PDA

Επιστροφή στο Forum : Με αντίστροφη όσμωση ή τύρφη;

Themis_aqua
29-11-16, 20:25
Καλησπερα σε ολους!!
Καθησα και διαβασα πολλα θεματα σχετικα παρολα αυτα ειμαι μπερδεμενος..Θελω λοιπον σταδιακα να εχω μαλακο νερο στο νεο μου φυτεμενο για να αλλαξω ετσι την ψαροσυνθεση σε ψαρακια που ζουν σε πιο μαλακο νερο απ αυτο της βρυση..
Ενδεικτικα θα αναφερω μερικα ειδη που μας αρεσουν tetra species, rasbora, tiger-cherry barbs,ramirezi,μονομαχος, cory,peacock goby
Το νερο της περιοχης μου εχει τους εξης παραμετρους:
kh 8
gh 11
ph 7.8-8

Στα 150 λιτρα καθαρα και πανω- κατω για εβδομαδιαια αλλαγη 60-70 λιτρα τι προτεινετε;
Αν παρω α/ο εχουμε το κοστος αγορας+ετησια συντηρηση+το νερο που πεταμε το οποιο δεν ειναι και λιγο το 1/3...:rolleyes:
Ποσο καθαρο νερο α/ο χοντρικα θα χρειαζομαι στις αλλαγες μπορει να υπολογιστει;
Νομιζω πως δεν εχω και το πολυ σκληρο νερο,αν κατεβαζω τις σκληροτητες κατα 3 μοναδες δεν θα ειμαι καλα;

Δευτερος τροπος που ακολουθουν πολλα παιδια η χρηση της τυρφης στο βαρελι αλλαγης..Εδω δεν πεταμε νερο αλλα η διαδικασια ισως:rolleyes: ειναι πιο χρονοβορα αφου και για το επιθυμητο αποτελεσμα θελει πολλες μετρησεις στην αρχη και το φιλτρο που πρεπει να δουλευει απ την προηγουμενη μερα με την τυρφη κτλ..

Τα φωτα σας παιδια, ευχαριστω:p

rottbea
29-11-16, 20:37
Θέμη αν αλλάζεις εβδομαδιαία το 1/3 δλδ κοντά στα 50 λίτρα πιστεύω ότι με όσμωση και 40/10είσαι οκ.Το σκαρτό νερο στα λουλουδάκια.

Themis_aqua
29-11-16, 20:45
Θέμη αν αλλάζεις εβδομαδιαία το 1/3 δλδ κοντά στα 50 λίτρα πιστεύω ότι με όσμωση και 40/10είσαι οκ.Το σκαρτό νερο στα λουλουδάκια.

Δημητρη οταν λες 40/10 εννοεις 40 βρυσης και 10 οσμωσης;:o
Ναι εβδομαδιαια το 1/3 που με Ε.Ι.μελλοντικα θα παει και 1/2 υποθετω:)

rottbea
29-11-16, 20:47
Δημητρη οταν λες 40/10 εννοεις 40 βρυσης και 10 οσμωσης;:o
Ναι εβδομαδιαια το 1/3 που με Ε.Ι.μελλοντικα θα παει και 1/2 υποθετω:)

40 οσμωση μετρας και φτιαχνεις την αναλογια.

tsala
29-11-16, 20:56
η α/ο ειναι ευκολια απιστευτη.
η τυρφη κηπουρικης ειναι ψιλομπελας στην αρχη ,αλλα αν βρεις τις ρουτινες σου ,δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο.
Επισης ειναι παμφθηνη.

Θελεις ομως τα βαρελια σου ,τα εξτρα diy φιλτρα σου, τα ψησιματα σου στον φουρνο... εχει μια διαδικασια.

Αν εχεις χρονο , πανε σε τυρφη , αν οχι, παρε α/ο.

Undertaker
29-11-16, 21:02
η τυρφη κηπουρικης ειναι ψιλομπελας στην αρχη ,αλλα αν βρεις τις ρουτινες σου ,δεν ειναι και τιποτα σπουδαιο.
Επισης ειναι παμφθηνη.

Θελεις ομως τα βαρελια σου ,τα εξτρα diy φιλτρα σου, τα ψησιματα σου στον φουρνο... εχει μια διαδικασια.

Γιάννη, δεν είναι απαραίτητο αυτό. Εγω στην αρχή μια φορά έψησα τον Φεβρουάριο και από τότε καμια φορά. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

rottbea
29-11-16, 21:07
Γιάννη, δεν είναι απαραίτητο αυτό. Εγω στην αρχή μια φορά έψησα τον Φεβρουάριο και από τότε καμια φορά. Δεν υπάρχει πρόβλημα.

Μεγαλη ποσοτητα?

Themis_aqua
29-11-16, 21:08
Επισης ειναι παμφθηνη.

Βαρελι θα εχω ενα 60 λιτρο..
Ψησιμο γιατι;Ωπα αυτο προμηνυει μπελαδες....
Ενα diy φιλτρακι δεν ειναι και δυσκολο να κανω,εχω περισσευαμενη αντλια..
Ο χρονος ειναι ενας σημαντικος παραγοντας οντως..

Τάκης
29-11-16, 21:23
Εγώ ψήνω 5-6 λίτρα τη φορά και περνάω μερικούς μήνες ,
το μόνο κακό είναι πως τώρα δεν βρίσκω μικρή σακούλα 12λιτρη και πρέπει να πάρω 200λιτρη,
δεν είναι το κόστος, 18 Ευρω κάνει , αλλά που θα τη φυλάξω,
τώρα θα την μοιραστώ με τον Πάνο,
θα περάσουμε μερικά χρόνια :)

Themis_aqua
29-11-16, 21:34
Εγώ ψήνω 5-6 λίτρα τη φορά και περνάω μερικούς μήνες ,
το μόνο κακό είναι πως τώρα δεν βρίσκω μικρή σακούλα 12λιτρη και πρέπει να πάρω 200λιτρη,
δεν είναι το κόστος, 18 Ευρω κάνει , αλλά που θα τη φυλάξω,
τώρα θα την μοιραστώ με τον Πάνο,
θα περάσουμε μερικά χρόνια :)

Τάκη ο χρονος που θα χρειαζομαι για την ολη διαδικασια κ το επιθυμητο αποτελεσμα ειναι κατι που θα το βρω μονος μου;

Τάκης
29-11-16, 21:38
Θέμη ο χρόνος είναι συνάρτηση και με τη ποσότητα της τυρφης αλλά και το νερό που έχει η περιοχή σου,
εγω την αφήνω 24 ώρες και είναι μια χαρα,
κάπου έχω γραψει τις ποσοτητες , κάτσε μήπως βρω το θεμα.
Σίγουρα όμως θα κάνεις τις απαραίτητες δοκιμές

tsala
29-11-16, 21:41
ελα ρε συ δεν ειναι και πολυ τα 200 λιτρα, στριμωξε τα καπου :D

κι εγω 200λιτρο ειχα τελευταια... μεχρι που τα παρατησα και πηγε στα φυτα η τυρφη :D

Themis_aqua
29-11-16, 21:46
Θέμη ο χρόνος είναι συνάρτηση και με τη ποσότητα της τυρφης αλλά και το νερό που έχει η περιοχή σου,
εγω την αφήνω 24 ώρες και είναι μια χαρα,
κάπου έχω γραψει τις ποσοτητες , κάτσε μήπως βρω το θεμα.
Σίγουρα όμως θα κάνεις τις απαραίτητες δοκιμές

Τακη ευχαριστω,αν μπορεις..
-------
Βασικα η οσμωση σιγουρα θα ναι ευκολια,αλλα ψηνομαι και για τη μεθοδο της τυρφης γιατι μενω σε διαμερισμα και το βρωμικο νερο της οσμωσης θα πετιεται κατι που με χαλαει να πω την αληθεια..:rolleyes:
-------------------------
ελα ρε συ δεν ειναι και πολυ τα 200 λιτρα, στριμωξε τα καπου :D

κι εγω 200λιτρο ειχα τελευταια... μεχρι που τα παρατησα και πηγε στα φυτα η τυρφη :D

Μωρε αμα κατασταλαξω,τον ξαλαφραινω κι εγω απ την τυρφη αυτο γινεται:D

Τάκης
29-11-16, 21:53
Θέμη για δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=925174&postcount=65

Undertaker
29-11-16, 21:58
Μεγαλη ποσοτητα?

Ένα κιλό που μεταφράζεται σε ένα στρογγυλό ταψί φούρνου τίγκα μέχρι πάνω. Τι σημασία έχει όμως αυτό; Το ψήσιμο το θεωρώ ολίγον υπερβολή.

rottbea
29-11-16, 22:01
Ρωταω για να μαθαινω.

Τάκης
29-11-16, 22:05
Δημήτρη, εγω γεμίζω 2 μεγάλα ταψια, τα σκεπάζω με αλουμινόχαρτο,
και τα ψήνω στους 270 βαθμους πανω από μισή ώρα, και 5-10 λεπτα χωρίς αλουμινοχαρτο για να φυγει η υγρασία

Undertaker
29-11-16, 22:09
και τα ψήνω στους 270 βαθμους πανω από μισή ώρα, και 5-10 λεπτα χωρίς αλουμινοχαρτο για να φυγει η υγρασία
Μόνο που το σκέφτομαι, κουράζομαι. Εν τω μεταξύ διάβασα ότι με 5-6 λίτρα, βγάζεις κάτι μήνες. Χαχαχαχχα, εγώ πετάω ένα κιλό την εβδομάδα. Τώρα που θα πάρω την ίδια τυρφη με αυτή που παίρνεις εσύ, θα ελέγξω αν έχω αλλα αποτελέσματα με δεύτερη φορά χρήση της ίδιας ποσότητας ή με αντικατασταση ενός μέρους της.

rottbea
29-11-16, 22:10

Στεγνωμα δλδ.Τακη ετσι για να γελασουμε μυγδαλακι βαζεις απο πανω η οχι?:D

tsala
29-11-16, 22:11
το ψησιμο κι εγω αν και το εκανα , ισως να μην ειναι απαραιτητο...
καλο κανει παντως, κακο δεν κανει:D

φυσικα αν περναει και απο ανθρακα μετα το νερο, για να φυγει η καφετιλα , οντως το ψησιμο ειναι ψιλο-υπερβολη.

Themis_aqua
29-11-16, 22:13
Θέμη για δες εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=925174&postcount=65

Ευχαριστω πολυ θα το μελετησω:p

Το ψησιμο τι ακριβως κανει σκοτωνει τυχον μικροβια;

Undertaker
29-11-16, 22:24
το ψησιμο κι εγω αν και το εκανα , ισως να μην ειναι απαραιτητο...
καλο κανει παντως, κακο δεν κανει:D

φυσικα αν περναει και απο ανθρακα μετα το νερο, για να φυγει η καφετιλα , οντως το ψησιμο ειναι ψιλο-υπερβολη.
Άκου τι έκανα χθες για την καφετιλα...... Αφουβσταματησαντη λειτουργία των εσωτερικών φίλτρων στο βαρέλι αλλαγής, τα έβγαλα αλλά κράτησα μεσα στο βαρέλι τις δύο κάλτσες με την τύρφη. Οι κάλτσες είναι μεγάλες, χωράνε τεράστια ποσότητα. Τις φίσα.μεσα στο βαρέλι και τις ζούλαγα μέχρι που το νερό εγινε τόσο μαύρο που αν το έβαζες σε ποτήρι, ήταν σα γαλλικος καφές. Με την αντλία μέταλλο έριξα στο ενυδρείο περνώντας το βέβαια από μια ειδική καλτσα που χρησιμοποιουν οι θαλασσινοι στα ενυδρεία τους, για να κρατάει τα μικροσωματιδια. Χαμός στο ενυδρείο. Μαυρίλα του θανατά!!!

Τάκης
29-11-16, 22:34
Δημήτρη :)
τη στεγνώνω γιατι αν μείνει με υγρασία μουχλιάζει αν δεν αεριζετε.
--------------------------------------------------------------
Θεμη το ψήσιμο το κάνω για να σκοτώσω τυχόν παθογόνους οργανισμούς
--------------------------
Και βάζω και εγω άνθρακα για να φύγει η πολύ μαυρίλα, αλλά βάζω και ζεόλιθο για να κρατήσει τη λίγη αμμωνία που βγάζει.
Ίσως είμαι λίγο υπερβολικός ε :)

Themis_aqua
29-11-16, 22:42
Παντως λεω να κανω μια δοκιμη τι εχω να χασω..
Παω αυριο τζαμπο και παιρνω ενα διαφανο πλαστικο μπωλ αποθηκευσης 3-4 λιτρα..Το γεμιζω τρυπες απο πανω να περναει το νερο και του προσαρμοζω μια αντλια με 2πλο στομιο στο πατο..Πως ακουγεται;αλλα τι τυρφη να ζητησω απο φυτωριο,ιδου η απορια..

Undertaker
29-11-16, 22:46
Τετοιο εφτιαξα κι εγώ μέχρι που ενα φιλαράκι εδώ μέσα μου έφτιαξε ένα καλυτερο. Τη δουλειά ρου θα την κάνει. Αν πάρεις από φυτώριο,να τους πεις.η τύρφη να είναι σκέτη, χωρίς λιπάσματα, χημικά και άλλες προσμίξεις. Σκέτη,καθαρή τύρφη.......σκέτη!

Themis_aqua
29-11-16, 22:47
Τετοιο εφτιαξα κι εγώ μέχρι που ενα φιλαράκι εδώ μέσα μου έφτιαξε ένα καλυτερο. Τη δουλειά ρου θα την κάνει. Αν πάρεις από φυτώριο,να τους πεις.η τύρφη να είναι σκέτη, χωρίς λιπάσματα, χημικά και άλλες προσμίξεις. Σκέτη,καθαρή τύρφη.......σκέτη!

Φιλε μου σ ευχαριστω πολυ;)

Τάκης
29-11-16, 22:48
Θεμη σε αυτό ατύχησες,
υπάρχουν μόνο συσκευασίες 200 λίτρων :)
Ζητας καθαρη τυρφη χωρίς πρόσθετα ή όχι εμπλουτισμένη
http://www.praktiker.gr/p/tyrfi-valtikis-200lt-58701

tsala
29-11-16, 23:19
Εγω δεν εβρισκα παντως... αγκαρεψα τον Τακη να μου στειλει μια φορα ..στο τελος πηγα πρακτικερ πηρα 200 λιτρα και ησυχασα:D

Την εβαλα οση ειχε μεινει στον κηπο... αν την κρατουσα θα σου εστελνα..:rolleyes:

Themis_aqua
29-11-16, 23:28
Εγω δεν εβρισκα παντως... αγκαρεψα τον Τακη να μου στειλει μια φορα ..στο τελος πηγα πρακτικερ πηρα 200 λιτρα και ησυχασα:D

Την εβαλα οση ειχε μεινει στον κηπο... αν την κρατουσα θα σου εστελνα..:rolleyes:

Να σαι καλα!!
Πηγα προσφατα πρακτικερ,αλλα που να το φανταστω....:(
Μα με αυτα τα αποτελεσματα που γραφει ο Τακης στο θεμα που μου δειξε πιο πανω, για 12 ωρες μονο νομιζω ειναι πολυ καλα,ετσι το σκεφτομαι να το δοκιμασω,αφου το νερο εδω μοιαζει πολυ με της Αθηνας.Αλλα καμια σχεση με το χλωριο που πεφτει στην Αθηνα..

tsala
29-11-16, 23:34
οσο περισσοτερη τυρφη βαζεις τοσο πιο γρηγορα θα πεφτουν οι τιμες.
προσωπικα την ειχα 2 μερες να γυριζει.
επισης , εγω για να μην παιδευομαι , μετα την χρηση την πετουσα, ουτε στεγνωμα ουτε τιποτα...ειναι πολυ φθηνη ετσι κι αλλιως.
ειχα γεμισει τους καδους χωματα :D

Themis_aqua
04-02-17, 12:35
Παιδια τελικα πηρα οσμωση:D
για πειτε μου τωρα την κανω σωστα τη διαδικασια για να ριξω τις σκληροτητες;
Ενυδρειο 150 λιτρα..
Την πρωτη φορα εβγαλα 30 λιτρα και το αλλαξα με οσμωσης μονο..
πτωση kh απο 8,5 που μετραγα πηγε στο 7
Σημερα με την καθιερωμενη αλλαγη νερου αλλαξα 60 λιτρα,30 οσμωση-30 βρυσης.
το kh πηγε 5.5-6..
Ενω το gh στο 8
καλα το παω;νομιζω δεν ειναι αποτομες οι αλλαγες για τα ψαρια..:rolleyes:
Εχω καρδιναλιους και ραμιρεζι,ενω θα προστεθουν αργοτερα κι ενα κοπαδακι corydoras.
Λογικα αμα αλλαζω 30/30 απο δω και περα θα ειμαι εκει που πρεπει;η μηπως να το κανω 40 οσμωση /20 βρυσης;
ευχαριστω!!

kgf12345
04-02-17, 13:40
καλα εκανες και την πηρες,ειναι πολυ χρησιμη κ θα σου λυσει τα χερια.τα ψαρια τα ενδιαφερει η gh.η kh ενδιαφερει εμας γιατι εχει να κανει με το ph.
αν η gh δεν κατεβαινει πολυ αποτομα τοτε καλα εισαι.

τα υπολοιπα θα ερθουν μονα τους εκει που πρεπει με τον καιρο.εσυ βρες ενα ποσοστο μιξης που σου δινει τις τιμες που θες και κανε αυτο καθε βδομαδα.σταθερα.

φτιαχνε τις σκληροτητες στο βαρελι(φανταζομαι εχεις βαρελι) και τα υπολοιπα θα φτιαχτουν μονα τους.

επισης μην ξεχνας να κανεις flush πριν και μετα τη χρηση.ειναι σημαντικο.
καλο θα ειναι να παρεις και ενα tds meter.ειναι πολυ χρησιμο...

Themis_aqua
04-02-17, 14:15
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Ναι εννοειται εχω βαρελι 60 λιτρο.βγαζω πρωτιστως το νερο απ την οσμωση να το χω ετοιμο και την ημερα της αλλαγης το υπολοιπο βρυσης,αντιχλωριο ζεσταμα, λιγο κυκλοφορητης κ μεσα!!
Αν κ δεν τη πηρα με flush kit ναι το κανω το flush βγαζοντας το μειωτηρα..
Με 10 αρα μεμβρανη μου βγαζει περιπου 6.5 λιτρα/ωρα κι ειναι στην αρχη ακομη καλα δεν ειναι;
Ψαχνω να βρω θεση στο μπανιο τωρα να δω που θα τη βαζω μην εχω κ φωνες...😃😃

Στάλθηκε από το LG-D335E μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

KostasGR
04-02-17, 15:20
Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση!
Ναι εννοειται εχω βαρελι 60 λιτρο.βγαζω πρωτιστως το νερο απ την οσμωση να το χω ετοιμο και την ημερα της αλλαγης το υπολοιπο βρυσης,αντιχλωριο ζεσταμα, λιγο κυκλοφορητης κ μεσα!!
Αν κ δεν τη πηρα με flush kit ναι το κανω το flush βγαζοντας το μειωτηρα..
Με 10 αρα μεμβρανη μου βγαζει περιπου 6.5 λιτρα/ωρα κι ειναι στην αρχη ακομη καλα δεν ειναι;
Ψαχνω να βρω θεση στο μπανιο τωρα να δω που θα τη βαζω μην εχω κ φωνες...😃😃

Να παίρνεις νερό από τα προφίλτρα για να μην βάζεις αντιχλώριο

Themis_aqua
04-02-17, 16:38
Να παιρνω νερο απ τα προφιλτρα,γινεται ευκολα αυτο Κωστα;Να κανω μια δικη μου υποθεση...βγαζουμε το σωληνακι που παει στη μεμβρανη και τραβαμε κατευθειαν νερο απ το σωληνακι ετσι το κανεις;

kgf12345
04-02-17, 18:33
ναι ετσι γινεται.
μπορεις αν θες καποια στιγμη να παρεις ενα βανακι για να μη χρειαζεται να βγαζεις σωληνακια καθε φορα.φτηνα ειναι.
το ιδιο και με το flush kit.κοιταξε στη σελιδα της waterwaves,η καντους ενα τηλεφωνο να σου πουν τι χρειαζεσαι να παραγγειλεις.

Themis_aqua
04-02-17, 19:26
Καταννοητο!!
Σκεφτομαι να κρατησω κι αρχειο με τα λιτρα που βγαζω καθε φορα ετσι ωστε να υπολογιζω πιο καλα το θεμα της συντηρησης αλλαγες προφιλτρα κτλ..

kgf12345
04-02-17, 19:39
αν παρεις ενα tds meter θα σε βοηθησει σε αυτο.δεκα ευρω εχει απο ebay.

Themis_aqua
04-02-17, 19:48
Ναι το ειδα ευτυχως δεν ειναι ακριβο..Ευχαριστω!!

Τάκης
04-02-17, 19:56
Το σκέφτομαι και εγω πολύ σοβαρά την Α/Ο αλλά έχω πρόβλημα για το που θα τη βάλω,
που θα βάζω το βαρέλι που θα γεμίζει.
Και το σοβαρότερο πρόβλημα είναι η γκρινια, η παντόφλα, κανα τσόκαρο ή τίποτα άλλο πιο βαρύ :smt075
Μία λύση είναι στη ταράτσα, και να ρίχνω το βρώμικο νερό στα χρυσόψαρα,
μετά όμως πως κατεβάζω το νερό κάτω ;
Πολλά τα προβλήματα :smt017
Για αυτό συνεχίζω με τύρφη :smt102

delta66
05-02-17, 02:12
Μία λύση είναι στη ταράτσα, και να ρίχνω το βρώμικο νερό στα χρυσόψαρα,
μετά όμως πως κατεβάζω το νερό κάτω ;

Γεμιζεις ενα βαρελακι με το νερο που χρειαζεσαι και μετα το κατεβαζεις με αλφαδολαστιχο (που το μαζευεις μετα)

Τάκης
05-02-17, 08:30
Γεμιζεις ενα βαρελακι με το νερο που χρειαζεσαι και μετα το κατεβαζεις με αλφαδολαστιχο (που το μαζευεις μετα)
Ναι Σπύρο, ξέρω,
ένα βαρελάκι ακόμα, ένα αλφαδολάστιχο μακρύ, και ένα κράνος που θα αφήνω τη πόρτα ανοιχτή το καταχείμωνο μέχρι να κατέβει το νερό από τη ταράτσα κάτω ή μεταφορική για να μετακομίσω στο πατρικό μου :smt084

kgf12345
05-02-17, 08:46
για που να βαλεις ΑΟ τακη?στο ενυδρειο κατω?
αφου την κανεις τη δουλεια με τυρφη.μικρο δεν ειναι αυτο?
ποσα λιτρα ειναι?

Τάκης
05-02-17, 09:15
130 λιτρα ειναι Γιώργο,
το σκέφτομαι για καλύτερα και για να μην έχω το βαρελι στο χωλ για 24 ώρες,
αλλλά επίσης θέλω κρυστάλλινο νερό και καθόλου κίτρινο,
αλλά ναι την κάνω τη δουλειά μου με τη τυρφη, προς το παρών.
Επίσης μη κοροϊδευόμαστε , με Α/Ο μπορείς να πετύχεις ποιο σταθερές παράμετρες

kgf12345
05-02-17, 09:18
α ναι σιγουρα.και αν εχεις και το βαρελι εκει μεσα ειναι θεμα.
γιατι δεν τη βαζεις την αο κατω απτο νιπτηρα και να βαζεις ενα σωληνακι κατευθειαν στο ενυδρειο οπως κανω εγω?
δεν ειναι πιο απλο?
εμενα παντως η ΑΟ του γιωργου μου εχει λυσει τα χερια.
ναναι καλα το παιδι,ειναι απιστευτο ποσο με εχει εξυπηρετησει η ΑΟ του.
αλλιως θα ειχα βαρελια εδω μεσα που δεν θα τελειωναν ποτε.

Τάκης
05-02-17, 09:58
Και με τη θερμοκρασία τι θα κάνω βρε Γιώργο ;
Και αν η στάθμη κατέβει 10 εκατοστά , δεν λειτουργεί το φίλτρο και ο θερμαντήρας βγαίνει έξω από το νερό, και απευθείας από την Α/Ο θα θέλει ώρες,
θα παγώσουν τα ψάρια.
Το ζέσταμα στο βαρέλι είναι μονόδρομος.
Η λύση είναι ταράτσα, να μαζεύω μόνο το καθαρό νερό Α/Ο επάνω,
να το κατεβάζω κάτω , να προσθέτω και νερό από τη βρύση,
και ταυτόχρονα ζέσταμα και φίλτρο άνθρακα να καθαρίζει το χλώριο από το νερό της βρύσης.
Και το βαρέλι να γεμίσω που είναι 120 λίτρα, το πολύ να χρειαστώ 60 λίτρα καθαρο από Α/Ο, η Gh εδω είναι 10-12 το πολύ, αν κάνω πρόσμιξη 50/50 είναι στη χειρότερη στο 6,
εκει τα έχω και είναι μια χαρα.
Και στις αλλαγές είμαι κουβαρντάς, είναι τεράστιες, με τη μέθοδο , ταυτόχρονη εισαγωγή/εξαγωγή είναι το ίδιο εύκολο αν θα κάνω 60 λίτρα αλλαγή ή 120,
γίνεται και πιο ήπια και σταδιακή.
Αρα το θέμα είναι να κατεβάσω το καθαρό νερό από τη ταράτσα, ή με αλφαδολάστιχο ή 4-5-6 10λιτρα.
Κάτσε να πέσει καμια Α/Ο στα χέρια μου και θα έχετε νέα μου :)
Μπας και σταματήσω το βαρελι να είναι εκει μπροστά από Πέμπτη απόγευμα μέχρι Παρασκευή απόγευμα.
Στο θέμα όμως θεωρώ πως η Α/Ο είναι καλύτερη από τη τύρφη και πιο σταθερή.
Και η Α/Ο είναι θέμα οργάνωσης να τη στήσεις και αρχικού κόστους,
θέμα κόστους της τύρφης δεν τίθεται, γιατί ως γνωστόν είμαι "τσιπης" και βάζω τύρφη κηπουρικής :p

kgf12345
05-02-17, 10:08
τακη εγω δεν εχω τετοιο θεμα με τη θερμοκρασια.κανω 200-250 λιτρα αλλαγη σε 3-3.30 ωρες απευθειας απτην ΑΟ, και η θερμοκρασια πεφτει μεχρι 2 βαθμους το πολυ και μονο στα πολυ χοντρα κρυα.
συνηθως ειναι ενας βαθμος η διαφορα.
οι θερμαντηρες τι να παθουν?αν δεν ξενερισουν κατω απτο σημειο που ξεκιναει η αντισταση δεν εχουν θεμα.
δεκα εκατοστα εξατμιση ποτε θα την εχεις?
στη σαχαρα θα το στησεις?:D
οτι σε βολευει εσενα βεβαια περισσοτερο,αλλα εμενα μου φαινεται πιο απλο ετσι.

το μονο κακο ειναι πως δεν εχω νερο ετοιμο για την περιπτωση εκτακτης αναγκης, αν πρεπει να γινει πολυ γρηγορη αλλαγη.
αλλα αυτο λυνεται με ενα βαρελι καπου εξω η στο παταρι γεματο με ΑΟ, και καποια στιγμη θα το κανω μαλον.

Τάκης
05-02-17, 10:32
απο την εξάτμιση δεν πέφτει τόσο χαμηλά η σταθμη,
στην αλλαγή όμως κλείνω θερμαντηρα γιατι βγαινει εξω η αντισταση.
Αρα αλλαγή με κρύο νερό και θερμαντήρα κλειστό δεν γίνεται.
Επίσης αυτό με απλή Α/Ο δεν γίνεται, μη κοιτας η δικιά σου που βγάζει πολλά λίτρα την ώρα, σε μία ώρα που κάνω εγω αλλαγή δεν γίνεται

Themis_aqua
05-02-17, 11:08
Τακη αυτο που λες με το βαρελι μεσα στο σπιτι ενα 24ωρο ειναι οντως τεραστιο θεμα..Μπορεις να εχεις την οσμωση στην ταρατσα,μαζευεις εκει τα λιτρα που θες(που δεν θα ναι πανω απο 25-30) και την ημερα της αλλαγης τα κατεβαζεις κατω,κανεις την αναμιξη στο μεγαλο βαρελι με βρυσης το περνας κανα 2-3 ωρες απο ανθρακα για να μη βαλεις αντιχλωριο κ κανεις την αλλαγη.Θα το εκτιμησει κι η γυναικα:D
Εσυ που χεις κι ενα σωρο αυτοματοποιημενα συστηματα πανω κι αρκετες γλαστρες,το βρωμικο νερο της οσμωσης δε χρειαζεται να το πετας,το χρησιμοποιεις αναλογα..
Εγω τωρα για αρχη εχω την οσμωση και το βαρελι μεσα στη μπανιερα,εκει γεμιζω,το καλοκαιρι στη βεραντα.

Τάκης
05-02-17, 13:39
Κάτι τέτοιο σκέπτομαι Θέμη :)

delta66
05-02-17, 15:04
Για απευθειας αλλαγη ....
Αν ειναι eheim ο θερμαντηρας, το μονο που χρειαζεται ειναι να βρισκεται το μερος που φαινεται το ελατηριο μεσα στο νερο.
Εγω πχ δεν βγαζω ποτε το θερμαντηρα και κανω 50% αλλαγη. Αυτο γινεται χρονια τωρα και δεν εχει σπασει θερμαντηρας. (Πολλες φορες εχω κανει και μεγαλυτερη απο 50% και εχω αφησει εκτεθιμενο και μερος του θερμαντηρα με το ελατηριο εξω απο το νερο, αλλα δεν το συνιστω ανεπιφυλακτα)
Τα λιτρα σου ειναι λιγα (για το μικρο με τα τετρας υποθετω θελεις την ΑΟ) και μια μικρη ΑΟ 50αρα ειναι μαλλον καταλληλη για την αλλαγη απευθειας.
Γιατι σκεψου επισης οτι δεν θα κανεις αλλαγη με 100% ΑΟ.
50%-50% περιπου ειναι ΟΚ. Θα μπαινει δλδ μαζι της ΑΟ και νερο απο τα προφιλτρα.
Οποτε χρειαζεται μια βαλβιδα ρυθμισης της μιξης του νερου που θα βγαινει απο την ΑΟ και του νερου που θα βγαινει απο τα προφιλτρα οπου θα τοποθετηθει "κλεφτης".

Themis_aqua
05-02-17, 22:05
Αυτο με τον κλεφτη δε μπορω να το καταλαβω πως δουλευει...Εννοειτε την ωρα που βρισκεται η οσμωση σε λειτουργια εμεις ταυτοχρονα με βανακι-ταφ τραβαμε νερο πριν παει στη μεμβρανη;μα μετα δε θα χει πιεση το νερο που περναει απ τη μεμβρανη κ πως θα βγαζει καθαρο ;
Κατι μου διαφευγει εδω....

kgf12345
06-02-17, 01:16
η θα τραβας απτα προφιλτρα η απτη μεμβρανη(που εχει περασει και απτα προφιλτρα).οχι ταυτοχρονα;)

delta66
06-02-17, 03:13
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=929121#post929121

Themis_aqua
06-02-17, 12:23
Ευχαριστω!

χρηστος33
06-02-17, 23:58
παιδια για να μην ανοιγω αλλο θεμα γραφω εδω, θελω να παρω μια οσμωση αλλα δεν ξερω πια πρεπει να παρω. μπορειτε να με βοηθησετε.
λοιπον θελω να κανω μια εβδομαδιαια αλλαγη 30 λιτρα καθαρο και 90 βρωμικο.
τα 90 λιτρα βρωμικο θελω να τα χρησιμοποιω για την αλλαγη σε ενυδρειο με Μalawi και τα 30 λιτρα θα τα αναμειγνοιω με νερο βρυσης (περιπου + 20 λιτρα, αλλα θα το δω στην πορεια αυτο) και θα τα χρησιμοποιω για την αλλαγη σε ενυδρειο με γαριδες.
Η πιο οικονομικη που εχω βρει στο γερμανικο ebay (μιας που μενω και γερμανια) ειναι μια απλη με τρια φιλτρα και με μεμβρανη 75 GPD
ειναι αυτη http://www.ebay.de/itm/AQUARIUM-SYSTEM-UMKEHROSMOSE-ANLAGE-MOBILER-WASSERFILTER-OSMOSE-MEMBRANE-75-GPD-/262837484382?hash=item3d3255bb5e:g:4E0AAOSw3ihXTHz 1
κανει αυτη η μηπως πρεπει να δωσω κατι παραπανω και να παρω μια αλλη.

tsala
07-02-17, 05:20
ελα ρε, φθηνοι οι γερμανοι..
μια χαρα κανει;)

rottbea
07-02-17, 13:58
Μεταφορικα δεν εχει?Γιατι αν ναι τοσο βρισκεις και εδω.

χρηστος33
07-02-17, 18:00
Μεταφορικα δεν εχει?Γιατι αν ναι τοσο βρισκεις και εδω.

δυστυχως γερμανια μενω τα τελευταια 4 χρονια :(

rottbea
07-02-17, 18:44
Παρτη τοτε αφοβα!!

Themis_aqua
12-02-17, 12:34
Χθες εκανα την 4η αλλαγη νερου 50-50 οσμωση-βρυσης.
Το ph ειναι κολλημενο στο 7..Εκει ηταν και πριν ξεκινησω τις αλλαγες με οσμωση,επεφτε απ το 8 στο 7 μονο κ μονο με το co2 που το χω 24/7..
Πεφτει σταδιακα το ph αργει δηλαδη;:smt120:smt120
το kh ειναι τωρα στο 5 και το gh στο 8.
Δεν πρεπει το ph να πεσει τουλαχιστον στο 6,5;:rolleyes:

rottbea
12-02-17, 12:42
Θεμη σιγα σιγα!
Βαλε στην επομενη αλλαγη 70 οσμωση 30 βρυση και μετρα.

kgf12345
12-02-17, 12:45
στα ειπα ηδη αλλα μαλον δεν προσεξες οσο επρεπε.

καλα εκανες και την πηρες,ειναι πολυ χρησιμη κ θα σου λυσει τα χερια.τα ψαρια τα ενδιαφερει η gh.η kh ενδιαφερει εμας γιατι εχει να κανει με το ph.
αν η gh δεν κατεβαινει πολυ αποτομα τοτε καλα εισαι.

τα υπολοιπα θα ερθουν μονα τους εκει που πρεπει με τον καιρο.εσυ βρες ενα ποσοστο μιξης που σου δινει τις τιμες που θες και κανε αυτο καθε βδομαδα.σταθερα.

φτιαχνε τις σκληροτητες στο βαρελι(φανταζομαι εχεις βαρελι) και τα υπολοιπα θα φτιαχτουν μονα τους.

επισης μην ξεχνας να κανεις flush πριν και μετα τη χρηση.ειναι σημαντικο.
καλο θα ειναι να παρεις και ενα tds meter.ειναι πολυ χρησιμο...

διαβασε το προφιλ των ψαριων σου,βρες τη μεση τιμη σκληροτητας που θελουν διαβαζοντας,φτιαχνε τη στο βαρελι και βαζε το νερο στο ενυδρειο.

μην ασχολεισαι με το πεχα.θα φτασει μονο του εκει που πρεπει με τον καιρο,και μπορει να κανει και 3 μηνες.
μην σε απασχολει γιατι ετσι κιαλλιως δεν θελουν αποτομες αλλαγες στις παραμετρους τα ψαρια.

το πεχα επηρεαζεται απο παρα πολλα πραγματα και ειδικα απτο ποσο ωριμο ειναι το ενυδρειο και τι πηγες οξεων υπαρχουν σε αυτο.

Themis_aqua
12-02-17, 13:15
Ευχαριστω πολυ παιδια με καλυψατε!!
Η αληθεια ειναι οτι εγω δεν μετρουσα τις τιμες στο βαρελι μεχρι τωρα,εφ εξης ετσι θα το κανω!!
Γιωργο ησουν κατατοπιστικοτατος να σαι καλα:p

Να πω κατι αλλο,εσεις πως υπολογιζετε την ακριβη ποσοτητα που θελουμε να παρουμε απ την οσμωση;
Εμενα ας πουμε μου βγαζει αυτη τη στιγμη ~7,080λτ/ωρα.οποτε λεω την αφηνω 4,5 ωρες ανοιχτη,(βαζω υπενθυμιση στο κινητο) και μου δινει ετσι 31 λιτρα..
Αλλα σκεφτομαι, καλο ειναι να σημαδεψω και το βαρελι για σιγουρια..

kgf12345
12-02-17, 13:26
μπορεις να σημαδεψεις το βαρελι αν θες να σιγουρευτεις για την ποσοτητα,αλλα αυτο δεν σημαινει απαραιτητα πως οι τιμες που θα παιρνεις θα ειναι ιδιες.

η ΑΟ δεν τα αφαιρει ολα απτο νερο της βρυσης.
αφαιρει ενα μεγαλο ποσοστο συνηθως απο 95% και πανω,αλλα το τελικο αποτελεσμα εξαρταται απτο τι νερο εχεις στη βρυση.
αυτο μπορει να παιζει κατα τη διαρκεια του χρονου,την παλαιοτητα του δικτυου,την παλαιοτητα των προφιλτρων και τη μεμβρανης,τη συντηρηση που γινεται σε αυτα(flush κλπ) και ουτω καθεξης.

ο πιο ασφαλης τροπος για να παιρνεις τις τιμες που θες,να κανεις τη σωστη μιξη με βρυση, αλλα και να τσεκαρεις την κατασταση της ΑΟ ειναι το Tds meter.

Τάκης
12-02-17, 13:49
Θέμη, σημαδευεις το βαρέλι,
βάζεις ενα φλοτερ και μια βαλβίδα shut off
και έχεις το κεφάλι σου ήσυχο :)
https://www.google.gr/search?q=shut+off+valve+ro+system&newwindow=1&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjI0tTZvYrSAhUBGBQKHW-NCVQQ_AUICCgB&biw=1280&bih=647#imgrc=_

Themis_aqua
12-01-18, 22:48
Παιδια η οσμωση δουλευει κοντα ενα χρονο τωρα, μηπως προληπτικα να αλλαξω προφιλτρα ή να τα αφησω ακομη τι λετε;;
Ακομη μου βγαζει tds 001:p

delta66
12-01-18, 22:53
Παιδια η οσμωση δουλευει κοντα ενα χρονο τωρα, μηπως προληπτικα να αλλαξω προφιλτρα ή να τα αφησω ακομη τι λετε;;
Ακομη μου βγαζει tds 001:p
Η μετρηση TDS ειναι ενδειξη καλης λειτουργιας της μεμβρανης, οχι των προφιλτρων.
Για τα προφιλτρα πρεπει να υπολογισεις τα συνολικα (βρωμικα και καθαρα) λιτρα που περασανε απο το φιλτρο.
Πχ αν ειναι compact 2.5 ιντσων παχους προφιλτρα ειναι για 8-9.000 λιτρα, ενω αν ειναι compact 2 ιντσων, ειναι για 4-5000 λιτρα.
Αν δεν μπορεις να υπολογισεις, αλλαζε τα καθε 6 μηνες κι ας ειναι και καινουρια ακομα.
Αν δεν αλλαχτουν εγκαιρα, περναει χλωριο στη μεμβρανη και την καταστρεφει, σταδιακα μεν συντομα δε.

voas
12-01-18, 22:57
Θεμη καλησπέρα...

Καλό ειναι ανα 6 μήνες να αλλάζεις τα προφιλτρα, της όσμωσης και ανα δυο χρόνια την μεμβράνη....

Βέβαια ολα ειναι σχετικά, με βάση την περιοχή και το δίκτυο, λέγοντας πάντα το μ.ο....

Τωρα μου κανει εντύπωση η ένδειξη που πέρνεις στο dts...

Το εχεις καλυμπραρει, ποσα λίτρα δουλεύεις εβδομαδιαία;

Καλη συνεχεια φιλαράκι..

Themis_aqua
12-01-18, 23:13
Η μετρηση TDS ειναι ενδειξη καλης λειτουργιας της μεμβρανης, οχι των προφιλτρων.
Για τα προφιλτρα πρεπει να υπολογισεις τα συνολικα (βρωμικα και καθαρα) λιτρα που περασανε απο το φιλτρο.
Πχ αν ειναι compact 2.5 ιντσων παχους προφιλτρα ειναι για 8-9.000 λιτρα, ενω αν ειναι compact 2 ιντσων, ειναι για 4-5000 λιτρα.
Αν δεν μπορεις να υπολογισεις, αλλαζε τα καθε 6 μηνες κι ας ειναι και καινουρια ακομα.
Αν δεν αλλαχτουν εγκαιρα, περναει χλωριο στη μεμβρανη και την καταστρεφει, σταδιακα μεν συντομα δε.

Delta δεν ξερω με σιγουρια αν ειναι 2,0 ή 2,5 ιντσων,παντως η οσμωση ειναι αυτη με 75αρα μεμβρανη http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30174
Μηπως τα προφιλτρα ειναι 2,00 ιντσες;:rolleyes:
Εχω βγαλει περιπου 6.500 λιτρα παντως καθαρο+βρωμικο..
Θεμη καλησπέρα...

Καλό ειναι ανα 6 μήνες να αλλάζεις τα προφιλτρα, της όσμωσης και ανα δυο χρόνια την μεμβράνη....

Βέβαια ολα ειναι σχετικά, με βάση την περιοχή και το δίκτυο, λέγοντας πάντα το μ.ο....

Τωρα μου κανει εντύπωση η ένδειξη που πέρνεις στο dts...

Το εχεις καλυμπραρει, ποσα λίτρα δουλεύεις εβδομαδιαία;

Καλη συνεχεια φιλαράκι..

Γεια σου Νικο!
Πιστευω το tds δουλευει σωστα,αν και δεν το χω καλιμπραρει γιατι μου δινει ιδιες τιμες δικτυου που μου δινε στην αρχη δηλαδη 150 κι αυτο δεν αλλαζει ετσι δεν ειναι;οποτε γιατι να μην ειναι σωστη το 001 της οσμωσης;
Εβδομαδιαια δουλευω κατα μεσο ορο 45-50 λιτρα καθαρο!

voas
12-01-18, 23:16
Delta δεν ξερω με σιγουρια αν ειναι 2,0 ή 2,5 ιντσων,παντως η οσμωση ειναι αυτη με 75αρα μεμβρανη http://waterwaves.gr/index.php?dispatch=products.view&product_id=30174

Γεια σου Νικο!
Πιστευω το tds δουλευει σωστα,αν και δεν το χω καλιμπραρει γιατι μου δινει ιδιες τιμες δικτυου που μου δινε στην αρχη δηλαδη 150 κι αυτο δεν αλλαζει ετσι δεν ειναι;οποτε γιατι να μην ειναι σωστη το 001 της οσμωσης;
Εβδομαδιαια δουλευω κατα μεσο ορο 45-50 λιτρα καθαρο!

οκ, σούπερ τότε .....

καλή συνέχεια!

Themis_aqua
12-01-18, 23:17
σορυ παιδια ξεχασα να αναφερω φλασαρισμα γινεται παντα καθε φορα που τη δουλευω!!

delta66
13-01-18, 01:06

2 γραφει στο σαιτ.
Οποτε εχεις αργησει πολυ να αλλαξεις.

Themis_aqua
13-01-18, 08:45
Ευχαριστω, τα αλλαζω λοιπον!!

Themis_aqua
26-12-18, 18:52
Χρονια πολλα σε ολους με υγεια!!
Η μεμβρανη μου κλεινει 2 χρονια,μου δινει ακομη tds 1-2 (μετρημενο βεβαια με ενα κινεζικο) αλλα ποση αποκλιση να χει..
Κανονικα θελει αλλαγη αμμεσα;

Γιώργος Κ
26-12-18, 21:02
Δε χρειαζεται να την αλλαξεις ... Αρκει να αλλαζεις τα προφιλτρα τακτικα και να κανεις καλο flush ... Ετσι θα "ζησει" για μπορει και παραπανω απο 10 χρονια (!!!) τις δικες μου τις αλλαξα προσφατα μετα απο μια 10 ετια και δεν ηταν και αναγκαιο!!

Themis_aqua
26-12-18, 22:57
Δε χρειαζεται να την αλλαξεις ... Αρκει να αλλαζεις τα προφιλτρα τακτικα και να κανεις καλο flush ... Ετσι θα "ζησει" για μπορει και παραπανω απο 10 χρονια (!!!) τις δικες μου τις αλλαξα προσφατα μετα απο μια 10 ετια και δεν ηταν και αναγκαιο!!

Γιωργο σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση,δεν το ξερα πως μπορει να κρατησει τοσο!!Ναι, flush κανω παντα σε καθε αλλαγη νερου πριν και μετα...τα προφιλτρα ομως πρεπει να τα χω σιγουρα κανα 8μηνο απ την τελευταια φορα που τα αλλαξα..δυστυχως δεν κρατησα ημερομηνια..
κατι αλλο..αυτη τη στιγμη εχω εξωτερικη θερμοκρασια 4 βαθμοι,παιζει να παθει ζημια αν κανει παγωνια;

tsala
26-12-18, 23:57
Καλό είναι να μην την αφήνεις έξω τον χειμώνα , γιατί μπορεί να παγώσει το νερό και να έχεις θέμα(όχι μόνο στην μεμβράνη,αλλά και στα προφιλτρα ή στις θήκες τους).
Τα περισσότερα προφιλτρα θέλουν αλλαγή συνήθως κάθε 6μηνο.

Themis_aqua
27-12-18, 11:08
Eυχαριστω παιδια!!

Στάλθηκε από το SM-J730F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Themis_aqua
13-06-19, 13:58
Καλησπερα σε ολους!
Παρατηρω στην οσμωση με 75αρα μεμβρανη να χει πεσει πολυ η ποσοτητα καθαρου νερου που βγαζει και μιλαω για τωρα κυριως που ναι καλοκαιρι μου δινει περιπου 6,5 λιτρα/ωρα..εγω θυμαμαι περισυ μου δινε τουλαχιστον 9-10 λιτρα την ωρα..σε τι να οφειλεται; τα προφιλτρα ειναι εδω και 4 μηνες αλλαγμενα..την εχω τωρα 2,5 χρονια

Γιώργος Κ
13-06-19, 22:43
To tds στο "καθαρο" νερο ειναι το ιδιο τοτε και τωρα?

Themis_aqua
14-06-19, 22:41
To tds στο "καθαρο" νερο ειναι το ιδιο τοτε και τωρα?

Οχι δεν ειναι ακριβως οπως ηταν..δηλαδη στο 1.τωρα μου δειχνει 6-7 tds..Γιωργο λες να θελει αλλαγη;
Πριν λιγο τη μετρησα παλι 5,7 λτ/ωρα...:(
Ισως πρεπει να αναφερω πως τα προφιλτρα δεν τα αλλαζω ακριβως στην ωρα τους, τα χω αφησει και 9 μηνες νομιζω.

Γιώργος Κ
14-06-19, 23:23
Η βρύση ποσό tds εχει?

Δεν ειναι καλο σημαδι που απο 1 πήγε 6!

Η εχει αρχισει και χαλαει η μεμβρανη η (εμενα μου ετυχε) το κανιστρο της μεμβρανης να εχει χαλασει και να ειναι μια χαρα η μεμβρανη και να υπολειτουργει λογω λαθος πιεσης ...

Themis_aqua
14-06-19, 23:39
Η βρύση ποσό tds εχει?

Δεν ειναι καλο σημαδι που απο 1 πήγε 6!

Η εχει αρχισει και χαλαει η μεμβρανη η (εμενα μου ετυχε) το κανιστρο της μεμβρανης να εχει χαλασει και να ειναι μια χαρα η μεμβρανη και να υπολειτουργει λογω λαθος πιεσης ...

Η βρυση μου δειχνει 157 tds..Διορθωνεται αυτο με το κανιστρο αν την ανοιξω ή θα τη χαλασω;Εντωμεταξυ κανει κατι διακοπες περιεργες σα να πεφτει η πιεση και να ξαναρχεται..

Γιώργος Κ
14-06-19, 23:42
Δεν εχει προβλημα η μεμβρανη αν την βγαλεις και τη βαλεις σε αλλο κανιστρο ... Μπορει να ειναι και αυτο γιατι και εγω νομιζα πως τα εχει παιξει η μεμβρανη αλλα τελικα ειχε σπασει εσωτερικα απο τη πιεση του νερου το κανιστρο της και εβγαζε μεγαλυτερο tds ...

Themis_aqua
14-06-19, 23:44
Δεν εχει προβλημα η μεμβρανη αν την βγαλεις και τη βαλεις σε αλλο κανιστρο ... Μπορει να ειναι και αυτο γιατι και εγω νομιζα πως τα εχει παιξει η μεμβρανη αλλα τελικα ειχε σπασει εσωτερικα απο τη πιεση του νερου το κανιστρο της και εβγαζε μεγαλυτερο tds ...

Σ ευχαριστω θα το κοιταξω;)

Γιώργος Κ
14-06-19, 23:45
Δεν φαινοταν πουθενα σπασμενο ... πηρα καινουργια μεμβρανη και την εβαλα στο κανιστρο το ιδιο και ακομα και η καινουργια δε λειτουργουσε σωστα!! την εστειλα στη waterwaves και το βρηκαν το προβλημα εκει μετα απο δοκιμες ... Στην ουσια αδικα αλλαξα μεμβρανη ...

tsala
17-06-19, 21:07
Κι εμένα αργεί όσο περνάει ο καιρός...το θεωρώ φυσιολογικό όμως.. θα "μπουκωνει" κι αυτή με τον καιρό.
Το tds είναι φυσικό να ανεβαίνει όσο περνάει ο καιρός..
Το 6-7 είναι οκ για το tds της βρύσης σου..
Θεωρητικά έως το 15 είσαι καλά, από κει και πάνω κοιτάς για αλλαγή.

Βασικά και φρέσκια αργεί πολύ και μου έχει σπάσει τα νευρα:D
100αρα έχω εγώ..

Κοιταζω κάτι 400αρες με 25-30 ευρώ από ebay , αν δεν αλλάξω α/ο , θα αλλάξω ψάρια:D