PDA

Επιστροφή στο Forum : αδιαθεσία???


dim
13-11-05, 14:39
ο ένας μου δίσκος είχε πριν 4 μέρες διαφανή περιτώματα. επειδή απ ότι θυμάμαι αυτό σημαίνει διάρορια δεν τάϊσα για μια μέρα και χθές που πήγα να ταΐσω ο συγκεκριμένος δεν είχε όρεξη και δεν έφαγε. δεν έχει κάτι εξωτερικό που να δείχνει κάποιο σημάδι ασθένιας και οι παράμετροι του νερού είναι οκ. το ΝΟ3 είναι 25 mg/l αλλα έτσι και αλλιώς θα γίνει η καθιερωμένη αλλαγή νερού σήμερα. να ανησηχώ.?
δεν το έγραψα στις ασθένειες γιατί θέλω απάντηση απο "δισκάδες" με πείρα.!

ΥΓ: Παναγιώτη μιλάμε για τον αρσενικό τον μπλέ.

johnny98130
13-11-05, 20:49
Διαφανή περιττώματα σημαινει πιθανοτατα προβλημα στα εντερα του-φλαγγελετες. Αν τρώει εστω και λίγο τότε δοκιμασε με ανοδο της θερμοκρασιας. Αν όχι τοτε θες μετρονοθαζολη δηλαδη flagyl η octozin η ότι φαρμακα περιεχουν μετρονιθαζολη. Ακολούθα προσεκτικά τις οδηγιες και προφανως κανε χρηση ενυδρειου-νοσοκομείου.
Αυριο το πρωι θα ειμαι κεντρο θεσσαλονικης για βολτουλα. Αν εισαι καπου κοντά πες μου να τον δουμε παρεα. Καλη τύχη...

thediscusman
13-11-05, 21:42
Για το μεγάλο λες Δημήτρη;
Αν είναι ο μεγάλος αυτός είναι ο Θυληκός.
Όπως σου τα είπε ο Γιάννης είναι. Ανέβασε τη θερμοκρασία σταδιακά μέχρι και 34 βαθμούς αν μπορείς. Και αν θεν επανέλθει flagyl.
Τώρα για τη δοδολογία δε θυμάμαι ακριβώς. Θα το ψάξω και θα σου πω.Πάντως είναι σημαντικό αν γίνει θεραπεία με μετρονιδαζόλη να γίνει σωστή χρήση δοδολογίας και να ολοκληρωθεί ο κύκλος της θεραπείας γιατί αλλιώς αναπτύσσονται ανθεκτικά στελέχη τα οποία στη συνέχεια είναι πολύ πιο δύσκολο να αντιμετωπίσεις.
Περαστικά...

dim
13-11-05, 23:32
σήμερα τρώει λιγάκι αλλα δεν τον βλέπω πολύ πολύ ορεξάτο.
καταρχήν θα ανεβάσω την θερμοκρασία.
το flagyl είναι φάρμακο που πωλήται στα πετ-σοπ ή το παίρνω απο φαρμακείο.? καραντίνα δεν υπάρχει δυστηχώς. το φάρμακο επιρεάζει την βιολογία του φίλτρου.??

ΥΓ: Παναγιώτη λές τελικά να έχει εξάμιτα ο δίσκος.?

netblues
14-11-05, 00:18
Το flagyl απο φαρμακειο. Υπαρχει σε χαπια και σιροπι. Με το φιλτρο δεν υπαρχει κανενα προβλημα.
Υπαρχει περιπτωση να σκοτωσει σαλιγκαρια.

Tolis
14-11-05, 00:37
Μην παρεις το σιροπι βεβαια......:smt030

dim
14-11-05, 02:05
λοιπόν σε κάποιο ξένο σάιτ που διάβασα έγραφε συχνές αλλαγές νερού, τροφές πλούσιες σε βιταμίνες, ανέβασμα θερμοκρασίας.
τώρα για δοσολογία, ένα βιβλίο που έχω λέει για μπάνια 1 ώρας επι 5 μέρες με δοσολογία 4 mg/l.
άλλο σαιτ γράφει 7 mg/l στο ενυδρείο.
άλλο σάιτ γράφει 5 mg/l επι 3 μέρες.
όλα τα σάιτ πάντος και το βιβλίο λένε ότι για να περάσουνε τελείως πρέπει να δίνετε στην τροφή. το βιβλίο γράφει 1% της τροφής για 5 μέρες.

λοιπόν να ρίξω μέσα στο ενυδρείο 4 mg/l και να το αφήσω έτσι για 5 μέρες?
να συμπληρώνω στην ποσότητα αλλαγής νερού τα mg που αναλογούν.?
τί ακριβώς να κάνω. και στην τροφή όλων των ψαριών να ρίξω ποσότητα 1% του φαρμάκου ή 10% που γράφει σε ένα σάιτ.?

θέλω να κάνω το καλύτερο δυνατόν για τα ψάρια.
πείτε μου δοσολογίες και τρόπο θεραπείας γιατί ψιλομπερδεύτικα.!

johnny98130 τόσο πολύ σ άρεσε η Σαλονίκη.? όλο εδώ μας είσαι.!
να σε κάνουμε "βόρειο" και σένα. αν θυμάσαι καλά σου είχα πει ότι δεν μένω μέσα στην θεσ/νίκη αλλα σε μια περιοχή γύρω στα 15 χιλιόμετρα έξω.
μήπως θυμάσαι την περιοχή.??
βασικά αύριο θα γυρίσω ατο σπίτι στις 10 το βράδυ περίπου.... δύσκολα τα πράματα.

Pritanis
14-11-05, 18:23
Λοιπον dimako ειναι ψιλοχλωμα τα πραγματα με τα διαφανη περιττωματα και τα εσωτερικα παρασιτα.....Ειναι ο νουμερο ενα λογος για ολους τους δισκους που εχασα....... Μεχρι τωρα δεν καταφερα να θεραπευσω κανενα οποτε οι συμβουλες μου πρεπει να προσεχθουν αναλογα......
Οταν γενικα ο δισκος αρχισει να εχει τα διαφανα περιττωματα ειναι σε προχωρημενο σταδιο η ασθενεια..... Εχω χρησιμοποιησει flagyl σε ενυδρειο καραντινας με ταυτοχρονη ανοδο θερμοκρασιας στους 33 βαθμους συμφωνα με οδηγιες που πηρα απο το φορουμ και υπαρχει και σχετικο ποστ να το δεις.... Κανεις απο τους δισκους δεν θεραπευθηκε...... Σε δευτερη φαση αγορασα Hex -ex για εξαμιτα για αλλο ψαρι που εμφανισε αντιστοιχα προβληματα και ουτε παλι καταφερα τιποτα μαλιστα το φαρμακο μου κατεστρεψε την βιολογια και ετρεχα να γλυτωσω τα αλλα..... Ως τριτη λυση αγορασα απο το ακουαριστικ το preis colly που προτεινει για εσωτερικα παρασιτα και παλι αποτελεσμα δεν ειδα......Το βραδακι θα σου ποσταρω sites του εξωτερικου να δεις και εκει πως το αντιμετωπιζουν αλλα δυστυχως εγω δεν εχω καταφερει τιποτα...... Βεβαια απο τοτε που εβαλα uv δεν ειχα ξανα προβλημα (φτου φτου) και ισως η προληψη να ειναι το καλυτερο φαρμακο σε αυτη τη περιπτωση....Παντως οτι και να κανεις ειναι απαραιτητη η ΚΑΡΑΝΤΙΝΑ για να μην εχουν προβλημα τα αλλα ψαρια σου....

johnny98130
14-11-05, 21:00
Εδω Pritani διαφωνω μερικώς. Νομίζω ότι δεν ειναι και τόσο άσχημα τα πραγματα ειδικα αν το καταλαβεις προωρα και προχωρησεις σε θεραπεια. Δες λιγο και το Octozin της waterlife που εμενα με έχει βγαλει ασπροπροσωπο πολλακις.

Dim βεβαιως και θυμηθηκα που μενεις!! Εξω απο Θεσσαλονικη κοντα στην Σινδο. Χ_ _ _ _ _ _ α? Σωστάα??

Pritanis
14-11-05, 21:14
Γιαννη δεν διαφωνω μαζι σου απλα παραθετω την προσωπικη μου εμπειρια..... Το να το αντιληφθεις νωρις ειναι μια κουβεντα.... Το πρωτο σταδιο που περναει ο δισκος ειναι η ανορεξια.... Αλλα ειναι δυνατο καθε φορα που ο δισκος δεν τρωει να αρχιζεις προληπτικη θεραπεια;;;; Συνηθως παιρνουμε χαμπαρι το προβλημα οταν αρχισει να εχει τα ασπρα περιττωματα και συνηθως αυτο σημαινει προχωρημενο σταδιο..... Το οκτοζιν δεν το εχω δοκιμασει και ελπιζω να μην χρειαστει αλλα θα το εχω στο μυαλλο μου..... Ενα καλο site με ασθενειες δισκων ειναι αυτο http://article.dphnet.com/catagory-02.shtml
Ψαχνω και εναν πολυ καλο οδηγο επιβιωσης και μολις το βρω θα το ποσταρω και αυτον....

dim
15-11-05, 00:12
Εδω Pritani διαφωνω μερικώς. Νομίζω ότι δεν ειναι και τόσο άσχημα τα πραγματα ειδικα αν το καταλαβεις προωρα και προχωρησεις σε θεραπεια. Δες λιγο και το Octozin της waterlife που εμενα με έχει βγαλει ασπροπροσωπο πολλακις.

Dim βεβαιως και θυμηθηκα που μενεις!! Εξω απο Θεσσαλονικη κοντα στην Σινδο. Χ_ _ _ _ _ _ α? Σωστάα??

σωστόοος. είδες που αν το ακούσεις μια φορά δεν το ξεχνάς.?:)

λοιπόν σήμερα πήγα στο φαρμακείο του ζήτησα χάπια flagyl και ο μαμαλάκης μου έδωσε κάψουλες. εγώ επειδή βιαζόμουνα το είδα στο σπίτι όταν το άνοιξα το κουτι. υπάρχει πρόβλημα.?
αύριο θα δανειστώ ένα 80άρι ενυδρείο απο ένα φίλο και θα βάλω καραντίνα τον δίσκο. να βάλω και τους 2 δίσκους ή μόνο τον ένα.?? να ρίξω μέσα στο ενυδρείο καραντίνα ποσότητα του φαρμάκου και πόση. να ρίξω στο κανονικό ενυδρείο φάρμακο και πόσο?
το φάρμακο πειράζει την βιολογία.? μου είπατε πως όχι.

και ένα τελευταίο ΕΙΜΑΣΤΕ σίγουροι ότι έχουμε εξάμιτα ή μπορεί και να είναι κάτι παροδικό που περνάει απο μόνο του.??

thediscusman
15-11-05, 09:47
Δημήτρη πρόκειται για άσπρα ή διαφανή περιττώματα;
Νομίζω αν έχουμε εσωτερικά παράσιτα τότε τα περιττώματα είναι άσπρα και πιθανόν να είναι φουσκωμένη και η κοιλιά.
Πολλές φορές όμως πρόκειται απλά για διάροια.Για αυτό είπαμε αρχικά να ανεβάσεις θερμοκρασία και να περιμένεις λίγο. Αν όμως σήμερα μετά από 3 μέρες εξακολουθεί να μην τρώει και να μη συμπεριφέρεται φυσιολογικά καλό θα ήταν να αρχίσεις θεραπεία.
Αν το κυρίως ενυδρείο δεν έχει κάτι που θα το ενοχλησει η χρήση του φαρμάκου τότε κάνε θεραπεία στο κυρίως ενυδρείο. Εξάλλου δεν είναι και πολύ μεγάλο και αν όντως πρόκειται για εσωτερικά παράσιτα σίγουρα θα υπάρχουν και μέσα στο νερό του ενυδρείου σου. Δεν επηρεάζει ούτε τη βιολογία ούτε τα φυτά.
Για τη δοσολογία υπάρχουν διάφορες προτάσεις, από 250 μέχρι και 400mg για κάθε 40 λίτρα νερού κάθε 8 ώρες. Το καλύτερο θα ήταν να πάρουν το φάρμακο από το στόμα, οπότε αν τρώει έστω και λίγο ο δίσκος μούσκεψε λίγη τροφή μέσα στο φάρμακο και το υπόλοιπο ρίξε το στο νερό.
Δες τον ακριβή τρόπο χορήγησης του φαρμάκου εδώ.


παρε τη συνταγη και ακολουθησε τη κατα γραμμα.....ειναι απο εγκυρη πηγη (δεν θυμαμαι απο που ομως) και μου εχει δουλεψει...

Dosage in water
This is the option for non-eating discus. Firstly it should be remembered that metronidazole in water is assumed to enter the fish like most antibiotics, across the gill membranes and directly into the blood stream - and many of the ‘older’ doses were calculated on just that. However, it is our opinion that the delivered dose is considerably lower than the ‘older hobby science’ portrays. The evidence to support this is that the medical literature states that metronidazole in IV solutions has a 6 - 8 hr half life, it is temperature sensitive either side of its optimum, and at temperatures under ~ 28oC it can precipitate out of solution. Furthermore, it is light sensitive whilst in solution, and will begin breaking down on exposure. Now none of us IV our discus, but we do expose the metronidazole to an illuminated aquatic environment, high temps, and for some considerable period of time. Therefore, there is no way that a professional ‘standard’ dose can be calculated if the metro is going to be added to the water in this manner – there are simply to many individual random variables to take into consideration. At best, one can come up with an ‘informed’ suggested dosage – that may need adapting according to individual parameters and needs.
Therefore the dosages we list below are based on our personal experience, informed reading and the results of application.

Dose 1 - The average case of ‘white poos’.
This is where the Spironucleus has been spotted early i.e. the discus has demonstrated a change in behaviour - indicative of an S. vortens infestation; white poo may have been seen on 1 or 2 occasions (at the most – it is believed that by the time this jelly excreta has developed the population of S. vortens is already at considerable levels); and preferably S. vortens has been grossly identified using a compound light microscope.
• A 30% water change prior to dosing
• A temperature of 30oC
• 250mg of metronidazole / 10gallons of aquarium water.
• After 8 hours 25% water change is performed followed by another 250mg of metronidazole / 10gallons of aquarium water.
• This cycle is repeated for three days
o Note: mortar and pestle the tablet/s, add a drop of warm aquarium water and mix to thick paste; keep adding drops until you have a thinner paste; – you can then add more water, mix thoroughly and spread over the aquarium.

Dose 2 – Severe case or reoccurrence
This is where the Spironucleus has not been spotted early i.e. the discus has demonstrated a behavioural change indicative; white poo may have been seen on several occasions and the fish may in fact no longer be passing visible excreta; or this is a repetition of a previous case of S. vortens; again has been grossly identified using a compound light microscope.
• A 30% water change prior to dosing
• A temperature of 30oC
• 400mg of metronidazole / 10gallons of aquarium water.
• After 8 hours 25% water change is performed followed by another 400mg of metronidazole / 10gallons of aquarium water.
• This cycle is repeated for three days
• The dose of metronidazole can be increased further than this, I have a personal preference of 500mg but greater care must be taken and careful observations are a must.
Remember other factors play a role as to how much actually gets to where it is needed and as to how effective the dose will be, e.g. age, metabolism, temps, other medications, water, degree of infestation, immune system efficiency etc.
Please remember the doses are not meant to be a ‘be all and end all’ of cures - other factors must be taken into consideration.

Εγώ θα πρότεινα, αν είμαστε σίγουροι ότι πρόκειται για εσωτερικά παράσιτα, τότε να χρησιμοποιήσεις την αυξημένη δοσολογία, γιατί αν χρησιμοποιήσεις τη μικρή δόση και δε θαραπευτεί, θα έχεις χάσει πολύτιμο χρόνο και μετά τα παράσιτα θα έχουν αναπτύξει σχετική ανθεκτικότητα απέναντι στο φάρμακο οπότε τα πράγματα γίνονται πιο δύσκολα. Σίγουρα η χρήση φαρμάκων θα ήταν καλό να αποφεύγεται, ή έστω να χρησιμοποιείται στο μικρότερο δυνατό βαθμό, αλλά στην προκειμένη περίπτωση, αν είμαστε σίγουροι για κάποια ασθένεια, και είναι και πολύ δύσκολη, τότε τα πράγματα αλλάζουν.
Επίσης κάπου δίαβασα ότι η μετρονιδαζόλη είναι ευαίσθητη στο φως, οπότε αν μπορείς κλείσε τα φώτα ή έστω ελάτωσε το φωτισμό. Τα φυτά δε θα πάθουν τίποτε με 3 μέρες χωρίς φως.

Υ.Γ. ΤΗ θερμοκρασία που την είχες πριν παρουσιάσει αυτή τη συμπεριφορά; Στο δικό μου ενυδρείο ο συγκεκριμένος δίσκος όταν η θερμοκρασία ήταν κάτω από 28 βαθμούς έδειχνε να μην αισθάνεται καλά και έκτοτε την ανέβασα και την άφησα μονίμως στους 29.5, και η συμπεριφορά και τα χρώματά του άλλαξαν πάρα πολύ. Έτρωγε μέχρι και από το χέρι μου...

dim
15-11-05, 23:36
ο δίσκος δεν είναι όπως ήτανε. η θερμοκρασία ήταν στους 29 βαθμούς και τώραείναι στους 32.να σου πώ τώρα στους 32 δείχνει πολύ καλύτερα.
πριν 5 μέρες περίπου είχε διαφανή περιττώματα, προχτές είχε άσπρα και τώρα δεν βλέπω τίποτα, αλλα δεν τρώει κιόλας καλά.τί να βγάλει αν δεν τρώει.? αυτός όταν έριχνα τροφή έκανε σαν τρελλός, τώρα τρώει πολύ λίγο.
θα ξεκινήσω θεραπεία στο ενυδρείο και αύριο λέω να τους βάλω και τους δύο σε καραντίνα σε ένα 70λιτρο που πήρα απο ένα φίλο. ας ελπίζουμουμε να κάνω το σωστό.
τώρα μια παρατήρηση. παραπάνω λέει "250mg of metronidazole / 10gallons" δηλαδή περίπου 85 mg/l ανα 8 ώρες. ενώ σε όσα σάιτ έχω διαβάσει η δοσολογία είναι περίπου απο 4 - 7 mg/l. είναι μεγάλη η διαφορά.
εδώ είναι μερικά http://edis.ifas.ufl.edu/VM053 , http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/diseaseintrogreek.html
μήπως είναι λάθος η δοσολογία? μήπως είχες κάνει αυτήν την θεραπεία Παναγιώτη.? έχει πολύ μεγάλη διαφορά με τις άλλες.

thediscusman
16-11-05, 10:26
Η δοσολογία είναι σωστή Δημήτρη. Κάτι δεν υπολόγισες σωστά. 250 ml/10 gallons δηλαδή 40 λίτρα χονδρικά, είναι 6.25mg/l.Και μάλιστα στη δεύτερη περίπτωση σοβαρής ασθένειας ή επανεμφάνισης η δοσολογία είναι 400mg/10gallons δηλαδή 10mg/l.
Όπως σου είπα και πιο πάνω θα σου πρότεινα να χρησιμοποιήσεις την αυξημένη δόση, γιατί είναι σχεδόν βέβαιο ότι πρόκειται για εσωτερικά παράσιτα.
Αν δεν έχεις κάτι που θα ενοχληθεί από το φάρμακο στο κυρίως ενυδρείο κάνε εκεί τη θεραπεία. Και για τους δίσκους θα είναι πολύ καλύτερα αφού η αλλαγή περιβάλλοντος θα επιβαρύνει επιπλεόν την κατάσταση τους, αλλά και για σένα, μιας και δε θα έχεις να ετοιμάζεις δεύτερο ενυδρείο με φίλτρα κτλ.
Από τη στιγμή που τρώει έστω και λίγο μούσκεψε λίγη τροφή στο flagyl που θα διαλύσεις στο νερό. Θα είναι πολύ πιο αποτελεσματικό
Περαστικά...

Pritanis
16-11-05, 17:31
Και προσοχη μην χρησιμοποιησεις την κσψουλα.... Την ανοιγεις και διαλυεις τη σκονη που εχει μεσα σε νερο του ενυδρειου..... Χαμηλο φωτισμο, και καλο αερισμο..... Μονο σε καραντινα να το κανεις και οπωσδηποτε συχνες αλλαγες νερου.... Δες σχετικα http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=7390.... νομιζω οτι ειναι η καλυτερη μεθοδος δυσκολη αλλα ελπιζω να σου δωσει αποτελεσματα

dim
16-11-05, 18:55
έριξα χθές το βράδυ 5.5 mg/l στο κανονικό το ενυδρείο και σήμερα θα ετοιμάσω το ενυδρείο καραντίνας. θα συνεχίσω να ρίχνω για 5 μέρες στο κανονικό γιατί απ ότι είδα είναι μεταδοτικό.
σκουλίκι κάνει να δίνω στον δίσκο.? είτε κόκκινο(κατεψυγμένο) είτε grintal.?
να βάλω και τους δύο δίσκους.? ο άλλος δεν έχει κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής.
αντε να δούμε τι θα βγεί....

Pritanis
16-11-05, 20:37
Τωρα που το εριξες στο ενυδρειο, μετρησεις για αμμωνια καθημερινα και 2 φορες τη μερα δεν βλαπτει..... Εγω ετσι την επαθα και ευτυχως ειχα τα seachem monitor και προλαβα......Η δοση που λες μου φαινεται πολυ μικρη 5.5 * 40 = 220 μγρ/40 λιτρα.....Τι κανεις??? προληπτικη ιατρικη!!!!!Γιατι κανεις του κεφαλιου σου????? Αντε πισω στα μονομαχακια σου που μου ηθελες και δισκους...... Αλμπανη....

dim
16-11-05, 21:53
την δόση αυτή γιατρέ την έβαλα για να καθαρίσει το ενυδρείο απο τα παράσιτα. τους δίσκους θα τους βάλω σε καραντίνα-νοσοκομείο. ετοιμάζεται η εντατική. το κακό είναι ότι βάζοντάς τους σε καινούριο ενυδρείο θα στρεσαριστούν και δεν θα τρώνε.μπρός γκρεμός και πίσω ρέμα. γαμαμότο. θα κάνω ότι περνάει απο το χέρι μου παντος και αν τα καταφέρω να τα γιατρέψω θα γίνω και εγώ γιατρός σαν τον φίλο μας τον πρύτανη. !
ελπίζω να πανε όλα καλά.

thediscusman
16-11-05, 22:19
Δημήτρη το γεγονός όμως ότι αρχικά τα έβαλες σε μικρή δόση φαρμάκου είναι αρνητικό. Είναι πολύ πιθανόν να αναπτυχθούν ανθεκτικά στελέχη του συγκεκριμένου παθογόνου τα οποία στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσεις.

Pritanis
16-11-05, 22:30
Eμ τα λεγα εγω..... Αυτος ειδε οτι τα σκαλαρια και οι δισκοι ειναι πλακε και νομιζε οτι θα κανει οτι θελει..... Το κουτουρου καϊκι....

dim
17-11-05, 01:34
Δημήτρη το γεγονός όμως ότι αρχικά τα έβαλες σε μικρή δόση φαρμάκου είναι αρνητικό. Είναι πολύ πιθανόν να αναπτυχθούν ανθεκτικά στελέχη του συγκεκριμένου παθογόνου τα οποία στη συνέχεια είναι πολύ δύσκολο να καταπολεμήσεις.
Παναγιώτη αντί για 6.25 mg/l που έλεγε έριξα περίπου 5.5 ml/l. τους απομόνωσα τους δίσκους σε ένα ενυδρείο που είναι τελικά 50 λίτρα(μου φάνηκε μεγαλύτερο) με ένα εσωτερικό φίλτρο απο το στρωμένο, θερμοστάτη, αεραντλία και σε μια ωρίτσα απο την ώρα που τους έβαλα μέσα τους τάΙσα με τροφή βουτηγμένη στο διαλυμένο φάρμακο που έριξα. τρώνε μια χαρά.ακόμη και ο άρρωστος δείχνει πολύ καλύτερα. τρώει και απ ότι διάβασα αυτήν είναι η ουσία να τρώει τροφή η οποία να περιέχει φάρμακο για να γιατρευτεί.

Eμ τα λεγα εγω..... Αυτος ειδε οτι τα σκαλαρια και οι δισκοι ειναι πλακε και νομιζε οτι θα κανει οτι θελει..... Το κουτουρου καϊκι....

όλοι κρινόμαστε απο τα αποτελέσματα.!

johnny98130
17-11-05, 09:21
Οταν κανεις θεραπεια χαμηλωσε την θερμοκρασια απο τους 32 στους 29 και βαλε αεραντλια. Η αντιβίωση μειωνει την περιεκτικοτητα του οξυγονου στο νερο και σε συνδυασμό με την υψηλη θερμοκρασια που και εκεινη κανει το ιδιο ακριβως πράγμα. Πρόσεχε μην ... σκασεις το ψαρι!!

dim
17-11-05, 23:24
πάμε καλά.! σήμερα ο δίσκος είχε σκούρα περιττώματα και φαίνεται πολύ καλύτερα.! συνεχίζω θεραπεία.
Γιάννη έχω και αεραντλία μέσα.

thediscusman
18-11-05, 10:16
Μπράβο Δημήτρη.
Είσαι σε πολύ καλό δρόμο. Ειδικά αν δείχνει και η διάθεσή του καλύτερα.
Τελικά είναι αρκετά δυνατός οργανισμός αυτό το ψάρι. Είναι ο ίδιος δίσκος που θεράπευσα εγώ πριν μερικούς μήνες, όταν πρήστηκε το κάτω χείλος του
http://www.greekaquarist.com/vb/showthread.php?t=8263
Ελπίζω να θεραπευτεί πλήρως και να είναι η τελευταία φορά που αρρωσταίνει.

dim
18-11-05, 18:03
απο την ώρα που τον είχα βάλει μέσα όταν μου τον έδωσες τον συγκεκριμένο τον έβλεπα να ξύνεται συχνά ενώ τον άλλο δεν τον είδα καμιάφορα.χωρίς να έχει κάποιο εξωτερικό σημάδι που να δείχνει ότι έχει κάτι. πρέπει να είχε πρόβλημα.
δείχνει πολύ καλά(μην τον ματιάσω). στο ενυδρείο καραντίνα που τον έχω δεν έχω υπόστρωμα και απ ότι βλέπω δεν υπάρχουν άσπρα περιτώματα πλέον και είναι ευδιάθετος και τρώει αρκετά. μου φαίνετε ότι την γλύτωσε. να μην βιάζομαι βέβαια αλλα όλα πάνε καλά. ευχαριστώ όλους για την βοήθεια μέχρι στιγμής.
στο ενυδρείο καραντίνα ρίχνω 6.25 mg/l και την τροφή την αφήνω κάνα μισάωρο μέσα στο φάρμακο πριν την ρίξω.

dim
18-11-05, 23:03
πήρα βιταμίνες της SERA και ένα υγρό σκόρδο (Garlic Guard) της Seachem τα έχει δοκιμάσει κανείς.? κάνους δουλειά ή τσάμπα τα λεφτά.?

george hmmy
18-11-05, 23:28
sera activant και seachem liquid garlic, πρώτα πράματα. Εγώ τα χρησιμοποιώ στη DIY τροφή που κάνω και τα ψαράκια πάνε μια χαρά. ;)

dim
21-11-05, 00:03
παιδιά ο δίσκος είναι μια χαρά.! σώθηκε. σήμερα τελείωσε και η θεραπεία. θα τον κρατήσω άλλη μια εβδομάδα στην καραντίνα για να είμαι σίγουρος.
ρώτησα κάτι παραπάνω αλλα δεν πηρα απάντηση. επειδή τις τελευταίες μέρες δεν έτρωγε την τροφή σε μπιλάκια που του έδινα ταΐζω και κόκκινο σκουλίκι κατεψυγμένο μαζί. κάνει να ταΐζω σκουλίκι ή δεν κάνει καλό.? μου έχουν πει ότι υπάρχει περίπτωση να κολλήσουν παράσιτα τα ψάρια απο τα σκουλίκια. ισχύει αυτό?

thediscusman
21-11-05, 10:11
Δημήτρη πρόβλημα με παράσιτα δεν υπάρχει με το σκουληκι που αγοράζουμε από γνωστές εταιρείες. Αν δεν κάνω λάθος το κάνουν αποστείρωση.
Ο λόγος που λέμε ότι δεν κάνει να ταίζουμε σκουλήκι είναι διότι αν οι δίσκοι τρώνε για μεγάλο χρονικό διάστημα μόνο σκουλήκι δημιουργείται πρόβλημα στο στομάχι τους. Αυτό που χριάζεται ένας δίσκος είναι μια ισορροπημένη διατροφή που θα περιλαμβάνει και ζωικές πρωτείνες και φυτικές (σπανάχι, κολοκυθάκι κτλ...)
Τώρα που είναι σε ανάρρωση δώσε του κάποια τροφή που τρώει εύκολα, αρτέμια, ή καρδιά με σπανάχι αν δεν τρώει τίποτε άλλο, ή στην ανάγκη σκουλήκι αν αυτή είναι η μόνη τροφή που τρώει και όταν συνέλθει πλήρως και πάρει δυνάμεις άστον 2-3 μέρες νηστικό και θα φάει και μπιλάκια. Δοκιμασμένη μέθοδος και στο συγκεκριμένο δίσκο, οπότε μη φοβάσαι, θα μπει σίγουρα στην παλιά του διατροφή.