Επιστροφή στο Forum : Ηλίας-Tanganyika
Εδώ θα υπάρχει η εξέλιξη του ,τελικά, 1.07*0.39*0.60 245lt. Αυτό έχει στην αριστερή πλευρά του σαμπ ενσωματωμένο...περίπου 35lt. Θα βγαλω φωτο και θα σας ρωτησω καποια πραγματα γιατι δεν ξέρω πως λειτουργεί.
1) υποθέτω ότι σε αυτό δε θα χρειαστώ εξωτερικό φίλτρο?
2) και εδω πέτρες τί είδους και τί διαστάσεων?
Να τις κολλησω μεταξυ τους με σιλικονη για να δημιουργηθεί συσσωμάττωμα και σπηλιές ή να φτιαξω από τσιμέντο?
3) θα χρειαστώ και σε συτό όπως και στις ταγκανίκας θερμάστρα? Τί ισχύος?
4) κάτι που ξεχνάω??
Κλεόβουλος
19-12-16, 19:29
Εδώ θα υπάρχει η εξέλιξη του ,τελικά, 1.07*0.39*0.60 245lt. Αυτό έχει στην αριστερή πλευρά του σαμπ ενσωματωμένο...περίπου 35lt. Θα βγαλω φωτο και θα σας ρωτησω καποια πραγματα γιατι δεν ξέρω πως λειτουργεί.
1) υποθέτω ότι σε αυτό δε θα χρειαστώ εξωτερικό φίλτρο? μόνο μια αντλία θα χρειαστείς και υλικά για το εσωτερικό σαμπ
2) και εδω πέτρες τί είδους και τί διαστάσεων? πέτρες και άμμο αντίστοιχες με του Malawi και το στήσιμο θα εξαρτηθεί από το είδος των ψαριών που θα επιλέξεις πχ αν βάλεις ένα είδος πετρόψαρου και ένα είδος κοχυλόψαρου θα πρέπει σε μια πλευρά να φτιάξεις ένα βραχοσύμπλεγμα και στην άλλη μόνο άμμο και κελύφη
Να τις κολλησω μεταξυ τους με σιλικονη για να δημιουργηθεί συσσωμάττωμα και σπηλιές ή να φτιαξω από τσιμέντο? απλά να τις στηρίξεις σταθερά μεταξύ τους. Ποτέ δεν χρειάστηκε να τις κολλήσω ή να φτιάξω τεχνητές.
3) θα χρειαστώ και σε συτό όπως και στο Malawi θερμάστρα? Τί ισχύος? πάρε έναν θερμαντήρα 200w
4) κάτι που ξεχνάω??
Καλή αρχή Ηλία και ότι χρειαστείς πριν κάνεις κάτι να ρωτάς ;)
Αυτο κάνω κλεόβουλε ...ευχαριστω.
Περιμένω απλαντηση για το αλλο ενυδρειο αν είναι 40εκ καθαρό...
Να υποθέσω θέλουμε τουλάχιστο 40 εκ υψος νερού?
Κλεόβουλος
19-12-16, 19:52
Ναι γιατί αλλιώς θα είναι πολύ μικρό το ύψος.
Ναι γιατί αλλιώς θα είναι πολύ μικρό το ύψος.
Ποιο ειναι το βέλτιστο?
Κλεόβουλος
19-12-16, 21:02
Για Malawi 50εκ ύψος καθαρό είναι μια χαρά.
Για Tanganyika υπάρχουν πολλά είδη που θα βολευτούν σ' ένα ενυδρείο και με 40εκ ύψος.
Ειναι 45 συνολικό το ύψος του ενυδρειου που βρηκα.
καλη αρχη.....
Πριν ξεκινησεις την διακοσμηση σκεψου σε τι ψαρακια θα καταληξεις......
Τι ψαρακια παιζουν για την tanganyika?
Κλεόβουλος
20-12-16, 19:57
Κάποιες προτάσεις υπάρχουν εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=21473
Δες κι αυτές τις οικογένειες ψαριών και αν σ' αρέσει ιδιαίτερα κάποιο/α συζητάμε αν και με τι μπορείς να τα συνδυάσεις
http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=11
http://www.cichlid-forum.com/profiles/category.php?cat=14
3)Neolamprologus similis
7)Altolamprologus sp. compressiceps "shell"
15)Chalinochromis brichardi
Αυτα μου αρεσουν
Πανε μαζί και πόσα??
Κλεόβουλος
20-12-16, 21:24
3)Neolamprologus similis
7)Altolamprologus sp. compressiceps "shell"
15)Chalinochromis brichardi
Αυτα μου αρεσουν
Πανε μαζί και πόσα??
Μπορεί να γίνει συνδυασμός αυτών των ειδών φτάνει να στηθεί σωστά η διακόσμηση του ενυδρείου.
Τα N.similis είναι κοχυλόψαρα, σχηματίζουν αποικίες και χρειάζονται πολλά κελύφη. Ξεκινάς με 4-5.
Τα Alt.sp.comp."shel" είναι κι αυτά κοχυλόψαρα και μπαίνουν σε ζευγάρι ή χαρέμι.
Τα Chalinochromis είναι πετρόψαρα και σχηματίζουν ζευγάρι.
Στο ενυδρείο πρέπει να φτιάξεις ένα βραχοσύμπλεγμα για να φωλιάζουν τα πετρόψαρα και 2 διαφορετικές περιοχές οριοθετημένες μεταξύ τους με κελύφη για να εγκατασταθούν τα κοχυλόψαρα.
Τα Altolamprologus μάλλον θα δυσκολευτείς να τα βρεις και Chalinochromis πιθανότατα θα βρεις άλλο συγγενικό (ίσως τα Ch.sp."ndobhoi"). Αντί για τα τελευταία δες και τα Julidochromis transcriptus ή τα Julidochromis ornatus που βρίσκονται πιο εύκολα.
Θα μπορούσε να ειναι στη μέση οι πετρες και εκατερωθεν οι κοχυλοχώροι??
Θελω να βρω αυτα τα ψαρακια...αρεσουν πολύ...
Κλεόβουλος
21-12-16, 09:45
Θα μπορούσε να είναι σχεδόν στο κέντρο οι πέτρες, αφήνοντας στη μια πλευρά ένα λίγο μεγαλύτερο χώρο για τα N.similis και απ' την άλλη ένα μικρότερο για τα κελύφη των Altos.
Κλεόβουλος
21-12-16, 18:23
Επίσης στη θέση των Chalinochromis μπορείς να βάλεις τα Telmatochromis vittatus https://www.youtube.com/watch?v=uYT_au-_5fk που μοιάζουν πολύ και έχουν παρόμοια συμπεριφορά αλλά το κυριότερο
όπως με ενημέρωσε ο φίλος Άλεξ-tsantos,
υπάρχουν διαθέσιμα στην http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/afrikanikes-kuxlides/altolamprologus-calvus-f1-4cm-clone-el-4/
και μενουν και μικρα σε μεγεθος!!!το chalinochromis γινονται αρκετα μεγαλα!
Ωραια...τα υπόλοιπα τα εχει το ίδιο μαγαζι?
Να τα πάρω όλα από εκει....
Κλεόβουλος
21-12-16, 18:44
Βλέπω ότι έχει και τα ξαδελφάκια των N.similis
τα Neolamprologus multifasciatus.
Τα Altolamprologus είπαμε μάλλον θα δυσκολευτείς να τα βρεις.
Εχει Alto calvus,Alto compressiceps και εχει και meleagris :shock:
Τα τελευταια ταιριαζουν με τα προηγουμενα?
Κλεόβουλος
22-12-16, 08:38
Με τα διαθέσιμα είδη μπορείς να συνδυάσεις
Telmatochromis vittatus + Ν.multifasciatus + N. meleagris(stappersii)
Το πρώτο είναι πετρόψαρο και τα άλλα δύο κοχυλόψαρα.
Απ τα χερια μου μεσα τα πηρες Telmatochromis vittatus φιλε Τριπολιτσιωτη!!!
Δεν τα πηρα γιατι υβριδιζουν με Julidochromis,αλλιως θα τα ειχα αρπαξει :grin:!!!https://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://www.cichlidae.com/article.php%3Fid%3D261&prev=search
Πολυ ωραιος συνδιασμος Κλεοβουλε,μοναδικο ενυδρειο θα γινει!!!
Aπό αυτα που μου αρέσουν δεν έχει έ?
Κλεόβουλε μου...θα προτιμολυσα πετροψαρα και αμμόψαρα...και σε μπλε κιτρινα χρωματα...με εντονο κεφαλι...
-------------------------
Αυτα....;
Altolamprologus calvus Black Pearl 3-4c
Telmatochromis vittatus 4-5cm
Lamprologus multifasciatus 2-3cm
Cyphotilapia frontosa 5cm
Απο αυτα που γραφεις κρατα τα Lamprologus multifasciatus δες και το Lamprologus ocellatus ''Gold'' στη θεση του Lamprologus Meleagris αφου θες χρωμα και διαλεξε ενα απ τα παρακατω
Julidochromis transcriptus gombe
Neolamprologus leleupi
Neolamprologus cylindricus
Κλεόβουλος
25-12-16, 10:07
Ακόμα ένας πιθανός συνδυασμός μπορεί να είναι :
Ν.multifasciatus (ή N.similis) + N.ocellatus ''Gold'' (ή Ν.stappersii) + Julidochromis ornatus (ή J.transcriptus)
Ακόμα ένας πιθανός συνδυασμός μπορεί να είναι :
Ν.multifasciatus (ή N.similis) + N.ocellatus ''Gold'' (ή Ν.stappersii) + Julidochromis ornatus (ή J.transcriptus)
Καλημέρα, φίλε κλεόβουλε το θέμα εινσι που μπορώ να τα βρω όλα αυτα...? Δεν βλέπω να υπάρχουν στα μαγαζια...
Κλεόβουλος
26-12-16, 09:45
Μόνο σε ένα μαγαζί που βλέπω βιαστικά
υπάρχουν όλα :p
http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/afrikanikes-kuxlides/altolamprologus-compressicepsgold-head-muzi-4-5cm-clone-el-2/
http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/afrikanikes-kuxlides/altolamprologus-calvus-f1-4cm-clone/
http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/afrikanikes-kuxlides/julidochromis-regani-kipili-3-4cm-clone-el/
Μόνο σε ένα μαγαζί που βλέπω βιαστικά
υπάρχουν όλα :p
http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/afrikanikes-kuxlides/altolamprologus-compressicepsgold-head-muzi-4-5cm-clone-el-2/
http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/afrikanikes-kuxlides/altolamprologus-calvus-f1-4cm-clone/
http://www.abyssos.gr/psaria-glukou-nerou/afrikanikes-kuxlides/julidochromis-regani-kipili-3-4cm-clone-el/
Όμορφα...παιρνω λοιπόν 6 από κάθε ειδος και ζητάω ένα αρσενικό και 4-5 θυληκα?
Μου εξηγεις λίγο πως δουλευει το sump???
Κλεόβουλος
26-12-16, 20:38
Πάρε από μια 5άδα και θα έχεις σίγουρα (εκτός από μεγάλη γκαντεμιά :)) και θηλυκά.
Δεν μπορεί κάποιος να ξεχωρίσει τα φύλα σ' αυτά τα είδη τόσο εύκολα.
Για το sump πως λειτουργει?
Γιατι το ενυδρειο αυτο εχει σπο τη μανα του σαμπ...
Κλεόβουλος
27-12-16, 10:23
Άνοιξε ένα θέμα στον "Εξοπλισμό" , βάλε και φωτο να το δούμε.
Για πειτε παρακαλω τις απόψεις σας...
Κλεόβουλος
29-12-16, 10:32
Βάλε λίγο πιο "φυσικά" τις πέτρες. Σαν τα έχουν κατρακυλήσει.
Τα ψάρια δεν θα ενοχληθούν αλλά για να έχεις καλύτερο οπτικό αποτέλεσμα.
Στο πάτωμα θα το έχεις?
1) Neolamprologus leleupi 6-9 cm
2) Cyprichromis leptosoma mpulungu μεγέθη 8-10 cm, 3 αρσενικά και 5 θηλυκά
3) Altolamprologus compressiceps red fin ζευγάρι μεγέθη 7 cm το θηλυκό και 15 cm το αρσενικό
Τι λέτε?
Κάποια ακόμα σκεψη προσθήκη?
Κλεόβουλος
03-01-17, 22:43
1) Neolamprologus leleupi 6-9 cm μόνο ένα ζευγάρι/χαρέμι και αν μεγαλώσουν θα ζοριστούν
2) Cyprichromis leptosoma mpulungu μεγέθη 8-10 cm, 3 αρσενικά και 5 θηλυκά ξέχνα τα σ' αυτό το μήκος ενυδρείο.
3) Altolamprologus compressiceps red fin ζευγάρι μεγέθη 7 cm το θηλυκό και 15 cm το αρσενικό μόνο ένα ζευγάρι
Τι λέτε?
Κάποια ακόμα σκεψη προσθήκη?
Δες τις άλλες προτάσεις/συνδυασμούς που έγιναν.
Κλεοβουλε μου mbuna θελω...πετροψαρα...
Κλεόβουλος
04-01-17, 10:52
Κλεοβουλε μου mbuna θελω...πετροψαρα...
mbuna λένε τα πετρόψαρα της Μαλάουι.....στην Τανγκανίκα δεν ξέρω πως τα λένε στη γλώσσα τους :D
Ωραία είναι τα πετρόψαρα της Τανγκανίκα αλλά σε περιορίζουν τα λίτρα σου στις επιλογές σου και αν τα επιλέξεις δεν μπορείς να βάλεις πολλά σε αριθμό.
Τα N.leleupi (πετρόψαρα) γίνονται αρκετά επιθετικά μεταξύ τους όταν μεγαλώσουν και αν βάλεις 1 ζευγάρι ή 1 χαρέμι θα είσαι οριακά.
Τα Altolamprologus (πετρόψαρα) ενήλικα θέλουν κι αυτά το χώρο τους και με ένα ζευγάρι θα είσαι οκ
Τα Cyprichromis (κολυμπάνε κυρίως κοντά στην επιφάνεια) μπαίνουν σε ομάδα 6+ ατόμων, γίνονται αρκετά μεγάλα και θέλουν μήκος ενυδρείου 1,20+
Τα 2 πρώτα μπορείς να τα συνδυάσεις στο ενυδρείο σου, βάζοντας πέτρες και στην άλλη πλευρά για να βρει το κάθε είδος τη περιοχή του.
Στην θέση των leleupi μπορείς να βάλεις Julidochromis (transcriptus ή ornatus) που είναι κι αυτά πετρόψαρα και έχουν πιο ήπια συμπεριφορά.
μπόλι που βρίσκω? και σε τι μορφή να το προτιμήσω?
Δεδομένης της δυσκολίας εύρεσης πολλών ψαριών της victoria... θα αλλάξει το ενυδρείο για την ταγκανίκα με αυτό της βικτώριας...
Οπότε ακούω προτάσεις για το juwell vision 450 που θα φιλοξενήσει τελικά τη ταγκανίκα....
Κλεόβουλος
07-01-17, 12:00
Οπότε ακούω προτάσεις για το juwell vision 450 που θα φιλοξενήσει τελικά τη ταγκανίκα....
Σωστή κίνηση
1) Neolamprologus leleupi 6-9 cm
2) Cyprichromis leptosoma mpulungu μεγέθη 8-10 cm, 3 αρσενικά και 5 θηλυκά
3) Altolamprologus compressiceps red fin ζευγάρι μεγέθη 7 cm το θηλυκό και 15 cm το αρσενικό
Οπότε όλα τα παραπάνω μπορούν άνετα να φιλοξενηθούν στο 450άρι.
Θα μπορούσες να βάλεις και πχ
ένα χαρέμι Neolamprologus tretocephalus (http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=1639 )
ή Simochromis (http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=2004)
ή Lamprologus callipterus (http://www.cichlid-forum.com/profiles/species.php?id=2263)
ή αντί για όλα τα παραπάνω
να βάλεις μια 15άδα Tropheus και ένα ζευγάρι Eretmodus.
*αν σε μπέρδεψα να μου πεις :p
κλεοβουλε μου, εννοείς να βάλω αυτά που είχα γράψει καθώς και ένα από τα τρια που εβαλες τα λινκ....
ή το άλλο σενάριο 15τροφεους και ενα ζευγαρι Eretmodus.
στη δευτερη περίπτωση.....τι τροφέους μαζί με τα gobby????
Κλεόβουλος
11-01-17, 19:22
κλεοβουλε μου, εννοείς να βάλω αυτά που είχα γράψει καθώς και ένα από τα τρια που εβαλες τα λινκ....
ναι αυτό εννοώ χωρίς να είναι απαραίτητο. Θα μπορούσες αντί αυτών να βάλεις πχ 2 ζευγάρια Altolamprologus. Το ενυδρείο είναι αρκετά άνετο ;)
ή το άλλο σενάριο 15τροφεους και ενα ζευγαρι Eretmodus.
στη δευτερη περίπτωση.....τι τροφέους μαζί με τα gobby????
Τροφέους υπάρχουν πολλά είδη για να διαλέξεις αλλά αυτή τη περίοδο δεν βλέπω πολλά διαθέσιμα στην αγορά.
Εγώ προτείνω μια 15άδα τουλάχιστον, μόνο από ένα είδος.
Κάποια είδη που μ' αρέσουν πολύ είναι τα
Tropheus sp. "Ikola Kaiser"
Tropheus sp. "Moliro"
Tropheus duboisi (αυτά γίνονται λίγο μεγαλύτερα αλλά είναι και πιο ήρεμα-μπορείς να βάλεις 12άδα )
.....
Ψηνομαι πολυ μονο για τροφεους....
Αλλά πρεπει να ειναι 1 15αδα???
Δε μπορει να μπουν 2 7αδες?
Να ειναι δλδ 2 ειδη τρπφεους?
Κωστας Malawi
11-01-17, 23:26
απο οσο ξερω θελουν κοπαδι πανω απο 12 ατομα οποτε δε νομιζω οτι θα ειναι οκ μονο 7.
Μπορω να έχω από τα κάτωθι....πόσα να πάρω και αν μπορω να διαλέξω και από τα 2 ειδη....??
tropheus moorii murago yellow 3-4 cm
tropheus moorii kasanga red rainbow 3-4 cm
Κλεόβουλος
12-01-17, 09:59
Η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα μόνο ένα είδος (για διάφορους λόγους που δεν είναι η στιγμή να αναλύσω).
Τα 2 είδη που γράφεις πιο πάνω θα υβριδίσουν μεταξύ τους.
Moori illangi μάλλον θα είναι...
Να πάρω 15 απο αυτα και 15 murago yellow?
Κλεόβουλος
16-01-17, 19:43
Βάλε μόνο ένα είδος.
Και θα είσαι σίγουρος ότι δεν θα έχεις αργότερα υβρίδια
και τα ψάρια θα είναι πιο άνετα.
Σχετικά ασφαλής συνδυασμός 2 ειδών τροφέους είναι αν βάλεις πχ
ένα είδος sp.red και ένα είδος sp.black
ή ένα απ΄τα δύο μαζί με T.duboisi
ή moorii με duboisi.
15 illangi και 15 τ duboisi ??
Κλεόβουλος
17-01-17, 09:14
Εγώ προτείνω μια 15άδα τουλάχιστον, μόνο από ένα είδος.
Η γνώμη μου είναι ότι καλύτερα μόνο ένα είδος
Βάλε μόνο ένα είδος.
Φίλε Ηλία τη γνώμη μου την είπα :rolleyes:
Για το ενυδρείο σου και τα παραπάνω είδη θα έβαζα
ή 15 με 17 ιλάνγκι
ή 12 με 15 ντιμπουαζί (είναι από τα πιο μεγαλόσωμα τροφέους).
*όσα γράφω απαντώντας στα ερωτήματα σου
είναι για να σε προστατεύσω από μελλοντικά προβλήματα
αλλά και για όσους διαβάζουν και θα ήθελαν να ασχοληθούν μ' αυτό το όμορφο, αλλά σχετικά δύσκολο για αρχάριους, είδος.
Ίσως γίνομαι κουραστικός επαναλαμβάνοντας κάποια πράγματα
αλλά την τελική απόφαση θα την πάρεις εσύ ή ο κάθε ιδιοκτήτης ενυδρείου.
Η γνώμη μου δεν είναι δεσμευτική για κανέναν.
Αν επιμένεις, όπως κάναμε όλοι ως αρχάριοι-το έχω κάνει κι εγώ, να βάλεις και δεύτερο είδος να έχεις υπόψη σου ότι θέλει μεγάλη προσοχή και επαγρύπνηση ειδικά όταν τα ψάρια θα αρχίσουν να ενηλικιώνονται (διάβασε με προσοχή και τα άρθρα που έχουμε για τα τροφέους).
Αν τελικά βάλεις ιλαγκι και ντιμπουαζί, βάλε αντίστοιχα ομάδες 12 και 7 ατόμων (ελπίζοντας σε μια καλή αναλογία αρσ/θηλ).
Κλεόβουλος
19-01-17, 08:31
Με το καλό!
Έστρωσες βιολογία? πήρες μετρήσεις?
Εχω στρωσει και βιολογια και μπολι εχει μπει ετοιμο...
Υπεροχα τα τροφεους...υοεροχα.. ευχαριατω πασχαλη
μετρησεις
NH4 0
NH2 0.5MG/LT
NH3 10MG/LT
Κλεόβουλος
25-01-17, 11:18
ΝΟ2 = νιτρώδη
ΝΟ3 = νιτρικά
ΝΗ3/ΝΗ4 = αμμωνία
Μη ταίζεις 2-3 μέρες καθόλου και μετά ξεκίνα με ελάχιστη τροφή.
Η βιολογία σου ακόμη δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά.
Παρακολούθηση με καθημερινές μετρήσεις.
Εχαριστω πολυ κλεοβουλε....
αλλαξα 45% νερο και δεν τα ταιζω για 2 μερες..
Κλεόβουλος
25-01-17, 13:34
Τι τροφή τους πήρες?
Όταν ξεκινήσεις άρχισε με πολύ μικρές ποσότητες και 3-4 φορές τη μέρα.
Παρακολουθάς τις μετρήσεις και αν όλα τα ψάρια τρώνε.
Σπιρουλινα σε στικς
Αλγη
Φυλαρακια
Εγχρωμες μπιλιτσες για κιχλιδες αφρικης...
Πόσο ειναι το λίγο και πόσο το πολυ σε ποσότητα?
Κλεόβουλος
26-01-17, 19:35
Σπιρουλινα σε στικς
Αλγη
Φυλαρακια τι φυλλαράκια? γράψε μάρκα-όνομα
Εγχρωμες μπιλιτσες για κιχλιδες αφρικης... αυτές μάλλον είναι ακατάλληλες -γράψε όνομα τροφής
Πόσο ειναι το λίγο και πόσο το πολυ σε ποσότητα?
Το λίγο ή το πολύ θα το μάθεις από εμπειρία.
Τα τροφέους μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα καταναλώνουν μεγάλη ποσότητα.
Υπολόγισε στην αρχή 1-2 μικρά πέλλετ τροφής για κάθε ψάρι. Μετά αυξάνεις ποσότητα σιγά σιγά αλλά ποτέ να μη φτάσεις να μένει αφάγωτη.
sera florA
TROPICAL CICHLID GRAN
OMEGA ONE SUPER COLOUR FLAKES
Ηλία τα tropheus θέλουν πολύ προσοχή στην τροφή τους. Δεν ξέρω αν κάνω σωστά, αλλά φοβάμαι πολύ το οποιοδήποτε μπιλάκι σε αυτά τα ψάρια. Έχουν μεγάλο σε μήκος πεπτικό σωλήνα και είναι πολύ ευαίσθητα στο να πάθουν bloat. Είναι ο μόνος ''πονοκέφαλος'' για αυτά τα ψάρια, καθώς αν δεν το προλάβεις το ένα κολλάει το άλλο και μπορείς να χάσεις όλο το κοπάδι σου. Τα έχουμε ξαναπεί και με τον Κλεόβουλο για το θέμα του ''μπιλακίου'' σε αυτά τα ψάρια και μου αρέσει ''να διαφωνούμε'', ώστε να βγαίνει κάτι θετικό για όλους μας και φυσικά για τα ψάρια μας. Σίγουρα το μπιλάκι μεγαλώνει πολύ πιο γρήγορα ένα ψάρι σε σχέση με το φυλλαράκι. Εγώ προσωπικά δίνω της Tropical 3algae, Tropical spirulina και Tropical spirutabin. Χρειάζονται μικρές ποσότητες τροφής και πάντα να εξαφανίζεται αυτό που ρίχνουμε το πολύ μέσα σε ένα λεπτό. Θα έλεγα το πολύ τρεις φορές την ημέρα. Δεν θα πάθουν κάτι από τη λίγη τροφή (ίσως να μη μεγαλώσουν τόσο γρήγορα), αλλά υπάρχει μεγάλο ρίσκο να δημιουργηθεί θέμα από υπερβολικό τάισμα. Από τις τροφές που έγραψες μόνο τη sera flora θα έδινα. Τις άλλες σίγουρα όχι.
Κλεόβουλος
27-01-17, 08:48
Ηλία τα tropheus θέλουν πολύ προσοχή στην τροφή τους.............. Δεν θα πάθουν κάτι από τη λίγη τροφή (ίσως να μη μεγαλώσουν τόσο γρήγορα), αλλά υπάρχει μεγάλο ρίσκο να δημιουργηθεί θέμα από υπερβολικό τάισμα. Από τις τροφές που έγραψες μόνο τη sera flora θα έδινα. Τις άλλες σίγουρα όχι.
+1
Συμφωνώ Πασχάλη με τα παραπάνω.
Όσο για το μπιλάκι/πέλλετ, αν η τροφή είναι ακατάλληλη εγώ πιστεύω ότι θα κάνει την ίδια ζημιά (ίσως πιο αργά?) σε όποια μορφή κι αν είναι (Flakes, ταμπλέτα, στικς κλπ). ;)
Ωραία μπορείτε να μου πείτε τροφές που μπορω να παρω για κάθε ψαράκι (λίμνη)?
Εγώ τι γνώμη μου λέω, από την εμπειρία. Δίνω φυλλαράκι Tropical 3algae + Tropical spirulina (όχι την forte) και Tropical spirutabin. Και τα πιο πάνω που σου τεκμηρίωσε ο Κλεόβουλος σωστά είναι. Εγώ απλά φοβάμαι το μπιλάκι, μόνο για αυτά τα ψάρια. Αλλά αν έχουμε στην πορεία και εμπειρίες από άλλους συνχομπίστες...μπορεί να διαψευστούν οι φόβοι μου ;)
Και τα illangi μεγαλώνουν και οκορφαίνουν...
Εχουν αρχισει και αυτα να βγαζουν χρωματα...πολυ ομορφακαι δραστηρια ψαρια....
Ταιζω και εδω 09.00 και 15.00 με σπιρουλινα και φιλαρακια...τριμενα ...
Nh4 0
No2 0
No3 10
Έγινε αλλαγή και εδώ...225λίτρα ήτοι 50%
Κατά τη διάρκεια της αλλαγής....έψαχνα να βρω 2 ψάρια που εδω και 4 μέρες δεν τα βλέπω...
Κουνησα πέτρες κοιταξα γυρω γυρω...τίποτα...
Ελπίζω να κρύβονται....αλλιώς θα είχα δει πτωματα έτσι δεν είναι?
Ηταν 15 στην αρχη τωρα ξαφνικα 13...
Μήπως βάλω μικρη υποβρύχια κάμερα...
...
Μήπως βάλω μικρη υποβρύχια κάμερα...
Βγαλτα στο silver alert:D
Στη θεση σου θα τα φηνα στην ησυχια τους.και το χειροτερο να εχει γινει η βιολογια των φιλτρων σου θα το υποστηριξει. Παρατηρηση και chill
Εγώ τι γνώμη μου λέω, από την εμπειρία. Δίνω φυλλαράκι Tropical 3algae + Tropical spirulina (όχι την forte) και Tropical spirutabin. Και τα πιο πάνω που σου τεκμηρίωσε ο Κλεόβουλος σωστά είναι. Εγώ απλά φοβάμαι το μπιλάκι, μόνο για αυτά τα ψάρια. Αλλά αν έχουμε στην πορεία και εμπειρίες από άλλους συνχομπίστες...μπορεί να διαψευστούν οι φόβοι μου ;)
πασχαλη γιατι οχι την forte?
...... γιατι οχι την forte?
Μεγαλη συγκεντρωση spirulina- μαυροι λεκεδες στα tropheus, σε μενα τουλαχιστον πριν 4-5 χρονια,εκτοτε αποκλειστικα nls
Ναι θα συμφωνήσω και εγώ, ότι έχει μεγάλη συγκέντρωση σε σπιρουλίνα. Ειδικά στα malawi το έχω δει και εγώ να βγάζουν μαύρα στίγματα.
Μπορει να μπει κάποιο πλέκο μέσα μαζι με τα illangi για να τρωει καμμια αλγη?
Γιατί να μην την ξύνουν τα Tropheus την αλγη? εξάλλου χρειάζεται μαλακό νερό
Κλεόβουλος
07-03-17, 18:40
Όμορφα ψάρια! Μπράβο Ηλία!
(για να μη γράφω σε όλα τα θέματα σου, αν θέλεις τώρα που μπήκαν όλα τα αφρικάνικα σε μια σειρά, πάνε εδώ http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=120 συμπλήρωσε τη φόρμα για κάθε ενυδρείο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=42399 κι έτσι θα μπορούμε να τα βλέπουμε συμμαζεμένα ;))
Βεβαιως Κλεοβουλε μου. Σε ευχαριστω.
Δες και το δευτερο betta και τα αλλα δυο φυτεμενα μου..
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.