SpirosLo
02-05-17, 14:14
Να εισαι καλα Σπύρο!
Ειναι χαρά μας να βοηθάμε όπου μπορουμε,σκοπό μας ειναι ολοι μας να διατηρούμε εναν υγιή ύφαλο όσο το δυνατόν πιο ανέπαφα και απροβλημάτιστα γίνεται!
Πως παει το ενυδρείο;
Σε τι φαση είμαστε,μπορεις σιγα σιγα να βάλεις μερικά εύκολα κοραλλακια εαν θέλεις!

Φιλε μ , ειμαι ατυχος , επαιξα κοτρωνα γραμματα και εφαγα την κοτρωνα στο κεφαλι , δεν ειχα γκαραντινα , και κολησα ich και τωρα εχω ολα τα ψαρακια στην γκαραντινα νοσοκομειο. εχω ξεκινισει απο χτες να ριχνω την αλατοτητα σιγα σιγα .
το ενυδρειο ειναι οκ . οι γαριδεσ και τα σαλιγκαρακια μ και το πρασινο καβουρακι ειναι ολα οκ. απλα τα ψαρακια ειναι σε κιρσιμη καταστση , τρωνε κανονικα και με το νομο και στην γκαραντινα . σκεφτομαι πως επρεπε να την ειχα στησει απο την αρχη αλλα στερνη μ γνωση να σε ειχα πρωτα λενε . zw ... σημερα ειναι η δευτερη μερα π στεγαζοντε στο νοσοκομειο και εχω βαλει και ενα κομματι βραχο μεσα για να βοηθηση με την βιολογια αμμωνια και τα σχετικα. χτεσ πριν βαλω το βραχο σε ενα βραδυ εφτασε στο 0,5 σημερα θα κανω τεστακι παλι . το απογευμα αγοραζω ammo stop η κατι τετοιο να ριξω , εχω βαλει βακτηρια και γενικα ειμαι σε πανικο zw

kostas82
02-05-17, 15:27
Καλύτερα να ξαναβάλεις τα ψαράκια στο ενυδρείο σου πίσω, πλέον κόλλησαν ικ και δεν αλλάζει , κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν θέμα αρκεί να μην τα στρεσσαρεις, τάιζε με φρέσκια τροφουλα και καμιά βιταμίνη και θα περάσει, την καραντίνα την έχουμε προληπτικά . Αν δεν είχες πειράξει και τον βράχο δεν θα είχε ανέβει και αμμωνία.
Βάλε πίσω τον βράχο όπως τον είχες στον ενυδρείο και κάνε μια αλλαγή νερού.
Επίσης είναι απαραίτητο να μετράς ασβέστιο και μαγνήσιο για την καλή υγεία των σπς.
Ψυχραιμία και όλα καλά θα πάνε.

SpirosLo
02-05-17, 16:43
Καλύτερα να ξαναβάλεις τα ψαράκια στο ενυδρείο σου πίσω, πλέον κόλλησαν ικ και δεν αλλάζει , κατά πάσα πιθανότητα δεν θα έχουν θέμα αρκεί να μην τα στρεσσαρεις, τάιζε με φρέσκια τροφουλα και καμιά βιταμίνη και θα περάσει, την καραντίνα την έχουμε προληπτικά . Αν δεν είχες πειράξει και τον βράχο δεν θα είχε ανέβει και αμμωνία.
Βάλε πίσω τον βράχο όπως τον είχες στον ενυδρείο και κάνε μια αλλαγή νερού.
Επίσης είναι απαραίτητο να μετράς ασβέστιο και μαγνήσιο για την καλή υγεία των σπς.
Ψυχραιμία και όλα καλά θα πάνε.

το κυριος ενυδρειο δεν εχει ανεβασει αμμωνια ειναι οκ απο τεστακια . η γκαραντινα ανεβασε και γιαυτο πηρα ενα κομματι βραχο απο το σαμπ να υποστηριξη το " νοσοκομειο " . νομιζω πως μετα απο το στρεσσαρισμα του ψαρεματος ολα τα αλλα θα ιεναι παιχνιδι . αλλα διαβαζοντας ειδα απειρα αρθρα για θεραπεια με υποαλλατοτητα και σκεφτικα πως τωρα π δεν εχω πολλα μεσα ειναι πιο ευκολο να γινει η θεραπεια βαζοντας τα σε μια γκαραντινα 77 70χ50χ40 που εχω και καθεται :smt120 ειμαι σε δηλιμα τωρα δεν ξερω τι να κανω , τα εχω ειδη ψαρεμενα

SpirosLo
05-05-17, 08:22
σημερα βρισκομαστε σε αλατοτητα 1015 στην γκαραντινα και θερμοκρασια 27 κελσιου . το απογευμα θα πεσουμε λιγο ακομα στην αλατοτητα. και σταδιακα απο σαββατο βραδυ η κυριακη θα ειναι σε 1009 για να κανουμε της 8 εβδομαδες .
μου κανει εντυπωση και με μπερδευει απιστευτα το γεγονος πως οι περισσοτεροι μ ειπαν να αφησω τα ψαρια στο ενυδρειο και απλα να δωσω σκορδο.
Για να Ανακεφαλαιωσω λοιπον , Σκορδο κανονικα ΔΕΝ πρεπει να χορηγουμε συνεχεια διοτι κανει αναιμικο το ζωντανο , δεν μεταβολιζεται απο τον οργανισμο σωστα, μπαινει μονο για να αλλαξει την γευση και να ξυπνησει το ψαρι π δεν τρωει , το οποιο σε συνδοιασμο με την χαμηλη αλατοτητα τσακιζει το συκωτι του ψαριου .
Επομενο θεμα , το ιδιο το παρασιτο . δεν πεθαινει με μαγικα ζουμια και μαντζουνια ουτε με λιτανιεσ και ευχελαια . ο χρονο ζωης του σε ενα ενυδρειο χωρις νεα εισαγωγη ψαριου ειναι τα 4 χρονια με τα υφισταμενα ψαρια μεσα , αν αντεξουν την πολιορκια . Οσοι το εχετε στα ενυδρεια σας , καλο ειναι να το λετε σε καποιον π του πουλατε βραχο ψαρια η κοραλια με βραχακια , διοτι οι κυστες του πρωτοζωου ( ειναι πρωτοζωο το παρασιτο) μεταφεροντε απο ενυδρειο σε ενυδρειο.
αυτα τα ολιγα , διοτι σχεδον εβδομαδα τωρα εχω λαβει μηνυματα και εχω ακουσει οτι λεει και ο καθε πετσοπας που σου εχει πουλησει ψαρι με το παρασιτο. επισεις να μην ξεχασω , η θερμοκρασια δεν επειρεαζει τον κυκλο στο θαλασσινο ick-ich , μονο απειροελαχιστα ως προς την συχνοτητα κυκλου αντι για 24ωρο σε 18 ωρο με θερμοκρασια στους 27. μην ξεχναμε οτι το να βαλεις το ενυδρειο να τρεχει στους 29 με γαριδεσ και ασπονδυλα μεσα ειναι οτι ποιο επιπονο για αυτα .
Πιστευα πως θα εβρισκα εστω και εναν εδω να ενθαρυνει την γκαραντινα και τον σωστο τροπο θεραπειας με υποαλατοτητα .
αυτα τα ολιγα . ελπιζω να σας εδωσα λιγο ψωμι για σχολια
φιλικα παντα
Σπυρος

Hudds
05-05-17, 09:58
Σπυρο χαίρομαι πολυ που είσαι σωστά διαβασμένος περί σκόρδου και μαγικών ζουμιών. Η πραγματικότητα ειναι ακριβώς όπως τα λες.

Όπως επίσης συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή σου για καραντίνα.
Η μέθοδος της υποαλατότητας έχει καποια θεματάκια με το πιο σημαντικό οτι πρέπει να είσαι 100% σίγουρος οτι διατηρείται συνέχεια το 1.009.
Όπως γνωρίζεις υπάρχει και η μέθοδος της μεταφοράς ψαριών και η μέθοδος με θεραπεία cupramine. Προσωπικά χρησιμοποιώ την τελευταία.

Επίσης θα γνωρίζεις οτι θα πρέπει να αφήσεις χωρις ψάρια το κυρίως ενυδρειο τουλαχιςτον για 10 εβδομάδες για να καθαρίσει. Επίσης οταν ξαναμπούν τα ψάρια να ειναι όντως καθαρά και πριν μπει νέο ψαρι να περνάει απο θεραπεια.

Όπως σε ολα τα θεματα ομως, η καλύτερη θεραπεία ειναι η πρόληψη...

Προσωπικά εχω καταφέρει να εχω ενα ick free ενυδρειο εδω και 3,5 χρονια, αλλα μάλλον προσφάτως έκανα μια μ*λ*κ** και παίζει να μετέφερα κύστες... Θα δείξει.

Εύχομαι να σου πάνε ολα καλά και οτι χρειαστείς εδω ειμαστε.

kostas82
05-05-17, 10:43
σημερα βρισκομαστε σε αλατοτητα 1015 στην γκαραντινα και θερμοκρασια 27 κελσιου . το απογευμα θα πεσουμε λιγο ακομα στην αλατοτητα. και σταδιακα απο σαββατο βραδυ η κυριακη θα ειναι σε 1009 για να κανουμε της 8 εβδομαδες .
μου κανει εντυπωση και με μπερδευει απιστευτα το γεγονος πως οι περισσοτεροι μ ειπαν να αφησω τα ψαρια στο ενυδρειο και απλα να δωσω σκορδο.
Για να Ανακεφαλαιωσω λοιπον , Σκορδο κανονικα ΔΕΝ πρεπει να χορηγουμε συνεχεια διοτι κανει αναιμικο το ζωντανο , δεν μεταβολιζεται απο τον οργανισμο σωστα, μπαινει μονο για να αλλαξει την γευση και να ξυπνησει το ψαρι π δεν τρωει , το οποιο σε συνδοιασμο με την χαμηλη αλατοτητα τσακιζει το συκωτι του ψαριου .
Επομενο θεμα , το ιδιο το παρασιτο . δεν πεθαινει με μαγικα ζουμια και μαντζουνια ουτε με λιτανιεσ και ευχελαια . ο χρονο ζωης του σε ενα ενυδρειο χωρις νεα εισαγωγη ψαριου ειναι τα 4 χρονια με τα υφισταμενα ψαρια μεσα , αν αντεξουν την πολιορκια . Οσοι το εχετε στα ενυδρεια σας , καλο ειναι να το λετε σε καποιον π του πουλατε βραχο ψαρια η κοραλια με βραχακια , διοτι οι κυστες του πρωτοζωου ( ειναι πρωτοζωο το παρασιτο) μεταφεροντε απο ενυδρειο σε ενυδρειο.
αυτα τα ολιγα , διοτι σχεδον εβδομαδα τωρα εχω λαβει μηνυματα και εχω ακουσει οτι λεει και ο καθε πετσοπας που σου εχει πουλησει ψαρι με το παρασιτο. επισεις να μην ξεχασω , η θερμοκρασια δεν επειρεαζει τον κυκλο στο θαλασσινο ick-ich , μονο απειροελαχιστα ως προς την συχνοτητα κυκλου αντι για 24ωρο σε 18 ωρο με θερμοκρασια στους 27. μην ξεχναμε οτι το να βαλεις το ενυδρειο να τρεχει στους 29 με γαριδεσ και ασπονδυλα μεσα ειναι οτι ποιο επιπονο για αυτα .
Πιστευα πως θα εβρισκα εστω και εναν εδω να ενθαρυνει την γκαραντινα και τον σωστο τροπο θεραπειας με υποαλατοτητα .
αυτα τα ολιγα . ελπιζω να σας εδωσα λιγο ψωμι για σχολια
φιλικα παντα
Σπυρος Σπύρο καραντίνα κάνουμε για να κρατήσουμε τα παράσιτα εκτός του κυρίους ενυδρείου σωστά; Εφόσον πέρασε στο ενυδρείο πλέον γιατί να ξανα ταλαιπωρησεις τα ψαράκια σού ; Εμένα κατά καιρούς βγάζει οκ το μπλου τανκ αλλά περνάει χωρίς πολλά πολλά. Στα τόσα χρόνια δεν έχασα ψάρι από ικ. Για εμένα καλά κάνεις και ετοιμάζεις καραντίνα μόνο καλό θα κάνει , από την άλλη πλευρά όμως των ζωντανών σου δεν ξέρω πόσο καλυτερο είναι να τα κρατάς σε υφάλμυρο νερό μέχρι να δούμε πόσο αντέχουν . Η υπερβολή και ο Πανίκος είναι κακοι σύμμαχοι το λέω για καλό για να χαιρόμαστε τα ενυδρεία μας και όχι να μας αγχωνουν .

SpirosLo
05-05-17, 12:05
εχεις δικιο κωστα , το στρεσσ απο την γκαραντινα ειναι κατι ζορικο , ομως , μην ξεχνας οτι τα ψαρακια οταν αρχησει η υποαλατοτητα , νιωθουν πολυ καλυτερα γιατι δεν σπαταλουν ενεργεια για να ρυθμησουν την υδροστατικη πιεση και την οσμωση στο κορμι τους διοτι δεν χρειαζεται να σπαταλουν ενεργεια αποβαλοντας αλας απο το σωμα τους . ετσι πολεμουν ακομα καλυτερα της ασθενειες .
Το γεγονος πως καποιος εχει ενα ενυδρειο δυσκολο στο να ψαρεψει τα ψαρακια και γενικα ειναι ενα θεμα να τα βγαλεις απο μεσα , το ειδα απο πρωτο χερι , αυτο δεν σημαινει πως πρεπει να αφησουμε μεσα το παρασιτο να αλονιζει . μην ξεχναμε παντα πως , ουτως η αλλος , μια διαφοροποιηση στης παραμετρους η ενα στρεσσ απο αλλο ψαρι σε συνδοιασμο με καποια αλλη ασθενεια μπορει να αποδεκατησει τον πληθυσμο του ενυδρειου μας . τωρα για το θεμα κοστους των ψαριων , δεν εχει να κανει με το αν το ψαρι ειναι ακριβο η φτηνο, εχει να κανει με το να μην υπαρχει το παρασιτο ωστε αν μπει αργοτερα ψαρακι πιο ευαισθητο να μην γινει θηραμα του παρασιτου .
.Υπ οψιν , το ich - ick που εμφανιζουν ψαρακια τανγκ κατω απο στρεσσ , δεν ειναι κατι π πρεπει να περναει στο ντουκου , ουτε κατι που γενναει το ψαρι απο μονο του , ειναι το παρασιτο π βρισκει αδυναμια στον οργανισμο του ψαριου και αρχιζει να κανει κυκλο με εμφανει σημαδια . τα σημαδια δεν ειναι το παρασιτο , ειναι οι τρυπες που αφηνει οταν αλλαζει σταδιο και πεφτει στο ενυδρειο και μετα μεταφερεται σε ολα τα ψαρακια . ΔΕΝ υπαρχει περιπτωση , ψαρι π περναει απο υποαλατοτητα να μεταφερει παρασιτο τετοιο. οτι και να σας λενε ολοι δεν υφισταται τετοιο πραγμα. απλα οταν παμε σε μαγαζια να ψωνισουμε λογο σχετικα χαμηλης αλατοτητας το παρασιτο παραμενει στο ψαρι χωρις εμφανει σημαδια διοτι το ψαρι εχει περισσοτερη ενεργεια για να πολεμησει λογο του οτι δεν την σπαταλαει στην αποβολη αλατιου . ετσι δεν φαινεται με την πρωτη πρατηρηση στο μαγαζι .
Προς θεου , εδω δεν τσακωνομαστε και δεν παρεξηγιομαστε να μην εχει κανεις θεμα . ακουω γνωμες απο ολους και μ αρεσει να το συζηταμε , γιατι μονο ετσι βρισκοντε λυσης στα προβληματα μας .
Και κατι ακομα. Δεν ισχυει δεν γινεται πουθενα , αλλα , κανονικα τα μαγαζια θα επρεπε καπως να μπουν στην διαδικασια να κανουν αυτα την γκαραντινα πριν τα δωσουν στους πελατες , διοτι Αυτα τα μαγαζια ειναι π εχουν εξαπλωσει παντου το παρασιτο και μετα μασ πουλανε μαγικα ζουμια και θεραπειες .

voas
05-05-17, 12:06
Εαν ξεκινήσεις σωστά από την αρχη την θεραπεία,σε φ.ο. μπορεί να έχει αποτέλεσμα!
σε ένα reef είναι λίγο δύσκολο να την ακολουθήσεις γιατί συντελούν και άλλοι παράγοντες!

SpirosLo
05-05-17, 12:09
και μην ξεχναμε οτι στο μαγαζι το ψαρι μενει πολυ λιγο , οχι πως δεν θα εμφανιστει εκει το παρασιτο , εχω δει απειρα μαγαζια με τανγκ και εχω δει αρκετα τανγκ να τυρανιοντε απο το παρασιτο . το οποιο ενυδρειο π τα εχουν επικοινωνει και με τα αλλα ενδυρειακια π εχει το μαγαζι και ετσι το παρασιτο παει παντου .
zw

voas
05-05-17, 12:24
Σπυρο χαλάρωσε λίγο,δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι!
μπουρουμε εμείς να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα των μαγαζιών ή τον τρόπο με τον οποίο τα αιχμαλωτίζουν και τα μεταφέρουν?
η θεωρία απο την πράξη απέχουν κατά πολύ,ειδικά όταν συντελούν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες!

SpirosLo
06-05-17, 12:20
Σπυρο χαλάρωσε λίγο,δεν χρειάζεται να τρελαίνεσαι!
μπουρουμε εμείς να διορθώσουμε τα κακώς κείμενα των μαγαζιών ή τον τρόπο με τον οποίο τα αιχμαλωτίζουν και τα μεταφέρουν?
η θεωρία απο την πράξη απέχουν κατά πολύ,ειδικά όταν συντελούν και άλλοι αστάθμητοι παράγοντες!

χαλαρα δικιεεεε μου , εννοητε. δεν μπορουμε. το μονο π μπορουμε ειναι να προστατευομαστε προληπτικα εμεις και τα ενυδρεια μας με οποιο τροπο γινεται .
Ενταξυ ειμαι λιγο υπερβολικος , νομιζω πως τελικα θα ζησω με το ich .... διαβαζοντας και ακουγοντας της αποψης σας , ειδα πως τελικα ειναι τοσο δυσκολο να το κρατησω ich free . εστω και μια σταγονα νερο απο αλλο ενυδρειο με το παρασιτο φτανει να αρχησει παλι απο την αρχη . αρα , δεν εχει πολυ νοημα να χαλαω καθε λιγο και λιγακι το ενυδρειο για να μαζεψω τα ψαρια . εντοπισα τι εφταιξε στον παροξυσμο μ . εχασα πολλα ανθιας , αλλα τελικα οχι απο ich . πηγα τα ψαρακια σε μια φιλη μικροβιολογο και ειδα πως δεν ειχαν καν υποστει ζημια απο αυτο.... Πεθανανε απο την πεινα!!! τραγικο ?? κιομος , ετσι με επιασε η "αντραλα" ποου λενε και στην λαρισα :smt020

Τωρα πρεπει να αρχησω να ανεβαζω αλατοτητα στην γκαραντινα ωστε να τα προσαρμοσω παλι στην αλατοτητα του κυριος ενυδρειου.... εχω αρχησει απο χτες κιολας .....
Σας ευχαριστω ολους για την διατυπωση των αποψεων σας παντος ....
με καθυσηχασατε αρκετα μπορω να πω ....
:smt041

voas
07-05-17, 19:43
Να εισαι καλα φιλε Σπύρο και σε τιμά το γεγονός αυτο!
Καλη συνέχεια να εχεις,περιμένουμε νεα!

SpirosLo
10-05-17, 13:48
σημερα ειμαστε καπως ετσι .
έπρεπε να έχω αλλάξει αντιφωσφορο εδώ και δυο εβδομάδες!

SpirosLo
10-05-17, 13:55
με το που σβηνουν τα φωτα εξαφανιζεται η διατομικη και με το που αναβουν μεσα σε λιγη ωρα , τσοοουπ νατην παλι ...
τι ειναι αυτο π την τροφοδοτει ομως ? και πιανει μονο τον αραγωνιτη και λιγο τα τζαμια ....

voas
19-05-17, 16:17
Μια χαρά Σπύρο,ομορφαίνει επικίνδυνα ο ύφαλος όσο ωριμάζει!
Κανε λιγο υπομονη να σταθεροποιηθεί η βιολογία σου και μετα θα εισαι κομπλέ!
Φωσφορικά μετράς και που βρίσκεσαι;

SpirosLo
22-05-17, 15:53
σημερα παω να παρω τεστακι γιατι ενα π ειχα ειναι λιγμενο και δεν εχει νοημα να μετρησω . σαλιφερτ η κατι αλλο να παρω ?
αν και απο οτι καταλαβα , με 4 αλλαγεσ π εχω κανει με οσμοση μαλλον εχει ακομα πραμα μεσα το νερο απο το βρυση .,.. λογικα θα στρωσει σε λιγεσ ακομα αλλαγεσ . παρα ταυατα τι να παρω απο τεστακι ?

Sakisdraminos
22-05-17, 23:13
Salifert!!!!
No3 Kh Ca Mg ..

SpirosLo
25-05-17, 08:54
Salifert!!!!
No3 Kh Ca Mg ..
προσεχως , λογικα το απογευμα σακη , πηγα προχτεσ και ειχαν τελειωσει τα τεστακια φωσφορικων ... κινησε ο εβραιος στο παζαρι και ηταν η μερα σαββατο ... πρεπει να προμηθευτω kh γιατι εχω της σερα , ασβεστιου και μαγνησιου .
και σουκου θα παιζω με τα τεστακια ολημερις .

voas
25-05-17, 23:44
Σπύρο καλυτερα κάποια στιγμή να πάρεις ενα φωτομετρο για απόλυτη ακρίβεια!

Hudds
27-05-17, 18:04
Σπύρο καλυτερα κάποια στιγμή να πάρεις ενα φωτομετρο για απόλυτη ακρίβεια!

+1
Salifert PO4 μην παρεις καθόλου, πεταμένα λεφτά.

Sakisdraminos
28-05-17, 09:44
Ισχύει!!!

kostas82
28-05-17, 21:27
Καλά πάμε , να ξέρεις τον τίτλο θα στον αλλάξω στο θέμα σου ... είδα ένα φραγκακι μοντιπορα μέσα χεχε :grin:

SpirosLo
29-05-17, 07:33
καλημερα , ναι πολυ καλα ειδες , δυο φραγκακια ειναι και πανε και πολυ καλα .
Τεστ χημικα
Ασβεστιο 1400
Μg 430
kh 7
No3 05
1026
25.5-26
... σημερα δινω πισω το hi713 και περνω το hi736 για Po4
ε , ναι εκανα χαζομαρα και απο την βιασυνη μ πηρα λαθος φωτομετρο :smt020

το σουκου εφτιαξα ενα υποτυπωδες φεγγαροφως με δυο αδιαβροχα λεντ για αμαξι η μηχανακι μπλε χρωματος , 12 v , ανοιγουν με 8,3 βολτ ταση , εβαλα ενα ντιμμερ και τα εχω στο τερμα χαμηλο , ισα να δειχνει ενα απαλο λυκοφως

voas
04-06-17, 23:04
Μπράβο Σπύρο μια χαρά ολα!
Βάλε μας καμια φωτο να χαζεψουμε λιγο!

SpirosLo
09-06-17, 07:41
μερικες φωτο με βραδυνα φωτα. αλλα για ενα περιεργο λογο βγαινουν πολυ πιο μπλε απο οτι ειναι , μαλλον πρεπει να ρυθμησω το κινητο μ

Sakisdraminos
09-06-17, 10:00
οι φωτογραφίες δύσκολα να βγαίνουν καθαρές με moon Light.

SpirosLo
09-06-17, 10:33
οι φωτογραφίες δύσκολα να βγαίνουν καθαρές με moon Light.
και φαντασου οτι εχω και μπλε και ασπρα λεντ και ειναι στην ιδια ενταση βολτ .παντος οταν το χαζευω το βραδυ σακη ειναι ιδιο με το φως του φεγγαριου , αυτο το πολυ ασπρο ελαφρα μπλεδιζων , μαλλον πρεπει να φτιαξω ρυθμησεις στην καμερα του κινητου να το προσαρμοσω λιγο στο πιο ασπριδερο :smt020

SpirosLo
12-06-17, 14:36
Το σαββατοκυριακο χαζευα λιγο την χαετο , την ειχα παρει πριν κανα μηνα σαν μπαλακι του γκολφ και τωρα ειναι σαν μπαλα ραγκμπι. ομως μαλλον εχω κανει βλακεια και την μεγαλωνω με ενα κοκκινο 10βατο προβολακι και πιανει λιγο κυανο σε κανα δυο βραχακια που εχω μεσα στο σαμπ . τι κελβιν ιεναι καλυτερα για χαετο ? 6500 η 4500 ? η κοκκινο ? το κυανο που ειδα να το σιφωναρω ? να παιξει καμια συσκοτηση κανα δυο μερεσ θα βοηθησει ?

και εβγαλα και μια φωτο να δειτε π ειμαι μεχρι τωρα ,,,,

απο εβδομαδα θα παιξει diy κατασκευη ριακτορα με κανιστρα waterwaves για αντιφως και ανθρακα γτ με της καλτσες δεν βλεπω προκοπη να γινεται , απο αντλια για να τα τροφοδοτησω τι να παρω ?

SpirosLo
30-06-17, 13:15
η κατασκευη ριακτορα εγινε αντλια 1200 λιτρα μπηκε , αλλα.... καθολου ροη ,.. πολυ ελαχιστη . μαλλον μπουκωνουν τα σφουγγαρακια στα κανιστρα .
Θα δοκιμασω με μπλε σφουγγαρι πιο πορωδεσ το σαββατοκυριακο να δω .

voas
04-07-17, 19:31
Μπράβο Σπύρο, μια χαρά δείχνει το ενυδρείο!
Τι νεα εχουμε, πως ειμαστε απο μετρησεις;
Θελει συχνή περιποίηση, κούρεμα και προσοχη μην σαπίσει, το συφωναρισμα ή η συσκότιση, μπορει παροδικά να δουλέψουν, αλλα απο άλλου μποσταρεται!
Τα υλικά του ενεργού και του αντιφως, χρειάζονται ελαφρί ανασήκωμα 1-2 πόντους!
Καλη συνεχεια φιλαρακι ..... καμια φωτο απο τις δημιουργίες σου να πέρνει ο κόσμος ιδέες!

SpirosLo
05-07-17, 15:52
Καλησπερα ,
Ο ριακτορας φτιαχτηκε και δουλευει , ναναι καλα τα παλικαρια απο waterwaves βασιλης - νικος . 2 10" κανιστρα που αφαιρεθηκαν τα σφουγγαρια τους τα ασπρα και εβαλα μπλε να μην μπουκωνει τοσο γρηγορα. απο ροη εχει οντος πολυ καλυτερη με τα μπλε . υλικο εχουν μεσα 150 γρ ανθρακα και αλλα τοσα αντιφως . φωτο θα πεσουν συντομα.
Αναρωτιεμαι μονο , ποσο καιρο θα παρει να εξαφανιστει η διατομικη γιατι δεν αντεχω αλλο να την βλεπω . αναβουν τα φωτα καφε ο αραγωνιτης , σβηνουν , ασπρος ο αραγωνιτης . ελπιζω να πεσουν συντομα τα φωσφορικα να ησυχασω . :smt020

Sakisdraminos
06-07-17, 05:48
Επαγγελματίες τα παλικάρια!!!

Μπράβο και σε εσένα!

Η άλγη θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει!

SpirosLo
09-07-17, 09:45
αυτος ειναι ο ριακτορας αντιφως και ανθρακα που κατασκευασα με τα κανιστρα απο την καταξιωμενη στον χωρο εταιρια waterwaves .
απλα ειναι θεμα μεχρι να το κανεις να δουλεψει , αν ξεκινησει και μετα παει μονο του το ριακτορακι. εχει γινει κρεμαστο στην εξω μερια του σαμπ για να μην τρωει χωρο και λιτρα . αλλιως και μεσα στο σαμπ το ιδιο ειναι .

Sakisdraminos
16-07-17, 05:31
Φαίνεται πολύ κομπλέ μπράβο!!!

Η ποσότητα σε άνθρακα και αντί φως είναι τυχαία;
Υπάρχουν δοσολογιες για το κάθε υλικό και ανάλογα με την φάση που περνάει προσαρμόζει και την ποσότητα!

SpirosLo
17-07-17, 16:16
Σακη οι ποσοτητεσ ηταν κατοπιν συμβουλης του νικου , ειναι λαθος ? που μπορω να δω σε τι ποσοτητα πρεπει να βαζω τα υλικα ?
UV λαμπα δεν εχω στο συστημα και διαβαζα σε καποια ποστ οτι βοηθαει στον περιορισμο του ικ. . αξιζει να βαλω ? και αν ναι τι βατ πρεπει να διαλεξω >?

voas
18-07-17, 20:29
Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1017773#post1017773) για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!

SpirosLo
30-07-17, 12:44
λογο μεγαλησ εξαρσεις της διατομικησ στον αραγωνιτη και μια υποψια οτι μεγαλωνε ενα πατσακι απο κυανο σε καποια σημεια π δεν επρεπε , εκανα μια τριημερη συσκοτιση και πηρε τα ισα του . εκανα και της αλλαγες νερου μ να ερθουν οι μετρησεις εκει που πρεπει και επιτελους εστρωσε και το ριακτορακι και δεν μπουκωνει σε μια μερα οπως στην αρχη. ισως ειχα κακο ξεπλημα στα υλικα , δεν ξερω.
μετρησεις
αλατοτητα 1025,5
θερμοκρασια 26,5
ασβεστιο 420
μαγνησιο 1300
po4 0.16
no3 3
no2 0
nh3 0
alk 10

SpirosLo
30-07-17, 12:48
caulastrea καινουργια προσθηκη
μηπως να με πατε στην ριφ κατηγορια ??? και να γινει το θεμα μεταβαση σε reef ?

voas
30-07-17, 12:54
ΟΚ, θέλεις αλλαγή και στον τίτλο σου?

SpirosLo
30-07-17, 13:09
ναι Νικο , καλο θα ηταν , αφου reef ειναι εδω και καιρο.
το μονο π μενει ειναι να ντυθει σιγα σιγα με ευκολα κοραλακια για αρχη .
;)

GiorgosT
30-07-17, 13:39
Μπράβο Σπύρο πολύ όμορφο.Μπορείς να μου πεις ονομασία της γαρίδας?

SpirosLo
30-07-17, 14:19
lysmata aboinensis cleaner shrimp , η σπαστικη γαριδα που ενοχλει την ανεμωνη μου

Sakisdraminos
31-07-17, 21:16
lysmata aboinensis cleaner shrimp , η σπαστικη γαριδα που ενοχλει την ανεμωνη μου

Είσαι σίγουρος ότι την ενοχλεί;

Sakisdraminos
31-07-17, 21:18
Πολύ καθαρο το ενυδρείο Σπύρο.
Καλό στοκαρισμα!

SpirosLo
01-08-17, 07:17
καλημερα και καλο μηνααααα σε ολο το φορουμ .
Ε ναι Σακη σε ευχαριστω πολυ , οντος καθαρισε , κοιτα δεν την ενοχλει ακριβως , ισως την καθαριζει απο παρασιτα , απλα αυτο που ενοχλει εμενα ειναι οτι της κλεβει φαι σταθερα σε καθε ταισμα , πρεπει να κανω το κολπο με το πλαστικο ποτηρακι λογικα για να την καταφερω να προλαβει να φαει λιγο. εχει κατσει η ατιμη αναποδα και με δυσκολευει λιγο .
εν το μεταξυ , αγορασα κατι ταμπλετεσ για να της ξεγελασω λιγο της γαριδουλες , αλλα αυτες με το που βλεπουν το χερι μ μεσα στο νερο ξεχνανε την ταμπλετα και ερχοντε πανω μου. καμια φορα της διωχνω με την συριγγα που ταιζω . αλλα δεν κραταει πολυ ξανα στην ανεμωνη για κλεψιμο πανε .

Sakisdraminos
01-08-17, 12:17
Καλή φάση παντός που παίζει στο χέρι σου .

Εγώ ένα διάστημα έπαιζα καθημερινά αλλά κάποιος κύριος μου είπε να μην βάζω χέρια μέσα!

SpirosLo
02-08-17, 08:57
Σακη και εγω τα χερια μεσα ειμαι ολη την ωρα , λατρευω το αγγιγμα απο την ανεμωνη :smt041 χαχαααααχχαχ η ρουφιανα δεν μ τρωει ρε γμτ , αλλα χτεσ μετακινησα τον βραχο και την ειδα μαζευτηκε - αντεδρασε, σπαστικε και με το κριλ που της εβαλα , δεν το εφαγε. ειναι κανα μηνα μεσα στο ενυδρειο και αναρωτιεμαι , τι τρωει ??? δεν πειναει ? αν και πριν κανα δυο βδομαδεσ ενα γοβιουδακι το εκανε μαλλον δειπνο. ηταν απο τα γοβιουδακια π εχασα και το καθαρισε η ανεμωνη με της γαριδες. βρηκα μονο το ψαροκοκκαλο σε αρτια καθαρισμενη μορφη . :smt020

voas
02-08-17, 09:39
Σακη και εγω τα χερια μεσα ειμαι ολη την ωρα , λατρευω το αγγιγμα απο την ανεμωνη :smt041 χαχαααααχχαχ η ρουφιανα δεν μ τρωει ρε γμτ , αλλα χτεσ μετακινησα τον βραχο και την ειδα μαζευτηκε - αντεδρασε, σπαστικε και με το κριλ που της εβαλα , δεν το εφαγε. ειναι κανα μηνα μεσα στο ενυδρειο και αναρωτιεμαι , τι τρωει ??? δεν πειναει ? αν και πριν κανα δυο βδομαδεσ ενα γοβιουδακι το εκανε μαλλον δειπνο. ηταν απο τα γοβιουδακια π εχασα και το καθαρισε η ανεμωνη με της γαριδες. βρηκα μονο το ψαροκοκκαλο σε αρτια καθαρισμενη μορφη . :smt020

καλημέρα Σπύρο!
μια φορά την εβδομάδα τα χέρια μέσα, μόνο καλό θα κάνεις έτσι!
εγώ προσωπικά δεν τις ταΐζω τις δικές μου, τρώνε όταν ταΐζονται και τα ψάρια!
δεν το έφαγε η ανεμώνη τον γοβιο, κάπου θα λούφαξε και θα αποσυντέθηκε, γιαυτό βρήκες και τα κόκκαλα!

SpirosLo
02-08-17, 11:36
λουφαξε και ψωφισε και της τσακωσα της γαριδες να το κανουν δειπνο διπλα κολητα στην ανεμωνη , η φαντασια μου οργιασε και φανταστικα πως εφαγε και το εφτυσε και το περιλαβανε μετα οι γαριδες .
τεσπα , θα κοψω κι εγω τα χερια μεσα , μια φορα την εβδομαδα και πολυ ειναι λοιπον , παντος δεν την εχω δει ποτε να τρωει σε ενα μηνα ,,, ελπιζω να μην παθει ασιτεια

Sakisdraminos
02-08-17, 19:43
Σπύρο εγώ ξέρω φίλο που δεν έκανε καθόλου τάρκετ, μόνο ότι άρπαζαν από την στήλη του νερού.

SpirosLo
11-08-17, 08:10
ενα βιντεακι χθεσινο
https://www.youtube.com/watch?v=0htDCmvdrUI&feature=em-upload_owner#action=share

Sakisdraminos
13-08-17, 17:23
Ωραίο καθαρό ενυδρείο....
Τα ψαράκια έχουν χώρο και γουστάρουν!

voas
13-08-17, 21:48
Μπράβο Σπύρο, πανέμορφα ωριμάζει ο ύφαλος!
Καλυτερα τις Μόντι να τις χαμηλωσεις θεση, ειναι επεκτατικές και κανουν σκιές!
Καλη συνεχεια φιλαρακι.....

Μπάμπης
13-08-17, 21:53
Πολύ ωραίο.

SpirosLo
19-08-17, 10:30
καλημερα σε ολους ,
ημερα συντηρησης σημερα. δευτερα φευγω και εγω για τα μπανια του λαου που λενε και σκεφτομαι , θα εχει θεμα το ενυδρειο και τα ψαρακια με μια εβδομαδα διαιτας ? η να στησω ταιστρα με φλεικς ? ειναι 7 μερονυχτα και ειμαι σε διλημα ... εσεις τι θα κανατε ?

voas
19-08-17, 11:06
Καλημερα Σπύρο, εγω θα έβαζα μια ταιστρα γι αυτές τις μερες!
Έλεγχος του εξοπλισμού και της αναπλήρωσης και καλα να περάσεις φιλαρακι!

SpirosLo
19-08-17, 11:50
το βαρελι μ αντεχει δυο εβδομαδεσ με 35αρια, με χει καλυψει στο παρελθον χωρισ ψυκτικο οποτε θα ειμαι οκ. εχω φλεικσ της ocean nutrition , αλλα δεν ξερω τι να κανω ωστε να πεφτουν και να μην τα περνει η υπερχειληση ...στα πελετ εβαζα ενα χωνακι απο κατω απο την ταιστρα,,, θα δοκιμασω το ιδιο να δω αν θα δουλεψει . :rolleyes: ευχαριστω πολυ νικο.... α και κατι ακομα. το σκιμμερ , ενω ξερω πως θελει ελεγχο και καθαρισμα το βεντουρι , την πατησα , το ξεχασα και δουλευε κοντα μηνα με λιγοτερο απο την μιση οπη αερα ανοιχτη λογο ασβεστοποιησης ... χτεσ βραδυ καθαριστηκε και δουλευει αψογα τωρα. λες γιαυτο να ειχα λιγο πρασινο κυανο σε ενα βραχακι μου ?

voas
19-08-17, 12:11
Πολύ πιθανό Σπύρο, τωρα στην ταιστρα μπορεις να βυθίσεις πρόχειρα 10 πόντους ενα διαμπερές πλαίσιο, ανάμεσα απο τον κάδο απόθεσης τροφής!

SpirosLo
19-08-17, 13:22
α , τελεια , με μια συσκευασια αμυγδαλα αλφα βητα φτιαχτηκε το πλαισιο ... ελπιζω να δουλεψει , θα τεσταρω το απογευμα και λογικα θα ειναι μια χαρα...
ευχαριστω πολυ φιλαρακι για την ιδεα , μου λυνει τα χερια

SpirosLo
20-08-17, 20:54
τελικα δουλεψε !!!! συσκευασια απο αμυγδαλα στρογγυλο πλαστικο κουτακι κομμενο και με ται ραπ περασμενο στην ταιστρα , στην αρχη δεν ξεραν πως να παρουν την τροφη , μετα ενα περασε απο κατω και εκανε την αρχη ,.... το ενα με το αλλο εμαθαν και τωρα ειμαι ετοιμος για διακοπες ,,, πρωτη φορα φευγω απο το σπιτι καλοκαιρι με το θαλασσινο ... μεχρι τωρα ηταν αφρικανικο .....
καλο υπολοιπο καλοκαιριου σε ολους φιλαρακια , μολις γυρισω θα τα πουμε παλι ... φιλια σε ολο το φορουμ :smt020

Sakisdraminos
20-08-17, 21:00
Καλές διακοπές φίλε!

voas
06-09-17, 21:39
Καλησπέρα Σπύρο, τι εγινε φιλαρακι επιστρέψαμε απο διακοπές;
Τι νεα, πήγαν ολα καλα;

SpirosLo
08-09-17, 11:42
Καλημερα ,
Επιστρεψαμε λοιπον απο διακοπες , ολα οκ . δεν ειχαμε τπτ περιεργο . ολα επεζησαν και με περιμεναν με ανοικτες αγκαλες .
εχω αρχησει επιθετικο σκιμαριζμα και γρηγορη αντικατασταση σε αντιφως και ανθρακα διοτι εχω βαρεθει να παλευω με της αλγες + ενα πρασινο κυανοβακτηριο που εχει εμφανιστει τελευταια . στην RODI μετραει 7 το οργανακι μου και δεν εχει δουλεψει και πολυ , ζητημα να εχει βγαλει ενα τονο νερο μεχρι τωρα. αλλα μαλλον πρεπει να αλλαχθει το υλικο στο τελικο κανιστρο , το οποιο γραφει στο κουτι mixed bed resin . ειναι σωστο η πρεπει να παρω αλλο υλικο ?
αυτα τα ολιγα εκ πρωτης , σαββατο αυριο θα γινει αλλαγη νερου και βλεπουμε .

golf4470
08-09-17, 11:53
Ευχάριστα νέα ότι όλα πήγαν καλά στις διακοπές!
Στην όσμωση θέλει μεγάλη προσοχή το τελευταίο στάδιο της ριτηνης γιατί από ένα σημείο κ μετά αντί να δεσμεύει τα φωσφορικά του δικτύου αρχίζει κ βγάζει συσσωρευμένα φωσφορικά όπου το Tds δεν τα μετράει. Για αυτό σωστή αλλαγή όταν αλλάξει χρωμα.
Επίσης δεν πρέπει να αφήνουμε ποτέ την αο εκτεθειμένη στον ήλιο κ στο κρύο γιατί χαλάει η μεμβράνη. Τέλος η μεμβράνη θα πρέπει να κρατάει νερό υπό πίεση μέσα.
Αν όλα τα παραπάνω δεν ισχύουν θα χρειαστεί πολύ γρήγορα να αλλάξουμε μεμβράνη.
Το tds 7 πιστεύω ότι είσαι οριακά καλά.

Sent from my iPhone using Tapatalk

SpirosLo
08-09-17, 12:43
φιλε μου αποψε κιολας θα κανω αλλαγη ρητινης και θα δω τι βγαζει απο tds . εχω την εντυπωση πως εχει αλλαξει (σκουρινει ) το χρωμα της . το κακο ειναι πως την εχω σε κανιστρο 10" και περνει αρκετη μεσα και εχει αλλαξη το χρωμα στα κατωτερα στρωματα αλλα ετσι θα παεταχτει ολη .
ευχαριστω πολυ για την πληροφορια φιλος , το σκεφτομουν και εγω οτι μπορει να θελει αλλαγη , αλλα φανταζομουν πως θα βγαλει κανα 8μηνο και οχι 4 μηνες μονο που την εχω .

golf4470
08-09-17, 12:48
Συνήθως αλλάζει χρωμα όλη. Πως έγινε κ σου άλλαξε η μισή; μήπως δεν περνάει το νερό σωστά;
Με το tds δεν θα δεις μεγάλη διαφορά αν αλλάξεις τη ρητίνη. Η ποσότητα καθαρού νερού είναι ικανοποιητική;
Συνήθως αλλαγές φίλτρων, υλικών ξεκινάμε μετά το 6μηνο κ αν το tds αρχίσει να περνάει το 10.

SpirosLo
08-09-17, 14:01
λογο μεγαλου κανιστρου δεν το ειχα ολο γεματο και ισως εκανε tunneling το νερο απο ενα σημειο και δεν αναδευε ολο το υλικο κατα την ανοδο . νερο βγαζει ικανοποιητικο , δεν βγαζει λιγο οπως στην αρχη που εστρωνε η μεμβρανη .

golf4470
08-09-17, 14:09
Τι αναλογία βγάζεις καθαρού- ακαθαρτου;

SpirosLo
08-09-17, 14:24
περιπου ενα καθαρο για δυομιση με τρια ακαθαρτο με μεμβρανη 150gpd

Sakisdraminos
10-09-17, 07:41
Σπύρο τα προφίλτρα αλλάζουν 6μηνο ή κάθε 10000λ που περνάει από αυτά δλδ αν έβγαλες 2500νερο καθαρό θέλει αλλαγή.
Επίσης αν χαλάσουν τα προφίλτρα τότε χαλάνε και μεμβράνη που κοστίζει.

Τον ριακτορα του απιονισμου θα τον έχεις γεμάτο τελείως χωρίς κενό για να δουλεύει σωστά.

Κάνε μέτρηση πριν και μετά τον απιονισμο.
Να δούμε τι βγάζει και η μεμβράνη!

SpirosLo
10-09-17, 12:53
καλησπερα ,
Σακη μολις εκανα μετρηση αφου εχω διαμορφωση σωστα το κανιστρο απιονισμου με νεα ρητινη και βγαζει tds 0 στους 26 κελσιου
. απογευμα θα γινει μια μετρηση στα φωσφορικα να δω τι εχω και ποσο ξερναει ακομα ο βραχος μου π ηταν νεκρος απο αλλο ενυδρειο που δεν ξερω αν ηταν και f.o.w.l.r. και τι χημεια ειχε εκει . ο αραγωνιτης επισεις μεταχειρα πλυμενος και αυτος με την σειρα του εχει ενα μεριδιο επιβαρυνσης του νερου μου .
μεχρι τωρα εχω παρει κοντα στα 1500 λιτρα καθαρο με το ζορι Σακη , ειναι νωρις ακομα , νομιζω .
Καλου κακου σιφωναρισα λιγο πρασινο κυανο και εκανα 80 λιτρα αλλαγη νερου και ο αγωνας συνεχιζεται στον υφαλο .
:)
Να προσθεσω πως δεν εχω προσθεση βακτηρια για κανα μηνα τωρα , νομιζω τα ξεχασα εντελως .
να ρηξω η να μην ασχοληθω οσο βλεπω πρασινο κυανο ?

Sakisdraminos
10-09-17, 16:32
Σπύρο το κυανο τι είναι;

SpirosLo
10-09-17, 19:59
πρασινο κυανοβακτηριο σακη. κι'ομωσ εχω και τετοιο ...

Sakisdraminos
10-09-17, 20:14
Το κυανο είναι βακτήριο όχι φυκι άρα πως θα το παλεψεις ;

SpirosLo
10-09-17, 21:08
δεν μπορω να καταλαβω τι το προκαλει ωστε να το κοψω λιγο . οι δυο rw-15 παιζουν στο 60 % - 66 % νορμαλ και παλμικο αντιστοιχα , εχει κυκλοφορια αρκετη . εσυ τι λες να κανω ?
αντλια επιστροφης εχω μια sicce 4000l με μανομετρικο 3.5 m και εχει 1.5 μετρο να σηκωσει . δεν μπορω να βρω και πολλα στο διαδικτυο σχετικα με το πρασινο κυανοβακτηριο. καθε συμβουλη δεκτη :confused:

Sakisdraminos
10-09-17, 22:58
Ξεκίνα βακτήρια και ανεβάσε ροή.

Έχει ένα μπουκαλάκι το cyanostop της korallen.
Δεν κανει θαύματα αλλά βοηθάει.

Μην ανακατευεις τον αραγωνιτη.

voas
10-09-17, 23:31
Σπύρο καλησπέρα....

Το πράσινο κυανο σε ποια σημεία του βραχου επικεντρώνετε κυρίως, ξεπετσιαζει καθόλου ή ειναι κολλημένο πανω, με το δάκτυλο αν το ακουμπήσεις φεύγει;
Ποσο καιρό το εχεις μεσα, ειναι και στον ζωντανό βράχο πανω;

Κατα τα αλλα οτι σου ειπε και ο Σάκης + χαλάρωμα τροφής, ανέβασμα αντλίας επ., κυκλοφορίας και καλό καθάρισμα το σκίμμερ δυο φορες την εβδομάδα!

Το κυανοβακτήριο υπάρχει σε ολα τα ενυδρεία και Οχι μονο, έχοντας εξάρσεις ανα περιόδους όπου κανει τον κύκλο του και υποχωρεί!

Περα απο την μη Καλαισθησία που μπορει να εχει οπτικά και την τοξικότητα που βγαζει ερχόμενο σε επαφή με τα κοράλλια, λειτουργεί σαν μια φυσική απολέπιση του υφαλου μας!

Λιγο υπομονη φιλαρακι, θα κανει τον κύκλο του και θα φύγει!

SpirosLo
10-09-17, 23:43
αν το αφησω να αναπτυχθει ξεπετσιαζει . γιαυτο το σιφωναρω με το λαστιχο στην αλλαγη .
αυριο θα παρω ενα μπουκαλακι να μπουσταρω λιγο .
το σκιμμερ το εχω στο wet να σκιμμαρει οσο περισσοτερο μπορει. ανα δυο τρεις μερεσ το αδειαζω και πλενω το δοχειο .
τροφη δεν πεφτει πολυ . 3 εκατοστα γαριδα στην ανεμωνη ανα 8 μερες και ενα κυβο κατεψυγμενη την μερα για τα ψαρια . ανα δυο τρεισ μερες ενα κοματι νορι 3χ5 να φαει το τανγκ και ο vulpinus .και κατα διαστηματα πεφτει και κανα σακουλακι κοπιποδα και μυσιδα ζωντανα στο σαμπ .

golf4470
11-09-17, 00:16
Ένας κύβος κατεψυγμένη τη μέρα είναι παααρα πολύ

SpirosLo
11-09-17, 00:23
μμμ τοτε τρωνε πολυ τα μικρα μ , θα το ελατωσω στο μισο
5χ chromis
1 x siganus vulpinus
1x κιτρινο τανγκ
1χ καρδιναλιος μπαγκαι
1χ six line wrasse
2χ γαριδες lysmata
1χ peppermint
1χemerald crab
1x sand sifter starfish
2x ocelaris
με μισο κυβο θα αντεξουν οι θα φυγουν μεταναστες για την ινδονησια ?

voas
11-09-17, 00:31
Ναι ειναι αρκετή η τροφή που ρίχνεις γενικότερα, θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη, τουλάχιστον να σουρώνεις τον κύβο...

Εγω θα σου πρότεινα να το αφήσεις, Χωρις να το συφωναρεις με τις αλλαγές νερου, να κανει πάπλωμα και να αρχίσει να αφαιρείτε μονο του, πανω απο το βράχο!

Αν μπορεις κόψε για λιγο τις τροφές, ρίχνοντας μονο flakes σε χαλαρούς ρυθμούς, με κλειστή την κυκλοφορια!

Απο μετρησεις που βρισκόμαστε;

SpirosLo
11-09-17, 18:40
Νικο μετρησεις το απογευμα σημερα θα γινουν να δουμε σε τι φαση ειναι το νερο .φλεικσ εχω της οσιαν νουτρισιον πριμιουμ φλεικσ, αυτεσ εδινα και οσο ελειπα διακοπεσ αυτεσ θα φανε και τωρα.
το καλο ειναι πως τσεκαρα την αντιστροφη και ολα ειναι οκ γιατι αν ηθελε αλλαγη η μεμβρανη θα πηγαινε μακρυα η βαλιτσα με 150 gpd που εχω τωρα .
σημερα λεω να τσεκαρω και τον αντιδραστηρα του αντιφως να δω αν απορροφαει οτι πρεπει ,
δουλεια τελος , ωρα για σπιτι και τεχνικους ελεγχους , καλο απογευμα σε ολους
χιουστον , εχουμε προβλημα !!!
καλησπερα σε ολους ,
Νικο εκανα μολις τεστ και εχω βρεθει προ εκπληξεως !!! στο τσακ για απανωτα εγκεφαλικα επεισοδια ....
salinity 1026 - 1026.5
ph 7,8
No3 0.5
Kh 5.7!!!!!!!!!!!!!!!!
Ca 450
Mg δεν εχω μετρησει ακομα
Po4 σε λιγο και αυτο !!!!

δεν ειναι λιγο χαμηλη η Kh ??? τριπλοτσεκαρα , αν εκανα μ*****α την εκανα εις τριπλουν ....
:confused:

golf4470
11-09-17, 18:52
Ανέβασε με σόδα το kh γιατί είναι πολύ χαμηλά.

SpirosLo
11-09-17, 18:57
υπαρχει περιπτωση να φταει οτι ηταν κλειστο το δωματιο ολη μερα απο χτες το βραδυ ? γιατι και το ph χαμηλα ειναι ....
Ανέβασε με σόδα το kh γιατί είναι πολύ χαμηλά.

να την φουρνισω πρωτα η οχι ?

golf4470
11-09-17, 19:00
Αν δεν έχεις φουρνισμενη δεν πειράζει ρίξε την έτσι αλλά ετοίμασε φουρνισμενη για να είναι άνυδρη την επόμενη φορά. Ξέρεις ποσο θα ρίξεις;

SpirosLo
11-09-17, 19:17
δεν εχω ιδεα ...θα ελεγα ενα κουταλακι του γλυκου ανα 100 λιτρα ?

για πες μην κανω καμια χαζομαρα και τα παω σουζα τα ζωντανα

golf4470
11-09-17, 19:18
Κάνε έναν υπολογισμό εδώ
http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html

SpirosLo
11-09-17, 19:23
Κάνε έναν υπολογισμό εδώ
http://reef.diesyst.com/chemcalc/chemcalc.html

ευχαριστω πολυ , τρομερη και πολυ χρησιμη σελιδα ;)

golf4470
11-09-17, 19:23
Να είσαι καλά :)

SpirosLo
11-09-17, 19:37
μαγειρεψα 200 ml νερο με 13 gr μαγειρικη σοδα . εγραφε 15 για 500 λιτρα και με ενα dhK βαθμο προς τα πανω .
ποσους βαθμους την μερα εχω δυνατοτητα να ανεβασω με αυτον τον τροπο ?
ελεγα να βαλω την μιση ποσοτητα απο τωρα και μεχρι να σβησουν τα φωτα στης εντεκα. και αυριο το υπολοιπο ...

golf4470
11-09-17, 19:40
Κάτω κάτω σε κάθε ιχνοστοιχείο σου λέει ποσό μπορείς να ανεβάσεις τη μέρα.
Μπορούσες σε ένα ποτήρι με αο νερό να πρόσθετες τα γράμματα που λέει κ να το έβαζες σιγά σιγά.
Σιγά σιγά ανέβασε το στο 7.

SpirosLo
11-09-17, 19:47
οκ , το ξεκιναω τωρα , ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου , θα φτιαξω νεο μειγμα ετσι και μεχρι αυριο βραδυ θα δω πως θα παει ...
καλο βραδυ σε ολους

SpirosLo
13-09-17, 19:21
καλημερα ,
το μειγμα που εφτιαξα τελικα δεν εκανε την αυξηση που περιμενα , ανεβασα μονο 0,2 dhK . το νεο μιγμα εγινε με 5 γραμμαρια περισσοτερα απο οσο λεει το σαιτ , ισως να μην ειναι τοσο καλη η σοδα που εχω σπιτι . σημερα θα δουμε τα νεα αποτελεσματα το απογευμα . προσ το παρον ειναι στο 5,9 dhK .
καλησπερα ,
τελικα ολα πανε καλυτερα , σημερα διαβασα 7.0 dhK εδρασε το υλικο .
συνολο 33 γραμμαρια σοδα για αυξηση 0.9 dhK
alk 7,0
sal 1026
ph 7,8

να συνεχισω σε παραπανω αυξηση της αλκαλικοτητας , η να παρακολουθησω και να κρατησω σταθερη εκει π ειμαι ?
και παλι 3 φορεσ εκανα το τεστ....

voas
13-09-17, 19:36
Καλησπέρα Σπύρο.....
Κρατά κοντά στο 8.00 το kh/ph και τα κοραλλακια σου θα ειναι ευτυχισμένα!;)
Καλη συνεχεια φιλαρακι!

kostas82
15-09-17, 11:12
Αν το μαγνήσιο είναι χαμηλά το κη δεν θα ανεβαίνει εύκολα και θα είναι ασταθές.

SpirosLo
16-09-17, 09:49
το μαγνησιο το βρισκω στο 1290 ppm , θελω να πιστευω πως δεν ειναι πολυ χαμηλα... θα το δω και σημερα και θα κανω μετρησεις να δω πως παμε ,
απο σημερα αρχιζει η χορηγηση polyp lab βακτηρια να δουμε πως θα παει .
το καλο ειναι οτι αντεξανε ολα και δεν ειχα θανατους
Αν το μαγνήσιο είναι χαμηλά το κη δεν θα ανεβαίνει εύκολα και θα είναι ασταθές.

καλημερα κωστα , τελικα εχεισ δικιο ειναι χαμηλο το μαγνησιο ακομα και με το 1290 πεφτει αργα και σταθερα το kh 0.2/24 ωρες περιπου στην περιπτωση μου.
ξανα ανεβασα χτες λιγο το kh και σημερα θα κανω και αλλαγη νερου για να φερω το μαγνησιο σε πιο νορμαλ ορια.
δεν ξερω αν πρεπει να χρησιμοποιησω προσθετο μαγνησιου ακομα.

golf4470
16-09-17, 09:57
Το μαγνήσιο καλά είναι να το κρατάς γύρω στο 1400. Αν μετράς με salifert έχει κ μια απόκλιση προς τα πάνω αν θυμάμαι καλά.

kostas82
16-09-17, 10:09
Αλλαγή νερού για να ανεβάσεις το μαγνήσιο δεν χρειάζεται, ρίξε λίγο χερατα

SpirosLo
16-09-17, 18:00
δεν εχω καποιο προσθετο . η μονη λυση προς το παρον ειναι η προγραμματισμενη αλλαγη νερου .
τι προσθετο να χρησιμοποιησω ?

golf4470
16-09-17, 18:16
Θειϊκό μαγνήσιο από χύμα υλικά

SpirosLo
16-09-17, 18:40
ερωτηση , τι αλλα καλουδια πρεπει να εχω απο σκονες διαθεσημα ? διττανθρακικη σοδα εχω θεεικο μαγνησιο παραγγελνω τωρα .
αλλο το θεεικο και αλλο το χλωριουχο μαγνησιο σωστα ? στην waterwaves βρισκω το χλωριουχο μαγνησιο π λεει για ενυδρεια . κανει ?

golf4470
16-09-17, 19:06
Το χλωριούχου θα πάρεις. Αν αγοράσεις από καλογεροπουλο πάρε κ λίγο θειϊκό μαγνήσιο

SpirosLo
17-09-17, 09:25
[QUOTE=golf4470;1021350]Το χλωριούχου θα πάρεις. Αν αγοράσεις από καλογεροπουλο πάρε κ λίγο θειϊκό μαγνήσιο

το θεμα ειναι πως ο καλογεροπουλος δεν πουλαει ονλαιν και δεν εχω την δυνατοτητα να παω εκει αμεσα , θα παρω της w.w. αναγκαστικα η θα παρω απο πετσοπ κανα ετοιμο σκευασμα για πιο αμεσα . απο τα ετοιμα υπαρχει κατι αξιοπιστο στα μαγαζια , ωστε να το εχω δευτερα απογευμα ? και μετα αν ειναι κανω μια παραγγελεια μαζευοντας οτι χρειαζομαι απο την w.w. και ειμαι ετοιμος για οτι αλλο προκυψει .
ειδα της polyplab ενα συστατικο calcium magnesium και dhK . αυτα που βρισκω πεσμενα στο συστημα μου , αξιζει να το παρω για δοκιμη μεχρι να ερθει η παραγγελεια απο w.w. ?

voas
17-09-17, 10:58
αν σε βγάζει ο δρόμος σου, έλα από το σπίτι μου να σου δώσω μέχρι να πάρεις!

SpirosLo
23-09-17, 12:13
καλημερα,
Τεστ σημερα
sal 1026
mg 1340
Ca 410
alk 8.3
ph 7.8
po4 0.05 ppm hanna ultra low
no3 5
εχω λαθος αναλογια στα φωσφωρικα η ειναι ιδεα μου ?
το πρασινο κυανο ακομα βασιλευει στα βραχακια .
εχει γινει προσθηκη ασβεστιο σοδα αλλα και μαγνησιο απο την περασμενη εβδομαδα που ειχα ακομα χαμηλοτερα ασβεστιο μαγνησιο και σκληροτητα .

voas
23-09-17, 22:34
Οτι προείπαμε Σπύρο, σε καμια εβδομάδα θα δείξει, συμπλήρωνε να κρατάς σε ισορροπία τις τιμές και το βλέπουμε!
Το πχ προσπάθησε να ανεβάσεις γιατι ειναι αρκετό καιρό χαμηλά...

SpirosLo
07-10-17, 12:32
Σημερινες μετρησεις απο τον υφαλο ,
Sal 1025,5
Alk 8
calc 420
Mag 1420
ph 7,9 λιγο κατω απο 8 μετρημενο τωρα πρωι πριν αναψουν τα φωτα .
Po4 0.06
No3 2.5
Temp 25.5 - 26 c
Βλεπω ταχυτερη αυξηση στο μεγεθος των δυο μοντι .
Απο χτες χαμηλωσα λιγο παραπανω σε βαθος το σκιμμερ ,δεν ξερω αν αυτο βοηθαει στην αυξηση του ph .
εδωσα τον Siganus Vulpinus που ειχα και τωρα εχω μεσα
5x chromis
1x yellow tang
1x sixline wrasse
1x melanurus
2x cleaner shrimp Lysmata aboinensis
εχω χασει την pepermint
1χ sand sifting star
1 sand dollar
δεν ξερω ποσα turbo , εχουν γεννησει και μεγαλωσει παρα πολλα .
2 μοντιπορες
1 κλαρακι με δυο κεφαλια caulastrea
1 ανεμωνη .
σημερα σαββατο εχει προετοιμασια νερου για να κανουμε αλλαγη αυριο .
το πρασινο κυανο ακομα καλα κρατει , αφαιρω καθε φορα σιφοναροντας απο τον βραχο.

golf4470
20-10-17, 16:32
Άρχισε να σταθεροποιείται σιγά σιγα. Οι μετρήσεις σου τώρα πως είναι;

Sakisdraminos
22-10-17, 11:12
Σπύρο νομίζω ήρθε η ώρα να αρχίσεις να βάζεις κοράλλια....

SpirosLo
23-10-17, 13:58
καλημερα ,
χτες εγιναν μετρησεις , εχει φαει ενα κιλο μαγνησιο ο υφαλοσ σε 3 εβδομαδεσ και καμια 45αρια γραμμ σοδα + 45 γραμ ασβεστιο .
Νο3 3
alk 7.7
mg 1390 - προσθεσα να παει 1420
Ca 410
ph 7,9 νυχτα 8.1 με φωτα μερα
sal 1025.5
Temp 25 - 25.5
Po4 0.006
φωτοπεριοδο 9,5 ωρες

Sakisdraminos
23-10-17, 15:33
Οι μέτρησης φαίνονται πολύ κομπλέ!

voas
23-10-17, 21:43
Μπράβο Σπύρο, πολύ σε χαίρομαι φιλαρακι!

Παμε γερα να μπουσταρουμε τωρα με κοράλλια....εισαι έτοιμος!

SpirosLo
24-10-17, 09:01
Nικο , λογο οικονομικων δυσκολιων δεν μπορω να βαλω και πολλα , ψαχνω απο αγγελειες τωρα να δω τι θα βρω.
Λογικα μεχρι χριστουγεννα θα εχω βαλει πραμα μεσα .
ειδα κατι τιμες σε μαγαζια και μου πεσανε τα αυτια , ετσι , οτι βρεθει και σιγα σιγα θα γεμισει τον υφαλο . το καλο ειναι πως παμε γερα δεν μας σταματα τπτ . Ριακτορα ποτε πρεπει να βαλω ?

voas
24-10-17, 09:14
Nικο , λογο οικονομικων δυσκολιων δεν μπορω να βαλω και πολλα , ψαχνω απο αγγελειες τωρα να δω τι θα βρω.
Λογικα μεχρι χριστουγεννα θα εχω βαλει πραμα μεσα .

σιγά σιγά Σπύρο, δεν βιαζόμαστε!

ειδα κατι τιμες σε μαγαζια και μου πεσανε τα αυτια , ετσι , οτι βρεθει και σιγα σιγα θα γεμισει τον υφαλο . το καλο ειναι πως παμε γερα δεν μας σταματα τπτ . Ριακτορα ποτε πρεπει να βαλω ?

ριακτορα όταν αρχίσουν τα ζωντανά τις καταναλώσεις καλό είναι να μπει......

SpirosLo
24-10-17, 15:42
οταν θα εχω καταναλωσεις απο τα ζωντανα πως θα το καταλαβω ? θα πεφτει και το ασβεστιο πολυ ?
γιατι μεχρι τωρα πεφτει πολυ το μαγνησιο και το Kh . ασβεστιο πολυ λιγο .
Με το μαγνησιο θα ριχνω παλι προσθετο η το ρυθμιζει ο ριακτορας και αυτο ?
τι υλικα πρεπει να αγορασω ?

voas
25-10-17, 23:01
Ο βράχος τραβάει πολύ μαγνήσιο....θα εχεις γενικότερα καταναλώσεις ειδικά στο Κχ mg!

Ναι θα συμπληρώνεις ανα μερικές μερες μαγνήσιο και με ριακτορα...υλικό για ριακτορα εννοείς;

SpirosLo
26-10-17, 07:56
Ναι Νικο , για τον ριακτορα τι υλικα πρεπει να εχω ? εχω μπερδευτει λιγο γιατι βλεπω απο ασβεστιο μεχρι μαγνησιο σε διαφορεσ μορφες , οπως επισεις και σπασμενο κοραλι η αραγωνιτη . γενικα βλεπω μεγαλη ποικιλια απο διαφορετικα υλικα και δεν γνωριζω πως και τι πρεπει να αγορασω και αν εξαρταται και απο τον ριακτορα που θα παρω .

voas
05-11-17, 14:01
Ναι Νικο , για τον ριακτορα τι υλικα πρεπει να εχω ? εχω μπερδευτει λιγο γιατι βλεπω απο ασβεστιο μεχρι μαγνησιο σε διαφορεσ μορφες , οπως επισεις και σπασμενο κοραλι η αραγωνιτη . γενικα βλεπω μεγαλη ποικιλια απο διαφορετικα υλικα και δεν γνωριζω πως και τι πρεπει να αγορασω και αν εξαρταται και απο τον ριακτορα που θα παρω .

καλησπερα Σπύρο.......

υλικά για ριακτορα θα πάρεις αυτό (http://aquariumshop.gr/shop/frontida/carib-sea-arm-media-coarse-42kg/)και αυτο (http://aquariumshop.gr/shop/frontida/korallen-zucht-zeomag-magnesium-granulate-1-kg/) για να προσθέσεις από πάνω!

SpirosLo
09-11-17, 17:47
καλησπερα και απο εδω ,
Σημερα αρχησε το ψαξιμο για εξαρτηματα κατασκευης λεντ φωτιστικου.
Κατοπιν αρκετης βοηθειας απο τα παιδια εδω Σακης Νικος κατασταλαξα και εγω και θα αρχησει κατασκευη "λαμπατερ" :p ενυδρειου συντομος .
Θα ηθελα ομως λιγο βοηθεια με τους φακους για τα λεντ . Στης διαστασης μου 140χ50χ60 ειναι καλυτερα να βαλω 90 μοιρες η 110 ?
τα λεντ που θα μπουν θα ειναι 50 βατ εκαστο 5 στο συνολο .

SpirosLo
11-11-17, 09:11
Καλημέρα σε ολο το φορουμ ,
Η εταιρια που παραγει τα τσιπακια μ εστειλε την διαταξη του λεντ και σας την παρουσιαζω . αν νομιζεται πως πρεπει κατι να αλλαχτει ολες οι γνωμες δεκτες .