Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : KOSMAS Malawi mbuna

kosmas
06-12-16, 10:51
Καιρος να κανω και την παρουσιαση του ενυδρειου μου

Πληροφορίες

Διαστάσεις:150X50X65
Όγκος:400lt
Κατηγορία:malawi mbuna
Φυτά:3 vallisneria spiralis
Ψάρια / Άλλα είδη:3 labidochromis hongi,4 pseudotropheus elongatus mpanga,4 pseudotropheus williamsi blue lips,6 metriaclima callainos
Διακοσμητικά υλικά:αμμος θαλασσης-πετρες θαλασσης
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο:βαμενη πλατη μαυρο
Φωτισμός:4Χ54 Watt Τ5 αναβει μονο η μια λευκη 6500Κ
Διάρκεια φωτισμού:7 ωρες
Φιλτράρισμα:2X aquanova ncf 1500-ροη συνολικα 3000 λ/ω γεματα μακαρονι και ελαφροπετρα
Θερμοστάτης:300W eheim jagger
Λίπανση:
Παροχή CO2:

Παράμετροι:

pH:7,5
Γενική σκληρότητα (GH):9
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ):6
Αμμωνία (ΝΗ3):0
Νιτρώδη (ΝΟ2):0
Νιτρικά (ΝΟ3):10 πριν την αλλαγη νερου
Αλλαγές νερού:40% καθε Κυριακη
Θερμοκρασία:25,5
Άλλες πληροφορίες:
βιντεο:https://www.youtube.com/watch?v=0wLE-TH_hxA&feature=youtu.be

pas4
07-12-16, 16:33
Ωραία τα ψαράκια σου! Και εύχομαι να τα χαρείς! Ελπίζω να είσαι τυχερός πάντως για να σου βγουν καλές αναλογίες σε χαρέμια, γιατί 4 ή 3 ψαράκια αγνώστου φίλου χρειάζεται καλή τύχη ώστε να βγουν 1 αρσενικό και 3 θηλυκά. Επίσης πέφτει πολύ άσπρο με αυτές τις πέτρες, ελπίζω να ομορφαίνουν αργότερα όταν πιάσουν άλγη. Στο μέλλον και καθώς θα δεις τι αρσενικά θα έχεις θα προτιμούσα πιο οριοθετημένες περιοχές και όχι συνεχόμενη σειρά από πέτρες, ώστε να έχει το καθένα την περιοχή του, αλλά βλέποντας και κάνοντας!

imichal
07-12-16, 18:20
Καλο θα ηταν να εβαζες μερικες πέτρες ακομα......

geotron
07-12-16, 22:26
Πολύ ωραία τα ψαράκια σου! Θα συμφωνήσω με τους από πάνω, ίσως περισσότερες πέτρες και με την άλγη αργότερα θα είναι καλύτερα.

Sent from my SM-N910F using Tapatalk

kosmas
08-12-16, 08:41
Eυχαριστω παιδια! Πρεπει να ειμαι πολυ τυχερος για να βγουνε χαρεμια αλλα θα γινουν οι απαραιτητες διορθωσεις οταν μαθω το φυλο τους.Οι πετρες ηδη εχουν αρχισει να αλλαζουν χρωμα και στην πορεια με πολυ παρατηρηση και μεγαλυτερη εμπειρια θα διαμορφωσω το νταμαρι μου στις απαιτησεις των ψαριων.Μεχρι στιγμης προβληματα δεν εχω-ολα εχουν βρει την μερια τους και τα μεγαλυτερα(callainos) εχουν σκαψει και εχουν φτιαξει την δικη τους φωλια.Τρομαζω να βαλω μεγαλυτερο βαρος-κινεζικο ειναι:D

egeorgiou
08-12-16, 17:28
Φυτά:3 vallisneria spiralis
Θερμοκρασία:25,5

Στα παραπάνω σωστά σχόλια πρόσθεσε και τα ακόλουθα:
- δε βλέπω καθαρά τις Vallisneria αν έχουν φυτευτεί ως μεμονωμένες ρίζες
δες μια εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=4jMqTpjaYd4
- θερμοκρασία μπορείς να πας και ποιο χαμηλά τώρα τον χειμώνα (23-24)
- στο τάισμα: μια ημέρα νηστεία

kosmas
08-12-16, 18:52
Ευχαριστω! Ειχα φυτεμενο πριν και κατι χαμπαριαζω απο φυτα.Ακριβως ετσι τις εκανα απλως οταν τις χωρισα τις φυτεψα στο ιδιο σημειο.Ειναι τρεις διαφορετικες spiralis(υποτιθεται).Αναπτυξη δεν εχω δει καθολου,ειναι οπως τις αγορασα.Εχουν φαει και κατι τραβηγματα ιδιως η αριστερη στην αρχη.Τωρα δεν τις πολυπειραζουν

Κωστας Malawi
08-12-16, 20:29
ωραιο Κοσμα!!!μια χαρα εισαι..θα πιασουν και αλγη οι πετρες και θα γινει τουμπανο!:)

kosmas
09-12-16, 11:24
Ευχαριστω Κωστα! Εχουν ξεκινησει οι πετρες και καφετιζουν.Στο βιντεο φαινεται

kosmas
12-01-17, 11:46
Καλημερα παιδες!!! Αυτο το calainos δεν εφαγε χτες και ηταν λιγο ησυχο και απομακρο.Μηπως ειναι μπουκωμενο?

Κλεόβουλος
12-01-17, 12:00
Μπουκωμένη είναι Κοσμά :)

kosmas
12-01-17, 15:09
Ευχαριστω Κλεο! Το ειχα ψιλιαστει οτι κατι θα γινει γιατι 4-5 μερες τωρα βλεπω αρκετη κινητικοτητα στα ψαρακια.Ο μεγαλος calainos και ενα mpanga εχουν αγριεψει και καμμια φορα σταματανε σε καποιο σημειο και κανουν ενα τρεμουλο.Θεωρησα οτι ειναι καποιο σημαδι ερωτοτροπιας

kosmas
16-01-17, 09:22
Yπαρχει μια επιθετικοτητα στα Calainos ως προς την μπουκωμενη πιο πολυ απο το μεγαλο αρσενικο.Καποια στιγμη της ρουφηξε το στομα σαν να ηθελε τα αυγα.Ειναι φυσιολογικο?
Σημερα ειδα και 2 williamsi στομα με στομα.Επειδη δεν εχω βγαλει ακρη ακομα λογω απειριας σε κανενα ειδος απο αυτα που εχω για το φυλο τους μηπως αυτο ειναι ενδειξη οτι ειναι και τα δυο αρσενικα ή δεν παιζει ρολο?

Κλεόβουλος
16-01-17, 10:38
Κοσμά για το πρώτο ερώτημα, είναι φυσιολογικό τα αρσενικά να πιέζουν για ζευγάρωμα το θηλυκό που είναι έτοιμο ανεξάρτητα αν αυτό έχει ήδη αυγά στο στόμα. Αυτό που λες μάλλον θα ήταν τυχαίο.
Για τα williamsi υποθέτω ότι είναι 2 αρσενικά. Τι μέγεθος έχουν? Έχε υπόψη ότι είναι από τα πιο δυναμικά είδη mbuna και στην σύνθεση σου ή αυτά ή τα elongatus θα γίνουν τα κυρίαρχα του ενυδρείου.

kosmas
16-01-17, 11:22
Oλα μου τα ψαρακια ειναι μικρα ακομα-δεν τα πηρα χαρεμια αλλα τυχαια και θα κανω οτι διορθωση χρειαστει μολις καταλαβω το φυλο τους.Τα williamsi ειναι τωρα 5-6 εκ. και τα 4 χρωματικα ειναι ακριβως ιδια.Τα elongatus ειναι πιο ευκολο να τα ξεχωρισω καθως τα αρσενικα εχουν πιο εντονα χρωματα.Πρεπει να εχω 1 αρσενικο με 3 θηλυκα ή 2+2(δεν ειμαι απολυτα σιγουρος).Το μεγεθος τους 5 εκ.Τα Ηοngi ειναι τα πιο μικρα ειναι 3 γιατι ενα πεθανε την 2η μερα που τα αγορασα και δεν εχω ιδεα για το φυλο τους.Το ενα απο αυτα το εχουν στην απομονωση απο την αρχη(τρωει bullying μονο απο hongi).Tα callainos μου φαινονται ακριβως ιδια,παλι δεν τα ξεχωριζω.Μεχρι τωρα αυτα πρεπει να ειναι τα κυριαρχα με τον μεγαλο αρσενικο πρωταγωνιστη

KostasGR
16-01-17, 12:55
Κοσμά κι εμένα το ένα Hongi τρώει πολύ απομόνωση, σε φάση που δεν τρώει καλά-καλά.

Τα Callainos μπορώ να στα ξεχωρίσω από κοντά αν θέλεις.

kosmas
16-01-17, 14:32
Παλι θα σε εκμεταλευτω βρε Κωστα! Εννοειται πως θελω να τα δεις απο κοντα.Ευχαριστω παρα πολυ

Κλεόβουλος
16-01-17, 19:14
Τα Callainos μπορώ να στα ξεχωρίσω από κοντά αν θέλεις.
Πες και σ' εμάς πως τα ξεχωρίζεις?
Ο μόνος σίγουρος τρόπος είναι να παρατηρήσεις τον γενετικό πόρο (αρκετά δύσκολο σε νεαρά ψάρια) ή να κρίνεις από την συμπεριφορά όταν ζευγαρώνουν.
Ενδείξεις, όχι ασφαλείς όμως, για αρσενικό, σε ενήλικο ψάρι, είναι το σχετικά μεγαλύτερο μέγεθος,
το πιο φωτεινό μπλέ χρώμα, η παρουσία/το πιο έντονο χρώμα/ο μεγαλύτερος αριθμός egg spot στο κοιλιακό πτερύγιο.

KostasGR
16-01-17, 22:51
Ο,τι περιεγραψες

kosmas
11-03-17, 11:36
Καιρο εχω να μιλησω στο θεμα μου.Ας κανω μια ενημερωση.
Ειχα τον τελευταιο καιρο αρκετα μπουκοματα απο τα callainos και τα elongatus αλλα και απογοητευση γιατι δεν ειδα εστω και ενα ψαρακι.Ανοιγα τα φιλτρα καθε βδομαδα με την ελπιδα αλλα τιποτα.Προχτες ειχα την ευχαριστη εκπληξη να δω ενα μωρακι κρυμμενο σε μια τρυπουλα μιας πετρας.Ειναι 1,5 ποντο,πολυ γλυκουλι και εχει κανει ολη την οικογενεια να ειναι συνεχεια πανω απο το ενυδρειο και να ελπιζει μην φαγωθει.
Απο τροφη ριχνω σε μια ακρη του ενυδρειου στικς και απο εκει που ειναι το μωρο τριμμενα φλεικς μηπως παει κατι κοντα και τσιμπολογισει γιατι αυτο βγαινει απο την τρυπα του για παρα πολυ λιγο και ξαναμπαινει.Το εχω δει να τσιμπαει αλγη απο την πετρα αλλα δεν ξερω τι αλλο να κανω.Θελω να τρωει για να μεγαλωσει οσο το δυνατον πιο γρηγορα μπας και την σκαπουλαρει και δεν γινει μεζεδακι.

kosmas
11-03-17, 13:32
Για να ολοκληρωσω την ενημερωση θα βαλω και μερικες φωτο απο ολα τα ψαρακια καθως εχουν μεγαλωσει και εχουν αλλαξει τα χρωματα τους

ΔημήτρηςΤ
11-03-17, 13:45
Ακομα καλυτερο ,να το χαίρεσαι!!!

kosmas
11-03-17, 13:50
Ευχαριστω!!!

κ.ω.σ.τ.α.ς.
11-03-17, 23:09
Να το χαίρεσαι!!!;)

geotron
12-03-17, 00:23
Πολυ ωραιο το ενυδρειο και τα ψαρια σου!
Για το μικρο ψαρακι σου, θα σου πω τι κανω εγω σε ενα μικρο που εχω απο γεννα. Αρχικα το ειχα σε εσωτερικη γεννηστρα αλλα ξεβεντουζωθηκε και το μικρο βρεθηκε στο μεγαλο μαζι με αλλα 18 μεγαλυτερα ψαρια. Το ειχα ξεγραμμενο αλλα τελικα την σκαπουλαρε σε μια κρυψωνα.
Για να το ταιζω εχω ενωσει τρια καλαμακια του φραπε και βαζω σε αυτα μερικα βυθιζομενα πελετς. Το mega αυτο καλαμακι καταληγει στο ανοιγμα της κρυψωνας του μικρου. Λογω βαρυτητας τα πελετ θα βγουν, αργα μεν αλλα θα πεσουν στην κρυψωνα. Για αντιπερισπασμο ταιζω και τα αλλα ψαρια ταυτοχρονα.
Θα σου προτεινα να το δοκιμασεις, ειναι ευκολο.

Στάλθηκε από το SM-T819 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

kosmas
12-03-17, 09:41
Πολυ ωραιο το ενυδρειο και τα ψαρια σου!
Για το μικρο ψαρακι σου, θα σου πω τι κανω εγω σε ενα μικρο που εχω απο γεννα. Αρχικα το ειχα σε εσωτερικη γεννηστρα αλλα ξεβεντουζωθηκε και το μικρο βρεθηκε στο μεγαλο μαζι με αλλα 18 μεγαλυτερα ψαρια. Το ειχα ξεγραμμενο αλλα τελικα την σκαπουλαρε σε μια κρυψωνα.
Για να το ταιζω εχω ενωσει τρια καλαμακια του φραπε και βαζω σε αυτα μερικα βυθιζομενα πελετς. Το mega αυτο καλαμακι καταληγει στο ανοιγμα της κρυψωνας του μικρου. Λογω βαρυτητας τα πελετ θα βγουν, αργα μεν αλλα θα πεσουν στην κρυψωνα. Για αντιπερισπασμο ταιζω και τα αλλα ψαρια ταυτοχρονα.
Θα σου προτεινα να το δοκιμασεις, ειναι ευκολο.

Στάλθηκε από το SM-T819 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω φιλε! Το σκεφτηκα και εγω αυτο με σωληνακι αεραντλιας αλλα δεν το εκανα για να μην πονηρεψω τα μεγαλα και ανακαλυψουν την κρυψωνα;)
Ευχαριστω Κ.ω.σ.τ.α!!!

Κλεόβουλος
12-03-17, 10:21
Μια χαρά Κοσμά!
Αν ρίχνεις και λίγη ψιλοτριμμένη τροφή θα βρίσκουν τα μικρά να τρώνε.
Βλέπω ότι σύντομα θα έχεις κι άλλα γεννητούρια :)

kosmas
12-03-17, 11:56
Ευχαριστω πολυ Κλεο!!! Απο τοτε που ξεκινησαν εχω συνεχεια 2-3 μπουκωμενες.Δεν εχει τυχη ομως ακομα να δω ξεμπουκωμα εστω για την εμπειρια

kosmas
22-03-17, 09:44
Καλημερα! Ενω εχω 2 φιλτρα απο 1500l/h δεν ειμαι ευχαριστημενος ουτε απο την αναταραξη και κυριως απο τις βρομιες που βλεπω στον βυθο μου.Ξερω οτι μπορει να φταιει το νταμαρι μου που πιανει ολο το μηκος του ενυδρειου και τα φιλτρα μου που εχουν κοντα μπαστουνια.Αν παρω αυτο το wavemaker http://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/sunsun-jvp-201-6000-lt/ λετε να κανω δουλεια? Μηπως ειναι υπερβολη για τα λιτρα μου? Αν το εχει καποιος θα ηθελα να μου πει αν μπορω να εχω την μια εξοδο γυρισμενη ψηλα για αναταραξη και την αλλη χαμηλα για να διωχνει τις βρομιες απο τον βυθο προς τις εισοδους των φιλτρων

isidor
22-03-17, 10:40
Καλημέρα Κοσμά.
Εγώ πήρα τον http://www.aquario.gr/pump-extra/kykloforites/sun-sun-jvp-102-magnet.html και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Κάνει λίγο θόρυβο αλλά είναι ανεκτός.
Πρόσεξε μόνο να είναι με μαγνήτη και όχι με βεντούζα.
Βέβαια το δικό μου ενυδρείο είναι 300λτ με 1,20 μήκος.

DEXFISH
22-03-17, 11:54
Καλημερα! Ενω εχω 2 φιλτρα απο 1500l/h δεν ειμαι ευχαριστημενος ουτε απο την αναταραξη και κυριως απο τις βρομιες που βλεπω στον βυθο μου.Ξερω οτι μπορει να φταιει το νταμαρι μου που πιανει ολο το μηκος του ενυδρειου και τα φιλτρα μου που εχουν κοντα μπαστουνια.Αν παρω αυτο το wavemaker http://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/sunsun-jvp-201-6000-lt/ λετε να κανω δουλεια? Μηπως ειναι υπερβολη για τα λιτρα μου? Αν το εχει καποιος θα ηθελα να μου πει αν μπορω να εχω την μια εξοδο γυρισμενη ψηλα για αναταραξη και την αλλη χαμηλα για να διωχνει τις βρομιες απο τον βυθο προς τις εισοδους των φιλτρων

Καθόλου υπερβολή. Λογικά βγάζει 3000 το κάθε ένα; Μη σου πω και λίγο είναι!
Εγώ αυτό που δεν ήξερα και δεν είχα σκεφτεί για αυτά, αλλά το είδα στην πράξη είναι ότι η ροή διαχέεται και έτσι δεν έχουν πολλή πίεση όπως οι απλές αντλίες. Δηλ ανατάραξη με 3000 λ/ω δεν πρόκειται να κάνεις στο δικό σου ενυδρείο.

kosmas
22-03-17, 13:01
Ευχαριστω Ισιδωρε και Σταυρο! Μηπως ξερετε αν μετακινουνται ξεχωριστα οι δυο εξοδοι που εχει?
Για την κυκλοφορια επισης εχω σκοπο να αλλαξω σιγα σιγα τα φιλτρα μου με κατι καλυτερο οπως επισης και το νταμαρι μου.Απλος εχουμε κατσει λιγο οικονομικα τωρα και σκεφτηκα αυτο για μια προσωρινη λυση και αργοτερα σαν βοηθητικο
-------------------------
Μηπως υπαρχει δυνατοτητα απο καποιον διαχειριστη να μου αλλαξει την τοποθεσια του θεματος(απο Παρουσιασεις ενυδρειων σε malawi)? Ευχαριστω!

Τάκης
29-03-17, 08:12
Μηπως υπαρχει δυνατοτητα απο καποιον διαχειριστη να μου αλλαξει την τοποθεσια του θεματος(απο Παρουσιασεις ενυδρειων σε malawi)? Ευχαριστω!
Μεταφέρθηκε :)

kosmas
22-04-17, 08:39
Καλημερα σας και Χρονια πολλα! Σημερα θα βγαλω ενα ψαρακι elongatus γιατι το εχουν ταραξει στο κυνηγι και θα το βαλω σε ενα ενυδρειο που εχω 40λιτρο μονο του.Θα ηθελα την γνωμη σας για το πως να το στησω.Θα πρεπει να εχει αμμο και πετρες ή δεν ειναι απαραιτητο? Δεν θα ειναι μονιμο.Μολις συνελθει το ψαρακι θα το χαρισω και το ενυδρειο θα ξεστηθει για να το χρησιμοποιησω καποια αλλη φορα(αχρειαστο να΄ναι).
Επισης το ψαρακι εχει πολλες δαγκωματιες στο σωμα και στα πτερυγια και ουρα.Τι μου προτεινετε εκτος απο βιταμινες για πιο γρηγορη επουλωση?

KostasGR
22-04-17, 08:41
Melafix οπωσδήποτε

kosmas
22-04-17, 12:27
Ευχαριστω Κωστα!

Κλεόβουλος
22-04-17, 13:08
Εγώ θα πρότεινα αγωγή με ektozon http://www.dohse-aquaristik.com/en/p/51391/Ektozon-N-125-g
Στην καραντίνα δεν χρειάζεται άμμο. Βάλε κάνα κομμάτι σωλήνα pvc για να κρύβεται ή καμιά πέτρα και άστο να ηρεμήσει.

kosmas
22-04-17, 13:26
Ευχαριστω Κλεο! Ελπιζω να το βρω αυτο

Κλεόβουλος
22-04-17, 18:20
http://aquariumshop.gr/shop/frontida/hobby-ektozon-500g/
https://misirlis-aquarium.gr/40-analosima/2688-hobby-ektozon-125g.html

kosmas
28-04-17, 09:34
Καλημερα σας! Επειδη προσανατολιζομαι στο να βαλω acei μιας που ηταν το πρωτο ψαρακι που ειχα αγαπησει πριν ασχοληθω με αφρικανες ηθελα να ρωτησω:
Ειδα σε μαγαζι χτες το κλασικο yellow tail,το white tail και καποιο αλλο μαυρο με κιτρινα πτερυγια και ουρα και μου ειπε ο πετσοπας οτι ειναι αλλο ειδος acei.Στο cichlid-forum.com δεν το αναφερει αυτο.Το γνωριζετε? Ειναι υβριδιο?

lingistis
28-04-17, 09:46
Υπάρχει και το Pseudotropheus sp. acei itungi

https://farm9.static.flickr.com/8378/8356750666_670e2af3ec_m.jpg

Κατά κανόνα δεν βάζουμε τα διάφορα είδη acei μαζί γιατί υβριδίζουν.

kosmas
28-04-17, 10:07
Ευχαριστω πολυ!!!

egeorgiou
28-04-17, 10:15
Υπάρχει και το Pseudotropheus sp. acei itungi

https://farm9.static.flickr.com/8378/8356750666_670e2af3ec_m.jpg

Κατά κανόνα δεν βάζουμε τα διάφορα είδη acei μαζί γιατί υβριδίζουν.

Ίδιο είδος από διαφορετικά σημεία συλλογής.

Το itungi είναι μια ωραία ονομασία yellow tail x ngara acei

kosmas
02-05-17, 17:51
Καλησπερα! Εχω παρατηρησει 2 βδομαδες τωρα οτι τα calainos μου εχουν βγαλει μαυρα στηγματα στο στομα εως την κοιλια.Αλλες φορες ειναι εντονα,αλλες εξαφανιζονται και εμφανιζονται παλι......Εχω διαβασει παρομοιες περιπτωσεις και απαντησεις οτι φταιει η σπιρουλινα.Εγω δεν δινω σπιρουλινα.Οι τροφες μου ειναι nls και northfin sticks και οταν εχω μωρα τριβω flakes ocean nutricion vegi.Γνωριζετε κατι γι'αυτο?

Κλεόβουλος
02-05-17, 18:06
http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=999847&postcount=11

kosmas
02-05-17, 18:22
Η αληθεια Κλεο ειναι οτι ειμαι παρα πολυ τυπικος με τις ρουτινες(αλλαγες νερου-μετρησεις),αλλα περασαν 2 μερες στρεσαρισματος με μια αλλαγη ψαροσυνθεσης που εκανα και αναγκαστηκα να ξεστησω ολο το νταμαρι,κηνηγαγα ψαρια με αποχη....Εχω αυτο το προιον.Λες να βοηθησει?https://www.aquavivere.gr/analosima/frontida-nerou/seachem-cichlid-lake-salt

Κλεόβουλος
02-05-17, 18:38
Άρα υπάρχει εξήγηση Κοσμά ;)
Χωρίς να χρειάζεται να ανησυχείς μπορείς να κάνεις μια αγωγή με αλατάκι.

*Τα άλατα που έχεις δεν είναι για θεραπεία αλλά τα ρίχνουμε (αν θέλουμε μια στο τόσο, χωρίς να είναι απαραίτητο) για να προσθέτουμε χρήσιμα ιχνοστοιχεία στο νερό μας (που τα αναπληρώνουμε έτσι κι αλλιώς όταν είμαστε συνεπείς με τις αλλαγές νερού από τη βρύση).

kosmas
02-05-17, 18:45
Αλλο το αλατακι που λες και αλλο τα αλατα που εχω?

Κλεόβουλος
02-05-17, 18:55
Αλλο το αλατακι που λες και αλλο τα αλατα που εχω?
Ακριβώς ;)
Όταν λέμε αλάτι εννοούμε χλωριούχο νάτριο Nacl
και αυτό το χρησιμοποιούμε και σαν φάρμακο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=8221

Όταν λέμε λέμε άλατα εννοούμε διάφορες χημικές ενώσεις https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%86%CE%BB%CE%B1%CF%82
Εδώ θα δεις και τι άλατα υπάρχουν στο νερό της λίμνης http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66881
και αν χρησιμοποιεί κάποιος νερό όσμωσης ή μαλακό νερό από το δίκτυο πρέπει να χρησιμοποιεί σκευάσματα σαν κι αυτό που έχεις για να τα προσθέτει στο νερό του ενυδρείου του.

kosmas
02-05-17, 19:08
Ευχαριστω Κλεο! Να παω με 0,3%?

Κλεόβουλος
02-05-17, 19:28
Πιστεύω για την περίπτωση θα είναι καλά.

kosmas
03-05-17, 10:34
Οπως ανεφερα εκανα μια αλλαγη στην ψαροσυνθεση μου.Εφυγαν τα williamsi,hongi και elongatus και εμεινα με τα 6 callainos.Προσθεσα 6 acei kai 6 saulosi

Λάμπρος.Τ
31-05-17, 16:01
Κοσμά, βάζω αυτά που είχες γράψει στο θέμα του Χρήστου για να σου απαντήσω.
Αν δεν θέλεις, πες μου να τα σβήσω.

Ευχαριστω πολυ Λαμπρο! Δεν ξερω αν εχεις δει το νταμαρι μου στο θεμα μου.Εχω φτιαξει εναν ταφο απο την μια ακρη στην αλλη.Εχω δυο φιλτρα με τις εισοδους στις 2 πισω γωνιες που ενω γραφουν 1500λ/ω δεν πρεπει να φτανουν τα 500 και οι εισοδοι των φιλτρων(μπαστουνια) ειναι κοντα φτανουν μεχρι την μεση του ενυδρειου.Δηλαδη τραβανε μονο αν τυχει και περασει καποιο ψαρι και τιναξει στην τυχη μια βρωμια.Οπου και να βαλω τις εισοδους και τις εξοδους δεν νομιζω να δω διαφορα.Κατ' εμενα παιζει σημαντικο ρολο το λαθος στησιμο που οπως ξερεις πολυ καλα οτι γινει στην αρχη δυσκολα αλλαζει,φυσικα η επιλογη της φιλτρανσης και θεωρω οτι πιο ευκολα γινεται η κυκλοφορια οταν υπαρχουν καποια κενα μεταξυ των πετρων παρα ενα νταμαρι απο ακρη σε ακρη.Τα νταμαρια στο στυλ το δικο σου ειναι πολυ ομορφα και πολυ κοντα στον βιοτοπο αλλα νομιζω θελουν αρκετα βατ σε φιλτρα και κυκλοφορητες(wave makers) για να παραμεινουν καθαρα.
Οταν ριχνω flakes δεν προλαβαινω να τα δω που πηγαινουν γιατι ειναι πολυ λαιμαργα τα ψαρακια μου και τα ξαφανιζουν αλλα ειμαι σε αναζητηση καινουργιων φιλτρων και μετα το καλοκαιρι που θα γυρισω απο τις διακοπες μου και θα εχω προμηθευτει πετρες απο την πατριδα μου Λευκάδα θα κανω ενα πιο λειτουργικο στησιμο.

Το στήσιμο που έχεις κάνει, όπως έχω γράψει και στον Χρήστο από την στιγμή που σου αρέσει εσένα και είναι λειτουργικό για τα ψάρια σου είναι ΟΚ.
Τώρα αν το βλέπεις εσύ σαν "Τάφο" :D, τότε μπορείς να το αλλάξεις.
θέληση χρειάζεται μόνο !!!
Αν ζητήσεις τη γνώμη μου για το scape να είσαι διατεθημένος να την ακούσεις.
Εγώ είχα αλλάξει το στήσιμο πάρα πολλες φορές ενω λειτουργούσε το ενυδρείο μου χωρίς να βγάλω ψάρια.
Σκεψου όμως καλά πριν, για το τι θελεις να στήσεις.
Βιντεο υπάρχουν, φωτό επίσης, στο χέρι σου είναι.....
Αν μάλιστα αυτη την προεργασία την κάνεις πριν, θα ξέρεις μετά και τι είδος πέτρες θέλεις....;)

Στο 1,50 ενυδρείο, με 2 φίλτρα 1500λ/ω χρειάζεσαι οπωσδήποτε κυκλοφορητές. Όχι μόνο για να καθαρίζει την άμμο, και να δημιουργεί καλή κυκλοφορία, αλλά γιατί τα ψάρια σου λατρεύουν τη δυνατή ροή του νερού. Αν το δεις από κοντά θα το καταλάβεις, γιατι δεν θα ξεκολάνε από το να κολυμπάνε κόντρα στο ρεύμα.
Τις εισόδους των φίλτρων σου μπορείς πολύ εύκολα να τις αλλάξεις (είτε φτιάχνεις μόνος σου, είτε αγοράζεις το αντιστοιχο μπαστούνι εισόδου από JBL το οποίο έχει προέκταση και φτάνει άνετα ακόη και στον βυθό).

Τις εξόδους πως τις έχεις ? με Spray bar ή με τη φυσούνα ?
Γνώμη μου μην βάλεις spray bar, γιατί αποδυναμώνεις την ένταση εξόδου.

Ότι στήσιμο πάντως και να κάνεις να ξέρεις ότι την πορεία του νερού και την γενικότερη κυκλοφορία την καθορίζεις εσύ.
Αν θέλεις κάτι άλλο πες μου να σου απαντήσω.

kosmas
31-05-17, 16:43
Ευχαριστω πολυ Λαμπρο για το ενδιαφερον σου.
Τα φιλτρα μου aquanova 1500 μπηκαν σε αγγελια.Ειχαν παρα πολυ καλο καδο,χωρουσαν πολυ βιολογικο υλικο αλλα δεν ειχαν αρκετη ροη.Ειχα δοκιμασει με spraybar αλλα και χωρις.Την διαφορα την καταλαβα οταν εβαλα παραλληλα ενα fluval 406.Καμμια σχεση η ροη.Τα μαμισια μπαστουνια ηταν πολυ μικρα και στενα.Ανοιγα τα φιλτρα για καθαρισμα και ηταν πεντακαθαρα.Σκουπα βυθου εκανα καθε βδομαδα αφου εβλεπα βρωμα μπροστα απο τις πετρες.Ειχα βαλει και ενα μικρο κυκλοφοριτη για παραπανω ενισχυση.Με το fluval καταλαβα ποσο αρεσει η ροη στα ψαρια αφου πρωτη φορα τα ειδα να παιζουν κοντρα στο ρευμα.
Τωρα εχω μονο 1 fluval και τον κυκλοφοριτη και εχω παραγγειλει απο εξωτερικο και περιμενω ενα jbl 1502.Τα ψαρακια μου ειναι πολυ μωρα ακομα εκτος απο τα 6 callainos και δεν νομιζω να εχω προβλημα για 1-2 βδομαδες.
Το στησιμο μου ειναι καλο για τα ψαρακια,εχει πολλες κρυψωνες αλλα δεν βοηθαει στην κυκλοφορια του νερου γιατι δεν εχει κενα-ανοιγματα(κατα την γνωμη μου) και του λειπει η εννοια της κατολισθησης.Αυτο θα το κοιταξω τον Σεπτεμβρη γιατι μην σου φανει περιεργο αλλα θα ηθελα να εχω σπιτι μου κατι να μου θυμιζει τον τοπο μου και αισθανομαι ομορφα που εχω αμμουδια και πετρες απο μια παραλια της Λευκαδας.(βιοτοπικο και το δικο μου)

Λάμπρος.Τ
31-05-17, 17:01
Ευχαριστω πολυ Λαμπρο για το ενδιαφερον σου.
Τα φιλτρα μου aquanova 1500 μπηκαν σε αγγελια.Ειχαν παρα πολυ καλο καδο,χωρουσαν πολυ βιολογικο υλικο αλλα δεν ειχαν αρκετη ροη.Ειχα δοκιμασει με spraybar αλλα και χωρις.Την διαφορα την καταλαβα οταν εβαλα παραλληλα ενα fluval 406.Καμμια σχεση η ροη.Τα μαμισια μπαστουνια ηταν πολυ μικρα και στενα.Ανοιγα τα φιλτρα για καθαρισμα και ηταν πεντακαθαρα.Σκουπα βυθου εκανα καθε βδομαδα αφου εβλεπα βρωμα μπροστα απο τις πετρες.Ειχα βαλει και ενα μικρο κυκλοφοριτη για παραπανω ενισχυση.Με το fluval καταλαβα ποσο αρεσει η ροη στα ψαρια αφου πρωτη φορα τα ειδα να παιζουν κοντρα στο ρευμα.
Τωρα εχω μονο 1 fluval και τον κυκλοφοριτη και εχω παραγγειλει απο εξωτερικο και περιμενω ενα jbl 1502.Τα ψαρακια μου ειναι πολυ μωρα ακομα εκτος απο τα 6 callainos και δεν νομιζω να εχω προβλημα για 1-2 βδομαδες.
Το στησιμο μου ειναι καλο για τα ψαρακια,εχει πολλες κρυψωνες αλλα δεν βοηθαει στην κυκλοφορια του νερου γιατι δεν εχει κενα-ανοιγματα(κατα την γνωμη μου) και του λειπει η εννοια της κατολισθησης.Αυτο θα το κοιταξω τον Σεπτεμβρη γιατι μην σου φανει περιεργο αλλα θα ηθελα να εχω σπιτι μου κατι να μου θυμιζει τον τοπο μου και αισθανομαι ομορφα που εχω αμμουδια και πετρες απο μια παραλια της Λευκαδας.(βιοτοπικο και το δικο μου)

Το JBL1502 είναι πολύ καλό φίλτρο. και το βασικότερο δεν βγάζει προβλήματα. Είναι και αθόρυβο. και όταν βγάζεις την κεφαλή για να αλλάξεις βαμβάκι, καθαρισμούς κτλ... δεν πέφτει ούτε σταγόνα !!! Φοβερό σύστημα.
βασικά μόνο καλά λόγια μπορώ να πω για αυτά τα φίλτρα.
Από ροή είναι παρόμοιο με το Fluval 406 (όντως δυνατό) ...και που να δεις το JBL 1902.... anyway....
Σου είπα ότι το στήσιμο (αν δεν θες να κάνεις κάτι σε βιοτοπικό Αφρικής) είναι θέμα γούστου...
πχ ..εμένα και να μην έστηνα βιοτοπικό, βουνά με πέτρες (σαν τάφους Ινδιάνων όπως λέω..) και μια ευθεία με πέτρες την μια πάνω στην άλλη (σαν μάντρα οικοπέδου) δεν θα έστηνα ποτέ. Αλλά είπαμε αυτό είναι προσωπικό γούστο.
Στο δικό σου ενυδρείο θα χρειαστείς σίγουρα εκτός από τα 2 φίλτρα (Fluval 406 + JBL 1502) και 2 κυκλοφορητές 4.000 λίτρων και θα είσαι σχετικά ΟΚ.

kosmas
01-07-17, 09:37
Καλημερα σας! Παρελαβα το φιλτρο μου και σημερα θα το τοποθετησω.Να βγαλω λιγο βιολογικο απο το fluval και να το βαλω στο καινουργιο(σαν μπολι) ή δεν χρειαζεται-θα φτιαξει βιολογια μονο του αφου θα δουλευουν και τα 2 μαζι?

Κλεόβουλος
01-07-17, 10:57
Όπως το λες Κοσμά. Θα αναπτυχθεί η βιολογία μόνη της σε λίγα 24ωρα ;)

kosmas
01-07-17, 11:16
Ευχαριστω!!!:p

Λάμπρος.Τ
01-07-17, 12:21
Ένα κολπάκι για να γινει πιο γρηγορα η δουλειά βάλε το βαμβακι απο το παλιο στο νέο και ρίξε όλο το νερο με τη μπιχλα που ειχε το παλιο στο νέο.
Ποιό πήρες τελικά ?

kosmas
01-07-17, 12:41
Ευχαριστω!!! Το jbl 1501

Λάμπρος.Τ
01-07-17, 12:57
πολύ καλη επιλογή....!!!

τωρα θα καταλαβεις τι σημαίνει αθόρυβο φίλτρο και όταν βγαζεις την κεφαλή με τους σωλήνες να μην φεύγει ούτε σταγόνα.

kosmas
01-07-17, 13:22
Αυτο το εχω απωθημενο απο τα aquanova που εβγαζε πολυ νερο οταν εβγαζες τις βανες.Ευτυχως και το fluval μου ειναι αθορυβο και σχετικα βγαζει ελαχιστο νερακι

isidor
01-07-17, 13:31
Κοσμά πως πάνε τα ψαράκια. Έκανες θεραπεία τελικά;

kosmas
01-07-17, 13:48
Εκανα ολη την θεραπεια με epsom και Flagyl.Τα saulosi τα εχασα.Ενα την γλυτωσε.Calainos και acei ηταν ειναι και θα ειναι ολα τελεια:p
Τον Σεπτεμβρη θα ξαναβαλω μερικα saulosi ακομα γιατι δεν προλαβα να τα χαρω

avraamp
02-07-17, 20:09
Κοσμά το σύνδεσες το φίλτρο;

Πες μας τις εντυπώσεις σου!!

kosmas
03-07-17, 07:26
Καλημερα! Ασε Μακη η γκαντεμια συνεχιζεται.Ανοιξα τον καδο και ειναι σπασμενος.Ελπιζω οι Γερμανοι να αναλαβουν τις ευθυνες τους.

avraamp
03-07-17, 07:29
Όχι ρε Κοσμά.
Τι ατυχία ειναι αυτή.
Εύχομαι να πάνε όλα καλά.

kosmas
18-07-17, 09:24
Καλημερα! Εχω παρει ενα wavemaker jebao rw4.Το εχω βαλει σε μια εξωτερικη γωνια να χτυπαει χαμηλα για να απομακρυνει τις βρωμιες.Εχω την εντυπωση οτι ενοχλει τα πιο μεγαλα ψαρια, ενω τα μικρα πλησιαζουν πιο πολυ και φαινεται οτι ''παιζουν''.Το εβαλα σε μια μεσαια ταχυτητα.Δεν εχω κανει ακομα δοκιμες με προγραμμα και θα ηθελα οποιος εχει κατι τετοιο να μου πει την γνωμη του για το πως θεωρει καλυτερα οτι μπορει να τοποθετηθει και να προγραμματιστει.

Λάμπρος.Τ
18-07-17, 18:41
Βαλτο στο max.
3 τετοια έχω και δεν μασάνε καθόλου τα ψάρια.
ίσα ισα που πανε και κολυμπάνε κόντρα στο ρεύμα.

kosmas
19-07-17, 15:11
ok ευχαριστω! Στο φουλ το εβαλα με night mode.
Μολις παρελαβα εναν καινουργιο καδο απο Γερμανια.Μπραβο τους,δεν ζητησαν επιστροφη ούτε μα-μου.....Απο ποιοτητα πλαστικων και κατασκευης η jbl για μενα απο αυτα που βλεπω για αρχη ειναι κατω του μετριου.Ελπιζω να με διαψευσει το μοτερ και η λειτουργια του

KostasGR
27-07-17, 22:52
Ευχαριστω Ισιδωρε και Σταυρο! Μηπως ξερετε αν μετακινουνται ξεχωριστα οι δυο εξοδοι που εχει?
Για την κυκλοφορια επισης εχω σκοπο να αλλαξω σιγα σιγα τα φιλτρα μου με κατι καλυτερο οπως επισης και το νταμαρι μου.Απλος εχουμε κατσει λιγο οικονομικα τωρα και σκεφτηκα αυτο για μια προσωρινη λυση και αργοτερα σαν βοηθητικο
https://youtu.be/KJqI3WJDfKw

Η απάντηση στο 1ο σου ερώτημα.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

kosmas
28-07-17, 08:53
Ευχαριστω Κωστα! Το ειχα παρει τελικα αυτο και μου βγηκε τοσο μαπα που την επομενη το αλλαξα και πηρα jebao.
Καμμια σχεση με το βιντεο βεβαια μαλλον επεσα σε ελλατωματικο αλλα δεν εκατσα να το πολυψαξω-προτιμησα jebao και ευτυχως την αξιζει την διπλασια τιμη του

Λάμπρος.Τ
28-07-17, 09:05
Βρε συ Κοσμά γιατι λες οτι από ποιότητα ειναι κατω του μετριου τα jbl (βασικά ουτε μετοχες εχω ουτε παιρνω προμήθεια αλλά ετσι για την απορία) ?
Βασικά τα μονα που δινουν την αισθηση καλυτερης κατασκευης ειναι τα fluval αλλά και αυτα εχουν θεμα με τις φτερωτες και τις κεφαλές.
Τα eheim εχουν καλύτερη αισθηση πλαστικών ?
Εχεις παρει ενα πολυ καλό φιλτρο και θα με θυμηθείς.

KostasGR
28-07-17, 09:20
Ευχαριστω Κωστα! Το ειχα παρει τελικα αυτο και μου βγηκε τοσο μαπα που την επομενη το αλλαξα και πηρα jebao.
Καμμια σχεση με το βιντεο βεβαια μαλλον επεσα σε ελλατωματικο αλλα δεν εκατσα να το πολυψαξω-προτιμησα jebao και ευτυχως την αξιζει την διπλασια τιμη του

Κοσμά μάλλον έπεσες στην περίπτωση, εμένα δουλεύει Super. κι έχω άλλο ένα της ίδια εταιρίας και επίσης είναι κομπλέ.

kosmas
28-07-17, 09:36
Λαμπρο η συγκριση που κανω ειναι σχεση ποιοτητας και τιμης.Ακριβα φιλτρα της eheim δεν εχω δουλεψει.Μονο τα classic.Εχω δουλεψει κινεζικα και fluval.
H συγκριση ειναι με τo fluval 406-ενα μετριο φιλτρο το οποιο εχει Ελλαδα 140 ευρω ενω το jbl 240.Για μενα το fluval ειναι καλυτερο σε ολα εκτος της χωρητικοτητας του jbl.
Ευτυχως που το πηρα απο Γερμανια στα 140 ευρω γιατι ακομα θα τα εκλεγα τα 100 ευρω διαφορα.
Δεν αμφιβαλω οτι πηρα ενα πολυ καλο φιλτρο,απλα περιμενα ενα πολυ καλυτερο λογω τιμης

KostasGR
28-07-17, 09:55
Λαμπρο η συγκριση που κανω ειναι σχεση ποιοτητας και τιμης.Ακριβα φιλτρα της eheim δεν εχω δουλεψει.Μονο τα classic.Εχω δουλεψει κινεζικα και fluval.
H συγκριση ειναι με τo fluval 406-ενα μετριο φιλτρο το οποιο εχει Ελλαδα 140 ευρω ενω το jbl 240.Για μενα το fluval ειναι καλυτερο σε ολα εκτος της χωρητικοτητας του jbl.
Ευτυχως που το πηρα απο Γερμανια στα 140 ευρω γιατι ακομα θα τα εκλεγα τα 100 ευρω διαφορα.
Δεν αμφιβαλω οτι πηρα ενα πολυ καλο φιλτρο,απλα περιμενα ενα πολυ καλυτερο λογω τιμης

Ο Κάδος έτσι όπως έχει σπάσει εκεί που έχει σπάσει δείχνει όντως κατώτερη ποιότητα από αυτή του fluval, το fluval στον κάδο δεν σπάει έτσι ακόμα και αν το προσπαθήσεις με σφυρί.

Λάμπρος.Τ
28-07-17, 10:05
Κοσμά, εννοείτε η αγορα απο εξωτερικό. Εδώ τα πουλάνε μαυρο χαβιάρι.
Για τα πλαστικά του fluval στο ειπα. Κατα τη γνωμη μου απο τα κορυφαια υλικά. Όμως κάτσε να δεις τι θορυβο κανει το ενα και τι το αλλο. Κάτσε να δεις πως θα βγαζεις τη βαση με τους σωλήνες στο ενα και πως στο άλλο. Πόσο νερο τρεχει οταν απασφαλίζεις στο ενα και στο αλλο ουτε σταγονα.
Είναι η μερα με τη νυχτα (για μένα λέω). Το 406 το ειχα και το εδωσα και κρατησα μόνο jbl.

kosmas
28-07-17, 10:16
Και το πιο καλο δεν το ανεφερα.Και στον δευτερο καδο που μου εστειλαν η μια απο τις τεσσερις γωνιες ειχε φυγει τελειως απο τον καδο.Αυτη στηριζεται στην κατω γωνια κουμπωτη με ελαχιστη κολλα.Το κουμπωμα ειναι πολυ μικρο,ειχε σπασει αυτο και εφυγε ολη η γωνια.Εκατσα και το κολλησα και με την ευκαιρια κολλησα ολες τις γωνιες και εστειλα email παραπονων στους γερμανους αλλα δεν πηρα απαντηση.Ευτυχως το σπασιμο αυτο δεν εχει σχεση με την στεγανοτητα του καδου,ειναι εξωτερικο.
Κοσμά, εννοείτε η αγορα απο εξωτερικό. Εδώ τα πουλάνε μαυρο χαβιάρι.
Για τα πλαστικά του fluval στο ειπα. Κατα τη γνωμη μου απο τα κορυφαια υλικά. Όμως κάτσε να δεις τι θορυβο κανει το ενα και τι το αλλο. Κάτσε να δεις πως θα βγαζεις τη βαση με τους σωλήνες στο ενα και πως στο άλλο. Πόσο νερο τρεχει οταν απασφαλίζεις στο ενα και στο αλλο ουτε σταγονα.
Είναι η μερα με τη νυχτα (για μένα λέω). Το 406 το ειχα και το εδωσα και κρατησα μόνο jbl.

Σε ολα εχεις δικιο εκτος του θορυβου.Νομιζω καπου στο ξαναειπα.Το δικο μου fluval ειναι εντελως αθορυβο.Οπως και το jbl.
Μηπως ειχε τυχει το δικο σου ή εκανε ηχειο με το ντουλαπι.Το ντουλαπι απο το anubias ειναι ανοιχτο πισω και δεν ακουγετε τιποτα

Λάμπρος.Τ
28-07-17, 12:41
Χαχαχαχαχα...Κοσμά παιζει να εχεις το μονο αθορυβο Fluval.
Είχα 2 και τα 2 καναν θορυβο (οχι πολυ αλλά στην ησυχια τα ακουγες).
Εχω δει αλλα 2 σε φιλους τα ιδια και χειρωτερα

savvasem
28-07-17, 13:58
Καλησπέρα παιδιά μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε
Ένα λινκ από Γερμανία που αγοράσατε jbl με 140 ;
Ευχαριστω

kosmas
30-07-17, 10:53
Τον Αυγουστο θα παω και εγω διακοπες για 15 μερες.Τωρα το ενυδρειο εχει μια σταθερη θερμοκρασια γυρω στο 26,3 και οι ανεμιστηρες μου κανουν πολυ καλα την δουλεια τους.Ηθελα να ρωτησω αν η σταθμη του νερου πεσει μπορει και 15-20 εκατ. τα ανεμιστηρακια θα συνεχισουν να κανουν την δουλεια τους ή η αυτοματη αναπληρωση ειναι μονοδρομος?Υπολογιστε οτι τωρα ειναι και 5,6 εκατ πανω απο την σταθμη αρα μιλαμε για 20-25 εκατ

kwstas arta
31-07-17, 08:27
Καλησπέρα παιδιά μπορείτε παρακαλώ να μου δώσετε
Ένα λινκ από Γερμανία που αγοράσατε jbl με 140 ;
Ευχαριστωhttps://direktkauf.idealo.de/portal/checkout;jsessionid=86162EB136B715F69D3C067087BC6F 8D?execution=e1s1για γερμανια δεν εχει μεταφορικα,δεν ξερω ποσο θα σου παει για ελλαδα,στειλε ενα μαιλ.

kosmas
31-07-17, 16:12
Λαμπρο οποτε το δεις αυτο απαντησε μου σε παρακαλω! Στα jbl τα φιλτρα εχεις βγαλει τελειως τα σφουγγαρια εκτος απο το πανω πανω ή εχεις βγαλει μονο τα ενδιαμεσα στρογγυλα? Βαζεις και ενυδρειακο βαμβακι? Αν ναι που?

Λάμπρος.Τ
31-07-17, 21:11
Εχω αφησει μονο το πανω σφουγαρι κανονικα με τα πλαινα που παιζουν το ρολο του προφιλτρου.
Εχω βαλει βαμβακι στο αποκατω του καλαθι πάνω απο την ελαφροπετρα.

kosmas
01-08-17, 08:02
OK Ευχαριστω πολυ!

EPANTAZ
01-08-17, 20:11
Σχετικα με θορυβο η οχι των fluval...κανενας θορυβος...και εχω 6...ειναι τα μονα με τα οποια δεν εχω προβλημα...ουτε θορυβου ουτε διαρροων...οτι eheim ειχα τα εδωσα...

KostasGR
01-08-17, 22:06
Μια απο τα ιδια, ευχαριστημένος.

Sent from my EVA-L09 using Tapatalk

kosmas
14-09-17, 17:22
Μετα απο τοσους μηνες και μια ανακαινιση που εκανα στο νταμαρι μου καιρος να κανω μια ενημερωση με βιντεο και φωτο
https://www.youtube.com/watch?v=kXGSLosQcZE&feature=youtu.be

kosmas
16-11-17, 15:57
Και ένα τρίλεπτο update
https://youtu.be/-MZezCkHZD0

isidor
16-11-17, 17:23
Μπράβο Κοσμά πολύ όμορφο.

Κωστας Malawi
16-11-17, 18:33
πολυ ομορφο αν και εχω την εντυπωση οτι καποιες πετρες πρεπει να ερθουν πιο κοντα μεταξυ τους:p

kosmas
16-11-17, 18:46
Ευχαριστω πολυ Ισιδωρε και Κωστα!!!
Η αληθεια ειναι οτι εχω καποια μεγαλα ανοιγματα αλλα σε αυτο φταινε οι πετρες που ειναι στρογγυλεμενες και αν προσεξεις στις απο πανω τις φωτογραφιες που εβαλα πριν 2 μηνες εχει μετακινηθει η αμμος και εχει καβαλησει τις μικροτερες πετρες με αποτελεσμα να θαφτουν και να φαινονται απομακρυσμενες.

kosmas
27-12-17, 17:19
Καλησπέρα σας και χρόνια πολλά! Τα Χριστούγεννα όπως απαιτεί το έθιμο τα περάσαμε με τραπέζια και λιχουδιές.Τα ψαράκια μου δεν κατάλαβαν τίποτα αφου δεν άλλαξε τίποτα στην ρουτίνα της διατροφής τους.Οι τροφες τους ειναι nls και ocean nutr.....Θα ήθελα να μου προτεινετε κάποια λιχουδιά για να τους δίνω μια στο τόσο(ζωντανή,κατεψηγμένη) και δοσολογία για να σπάσει αυτη η ρουτίνα

Κλεόβουλος
27-12-17, 19:19
Χρόνια Πολλά Κοσμά!
Αν τους δίνεις μια ποιοτική τροφή (όπως είναι η nls) που περιέχει σχεδόν όλα όσα χρειάζονται σε μια ισορροπημένη διατροφή δεν χρειάζεται κατά τη γνώμη μου να δίνεις τίποτα άλλο.
Ίσως να τους κολλούσες καμιά ταμπλέτα σπιρουλίνας στο τζάμι για να ασκηθούν στον φυσικό τρόπο απόσπασης της τροφής.

kosmas
27-12-17, 21:04
Ευχαριστω Κλεόβουλε! Θα το δοκιμάσω και αυτό.Κανένα κολοκύθι ή αγγουράκι δεν τους αρέσει που και που?

Κλεόβουλος
28-12-17, 11:33
Κάποτε είχα δοκιμάσει αγγούρι και ζεματισμένο σπανάκι. Δεν ξετρελάθηκαν.
Μια πολύ καλή επιλογή είναι η NLS algae gel http://www.nlspectrum.co.uk/sites/default/files/Gel_Mix_Infosheet.pdf . Είχα δώσει μια παρόμοια πριν χρόνια που είχε πρωτοεμφανισθεί τέτοιας μορφής τροφή (δεν θυμάμαι μάρκα) και την είχαν τσακίσει. Με κούρασε όμως η διαδικασία και δεν ξαναπήρα. Κολλούσα πάνω σε μια πέτρα μια ποσότητα και γινόταν πάρτι.

kosmas
28-12-17, 17:25
Εχω και north fin βυθιζομενη και δεν την πλησιαζουν.H nls τους αρεσει πολυ καθως και σε flakes η ocean nut.. Αυτη αρεσει και σε μενα γιατι οταν την μουλιαζω ερχεται ο μεγαλος αρσενικος acei και χαιδευεται στην χουφτα μου για λιγο

egeorgiou
28-12-17, 23:31
Mbuna και επιλεκτικά στο φαϊ;
Μήπως ταΐζεις πολύ;

Η Northfin δεν προλαβαίνει να πάει κάτω.
Παλιότερα έβαζα αγγούρι με οδοντογλυφίδα και στο μισάωρο έμεναν τα σπόρια και η φλούδα. Βέβαια παλιότερα έδινα και 5 διαφορετικές τροφές με πρόγραμμα ... υπερβολές.

Τώρα πλέον μόνο Northfin και αναγκαστικά λίγο τριμμένο flake για να φάνε και τα μικρά που κυκλοφορούν. Α και άλγη από τις πέτρες. Όποιο πεινάει παραπάνω υπάρχει αρκετή για όλα.

isidor
29-12-17, 09:13
Ναι βρε Κοσμά.
Και εμένα μου φαίνεται λίγο παράξενο να μην τρωνε τη Νorthfin.
Τα δικά μου και το χέρι μου να βάλω μέσα θα το φάνε.

kosmas
29-12-17, 11:21
Ισως ημουν υπερβολικος με το ''δεν την πλησιαζουν'':) Δεν γινετε πολεμος οπως με τις αλλες που μαλωνουν για ενα σπορακι

kosmas
23-02-18, 17:43
Μεγαλώνουμε και πληθαίνουμε
https://www.youtube.com/watch?v=JSsLspKWejs

Κλεόβουλος
23-02-18, 18:12
Αυξάνεστε, πληθύνεστε και κυριεύστε τη Γη :)

kosmas
29-05-18, 18:56
Καλησπέρα! Κάνω κάτι σκέψεις για αλλαγή ψαροσύνθεσης απο τον Σεπτέμβρη και θα ήθελα την γνώμη σας.Θυμίζω ότι το ενυδρείο είναι 1.50 μήκος 400 λίτρα.
Το πρώτο σενάριο είναι ένα χαρέμι venustus μαζί με χαρέμι Plachidochromis phenochilus ή venustus με cyrtocara moorii.
To Δευτερο σενάριο είναι να αλλάξω λίμνη και να βάλω ομαδούλα frontoza μόνο
Ξέρω οτι τα λίτρα μου είναι λίγα και για τα 2 σενάρια και δεν υπάρχει περίπτωση συντομα για αναβάθμιση γι'αυτό θα ήθελα την πιο εφικτή λύση.

Κλεόβουλος
29-05-18, 20:36
Κοσμά έχεις ένα όμορφο ενυδρείο. Γιατί ψάχνεις για μπελάδες? :D
Αφού λες ότι το ξέρεις ότι και για τα 2 σενάρια είναι ζόρικα τα πράγματα.

kosmas
29-05-18, 21:44
Για την εμπειρία Κλεοβουλε! Για τις frontoza
ήμουν σίγουρος για την απάντηση σου!Ειχα όμως ελπίδα για τα venustus

Κλεόβουλος
30-05-18, 07:35
Όταν μιλάμε για βάθος χρόνου τα venustus και οι φροντόζες είναι τα πιο δύσκολα να φιλοξενηθούν ως ενήλικα στο ενυδρείο σου.
Ωστόσο μπορείς να το επιχειρήσεις με ένα χαρέμι (1+4) Plachidochromis phenochilus ή ακόμα πιο επιφυλακτικά, ένα χαρέμι (1+5) Cyrtocara moorii που είναι σχετικά πιο ήρεμα ψάρια. Κι αυτές όμως οι επιλογές όπως καταλαβαίνεις δεν είναι ότι καλύτερο και σε καμιά περίπτωση δεν μπαίνουν 2 είδη απ' αυτά στο ενυδρείο σου.

kosmas
30-05-18, 08:00
Αν περάσει η κόρη μου εκεί που θέλει θα κάνω το δωμάτιό της fishroom:D
Τώρα ένα απο αυτά τα είδη που μου προτέινεις με επιφύλαξη μπορει να συνδιαστεί και με ένα ζευγάρι aulonocara?

Κλεόβουλος
30-05-18, 08:15
Εύχομαι ολόψυχα να περάσει η κόρη σου εκεί που θέλει (και γι αυτήν και για σένα θα είναι καλύτερα :))
Για ενήλικα ψάρια μόνο ένα είδος από τα παραπάνω στο ενυδρείο σου.
Γενικά πάντως μπορούν να συνδυαστούν.

kosmas
30-05-18, 09:20
Ευχαριστώ πολυ Κλεό! Με έχουν φάει γυναίκα και υιός για χρυσόψαρα που γίνονται μεγάλα και είναι σαν pet.Προσπαθώ λοιπον και εγώ να το αποφύγω και να δώσω μια εναλλακτική λύση με 5-6 μεγάλα Αφρικανάκια

KostasGR
30-05-18, 09:26
Για Pet κοίτα Αμερική και σου υπόσχομαι πως δεν θα το μετανοιώσεις.

kosmas
30-05-18, 09:50
Ανοιχτός σε όλα είμαι Κώστα αρκεί να μην χρειάζεται το νερό επεξεργασία.Αν έχω πιο πολλες επιλογές απο Αφρική ακούω προτάσεις!

KostasGR
30-05-18, 10:02
Εγώ προσωπικά δεν κάνω επεξεργασία , νερό από προφίλτρα.

Thanmoss
30-05-18, 10:48
Για κιχλιδες Κεντρικής Αμερικής το νερό δεν χρειάζεται επεξεργασία, pH και σκληρότητα είναι μια χαρά στην Ελλάδα.

προτείνω Herichthys carpintis

kosmas
30-05-18, 11:14
Για κιχλιδες Κεντρικής Αμερικής το νερό δεν χρειάζεται επεξεργασία, pH και σκληρότητα είναι μια χαρά στην Ελλάδα.

προτείνω Herichthys carpintis

Ομορφο ψάρι! Λίγα πράγματα ξέρω από μεγάλες κιχλίδες αμερικάνικες αλλά έχω όλο το καλοκαίρι για διάβασμα.Τα oscar μου αρέσουν πολύ πως,πόσα,με τι και αν κάνει για 400 λιτρα

Πες και συ βρε Κώστα που τα έχεις δοκιμάσει όλα?

Κλεόβουλος
30-05-18, 11:27
Μας την πέσαν τα αμερικανάκια :p
Μήπως να κάνω αποκοπή τα τελευταία ποστ να συνεχιστεί η συζήτηση αλλού για να πάρεις και περισσότερες γνώμες?

kosmas
30-05-18, 12:03
Οχι ακόμα Κλεό! Πρότεινε μου και εσύ κάτι για να διεκδικήσεις ένα αφρικανό.Ολα δύσκολα τα βλέπεις.Λιγο επιείκεια ζητάω:D

Thanmoss
30-05-18, 12:28
Να προτείνω εγώ:

- Μια αποικία από Neolamprologus brichardi ΜΟΝΟ.
- Tropheus
- Ένα Aulonocara tank
- Ένα μεγάλο πάρκο με σαλιγκαροκιχλίδες
- Cyathofarynx
Και φυσικά όσα σου πρότεινε και ο Κλεόβουλος.

Ο παράγοντας "pet" όμως ικανοποιείται πολύ περισσότερο με αμερικανικές κιχλίδες...
Λεφτά και όρεξη νά'χεις, από ιδέες να!:D

kosmas
30-05-18, 13:53
Eυχαριστω! μέχρι στιγμης η πιο συμβατή ιδέα για ''πετ'' απο αφρικη ειναι τα plachidochromis
ή cyrtocara.Εχω σκοπό να αλλάξω την ψαροσύνθεσή μου μόνο για κάτι μεγαλύτερο.Αλλιώς θα μείνω με αυτά που έχω ή θα γίνω χρυσοψαρας:D

Κλεόβουλος
31-05-18, 11:11
Ένας συνδυασμός που θα έκανα στο ενυδρείο σου είναι
1 χαρέμι (1+3) Copadichromis borleyi μαζί με 1 χαρέμι (1+3) Aulonocara baenschi.
Ήρεμα σχετικά και μεγάλα ψάρια, κάνουν ωραίο συνδυασμό χρωμάτων και τα βρίσκεις εύκολα στην αγορά.
https://www.youtube.com/watch?v=ltFzExCsRp8
https://www.youtube.com/watch?v=KXyiVbaOurA

Κλεόβουλος
31-05-18, 11:36
Και για να σε προβληματίσω πιο πολύ :p
ένας ακόμη ωραίος συνδυασμός θα μπορούσε να είναι
Otopharynx lithobates με Aulonocara sp. "Stuartgranti Maleri"
https://www.youtube.com/watch?v=MrIye1m-w9o
https://www.youtube.com/watch?v=-ISV8-9SvXY

kosmas
31-05-18, 12:12
+-3Eυχαριστώ πολύ Κλεο! Πολύ ωραίες και οι 2 επιλογές.Τα copadichromis καιρό τώρα τα γλυκοκοιτάζω αλλά επειδή όμως τα θηλυκά μοιάζουν με θηλυκες aulonokara μήπως έχουν θέμα υβριδισμού.
Ενώ τα αγαπημένα μου venustus..............:rolleyes::D

Κλεόβουλος
31-05-18, 12:27
Πολύ δύσκολα να υβριδίσουν.
Τα θηλυκά Copadichromis έχουν 3 αχνά σκούρα στίγματα ενώ τα θηλ. Aul.baenchi έχουν κάθετες ρίγες.

Thanmoss
31-05-18, 14:29
Να δώσω κι εγώ καμιά ιδέα ακόμα;

Aul. maylandi https://www.youtube.com/watch?v=FBgVspyhtiI
Dimidiochromis compressiceps https://www.youtube.com/watch?v=0E3k75zaYFo
Protomelas taeniolatus https://www.youtube.com/watch?v=d_zey5RJ0e0

kosmas
31-05-18, 16:10
Να δώσω κι εγώ καμιά ιδέα ακόμα;

Aul. maylandi https://www.youtube.com/watch?v=FBgVspyhtiI
Dimidiochromis compressiceps https://www.youtube.com/watch?v=0E3k75zaYFo
Protomelas taeniolatus https://www.youtube.com/watch?v=d_zey5RJ0e0

νά΄σαι καλά φιλαράκι,πολυ όμορφες ιδέες!Για το dimiochromis σσσσσσ...μην μας ακούσει ο Κλεόβουλος.Το Protomelas το γλυκοκοιτάζω αρκεί να το βρω.Τις aulonokara τις βρίσκεις εύκολα.Εσύ απο predators έχεις φιλοξενήσει κανένα?

Thanmoss
31-05-18, 16:33
Δεν είχα predator ποτέ, τα taeniolatus και τα maylandi ναι...

A long time ago, in a galaxy far, far away...

Κλεόβουλος
31-05-18, 17:11
νά΄σαι καλά φιλαράκι,πολυ όμορφες ιδέες!Για το dimiochromis σσσσσσ...μην μας ακούσει ο Κλεόβουλος.Το Protomelas το γλυκοκοιτάζω αρκεί να το βρω.Τις aulonokara τις βρίσκεις εύκολα.Εσύ απο predators έχεις φιλοξενήσει κανένα?
Σας άκουσα :D
Εκτός από το Dimidiochromis τα άλλα 2 μπορούν να μπουν μαζί.

kosmas
18-06-18, 16:07
Ενα update μετά από μια αλλαγή νερού