Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : καινουργιο τανκ, αλλα ποιο?


gregman
12-11-05, 20:04
τωρα πια που κολλησα το μικροβιο για τα καλα αποφασισα να προσθεσω ενα καινουργιο ενυδρειο απο 250-300 λιτρα διπλα στο 120αρι.
απο μια μικρη ερευνα αγορας διεπιστωσα οτι ο καθενας ζηταει οσα του λειπουν με οικονομικοτερη λυση τα μοντελα genesis και aquadream που ειναι και ελληνικα.
κανοντας μια τυχαια βολτα στο γειτονα μου τζαμα μου προτεινε να μου φιαξει ενα 300 λιτρα, μιας κατα κατα δηλωση του εχει φιαξει αρκετα και κατεχει το θεμα κατασκευαστικα, με γυαλι 10χιλ κατεργασμενες οψεις επαφης 2 κοντρες(δε ρωτησα που θα μπουν) και σιλικονη ενυδρειου στην τιμη των 120 ευρω αν το κολησω εγω 170 αν το κολησει εκεινος.

ειμαι σε σκεψη για το τι να κανω.
καθε βοηθεια δεκτη

mmbuna
12-11-05, 22:16
Νομίζω οτι η τιμή που σου έδωσε είναι εντός λογικών ορίων. Εκτός και αν έχεις το Diy μαμούνι να το φτιάξεις μόνος, θα σου πρότεινα να δώσεις τα 170 (αφού τον παζαρέψεις λιγάκι, πρός τα.... 150 θα έλεγα) και να του ζητήσεις να το στήσει εκέινος και να σου το μεταφέρει φυσικά σπίτι σου.

george hmmy
12-11-05, 22:24
Γρηγόρη συμφωνώ με τον Γιάννη ότι η τιμή είναι καλή αλλά διαφωνώ ως προς τη διάθεση για κατασκευές. Προφανώς δεν έχεις φτιάξει ποτέ ενυδρείο και από άτομα που έχουν προσπαθήσει με μικρότερα, ως πρώτη επαφή τα βρίσκουν σκούρα, οπότε θα σου έλεγα μην το επιχειρήσεις. Κάνε λίγο παζάρι και πάρτο έτοιμο.

gregman
13-11-05, 01:13
η αληθεια ειναι οτι το μαμουνι του DIY το εχω εδω και 35 χρονια(μοντελιστης γαρ) και απο εργαστηρι και εργαλεια υπαρχουν τα παντα αλλα δεν ειναι κακη ιδεα να αφησω τον τζαμα να κανει τη δουλεια με τα κολληματα...υπαρχει και το καπακι μετα που εχει αρκετη δουλεια για να γινει και σωστο και εμφανισιμο.
αν υπαρχουν σχεδια ευπροσδεκτα.
επισης πεστε μου αν πρεπει ο πατος να γινει πιο χοντρος πχ 15 χιλ. η ειναι οκ με τα 10 .

ελπιζω να μη κοστισει τελικα πιο πολυ απο ετοιμο, μιλαω βεβαια μονο για το τανκ καπακι και φωτισμο.

Tolis
13-11-05, 01:16
Δεν χρειαζεται να γινει πιο παχυς ο πατος.

Τι διαστασεις θα εχει το ενυδρειο? (μηπως δεν χρειαζεται 10ρι γυαλι).

gregman
13-11-05, 01:26
120 χ45χ55