PDA

Επιστροφή στο Forum : Υποστρωμα


11panos04
07-12-16, 18:19
Με αφορμη το ενυδρειο που σκεφτομαι να στησω και εκανα διαφορες ερωτησεις σ αλλες κατηγοριες,θα ηθελα να ρωτησω για το βυθο,ακουσα βαζουν χαλαζιακη αμμο.Αυτη εδω κανει http://www.baufox.com/χαλαζιακή-άμμος-2 ; Μου ειπαν εχει σκονη αλλα με πολλα πλυσιματα καθαριζει.Τα φυτακια θα ναι ευκολα σχετικα.

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
07-12-16, 18:35
Στη συστήνω ανεπιφύλακτα, αυτή έβαλα κι εγώ με κοκκομετρία όμως 0,5 - 1,0, έχει φυσικό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα, θέλει περίπου 10 χέρια πλύσιμο μετά δεν βγάζει τίποτα. Απ τις λίγες άμμους που κατεβάζεις και δύο έγγραφα με τις προδιαγραφές της άμμου και την ακριβή σύστασή της αρκεί βέβαια να κάνεις λογαριασμό.

11panos04
07-12-16, 19:03
Τι εννοεις να κανεις λογαριασμο;;;Αρα να παρω αυτη την κοκκομετρια,0,5-1;

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
08-12-16, 00:05
Τι εννοεις να κανεις λογαριασμο;;;Αρα να παρω αυτη την κοκκομετρια,0,5-1;

Να κάνεις λογαριασμό στην ιστοσελίδα τους αν θες να κατεβάσεις τα pdf με τις τεχνικές προδιαγραφές της άμμου, αν δεν τις θες δεν τρέχει τίποτα, εγώ τις έχω για παν ενδεχόμενο. Η κοκκομετρία είναι ανάλογα την ψαροσύνθεσή σου, αυτή που σου προτείνω είναι ιδανική για γατόψαρα αν θελήσεις να βάλεις στο μέλλον.

Themis_aqua
08-12-16, 00:20
Κώστα αν ειναι να πλυνω την αμμο 10 χερια αστο φιλε..Μονο και μονο γι αυτο θα την απερριπτα..Κι υστερα δεν ειναι μονο αυτη η κοκκομετρια ιδανικη για γατοψαρα,και πιο χοντρο 1-2 χιλιοστα κανει αρκει να μην κανει γωνιες και τραυματιζονται τα μουστακια τους..
Εκτος αυτου,αν θελει να το κανει φυτεμενο η πολυ λεπτη αμμος δεν ειναι και το καλυτερο..Φιλικα παντα:)

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
08-12-16, 08:03
Κώστα αν ειναι να πλυνω την αμμο 10 χερια αστο φιλε..Μονο και μονο γι αυτο θα την απερριπτα..Κι υστερα δεν ειναι μονο αυτη η κοκκομετρια ιδανικη για γατοψαρα,και πιο χοντρο 1-2 χιλιοστα κανει αρκει να μην κανει γωνιες και τραυματιζονται τα μουστακια τους..
Εκτος αυτου,αν θελει να το κανει φυτεμενο η πολυ λεπτη αμμος δεν ειναι και το καλυτερο..Φιλικα παντα:)

Κοίτα να δεις, την πληρώνεις 4,5 ευρώ τα 25 κιλά, δεν υπάρχει σ αυτά τα λεφτά άμμο που να μην θέλει πλύσιμο, άμα είναι να δώσει 60 ευρώ γι αυτά τα κιλά προτιμάς να πλύνεις 10 χεράκια. Να σου πω την αλήθεια στα 6-7 χέρια μου καθάρισε, απλά στα 10 ήμουν σίγουρος. Οσο για την κοκκομετρία σίγουρα μπορεί να πάρει και πιο χοντρή, η συγκεκριμένη είναι στρογγυλοί κόκκοι και 2.3 χιλλιοστά άμα θέλει παίρνει, δεν έχει καθόλου κοφτερές άκρες. Εξάλλου πέραν τι βλέπεις στην ιστοσελίδα, έχει κι άλλες διαβαθμίσεις, έχει δειγματολόγιο και το βλέπεις από κοντά. Εγώ πάντα 0,5 με 1,0 κοκκομετρία είχα φυτεμένο και τα φυτά πήγαιναν σφαίρα, τώρα αν με πιο χοντρή θα πηγαίναν καλύτερα να μου λείπει, εδώ ξεφορτώθηκα όλα τα γρήγορης ανάπτυξης τα φυτά και τα μέσης και αργής τα κλάδευα κάθε εβδομάδα, δεν μπορώ να πω λοιπόν ότι η ψιλή άμμος δεν κάνει για φυτεμένο, είναι σχετικό αυτό και σηκώνει συζήτηση. Πιστεύω οι κοκκομετρίες από 0,1 έως και 0,4 είναι ψιλές κι ίσως να μην κάνουν, υπάρχουν όμως ενυδρεία φυτεμένα με τέτοιες άμμους και πάνε καλά.

11panos04
08-12-16, 19:16
Σκεφτομουν να βαλω κορυντορακια,αλλα κ να μην ειναι πολυ ψιλη.Σε απλη αμμο εχω δει τη φιλτραρουν κ τη βγαζουν απ τα βραγχια.Ηταν σα θεριζοαλωνιστικη μηχανη,πλακα ειχαν.Με 0,5-1 δε θα χω θεμα ουτε μ αυτα ουτε με φυτα;
Δε με πειραζει κ 20 χερια να κανω.Η χρηματικη διαφορα ειναι πολλη κ θεωρω πως αν ειναι να γινει κατι σωστο το λιγοτερο θα ναι το πλυσιμο.

ΚΩΣΤΑΣ ΡΟΜΠΟΤΗΣ
08-12-16, 20:59
Εγω εχω γατοψαρα μ αυτη την κοκκομετρια και φυτεμενο και ολα πανε καλα.

Σταλθηκε απ τη μπακατελα μου.

tsala
09-12-16, 00:28
τα κορυντορακια θελουν μαλακο νερο (ενημερωτικα).
αμμο ή στρογγυλεμενο ψιλο χαλικι ειναι οκ....αλλα σαν την αμμο (γι αυτα) , δεν εχει ;)