PDA

Επιστροφή στο Forum : πλατανος.


kpanos
10-11-05, 15:22
καλησπερα.πριν απο 2εβδομαδες κανοντας μια βολτα στο δασος βρεθηκα μπροστα σε καποια υπεροχα ξερα κομματια πλατανου.το σημειο ειναι βεβαια πολυ καθαρο(στην ορεινη αρκαδια το δασος!)και τα πηρα.τα καθαρησα σχολαστικα και τα εβαλα στο ενυδρειο μου.μεχρι στιγμης δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα στο νερο( στις παραμετρους) και στα ψαρια.γνωριζει καποιος αν μακροπροθεσμα βλαπτουν τα ξυλα αυτα τη δεξαμενη.αν οχι την επομενη φορα που θα κατεβω στο χωριο να σακατεψω...κανενα πλατανι!

klaz
10-11-05, 15:51
καλησπερα.πριν απο 2εβδομαδες κανοντας μια βολτα στο δασος βρεθηκα μπροστα σε καποια υπεροχα ξερα κομματια πλατανου.το σημειο ειναι βεβαια πολυ καθαρο(στην ορεινη αρκαδια το δασος!)και τα πηρα.τα καθαρησα σχολαστικα και τα εβαλα στο ενυδρειο μου.μεχρι στιγμης δεν εχω παρατηρησει καποιο προβλημα στο νερο( στις παραμετρους) και στα ψαρια.γνωριζει καποιος αν μακροπροθεσμα βλαπτουν τα ξυλα αυτα τη δεξαμενη.αν οχι την επομενη φορα που θα κατεβω στο χωριο να σακατεψω...κανενα πλατανι!επειδη σου φαινονται ξερα,δεν σημαινει οτι ειναι και καταλληλα...? τα επλυνες καλα,τα εβρασες..?....εγω πιστευω οτι μετα απο καποιο διαστημα θα σαπισουν και θα εχεις προβλημα......η γνωμη μου ειναι καλυτερα να τα βγαλεις....αν θελεις να βαλεις ξυλα,βαλε καποια ριζα mopani,η κατι αντιστοιχο,το οποιο θα προμηθευτεις απο καποιο πετ σοπ................

kpanos
10-11-05, 16:01
τα εβαρασα,τα επλυνα και μαλιστα με μια λεπιδα εξυσα τα κομματια εξωτερικα.ειναι παρα πολυ σκληρο ξυλο.ο πλατανος ζει μεσα στο νερο.οταν θα αρχισει να σαπιζει δηλαδη θα εχουν περασει περιπου 2 χρονια.αυτο ειναι εξακριβωμενο οτι δε σαπιζει τοσο ευκολα.

AngleV
10-11-05, 16:58
αν οχι την επομενη φορα που θα κατεβω στο χωριο να σακατεψω...κανενα πλατανι!


Μη.. Θα φωνάξω τη Δασοφυλακή :smt075

kpanos
11-11-05, 13:55
σχημα λογου ηταν.υπαρχουν παρα πολλα ξερα δεντρα που μπορει κανεις να παρει καποια κομματια.

Takis
11-11-05, 14:25
Όλες οι προσπάθειες που έχουν γίνει με ξύλα έχουν αποτύχει. Ο λόγος είναι ότι τα ξύλα, όσο ξερά και αν είναι, έχουν μέσα τους χυμούς που με το νερό διαλύονται και δημιουργούν σάπισμα.

gsa
11-11-05, 16:32
Έχω την εντύπωση ότι ο πλάτανος -ως δέντρο που ζει αποκλειστικά δίπλα σε τρεχούμενα νερά - θα σαπίζει δύσκολά. Ειδικά η ρίζα του μάλλον δεν πρέπει να σαπίζει.

Επιπλέον, μήπως πρέπει να διαχωρίσουμε τη συζήτηση ανάλογα με το αν συζητάμε για φυτεμένο ή όχι ενυδρείο; Γιατί ένα φυτεμένο ενυδρείο έχει περισσότερη "χημική" δυναμική.

kpanos
11-11-05, 16:59
μονο κορμοι,ξυλα και πετρες υπαρχουν

fighterfish
13-11-05, 20:37
Ο πλάτανος μπορεί να "ζεί" μέσα στο νερό όπως λες αλλά όταν είναι "ζωντανός". Οταν είναι ξερό το κομμάτι είναι άλλη ιστορία.

Εγω πάντως με ότι ξύλα και αν πειραματίστηκα απέτυχα. Απο άσπρη γλίτσα μέχρι απίστευτα άσχημη μυρωδιά.

Δεν ξέρω τι απέγιναν τα πειράματα του Ρεκλού με τις κληματαριές, (αλλα με απίστευτη χημική επεξεργασία)... ίσως να τα έχει γράψει σε άρθρο στο site του...
http://www.malawicichlidhomepage.com

Καλή τύχη πάντως