11panos04
29-12-16, 18:43
Λοιπον.δοκιμασα να κανω μπουκαλια για diy διοξειδιο.Ενω παραγονταν φουσκαλες,εντουτοις δε βγηκαν ποτε φουσκες στο ενυδρειο,οποτε υποψιαζομαι για διαρροη.Δοκιμασα και κολλησα με ζεστη σιλικονη τα σωληνακια στις τρυπες απο τα καπακια,αλλα η ζεστη σιλικονη αμα στεγνωσει κοκκαλωνει.Αν πχ κουνησεις λιγο δεξια αριστερα το σωληνακι,ειδικα οπως ειναι λειο απ εξω,κατευθειαν αποκολλαται απ αυτη και τσουπ,ανοιγει η κολληση.Τωρα το ξαναφτιαχνω απ την αρχη.Στις τρυπες θα μπουν ενωματα για σωληνακια ποτισματος ιδιας διαμετρου με το σωληνακι,πιο σκληρα και με επιφανεια να πατησει κ να κολλησει στο καπακι σταθερα,κι ολα τα σωληνακια κλπ θα μπαινουν κ θα βγαινουν πατω σ αυτα.Το θεμα ειναι τί κολλα να βαλω;;;Το μονο που χω ειναι κρυα σιλικονη της μπαισον,που εκανα το σφραγισμα των αρμων απο μεσα απ το ενυδρειο,αλλα εγω μιλαω για κολλημα.Να ακουμπησουν τα δυο πλαστικα κ να κολλησουν ωστε να μην υπαρχει διαρροη.Απο καταστημα με σιδηρικα μου ειπε οτι η καλυτερη μου επιλογη θα ηταν η κολλα που κολλαν τα pvc που ναι σε τενεκεδακι,γτ στην ουσια κανει μοριακη κολληση,ή καπως ετσι.Αλλα η απορρια μου ειναι αν υπαρχει περιπτωση να περασει τιποτα τοξικο απ την κολλα αυτη μεσω του αεριου στο σωληνα κ μετα στο ενυδρειο.Γιατι αυτη η κολλα μου ειπε σιγουρα αν ειναι για ενυδρειο δεν κανει.Τί γνωμη εχετε,εκτος φυσικα απ το να μου πειτε να παρω φιαλη διοξειδιου;;;