PDA

Επιστροφή στο Forum : Απο γλυκό σε αλμυρό

Σελίδες : [1] 2

GiorgosT
03-12-16, 04:48
Καλησπέρα και από εμένα.Εχοντας ένα ενυδρείο με διαστάσεις 80*50*42 θα ήθελα να κάνω "άλμα" στα ρηχά όμως νερά του αλμυρού νερού με ένα fish only.Διαβάζοντας αρκετά άρθρα εδώ μέσα στο forum και όχι μόνο πιστεύω οτι με τις διαστάσεις του ενυδρείου που έχω μπορεί αυτό να γίνει εφικτό.Τι λέτε εσείς μπορώ σταδιακά να προχωρήσω σε αγορά εξοπλισμού?Ευχαριστω εκ των προτέρων!!

Sakisdraminos
03-12-16, 08:23
Καλημέρα Γιώργο.
και fish only αλλά και ριφ μπορείς να το κάνεις.
ο εξοπλισμός είναι περίπου ίδιος.
Κανένας δεν έχει θαλασσινό χωρίς ούτε ένα κοράλλι.

ότι θέλεις είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε.

gallos
03-12-16, 11:14
Φυσικά και μπορείς!!Ξεκίνα να μαζεύεις λεφτά!!Κάνε μια καλή επιλογή σε skimmer και φωτιστικό!!Μελλοντικά θα βάλεις κοράλια δεν τη γλυτώνεις!!:grin:

GiorgosT
03-12-16, 19:50
Πολύ ωραία άρα ξεκινάμε σιγά σιγά να μαζεύουμε.Στο υπάρχον ενυδρείο υπάρχει ένα εσωτερικό sump με 3 χωρίσματα στο πρώτο όπως έμπαινε το νερό είχα τον θερμοστάτη στο δεύτερο βιολογικό υλικό και ενυδρειακό βαμβακι και στο 3ο 2 αντλιες που έστελναν το νερό στο ενυδρείο.Αυτο το sump θα μου φανει καπου χρήσιμο ή να το ξυλώσω?Να προσθέσω ότι ο χώρος που είναι τοποθετιμένο το ενυδρείο δεν θα υπαρχει η δυνατότητα για έξτρα sump.
-------------------------
Πολύ ωραία άρα ξεκινάμε σιγά σιγά να μαζεύουμε.Στο υπάρχον ενυδρείο υπάρχει ένα εσωτερικό sump με 3 χωρίσματα στο πρώτο όπως έμπαινε το νερό είχα τον θερμοστάτη στο δεύτερο βιολογικό υλικό και ενυδρειακό βαμβακι και στο 3ο 2 αντλιες που έστελναν το νερό στο ενυδρείο.Αυτο το sump θα μου φανει καπου χρήσιμο ή να το ξυλώσω?Να προσθέσω ότι ο χώρος που είναι τοποθετιμένο το ενυδρείο δεν θα υπαρχει η δυνατότητα για έξτρα sump.
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w666-xrigio1005-img_20161202_200203_zps0pjdjsew.jpg (http://s1335.photobucket.com/user/xrigio1005/media/IMG_20161202_200203_zps0pjdjsew.jpg.html)

voas
07-12-16, 00:02
Γεια σου φιλε!
Τι αποφάσισες τελικά το αφαίρεσες το κουτί απο μεσα;
Καλυτερα να το βγάλεις και να βάλεις ενα εξωτερικό σκίμμερ mce 300 βάζοντας μεσα και τα υλικά!
Καλη συνεχεια!

GiorgosT
07-12-16, 10:44
Καλημέρα είμαι στο διάβασμα ακόμα και σε πολλές σκέψεις.Το ιδανικό θα ήταν να μην προεξέχει τίποτα έξω από το ενυδρείο γιατί ο χώρος στον οποίο είναι τοποθετημένο είναι συγκεκριμένος και δεν μπορεί να μπει αλλού.Οσο για το κουτί θα προτιμούσα όλα να κρυφτούν εκεί μέσα,πολλα ζητάω ε?Εάν πάω σε εσωτερικό σκιμερ έχεις να μου προτεινεις κάτι για τα λίτρα μου?

voas
07-12-16, 23:30
Τι διαστάσεις εχει το κουτί ;
Δεν μπορει να μπει το σκίμμερ μεσα.
Τα εσωτερικα ειναι βυθιζόμενα σε σαμπ σε προκαθορισμένο ύψος!

GiorgosT
08-12-16, 00:45
Το κουτί έχει μήκος 40cm φάρδος 10,5cm και ύψος 37cm.Ο λόγος που τα θέλω μέσα όλα με κλειστό καπάκι είναι ότι έχω τον μικρό και αν δει κάτι να προεξέχει θα είναι όλη μέρα εκεί.Αν πάλι αφήσω κάνα καπάκι ανοιχτό μπορεί να τον βρω να κάθεται και μέσα στο ενυδρείο.Μακαρι να μην είναι λίγες οι επιλογές μου σε εξοπλισμό ώστε να χωθούν όλα μέσα στο κουτί.

GiorgosT
10-12-16, 13:27
Κάνοντας σήμερα μια έρευνα αγοράς για την αλλαγή σε θαλασσινό,ένας υπάλληλος καταστήματος για να μην χαλάσω το κουτί μου πρότεινε αντί σκίμμερ να βάλω στο ενυδρείο αυτό https://www.eheim.com/en_GB/products/accessories/cleaning/surface_skimmer_skim350 καθαρίζοντας μόνο την επιφάνεια του νερού.Ισχύει κάτι τέτοιο,θα κάνει δουλειά θα πρέπει να κάνω τακτικότερα αλλαγές νερού;

leonardos
10-12-16, 21:35
καλος ηρθες και απο μενα

δεν το ξερω το μηχανηματακι αλλα πιστευω οτι το σκιμμερ ειναι απο τα πολυ απαρετιτα εξαρτηματα του θαλασσινου και γι αυτον τον λογο δεν θα προτηνα ημημετρα.

voas
18-12-16, 14:50
γεια σου Γιωργο!
καλύτερα να πάρεις ενα κανονικό σκιμμερ να κάνεις σωστή δουλειά και να μπορείς να κατεβάσεις τα νιτρικά σου σε επιθυμητά επίπεδα!
καλή συνέχεια φιλαράκι!

GiorgosT
21-12-16, 00:15
Καλησπέρα μετά απο τρέξιμο και ψάξιμο στα μαγαζιά και έχοντας αν χείρας μία μετροταινία είδα οτι το μόνο σκιμερ που με βολεύει ωστε να μην ξυλωσω τίποτα στο ενυδρείο μου είναι το Tunze 9004 πιστεύω οτι με καλυπτει σε λίτρα και έχω και το θετικό οτι κρύβεται στο κουτί μου μαζί με τον θερμαντήρα και το φίλτρο.
Εχω αγοράσει κυκλοφορητή Jebao και επειδή άρχισα να μαζεύω σιγα σιγα 10kg αραγωνίτης θα μου φτάσει καθώς και 5 kg αλάτι θα με καλύψουν?Τρέχει μια αγγελία με ΖΒ,αν τον αγοράσω τώρα μπορώ με κάποιον τρόπο να τον συντηρίσω εκτός ανυδρείου πχ σε μία λεκάνη βάζοντας φυσικά αλατόνερο?Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και ευχαριστώ για την όποια βοήθεια.

Sakisdraminos
21-12-16, 04:42
η άποψη μου είναι να μαζέψεις νεκρό βράχο και να κολλήσεις τον βράχο σου όπως σου αρέσει.
μόλις φράσεις στο τελικό μέγεθος να κάνεις στρώσιμο με βακτήρια. κατά εμένα πολύ πιο ασφαλές από το να βάλεις ζωντανό που μπορεί να έχει οτιδήποτε μέσα.

Τι σκιμμερ στα λίτρα σου οριακα θα έλεγα να δεις για πιο μεγάλο. πχ Mce600.

GiorgosT
21-12-16, 05:18
Τουλάχιστον εγκυκλοπαιδικά να ξέρω, μπορεί να διατηρηθεί ο ΖΒ σε αλατόνερο και αν ναι για πόσο διάστημα?

Sakisdraminos
21-12-16, 05:25
μπορεί να κρατηθεί άμα έχει σωστή αλατοτητα αρκεί που και που να τα ρίχνεις λίγο φαγητό και να υπάρχει ροή.

GiorgosT
26-12-16, 19:31
Καλησπέρα και χρόνια πολλά.Ξεκινησα την αλλαγή από γλυκό σε FO με λίγα μαλακά κοραλια.Την Πέμπτη γέμισα με νερό και την ανάλογη ποσότητα σε αλάτι,την Παρασκευή μετρησα αλατότητα (1020) και πρόσθεσα λίγο αλάτι.Σαββατο πρωί παρέλαβα τον ΖΒ (8-9kg) από συνχομπιστα τον τοποθέτησα και έβαλα σε λειτουργία το σκιμερ.Μετα από σημερινές μετρήσεις έχω:
Αμμωνία:5mg/l
Νιτρικά:10mg/l
Αλατότητα:1024
Θερμοκρασία:25°C-27°C
Άλλα τεστ δεν έχω προμηθευτεί ακόμα αύριο πρωί θα πάω να πάρω για νιυρωδη.Τι άλλα τεστ θα πρέπει να αγοράσω και αν μπορείτε να μου πείτε μάρκες για αντιφωσφορο και άνθρακα.

Sakisdraminos
26-12-16, 21:29
Καλή αρχή πάνε αλατοτητα άμα θέλεις 1025
Από τεστ αμμωνία νιτρικα φωσφορικά για αρχή και μετά kh mg Ca.

voas
27-12-16, 15:29
Άλλα τεστ δεν έχω προμηθευτεί ακόμα αύριο πρωί θα πάω να πάρω για νιυρωδη.Τι άλλα τεστ θα πρέπει να αγοράσω και αν μπορείτε να μου πείτε μάρκες για αντιφωσφορο και άνθρακα.[/QUOTE]
--------------------------------------------------------

καλή αρχή φίλε Γιώργο και χρόνια πολλά με υγεία!
τεστακια της salifert και υλικά ενεργού και αντιφως από εδώ......http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30175

GiorgosT
08-01-17, 00:17
Καλησπέρα και καλή χρονιά να έχουμε πάντα με υγεία!Στο ενυδρείο προστέθηκε ο άνθρακας και το αντιφωσφορο έγινε μία αλλαγή νερού στις 31/12 και μία αλλαγή χθές.Το σκιμερ πλέον έχει καθαρίσει σε σχέση με τις πρώτες μέρες.Αποτελεσματα από τα τεστ που έκανα σήμερα.
Αλατότητα:1024(θα την ανεβάσω)
Αμμωνία:0,5mg/l σταθερά δεν έχει πέσει
Νο3:25mg/l ανεβήκαμε κατά πολύ δεν ξέρω τον λόγο
Po4: 0ppm
No2: 0mg/l
Mg: 1290ppm
Ca: 480ppm
Θέλω να προσθέσω ότι πέρα του ΖΒ του άνθρακα και αντιφωσφορου δεν έχω προσθέσει κάτι άλλο στο νερό.Μου κάνει εντυπωση η αύξηση των νιτρικών με δύο αλλαγές νερού που έχω κάνει και τήν εικόνα του σκιμερ.Παρακαλω κάθε σχόλιο και παρατήρηση δεκτή.

Sakisdraminos
08-01-17, 08:17
Διαβασε λιγο το παρακατω θεμα ειναι πολυ καλο και θα σε βοηθήσει να καταλάβεις για πιο λόγο ανέβηκαν τα νιτρικά http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94263
Αν θες να τρέξεις το στρώσιμο τότε παίξε με βακτήρια.

voas
16-01-17, 11:36
καλημέρα γιωργο!
τι νέα έχουμε τελικά από τις μετρήσεις?

GiorgosT
16-01-17, 19:29
Καλησπέρα,μετά απο μια αλλαγή νερού που πρόλαβα να κάνω στο ενυδρείο (Κυριακη 8/1 έως 13/1 Παρασκευη δεν είχα νερό στο σπίτι λόγω παγωνιάς) η αμμωνία έπεσε στο μηδέν αλλά τα Νο3 παραμένουν 25mg/l.Σήμερα αγόρασα αλάτι και βακτήρια οπότε απο σήμερα ξεκινάω να ρίχνω βακτήρια και αύριο θα κάνω μια αλλαγή νερού.Τέστ πότε μπορώ να κάνω μετά την αλλαγή νερού?

GiorgosT
19-01-17, 10:04
Καλημέρα μετά από σημερινές μετρήσεις
Αμμωνία:0mg/l
No3:10mg/l
No2: 0
Άρχισαν την κατηφόρα τα νιτρικά από εδώ και πέρα ποιες οι κινήσεις μου παιδιά?

Sakisdraminos
19-01-17, 12:50
Κανένα ψαράκι δοκιμαστικά φίλε και βλέπουμε !;)

GiorgosT
19-01-17, 18:42
Κανένα ψαράκι δοκιμαστικά φίλε και βλέπουμε !;)

:smt109 Πολύ χαρικα με αυτη την απάντηση ώρα για δύο κλοουνακια.Τι λέτε αν βρω κανένα σαλιγκάρι να το πάρω μαζί με τα κλόουν ή αργότερα?

Sakisdraminos
19-01-17, 19:16
Αργότερα....
Είναι πιο ευαίσθητα!

GiorgosT
19-01-17, 19:58
Οκ Σάκη ευχαριστώ,πάω για δύο κλόουν τότε.Αν έχετε να προτείνετε και κάτι ακόμα που θα μπορούσα να βαλω αλλά και να βρω ευπρόσδεκτα!

voas
20-01-17, 00:20
Μπράβο Γιωργο πολύ ευχάριστα ειναι αυτα!
Βάλε δυο κλόουν για αρχή,αργότερα καμια cleaner και σαλιγκαρακια!
Καλη προσαρμογή στα ασπόνδυλα πριν την εισαγωγή τους!

GiorgosT
20-01-17, 19:01
Ακολουθώ τις οδηγίες σας παλικάρια.

leonardos
20-01-17, 19:05
τα σαλιγκαρια απαρετητα αλλα καλο ειναι να μην εχεις νιτροδι και νιτρικα (οπος πρωειπε ο Σακης) ειναι λιγο ευεσθιτα!! τα κλουν γενικα ειναι κομαντο!!

GiorgosT
20-01-17, 19:35
Ωραία αύριο θα βάλω δυο κλοουνάκια και αργότερα μετά από μετρήσεις και επικοινωνία μεταξύ μας βάζω και οτιδήποτε άλλο προτείνεται.Υπομονή υπάρχει αρκετή άλλωστε.

leonardos
20-01-17, 23:16
με τον κυκλο της ζωης των ζωντανων το ενυδρειο θα μπει σε μια διαδικασια στρωσιματος ξανα! λογικα ανεπεσθιτη για σενα αλλα υπαρκτη! οποτε οταν προσθετεις κατι ζωντανο θα το κανεις σταδιακα και θα δινεις και λιγο χρονο στο συστημα σου να προσαρμοστει για να κανεις την επομενη! τα λιτρα σου παντος πιστευω οτι ειναι σφαλεστατα και δεν πρεπει να σε προβληματισει καθολου. βαλε τα κλουνακια και μετα απο κανα 2 βδομαδες αν ολα ειναι οκ (που συγουρα θα ειναι) βαζεις και κανα σαλιγκαρι. εκτος απο αλγοφαγα (τροχους, τεκτους και τουρμπο) μπορεις να βαλεις και κανενα νασσαριους

voas
24-01-17, 14:07
καλησπερα Γιωργο!
τι νέα έχουμε φιλαράκι,έβαλες τελικά ψαράκι μέσα?

GiorgosT
24-01-17, 23:26
Καλησπέρα,το Σάββατο Νίκο έγινε η αγορά δύο πανέμορφων κλόουν.Τωρα από εδώ και πέρα κάνω πιο συχνές μετρήσεις και αν ναι ανά πόσες μέρες?Αλλαγή νερού εκανα πριν βάλω τα ψάρια μέσα.Να ξανακάνω αν δω κάποια από τις μετρήσεις μου στα τεστ να ανεβαίνει?Ταιζω μία φορά την μέρα καλά ειναι?Το βράδυ χρειάζεται να αφήνω κάποιο φως ανοιχτό για να μην είναι θεοσκοτεινα?Έχω ένα ψιλό άγχος να σας πω την αλήθεια

voas
25-01-17, 00:09
Γεια σου Γιωργο!
Να σου ζήσουν τα κλόουνακια και να τα καμαρώνεις!
Δεν υπάρχει λόγος να ανχωνεσαι σε κατι απο την στιγμή που τα πας μια χαρά!
Μετρησεις για αρχη μια φορά την εβδομάδα ειναι καλα εφόσον δεν θα εχεις κοράλλια!
Αλλαγή νερου εβδομαδιαία το 15-20%
Μια φορά την μέρα ταΐζω και εγω λόγο δουλειας,αν μπορούσα θα ταΐζα δυο!
Το φωτιστικο θα το κλείνεις κανονικά το βράδυ τελειως βάζοντας χρονοδιακόπτη!
Καλη συνεχεια Γιωργο και προσπάθησε να απολαμβάνεις και Οχι να αγχώνεσαι απο την διαδικασία ωρίμανσης του υφάλου σου!

Sakisdraminos
25-01-17, 07:21
Γιώργο μην αγχώνεσαι από τώρα τα δύσκολα έρχονται μετά.....:cool:
χαχαχα πλάκα κάνω κάνε μέτρησης μια φορά την εβδομάδα αν και δεν νομίζω να αλλάξει τπτ.
Στο τάισμα κοίτα την τροφή που ρίχνεις να την τρώνε και να μην μένει στο ενυδρείο .
Απλά ταιζε σιγά σιγά τπτ περισοτερο !

GiorgosT
28-01-17, 15:20
Μετά απο μια βδομάδα με τα κλοουνάκια μέσα
Αμμωνία:0 mg/l
Νο3:10mg/l
Συνεχίζουμε σταθερά.Αν δεν έχω κάποια αλλαγή έως το επόμενο ΣΚ θα βάλω καμιά γαριδούλα και σαλιγκάρι μέσα.

voas
30-01-17, 00:23
Μια χαρα Γιωργο!
Όποτε θέλεις βάλε καμια cleaner και μερικά σαλιγκάρια διαφόρων οικογενειών!
Καλη προσαρμογή σε ολα τα ασπόνδυλα!
Θα το κρατήσεις f.o. ή το σκέφτεσαι για κανενα light reef;

SpirosLo
30-01-17, 20:11
και εις ανωτερα αδερφε. το εχεις παει ομορφα οπως θα επρεπε μεχρι τωρα και ετσι να συνεχισεις .
καλη συνεχεια στα αλατια κοντοζυγωνω και εγω απο πισω σου, νιωσε ασφαλεια και απολαυσε χωρις αγχος . τα παιδια εδω μπορουν να βοηθησουν σε οτιδοιποτε , απλα χαλαρωσε και ριχτο στο διαβασμα και εσυ και εγω π ακολουθαω τα βηματα σου . :p
Μια χαρα Γιωργο!

καλα τωρα νταξ , τι ρωτας ? χχααχχαχ και εγω φο θα ελεγα , αλλα αν αρχησεις και διαβαζεισ εδω μεσα και κοιτας τα ενυδρεια σαν το δικο σου και του σακη , ε , δεν μενεισ σε φο ευκολα , και εγω εχω ειδη αρχησει και αναθεωρω
:) αχαχααχχαχα

voas
31-01-17, 12:48
καλα τωρα νταξ , τι ρωτας ? χχααχχαχ και εγω φο θα ελεγα , αλλα αν αρχησεις και διαβαζεισ εδω μεσα και κοιτας τα ενυδρεια σαν το δικο σου και του σακη , ε , δεν μενεισ σε φο ευκολα , και εγω εχω ειδη αρχησει και αναθεωρω
:) αχαχααχχαχα[/QUOTE]

χαχαχαχαχα............έλα ρε συ,προσπαθούμε για το καλύτερο,πάντα με γνώμονα την αγάπη μας για το χόμπι!
ο δρόμος για τον παράδεισο των κοραλλιών δεν είναι δύσκολος ούτε απαγορευτικος,απλά χρειάζονται σταθερές παράμετροι νερού!
όποτε θέλετε σας μεταφέρουμε και στην κατηγορία των reef!;)

GiorgosT
31-01-17, 23:28
Μια χαρα Γιωργο!
Ευχαριστώ πολύ Νίκο.Να δω την Παρασκευή τι θα βρώ στην αγορά για να αγοράσω.Σίγουρα αργότερα φίλε θα μπουν κάποια μαλακά κοραλάκια προς το παρών και με αργά βήματα ψαράκια.

και εις ανωτερα αδερφε. το εχεις παει ομορφα οπως θα επρεπε μεχρι τωρα και ετσι να συνεχισεις .
καλη συνεχεια στα αλατια κοντοζυγωνω και εγω απο πισω σου, νιωσε ασφαλεια και απολαυσε χωρις αγχος . τα παιδια εδω μπορουν να βοηθησουν σε οτιδοιποτε , απλα χαλαρωσε και ριχτο στο διαβασμα και εσυ και εγω π ακολουθαω τα βηματα σου . :p

:) αχαχααχχαχα
χαχαχα Ευχαριστώ πολύ Σπύρο άντε με το καλό και εσύ,τα παλικάρια εδώ μέσα είναι όντως άψογα.

kostas82
01-02-17, 02:19
Καλή αρχή και από εμένα Γιωργο , να σου ζήσουν τα ψαράκια σου

GiorgosT
03-02-17, 03:13
Καλή αρχή και από εμένα Γιωργο , να σου ζήσουν τα ψαράκια σουΕυχαριστώ πολύ
Σιγά σιγά θέλω λίγο την βοήθεια σας και στο θέμα με τον φωτισμό.Μιάς και κάποια στιγμή θα μπούν κάποια μαλακά κοράλια,τι μου προτείνεται να βάλω?Πάντα για Τ5 και έως 70cm το μήκος της λάμπας.Πιστεύεται οτι με μία Ati blue plus 24w και με μία coral plus 24w θα μπορώ να διατηρήσω κάποια κοράλια?

voas
03-02-17, 13:53
Ευχαριστώ πολύ
Σιγά σιγά θέλω λίγο την βοήθεια σας και στο θέμα με τον φωτισμό.Μιάς και κάποια στιγμή θα μπούν κάποια μαλακά κοράλια,τι μου προτείνεται να βάλω?Πάντα για Τ5 και έως 70cm το μήκος της λάμπας.Πιστεύεται οτι με μία Ati blue plus 24w και με μία coral plus 24w θα μπορώ να διατηρήσω κάποια κοράλια?

εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις για αρχή 3 λάμπες!
αργότερα το βλέπεις!

GiorgosT
03-02-17, 14:11
εγώ θα σου πρότεινα να βάλεις για αρχή 3 λάμπες!
αργότερα το βλέπεις!

Νίκο για ποιές λες?Απ'οτι είδα τώρα θα πάω στα 24w παραπάνω λόγω χώρου δεν με παίρνει.

voas
03-02-17, 14:55
Νίκο για ποιές λες?Απ'οτι είδα τώρα θα πάω στα 24w παραπάνω λόγω χώρου δεν με παίρνει.

μια άσπρη μια ροζ και μια μπλε!
αργότερα εάν θελεις βάζεις άλλη μια μπλε όπως έχω κάνει εγώ στο δικό μου!

GiorgosT
03-02-17, 15:11
Και αυτές Νίκο ανάβουν σταδιακά οι όλες μαζί?Σορυ για τις πολλές ερωτήσεις αλλά δεν έχω ιδέα από φωτισμό (κιχλιδες είχα).

voas
03-02-17, 15:41
αν θες να φτιάξεις ανατολή δύση,βάζεις και ανοίγουν πρώτα οι μπλε και μετά οι υπόλοιπες,κατά τον ίδιο τρόπο τις σβηνεις κρατώντας στο τέλος την μπλε για φεγγαρόφως!

golf4470
03-02-17, 17:02
Καλή αρχή κ από μένα Γιώργο. Οπως σου είπε κ ο Νίκος, τις ανάβεις σιγά σιγά ωστε να προσωμιάσεις την ανατολή κ την δύση. Θα φτιάξεις κάποια δικιά σου κατασκευή ή θα πάρεις ετοιμο φωτιστικό?

GiorgosT
03-02-17, 17:35
Εχω στο καπάκι του ενυδρείου και θέλω εκει μέσα να μπούν οι λάμπες.Το καπάκι ειναι 71cm οπότε με παίρνει.Το κακό τώρα που ασχολήθηκα λίγο είναι οτι δεν βρίσκω σκαφάκι για 24w λάμπα που θέλω.Αυτο που έχω είναι για 13w.Αυτο που σκέφτομαι είναι να αγοράσω την λάμπα και να πάρω σβάρνα όλα τα μαγαζιά με ηλεκτρολογικό υλικό μήπως και βρώ.

golf4470
03-02-17, 20:15
Δεν κατάλαβα Γιώργο για το ακαφακι. Έχεις το καπακι κ θελεις να βάλεις λάμπες 24w. Θα αλλάξεις 2-3 balast ώστε να παίρνουν 2 x 24w το καθένα

voas
12-02-17, 12:04
καλημέρα Γιώργο!
τι έκανες τελικά με το φωτιστικό,έβγαλες άκρη?
τι νέα έχουμε από το ενυδρείο?

GiorgosT
12-02-17, 18:43
Καλησπέρα,με το φωτιστικό λιγο που την έψαξα δεν βγήκε άκρη γιατι με περιορίζει το καπακι του φωτιστικού που έχει 3cm ύψος.Δεν ξέρω αν θα χωρέσουν οι λάμπες μέσα.
Με το ενυδρείο είχα αυξηση στα νιτρικά οπότε δεν έκανα κάποια προσθήκη και παρέμειναν μόνα τα κλοουνάκια.

golf4470
12-02-17, 19:01
Γιώργο όταν λες αύξηση των νιτρικών ποσό; έκανες κάποια αλλαγή νερού; πρέπει να βρεις την αιτία που αυξήθηκαν τα νιτρικά.

GiorgosT
12-02-17, 20:14
25mg/l από 10mg/l
Το μυαλό μου πάει σε δύο λόγους
1)Δεν εκανα αλλαγή νερού όπως θα έπρεπε να κάνω δλδ στην μια βδομάδα γύρω στο 20% και έκανα όταν είδα τα νιτρικά ανεβασμενα.
2)τα βακτήρια που έριχνα κάθε μέρα από μία σταγόνα το έκανα μέρα παρά μέρα από μία σταγόνα.
Μετά την αλλαγή νερού πάντως ξανά ήρθαν τα νιτρικά στο 10mg/l και παραμένουν έτσι.

GiorgosT
16-02-17, 06:56
Καλημέρα,προχθές τελικά αφού όλα κυλούσαν καλά προστέθηκαν στο ενυδρείο μία γαρίδα και ένας γοβιός.Κατά την διάρκεια όμως της προσαρμογής είδα τον γοβιό να κινείται κάπως περίεργα μέσα στην σακούλα ενώ με την γαρίδα όλα καλά.Αφού πέρασε κοντά ένα μισάωρο ρίχνοντας από λίγο νερό μέσα ο γοβιός μας άφησε.Υπαρχει περίπτωση να έκανα κάτι λάθος εγώ?Ότι έκανα για την γαρίδα έκανα και για τον γοβιό.Απο μετρήσεις ήμουν οκ γι'αυτό τα αγόρασα κιόλας.
Είναι γενικά ευαίσθητο ψάρι ο γοβιός?
Οι γαρίδες ζευγαρώνουν?
Είναι καλό να πάρω και δεύτερη?

Sakisdraminos
16-02-17, 09:45
Πόση ώρα ήταν το ψάρι στην σακούλα;
Τι νερό ήταν πολύ κίτρινο;

GiorgosT
16-02-17, 11:50
Κλειστό στην σακούλα σύνολο μισή ώρα περίπου μετά ανοιξα την σακούλα και έριχνα πολύ λίγο νερό από το ενυδρείο μου.Το νερό όχι δεν ήταν κίτρινο.Απο τον ίδιο πήρα και την γαρίδα σε άλλη σακούλα αυτή όμως και έκανα και στα δύο την ίδια διαδικασία.Η γαρίδα είναι μια χαρά.

voas
16-02-17, 11:53
Πάρε τηλ να του το πεις,τι έγινε ακριβώς!

mathiu
16-02-17, 13:46
https://m.alibaba.com/product/1561599599/T5-Grow-lights-for-home-hydroponics.html?spm=a2706.7835515.1998800312.59.o F5bMo πληροφοριακα το ανωτέρω. Δεν το εχω δοκιμασει απλα ειναι αρκετα φτηνο. Σε παιρνει για κρεμαστο φωτιστικο; η ετσι εχεις και το υπάρχον; για diy το σκεφτεσαι καθολου; βαλε καμια φωτο να χαζεψουμε τον υφαλο σου 😉 κριμα για τον γοβιο. Ελπιζω να εβγαλες ακρη.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

GiorgosT
18-02-17, 23:46
">http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w666-xrigio1005-dsc_0148_zpsykresvzu.jpg (http://s1335.photobucket.com/user/xrigio1005/media/DSC_0148_zpsykresvzu.jpg.html)
">http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w666-xrigio1005-dsc_0149_zpsw0xdn77s.jpg (http://s1335.photobucket.com/user/xrigio1005/media/DSC_0149_zpsw0xdn77s.jpg.html)
">http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w666-xrigio1005-dsc_0152_zpsl6jzfc6n.jpg (http://s1335.photobucket.com/user/xrigio1005/media/DSC_0152_zpsl6jzfc6n.jpg.html)
">http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w666-xrigio1005-dsc_0153_zpszmysbtx3.jpg (http://s1335.photobucket.com/user/xrigio1005/media/DSC_0153_zpszmysbtx3.jpg.html)
">http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w666-xrigio1005-dsc_0150_zpsvqlxt7xf.jpg (http://s1335.photobucket.com/user/xrigio1005/media/DSC_0150_zpsvqlxt7xf.jpg.html)
">
Αυτές οι λίγες για αρχή.Δύο κλόουν και μια γαρίδα στο ενυδρείο προς το παρόν.Δεκτή κάθε παρατήρηση.

leonardos
19-02-17, 00:03
να σου ζησουν!!!

την γαριδα εχε λιγο στον νου σου ειναι λιγο επιθετικη

voas
19-02-17, 00:26
Καλοριζικα Γιωργο τα ζωντανά σου,η γαρίδα θελει τηγάνι αλλα στο ειπε διακριτικά ο Λεο!:D
Καλό ειναι να βάλεις περισσότερο αραγωνιτη από τον υπάρχον!
Γιωργο με τι έβαψες μαύρο τον πλαστικό Πύργο του εξοπλισμού;

GiorgosT
19-02-17, 09:18
Μαύρο πλαστικό είναι δεν έβαψα κάτι εγώ.Και έλεγα να πάρω και δεύτερη,δεν βρήκα πουθενά σαλιγκάρια αν κάποιος από Θεσσαλονίκη ξέρει κάπου που υπάρχουν ας μου πει.Παντως παιδιά με το στήσιμο δεν το έχω καθόλου.Αραγωνιτη έχω θα τον ξεπλύνω και θα τον βάλω.

golf4470
19-02-17, 09:47
Καλοριζικα τα ζωντανά σου. Μια χαρά ειναι το στήσιμο σου. Μόνο χαμήλωσε λίγο το ύψος απο τον βράχο σου γιατί αργότερα θα βγουν έξω τα κοράλλια. Τον αραγωνιτη πλύνε τον με νερό ενυδρειου.

leonardos
19-02-17, 14:55
μπορεις να παραγκιλεις και απο μαγαζια εκτος θεσσαλονικης θα σου ερθουν μια χαρα!

Irakles
19-02-17, 16:20
Πολύ όμορφο!!! Νομιζω το στήσιμο ειναι ποκυ φυσικό!!!
Να εχει μια ωραια εξέλιξη!!!!!

GiorgosT
20-02-17, 10:55
Σας ευχαριστω παρα πολύ όλους. Μπορείτε να μου γράψετε ονομασίες απο τα σαλιγκάρια που μπορω να βάλω?

golf4470
20-02-17, 11:25
Trochus, turbo snail

voas
20-02-17, 11:28
καλημέρα Γιωργο,ξεκίνα να ψάχνεις αυτά για αρχή
Turbo Brunneus
Tectus Fenestratus
Trochus Histrio

GiorgosT
20-02-17, 13:05
Και ποσα περίπου απο καθε είδος?1-2 είναι καλά?

leonardos
20-02-17, 13:10
εγω θα πρωτηνα καλητερα τροχους! εχω την εντιπωση οτι ειναι ποιο ανθεκτικα σε αποτομες αλλαγες KH

επισεις αμα προσθεσεις λιγο ακομα αραγονιτη θα προτινα και κανενα νασσαριους!

βαλε 5 αλγοφαγα (τροχους τεκτους η τουρμπο, οτι αποφασισεις) και κανα δυο νασσαριους. πιστευω καλα ειναι για αρχη. βαλ τα σιγα σιγα οχι ολα μαζι και βλεπεις αμα προσθεσεις και κανενα ακομα!

τα αλγοφαγα γενικα εχουν μεγαλητερο ρυθμο αναπτυξης απο τα πτοματοφαγα!

golf4470
20-02-17, 13:39
Όλα μαζί τα βάζεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Τροχους πουλάει ένας φίλος εδώ ο Γρηγόρης, μη πας να τα ακριβοπληρώσεις απο τα μαγαζιά.

GiorgosT
20-02-17, 23:34
Όλα μαζί τα βάζεις δεν έχεις κανένα πρόβλημα.
Τροχους πουλάει ένας φίλος εδώ ο Γρηγόρης, μη πας να τα ακριβοπληρώσεις απο τα μαγαζιά.
Την είδα την αγγελία αλλά είναι 15αδα.
Αραγονίτη θα προσθέσω κι'αλλο με την πρώτη αλλαγή νερού που θα κάνω.

GiorgosT
21-02-17, 23:42
Μια ερώτηση για να έχω έναν "μπούσουλα"
Εκανα αλαγή νερού στις 04/02 από τότε κάνω μετρήσεις τακτικά έως και σήμερα.Τα αποτελέσματα των μετρήσεων σταθερά
Αμμωνία:0mg/l
Νο2:0mg/l
No3:10mg/l
1025 σταθερά το αλάτι.
Βακτήρια ρίχνω 1 σταγόνα μέρα παρά μέρα.
Υπάρχει λόγος να κάνω αλλαγή νερού ή το αφήνω ως έχει μέχρι να δω κάτι να ανεβαίνει;

golf4470
21-02-17, 23:46
Καλό ειμαι να κανεις αλλαγή μια φορά την εβδομάδα ή κάθε 10 μέρες 10%.
Προσπάθησε no3 να κατέβεις κάτω απο 5ppm.

GiorgosT
24-02-17, 00:44
Καλό ειμαι να κανεις αλλαγή μια φορά την εβδομάδα ή κάθε 10 μέρες 10%.
Προσπάθησε no3 να κατέβεις κάτω απο 5ppm.
Ωραία έγινε σήμερα αλλαγη 10% οπότε το πάω έτσι και βλέπουμε.
Την προηγούμενη βδομάδα έβαλα μία γαρίδα στο ενυδρείο σήμερα το απόγευμα βλέπω στην σίτα του κυκλοφορητή μία ακόμη κολλημένη.Στην αρχη νόμιζα ότι ήταν αυτή που είχα αγοράσει αλλά μετά είδα ότι ήταν δύο,Τι μπορεί να έχει γίνει ρε παιδιά.Εγω πάντως τοποθέτησα μια μέσα στο ενυδρείο.

golf4470
24-02-17, 00:47
Μήπως έβαλες κανα βράχο πρόσφατα κ μεταφέρθηκε;
Όταν λες ειναι κολλημένη στη σίτα του φίλτρου ειναι ψόφια ή δεν μπορεί να αντισταθεί στην δίνη του νερού;

GiorgosT
24-02-17, 01:09
Όχι δεν έβαλα τίποτα μέσα στο ενυδρείο εκτός από τον γοβιο και την γαρίδα,ψωφισε επάνω στην σίτα του κυκλοφορητή.Απο το κατάστημα που την πήρα είχε αρκετές μέσα, παίζει να γέννησε μέσα στο δικό μου αλλά σαν μέγεθος ήταν μεγαλουτσικη.

Hudds
24-02-17, 08:22
Είδες ενα σκέτο κουφάρι στον κυκλοφορητη και η γαριδα ζει κανονικά, σωςτα;
Αν ναι, μεγάλωσε η γαρίδα σου και απεβαλε τον εξωτερικό της ιστό, το κάνουν αυτο σε τακτά χρονικά διαστήματα, ολα καλά!

voas
24-02-17, 09:00
Καλημερα φιλε Γιωργο!
Οτι σου ειπε και ο Γιώργος(hudds),αυτο που είδες στον κυκλοφορητη ειναι η παλαιά καρταρόμπα της αγαπητής γαριδουλας μας!
Καλη συνεχεια!

GiorgosT
24-02-17, 14:52
Απιστευτο ρε παιδια και κεραιες αλλαζει ομως;

voas
24-02-17, 22:17
Απιστευτο ρε παιδια και κεραιες αλλαζει ομως;

Ολο το κέλυφος Γιωργο!

GiorgosT
02-03-17, 19:47
Ετοιμάζω σιγά σιγά το φωτιστικό.Εχω αγοράσει μία ati coral coral plus T5 24w μία ati blue plus T5 24w και ένα ballast 2*15-35w.Αυτές οι δυο λάμπες πρέπει να ανάβουν και οι δύο μαζι και για αγορά ροζ που αναφέρθηκε παραπάνω να αγοράσω την ati purple plus ή κάποια αντίστοιχη?

voas
04-03-17, 01:55
Γιωργο την πρωτη και την τριτη μαζι και την μπλε μόνη της,με δυο χρονοδιακόπτες θα φτιάξεις Ανατολή Δύση και φεγγαροφως!

GiorgosT
04-03-17, 14:56
Γιωργο την πρωτη και την τριτη μαζι και την μπλε μόνη της,με δυο χρονοδιακόπτες θα φτιάξεις Ανατολή Δύση και φεγγαροφως!
Ευχαριστώ Νίκο,απο χρόνους όμως πως θα "παίξω"?

Sakisdraminos
05-03-17, 08:09
Γιώργο κάτω από 5 νιτρικα είναι πολύ καλά αν φτάσει!

Το ζωντανό γαρίδα λίγο ριψοκυνδινο.

Τι βακτήρια ρίχνεις;

λάμπες άμα παίξεις με δύο θα σου έλεγα Coral plus και blue plus.

GiorgosT
05-03-17, 09:41
Βακτηρια aquaforest Bio S μέρα παρά μέρα μία σταγόνα
Λάμπα με παίρνει τέσσερις Τ5 σύνολο απ'οτι είδα χθες, σίγουρα θα μπουν τρεις για αρχή με αγορά σύντομα και μιας purple plus.
Όσο αφορά την γαρίδα παίζει να χάσω και ψάρι από αυτην?Όλη μέρα κρυμμένη μέσα στους βράχους είναι και όταν κλείνω κυκλοφορία για τάισμα τότε βγαίνει.Αν είναι να την στείλω.

golf4470
05-03-17, 21:50
Αστην Γιώργο κ στη πορεία βλέπεις πως θα παει.

Hudds
06-03-17, 08:48
Βακτηρια aquaforest Bio S μέρα παρά μέρα μία σταγόνα
Λάμπα με παίρνει τέσσερις Τ5 σύνολο απ'οτι είδα χθες, σίγουρα θα μπουν τρεις για αρχή με αγορά σύντομα και μιας purple plus.
Όσο αφορά την γαρίδα παίζει να χάσω και ψάρι από αυτην?Όλη μέρα κρυμμένη μέσα στους βράχους είναι και όταν κλείνω κυκλοφορία για τάισμα τότε βγαίνει.Αν είναι να την στείλω.

Τι γαρίδα εχεις;

GiorgosT
06-03-17, 09:24
Coral Banded Shrimp (Stenopus hispidus) (https://aquariums23.wordpress.com/2010/11/03/coral-banded-shrimp-stenopus-hispidus/)

Hudds
08-03-17, 17:03
Μην φοβάσαι δεν θα σου φάει ψαρι, απλα θα προστατεύει την σπηλιά της.

golf4470
11-03-17, 17:58
Ευχαριστώ Νίκο,απο χρόνους όμως πως θα "παίξω"?

Ανα 2 λάμπες θα τις ρίξεις κ σε ενα χρονοδιακόπτη. Θα βάλεις τον 1 χρονοδιακόπτη να ανάψεις τις 2 λάμπες πχ στις 10.00 και τις άλλες 2 στον άλλο χρονοδιακόπτη να ανάψουν στις 11.00. Το ανάποδο να σβήσουν κ έτσι πετυχαίνεις μια προσομοίωση ανατολής δύσης.

GiorgosT
15-03-17, 04:23
Καλημέρα,σχεδόν έχει τελειώσει το φωτιστικό μπήκαν οι δύο λάμπες(coral και purple)αναμένεται η blue σύντομα.

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w666-xrigio1005-img_20170314_1441551_zpshos2642l.jpg (http://s1335.photobucket.com/user/xrigio1005/media/IMG_20170314_1441551_zpshos2642l.jpg.html)

Πρίν δέκα μέρες μπήκαν 3 chromis veridis μέχρι πριν δύο μέρες πήγαιναν κοπαδιαστά,απο προχθές παρατηρώ οτι το ένα έχει αποκοπεί και κρύβεται κάτω απο τον βράχο.Σήμερα που τάισα δεν έφαγε έκανε κίνηση προς την τροφή αλλά δεν έφαγε και ξαναπήγε στην "φωλιά" του. Μπορώ να κάνω κάτι για να το βοηθήσω?

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-w666-xrigio1005-img_20170314_1539441_zpskuuyik5j.jpg (http://s1335.photobucket.com/user/xrigio1005/media/IMG_20170314_1539441_zpskuuyik5j.jpg.html)

kostas82
15-03-17, 08:55
Την ίδια συμπεριφορά παρατηρώ και εγώ στα δικά μου, Ίσως να έχει να κάνει με την δημιουργία ενός ζευγαριού και με τον τρόπο τους διώχνουν τα υπόλοιπα.

voas
15-03-17, 13:21
γενικά τα chromis veridis είναι πολύ σκληραγωγημένα και πολύ ρυπογόνα επίσης,μην σε αγχώνει θα στρώσει απλά μπορεί να μην κοπαδιαζει!

GiorgosT
15-03-17, 20:30
Τελικά μας άφησε το ψαράκι με κάνει εντύπωση όμως το πόσο γρήγορα ρε γμτ.

Hudds
16-03-17, 09:14
Την ίδια συμπεριφορά παρατηρώ και εγώ στα δικά μου, Ίσως να έχει να κάνει με την δημιουργία ενός ζευγαριού και με τον τρόπο τους διώχνουν τα υπόλοιπα.

+1

Και εγω ξεκίνησα με 3, αλλα πολυ σύντομα έγιναν 2 που απο οτι φαίνεται ειναι αγαπημένο ζευγαράκι τα τελευταία 3 χρονια:D Φαινεται οτι ετσι δουλεύει στα ολιγομελη σχήματα ιεραρχίας
Τελικά μας άφησε το ψαράκι με κάνει εντύπωση όμως το πόσο γρήγορα ρε γμτ.

Λογικα πήγε απο στρες. Μείνε προς το παρων με τα 2 και βλέπεις πως πάνε. Αν φύγουν και αυτά, τοτε ειναι θεμα υγείας..

Εκτος αν θελεις κοπαδάκι, οποτε θα πρέπει να προσθέσεις μπόλικα μαζί :D

GiorgosT
18-03-17, 15:20
Μέσα σε 3 μέρες έχω χάσει 3 ψάρια πιστεύω να σταματήσει εδώ.Τελος και το δεύτερο veridis μας έμεινε ένα.Εκανα μετρήσεις πιστεύοντας ότι κάτι έχει αλλάξει στο νερό μου αλλά δεν είχα κάποια αλλαγή.
Αλλαγή:1025
Αμμωνία: 0
Νο2: 0
Νο3: 10
Ρο4: 0
Mg:1290
Πιστεύω ότι είμαι καλά εκτός από το mg που λογικά θέλει ανέβασμα.
Στο chromis που βρήκα ψωφιο είδα ότι είχε και ψιλοχτυπηματα στο πλάι οπότε πρέπει να ήταν από τσακωμο.καπου διάβασα ότι σε ενυδρείο τις περισσότερες φορές ζει μόνο ένα άσχετα αν στην θάλασσα πάνε κοπαδιαστά (δεν ξέρω αν αληθεύει κάτι τέτοιο). Στο ενυδρείο μπήκαν 3 trochus και να'ναι καλά το παλικάρι μου έστειλε και δώρο 1 zoanthus και 1montipora digitata red.Τι συμπληρωματα χρειάζεται για αυτά τα δύο κοράλλια να πάρω?

Hudds
18-03-17, 17:39
ΟΚ είναι το Mg.
Τεστ για KH & Ca χρειάζεσαι για να υπολογίσεις τις καταναλώσεις τους τώρα με τα κοραλλακια.
Προς το παρόν λογικά θα είσαι καλυμμένος με τις αλλαγές νερού, δεν θα χρειάζεται να προσθέσεις κάτι, αλλά κάνε και μετρήσεις για να είσαι σίγουρος.

Θα πρέπει να δεις και τον φωτισμό αν είναι αρκετός.

Επίσης από ότι βλέπω στην φωτογραφία, τον κυκλοφορητή βάλτον πιο ψιλά και με μικρότερη κλίση προς τα πάνω, για να συνδυάσεις και κυκλοφορία και ανατάραξη.

voas
19-03-17, 01:14
Καλησπέρα Γιωργο!
Κοπαδιάζουν οι χρομιδες και συνήθως τις βάζουν σε μονούς αριθμούς!
Τα τσιμπήματα που είδες μπορει να ειναι μεταθανάτια!
Καλοριζικα τα κοραλλακια σου,την μοντιπορα σε χαμηλό μέρος στον βράχο γιατι κανει σκιά!
Μπορεις να πάρεις απο καλογεροπουλο
Διττανθρακική σόδα
Χλωριουχο μαγνήσιο
Χλωριουχο ασβέστιο
Και μετα απο μετρησεις να τροφοδοτεις οτι χρειάζεσαι!
Καλη συνεχεια να εχεις,μήπως ήρθε η ωρα να σε μεταφέρουμε στα reef?

GiorgosT
19-03-17, 23:44
Είχα διαβάσει ότι μπαίνουν σε μονό αριθμό Νίκο γι'αυτό αγόρασα 3 τα τραύματα ήταν σίγουρα πριν γιατί το είδα να το κυνηγάει και το μετέφερα στο εσωτερικό σαμπ μόνο του αλλά δεν τα κατάφερε και κατέληξε (να δω τι θα καταλάβει που έμεινε μόνο τώρα).Τα κοράλλια ήρθαν ειλικρινά από το πουθενά και ευχαριστω πολύ το παλικάρι από την Κρήτη γι'αυτην την κίνηση,από την στιγμή που ήρθαν και μπήκαν ας γίνει μεταφορά.Με την ευκαιρία θα ήθελα να ρωτήσω,μπορώ να βάλω μία εμφύλια για τα νεμακια μου? Μήπως είναι νωρίς και θα υπάρξει πρόβλημα?

voas
20-03-17, 00:06
Απο εδω θα εισαι πιο άνετος πλέον!;)
Γιωργο εαν εχεις τεστ kh ph mg ca και εχεις ρυθμίσει τις ενδεδειγμένες τιμές,μπορεις σιγα σιγα να βάλεις,τον ζωντανό βράχο που έβαλες τον βλέπω σε άριστη κατάσταση απο όσο μπορώ να διακρίνω!
Για αρχη ανέβασε την αλατοτητα στο 1.026 και μετέπειτα κανε μετρησεις!

GiorgosT
20-03-17, 00:20
Ευχαριστώ Νίκο
Ca:400 αλλά μπορεί να είναι και λίγο παραπάνω με μπερδεύει αυτό το clear bue τι θέλει να πει που γράφουν οι οδηγίες.Εμενα γίνεται μπλε και ρίχνω και κάποιες σταγόνες παραπάνω μήπως και γίνει πιο διαυγές το μπλε.
Από τεστ δεν έχω μόνο kh και ph θα τα προμηθευτώ και θα ανεβάσω τις μετρήσεις για τυχών διορθώσεις.Σας ευχαριστώ απο καρδιάς όλους παιδιά για τις συμβουλές!!κακά τα ψέματα όσο και να διαβάσεις αν δεν έχεις και κάποιον να σε καθοδηγήσει δεν τα καταφέρνεις.

GiorgosT
22-03-17, 12:00
Καλησπέρα Γιωργο!
Μπορεις να πάρεις απο καλογεροπουλο
Διττανθρακική σόδα
Χλωριουχο μαγνήσιο
Χλωριουχο ασβέστιο
Και μετα απο μετρησεις να τροφοδοτεις οτι χρειάζεσαι!
Καλη συνεχεια να εχεις,μήπως ήρθε η ωρα να σε μεταφέρουμε στα reef?
Καλημέρα,βλέπω οτι ο καλογερόπουλος δεν έχει eshop,πώς κάνετε παραγγελία τηλεφωνικά και σας τα στέλνει?

voas
22-03-17, 13:02
Καλημέρα,βλέπω οτι ο καλογερόπουλος δεν έχει eshop,πώς κάνετε παραγγελία τηλεφωνικά και σας τα στέλνει?

πάρε τηλ ,εάν δεν βρεις άκρη,θα πάω να στα πάρω εγώ να στα στείλω!;)

GiorgosT
22-03-17, 13:45
πάρε τηλ ,εάν δεν βρεις άκρη,θα πάω να στα πάρω εγώ να στα στείλω!;)
ok Νίκο σ'ευχαριστώ.

GiorgosT
23-03-17, 23:55
Αλλατότητα:1026
Αμμωνία: 0
Νο2: 0
Νο3: 5
Ρο4: 0
Ph:8-8.5 δεν ήμουν σίγουρος 100%
KH/ALK:7.6 dkh
Είναι καλές οι μετρήσεις?Να προχωρήσω λέτε σε αγορά Euphylia ή και κάνα zoanthus?

voas
24-03-17, 00:26
Μια χαρά Γιωργο,ανέβασε το μαγνήσιο λιγο Και ξεκινησε το όνειρο!:p

voas
24-03-17, 00:29
Το πχ 8.00 απο 8.50 ειναι μεγαλη η απόκλιση που προανέφερες,αν μπορεις ξαναδοκιμασε γιατι ειναι εξίσου πολύ σημαντική μετρηση!

loykas
24-03-17, 09:51
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου φίλε μου βλέπω έχεις κάνει καλή αρχή

GiorgosT
24-03-17, 11:04
Πολύ όμορφο το ενυδρείο σου φίλε μου βλέπω έχεις κάνει καλή αρχή

Ευχαριστώ πολύ Λουκά έχω καλούς καθοδηγητές φίλε εδώ μέσα.
Ph: 8 με το φως της ημέρας υπάρχει περίπτωση το ph test της σαλιφερτ να είναι ποιο ακριβείας?Αυτό που έχω είναι της sera.

loykas
24-03-17, 11:08
Άμα μπεις στο ebay με 10 ευρώ παίρνεις ηλεκτρονικό της salifer έχει μια μικρή απόκλιση μην αν χώνεσαι και εγώ 8 ph έχω αν και τι καλοκαίρι το ph στρώνει το χειμώνα είναι θέμα που έχουμε κλειστό το σπίτι

voas
03-04-17, 12:16
καλημέρα Γιώργο,τι νέα έχουμε φιλαράκι μου?
πως πάει το ενυδρείο?

GiorgosT
03-04-17, 22:55
Νίκο όλα καλά με το ενυδρείο φίλε η μόνη αλλαγή ή άλγη που έκανε την εμφάνισή της και μου την δίνει καθοδόν ειναι μερικά σαλιγκάρια αύριο λογικά θα τα έχω καθώς επίσης και μία euphylia.θα ήθελα πάντως την βοήθεια σας σχετικά με την euphylia ως αναφορά την σωστή διαβίωση της μέσα στο ενυδρείο αν και έχω διαβάσει αρκετά πριν πάρω την απόφαση να την πάρω.
Εδώ η άλγη στο ξεκίνημα της τώρα έχει απλωθεί σε όλο τον αραγωνιτη.
https://thumb.ibb.co/kQmAqa/IMG_20170329_164654.jpg (https://ibb.co/kQmAqa)

leonardos
03-04-17, 23:33
ποιο πολυ κε κυανοβακτιριο μου κανει παρα αλγη

GiorgosT
04-04-17, 00:27
Λες και τι κάνουμε τώρα?

voas
04-04-17, 12:31
Λες και τι κάνουμε τώρα?

καλημέρα γιωργο!
για αρχη ανεβασε λίγο την κυκλοφορία και κανε πιο συχνό καθάρισμα του σκιμμερ ανεβάζοντας και λίγο τα βακτήρια,χαλαρώνοντας συνάμα και την τροφή!
διαβασε και αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94691 για μπορέσεις να κατανοήσεις τι ακριβώς είναι!
καλή συνέχεια να έχεις φιλαράκι μου!

GiorgosT
04-04-17, 23:27
Πάντως απο αυτά που διαβάζω απο χθές δεν μου κάνει για κυανο μακάρι έτσι να είναι.Σήμερα έκανα μία καλή αλλαγή νερού και συφονάρισα τον αραγωνίτη όπου υπήρχε καφέ.Αυτό άρχισε να απλώνει απο την στιγμή που άλλαξα τον jebao και έβαλα την tunze 6015 γιατί ο jebao μου σήκωνε τον αραγωνίτη.Αυριο θα τον ξαναβάλω.Σημερινές μετρήσεις:
Αλλατ:1026
Αμμωνία:0
Νο3: 10mg/l (Δεν μπορώ να την ρίξω με τίποτα)
No2: 0mg/l
Mg: 1260ppm
Ca: 440ppm
KH/ALK: 8.2DKH
Σήμερα μπήκαν 3 Nassarius,3 Hermit Crab και 1 Salarias Fasciatus(και τρόμαξαν τα υπόλοιπα ψάρια απο την ομορφιά του).

voas
06-04-17, 18:47
Καλοριζικα Γιωργο να σου ειναι ολα σου τα ζωντανά!
Τι εκανες τελικά με την κυκλοφορία;ξαναεμφανίστηκε η άλγη /κυανό ;
Απο μέτρησες ρυθμισαμε το μαγνήσιο;
Αύξησε λιγο τα βακτήρια σου!

GiorgosT
07-04-17, 00:34
Καλοριζικα Γιωργο να σου ειναι ολα σου τα ζωντανά!
Τι εκανες τελικά με την κυκλοφορία;ξαναεμφανίστηκε η άλγη /κυανό ;
Απο μέτρησες ρυθμισαμε το μαγνήσιο;
Αύξησε λιγο τα βακτήρια σου!
Ευχαριστώ πολύ Νίκο,Ξαναέβαλα την Jebao Νίκο και δεν έχω δει κάτι ακόμα.Το "συνεργείο καθαρισμού" έχει πιάσει δουλειά απο προχθές και τα πάει εξαιρετικά.Εχω πάθει πλάκα με την Salarias φανταστική δουλειά,όσο άσχημο είναι τόσο δουλειά κάνει.Μαγνήσιο άρχισα να ανεβάζω και βακτήρια απο προχθές καθημερινά.Προχθές μπήκε και μια euphylia
https://thumb.ibb.co/jaD0qa/IMG_20170406_170802_1.jpg (https://ibb.co/jaD0qa)
και τα νέμο έχουν τρελαθεί!!

voas
13-04-17, 13:50
καλορίζικη Γιώργο η εμφύλια,εύχομαι να την δεις δέντρο!
τι νέα έχουμε από τον ύφαλο φιλαράκι μου?

GiorgosT
14-04-17, 23:08
Ευχαριστώ Νίκο.Σε γενικές γραμμές πάει καλά με προβληματίζει πάλι αυτό που δεν ξέρω τι είναι στον αραγωνίτη και σε κάποια σημεία στο τζάμι.Δυστηχώς είναι ποιο έντονο απ'οτι φαίνεται στίς φωτογραφίες.
https://preview.ibb.co/dJaj35/DSC_0171.jpg (https://ibb.co/jheBi5)
https://preview.ibb.co/ez51i5/DSC_0170.jpg (https://ibb.co/cRUSO5)
image host (https://el.imgbb.com/)
https://preview.ibb.co/e9tyVk/DSC_0169.jpg (https://ibb.co/gpBVbQ)
picture hosting (https://el.imgbb.com/)
https://preview.ibb.co/fJ6kAk/DSC_0168.jpg (https://ibb.co/hrgJVk)
upload image (https://el.imgbb.com/)
https://preview.ibb.co/hgGz35/DSC_0167.jpg (https://ibb.co/fP6MGQ)

voas
15-04-17, 00:49
Μην σε προβληματίζει Γιωργο,καφε άλγη ειναι που μπορεί να μετατραπεί σε κυανό!
Καθάριζε κανονικά τα τζάμια σου και άφησε να εκτονωθεί στον αραγωνιτη!
Νεοσύστατο ενυδρείο και φυσιολογικά θα βγάλει κάποιες παιδικές ασθένειες...
Αν μπορείς μετρησε φωσφορικά και την όσμωση σου με tds!
Συχνές αλλαγές ενεργού και αντιφως ανέβασε λιγο την ποσότητα του!

Sakisdraminos
15-04-17, 03:18
Νομίζω ότι σε όλους μας έχει βγει αυτή η άλγη στην αρχή του ενυδρείου και δεν είναι κάτι το ιδιεταιρο.

Είναι μια άλγη που ίσως ξανά βγει και θα φύγει πάλι μόνη της,αν θυμάμαι καλά έχει να κάνει με την ποσότητα του πυριτίου.

Ωραίο στήσιμο άσε το ενυδρείο να κάνει τον κύκλο του !

GiorgosT
15-04-17, 09:39
Ευχαριστώ παιδιά, σήμερα θα κάνω διπλάσια αλλαγή νερου από την συνηθισμένη και θα αλλάξω αντιφωσ και ενεργό.Τις πρωινές ώρες δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα στον αραγωνιτη από άλγη.Απο την ώρα που ανάβουν φώτα και προς το κλείσιμο αυτών γεμίζει.

voas
15-04-17, 11:59
Τι χρωμα εχει ακριβώς;
Συνήθως το κυανό λόγο φωτοσυνθετικότητας υποχωρεί με το κλείσιμο των φώτων και επανέρχεται την διάρκεια της μέρας!

GiorgosT
15-04-17, 12:18
Καθαρό καφέ Νίκο καθαρίζει από εκεί που περνάν το βράδυ τα σαλιγκάρια.Εκανα αλλαγή νερού θα ξανακάνω και στα μέσα της επόμενης εβδομάδας,άλλαξα αντιφωσ και άνθρακα.Να μειώσω διάρκεια φώτων τα έχω στις 7ωρες.Βακτηρια προσθέτω καθημερινά.

Sakisdraminos
19-04-17, 14:23
Δεν είναι κάτι το τρελό δες το πως πάει και βλέπουμε.

Συνέχισε και βακτήρια και θα φύγει!

voas
20-04-17, 23:28
Καλησπέρα Γιωργο και χρόνια πολλά!
Γιατι να μειώσεις τον χρόνο φωτοπεριοδου σε 7 ώρες;
Κατεβάζεις ταχύτητα στο ενυδρείο,η αλγη θα κανει τον κύκλο της και θα φύγει,εαν αυξομειώσεις την ένταση ή τον χρόνο στο φωτιστικο,απλα θα συντηρείτε στον ύφαλο σου!
Καλη συνεχεια.....

GiorgosT
21-04-17, 08:57
Καλημέρα Χρόνια πολλά,δεν πείραξα τίποτα απο χρόνους μόνο αλλαγή νερού θα κάνω τακτικότερα.Αλλαξα στις 15/3 αντιφως και ενεργό έκανα αλλαγη νερού περιπου 30% οπότε παω αυριο για ακομη μια αλλαγή νερού.Σήμερα περιμένω να έρθουν και τα προιόντα απο Καλογερόπουλο
Τελευταίες μετρήσεις
SG:1026
PH:8.1
KH:10.8
Ca:440
Po4:0
No2:0
Nh3:0
No3:10

Sakisdraminos
21-04-17, 09:06
Με τι αλάτι έχεις αυτό το αποτέλεσμα;

Φυσικά ίσως να έγινε λόγο ότι είναι αρχή αργότερα δεν θα έχεις θέμα.
Αν θέλεις μόλις μπουν κοράλλια να ανεβάσεις λίγο το μαγνήσιο.

GiorgosT
21-04-17, 09:40
Aquaforest Sea salt Σάκη.
Εχω μέσα μια euphilia ένα ζοανθάκι και μια μοντιπόρα digitata red και τα βλέπω στάσιμα.
Μόλις τελειώσει αυτό το αλάτι σκέφτομαι να πάω σε πιό πλούσιο αλάτι.

Sakisdraminos
22-04-17, 08:36
Μόλις επιβεβαιώσες άλλη μια φορά ότι η εταιρία αυτή,εχει μεγάλες ανισορροπίες με διακυμάνσεις στις τιμές της!

Καλό είναι να δεις για κάποιο άλλο αλάτι λίγο πιο καλό!;)

GiorgosT
22-04-17, 14:53
Να πάω σε tropic marin pro reef Σάκη σιγά σιγά;Εχω aquaforest για μια αλλαγή ακόμα.

alan boy
22-04-17, 15:20
Οι πιο πολλοί αυτό δουλεύουμε tropic marin pro reef

voas
22-04-17, 22:43
Να πάω σε tropic marin pro reef Σάκη σιγά σιγά;Εχω aquaforest για μια αλλαγή ακόμα.

να το τελειώσεις πρώτα και μετα Γιωργο,δεν χάλασε ο κόσμος φίλε!

GiorgosT
26-04-17, 00:03
Σημερινές μετρήσεις μετά από αλλαγή νερού το Σάββατο.
PH:8,3
KH:9 dkh
Ca:420ppm
Mg:1320ppm
Po4:0 ppm
No2:0 mg/l
Nh3:0 mg/l
No3:10 mg/l
Ηρθαν και τα συμπληρώματα απο Καλογερόπουλο οπότε θα αρχίσω να προσθέτω όπου χρειάζεται.Το ερώτημα είναι αν λόγω άλγης μπορώ να ρίξω πρόσθετα ή δεν πρέπει γιατί θα μου φουντώσει την άλγη.Πάντως ακόμα τον κύκλο της δεν τον έκανε.

voas
26-04-17, 12:53
Σημερινές μετρήσεις μετά από αλλαγή νερού το Σάββατο.
PH:8,3
KH:9 dkh
No3:10 mg/l
Ηρθαν και τα συμπληρώματα απο Καλογερόπουλο οπότε θα αρχίσω να προσθέτω όπου χρειάζεται.Το ερώτημα είναι αν λόγω άλγης μπορώ να ρίξω πρόσθετα ή δεν πρέπει γιατί θα μου φουντώσει την άλγη.Πάντως ακόμα τον κύκλο της δεν τον έκανε.

μια χαρά Γιωργο οι τιμές σου!
χαμήλωσε μόνο λίγο το κχ και είσαι οκ!
δεν έχεις θέμα,συμπλήρωνε κανονικά!

golf4470
26-04-17, 22:38
Μια χαρά είσαι από μετρήσεις, όπως είπε ο Νίκος, χαμήλωσε το kh. Οι άλγες δεν φουντώνουν από ιχνοστοιχεία. Συνήθως κάνουν το κύκλο τους κ φεύγουν όταν δεν έχουμε φωσφορικά κ νιτρικά.

GiorgosT
27-04-17, 00:11
Νιτρικά έχουμε σταθερά 10mg/l.Το Kh μπορείτε να μου πείτε πως θα το χαμηλώσω γιατί δεν ξέρω?

golf4470
27-04-17, 00:32
Αν βάζεις σόδα μείωσε την δοσολογίας. Αν δεν βάζεις τπτ από ιχνοστοιχεία τότε το αλάτι σου έχει υψηλό kh.

GiorgosT
27-04-17, 00:52
Μόνο βακτήρια ρίχνω τίποτε άλλο άρα είναι από το αλάτι μου οπότε τι κάνω?

GiorgosT
30-04-17, 16:35
PH:8
KH:8.6 dkh
Mg:1290 ppm
No3:0 mg/l
Επιτέλους μετά από πέντε μήνες έπεσαν στο μηδέν τα νιτρικά.Είχα ενυδρειακό βαμβάκι όλον αυτόν τον καιρό και πρίν μια βδομάδα με την αλλαγή νερού το έβγαλα τελείως.Λέτε να κρατούσε αυτό τα νιτρικά στο 10mg/l τόσο καιρό?
Εκανα και μια μ@@@ πήραξα προχθές την εφύλια(πηγα να την γυρίσω) και απο προχθές δεν ανοίγει
http://preview.ibb.co/mbAD1Q/euphilia.jpg (http://ibb.co/d9dNvk)
free image hosting (http://el.imgbb.com/)
Το ίδιο και ένα ζοανθάκι.

voas
01-05-17, 13:22
PH:8
KH:8.6 dkh
Mg:1290 ppm
No3:0 mg/l
Επιτέλους μετά από πέντε μήνες έπεσαν στο μηδέν τα νιτρικά.Είχα ενυδρειακό βαμβάκι όλον αυτόν τον καιρό και πρίν μια βδομάδα με την αλλαγή νερού το έβγαλα τελείως.Λέτε να κρατούσε αυτό τα νιτρικά στο 10mg/l τόσο καιρό?
Εκανα και μια μ@@@ πήραξα προχθές την εφύλια(πηγα να την γυρίσω) και απο προχθές δεν ανοίγει
http://preview.ibb.co/mbAD1Q/euphilia.jpg (http://ibb.co/d9dNvk)
free image hosting (http://el.imgbb.com/)
Το ίδιο και ένα ζοανθάκι.

καλημέρα Γιωργο!
είχες βαμβάκι μέσα?πολύ πιθανό να έκανε κατακράτηση νιτρικών!
μπορεί να την επηρέασε και το μηδενισμα όπως και τα ζωανθακια που χρειάζονται και λίγα θρεπτικά!

GiorgosT
01-05-17, 20:29
Καλησπέρα,τι χρειάζεται Νίκο απο θρεπτικά να το ρίξω.Το βαμβάκι έκανε την ζημιά μάλλον τόσο καιρό με σταθερά τα νιτρικά στο 10.Βλεπω εδώ και δύο μέρες σε σημεία του βράχου να πιάνει πράσινη άλγη με την καφέ έχουμε μια στασιμότητα προς το καλύτερο τώρα πάμε για πράσινη.

voas
02-05-17, 10:56
καλημέρα Γιωργο,δεν χρειάζεται να ρίχνεις κάτι μέσα εκτός από το τάισμα και τα βακτήρια,ίσως και λίγο κοραλλοτροφη όταν μπουσταρεiς θα βοηθούσε!
προσωπικά δεν ρίχνω τπτ μέσα στο μικρο που έχω με τα lps εκτός από τα προαναφερόμενα!
προσπάθησε να μην στεγνώσεις το ενυδρείο σου,άφησε λίγα νιτρικά και κράτα χαμηλά τα φωσφορικά σου!

Sakisdraminos
04-05-17, 08:25
υαλοβάμβακα δεν βάζουμε στο θαλασσινό φίλε.

τα ****** κοράλλια δεν έχουν ιδιεταιρες απαιτήσεις.
προσπάθησε να ταιζες καλά τα ψάρια και λίγα αμηνοξεα θα είσαι μια χαρά.
Για να πεις να μπουσταρεις μπορείς να πάρεις τροφή αλλά μερικές φορές η υπερβολη δημιουργεί αλλά προβλήματα!

golf4470
05-05-17, 17:14
Γιώργο τα τεστ σου τι μάρκα είναι κ τι ημερομηνία λήξης έχουν; μου φαίνεται περίεργο με αυτές τις μετρήσεις να κλείσει η εφυλια κ τα ζωανθους.

GiorgosT
05-05-17, 18:51
Salifert με ημερομηνία από 2019 και μετά.Παραμενει ακόμα κλειστή πάντως αύριο θα κάνω αλλαγή νερού να δω αντίδραση.

voas
05-05-17, 23:39
Ταρκεταρισε την λιγο με rotifers,καλό θα της κανει!
Ανέβασε λιγο τα θρεπτικά σου καλυτερα...

voas
19-05-17, 15:06
Καλησπέρα Γιωργο!
Τι νεα φιλαρακι,καιρό εχουμε να δούμε ποστάρισμα σου,πως παει ο ύφαλος,άνοιξε η euphyllia τελικά;

GiorgosT
19-05-17, 17:03
Καλησπέρα σε όλους.Οντως Νίκο πάει αρκετός καιρός από το τελευταίο ποστ!!
Τα νέα από τον ύφαλο είναι μια από τα ίδια φίλε καλές και σταθερές οι τιμες μου στις μετρήσεις σταθερές και οι ρουτίνες μου.Η εφυλια όμως παραμένει σε κατάσταση"χειμεριας νάρκης". Βρήκα και πρόσθεσα και άλλες εφυλιες οι οποίες ανοίγουν κλείνουν κανονικά.Μου πέρασε από το μυαλό μήπως φταίει ο φωτισμός μου και έτσι την ανέβασα στο ψηλότερο μέρος του ενυδρείου για να είναι κοντά στο φωτιστικό κάτι πήγε να γίνει αλλά και πάλι τζηφος.https://preview.ibb.co/dXfYTF/20170519_173920.jpg (https://ibb.co/cEWwha)
free image hosting (https://el.imgbb.com/)https://preview.ibb.co/iTWkav/20170519_173932.jpg (https://ibb.co/cJ8WFv)
free image hosting (https://el.imgbb.com/)
Εν το μεταξύ και το ζοανθάκι αριστερά στην φωτογραφία ήταν ανοιχτό την πρώτη εβδομάδα και από την στιγμή που έκλεισε η εφύλια έκλεισε και αυτό.

Sakisdraminos
19-05-17, 21:22
Έχεις τπτ παράσιτα;

έχει κάτι να δοκιμάσεις να τα κάνεις ένα ντιπ;

GiorgosT
19-05-17, 23:45
Έχω το coral rx dip λες ρε Σάκη να είναι από αυτό?Τι προτείνεις να βγάλω και την εφυλια και το ζοανθακι και να τα ντιπαρω?Δεν έχω δει πάντως κάτι περίεργο να κινείται.

Sakisdraminos
20-05-17, 07:37
Για κάνε μια δοκιμή να δούμε μήπως παίζει τπτ τέτοιο...

GiorgosT
22-05-17, 17:59
Καλησπέρα ντιπαρισα και το ζοανθακι και την εφυλια και ήταν πεντακάθαρα και τα δύο.Η κατάσταση της εφυλιας δύο ημέρες μετά το ντιπαρισμα
https://preview.ibb.co/bArCqv/20170521_180339_002.jpg (https://ibb.co/gJVixa)
Δυστυχώς δεν βλέπω να σώζεται.

Sakisdraminos
22-05-17, 18:04
Μέτρησης έχουμε ;

GiorgosT
22-05-17, 18:22
Sg:1026
Kh:8dkh
Ph:8
Mg:1230ppm
No3:0mh/l
No2:0mg/l
Po4:0ppm
Nh3:0mg/l
Πρόσθεσα 7ml reef complete και επίσης προσθέτω καθημερινά βακτήρια.Αλλαγη νερού έγινε το Σάββατο 20% καθώς επίσης αλλαγή αντιφως άνθρακα.

voas
22-05-17, 19:18
Γιωργο καλησπέρα!
Ανέβασε το μαγνήσιο πανω απο 1350 σταδιακά μεσα σε διάστημα μερικών ημερών!
Τι αλατι δουλεύεις;
Βάλε το σε σημείο με χαμηλή ροη και αυριο ταρκεταρισε το λιγο με ροτιφερ!
Φυσιολογικό μετα το ντιπαρισμα να επέλθει στρεσαρισμα,αλλα ετσι γνωρίζεις οτι το κοράλλι ειναι καθαρό!

GiorgosT
22-05-17, 19:37
Aquaforest reef salt.Ροτιφερ έχω παραγγείλει εδώ και 15 μέρες και σήμερα που μίλησα με το Πετ μου είπε πως η παραγγελία θα έρθει τέλος του μηνα οπότε το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να ανεβάσω μαγνήσιο για αρχή.

Sakisdraminos
22-05-17, 22:40
No3 0
Po4 0

Συνεχίζεις και ρίχνεις βακτήρια πόσο να το κατεβάσεις;;;
εδώ οφείλεται και το πρόβλημα!

Αλατάκι ίσως να το σκεφτείς να το αλλάξεις;
άποψη μου είναι ότι δεν είναι τίμιο!

GiorgosT
22-05-17, 22:59
υπολόγιζα το aquaforest ότι είχα για μια αλλαγή νερου αλλά βλέπω έχει για ακόμη μια οπότε όταν τελειώσει πάω σε tropic marin pro reef.Το κλείσιμο της εφυλιας παρουσιάστηκε από τότε που μηδένισαν τα νιτρικά.κοβω άμεσα τα βακτήρια με τα φωσφορικά που ανέφερες Σάκη? Πρέπει να βγάλω το αντιφωσφορο?Τι κάνω?

Sakisdraminos
22-05-17, 23:15
βγάλε αντιφωσφόρο και σταματά τα βακτήρια .
τάιζε σωστά και μέτρα να είσαι 2 με 5 νιτρικα .

GiorgosT
22-05-17, 23:19
Αν δω να ανεβαίνουν φωσφορικά ξαναβάζω αντιφωσφορο ή παίζω και εκεί μέχρι κάποια τιμή?

Sakisdraminos
22-05-17, 23:20
Να κοίτας το σάλιφερτ να σου βγάζει μηδέν.
άμα ανέβει και έχεις νιτρικα 2 τότε βάλε λίγο αντιφωσφόρο.[
αν έχεις πέντε τότε λίγα βακτήρια παραπάνω!

GiorgosT
22-05-17, 23:25
Ωραία Σάκη σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

GiorgosT
27-05-17, 19:05
Καλησπέρα,νομίζω βρέθηκε ο υπαίτιος για τον "θάνατο" της εφύλιας,
http://preview.ibb.co/ga0Xsa/20170527_194637.jpg (http://ibb.co/gy9QCa)
image host (http://el.imgbb.com/)
Saliaras
Εχουν μειωθεί αρκετά οι άλγες για την έπεσε στην εφύλια και στο ζοανθάκι.
Τώρα εννοείται θα τον βγάλω απο το ενυδρείο αλλά πώς θα τον διατηρήσω σε ένα μικρό ενυδρειάκι που θα τον βάλω?Τροφή που ρίχνω δεν βλέπω να τρώει τι λέτε?

Sakisdraminos
28-05-17, 08:18
Δεν νομίζω να φταίει για την εμφιλια η σαλιαρια.
αν είχες ένα ζοανθακι μόνο του και δίπλα άλγες λογικά το έκανε άθελά!!!!

GiorgosT
28-05-17, 09:05
Καλημέρα αφού τον είδα πήγαινε και την κουρευε από πάνω.

Sakisdraminos
28-05-17, 09:36
προσπαθούσε να φάει τυχόν αλγες της περιοχής....

kostas82
28-05-17, 21:34
Δεν νομίζω να φταίει για την εμφιλια η σαλιαρια.
αν είχες ένα ζοανθακι μόνο του και δίπλα άλγες λογικά το έκανε άθελά!!!!

+1 εγώ σαν αιτία για τον θάνατο της εφυλιας θα προσανατολιζομουν στα πολύ χαμηλά θρεπτικά.

voas
30-05-17, 20:31
Γιωργο καλησπέρα!
Τι νεα εχουμε φιλαρακι,πως παει το ενυδρείο;

GiorgosT
01-06-17, 10:38
Καλημέρα,η euphillia όπως φαίνεται χάθηκε
http://preview.ibb.co/nfV82a/20170530_193155_1.jpg (http://ibb.co/hRsMNa)
free photo hosting (http://el.imgbb.com/)
οπότε πάμε γι'άλλα.Στάδιακά άρχισα να ανεβάζω μαγνήσιο και είμαι σε αναμονή παραγγελίας rotifers.Θα το αφήσω παντως λίγο καιρό να τρέξει χωρίς προσθήκες ζωντανών.
Kh:8.9dkh
Ca:480ppm
Mg:1310ppm
No3:5 mg/l

voas
05-06-17, 23:38
Γιωργο καλησπέρα!
Δεν πειράζει φιλαρακι ολα μεσα στο πρόγραμμα ειναι!
Άφησε το οπως είπες να τρέξει λιγο και να ωριμάσει και οταν νιώθεις έτοιμος κανε τις προσθήκες που επιθυμείς!
Προσπάθησε μονο να μην παραμελείς τις ρουτίνες σου!
Αναμένουμε φιλε......

GiorgosT
07-06-17, 00:26
Γιωργο καλησπέρα!
Δεν πειράζει φιλαρακι ολα μεσα στο πρόγραμμα ειναι!
Άφησε το οπως είπες να τρέξει λιγο και να ωριμάσει και οταν νιώθεις έτοιμος κανε τις προσθήκες που επιθυμείς!
Προσπάθησε μονο να μην παραμελείς τις ρουτίνες σου!
Αναμένουμε φιλε......
Καλημέρα αυτό κάνω Νίκο οι ρουτίνες ρουτίνες.Τελευταία αλλαγή νερού χθές με το αλάτι της aquaforest η επόμενη αλλαγή πλέον με αλάτι της tropic marine pro reef.Διάβασα έξω απο τον κουβά τις οδηγίες δεν βλέπω δοσολογία.Εχουν έρθει rotifers και φυτοπλακτον(επιτέλους μετα απο ενα μηνα αναμονή) αυτά κάθε πότε τα ρίχνω?
Sg:1025
Kh:7,7dkh
Ph:7,7
Mg:1290ppm

voas
09-06-17, 00:28
Καλημέρα αυτό κάνω Νίκο οι ρουτίνες ρουτίνες.Τελευταία αλλαγή νερού χθές με το αλάτι της aquaforest η επόμενη αλλαγή πλέον με αλάτι της tropic marine pro reef.Διάβασα έξω απο τον κουβά τις οδηγίες δεν βλέπω δοσολογία.Εχουν έρθει rotifers και φυτοπλακτον(επιτέλους μετα απο ενα μηνα αναμονή) αυτά κάθε πότε τα ρίχνω?
Sg:1025
Kh:7,7dkh
Mg:1290ppm

Γεια σου Γιωργο!
Απο μετρησεις εισαι οκ,απλα χαμήλωσε λιγο ca και ανέβασε λιγο το mg!
Καλη αρχη με το νέο αλατι σου,θέλω να μας πεις ενυυπωσεις μετα την χρήση του!
Δοκίμασε διάσπαση με 40γρ ανα λίτρο για αλατοτητα 1,026!
Ποιας εταιρίας φυτοπλαγκτόν πήρες;εχει οδηγίες φυσιολογικά!
Ροτ κατεψ/νη για ταρκετ κοραλλιών,Μια δυο φορες την εβδομάδα και ανάλογα τα είδη!
Βάλε το κυβακι σε ενα μικρο ποτήρι και γέμισε το με νερο ενυδρείου,Παρε μια σύριγγα 5 μιλ και συφωναριζε απο το ποτήρι και στην συνεχεια απο απόσταση μερικών cm ,Ρίχνε το πανω στο κοράλλι ελαφριά!
Πάντα με κλειστή κυκλοφορία!

Sakisdraminos
09-06-17, 10:02
Ένα τικ το μαγνήσιο φιλαράκι όχι πιο χαμηλά!!!

golf4470
09-06-17, 23:44
Γιώργο το τεστ της salifert mg καπου είχα διαβασει οτι είναι +-40 για αυτό καλο ειναι να το κρατάμε λιγο ψηλά (πάνω απο 1350).

GiorgosT
24-06-17, 16:39
Καλησπέρα σε όλους μετρησεις μετά απο αλλαγή νερού με αλάτι πλέον tropic marine.
Kh:7 dkh
Ca:470ppm
Το μαγνήσιο το είχα φτάσει μέχρι 1380 αλλά έπεσε.
Δεν έχει αλλάξει κάτι στο ενυδρείο οι ρουτίνες συνεχίζονται τα ψαράκια υγιέστατα και τα κοράλια μες την ζωντάνια.Σκέφτομαι να πάρω αυριο θαλασσινό νερό μιας που θα πάμε για μπάνιο,το νερό σε τι χρονικό διάστημα μπορεί να μπεί εντός ενυδρείου?

Sakisdraminos
25-06-17, 08:21
Δεν θα στο πρότεινα.

Αφού έχεις βρει την συνταγή γιατί να το κάνεις!

voas
26-06-17, 17:46
Γιωργο καλησπέρα!
Αλλαγή απο θάλασσα δεν θα στην πρότεινα ούτε εγω,δεν θα κερδίσεις κατι απεναντίας μπορει να χάσεις πολλά!
Μετα απο πόση ωρα εκανες μετρησεις, οταν εκανες την αλλαγή νερου;
Ph εισαι στα όρια πρεπει να το ανεβάσεις ...
Οπως επίσης και το Κχ , Mg ...
Καλη συνέχεια φιλαρακι!

GiorgosT
26-06-17, 22:02
Οπότε δεν το συζητάω για αλλαγές απο θάλασσα.Μετρήσεις έκανα την επόμενη ημέρα απο την αλλαγή νερού(ποτέ δεν κάνω την ίδια μέρα)και πάντα προσπαθώ την ίδια ώρα οι μετρήσεις ως συνήθως λίγο πριν σβήσουν τα φώτα(δεν ξέρω αν είναι σωστό αυτό)

alan boy
26-06-17, 22:33
πολλοι κανουν αλλαγες απο θαλασσα και δεν εχουν προβλημα.

ενας απ τους λογους που εκανα θαλασινο ηταν και αυτος ,οτι θα παιρνω νερο απο τη θαλασσα και θα γλιτωνω καποια χρηματα.

ξεκηνισα και το εκανα, σε ενα 6μηνο κολλησα μια αλγη η οποια μου επνιξε το ενυδρειο :(
δεν μπορεσα να βρω λυση και ετσι το ενυδρειο διαλυθηκε και τον βραχο τον νεκρωσα μεσα σε ενα χρονο λειτουργιας.
δικο μου συμπερασμα: δεν αξιζει το ρισκο για να κανουμε αλλαγες νερου απο θαλασσα ιδιαιτερα σε ενα reef ενυδρειο που εχουμε βαλει καποια χρηματα για αγορα κοραλιων.

voas
26-06-17, 22:35
Μια χαρά Γιωργο, πολύ καλα κανεις φιλε!
Σε ρώτησα για να δω εαν οι τιμές βγήκαν απο καταναλώσεις ή απο μεταβολές της αλλαγής νερου!
Kανε μια μετρηση ph & kh το πρωι πριν ανοίξουν τα φώτα!

GiorgosT
03-07-17, 17:12
Πρωινές μετρήσεις Kh,Ph
Kh:7.3
Ph:7.4
Και οι βραδυνές μετρήσεις λιγο πριν σβήσουν τα φώτα την ίδια ημέρα με τις πρωινές.
Kh:6.7 dkh
Ca:450ppm
Mg:1410ppm
No3: 5mg/l

voas
03-07-17, 18:44
Μπράβο Γιωργο!
Είδες οτι την διάρκεια της νύχτας πέφτει το Kh με το ph, μιας και αλληλεπιδρούν μεταξυ τους!
Ένας βασικός λόγος που εχεις τοσο χαμηλό ph ειναι η μη καλη οξυγόνωση του υφαλου με φρέσκο αέρα!
Προσπάθησε το βράδυ να αφήνεις την πόρτα ανοιχτή της αποθήκης και κάποια στιγμή μήπως έβαζες εναν εξαερισμό εκει μεσα!
Δώσε λιγο περισσότερη ροη στον ύφαλο προς τα πανω,χωρις να επηρεάζεις τα κοράλλια!
Τράβηξε ενα σωληνάκι απο το δοχείο αέρα του σκίμμερ και πέρασε το έξω απο σαμπ σε σημείο ετσι ώστε να εισπνέει φρέσκο αέρα!
Ανέβασε και λιγο το kh Χεράτα και αύξησε το τάισμα αρκετά!
Απο βακτήρια και κοραλλοτροφές τι ρίχνεις;
Εαν και παλι δεν ανεβεί, (αν και δεν νομιζω) τότε θα παμε σε λύση σκευάσματος καλκ χωρις χρήση ριακτορα!
Καλη συνεχεια φιλαρακι μου!

GiorgosT
04-07-17, 10:32
Τράβηξε ενα σωληνάκι απο το δοχείο αέρα του σκίμμερ και πέρασε το έξω απο σαμπ σε σημείο ετσι ώστε να εισπνέει φρέσκο αέρα!
Ανέβασε και λιγο το kh Χεράτα και αύξησε το τάισμα αρκετά!
Απο βακτήρια και κοραλλοτροφές τι ρίχνεις;
Εαν και παλι δεν ανεβεί, (αν και δεν νομιζω) τότε θα παμε σε λύση σκευάσματος καλκ χωρις χρήση ριακτορα!
Καλη συνεχεια φιλαρακι μου!
Καλημέρα,αφησα το ενα καπάκι του ενυδρειου ανοιχτό ωστε να παίρνει αέρα το σωληνάκι του σκίμμερ.
Απο πρόσθετα:
Βακτήρια Bio S Aquaforest 1 σταγόνα
Tropic marin pro coral phyton 1 δόση την ημέρα αν και λένε 2 οι οδηγιες
Rotifers 2 φορές την εβδομάδα
Τροφές για τα ψάρια ocean Nutrition formula one & two.Συνήθως λόγω δουλειας ταίζω μία φορά την ημέρα εκτός ΣΚ που είναι δύο.
Σημέρα ξαναμέτρησα πρίν ανοίξουν τα φώτα
Ph: 7.4
Kh:7.3

GiorgosT
16-07-17, 20:19
Σημερινές μετρήσεις με mg και Ca στα ύψη
Ca:500+++ppm
Mg:1500++ppm
No3: 10mg/l
Δεν έχω ρίξει καθόλου μαγνήσιο όπως και ασβέστιο μετά την αλλαγή νερού που είχα κανει πρίν ένα δεκαήμερο περίπου.Παίζει οι τιμές αυτές να είναι στα ύψη λόγο της αλλαγής του αλατιού και αργότερα να στρώσει?

voas
16-07-17, 21:31
Σημερινές μετρήσεις με mg και Ca στα ύψη
Ca:500+++ppm
Δεν έχω ρίξει καθόλου μαγνήσιο όπως και ασβέστιο μετά την αλλαγή νερού που είχα κανει πρίν ένα δεκαήμερο περίπου.Παίζει οι τιμές αυτές να είναι στα ύψη λόγο της αλλαγής του αλατιού και αργότερα να στρώσει?

Πολύ πιθανόν να μπουσταρισε το σύστημα με ιχνοστοιχεία σε σχέση με το προηγούμενο "φτωχό", θα στρώσει ομως!
Ανέβηκε και το ph βλέπω, δοκίμασες τπτ σε αυτο;

GiorgosT
17-07-17, 09:42
Οξυγόνωση με φρέσκο αέρα Νίκο.Το σωληνάκι αέρα του σκίμμερ τραβάει αέρα απ'έξω.Αρα σταδιακά με τις αλλαγές νερού λογικά θα επανέλθει στα φυσιολογικά του?

voas
17-07-17, 09:56
Οξυγόνωση με φρέσκο αέρα Νίκο.Το σωληνάκι αέρα του σκίμμερ τραβάει αέρα απ'έξω.Αρα σταδιακά με τις αλλαγές νερού λογικά θα επανέλθει στα φυσιολογικά του?

ναιιιιιιιιιι, μπραβο φιλαρακι μου,λύθηκε και αυτό το πρόβλημα!
καλή σου μέρα και καλή εβδομάδα!

GiorgosT
17-07-17, 23:10
Σήμερα καθώς παρατηρούσα το ενυδρείο είδα σε δύο σημεία στον βράχο δύο σαν "λουλουδάκια" μία να ανοίγουν και μια να κλείνουν ανεβάζω φωτογραφία όχι και τόσο καλή μήπως και γνωρίσεται τι ειναι
https://thumb.ibb.co/edm5qF/20170717_233841.jpg (https://ibb.co/edm5qF)
Έχω κάποια star polyps χαμηλά στο ενυδρείο επάνω σε μικρό βραχακι αλλά δεν ακουμπάνε με τον υπόλοιπο βράχο παίζει να είναι κάτι τέτοιο?
https://thumb.ibb.co/crXWxv/20170717_203129.jpg (https://ibb.co/crXWxv)
Πρόσφατα μπήκαν ένας yellow tank και μια ανεμώνη πολύ μικρή bubble tip
https://thumb.ibb.co/hTRPHv/20170717_203148.jpg (https://ibb.co/hTRPHv)
https://thumb.ibb.co/jADMxv/20170717_203157.jpg (https://ibb.co/jADMxv)

voas
18-07-17, 20:02
Παρένθεση στο θέμα!
-----------------------
αλλαγή όροι χρήσης του photobucket, παρακαλούμε να ενημερωθείτε εδώ (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=1017773#post1017773) για την διασφάλιση των φωτογραφιών σας, στο φόρουμ μας!

GiorgosT
01-08-17, 20:12
Σημερινές μετρήσεις οι οποίες παραμένουν σε mg και Ca στα ύψη.
Sg:1027
Kh:6,7 dkh
Ca:500 ppm
Αλλαγή νερού έγινε την Κυριακή το πρωί και είναι η δεύτερη αλλαγή με το tropic pro reef.Μπορώ να κάνω κάτι για να πέσουν?

Sakisdraminos
01-08-17, 21:17
Ωραίο το ενυδρείο σου.
Οι μέτρησης στο ασβέστιο γιατί ανεβασμένες ;
Έριχνε παλιότερα ασβεστίο ;
Τι αλάτι δουλεύεις;

GiorgosT
01-08-17, 21:36
Σ'ευχαριστώ Σάκη.
Ασβέστιο δεν έχω ρίξει ποτέ,άλλαξα αλάτι Σάκη απο aquaforest πήγα σε tropic marin pro reef και απο την πρώτη κιόλας αλλαγή νερού έχω στα ύψη το ασβέστιο και το μαγνήσιο.Μπορώ να κάνω κάτι για να κατέβουν?

Sakisdraminos
01-08-17, 22:05
Πρώτη φορά τέτοια μέτρηση με αλάτι τροπικ.
Με τι μετράς αλατοτητα ;

Κάνε μέτρησης στο δοχείο προετοιμασίας.

GiorgosT
13-08-17, 15:04
Όλα οκ με την αλατότητα είχα εξάτμιση νερού και ανέβηκε η αλατότητα.
Παραθέτω δύο φωτογραφίες και θέλω την βοήθεια σας ως αναφορά τι είναι αυτά που έχω κυκλώσει στις φωτογραφίες.
https://thumb.ibb.co/cMqJNF/20170813_154057.jpg (https://ibb.co/cMqJNF)
https://thumb.ibb.co/fZW8NF/20170813_154033.jpg (https://ibb.co/fZW8NF)

Sakisdraminos
13-08-17, 17:12
Το πρώτο το είχε και σε μένα μια εμφύλια μικρό οργανισμοί που φιλτράρουν το νερό πρέπει να είναι.
Το δεύτερο καλό είναι να το βγάλεις να μην επεκταθεί.

GiorgosT
13-08-17, 20:25
Πως μπορει να βγεί Σάκη?Μπορώ να κόψω το βραχάκι από κάτω στο σημείο που έχω μαρκάρει να μην επεκταθεί?
http://preview.ibb.co/kHDiNF/20839990_1798400113523052_1246019292_o.jpg (http://ibb.co/e7qV2F)
upload images (http://el.imgbb.com/)

gallos
13-08-17, 20:52
Ναι αλλά με πολύ προσοχή!Επιπλέον δεν ξέρεις εάν στο κομμάτι που θα μείνει δεν θα σου βγούν νέα...Ξέρουμε τι είδος είναι αυτά τα ανεμωνοειδή;

GiorgosT
13-08-17, 21:06
Δεν έχω ιδέα τι είδος είναι.Οταν τα ακουμπάω με μια τσιμπίδα που έχω μαζεύονται.

Sakisdraminos
13-08-17, 21:40
Αν το κάνεις με τροχό έξω από το νερό είσαι κομπλέ ελαφρώς αριστερά από ότι δείχνεις.

voas
13-08-17, 21:45
Καλησπέρα Γιωργο.
Οπως σου ειπε και ο Σάκης συνήθως εμφανίζονται στον κορμό της εμφύλιας και περιμετρικά τους θα εμφανιστούν οι νέοι πολύποδες!
Στην δεύτερη φωτο μήπως ειναι νεα εμφύλια, ειχες κανενα κομμάτι πανω σε αυτό το βραχάκι;
Εαν δεις ομως οτι εχει επεκτατικές τάσεις, μπορεις να το τσιμενταρεις υποβρύχια πανεύκολα, χωρις να το αφαιρέσεις καν!

GiorgosT
13-08-17, 21:53
Φαίνεται στο 201 post Νίκο.Να το κόψω όπως λέει και ο Σάκης και να τσιμεντάρω γυρω γύρω θα κάνω δουλειά?

voas
13-08-17, 21:58
Καν το ετσι Γιωργο, το βραχάκι αυτο το πήρες μαζι με το κοράλλι;

GiorgosT
13-08-17, 22:04
Ναι Νίκο καθόταν καλά μέσα στο ενυδρείο και είπα να μην το πειράξω ντιπάρισα πριν το βάλω μέσα αλλά βλέπω ότι άρχισε να βγάζει αυτά.Παίζει τσιμεντάροντας γύρω γύρω να αναπτυχθούν εσωτερικά και να χασω το κοράλλι?

voas
13-08-17, 22:18
Οκ, βγάλε έξω το βραχάκι και κρατα μονο το κοράλλι!
Μπορεις να το κόψεις με ενα κοφτακι στον κορμό του χαμηλά ...στην συνεχεια φτιάξε μια νεα βάση απο τσιμέντο και κόλλησε το πανω του!

GiorgosT
13-08-17, 22:24
οκ Νίκο αυτο θα κάνω σας ευχαριστώ όλους.

voas
04-09-17, 11:17
καλημέρα Γιώργο, τι νέα φίλε πως πάμε?

GiorgosT
11-09-17, 16:59
Καλησπέρα και απο εμένα μετα απο ένα δύσκολο 20ήμερο με αρκετή δουλειά.Στο ενυδρείο οι αλλαγές που είχα ήταν λίγες αλλά πιστεύω για καλό μελλοντικά.
Εστειλα την γαρίδα http://www.liveaquaria.com/product/698/banded-coral-shrimp?pcatid=698&c=15+2971+698 και έβαλα μία Lysmata wurdemanni την οποία βλέπω μόνο το βράδυ ολη την άλλη μέρα είναι κρυμμένη στον βράχο.Επίσης πήρα και ένα Labroides Dimidiatus.Παμε τώρα στις μετρήσεις που συνεχίζουν να είναι στα ύψη το mg(1500) και το Ca(500).
Πριν την αλλαγή μέτρησα στο δοχειο προετοιμασίας και ήταν το
mg(1260)
Ca(460).
Χθεσινες μετρήσεις:
Kh:6,7 dkh
Ca:500 ppm
Mg:1500ppm
Po4:0ppm (salifert)

Sakisdraminos
11-09-17, 19:54
Είχες κάνει χρήση κάποιου προϊόν για ασβέστιο;

GiorgosT
11-09-17, 20:55
Τίποτα Σάκη πριν κανα 3μηνο είχα προσθέσει μόνο μαγνησιο.Απο τότε που πήγα σε tropic marin pro reef άρχισαν την ανηφόρα.

voas
11-09-17, 21:09
Καλησπέρα Γιωργο.....

Θυμασαι τι ωρα μετράς το πχ....εισαι οριακά!

Καλό ειναι να μπουσταρεις λιγο το ενυδρείο με κοράλλια για να ξεκινήσουν και οι καταναλώσεις σου!

Να σου ζήσουν τα ζωντανά που έβαλες, καμια φωτο να χαζεψουμε λιγο αν θέλεις και πολύ σωστή επιλογή η απομάκρυνση της μπόξερ!

Κάποια στιγμή να δούμε το θεμα με την οξυγόνωση του ενυδρείου σου, γιατι πιστεύω οτι οφείλεται εκει το μόνιμα χαμηλό πχ!

Καλη συνεχεια να εχεις.....

Sakisdraminos
12-09-17, 09:28
ΜΜΕ τι μετράς αλάτοτητα;

GiorgosT
12-09-17, 09:28
Καλημέρα ευχαριστώ πολύ Νίκο.Πάντα οι μετρήσεις μου είναι στην μία ώρα πριν σβήσουν τα φώτα.Το ΣΚ θα βγάλω και θα καθαρίσω τελείως το σκιμερ θα ξαναμετρήσω μετά από δυο τρεις μέρες μήπως και έχουμε αποτέλεσμα.

GiorgosT
18-09-17, 14:13
Καλησπέρα σε όλους,δεν λέει να σταθεροποιηθεί η κατάσταση στο ενυδρείο μου.Εκει που όλα κυλούν μια χαρά γυρνάν όλα ανάποδα.Τί είναι αυτό τώρα στον αραγωνίτη.Διακρίνω μια βλέννα επάνω στο κόκκινο και καφέ που βλέπετε στις φωτογραφίες.Αν δεν βοηθούν οι φωτογραφίες μπορώ να ανεβάσω ένα βίντεο.
https://thumb.ibb.co/mePAg5/20170918_145635.jpg (https://ibb.co/mePAg5)
https://thumb.ibb.co/bGqoZQ/20170918_145643.jpg (https://ibb.co/bGqoZQ)
https://thumb.ibb.co/hnh7Tk/20170918_145655.jpg (https://ibb.co/hnh7Tk)

voas
18-09-17, 14:57
κυανό ειναι Γιώργο!
πείραξες καθόλου τον αραγωνιτη καθόλου?

GiorgosT
18-09-17, 15:07
κυανό ειναι Γιώργο!
πείραξες καθόλου τον αραγωνιτη καθόλου?
Ναι Νίκο,ειχε κάνει βουναλάκια λόγω κυκλοφορητών και με την λαβίδα τον έστρωσα.
Εχω βάλει και τον δεύτερο κυκλοφορητή σε λειτουργία ρίχνω βακτήρια και ταίζω τόσο όσο για να μην μείνει μέσα.

voas
18-09-17, 15:19
Ναι Νίκο,ειχε κάνει βουναλάκια λόγω κυκλοφορητών και με την λαβίδα τον έστρωσα.
Εχω βάλει και τον δεύτερο κυκλοφορητή σε λειτουργία ρίχνω βακτήρια και ταίζω τόσο όσο για να μην μείνει μέσα.

μια χαρά τότε!
ανεβασε και αντλια επ. σε γκάζι......υπομονή θα φύγει, μην το πειράξεις θα κάνει πάπλωμα και θα φύγει φυσικά.....

GiorgosT
22-09-17, 22:24
Σημερινές μετρήσεις πριν απο την αυριανή αλλαγή νερού.
Ph:7,4
Ca:480 ppm
Mg:1470ppm
No3: 25mg/l
Πρέπει να πάω σε αναζήτηση κοραλλιών ώστε να αρχίσουν οι καταναλώσεις.Όσοι συνχομπίστες πουλάν οι χαρίζουν ας επικοινωνήσουν μέσω μηνύματος.Ευχαριστώ.

voas
23-09-17, 22:55
Σημερινές μετρήσεις πριν απο την αυριανή αλλαγή νερού.
Ph:7,4
Ca:480 ppm
Mg:1470ppm
No3: 25mg/l
Πρέπει να πάω σε αναζήτηση κοραλλιών ώστε να αρχίσουν οι καταναλώσεις.Όσοι συνχομπίστες πουλάν οι χαρίζουν ας επικοινωνήσουν μέσω μηνύματος.Ευχαριστώ.

Το μήνυμα ελήφθη Γιωργο.....:grin:

GiorgosT
03-10-17, 23:27
Καλησπέρα,μια φωτογραφία από την ανεμώνη μου η οποία βλέπω την τις τελευταίες μέρες το απολαμβάνει και έχει πιάσει τον τριπλάσιο χώρο επάνω στον βράχο.
https://preview.ibb.co/bP063w/20171003_164157.jpg (https://ibb.co/jzFvwG)
Σημερινές μετρήσεις:
Kh:7,2 dkh
Ca:440 ppm
Mg:1410ppm
Μέτρησα και την όσμωση με το tds και βρήκα 16ppm πάμε καλά ή είναι πολύ?

GiorgosT
18-10-17, 00:04
Καλημέρα σε όλους έχει μια βδομάδα περίπου που βλέπω κάτι κόκκινα με φυσαλίδες.Μπορεί να καταλάβει κάποιος απο τις φωτογραφίες τι μπορεί να είναι?
https://preview.ibb.co/fAQJD6/20171017_203814_1.jpg (https://ibb.co/cDx9Lm)
https://preview.ibb.co/ktTifm/20171015_190157_1.jpg (https://ibb.co/dTeZmR)

voas
18-10-17, 09:22
κυανό είναι Γιώργο!

Sakisdraminos
18-10-17, 20:59
Κλασικό φαινόμενο κυανο.
1.Ανισορροπία θρεπτικών
2.Κυκλοφορία
3.Λάθος τάισμα
Μερικές αιτίες που μπορεί να κάνει εμφάνιση

GiorgosT
23-10-17, 15:10
Κλασικό φαινόμενο κυανο.
1.Ανισορροπία θρεπτικών Πως το ελέγχω αυτό?
2.Κυκλοφορία Εχω αυξήσει ταχύτητα και απο τον αραγωνήτη καθάρισε.Εχω μόνο στον βράχο κυανό.
3.Λάθος τάισμα Ταιζω μια φορα την ημέρα χωρις να περισσεύει τροφή
Μερικές αιτίες που μπορεί να κάνει εμφάνιση

Χθεσινές μετρήσεις

Kh:8 dkh
Ph:8,1
Ca:460 ppm
Mg:1500++ppm Μη μετρήσιμα
No3: 5mg/l

Sakisdraminos
23-10-17, 15:32
Πρέπει κάποια στιγμή να πάρεις ένα φωτόμετρο της hanna για φωσφορικα το ultra low για να μετράς πιο σωστά φωσφορικα .
Έτσι θα βλέπεις την αναλογία σου με τα νιτρικά και θα φαίνετε αν έχεις ανισορροπία .

voas
23-10-17, 21:46
Καλησπέρα Γιωργο, τι νεα φιλαρακι εχουμε;

Τι εκανες με το κυανό, σε τι φαση βρίσκεται;

GiorgosT
25-10-17, 10:09
Καλησπέρα Γιωργο, τι νεα φιλαρακι εχουμε;

Τι εκανες με το κυανό, σε τι φαση βρίσκεται;

Καλημέρα Νικο,με το κυανο στον αραγωνιτη ξεμπέρδεψα αλλα εχω ακομη επανω στον βράχο.Προσθετω βακτήρια εχω αυξησει ροη και αλλαξα αντιφως και άνθρακα.Ειμαι σε αναζήτηση φωτομετρου οπως ειπε και ο Σάκης μηπως και εχουμε εναν μπουσουλα με τα θρεπτικά. Σε καποια σημεια στον βραχο ειχα πρασινη αλγη(σαν μαλλιά) η οποια βλέπω εξαπλώνεται τελευταία και στον αραγωνιτη.Γενικα υπαρχει μια απογοήτευση αλλα δεν το βαζω κατω.

alan boy
25-10-17, 10:14
κρατα γερα φιλαρακι :):)

kostas82
25-10-17, 11:53
Απογοήτευση γιατί; Δεν υπάρχει λόγος, κάνα δυο αλγοφαγα ψάρια και μερικά σαλιγκάρια και θα στρώσει.
Τόσο απλά, το tds στην όσμωση είναι πολύ ..

GiorgosT
29-10-17, 11:37
Απογοήτευση γιατί; Δεν υπάρχει λόγος, κάνα δυο αλγοφαγα ψάρια και μερικά σαλιγκάρια και θα στρώσει.
Τόσο απλά, το tds στην όσμωση είναι πολύ ..

Καλημέρα,Κώστα από σαλιγκάρια υπάρχουν:
3 Trochus Histrio
3 Nassarius
3 Hermit Crab
και μία σαλιάρα.
Απο θέμα κυανού καθάρισα αλλά αυτή η πράσινη αλγη σαν φύκι δεν λέει να φύγει ίσα ίσα που πολλαπλασιάζεται.Σήμερα έκανα αλλαγή νερού 40% και σιφωνάρισα ότι μπορούσα απο τον βυθό και τον βράχο.Απο αλγοφάγα μικρόψαρα
έχετε τίποτα κατα νού να μου προτείνεται?
http://preview.ibb.co/ku85MR/image.jpg (http://ibb.co/cZKC1R)

voas
05-11-17, 13:49
Καλησπέρα Γωργαρα μου......

τι νέα φιλαρακι πως πάει ο ύφαλος?

υπομονή να κάνεις με τις αλγες, θα ξεραθούν και θα φύγουν..... από μέτρηση σε tds που βρισκόμαστε, φωσφορικά επίσης τι μετράς?

GiorgosT
08-11-17, 15:33
https://preview.ibb.co/gLRNxb/20171108_144811.jpg (https://ibb.co/cifhxb)
img upload (https://el.imgbb.com/)

No3:

https://preview.ibb.co/fHQwqw/20171108_152024.jpg (https://ibb.co/mTn9Aw)
img upload (https://el.imgbb.com/)
Τα σχόλια σας παρακαλώ!!
Εν το μεταξύ βλέπω οτι έχουν χαθεί αρκετά μηνύματα απο εδώ.

golf4470
15-11-17, 20:36
Ξεκίνα Γιώργο καμια μεγάλη αλλαγή. Είσαι πάνω από 50 νιτρικά. Πρώτο σου μέλημα να ρίξεις τα νιτρικά από χθές.

GiorgosT
15-11-17, 21:49
Ξεκίνα Γιώργο καμια μεγάλη αλλαγή. Είσαι πάνω από 50 νιτρικά. Πρώτο σου μέλημα να ρίξεις τα νιτρικά από χθές.
Εκανα μια μεγάλη αλλαγή και μέσα στο Σκ ακόμη μία.Βλέπω πάντως οτι ο βράχος άρχισε να καθαρίζει σε πολλά σημεία του απο την άλγη.

voas
16-11-17, 00:17
Καλησπέρα Γιωργο.....

Με ποιον τροπο μετράς φωσφορικά;

Ότι σου ειπε και ο Δημήτρης, εισαι αρκετά ψηλά...

Απο ταισματα τι δουλεύεις και καθε ποτε ρίχνεις;

Δυνάμωσε και το σκίμμερ ...

GiorgosT
16-11-17, 07:01
Καλησπέρα Γιωργο.....

Με ποιον τροπο μετράς φωσφορικά;
Πλέον με Hanna

Ότι σου ειπε και ο Δημήτρης, εισαι αρκετά ψηλά...

Απο ταισματα τι δουλεύεις και καθε ποτε ρίχνεις;
ocean nutrition formula one,two prime reef flakes μια φορά την ημέρα και ότι τρώνε απο το χέρι χωρίς να περισσεύει ίχνος τροφής μέσα στο ενυδρείο
Δυνάμωσε και το σκίμμερ ...
όταν λές να το δυναμώσω?Να ανοίξω φούλ τον αέρα? Το κύπελλο πάντως μαζεύει αρκετή βρωμιά(πράσινο χρώμα)και το καθαρίζω καθημερινά.
Στην αλλαγή νερού προσθέτω βακτήρια με αναλογία της εταιρίας.

voas
16-11-17, 09:51
όταν λές να το δυναμώσω?Να ανοίξω φούλ τον αέρα? Το κύπελλο πάντως μαζεύει αρκετή βρωμιά(πράσινο χρώμα)και το καθαρίζω καθημερινά.
Στην αλλαγή νερού προσθέτω βακτήρια με αναλογία της εταιρίας.

ναι βρε συ το είδα το φωτόμετρο, εννοώ με το ένα δοχείο ή και τα δυο...

τέρμα η δύναμη της αντλίας και από τον αέρα ρυθμίζεις το ύψος...

τι εταιρία δουλεύεις στα βακτηρία?

GiorgosT
16-11-17, 10:39
ναι βρε συ το είδα το φωτόμετρο, εννοώ με το ένα δοχείο ή και τα δυο...

τέρμα η δύναμη της αντλίας και από τον αέρα ρυθμίζεις το ύψος...

τι εταιρία δουλεύεις στα βακτηρία?

Το δείγμα στην φωτογραφία είναι από δύο δοχεία.Βακτήρια πήρα special blend δεν βρήκα Brightwell.
Οσο για το σκιμερ το Tunze 9004 δεν έχει ρύθμιση της δύναμης της αντλίας μόνο αέρα παίζω.

GiorgosT
19-11-17, 17:55
Καλησπέρα είμαι ανάμεσα σε αυτά τα τρία είδη:
1)Halichoeres chrysus
2)Halichoeres chloropterus
3)Halichoeres melanurus
Ποιό προτείνεται από τα τρία και άν θα ήταν υπερβολή να βάλω 2 από αυτά.

kostas82
21-11-17, 13:20
Το πρώτο και το τρίτο, το δεύτερο αν θυμάμαι καλά κάνει ζημιές όσο μεγαλώνει. Αν βρεις Βάλτα και τα δύο.

Sakisdraminos
03-12-17, 07:58
Όπως τα είπε ο Κώστας.
Εγώ έχω και τον δεύτερο ακόμα δεν έχει κάνει καμία μαιμουνια...

GiorgosT
17-12-17, 03:55
Κλείνω δίμηνο πλέον με εβδομαδιαίες αλλαγές νερού(40%) και τα νιτρικά καλά κρατούν και μαζί μ'αυτά και η πράσινη μαλλιαρή άλγη που δεν λέει να με αποχωριστεί.Απο πρόσθετα πλήν των βακτηρίων δεν ρίχνω κάτι άλλο ανα 15 μέρες αλλάζω αντιφώσφορο(σε αυξημένη δοσολογία) και στο ενδιάμεσο της εβδομάδας κάνω μετρήσεις.
Kh:8,3 dkh
Ph:8,2
Ca:450 ppm
Mg:1350ppm
No3:κάτι ενδιάμεσο 25-50
Po4:0,012 ppm
Βακτήρια χρησιμοποιώ special blend και ρίχνω δοσολογία συντήρησης στα συνολικά λίτρα του ενυδρείου μου και όχι στα λίτρα της αλλαγής.Πέρα απο αυτη την δοσολογία θα μπορούσα να ρίχνω και σε καθημερινή βάση κάποια ποσότητα?Θα βοηθούσε αυτό στο να φύγει η άλγη?Το σκίμερ όταν ρίχνω βακτήρια να το κλείνω για κάποιες ώρες?

xwriatis
17-12-17, 12:43
Γειά σου φίλε μου δεν ξέρω να σου απαντήσω αν είναι καλό να ρίχνεις σε καθημερινή βάση τα βακτήρια παντωσ όταν ρίχνεις να το κλείνεις το σκιμμερ γτ θα στα βγάλει έξω στο κύπελλο, εγώ τα ριχνω βράδυ κ το σκιμμερ το κλείνω κ το ανοίγω ξανά το πρωί.. βέβαια κ για 2- 3 ώρες αν το κλείσεις κάνεις πάλι δουλειά.. στο κουτί απο το σπέσιαλ λέει να ρίχνουμε πιο πολύ ποσότητα από αυτά που αναλογουν στα λίτρα γτ το 25-50% ( νομίζω τόσο γραφει ) "πεθαίνουν". Υπομονή θέλει κ η άλγη μέζες είναι για τα ψαράκια που θα βάλεις αργότερα..
Θα σε πουν κ οι πιο έμπειροι..

Παναγιώτης Κ
17-12-17, 13:05
Νιτρικά και άλγη δεν μου κολλάει. Θεωρητικά έπρεπε να έχεις λιγότερα αφού έχεις άλγες. Έχεις βάλλει καθόλου νεκρό βράχο;

Το σκιμμερ κλειστό για κάποιες ώρες ναι.

Τα βακτήρια για τα νιτρικά τα ρίχνεις;

Sakisdraminos
17-12-17, 13:44
Τα νιτρικά λογικά δεν πέφτουν λογο φωσφορικων .
Θα σου προτείνω να βγάλεις το αντί φώσφορο αλλά να ξέρεις ότι σίγουρα η άλγη θα ζωντανέψει.

Σίγουρα μετά από μια δύο εβδομάδες με της αλλαγές που κάνεις θα δεις διαφορά!

GiorgosT
17-12-17, 23:22
Γειά σου φίλε μου δεν ξέρω να σου απαντήσω αν είναι καλό να ρίχνεις σε καθημερινή βάση τα βακτήρια παντωσ όταν ρίχνεις να το κλείνεις το σκιμμερ γτ θα στα βγάλει έξω στο κύπελλο, εγώ τα ριχνω βράδυ κ το σκιμμερ το κλείνω κ το ανοίγω ξανά το πρωί.. βέβαια κ για 2- 3 ώρες αν το κλείσεις κάνεις πάλι δουλειά.. στο κουτί απο το σπέσιαλ λέει να ρίχνουμε πιο πολύ ποσότητα από αυτά που αναλογουν στα λίτρα γτ το 25-50% ( νομίζω τόσο γραφει ) "πεθαίνουν". Υπομονή θέλει κ η άλγη μέζες είναι για τα ψαράκια που θα βάλεις αργότερα..
Θα σε πουν κ οι πιο έμπειροι..
Μαλλον για αγελαδοψαρα πρέπει να πάω γιατί τα ψάρια δεν βλέπω να την προλαβαίνουν(Ας το πάρουμε λίγο στην πλάκα γιατί αν γυρίσει για σοβαρά θα φύγει στον κοντινότερο κάδο όλο μαζί)

Νιτρικά και άλγη δεν μου κολλάει. Θεωρητικά έπρεπε να έχεις λιγότερα αφού έχεις άλγες. Έχεις βάλλει καθόλου νεκρό βράχο;

Το σκιμμερ κλειστό για κάποιες ώρες ναι.

Τα βακτήρια για τα νιτρικά τα ρίχνεις;
Νεκρό βράχο δεν έχω βάλει καθόλου Παναγιώτη και τα βακτήρια τα ρίχνω για τα νιτρικά.

Τα νιτρικά λογικά δεν πέφτουν λογο φωσφορικων .
Θα σου προτείνω να βγάλεις το αντί φώσφορο αλλά να ξέρεις ότι σίγουρα η άλγη θα ζωντανέψει.

Σίγουρα μετά από μια δύο εβδομάδες με της αλλαγές που κάνεις θα δεις διαφορά!
Αρα Σάκη ποιός ο λόγος να βγάλω τον αντιφώσφορο αφου θα έχω έξαρση άλγης και πάλι?Εγω θέλω να την τελειώσω.Η τιμή των φωσφορικών πάντως που έχω νομίζω πως είναι πλασματική είναι πολλά περισσοτερα τα ppm τρέφετε η άλγη και μου δείχνει χαμηλά στις μετρήσεις.