Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : απο δισκαδικο σε fish only

kalmichalis
28-12-16, 13:06
καλησπερα.
θα ηθελα μερικες πληροφοριες για ητν κατασκευη ενος ενυδρειου fish only..
το ενυδρειο που κατεχω ειναι το rio300
εχω δυο φιλτρα fluval 405 κ 406
εχω ελεγτες θερμοκρασιας ανεημηστηρες οσμοση κλπ μια και αυτο αυτην τη στιγμη τρεχει ως δισκαδικο...

θα ηθελα να ρωτησω τι επιπλεον χρειαζομαι....οσον αφορα τη βιολογια θα ηθελα να κρατησω τα φιλτρα μου και να μην βαλω sub...

συμφωνα με αυτα που ειδα ειδα οτι χρειαζομαι(και εδω χρειαζομαι τη βοηθεια σας)

κυκλοφοριτες πόσους?
σκιμμερ εξωτερικο κρεμαστο?
ρεφρακτόμετρο

τι ειναι το φιλτρο αμμου?εξτρα φιλτρο?

τωρα με το βραχο ζωντανο-νεκρο, αραγωνιτη τι παιζει? σε τι αναλογια? στα φιλτρα μεσα τι θα βαλω?θα κρατησω το siporax ή βραχο? δεν εχω ιδεα...και σε τι ποσοτητα?
θα ηθελα να εχω βραχο στο ενυδρειο μου για κρυψωνες των ψαριων και για ομορφια...
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

εχω και ενα φιλτρο eheim 2215 και uv

corsar7
28-12-16, 14:00
ποσες και ποσες φορες το εχω σκεφτει!!!θα παρουκολουθω ταυτοχρονα το θεμα σου

voas
28-12-16, 14:29
καλησπερα.
θα ηθελα μερικες πληροφοριες για ητν κατασκευη ενος ενυδρειου fish only..
το ενυδρειο που κατεχω ειναι το rio300
εχω δυο φιλτρα fluval 405 κ 406
εχω ελεγτες θερμοκρασιας ανεημηστηρες οσμοση κλπ μια και αυτο αυτην τη στιγμη τρεχει ως δισκαδικο...

καλησπερα φίλε Μιχάλη και χρόνια πολλά με υγεία!

θα ηθελα να ρωτησω τι επιπλεον χρειαζομαι....οσον αφορα τη βιολογια θα ηθελα να κρατησω τα φιλτρα μου και να μην βαλω sub...

Το σαμπ θα σε βοηθήσει να έχεις όλο τον εξοπλισμό μέσα εκεί,να έχεις περισσότερες επιλογές στην αγορά εξοπλισμού(πχ σκιμμερ),αλλά και να αυξήσεις τα συνολικά λίτρα σου!
συμφωνα με αυτα που ειδα ειδα οτι χρειαζομαι(και εδω χρειαζομαι τη βοηθεια σας)

κυκλοφοριτες πόσους?με 2 rw8 για αρχή πιστεύω είσαι κομπλε!
σκιμμερ εξωτερικο κρεμαστο?αναγκαστικά εάν δεν κάνεις σαμπ(mce 600)
ρεφρακτόμετρο ναι
επίσης θα χρειαστείς αυτ. αναπλήρωση,δοχείο προετ. νερού με ένα μικρο κυκλοφοριτη για να σπας το αλάτι,τεστακια salifert,υλικό ενεργού και αντιφως!

τωρα με το βραχο ζωντανο-νεκρο, αραγωνιτη τι παιζει?
με 20-25 κιλά βράχο στο σύνολο νομίζω θα είσαι οκ!
σε τι αναλογια? ξεκίνα με νεκρό,φτιάχνοντας έτσι και το aquascape πιο άνετα και στην συνέχεια βάλε και 2-3 κιλά ζωντανού για να επισπεύσεις την διαδικασία σε συνδυασμό προσθήκης βακτηρίων!
αραγωνιτη με 2 δάκτυλα είσαι μια χαρά!
στα φιλτρα μεσα τι θα βαλω?θα κρατησω το siporax ή βραχο? δεν εχω ιδεα...και σε τι ποσοτητα?
στα φίλτρα θα βάλεις μέσα ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο έτσι ώστε να λειτουργούν σαν ριακτορες!
θα ηθελα να εχω βραχο στο ενυδρειο μου για κρυψωνες των ψαριων και για ομορφια...
με τον νεκρό θα πειραματιστεις πιο εύκολα για να φτιάξεις το επιθυμητό αποτέλεσμα!
ευχαριστω πολυ εκ των προτερων

εχω και ενα φιλτρο eheim 2215 και uv

καλή συνέχεια και ότι χρειαστείς εάν ξέρουμε κα με πολύ χαρά θα σε βοηθήσουμε!

kalmichalis
28-12-16, 14:30
για τα λεφτα που εχω χαλασει(το ξερεις κι εσυ) καλυτερα θαλασσινο!!

voas
28-12-16, 14:31
ποσες και ποσες φορες το εχω σκεφτει!!!θα παρουκολουθω ταυτοχρονα το θεμα σου

δεν είναι τίποτα δύσκολο φίλε μου,τηρούμενων των αναλογίων!

Sakisdraminos
28-12-16, 14:31
Φίλτρα δεν χρειαζεσαι .....
Σκιμμερ λογικά deltec mce600
15-20 κιλά βράχο αλλά τόσα αραγωνιτη .
θερμαντήρα και δύο κυκλοφορίτες jebao rw8.
με αυτά από εξοπλισμό είσαι κομπλέ.

μερικά τεστ θα είναι ph no3 po4 και ρεφρακτομετρο γα την προετοιμασία.
Αν βάλεις κανένα κοράλλι κάποιο φωτιστικό και επιπλέον τεστ kh mg Ca.
από αναλώσιμα άνθρακα που θα το βάζεις στο σκιμμερ άμα πάρεις αυτοαυτού σου είπα.

kalmichalis
28-12-16, 14:44
καλή συνέχεια και ότι χρειαστείς εάν ξέρουμε κα με πολύ χαρά θα σε βοηθήσουμε!

ευχαριστω πολυ για την γρηγορα ανταποκριση
χρονια πολλα!!!

για κυκλοφορητες μου ειπες rw8. υπαρχουν αλλοι κυκλοφορητες πιο οικονομικοι...? η θελει να εχουν κατι παραπανω περαν τις κυκλοφοριας? πχ αυξομειωση της κυκλοφοριας...

για σκιμμερ βλεπω παιζει πολυ το mce 600. σε αυτο βαζουμε κατι μεσα? η απλα λειτουργει και το καθαριζουμε?

μου ειπες οτι:
"στα φίλτρα θα βάλεις μέσα ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο έτσι ώστε να λειτουργούν σαν ριακτορες"
δηλαδη η βιολογια του ενυδρειου μου που θα γινεται? με τον νερο βραχο? και λιγο με τον ζωντανο? θα επαρκει?
στα φιλτρα μου μεσα θα εχω στο ενα αντιφωσφορο και στο αλλο ενεργο ανθρακα? αυτα θα τα αλλάζω(καθαριζονται-εχουν οριο ζωης)? σφουγγαρια θα εχουν?...προφανως το σιποραξ δεν χρειαζεται σε θαλασσινο(αν καταλαβα σωστα και μπαινει στη θεση του ενεργος ανθρακας και αντιφωσφορος...)

το φιλτρο αμμου τι ειναι? το χρειαζομαι?

leonardos
28-12-16, 14:46
καλη αρχη να σου ευχιθω και εγω στα αλατια!!

το φυλτρο αμου δεν ειναι τπτ παραπανω απο τον αραγωνιτη που βαζουμε στον πατο. η χρησεις του ειναι για να κρυβονται καποια ειδη σαλιγκαριων η ψαριων, η για εμφανιση η για την δυμηουργια ανιξικων συνθυκων για την αναπτυξη αναεροβοιων βακτιριων. σε γενικες γραμμες ονος μπορεις και να το παραλιψεις.

voas
28-12-16, 14:56
[QUOTE=kalmichalis;987590]ευχαριστω πολυ για την γρηγορα ανταποκριση
χρονια πολλα!!!

για κυκλοφορητες μου ειπες rw8. υπαρχουν αλλοι κυκλοφορητες πιο οικονομικοι...? η θελει να εχουν κατι παραπανω περαν τις κυκλοφοριας? πχ αυξομειωση της κυκλοφοριας...

υπάρχουν αλλά σε βάθος χρόνου θα βγεις ζημιωμένος!

για σκιμμερ βλεπω παιζει πολυ το mce 600. σε αυτο βαζουμε κατι μεσα? η απλα λειτουργει και το καθαριζουμε?
όταν γεμίσει το δοχείο το αδειάζεις!
το καλό με αυτό είναι οτι έχει χώρο και για να βάζεις μέσα ενεργό και αντιφωσφορο σε τούλι έτσι δεν θα χρειαστείς τα φίλτρα για αυτήν την δουλεία!

μου ειπες οτι:
"στα φίλτρα θα βάλεις μέσα ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο έτσι ώστε να λειτουργούν σαν ριακτορες"
δηλαδη η βιολογια του ενυδρειου μου που θα γινεται? με τον νερο βραχο? και λιγο με τον ζωντανο? θα επαρκει?
μια χαρά!
στα φιλτρα μου μεσα θα εχω στο ενα αντιφωσφορο και στο αλλο ενεργο ανθρακα? αυτα θα τα αλλάζω(καθαριζονται-εχουν οριο ζωης)? σφουγγαρια θα εχουν?...προφανως το σιποραξ δεν χρειαζεται σε θαλασσινο(αν καταλαβα σωστα και μπαινει στη θεση του ενεργος ανθρακας και αντιφωσφορος...)
μπορείς στο ένα φίλτρο να βάλεις και τα δυο υλικά!
150γραμ έκαστος και αλλαγή μια φορά τον μήνα!

leonardos
28-12-16, 15:00
η βοιολογια του αλμυρου βασιζεται στον ζωντανο βραχο. επιπλεων φιλτρα μακροπροθεσμα μονο κακο μπορουν να κανουν (βοιολογικα και αλλα)

kalmichalis
28-12-16, 15:09
μπερδευτικα τελικα φιλτρα χρειαζομαι η οχι? διοτι θα εχω το σκιμμερ
μεχρι στιγμης καταλαβαινω οτι θα εχω ενα σκιμμερ με ενεργο ανθρακα(ποσα γρ σε τουλι? που θα το αλλαζω μια φορα το μηνα) και ενα φιλτρο που θα εχω μεσα ενεργο ανθρακα και αντιφωσφορο 150γρ οπου θα το αλλαζω μια φορα το μηνα

ο αραγωνιτης πρεπει να ειναι ζωντανος σωστα? διοτι ειδα οτι υπαρχει και νεκρος

τελικως πρεπει που τι συντηρηση το μηνα βγαινει ?
ζουμια, ενεργο ανθρακα και αντιφωσφορο? ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ?

voas
28-12-16, 15:25
μπερδευτικα τελικα φιλτρα χρειαζομαι η οχι? διοτι θα εχω το σκιμμερ χαχαχαχαχαχα....έχεις δίκιο.
με το mce600 δεν χρειάζεσαι φίλτρο μιας και έχει χώρο για υλικά το συγκεκριμένο!
μεχρι στιγμης καταλαβαινω οτι θα εχω ενα σκιμμερ με ενεργο ανθρακα(ποσα γρ σε τουλι? που θα το αλλαζω μια φορα το μηνα) και ενα φιλτρο που θα εχω μεσα ενεργο ανθρακα και αντιφωσφορο 150γρ οπου θα το αλλαζω μια φορα το μηνα
150 ενεργό άνθρακα και 150 αντιφωσφορο είτε στο σκιμμερ αυτό ειτε σε ενα φιλτρο!
ο αραγωνιτης πρεπει να ειναι ζωντανος σωστα? διοτι ειδα οτι υπαρχει και νεκρος
νεκρο να πάρεις καλύτερα,τζάμπα λεφτά θα δώσεις!

τελικως πρεπει που τι συντηρηση το μηνα βγαινει ?
ζουμια, ενεργο ανθρακα και αντιφωσφορο? ΚΑΙ ΑΛΑΤΙ?

ανάλογα με τον τρόπο λειτουργίας του!
υλικά θα πάρεις από εδώ....http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=categories.view&category_id=168 που είναι ο πιο οικονομικός!

leonardos
28-12-16, 15:27
ο αραγωνιτης δεν χρειαζεται να ειναι ζωντανος θα ζωντανεψει μονος του σιγα σιγα :D

kalmichalis
28-12-16, 22:30
ο αραγωνιτης δεν χρειαζεται να ειναι ζωντανος θα ζωντανεψει μονος του σιγα σιγα :D

σοβαρα τωρα?χιιιιιιχιχιιι

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες...

αλλαγες να φανταστω 100λτ την εβδομαδα σωστα? οπως οι δισκοι...
τελικα σφουγγαρια στο φιλτρο θα εχω? ποσα λιτρα ειναι τα 150γρ που λεμε να εχει το φιλτρο απο Εν.Ανθρ και αντιφωσφορο?

οι κυκλοφοριτες, δυο rw8 με 8000 l/h κυκλοφορια ο ενας δεν ειναι υπερβολη? δηλαδη 16000λιτρα/ωρα στο ριο300 δεν ειναι υπερβολη???
οι κυκλοφορητες πρεπει να ειναι διακοπτομενοι ή να δουλευεουν συνεχεια(χωρις να ειναι διακοπτομενοι)?
-------------------------
το skimmer deltec mc 500 δεν κανει?
ειναι λιγο λετε?
Να ρωτήσω κάτι παραπάνω... Μπορώ να βάλω κοράλλια χαμηλών απαιτήσεων? Soft? Θελει κατι παραπανω?

voas
28-12-16, 23:53
Το 20% των συνολικών λίτρων σου για εβδομαδιαία αλλαγή ειναι μια χαρά!
Σφουγγάρια οχι!
Η αναλογία λίτρου με κιλό ειναι σχετική λόγο πυκνότητας του εκάστοτε υλικού,κατα προσέγγιση!
Οχι δεν ειναι υπερβολή αν τελικά αποφασίσεις να βάλεις soft & lps για αρχη!
Εαν πρεπει να κανεις καπου την υπέρβαση στον εξοπλισμό,αυτή να ειναι στο σκίμμερ,ειναι κατι που στην πορεία θα καταλάβεις την αξία του!
Φυσικά και μπορεις να βάλεις κοραλλακια χαμηλών απαιτήσεων οπως και sps στην πορεία εαν το θελήσεις!
Καλη συνεχεια φιλαρακι!

kalmichalis
28-12-16, 23:57
Για να πάω στα κοράλλια που είπες μπορώ να τα βάλω αμέσως μόλις στρώσει η θέλω και τπτ άλλο? Ζουμιά ρίσκαρα κλπ? (για χαμηλών απαιτήσεων πάντα)

voas
29-12-16, 00:04
Για να πάω στα κοράλλια που είπες μπορώ να τα βάλω αμέσως μόλις στρώσει η θέλω και τπτ άλλο? Ζουμιά ρίσκαρα κλπ? (για χαμηλών απαιτήσεων πάντα)

Μπορεις να βάλεις οταν έρθουν σε ισορροπία οι τιμές σου!
Δοσομετρικη ή ριακτορας ασβεστίου στην πορεία και αν θέλεις να το ανεβάσεις επίπεδο!
Μέχρι τότε με ενα reefplus θα εισαι κομπλέ!

kalmichalis
29-12-16, 00:09
Τι είναι το reefplus?

leonardos
29-12-16, 00:35
αν δεν κανω λαθος ο Νικος αναφερεται σε τροφη για κοραλια

αν αποφασισεις για κοραλια θα χρειαστεις και ενα καλο φωτιστικο αλλα αυτο οταν ερθει η ωρα!

kalmichalis
29-12-16, 08:22
να ρωτησω, εστω οτι θελω να φτιαξω ενα sump 30λιτρα(το επιπλο δεν εχει χωρο για μεγαλυτερο) για να βαλω εκει ενα εσωτερικο σκιμμερ για να μην εχω ολοκληρη γκουμουτσα να φαινεται...
οι σωληνες πως πρεπει να πανε χωρις να τρυπησω το ενυδρειο? μπορει να ξεκιναει απο πανω κοντα στην επιφανεια να πηγαινε στο σαμπ και μετα με αντλια πανω? υπαρχει καποιο κολπο για την "μηχανικη των ρευστων"? υπαρχει κανενα οικονομικο εσωτερικο σκιμμερ η δεν αξιζει τον κοπο?

voas
30-12-16, 00:37
Εγω θα σου πρότεινα να φτιάξεις μια βάση για το ενυδρείο και μεσα εκει να βάλεις ενα κανονικό σαμπ!
30 λίτρα και στο ύψος θα ειμαι μη λειτουργικό!

kalmichalis
30-12-16, 13:49
ναι καταλαβαινω...
να ρωτησω επιπροσθετως κατι

α. επιδη κλεινω στο να παρω το mce600 και ελεγα να καταργησω το φιλτρο αφου ολη τη δουλεια την κανει το συγκεκριμενο σκιμμερ.... αν κραταγα το φιλτρο μεσα θα μπορουσα να λαβω σφουγγαρια μπλε για την κατακρατηση βρωμιας και βραχο για βιολογια η δεν αξιζει?

β. διαβασα καπου οτι πρεπει η κυκλοφορια στο θαλασσινο να ειναι καπου 20l/h για καθε λιτρο
απο τη στιγμη που εγω εχω 300λιτρα γτ να εχω κυκλοφορια 16000l/h ?

γ.ειναι καλο οι κυκλοφοριτες να ειναι συνεχομενοι ή διακοπτομενοι με προγραμμα οπως οι rw8?

ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικες πληροφοριες

voas
30-12-16, 14:04
ναι καταλαβαινω...
να ρωτησω επιπροσθετως κατι

α. επιδη κλεινω στο να παρω το mce600 σωστος;) και ελεγα να καταργησω το φιλτρο αφου ολη τη δουλεια την κανει το συγκεκριμενο σκιμμερ.... αν κραταγα το φιλτρο μεσα θα μπορουσα να λαβω σφουγγαρια μπλε για την κατακρατηση βρωμιας και βραχο για βιολογια η δεν αξιζει?
σφουγγάρια σε θαλασσινο δεν βάζουμε!

β. διαβασα καπου οτι πρεπει η κυκλοφορια στο θαλασσινο να ειναι καπου 20l/h για καθε λιτρο
απο τη στιγμη που εγω εχω 300λιτρα γτ να εχω κυκλοφορια 16000l/h ?
για να στο προτείνουμε κάτι παραπάνω πρέπει να ξέρουμε,η επιλογή είναι δική σου όμως!
γ.ειναι καλο οι κυκλοφοριτες να ειναι συνεχομενοι ή διακοπτομενοι με προγραμμα οπως οι rw8?
οι διακοπτομενοι παρέχουν την λειτουργία αυτή έτσι ώστε να μην μονοτονει η ροή στον ύφαλο και να πλησιάζει ακόμα περισσότερο την φύση!
είναι όμως ευάλωτοι και επιβαρύνονται έτσι με ότι συνεπάγεται!

ευχαριστω πολυ για τις κατατοπιστικες πληροφοριες
να είσαι καλά φίλε!

kalmichalis
30-12-16, 14:07
ναι ασφαλως!!!

ωραια, τοτε στο φιλτρο μπορω να βαλω βραχω για βιολογια η καλυτερα να μην το εχω καθολου, μην παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμενοι

κανενας αλλος κυκλοφοριτης πλην του rw8 υπαρχει πιο αξιοπστος/.?

voas
30-12-16, 14:15
ναι ασφαλως!!!

ωραια, τοτε στο φιλτρο μπορω να βαλω βραχω για βιολογια η καλυτερα να μην το εχω καθολου, μην παμε για μαλλι και βγουμε κουρεμενοι

:D:D:D

κανενας αλλος κυκλοφοριτης πλην του rw8 υπαρχει πιο αξιοπστος/.?

υπάρχει αλλά οι τιμές τους είναι απαγορευτικες....http://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/vortech-ecosmart-mp10-es/

kalmichalis
30-12-16, 14:20
ο TURBELLE STREAM 6085 ???

voas
30-12-16, 14:23
ο TURBELLE STREAM 6085 ???

μια χαρά,στα λεφτά αυτά όμως παίρνεις κοντά στους 3 rw8!

kalmichalis
30-12-16, 14:26
με τοση κυκλοφορια που βλεπω να εχουν τα θαλασσινα... θα το πω στους δισκους μου(που παραμενουν ακινητοι) και θα αυτοκτονησουν δια πνιγμου....:cool::D

SpirosLo
31-12-16, 00:35
χαιρομαι ιδιαιτερα που κανεις φισ ονλυ. εγω ερχομαι απο φροντοζαδικο προς τα αλατια . καλη αρχη σου ευχομαι και οτι κανεις τωρα απο εδω και περα να εχεις παντα στο νου σου , να το κανεις με την μιση ταχυτητα απο το δισκαδικο. αρχαριος και εγω , ευτυχως τα παιδια εδω μεσα εχουν γνωσεις αλλα και ορεξη να της μοιραστουν , οποτε μην ανησυχεις για τπτ . μονο υπομονη και διαβασμα ....
τωρα , περι σκιμμερ , παιδια το bubble magus curve ειναι της προκοπης ? το εχει δοκιμασει κανεις ?
(http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=987956#post987956)

kalmichalis
31-12-16, 02:39
Αυτούς τους κυκλοφορητες τους παίζω τσίτα? Τέρμα? Γτ πχ ο rw8 δίνει 8000l/h ενώ η vortech mp10es δίνει 6000

voas
31-12-16, 11:41
χαιρομαι ιδιαιτερα που κανεις φισ ονλυ. εγω ερχομαι απο φροντοζαδικο προς τα αλατια . καλη αρχη σου ευχομαι και οτι κανεις τωρα απο εδω και περα να εχεις παντα στο νου σου , να το κανεις με την μιση ταχυτητα απο το δισκαδικο. αρχαριος και εγω , ευτυχως τα παιδια εδω μεσα εχουν γνωσεις αλλα και ορεξη να της μοιραστουν , οποτε μην ανησυχεις για τπτ . μονο υπομονη και διαβασμα ....
τωρα , περι σκιμμερ , παιδια το bubble magus curve ειναι της προκοπης ? το εχει δοκιμασει κανεις ?
(http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=987956#post987956)

Καλη αρχη Σπύρο να εχεις, οταν το αποφασίσεις εδω ειμαστε να βοηθήσουμε σε οτι χρειαστείς!
Το σκίμμερ ειναι καλό,πιο μοντέλο ομως και σε τι λίτρα;

voas
31-12-16, 11:45
Αυτούς τους κυκλοφορητες τους παίζω τσίτα? Τέρμα? Γτ πχ ο rw8 δίνει 8000l/h ενώ η vortech mp10es δίνει 6000

Τους συγκεκριμένους οχι,όσο θα μπουσταρεις και ανάλογα την ποσότητα
κυκλ/των και τον δρόμο που θα ακολουθήσεις θα αυξάνεις την ένταση!

kalmichalis
31-12-16, 12:05
Κατάλαβα!!

Τώρα για fish only θα ξεκινήσω με το πόσα κοραλια θα καταλήξω μέσα δεν ξέρω... Γτ το μικρόβιο είναι στάνταρ...

Εν τω μεταξύ (ασχετο) διαβάζω διαφορά για να μην βιαστώ όπως έκανα στο γλυκό, και είδα κάπου που έλεγε ότι ο νεκρός βράχος είναι μόνο για βάση και δεν θα ζωντανέψει όπως ο ζωντανός αλλά θ παραμένει άσπρος στη βάση, μετά έλεγε να προσέχουμε τα πεστ(αν γεμίζουμε τι κάνουμε? ) , κάτι για κοραλινη στον νεκρό βράχο ότι δεν θα πιάσει ποτε... Και πουθενά δεν είδα τον τρόπο και τη διάρκεια που κάνει για να στρωθεί το ενυδρείο η βιολογία του, πχ σε πόσες ημέρες βάζω ψάρι μέσα? Στο γλυκό ήταν σε ένα μήνα.... Η το πως στηρίζω το βραχο (στο γυαλί πάνω ή στον αραγωνιτη)?? Θελει διάβασμα.... Αν και τα πράγματα είναι απλά πιστεύω....

voas
31-12-16, 12:41
Μιχάλη εαν ανατρέξεις τα θέματα στο φόρουμ μας θα βρεις τις απαντήσεις που ψάχνεις!
Το θαλασσινο ενυδρείο δεν ειναι δύσκολο αλλα χρειάζεται πολύ διάβασμα,όσο τον δυνατόν καλύτερο εξοπλισμό,σεβασμό και σχολαστικότητα στις ρουτίνες!

kalmichalis
31-12-16, 15:54
Τους συγκεκριμένους οχι,όσο θα μπουσταρεις και ανάλογα την ποσότητα
κυκλ/των και τον δρόμο που θα ακολουθήσεις θα αυξάνεις την ένταση!

πραγματικα, δεν καταλαβα τπτ....

SpirosLo
31-12-16, 16:54
Καλη αρχη Σπύρο να εχεις, οταν το αποφασίσεις εδω ειμαστε να βοηθήσουμε σε οτι χρειαστείς!
Το σκίμμερ ειναι καλό,πιο μοντέλο ομως και σε τι λίτρα;
σε εμενα με 140.50.60 ενυδρειο και σαμπ 100.40.40 σκεδον κατω απο 500 καθαρα λιτρα για φο με ζβ , σκεφτομουν να το βαλω... αξιζει ?
μαλλον εννοει πως θα τους δουλευεις χαλαρα και αν πας σε κοραλια αναλογα τι κοραλια , θα θες και αυξηση της εντασης της κυκλοφοριασ

kalmichalis
31-12-16, 17:01
καταλαβα....!! το ποιο δυσκολο πιστευω τωρα θα ειναι , να καταλαβω ποτε τα ψαρια θα ξενερωνουν η οχι με την παραπανω κυκλοφορια ή κανενα soft κοραλι..

να ρωτησω ο ζωντανος βραχος ειναι καλο πανω να εχει κοραλινι ή θα βγαλει μονος του....? μου ειπε ενας φιλος(ασφαλως μπορει να μην μου ειπε σωστα) να βαλω κανενα κοραλι στον νεκρο βραχο να βοηθησω το στρωσιμο ισχυει? (οταν με το καλο ξεκινησω)

SpirosLo
31-12-16, 17:03
καλυτερα οταν θα εχεισ στρωσει το ενυδρειο. ειναι ευαισθητα τα κοραλια σε νιτρικα και φοσφορικα . καλο ειναι για αρχη να κανεις το φο και μετα οταν σταθεροποιηθει το συστημα βαζεις κανα ευκολο κοραλακι. αναλογα και τον φωτισμο σου παντα.

voas
31-12-16, 17:26

Μιχάλη εαν βάλεις lps & soft coral χρειάζεσαι χαμηλότερη κυκλοφορία,εαν ομως επιλέξεις τον δρόμο των sps χρειάζεσαι μεγαλύτερη και περισσότερη!
Οπως και να εχει ομως χρειάζεσαι αρκετή ΡΟΗ για να μπορει ο βράχος να αναπνέει και να κρατάει τις παραμέτρους του νερου στα επιθυμητά επίπεδα!

voas
31-12-16, 17:32
[QUOTE=SpirosLo;988072]σε εμενα με 140.50.60 ενυδρειο και σαμπ 100.40.40 σκεδον κατω απο 500 καθαρα λιτρα για φο με ζβ , σκεφτομουν να το βαλω... αξιζει ?
Οι διαστάσεις σου ειναι τρομερές Σπύρο!
Εαν θέλεις να ξεκινήσεις με f.o. θα σου πρότεινα να βάλεις μεσα ψάρια reefsafe και οχι θηρευτές για να μπορείς όποτε το θελήσεις να βάλεις και κανενα κοραλλακι χαμηλών απαιτήσεων!
Τωρα το σκίμμερ σαν εταιρία ειναι οκ απλα πες μου πιο μοντέλο θέλεις;

SpirosLo
31-12-16, 20:02
[QUOTE=SpirosLo;988072]σε εμενα με 140.50.60 ενυδρειο και σαμπ 100.40.40 σκεδον κατω απο 500 καθαρα λιτρα για φο με ζβ , σκεφτομουν να το βαλω... αξιζει ?
Οι διαστάσεις σου ειναι τρομερές Σπύρο!
Εαν θέλεις να ξεκινήσεις με f.o. θα σου πρότεινα να βάλεις μεσα ψάρια reefsafe και οχι θηρευτές για να μπορείς όποτε το θελήσεις να βάλεις και κανενα κοραλλακι χαμηλών απαιτήσεων!
Τωρα το σκίμμερ σαν εταιρία ειναι οκ απλα πες μου πιο μοντέλο θέλεις;
το curve 7 ελεγα να παρω

voas
02-01-17, 16:23
[QUOTE=voas;988083]
το curve 7 ελεγα να παρω

καλύτερα το αμέσως επόμενο το 9.....

SpirosLo
02-01-17, 17:29
[QUOTE=SpirosLo;988097]

καλύτερα το αμέσως επόμενο το 9.....
μηπως ειναι υπερβολη το curve 9 για τα λιτρα μ ??? εχω κατω απο 500 καθαρα λιτρα ... ?:confused:

voas
02-01-17, 19:02
[QUOTE=voas;988241]
μηπως ειναι υπερβολη το curve 9 για τα λιτρα μ ??? εχω κατω απο 500 καθαρα λιτρα ... ?:confused:

με 500λιτρα αερα που βγάζει το 7 εγώ δεν θα το επαιρνα στα λιτρα σου,το 9 βγάζει τον διπλάσιο εχω την εντύπωση!
αν μείνεις σε φ.ο. είσαι οριακά, εάν όμως πας αργότερα σε reef θα εχεις θεμα!
-----------------------------------------------------------
αν θέλεις φτιάξε ένα θεμα στην κατηγορία των θαλασσινών ενυδρείων για μην χαλάμε το θεμα του φίλου Μιχάλη!

kalmichalis
02-01-17, 21:32
Δεν πειράζει...

Να ρωτήσω, ο κυκλοφορητής Turbelle 8000l/h 6085 είναι ρυθμιζόμενος όσον αφορά την κυκλοφορία του? Γτ από ότι είδα είναι μόνο ο mp10es και ο rw8

GiorgosT
02-01-17, 23:33
Δεν είναι ρυθμιζόμενος.
http://www.aquacave.com/tunze-turbelle-stream-6085-high-flow-water-pump.html

kalmichalis
03-01-17, 00:05
Δεν είναι ρυθμιζόμενος.
http://www.aquacave.com/tunze-turbelle-stream-6085-high-flow-water-pump.html

Υπάρχει κανένας άλλος ρυθμιζόμενος καλός εκτός από αυτούς που προανέφερα?

voas
03-01-17, 00:20
Jebao & vortech

kalmichalis
03-01-17, 00:21
Ξέρει κανείς αν είναι καλός ο jebao.? Επιδη είναι κινεζια.... Είχε γράψει κάποιος σε ένα φόρουμ ότι έφυγε διακοπές και το βρήκε σταματημένο μόλις γυρισε (κλασικά όταν φεύγει κάποιος διακοπές τότε γίνονται όλα)

voas
03-01-17, 00:39
Μιχάλη ξεκίνα την εξερεύνηση στο θαλασσινο κομμάτι του φόρουμ μας και θα σου λυθούν πολλά ερωτήματα!
Αυτο που ψάχνεις συγκεκριμένα υπάρχει εδω ...http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92848

kalmichalis
03-01-17, 01:22
Τώρα... Μάλιστα.... Όλα 2χρονια βλέπω να αντέχουν...

Sakisdraminos
03-01-17, 23:52
Αλλιώς πας σε Sun sun που είναι σχεδόν τζάμπα αλλά χωρίς να είναι αίτηση ρυθμιζόμενοι και 220βολτ.

kalmichalis
10-01-17, 13:51
Ο maxspect 200 series gyre είναι κομπλέ? Χαλάνε? Κάνει δουλειά αν πάρω τον xf130?
Αλλιώς λέω να βάλω δύο mp10w vortech...

voas
16-01-17, 11:35
Ο maxspect 200 series gyre είναι κομπλέ? Χαλάνε? Κάνει δουλειά αν πάρω τον xf130?
Αλλιώς λέω να βάλω δύο mp10w vortech...

απομακρυνεσαι πολύ οικονομικά εκεί που κοιτάς φίλε Μιχαλη!
σίγουρα θα είναι καλύτερες αλλά τα νούμερα τους είναι απαγορευτικά κατ εμε!

Sakisdraminos
16-01-17, 11:52
ποιοτικά σίγουρα καλύτερες από jebao.
Δεν έχω ακούσει για βλάβες στης maxspect αλλά δεν πρέπει να έχουν πάρει και αρκετές στην Ελλάδα.

kalmichalis
18-01-17, 13:15
χμμμμ...καταλαβα....
ξερει αποιος να μου πει τι ειναι τα αμφιποδα και που τα βρισκω που προαναφερθηκαν για τη βιολογια?

kalmichalis
22-01-17, 23:24
διάβασα σε ενα ποστ στο φορουμ οτι τα πουλανε καποια ενυδρειακα καταστηματα σε σακουλακια, ισχυει?
τελικα τα αμφιποδα κωπήποδα τι ακρινως ειναι?

επισης θα ηθελα να ρωτησω τον βραχο πως τον στερεωνουμε? παταει καπου στο τζαμι σε πλαστικο? εχει τροπο που τον φτιαχνεις?, καθότι ειχα δισκους δεν ξερω πως στερεωνουμε τις πετρες, μη και πεσουν και εχουμε ατυχηματα.... πρωτα βαζουμε αραγωνιτη και πανω το βραχο ή το αναποδο?

voas
24-01-17, 13:54
διάβασα σε ενα ποστ στο φορουμ οτι τα πουλανε καποια ενυδρειακα καταστηματα σε σακουλακια, ισχυει?
τελικα τα αμφιποδα κωπήποδα τι ακρινως ειναι?
--------------------------------
Μιχαλη ισχύει και τα πουλάνε σαν ζωντανή τροφή!
ζωντανοί μικροργανισμοι είναι........ όταν τα δεις θα διακρίνεις εάν κινούνται μέσα στο σακουλάκι και να είναι κρύο από ψυγείο!

επισης θα ηθελα να ρωτησω τον βραχο πως τον στερεωνουμε? παταει καπου στο τζαμι σε πλαστικο? εχει τροπο που τον φτιαχνεις?, καθότι ειχα δισκους δεν ξερω πως στερεωνουμε τις πετρες, μη και πεσουν και εχουμε ατυχηματα.... πρωτα βαζουμε αραγωνιτη και πανω το βραχο ή το αναποδο?

πολλοι βαζουν πλαστικο για να μην ακουμπαει στον πατο του ενυδρειου ο βραχος!
εγώ δεν έχω βάλει τπτ.............
πρώτα βάζεις βράχο και μετά αραγωνιτη!

kalmichalis
24-01-17, 21:13
Να κάνω μια άλλη ερώτηση αντί του mce600 κάτι άλλο υπάρχει για να μην παίζω οριακά?
Το aqua medic turboflotor blue 1000 ας πούμε κάνει ταιριάζει? Είναι καλό?

Sakisdraminos
24-01-17, 21:48
κοίτα δεν έχω ακούσει κριτικές για αυτό ούτε το έχω δει να δουλεύει.....
Δεν θέλω να λέω ψέματα σε κάτι που δεν ξέρω!!!

alan boy
24-01-17, 22:07
Κοίτα επώνυμη εταιρεία η aqua medic αλλά εγώ το σκέφτομαι αλλιώς... Σχεδόν όλοι μας είμαστε ευχαριστημένοι με το mce600 οπότε γιατί να πάω σε πειράματα;
εκτός αν θες να κάνεις εσύ το πείραμα με το aqua medic και να μάθουμε και εμείς :D:D:D

kalmichalis
28-01-17, 22:25
Το MCE600 θα πάρω... Ελπίζω να το βρω από κανέναν συγχομπιστα αλλιώς θα το ο αγοράσω καινούργιο... Με την άσπρη αντλία....

Να ρωτήσω στο ριο300 πόσα κιλά αραγωνιτη θα χρειαστώ για δύο δάκτυλα? Είναι 120μηκος με βάθος 51cm...? 30-35κιλα..?

voas
29-01-17, 13:33
Το MCE600 θα πάρω... Ελπίζω να το βρω από κανέναν συγχομπιστα αλλιώς θα το ο αγοράσω καινούργιο... Με την άσπρη αντλία....

Να ρωτήσω στο ριο300 πόσα κιλά αραγωνιτη θα χρειαστώ για δύο δάκτυλα? Είναι 120μηκος με βάθος 51cm...? 30-35κιλα..?

Δυο με τρία δάχτυλα είναι μια χαρά!

Sakisdraminos
29-01-17, 14:38
περίπου 30-40 φίλε είναι οκ !

kalmichalis
31-01-17, 00:52
Πρώτα μπαίνει ο αραγωνιτης ή ο βράχος?

alan boy
31-01-17, 01:10
Νομίζω είναι πιο εύκολα όταν μπαίνει πρωτά ο αραγονιτης.

Sakisdraminos
31-01-17, 06:27
Καλό είναι να πάρεις το egg grate άμα το λέω καλά να βάλεις κάτω από τον βράχο μετά να στήσεις τον βράχο και να τομην κολλήσεις.
έτσι θα έχεις χρόνο να κάνεις το σχήμα του πολύ πιο εύκολα.
Μόλις τελειώσεις και μαζέψεις της ακαθαρσιες από τον πάτο αλλά και από τον βράχο τότε μπορείς να ξεπλινεις καλά τον αραγωνιτη και να τον βάλεις!

kalmichalis
31-01-17, 08:23
Δεν τι είχα σκεφτεί... Το Egg crate.... Αυτό μπορεί να επιρρεασει το νερό? Λόγω του ότι είναι πλαστικό? Μιας και μιλάμε για τη διάβρωση που κάνει το αλάτι

voas
31-01-17, 12:18
Δεν τι είχα σκεφτεί... Το Egg crate.... Αυτό μπορεί να επιρρεασει το νερό? Λόγω του ότι είναι πλαστικό? Μιας και μιλάμε για τη διάβρωση που κάνει το αλάτι

όχι δεν το επηρεάζει!
εγώ προσωπικά δεν έχω βάλει και ο βράχος ακουμπάει στον πάτο του ενυδρείου!
καλύτερα να στίσεις πρώτα τον βράχο και μετά να βάλεις αραγωνιτη,εάν ο βράχος στηθεί πάνω του μπορεί να έχεις και μετατοπίσεις από το βάρος!

leonardos
31-01-17, 21:06
εχουν δικο τα παιδια εγω το εκανα αναποδα και μικρα κωματια μετατοπιζωνται ευκολα!

kalmichalis
01-02-17, 14:58
Θα βάλω Egg crate, βρήκα και Ελλάδα... To βράχο τον ενώνουν με ουπα και τρύπες? Για να κάνεις το aquascape?

Sakisdraminos
01-02-17, 17:44
Και έτσι φίλε αλλά και με τσιμέντο!!!

golf4470
03-02-17, 17:10
Πιστεύω οτι καλύτερα είναι με πλαστικές βίδες κ παξιμάδια. Νομίζω οτι το τσιμέντο μετά απο χρόνια αρχίζει κ τρίβεται.

voas
12-02-17, 11:56
εγώ είμαι της άποψης οτι σε ακραία aquascape καλό είναι να βάζεις εσωτερικά και ακρυλικές βίδες,βέργες κτλ,εάν θελεις μόνο κόλληση και το τσιμεντο είναι σούπερ!
τώρα παίζει σημαντικό ρόλο η μάρκα του τσιμέντου γιατί θα γίνει ότι λέει και ο Δημήτρης!
η μόνο ενδεδειγμένη είναι η durostick............καλή συνέχεια!

golf4470
11-03-17, 18:04
Κάναμε την αρχή στο ενυδρείο?

voas
19-05-17, 16:36
Τι εχουμε εδω,μαζευτήκαμε καθόλου ή εχουμε ακόμα μέλλον;

kalmichalis
21-05-17, 07:52
Τα μαζεύω σιγά σιγά τα πράγματα. Αλλά ακόμα δεν έχω βγάλει τους δίσκους από το ενυδρείο
Το ξεστησα γτ μετακόμισα αλλά αναμένω
Μέχρι στιγμή έχω πάρει διαφορά
Μου μένει ο βράχος και ο αραγωνιτης

Να κάνω δυο ερώτησεις?
Το νερό που θα φτιάχνω το αλατόνερο μπορεί να είναι μόνο από προφιλτρα η πρέπει να είναι υποχρεωτικά όσμωσης? Και γιατί?
Οι αλλαγές νερού είναι υποχρεωτικές, πήγα σε ένα σπίτι ενός συγχομπιστα και είχε reefαρα χωρίς αλλαγές νερού, έβαζε μόνο ότι εξατμιζοταν, μου είπε ότι είναι διαφορετικό από του γλυκού που αλλάζουμε νερό, και απορώ εγώ τώρα, τα οργανικά καταλυπα?

Sakisdraminos
21-05-17, 10:46
Φιλαράκι καλή αρχή!

Μαζεψε και τα υπόλοιπα και ξεκινά με το καλό να στρώσει!

Δυστυχώς δεν γίνεται να επιβιώσει ενυδρείο χωρίς αλλαγές νερού .
Όποιος μα οποίος σου το λεει δεν σε βοηθάει στο να έχεις ένα υγείες ενυδρείο!
μπορεί για κάποιά περίοδο να νιώθεις ότι και χωρίς αλλαγές νερού πάει μια χαρά αλλά τα προβλήματα συσωρευονται..

Δυστυχώς η αλλαγή νερού σε βοηθάει σε πολλά πράγματα που πρόσθετεις η αφαιρείς!
Βοηθάει στο να υπάρχει ισορροπία!

Φυσικά όπως και εγώ παλιότερα έλεγα μια φορά τον μήνα μετά από την δικιά μου εμπειρία έλεγα κάθε εβδομάδα και μεγάλη αλλαγη νερού τελικά έχω κατάληξη ότι δεν χρειάζονται υπερβολές.

εβδομαδιαίες αλλαγές σε ποσοστό που ανάλογα με την κατάσταση του ενυδρείου είναι μικρότερες η μεγαλύτερες είναι το σωστό!

kalmichalis
21-05-17, 11:10
Ευχαριστώ πολύ, ασφαλώς ο καθένας πράττει και λέει αυτό που πιστεύει γιαυτό θέλω κι άλλες γνώμες...
Και όσον αφορά αυτό που ρώτησα για την όσμωση? Γτ το νερό βρύσης δεν το θεωρώ κακό γτ να πρέπει να είναι όσμωσης? (από ότι έχω διαβάσει)

Στο μέλλον θα ρωτήσω για άλατος ήταν και τι κοραλια πάνε με ποια ψάρια και πόσες λαμπες η Led πρέπει να έχω... :)

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!

Sakisdraminos
21-05-17, 11:18
Για το θέμα της αλλαγής κάτι τελευταίο θέλω θα σου πω για να μην αφήνουμε υποψίες και στους υπόλοιπους που θα το διαβάσουν!
όλοι μαζί όλοι το όνειρο τους είναι το ενυδρείο να είναι ανέξοδο το αλάτι έχει ο Κούβας 75 ευρώ περίπου.
Λες άμα είχε έστω και μια πιθανότητα να το γλίτωναν δεν θα το είχαν εξέλιξη το πως δεν θα κάνουν αλλαγή νερού;

το αλάτι έχει όλες σχεδόν τις παραμέτρους σωστές όταν το σπας με Α/Ο.
Αν βάλεις βρύσης εκτός ότι το κχ και άλλα στοιχεία θα είναι ανεβασμένα πάρα πολύ θα έχεις ίσως και ανεπιθύμητες αλγες !

kalmichalis
21-05-17, 14:49
Μέχρι στιγμής έχω τα δύο φίλτρα εκ των οποίων θα παίζω με το ένα το fluval 406 όπου θα βάλω ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο...
Έχω δύο κυκλοφορητες vortech mp10es w
Το σκιμμερ mce600
Θερμοστατες ρεφρακτομετρο phmeter AO κλπ

Επομένως μου μένει ο νεκρός βράχος και ο αραγωνιτης

Ερωτήσεις :
Τι αλατοτητα θα πρέπει να διατηρώ?
Τι θερμοκρασία?
Αν βάλω ένα φωτιστικό που έχω δει Led στα 180watt είναι καλύτερο από 4λαμπες φθορίου που θα έβαζα? Και αν βάλω Soft Lps κοραλια μηοως είναι αρκετό φως και έχω άλγες όπως τα φυτεμένα ενυδρεία?

Ο αραγωνιτης έχει καμία κοκομετρια όπως η άμμος?

Μελλοντική ερώτηση θα ήθελα ψαράκια και κοραλια υπάρχουν ψάρια που δεν πάνε με τα κοραλια η ψάρια που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους?

Sakisdraminos
21-05-17, 20:04
Μέχρι στιγμής έχω τα δύο φίλτρα εκ των οποίων θα παίζω με το ένα το fluval 406 όπου θα βάλω ενεργό άνθρακα και αντιφωσφορο...
Έχω δύο κυκλοφορητες vortech mp10es w
Το σκιμμερ mce600
Θερμοστατες ρεφρακτομετρο phmeter AO κλπ

Επομένως μου μένει ο νεκρός βράχος και ο αραγωνιτης

Ερωτήσεις :
Τι αλατοτητα θα πρέπει να διατηρώ?
[/COLOR]Τι θερμοκρασία?
Αν βάλω ένα φωτιστικό που έχω δει Led στα 180watt είναι καλύτερο από 4λαμπες φθορίου που θα έβαζα? Και αν βάλω Soft Lps κοραλια μηοως είναι αρκετό φως και έχω άλγες όπως τα φυτεμένα ενυδρεία?

Ο αραγωνιτης έχει καμία κοκομετρια όπως η άμμος?

Μελλοντική ερώτηση θα ήθελα ψαράκια και κοραλια υπάρχουν ψάρια που δεν πάνε με τα κοραλια η ψάρια που δεν ταιριάζουν μεταξύ τους?

Αλατοτητα 1026
Θερμοκρασία 26
για φωτισμό άμα παίξεις με λέντ (οικονομία σε κατανάλωση)
θα πρέπει να δεις κάτι αξιόπιστο και επωνυμο .
ο εξοπλισμός γενικότερα θα πρέπει να είναι για hichtech κατάστασης για να μην χρειαστεί να ξανά αγοράσεις σε περίπτωση αλλγη σετ απ .
ότι κοκομετρια και να πάρεις έχεις αρνητικά και θετικά οπότε κοίτα να μην είναι σαν Ζάχαρη και όλα τα άλλα καλά είναι....

Από ψάρια θα κοίτας στα Reef safe.

kalmichalis
24-05-17, 10:16
Να κάνω μια ερώτηση? Είναι καλύτερα να πάρω τρημενο κοραλι η αραγωνιτη?

kalmichalis
25-05-17, 22:47
Έχω μια λάμπα uv 9w αξίζει να τη βάλω? Να δω πως όμως...

voas
25-05-17, 23:42
Να κάνω μια ερώτηση? Είναι καλύτερα να πάρω τρημενο κοραλι η αραγωνιτη?

Τι εννοείς φιλε μου;

kalmichalis
26-05-17, 06:42
Αστο χαζομάρα πέταξα...

Υπάρχουν πουθενά οδηγίες για το στήσιμο του βράχου? Πχ περιοχές που μπορώ να βάλω κοραλια που δεν θέλουν μεγάλη ροή? Όπως επίσης και οδηγίες για το Deltec mce600 στα ελληνικά? Πόση πρέπει να είναι η ροή της εξόδου ή ο αφρός σε πόση ποσότητα πρέπει να μαζεύεται?

Sakisdraminos
26-05-17, 07:07
Προσπάθεις να μην τον κάνεις πολύ μπουκομενο και να υπολογίζεις να έχεις καλή ροή και χώρο για κοράλλια.

kalmichalis
28-05-17, 00:17
Σήμερα παρέλαβα νεκρό βράχο. Υπάρχει κάποια διαδικασία για να τον καθαρίσω? Ο πρώην χομπιστας το είχε σε αποθήκη κανένα 4μηνο... Να τον ξεπλύνω με πίεση νερού και είναι οκ?

Sakisdraminos
28-05-17, 08:16
Καλό είναι να τον πλύνετε με τι λάστιχο και να τι βάλεις κανένα 20λεπτο σε φούρνο....

kalmichalis
28-05-17, 09:35
Στο φούρνο?

Sakisdraminos
28-05-17, 09:37
στο φούρνο στο τέρμα....μην σου πω και προθερμανσμενο!

voas
28-05-17, 09:48
στους 100 με 150 βαθμούς για καμιά ώρα και είσαι κομπλε!

kalmichalis
28-05-17, 11:14
Δεν θα ξεραθεί ο βράχος?
Εγώ έλεγα να το πλύνω με το λάστιχο και να το βάλω σε ένα βαρέλι με έντονη κυκλοφορία και να αλλάξω το νερό 2-3φορες...

voas
28-05-17, 13:43
Δεν θα ξεραθεί ο βράχος?
Εγώ έλεγα να το πλύνω με το λάστιχο και να το βάλω σε ένα βαρέλι με έντονη κυκλοφορία και να αλλάξω το νερό 2-3φορες...

οχι μια χαρά θα είναι μετά,απλά μετά ξεβγαλε τον με άφθονο νερό!
έχω ψήσει καμιά 80κιλα μέχρι τώρα!

kalmichalis
28-05-17, 15:56
Ε ρε να με δουν οι γυναίκες του σπιτιού να ψήνω πέτρες.... Με τις πέτρες θα με πάρουν :) ��������

Πλάκα κάνω... Αυτό είναι στα πλεσια αποπαρασιτωσης σωστά?

voas
28-05-17, 16:35
Ε ρε να με δουν οι γυναίκες του σπιτιού να ψήνω πέτρες.... Με τις πέτρες θα με πάρουν :) ��������

Πλάκα κάνω... Αυτό είναι στα πλεσια αποπαρασιτωσης σωστά?

Χαχαχαχαχα.......τα εχουμε περάσει ολοι μας Μιχάλη,θα μυρίσει το σπίτι θαλασσιτσα!

kalmichalis
28-05-17, 17:34
Ευχαριστώ πολύ μόλις βρω και τον αραγωνιτη θα ξεκινήσω το ψήσιμο!!!

Να ρωτήσω κάτι, ή λάμπα uv απαιτείται στο θαλασσινό? Την είχα στο δισκάδικο αλλά την είχα καταργήσει δεν είχα δει ούτε πλεονεκτήματα ούτε μειωνεκτηματα. Μήπως στο θαλασσινό δεν κάνει?
Και επιδη σιγά σιγά θέλω να τα παίρνω όλα τι λάμπες να πάρω? Μπλε και λευκή? Τι φάσμα υπάρχει κάποιο λινκ η πάω στα μαγαζιά και ζητάω μια μπλε και μια λευκή για θαλασσινό..?

kostas82
28-05-17, 21:12
Λάμπα uv δεν θα χρειαστεί, για λάμπες πήγαινε σε άτι , μια λευκή μια μπλε όπως είπες

Sakisdraminos
30-05-17, 05:27
Τι uv δεν το χρειάζεσαι!

Για Λάμπες πάνε σε μια coral plus και μια blue plus .

kalmichalis
30-05-17, 05:45
Αυτές κάνουν στο φωτιστικό της juwel η πρέπει να αλλαχτεί? Γτ από ότι είδα η juwel έχει την Marine και την Blue. Καλημέρα.

Sakisdraminos
30-05-17, 05:50
Αυτές κάνουν στο φωτιστικό της juwel η πρέπει να αλλαχτεί? Γτ από ότι είδα η juwel έχει την Marine και την Blue. Καλημέρα.

Άμα το μήκος είναι ίδιο ναι !

kalmichalis
31-05-17, 17:10
με καλυψατε πλρως ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια...

απορια αλλη τωρα και πιστευω σημαντκη
διαβαζοντας διαπιστωσα οτι η χρηση ριακτορα ειναι συμαντικη στα θαλασσινα, βεβαια μπερδευτικα με τους τυπους που κυκλοφορουν, τεσπα,
και αυτο διοτι μιλησα με το παιδι στη waterwaves και μου ειπε καλυτερα να παρω για αρχη ριακτορα και μετα τα πραγματα.... το θεμα ειναι μιας και πηρα το deltec τα βαζω εκει και βλεπω πως παει? στο εφωτερικο φιλτρο που εχει μεγαλυτερη ροη(1450lt/h) και χωρο ? γτ μου ανεφερε το παιδι οτι καλυτερα να παρω τον λεπτοκοκο παρα τον pellet που δεν κανει τοσο καλη δουλεια....

kalmichalis
03-06-17, 06:53
Πέθανα μέχρι ξημερώματα αλλά το έφτιαξα καλή μου αρχή στα θαλασσινά!!!
Παιδιά εχω τρελή απορια με το σκιμμερ... Δεν ξέρω εκείνο το σωληνάκι που ρουφάει αέρα σε πόσο ανοιχτό η κλειστό πρέπει να είναι... Πολύ φυσαλίδα μέσα στο νερό... Από το παιδί που το πήρα μου είπε νομίζω να να το έχω 3/4 ανοιχτο στην αρχή και μετά το μειώνονται προς το κλειστό... Δεν θυμάμαι καθόλου... Καμία βοήθεια? Το Deltec mce600 είναι

voas
04-06-17, 23:02
Καλησπέρα Μιχάλη!
Καλη αρχη φιλαρακι,σου εύχομαι να πάνε ολα κατ ευχήν!
Το σκίμμερ άφησε το να δουλέψει λιγο και θα δεις που πρεπει να εχεις την στάθμη του!

kalmichalis
04-06-17, 23:08
Ευχαριστώ. Κατάλαβα... Να ρωτήσω το δοχείο στο deltec mce600 που μαζεύει τον αφρό έχει σημασία σε πιο ύψος πρέπει να είναι? Η δεν έχει σημασία... Γτ ήδη σε μια ημέρα γαμησε με άσπρο αφρό, το ψηλωσα βέβαια, αλλά έχει σημασία?

voas
04-06-17, 23:22
Ευχαριστώ. Κατάλαβα... Να ρωτήσω το δοχείο στο deltec mce600 που μαζεύει τον αφρό έχει σημασία σε πιο ύψος πρέπει να είναι? Η δεν έχει σημασία... Γτ ήδη σε μια ημέρα γαμησε με άσπρο αφρό, το ψηλωσα βέβαια, αλλά έχει σημασία?

Υπάρχουν δυο τρόποι σκιμμαρισματος....
Wet ....υγρή παραγωγή του σκίμμερ(το κύπελλο γεμίζει με υγρό ανοιχτόχρωμο κιτρινοκαφε)
Dry ....παχύρευστη παραγωγή του σκίμμερ (το κύπελλο γεμίζει με παχύρευστο υγρό σκουρόχρωμο)

kalmichalis
04-06-17, 23:44
Αυτό έχει να κάνεις με την ιχθιοφορτηση όμως σωστά?

kalmichalis
06-06-17, 19:46
το διαβασα αυτο με το wet και dry σκιμμαρισμα, αλλα δεν πολυ καταλαβα τη διαφορα, αφου το σκιμμαρισαμ ειναι σκιμμαρισμα, τι το wet βγαζει περισοοτερα αποβλητα του νερου?

και μια αλλη βοηθεια, εχω δυο vortec mp10, σε ποιο υψος πρεπει να ειναι για να εχω καλη κυκλοφορια και ανατραξη??
τωρα τα εχω μια παλαμη κατω απο την επιφανεια του νερου....
αλλα δεν ξερω αν ειναι σωστο, γτ απο τη στιγμη που ειναι ψηλα στον πατο εχω καλη κυκλοφορια?

ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες....

εβαλα και ζωντανο βραχο,αλλα δεν τολμαω να μετρησω αμμωνια....

kalmichalis
16-06-17, 20:54
Παιδιά να ρωτησω... Τι ψαροσυνθεση να κάνω σε αυτά τα λίτρα? Μέχρι; στιγμής με αυτά που έχω διαβάσει λέω να βάλω δύο cleaner shrimp, ένα blue tang ένα yellow tang μια εφιλια με ένα νεμο που είναι όμορφη και όχι τοξική αλλά μετά δεν ξέρω τι άλλο...
Κανένα όμορφο κόκκινο ψάρι και κοραλι υπάρχει? Είναι και και μπλε μικρά ψαράκια που είναι σαν φωσφοριζε απίστευτα αλλά δεν ξέρω ονομασία...

voas
04-07-17, 20:01
Μιχάλη καλησπέρα!
Βάλε βρε συ καμια φωτο να δούμε απο το νέο ενυδρείο!
Τους κυκλοφορίτες τους ρυθμίζουμε με βάση το στήσιμο του βράχου, προσπαθώντας να εχουμε την καλύτερη ροη σε ολο το ενυδρείο, χωρις νεκρά σημεία, σε συνάρτηση με τις απαιτήσεις των κοραλλιών!

Sakisdraminos
05-07-17, 08:13
Για αρχή καλό είναι να βάλεις δύο ψαράκια που αντέχουν ας πούμε τα "κλοουν".
Μετά καλό είναι να βάλεις ψάρια και ασπονδυλα "εργαλεία".
Καθαριστές: γαρίδα cleaner ψαράκια όπως μελανουρο,κίτρινο πράσινο ράσακι και Six line.

Στην όλη διαδικασία καλό είναι να βάλεις πρώτα τα μικρά και μετά τα μεγάλα ψάρια.

kalmichalis
09-07-17, 12:30
Ευχαριστώ πολύ... Λοιπόν το ενυδρείο τρέχει 38ημερες τώρα με προσθήκη βακτηρίων aquaforest και θα ξεκινήσω να ρίχνω και αμπούλες prodibio ανά 15ημερες... Exω σε συνεχή λειτουργία το σκιμμερ με αντιφωσφορο και ενεργό άνθρακα...
Αλλά είπα να μη βάλω ακόμα κανένα ψαράκι λόγο του ότι έλειπα σε διακοπές πέντε η μέρες και γυρνάω και τι βλέπω... Φουλ άλγη...
ΑΠΟ μετρήσεις νιτρικών και φωσφορικών είναι σταθερά όπως και πριν μια εβδομάδα... Νιτρικα σταθερά 15 και φωσφορικά 0.8 με τεστ salifert...
Αύριο θα κάνω αλλαγή νερού, πράγμα το οποίο μέχρι στιγμής δεν έχω κάνει μέχρι τώρα...
Σκεφτούν κάνω αυριο μια αλλαγή κάπου 30% να μειωθούν τα νιτρικα και φωσφορικά...
ΑΝ μπορείτε να με βοηθήσετε με τι αλγες είναι αυτές...
http://i1167.photobucket.com/albums/q633/kalmichalis/Mobile%20Uploads/20170709_125957_zpsjm5f4vgu.jpg
http://i1167.photobucket.com/albums/q633/kalmichalis/Mobile%20Uploads/20170709_130005_zpspegxizzy.jpg
http://i1167.photobucket.com/albums/q633/kalmichalis/Mobile%20Uploads/20170709_130016_zpsfi6vhvxd.jpg
http://i1167.photobucket.com/albums/q633/kalmichalis/Mobile%20Uploads/20170709_130028_zpsru8nfko4.jpg
http://i1167.photobucket.com/albums/q633/kalmichalis/Mobile%20Uploads/20170709_125957_zpsjm5f4vgu.jpg (http://s1167.photobucket.com/user/kalmichalis/media/Mobile%20Uploads/20170709_125957_zpsjm5f4vgu.jpg.html)
Μπετωσε το photobucket.com και δεν δείχνει τις φωτογραφίες... Υπάρχει άλλος τρόπος?
Διάβασα ότι έχουν πρόβλημα

Sakisdraminos
16-07-17, 05:34
Έχεις αρκετά θρεπτικά φίλε!
Δυστυχώς οι φωτογραφίες δεν ανοίγουν το photοbucket δεν δουλεύει πλέον. Προσπάθησε να βρεις άλλο τρόπο για ανέβασμα φωτογραφιών.

Κάνε μια δυο αλλαγές παραπάνω και βάλε λίγο αντί φως.

kalmichalis
17-07-17, 14:20
Έχω βάλει αντιφωσφορο σε καλτσακι κάπου 120 ml από του waterwaves.gr...
Αλλά δεν ξέρω αν είναι κομπλέ στο καλτσακι, δεν είναι σφιχτό βέβαια,χαλαρος είναι και το έχω μέσα στο deltec... Να χρησιμοποιήσω Κανένα άλλο είδος αντιφωσφορου? Πχ χαλκού?

voas
18-07-17, 20:29
Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1017773#post1017773) για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!

kalmichalis
19-07-17, 19:55
http://i.imgur.com/MdmfbT8.jpg
https://imgur.com/RMBHTkW
https://imgur.com/Cn9QE7O
Στη φωτογραφία παραπάνω φαίνεται οι δύο ειδών αλγες που έχω στο ενυδρείο. Έπειτα από αλλαγή νερού έχω στο ενυδρείο φωσφορικά 0.3 και νιτρικα 3 μετρημένα με τεστ της salifert

Επισης έχω και μια απορία... Για πιο λόγο το σκιμμερ σταμάτησε να γεμίζει αφρό το δοχείο μετά από τόσες ημέρες λειτουργίας? Δεν έπρεπε να γεμίζει... Το έχω κατεβάσει στο χαμηλότερο επίπεδο το δοχείο περισυλλογής και δεν μπαίνει αφρός μέσα.. Μήπως στέγνωσε από "οργανικά "?? Ούτε καν μετά την αλλαγή νερού δεν αφρισε

kalmichalis
22-07-17, 17:37
Κάτι δεν πάει καλά γενικά σε αυτά που έχω...
Έκανα αλλαγή στις 19 του μήνα και την επόμενη είχα φωσφορικά 0.25-0.3 και σήμερα έχω φωσφορικά 0.4 παρότι άλλαξα στις 19 και τον αντιφωσφορο... Ταιζω μια φορά την Ημέρα λίγη τροφή μιας κι έχω τρία μικρά ψαράκια... Αλλα δεν μου φαίνεται και πολύ λογικό...
Και θέλω να εξαφανιστεί το κυανο... Μείωσα και το φωτισμό στις 6ωρες αλλά δεν βλέπω να υποχωρεί... Μην πω ότι αναπτύσσεται αργά...

Διευκρίνηση
Τον αντιφωσφορο τον έχω μέσα σε ένα καλτσακι μαζι με τον ενεργό άνθρακα ο οποίος είναι κι αυτός στο ίδιο καλτσακι μέσα σε τούλι για να μην μπερδευτούν, δεν ξέρω αν έκανα καλά η δεν έχει σημασία το αν θα μπερδευτουν στο καλτσακι, όμως όλα είναι πολύ χαλαρά
Ααα και κάτι σημαντικό... Το αλάτι που χρησιμοποιώ είναι το tropic marin bio-actif.

golf4470
22-07-17, 18:03
Υπάρχει μια περίπτωση ο βράχος σου να είχε παγιδευμένα φωσφορικά και τώρα να τα ξερνάει όλα. Από που είχες πάρει το βράχο;
Και εγώ έχω φωσφορικά 0.3-0.6 αλλά το δικό μου σύστημα είναι ώριμο (πάνω από 5 χρόνια) με αποτέλεσμα να μην έχω προβλήματα με αλγες και κυανό.

kalmichalis
22-07-17, 18:22
Φοβάμαι το αλάτι μηπως είναι, γτ λένε έχει μέσα οργανικό άνθρακα.. Το bio actif

Τον βράχο τον πηρα νεκρό από έναν συγχομπιστα..
Εμένα γενικά δεν είναι όρμο είναι καμιά 50αρια ημερών...
Κανένα σαλιγκάρι δεν υπάρχει να τρώει το κυανοβακτηριο?

golf4470
22-07-17, 18:48
Σίγουρα κάθε πηγή άνθρακα τροφοδοτεί το κυανοβακτηριδιο, καλύτερα να χρησιμοποιείς το pro reef.
Για τα φωσφορικά, το ότι ο βράχος ήταν νεκρός δεν λέει τπτ. Αν έχει συσσωρευμένα φωσφορικά μπορεί να τα βγάλει καιρό μετά.

kalmichalis
22-07-17, 19:10
Μάλιστα. Κατάλαβα!

Και το bio actif γτ το χρησιμοποιούμε αν έχει άνθρακα μέσα? Σε πιο απαιτητικά συστήματα με κοραλια ας πούμε?

golf4470
22-07-17, 19:47
Το βαζουν κυρίως όσοι χρησιμοποιούν προβιοτικες μεθόδους αλλά δεν είναι κ απαραίτητο.

kalmichalis
22-07-17, 19:50
Τι είναι οι προβιοτικες μέθοδοι?

voas
22-07-17, 21:46
Τι είναι οι προβιοτικες μέθοδοι?

καλησπερα Μιχάλη, για διάβασε λίγο εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=93213), θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τον τρόπο λειτουργίας!

kalmichalis
02-08-17, 09:52
Είμαι σύμφωνος με τις προβιοτικες μεθόδους...
Άσε έκανα και τη βλακια μου όπως κάθε αγχαριος,... Την έριξα τη βοτκιτσα μου... Τεσπα... Όλα καλά... Αλλα δεν είναι του παρόντος σε νέο ενυδρείο...

Απορία μου... Τόσες ημέρες είχα εμφανει really slime algae ... Τους κυκλοφορητες vortech mp10 τους έχω, καθώς είναι ορθογώνιο το ενυδρείο (juwel rio 300) σε short pulse τον έναν σχεδόν αντικριστά από τον άλλον να κάνουν σε κυκλική ροή κύμα... Παρατήρησα ότι βάζοντας τους σε reefcrest και loogan ότι το κυανο πάει να εξαφανιστεί... Επομένως για πιο λόγο είναι καλό το wave mode? Είναι θέμα του ότι το ενυδρείο είναι νέο ή λόγω κυκλοφορίας? Μηπως θέλει περισσότερους κυκλοφορίτες από δύο στα 280 λίτρα?
Η τους έχω σε λάθος θέση?

voas
02-08-17, 10:02
Είμαι σύμφωνος με τις προβιοτικες μεθόδους...
Άσε έκανα και τη βλακια μου όπως κάθε αγχαριος,... Την έριξα τη βοτκιτσα μου... Τεσπα... Όλα καλά... Αλλα δεν είναι του παρόντος σε νέο ενυδρείο...

Απορία μου... Τόσες ημέρες είχα εμφανει really slime algae ... Τους κυκλοφορητες vortech mp10 τους έχω, καθώς είναι ορθογώνιο το ενυδρείο (juwel rio 300) σε short pulse τον έναν σχεδόν αντικριστά από τον άλλον να κάνουν σε κυκλική ροή κύμα... Παρατήρησα ότι βάζοντας τους σε reefcrest και loogan ότι το κυανο πάει να εξαφανιστεί... Επομένως για πιο λόγο είναι καλό το wave mode? Είναι θέμα του ότι το ενυδρείο είναι νέο ή λόγω κυκλοφορίας? Μηπως θέλει περισσότερους κυκλοφορίτες από δύο στα 280 λίτρα?
Η τους έχω σε λάθος θέση?

αν μπορείς βάλε μας καμιά φώτο, για να καταλάβουμε τι ακριβώς λες!

kalmichalis
02-08-17, 10:15
Έχω το πρώτο λινκ στο #116

voas
02-08-17, 10:24
μια χαρά είναι η κυκλοφορία τοποθετημένη!
από ζουμάκια τι ρίχνεις ή τι έχεις ρίξει, όπως πχ βότκα και για ποιο λόγο έριξες?

kalmichalis
02-08-17, 10:38
Δεν ρίχνω τπτ απολύτως μόνο αντιχλωριο γτ δεν έχω ούτε κοραλια ούτε τπτ μόνο τρία damsel έχω προς το παρών...
Προϋπήρχε ήδη η άλγη ακριβώς στην ίδια ποσότητα πριν και μετά τη βότκα την οποία έριξα μια φορά έτσι από χαζομάρα μου, την οποία την έριξα για να μειώσω τα νιτρικα και τα φωσφορικά... Αλλα ξαναλέω ότι η άλγη υπήρχε πριν τη βότκα

golf4470
02-08-17, 14:20
Θεωρώ τις 2 10αρες vortech λίγες για τα λίτρα σου.
Αντιχλωριο για πιο λόγο ρίχνεις; δεν βάζεις νερό από όσμωση;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sakisdraminos
02-08-17, 19:49
Θα συμφωνήσω με τον Δημήτρη είναι λίγη η κυκλοφορία σου .με το αντίχλώριο τι φάση;

kalmichalis
04-08-17, 19:30
Λίγη είναι η κυκλοφορία? Γτ αυτή τη στιγμή δεν έχω κοραλια πόση πρέπει να είναι γτ μέσα στο φόρουμ που ρώτησα μου είπαν ότι θα επαρκούσαν αλλιώς θα έπαιρνα 40αρες...
Το αντιχλωριο πάντα το έβαζα ακόμα και με τους δίσκους παρότι έχω ΑΟ δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ο άνθρακας κατακραταει όλο το χλωριο

Sakisdraminos
04-08-17, 22:49
Λίγη είναι η κυκλοφορία? Γτ αυτή τη στιγμή δεν έχω κοραλια πόση πρέπει να είναι γτ μέσα στο φόρουμ που ρώτησα μου είπαν ότι θα επαρκούσαν αλλιώς θα έπαιρνα 40αρες...
Το αντιχλωριο πάντα το έβαζα ακόμα και με τους δίσκους παρότι έχω ΑΟ δεν είμαι και τόσο σίγουρος ότι ο άνθρακας κατακραταει όλο το χλωριο

Νομίζω ότι μόνο κακό μπορεί να κάνει το αντίχλώριο!

Η ροή πού έχεις θα πρέπει να είναι πάνω 30 για να έχεις και καλή λειτουργία του βράχου!
Για τα κοράλλια μετά πάμε αλλού.
Τι κοράλλια. Πόσο όγκο έχουν και πόσο αέρινο είναι το όλο στήσιμο.

kalmichalis
05-08-17, 00:15
Και οι δύο συνολικά μου δίνουν 12000στο max λίτρα κυκλοφορία

kalmichalis
03-09-17, 22:00
Παιδια μια γνώμη για να μην ανοίγω νέο θέμα....
Είπα να κάνω πρώτη φορά μέτρηση σε CA και MG... Το CA είναι 410 και το MG είναι 1290. Καμία άποψη? Πρόσθετα δεν ρίχνω τίποτα ούτε reef plus ούτε τίποτα απολύτως , νερό χρήσιμοποιω από ΑΟ και τα τεστ είναι salifert και αλατι το tropic Marine pro reef
Χρειάζεται να βελτιωθεί κάτι?
Είμαι εντάξει για Lps και Soft coral??

voas
03-09-17, 22:13
Αλατοτητα, νιτρικά, Κχ, φωσφορικά;
Ανέβασε λιγο το μαγνήσιο, Παρε Χλωριουχο μαγνήσιο και ρίξε χερατα στο σαμπ!

kalmichalis
03-09-17, 22:17
Νιτρικα έχω 5, φωσφορικά 0.3 αλατοτητα 1.025,
kh δεν έχω μετρήσει, κάνει το τεστ της api που είχα από το γλυκού νερού που έχει και kh και gh? Η είναι τεστ kh αλλού είδους?
Σαμπ δεν έχω... Το μαγνήσιο πόσο πρέπει να είναι κανονικά? Υπάρχει κάποιο σκεύασμα? Δεν έπρεπε το αλάτι να έχει σωστη πςριεκτικοτητα σε mg?

voas
03-09-17, 22:28
Μου φαίνεται, χωρις να ειμαι σίγουρος, η τροπικ δίνει τιμές στο 1.026, επομένως με αύξηση αλατοτητας θα ανάβει φυσιολογικά και το μαγνήσιο στις τιμές που δίνει η εταιρία στα σωστά!

kalmichalis
05-09-17, 00:47
Μάλιστα κατάλαβα
Είπα να μετρήσω kh με ένα τεστ της api που έχω αλλά το κουτί λέει kh και gh για fresh water... Το μπουκαλάκι όμως δεν γράφει αν είναι για γλυκό η για θαλασσινό, επομένως κάνει για θαλασσινό νερό? Το αποτέλεσμα ήταν 6 και μέτρησα ph 8.2...

Sakisdraminos
05-09-17, 06:46
Πάρε της salifert 7.5 ευρώ έχει και είναι μεχρ 200 τεστ . Από τα πιο καλά τεστακια είναι.

voas
10-10-17, 21:20
Καλησπέρα φιλαρακι!

Τι εγινε σε τι φαση βρισκόμαστε, πως παει ο ύφαλος;

Βάλε μας καμια φωτο, να χαζεψουμε λιγο!

kalmichalis
10-10-17, 21:30
Καλησπέρα. Όλα μια χαρά από μετρήσεις είμαι no3 5 και φωσφορικά 0.03
Δεν έχω προσθέσει κάτι μέσα διότι έλειπα. Μόνο μία σαν κίτρινη άλγη έχει κάνει την εμφάνιση της στην άμμο δεν ξέρω αν είναι λόγω αλλαγή της κυκλοφορίας γτ πρέπει να έκανε blackout και από pulse ο κυκλοφορητής πήγε σε συνεχόμενη ροή...
Φωτογραφιες πως βάζω? Χωρίς photobucket.com?

voas
10-10-17, 22:38
Φωτογραφιες πως βάζω? Χωρίς photobucket.com?[/QUOTE]

στην οθόνη γραφής του φορουμ, έχει ένα συνδετήρα πάνω από την γραμματοσειρά!

αποθηκεύεις την φώτο στο υπολογιστή σου και από τον συνδετήρα την ανεβάζεις εδώ!

kalmichalis
15-10-17, 18:08
Ελπίζω να φαίνεται καλά

kalmichalis
23-05-18, 21:26
Έχω ένα θέμα με μια γονιοπορα, έλειπα καμία 20αρια μέρες και την βρήκα έτσι.. Του ρίχνω τωρα φουλ reef plus και προσπαθώ να κρατάω το kh στο 8.5... Καμία ιδέα? Λέτε να σωθεί...