Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Νέο ενυδρείο ??? Μπορεί.... Υπόθεση Εργασίας !!!

Λάμπρος.Τ
26-11-16, 20:13
Καλησπέρα σας,

Έκανα μια πολύ "πονηρή" σκέψη είναι αλήθεια, για το πως θα καταφέρω να βάλω, ένα μεγαλύτερο ενυδρείο από αυτό που έχω (Rehau 300lt).

Επειδή λοιπόν θέλω να είμαι προετοιμασμένος απόλυτα θα ήθελα να ρωτήσω την γνώμη σας.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι υπάρχει το σωστό "Timing" και μπορώ να αλλάξω το ενυδρείο που ήδη έχω με κάποιο μεγαλύτερο (όχι πολύ μεγαλύτερο δυστυχώς...τουλάχιστον όχι ακόμη).

Σκέφτομαι λοιπόν μια αναβάθμιση από το 1,20 σε 1,50 μήκος και 100 λίτρα παραπάνω (από 300 σε 400λτ).

Οι σκέψεις που με απασχολούν έχουν να κάνουν:

1ον. Με την μάρκα (Rehau ή Anubias). Έχω Rehau και είμαι πολύ ευχαριστημένος. όμως το Anubias είναι ποιό φθηνό μαζι με την βάση του.

2ον. Η βάση και των 2 αξίζει ? ή να παραγγείλω μια βάση με κοιλοδοκό και ντυμένη ? Το ρωτάω όχι για το παρόν αλλά περισσότερο για την αντοχή στον χρόνο με τόσο βάρος.

3ον. Έχουμε κάποιον που κατασκευάζει βάσεις ενυδρείων με κοιλοδοκό, έτοιμες ? (με πορτάκια, ντουλαπάκια, κτλ ...) Ξέρουμε κόστος στο περίπου ?

Κάθε πρόταση δεκτη....

tsala
26-11-16, 20:28
Ρε συ Λαμπρο, αξιζει?
να πας απο 300 σε 400? και να πας απο 1.20 σε 1.50?
καντο βρε αδερφε 1.80 τουλαχιστον!:D
Ξερω οτι δεν ειναι στο χερι σου.. αλλα λεω..

Τι θα κερδισεις απο τα 300 στα 400?
θα βαλεις λιγα παραπανω ψαρια?

αξιζει το ολο εγχειρημα?

Κλεόβουλος
26-11-16, 20:29
Λάμπρο καλή επιτυχία! :)
Δεν ξέρω για την αντοχή των εταιρικών βάσεων.
Ρώτα όμως και τα παιδιά που είναι και χομπίστες
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=78807
http://www.aquatek.gr/vb/member.php?u=3596
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=83226

alexis cosmo
26-11-16, 20:31
Αντε Λαμπρο μην το σκεφτεσαι ξεκινα το.
1,5 μηκος ειναι πολυ καλη φαση.
Εισαι Αθηνα αν ησουν θεσσαλονικη θα σου ελεγα μερικα μαγαζια.
Θα σου πουν τα παιδια απο Αθηνα αν και μολις το δει ο Τακης θα σου δωσει καμποσες λυσεις. Και οι περισσοτερες DIY

Lth1
26-11-16, 20:40
Καλησπέρα σας,

Οι σκέψεις που με απασχολούν έχουν να κάνουν:

1ον. Με την μάρκα (Rehau ή Anubias). Έχω Rehau και είμαι πολύ ευχαριστημένος. όμως το Anubias είναι ποιό φθηνό μαζι με την βάση του.
Εχω ακουσει καλα λογια και για τα Anubias αλλα και κακα...

2ον. Η βάση και των 2 αξίζει ? ή να παραγγείλω μια βάση με κοιλοδοκό και ντυμένη ? Το ρωτάω όχι για το παρόν αλλά περισσότερο για την αντοχή στον χρόνο με τόσο βάρος.
Για αυτο το βαρος μαζι με πετρες που θελεις εσυ λαμπρο καλυτερο κοιλοδοκο
3ον. Έχουμε κάποιον που κατασκευάζει βάσεις ενυδρείων με κοιλοδοκό, έτοιμες ? (με πορτάκια, ντουλαπάκια, κτλ ...) Ξέρουμε κόστος στο περίπου ?
δεν εχω απο αυτο γνωστο δυστυχως...(μονος μου τα φτιαχνω..)
Κάθε πρόταση δεκτη....

τα παραπανω λαμπρο

Λάμπρος.Τ
26-11-16, 20:42
Ρε συ Λαμπρο, αξιζει?
να πας απο 300 σε 400? και να πας απο 1.20 σε 1.50?
καντο βρε αδερφε 1.80 τουλαχιστον!:D
Ξερω οτι δεν ειναι στο χερι σου.. αλλα λεω..

Τι θα κερδισεις απο τα 300 στα 400?
θα βαλεις λιγα παραπανω ψαρια?

αξιζει το ολο εγχειρημα?

Συμφωνώ μαζί σου !!! (όσο δεν φαντάζεσαι)
Και ο τρόπος που σκέφτηκα να το περάσω θα μπορούσε να με βοηθήσει να περάσω και το 1,80.

Αλλά με φοβίζει το βάρος. Δεν ξέρω αν θα αντέξει η πλάκα.

tsala
26-11-16, 20:51
στο 1.80 μοιραζεται το βαρος σε σχεδον 2 τετραγωνικα.
προσωπικα πιστευω πως δεν θα εχεις προβλημα.
ρωτα ομως και κανεναν π. μηχανικο να σε ενημερωσει.

Τάκης
26-11-16, 21:00
Ξερω πως δεν υπάρχει χρόνος για DIY λύσεις για τον Λάμπρο,
σιδερά μπορώ να σου βρω Λάμπρο,
για επιπλοποιό δεν ξέρω,
σκέφτομαι κάποιον αλλά δεν έχω πολλά πολλά μαζί του

Κωστας Malawi
26-11-16, 21:10
μια χαρα αντεχει ρε Λαμπρο η πλακα το 180...το θεμα ειναι τι σου αρεσει εσενα.εγω εχω το ανουμπιας και μια χαρα ειναι η βαση.επειδη ομως τα εχω περασει θα σου ελεγα αν ειναι να κανεις κινηση κανε μονο για το 180.δεν αξιζει η διαδικασια για το 150.καλυτερα μεινε με αυτο που εχεις.

Λάμπρος.Τ
26-11-16, 21:12
Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας (μέχρι τώρα, ελπίζω να μας πει και κάποιος κάποια σύγκριση μεταξύ Rehau και Anubias).

Επίσης να ευχαριστήσω το GAB για το "δώρο" της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, το οποίο σας το λέω "προκαταβολικά" το κέρδισα Εγώ. !!! ;)

Όντως, χρόνος για αυτή την αλλαγή δεν θα υπάρχει. Θα γίνει μπαμ μπαμ...

Το έγκλημα θα είναι μελετημένο ως την τελευταία λεπτομέρεια !!! :p

Μόνο ρε σεις, μην αρχίσουν όλοι το ίδιο παραμύθι.....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

tsoui
26-11-16, 21:14
Παντα τυχερος Λαμπρο :grin::smt005

DEXFISH
26-11-16, 21:29
Κι όμως αξίζει... Εγώ έδωσα 10εκ. ύψος και μήκος και είδα διαφορά. Με +30 σίγουρα λέει

Λάμπρος.Τ
26-11-16, 22:17
μια χαρα αντεχει ρε Λαμπρο η πλακα το 180...το θεμα ειναι τι σου αρεσει εσενα.εγω εχω το ανουμπιας και μια χαρα ειναι η βαση.επειδη ομως τα εχω περασει θα σου ελεγα αν ειναι να κανεις κινηση κανε μονο για το 180.δεν αξιζει η διαδικασια για το 150.καλυτερα μεινε με αυτο που εχεις.

Βρε Κώστα, δεν το ξέρω αυτό. Για αυτό φοβάμαι....!!!
Το 1.80 θα φτάσει με τις πέτρες άμμο κτλ.. στον 1 τόνο περίπου.
Δεν το λες και λίγο έτσι εύκολα

Για τα ενυδρεία ρωτάω γιατί ναι μεν το Anubias είναι πιο φθηνό αλλά έχω διαβάσει κάποια περιστατικά που ξεκόλαγαν τζαμια, διαροές, κτλ...
επίσης για το Rehau (χωρίς να ξέρω αν όντως είναι καλύτερο) δεν έχω διαβάσει κάτι ανάλογο.

Κωστας Malawi
26-11-16, 22:30
βρε βαλτο σου λεω.θα το μετανιωνεις μια ζωη μετα!και πετρες θα βαλεις δυο μεγαλες σαν πλακες και αναμεσα τους μερικες μικρες και τελος..1 τονος δεν ειναι τιποτα για την πλακα σε 2 μετρα μηκος.εκτος κι αν το σπιτι σου ειναι σαπιο:smt005

tsala
26-11-16, 22:48
Συμφωνω με τον Κωστα, εκτος αν το σπιτι ειναι πολυ παλιο.

tsantos
27-11-16, 02:05
Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις σας (μέχρι τώρα, ελπίζω να μας πει και κάποιος κάποια σύγκριση μεταξύ Rehau και Anubias).

Επίσης να ευχαριστήσω το GAB για το "δώρο" της πρωτοχρονιάτικης πίτας του, το οποίο σας το λέω "προκαταβολικά" το κέρδισα Εγώ. !!! ;)

Όντως, χρόνος για αυτή την αλλαγή δεν θα υπάρχει. Θα γίνει μπαμ μπαμ...

Το έγκλημα θα είναι μελετημένο ως την τελευταία λεπτομέρεια !!! :p

Μόνο ρε σεις, μην αρχίσουν όλοι το ίδιο παραμύθι.....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Εισαι μεγαλος.................πολυ μεγαλος,τεραστιος!!!:D:D:D
Δεν μπορω να σε βοηθησω αδελφε γιατι δεν εχω αγορασει ποτε ενυδρειο ετοιμο και δεν ξερω τι παιζει,αν απο 1.20 πας στο 1.50 δεν αξιζει και τοσο,αλλα αν πας στο 1.80 δεν το συζηταμε,με 1000!!!:smt041

alphonse
27-11-16, 13:44
1.80 .- :D

Diskus fan
27-11-16, 19:11
Συμφωνώ μαζί σου !!! (όσο δεν φαντάζεσαι)
Και ο τρόπος που σκέφτηκα να το περάσω θα μπορούσε να με βοηθήσει να περάσω και το 1,80.

Αλλά με φοβίζει το βάρος. Δεν ξέρω αν θα αντέξει η πλάκα.

Και τα σπίτια που φιλοξενούν 2μετρα και βάλε ενυδρεία... πόσο διαφορετική πλάκα, από την δική σου έχουν; :rolleyes:

Λάμπρος.Τ
27-11-16, 20:25
Και τα σπίτια που φιλοξενούν 2μετρα και βάλε ενυδρεία... πόσο διαφορετική πλάκα, από την δική σου έχουν; :rolleyes:

Νίκο αλήθεια δεν ξέρω ρε συ. Το έχω σκεφτεί 1000 φορές, αλλά και πάλι λέω, λες να είμαι εγώ ο τυχερούλης ???

Μακάρι να μιλήσω με κάποιον μηχανικό και να μου πει φίλε βάλε άφοβα το 1.80.
Δεν το συζητάω κάν !!! Μετά θα γίνει το έγκλημα του αιώνα !!!

Lth1
27-11-16, 20:59
Λαμπρο τι οροφο θελεις να μπει???δοκαρια κοντα??σημειο κοντα στον τοιχο ετσι???

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

ΔημήτρηςΤ
27-11-16, 21:58
1.80 δαγκωτό!!!

Κωστας Malawi
27-11-16, 22:03
Λαμπρο ο λαος ψηφισε!αρα ξερεις τι πρεπει να κανεις...;)

egeorgiou
27-11-16, 23:51
Νίκο αλήθεια δεν ξέρω ρε συ. Το έχω σκεφτεί 1000 φορές, αλλά και πάλι λέω, λες να είμαι εγώ ο τυχερούλης ???

Μακάρι να μιλήσω με κάποιον μηχανικό και να μου πει φίλε βάλε άφοβα το 1.80.
Δεν το συζητάω κάν !!! Μετά θα γίνει το έγκλημα του αιώνα !!!

Τι έτος έχει βγει η άδεια για την οικοδομή;
Αν είναι μετά το 1985 μη ρωτήσεις τίποτα. Μπορείς.

Λάμπρος.Τ
28-11-16, 12:00
Λοιπόν η οικοδομή φτιάχτηκε το 1989.
Το πως είναι μέσα η διαρύθμιση και το που το έχω τώρα το ενυδρείο (στο ίδιο σημείο θα μπει και το νέο πρώτα ο θεός) φαίνεται στο σχέδιο.
Εχω σημειώσει το που έχει κολώνα και δοκάρι.
Μέχρι να βρω κάποιο μηχανικό αν κάποιος από έδω γνωρίζει σχετικά ας μου γράψει εδώ ή ας μου στείλει PM.

έστειλα και στα παιδιά που κατασκευάζουν βάσεις και περιμένω να μου δώσουν προσφορές.
Για να δούμε τι θα γίνει.........

tsantos
28-11-16, 12:08
Μια χαρα εισαι εκει αν καταλαβα καλα παει σε εξωτερικο τοιχο και εχει και το σιδερωμα του μπαλκονιου!δεν καταλαβαινει τιποτα αυτο το σημειο!
Ευγε γυαλιστερε μου φιλε!!!

Lth1
28-11-16, 12:12
Λαμπρο οπως τα λεει ο φιλος τσαντος ειναι...δεν θα εχει θεμα εκει...

egeorgiou
28-11-16, 15:05
Λογικά τρέχει και δοκάρι στον κάτω όροφο κατά μήκος του ενυδρείου.
Οπότε στα γρήγορα εκεί αντέχει 3 φορές παραπάνω.

1,80 χ 0,60 = 1,08 μ2 φόρτισης
Κάτω από τόνο φορτία.
Θα πατήσεις σε επιφάνεια και όχι σε ποδαράκια.

Έχεις τον ξυλότυπο για σιγουριά;

Λάμπρος.Τ
28-11-16, 15:33
Λογικά τρέχει και δοκάρι στον κάτω όροφο κατά μήκος του ενυδρείου.
Οπότε στα γρήγορα εκεί αντέχει 3 φορές παραπάνω.

1,80 χ 0,60 = 1,08 μ2 φόρτισης
Κάτω από τόνο φορτία.
Θα πατήσεις σε επιφάνεια και όχι σε ποδαράκια.

Έχεις τον ξυλότυπο για σιγουριά;

:confused::confused::confused:

Τό καψα !!!
Πως κατάλαβες ότι τρέχει δοκάρι κατά μήκος του ενυδρείου ?
Στο σχέδιο έχω ένα δοκάρι που είναι στο πλάι του ενυδρείου στον ταβανι του σπιτιού.
Το δοκάρι αυτό πέφτει επάνω στην κολώνα που είναι και αυτή στην δεξιά πλευρά του ενυδρείου.
από κάτω από το ενυδρείο κατά μήκος δεν ξέρω αν περνάει δοκάρι.

Στον τύπο που έγραψες τώρα το 1,80 (το μόνο που κατάλαβα) είναι προφανώς το μήκος του ενυδρείου.
το 0,60 και το 1,08 μ2 φόρτισης τί είναι ???

ο ξυλότυπος τι είναι ??? :rolleyes:

Μου βαλες πολλά δύσκολα....:(

Τάκης
28-11-16, 16:12
Λάμπρο, περιφερειακά στην οικοδομή υπάρχει πάντα δοκάρι ,
και πάνω σε αυτό δοκάρι συνήθως χτίζονται οι εξωτερικοί τοίχοι (εκτός και αν υπάρχει εσοχή που τότε το δοκάρι φαίνεται στο μπαλκόνι),
άρα, θεωρητικά πάντα , δεν υπάρχει πρόβλημα,
αν μιλάγαμε για εσωτερικό τοίχο τότε θέλει καλή μελέτη

Κωστας Malawi
28-11-16, 17:06
το δοκαρι σου φιλε πηγενει μεχρι την κολωνα και μετα συνεχιζει γυρω γυρω καπως ετσι..
https://s16.postimg.org/cd9nxf5k5/image.jpg

egeorgiou
28-11-16, 22:59

Τό καψα !!!
Πως κατάλαβες ότι τρέχει δοκάρι κατά μήκος του ενυδρείου ?
Στο σχέδιο έχω ένα δοκάρι που είναι στο πλάι του ενυδρείου στον ταβανι του σπιτιού.
Το δοκάρι αυτό πέφτει επάνω στην κολώνα που είναι και αυτή στην δεξιά πλευρά του ενυδρείου.
από κάτω από το ενυδρείο κατά μήκος δεν ξέρω αν περνάει δοκάρι.

Στον τύπο που έγραψες τώρα το 1,80 (το μόνο που κατάλαβα) είναι προφανώς το μήκος του ενυδρείου.
το 0,60 και το 1,08 μ2 φόρτισης τί είναι ???

ο ξυλότυπος τι είναι ??? :rolleyes:

Μου βαλες πολλά δύσκολα....:(
Ο ξυλότυπος με απλά λόγια είναι η κάτοψη του ορόφου σου που δείχνει τον οπλισμό σχεδιασμού σε θέση και χαρακτηριστικά. Με αυτό δηλαδή μπορεί να υπολογιστεί αναλυτικά το θεωρητικό ωφέλιμο φορτίο της κατασκευής.
Γενική θεώρηση : ελάχιστο ωφέλιμο φορτίο στο ποιο δυσμενές σημείο (εδώ στο κέντρο του δωματίου) 2ΚΝ/μ2 >> 204 Kg/μ2.
Ο υπολογισμός αυτός έχει διάφορες παραδοχές (συντελεστή ασφάλειας, δοκούς στήριξης κλπ). Στην περιοχή που θέλεις να το τοποθετήσεις το ωφέλιμο φορτίο είναι γενικά 3 φορές μεγαλύτερο >> 6ΚΝ/μ2 >> 612 Kg/μ2
Το 1,80 x 0,60 είναι η επιφάνεια που θα επιβληθεί το μόνιμο φορτίο του ενυδρείου >> 1,08 μ2. Άρα αν υποθέσουμε ότι το ενυδρείο γεμάτο με πλήρη εξοπλισμό και διακόσμηση θα είναι κάτω από 1000 kg (ρεαλιστικό νομίζω) θα έχεις φορτίο 926 kg/μ2.
Ο συντελεστής ασφαλείας υπολογισμών είναι τουλάχιστον 2 φορές για τον οπλισμό. Οπότε το 612 Kg/μ2 >> 1200 kg/μ2 περίπου.
Αν με ρώταγες επαγγελματικά αν σου υπέγραφα βεβαίωση ότι μπορείς με ασφάλεια να βάλεις εκεί το ενυδρείο δίχως να δω τον ξυλότυπο δεν … Όπως και κάθε άλλος συνάδελφος νομίζω. Η ερώτηση που θα έπρεπε να κάνεις θα ήταν ποιο είναι το μέγιστο μόνιμο φορτίο που θα μπορούσες να βάλεις με ασφάλεια.
Θα μπορούσα να γράψω ένα μικρό σεντόνι για τον τρόπο υπολογισμού του οπλισμού σε εποχές δίχως Η/Υ και λογισμικά, με χρήση πινάκων κλπ.
Επίσης η βέλτιστη στατικά θέση για το ενυδρείο σου είναι ακόλουθα με μπλε

http://prnt.sc/dcxyrf
Αυτό που έχει ενδιαφέρον να δεις είναι η αντοχή σε θλίψη του υλικού του δαπέδου που έχεις.

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 12:31
Επανέρχομαι στο θέμα, γιατί το "έγκλημα" συνετελέσθει !!!

Αγοράστηκε ενυδρείο (γυάλα μόνο) Rehau 400lt, και βάση θα φτιαχτεί από κοιλοδοκό, ντυμένη κτλ..

Το θέμα που έχω είναι ότι τα ενυδρεία αυτά έχουν 4 λάμπες από 54 watt η κάθε λάμπα και ανάβουν ανά ζευγάρι.
Δηλαδή κάθε ζευγάρι = 108 watt.

Και αν τις ανάψω όλες ...πάω φυλακή (216 watt) !!! :rolleyes:

Σκεφτόμαστε με τον "Ματρο-Τάκης", λύσεις που θα μπορούσαν να μπουν και να μειώσουν τα watt (led φωτισμός), αλλά έχω δει διάφορα προβλήματα στις κατασκευές....

Σε άλλον βάζει νερό, σε άλλον καίγονται πολύ γρήγορα, άλλος έχει πρόβλημα με την θερμοκρασία, κτλ...

Επίσης καλό θα ήταν όπως λέει και ο "μάστορας" να αποφύγουμε να έχουμε 220volt κατευθείαν στο καπάκι (υπάρχουν λάμπες LED T5 που μπαίνουν στα φις των Τ5 και απλά ακυρώνεις το Balast) για φυλάμε τα ρούχα μας....

Επίσης επειδή θα είναι "σαλονάτο" και καινούργιο δεν θέλω να κάνω κάτι που θα βγάζει μάτι με βίδες, κτλ...

Έχει κάποιος από εσάς δώσει λύση σε κάτι τέτοιο ???

έχει στήσει κάποιος κάτι που να το έχει λειτουργήσει καιρό χωρίς προβλήματα ???

KostasGR
02-02-17, 12:42
Επανέρχομαι στο θέμα, γιατί το "έγκλημα" συνετελέσθει !!!

Αγοράστηκε ενυδρείο (γυάλα μόνο) Rehau 400lt, και βάση θα φτιαχτεί από κοιλοδοκό, ντυμένη κτλ..

Το θέμα που έχω είναι ότι τα ενυδρεία αυτά έχουν 4 λάμπες από 54 watt η κάθε λάμπα και ανάβουν ανά ζευγάρι.
Δηλαδή κάθε ζευγάρι = 108 watt.

Και αν τις ανάψω όλες ...πάω φυλακή (216 watt) !!! :rolleyes:

Σκεφτόμαστε με τον "Ματρο-Τάκης", λύσεις που θα μπορούσαν να μπουν και να μειώσουν τα watt (led φωτισμός), αλλά έχω δει διάφορα προβλήματα στις κατασκευές....

Σε άλλον βάζει νερό, σε άλλον καίγονται πολύ γρήγορα, άλλος έχει πρόβλημα με την θερμοκρασία, κτλ...

Επίσης καλό θα ήταν όπως λέει και ο "μάστορας" να αποφύγουμε να έχουμε 220volt κατευθείαν στο καπάκι (υπάρχουν λάμπες LED T5 που μπαίνουν στα φις των Τ5 και απλά ακυρώνεις το Balast) για φυλάμε τα ρούχα μας....

Επίσης επειδή θα είναι "σαλονάτο" και καινούργιο δεν θέλω να κάνω κάτι που θα βγάζει μάτι με βίδες, κτλ...

Έχει κάποιος από εσάς δώσει λύση σε κάτι τέτοιο ???

έχει στήσει κάποιος κάτι που να το έχει λειτουργήσει καιρό χωρίς προβλήματα ???
Έχω συνολικά 6 μέτρα λεντοταινίας αδιάβροχης και δουλεύει 3 μήνες τώρα.

Θερμοκρασίες σίγουρα δεν έχει, οπτικά δεν φαίνεται τίποτα και λειτουργούν απροβλημάτιστα μέχρι τώρα.

Είναι 4 μέτρα των 14W ψυχρό λευκό Και 2 μέτρα RGB επίσης 14W.

Θεωρώ επιβεβλημένη την προσθήκη RGB μιας και ο χρωματισμός που βγαίνει από λευκά είναι εντελώς off.

rottbea
02-02-17, 12:45
Λαμπρο σε ενδιαφερει κατι τετοιο?
https://www.youtube.com/watch?v=zvE4ew8ddx4&index=16&list=PL7Xmpa7mjWrsuhdSesD7Bmsa0tU6_-beK
Αν κανεις αναζητηση στο σκρουτζ προφιλ αλουμινιου θα τα βρεις σετακι.

manos3
02-02-17, 12:48
Θα μπορούσες επίσης να πας σε κάτι τέτοιο (https://www.ledokosmos.gr/el/provoleis-led-12-24v/athiavrochos-led-provoleas-smd-10w-aloeminioe-se-mauro-12-24v-ip66-aca.html). Αδιάβροχο (IP66) προβολέα led με τάση λειτουργείας στα 12-24V. Εύκολη λύση, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο στην τοποθέτηση, και σχετικά οικονομικό.

rottbea
02-02-17, 12:50
Θα μπορούσες επίσης να πας σε κάτι τέτοιο (https://www.ledokosmos.gr/el/provoleis-led-12-24v/athiavrochos-led-provoleas-smd-10w-aloeminioe-se-mauro-12-24v-ip66-aca.html). Αδιάβροχο (IP66) προβολέα led με τάση λειτουργείας στα 12-24V. Εύκολη λύση, δε χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο στην τοποθέτηση, και σχετικά οικονομικό.
Στο σαλονι?

manos3
02-02-17, 12:52
Γιατί όχι? Υπάρχουν και σε slim (https://www.ledokosmos.gr/el/provoleis-led-12-24v/athiavrochos-led-provoleas-smd-12-24v-10w-se-mauro-ip65-atman.html) έκδοση με 4cm πάχος που μπορούν να μπουν μέσα στο καπάκι του ενυδρείου.

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 13:12
Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ και τους 3.

Έχω συνολικά 6 μέτρα λεντοταινίας αδιάβροχης και δουλεύει 3 μήνες τώρα.

Θερμοκρασίες σίγουρα δεν έχει, οπτικά δεν φαίνεται τίποτα και λειτουργούν απροβλημάτιστα μέχρι τώρα.

Είναι 4 μέτρα των 14W ψυχρό λευκό Και 2 μέτρα RGB επίσης 14W.

Θεωρώ επιβεβλημένη την προσθήκη RGB μιας και ο χρωματισμός που βγαίνει από λευκά είναι εντελώς off.

Έχω ακούσει/διαβάσει ότι οι αδιάβροχες λεντοταινίες ανεβάζουν θερμοκρασία και καίγονται σχετικά εύκολα.
Εσύ δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα ?

Πως ακριβώς το έχεις φτιάξει ?
έχεις κάπου την κατασκευή βήμα βήμα, το κόστος και τα υλικά που χρησιμοποίησες ?

Γιατί λές ότι το λευκό είναι Off ? Δεν σου δίνει ψυχρό λευκό ?

Λαμπρο σε ενδιαφερει κατι τετοιο?
https://www.youtube.com/watch?v=zvE4ew8ddx4&index=16&list=PL7Xmpa7mjWrsuhdSesD7Bmsa0tU6_-beK
Αν κανεις αναζητηση στο σκρουτζ προφιλ αλουμινιου θα τα βρεις σετακι.

Δημήτρη, είναι εντυπωσιακό αυτό που έφτιαξε το παληκάρι και μακάρι να είχα τον χρόνο και τον χώρο να κάτσω να το φτιάξω. Αλλά δυστυχώς δεν....

Γιατί όχι? Υπάρχουν και σε slim (https://www.ledokosmos.gr/el/provoleis-led-12-24v/athiavrochos-led-provoleas-smd-12-24v-10w-se-mauro-ip65-atman.html) έκδοση με 4cm πάχος που μπορούν να μπουν μέσα στο καπάκι του ενυδρείου.

Μάνο ωραίοι οι προβολείς (αν και λίγο τσιμπημένοι) αλλά και εγω πιστεύω ότι δεν θα μπορέσουν να μπούν σε καπάκι (φλαπ) χωρίς να κάνεις πατέντα που θα φαίνεται εξωτερικά.
Πάντως σαν λύση είναι υπό σημείωση, αν δεν βρεθεί κάτι άλλο.

KostasGR
02-02-17, 13:21
Έχω ακούσει/διαβάσει ότι οι αδιάβροχες λεντοταινίες ανεβάζουν θερμοκρασία και καίγονται σχετικά εύκολα.
Εσύ δεν έχεις τέτοιο πρόβλημα ?

Πως ακριβώς το έχεις φτιάξει ?
έχεις κάπου την κατασκευή βήμα βήμα, το κόστος και τα υλικά που χρησιμοποίησες ?

Γιατί λές ότι το λευκό είναι Off ? Δεν σου δίνει ψυχρό λευκό ?

Θα σου απαντήσω το βραδάκι σε όλα με φωτογραφίες.

Η "κατασκευή" (αν την πούμε κατασκευή) είναι πολύ απλή και δεν πιάνει καθόλου χώρο και ούτε χρειάζεται κάποια μετατροπή σε φωτιστικά/καπάκια.

Θερμοκρασία θα μετρήσω με infrared θερμόμετρο, είναι χαμηλή όμως, πρόβλημα δεν υπάρχει.

Off μιλάω στα χρώματα των ψαριών. Για να πάρω τις σωστές αποχρώσεις δίνω με την RGB έναν μωβ τόνο.

https://s19.postimg.org/catviulg3/large_IMG_20170116_001034_2_jpg_d11c06c5e079bd22.j pg

kosmas
02-02-17, 13:27
Στο δικο μου(anubias) το ενα ζευγαρι δεν το αναβω και στο αλλο εχω βγαλει τελειως την μια λαμπα,εχω μονωσει τα ντουι και αναβει η μια λαμπα 54W.To φως ειναι υπεραρκετο.

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 13:39
Στο δικο μου(anubias) το ενα ζευγαρι δεν το αναβω και στο αλλο εχω βγαλει τελειως την μια λαμπα,εχω μονωσει τα ντουι και αναβει η μια λαμπα 54W.To φως ειναι υπεραρκετο.

Τι εννοείς ότι έβγαλες τη μια λάμπα ??? δεν τις θέλει ζευγάρι για να ανάψει ???
2 ζευγάρια λάμπες δεν έχει το ενυδρείο σου (από 2 λάμπες στο κάθε ζευγάρι) ?

Μπορεί και λειτουργεί μόνο με την μία ???? :confused::confused::confused:

Με έστειλες τώρα....
-------------------------

Η "κατασκευή" (αν την πούμε κατασκευή) είναι πολύ απλή και δεν πιάνει καθόλου χώρο και ούτε χρειάζεται κάποια μετατροπή σε φωτιστικά/καπάκια.

Θερμοκρασία θα μετρήσω με infrared θερμόμετρο, είναι χαμηλή όμως, πρόβλημα δεν υπάρχει.

Off μιλάω στα χρώματα των ψαριών. Για να πάρω τις σωστές αποχρώσεις δίνω με την RGB έναν μωβ τόνο.

https://s19.postimg.org/catviulg3/large_IMG_20170116_001034_2_jpg_d11c06c5e079bd22.j pg

Οκ θα περιμένω να δω, πως ???

kosmas
02-02-17, 13:42
που το περιεργο,εσυ το δοκιμασες και δεν αναβει?

KostasGR
02-02-17, 13:44
Δεν αναβει με μια

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 13:46

που το περιεργο,εσυ το δοκιμασες και δεν αναβει?

Όχι ...να πω την αλήθεια δεν το δοκίμασα.
Απλά μου είχαν πει ότι χρειάζεται και τις λάμπες πάνω στο ζευγάρι για να ανάψει και δεν το δοκίμασα.

Τώρα όμως με "πρίζωσες" και θα δοκιμάσω αύριο να δω αν ισχύει.
Αν ισχύει θα κάνω μια χαρά τη δουλειά μου (αν δεν βρω λύση με τα led) θα ανάβω μια από το μπροστά και μια από το πίσω και θα είμαι κουφέτο.

Τα ντουί πως τα μόνωσες ???

kosmas
02-02-17, 13:51
Μπορει το ballast toy anubias να ειναι διαφορετικο απο το rehau.Αφου εβγαλα την λαμπα,ξεβιδωσα το μπροστινο μερος του ντουι,το γεμισα με ναυλον σακουλα και το ξαναβιδωσα.Απλα πραγματα-δεν περναει τιποτα

Themis_aqua
02-02-17, 15:06
παιδια εξαρταται απ το ballast που χει το καθε ενυδρειο.κι εγω ξερω ομως πως οταν το Ballast ειναι διπλο,τοτε πρεπει να ειναι κ οι δυο λαμπες πανω για να αναψουν..

kosmas
02-02-17, 15:19
Και εγω ετσι νομιζα Θεμη αλλα με διεψευσε ευχαριστα:p

egeorgiou
02-02-17, 16:32
παιδια εξαρταται απ το ballast που χει το καθε ενυδρειο.κι εγω ξερω ομως πως οταν το Ballast ειναι διπλο,τοτε πρεπει να ειναι κ οι δυο λαμπες πανω για να αναψουν..

και εγώ έχω διπλό μπάλαστ που δε χρειάζεται να είναι και οι 2 λάμπες πάνω ...

Τάκης
02-02-17, 16:39
Λάμπρο, κάτσε να το δούμε πρώτα το ενυδρείο και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 16:44
Λάμπρο, κάτσε να το δούμε πρώτα το ενυδρείο και μετά βλέπουμε τι θα κάνουμε

Τάκη, είναι το ίδιο με το 300αρι που έχω.
Θα δοκιμάσω σε αυτό να δω πως παίζει το μπαλαστ.
Αν παίζει με 1 λάμπα θα είναι σουπερ.

Αλλιώς θα δούμε λύση με LED (ταινία), γιατί και εμένα η ιδέα των 220 κατευθείαν πάνω στο καπάκι δεν μου κάθετε καλά.
Άσε και υπάρχουν και μικρά παιδιά.

KostasGR
02-02-17, 16:47
Το φωτιστικό του Rehau 300 δεν παίζει με μια λάμπα.

Η λύση της λεντοταινίας είναι ιδανική μιας και παίζεις σε ό,τι ένταση θες. Κατασκευές custom δεν βολεύουν, περιορίζουν τον χώρο και δεν δείχνουν πάντα ωραίες.

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 19:20
Όσο θα περιμένω την παρουσίαση του Κώστα, να σας πω ότι μου έστειλε μήνυμα ένα παληκάρι και μου είπε ότι στο ίδιο ενυδρείο για να ανάβει μόνο τη μία λάμπα σε κάθε ζευγάρι, εσπασε το ένα ποδαράκι από τη μια λάμπα και ενω αυτή δεν ανάβει η αλλη ανάβει κανονικά.
Μου πρότεινε να το δοκιμάσω με μια καμένη λάμπα, και όντως θα το δοκιμάσω.
Για να δούμε.

suiveam
02-02-17, 19:32
Ναι αυτο εκανα απλα δεν ξερω αν κανει κακο καπου η οχι....Δουλεψε παντως!

stanisalus18
02-02-17, 19:39
Με το καλο Λαμπρο το νεο ενυδρειο :D Κατι θα κανεις με τον φωτισμο παντως. Εγω οταν εψαχνα καμμενη λαμπα, ειχα διαβασει και εγω το κολπο αυτο με τη μια λαμπα μονο, δεν εβρισκα πουθενα. Και οσες βρηκα και πηρα δεν ηταν τελειως καμμενες. Αν τυχει και χρειαστεις βοηθεια καπου, μου στελνεις ενα PM, θα χαρω πολυ να βοηθησω. Καλη συνεχεια.

Κωστας Malawi
02-02-17, 19:39
αν στο μπαλαστ εχει 6 επαφες αναβουν και ξεχωριστα οι λαμπες.αν εχει 5 επαφες αναβουν μονο και οι δυο μαζι.τα ενυδρεια anubias οπως το δικο μου αναβουν και μια μονο λαμπα αν βγαλεις την αλλη.
στο εμπρος φωτιστικο που εκανα επισκευη και αλλαξα μπαλαστ βρηκα μονο με 5 επαφες και αναγκαστικα αναβουν κι οι δυο μαζι.

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 21:24
αν στο μπαλαστ εχει 6 επαφες αναβουν και ξεχωριστα οι λαμπες.αν εχει 5 επαφες αναβουν μονο και οι δυο μαζι.τα ενυδρεια anubias οπως το δικο μου αναβουν και μια μονο λαμπα αν βγαλεις την αλλη.
στο εμπρος φωτιστικο που εκανα επισκευη και αλλαξα μπαλαστ βρηκα μονο με 5 επαφες και αναγκαστικα αναβουν κι οι δυο μαζι.

Και που θα δω πόσες επαφές έχει ρε Κώστα ??? δεν φαίνεται από κάπου.
θα πρέπει να βγάλω το μπάλαστ.

Γιάννη, σε ευχαριστώ πολύ ρε φίλε.
Τι να πω ? Πάντα πρόθυμος !!!

Να σαι καλά.

Κωστας Malawi
02-02-17, 21:27
και πες οτι σου καηκε ενα μπαλαστ ρε Λαμπρο,δεν θα ανοιξεις να το δεις?
εκει να δεις ωραια διαδικασια!:D

Λάμπρος.Τ
02-02-17, 21:40
και πες οτι σου καηκε ενα μπαλαστ ρε Λαμπρο,δεν θα ανοιξεις να το δεις?
εκει να δεις ωραια διαδικασια!:D

Πωωωω ρε φίλε....

πάντα σκέφτεσαι τόσο θετικά ???

φτου φτου........

Κωστας Malawi
02-02-17, 21:44
ασε εχω αλλαξει ενα δικο μου και ενα του αδερφου μου.πικρα!

Diskus fan
02-02-17, 23:19
Πάντως εμένα τόσα χρόνια... κι ακόμα να καεί (έστω και μια) λεντοταινία... τι να πω;

Κωστας Malawi
02-02-17, 23:24
Αλλο εσυ:p

KostasGR
02-02-17, 23:30
Λάμπρο όπως είπα, δεν είναι κάτι το τραγικό, δεν χρειάζεται καμία κατασκευή.

Καταρχάς όπως και ο ίδιος βλέπεις, δεν βλέπεις τίποτα ξένο, δεν προεξέχει τίποτα, οι ταινίες είναι κολλημένες κάτω από το φωτιστικό με σιλικόνη.

https://s19.postimg.org/idp171qdv/IMG_20170202_214236_1.jpg
https://s19.postimg.org/9jy4py3f7/IMG_20170202_214242.jpg
https://s19.postimg.org/ewrkhtgpf/IMG_20170202_214249.jpg

Είναι οι αδιάβροχες όπως σου είπα και το μόνο που πρέπει να προσέξεις είναι να κλήσεις με σιλικόνη τα τελειώματα.

https://s19.postimg.org/dvrbsozpv/IMG_20170202_214342.jpg

Εκτός από τα ανάλογα μέτρα ταινίας θα χρειαστείς καλώδιο μαύρο/κόκκινο για την τροφοδοσία και 2 τροφοδοτικά, 1 για τις λευκές και 1 για την RGB και φυσικά 2 controllers για remote on/off/dim

Λάμπρος.Τ
03-02-17, 18:26
Κώστα σε ευχαριστώ, αν και είσαι λίγο "τσιγγούνης" με τις φωτό :):):)

βάλε βρε πουλάκι μου και από κάτω φωτό να δω πως τις έχεις βάλει.
Μην μου δείχνεις φωτό μόνο από πάνω.

Τις κόλλησες πάνω στο μπάλαστ ?

Δειξε καμιά φωτό ανάποδα να δω το πως.

KostasGR
03-02-17, 18:28
Η τελευταία είναι από κάτω αλλά δεν φαίνεται καλά. Θα βγάλω με σβησμένο το φως.

Λάμπρος.Τ
03-02-17, 19:00
Η τελευταία είναι από κάτω αλλά δεν φαίνεται καλά. Θα βγάλω με σβησμένο το φως.

Τώρα που το λες, το είδα καλύτερα.

Βλέπω ότι το έχεις παστώσει στην σιλικόνη. Σωστά???
επίσης να ρωτήσω την κόλλησες κατευθείαν επάνω στο κάτω μέρος του κουτιού που έχει το Μπαλαστ ?
Δεν έβαλες κάποιο αλουμίνιο για ψύξη ?

Κωστας Malawi
03-02-17, 19:13
επισης μπορεις να καταστρεψεις το καπακι βαζοντας μεσα τις λεντοταινιες ή σποτακια ή λεντοπλακετες και να κοψεις τον πατο βαζοντας πλεξιγκλας ωστε να περναει το φως.αρα δεν θες αδιαβροχες.και απο πανω κανεις τρυπες και βαζεις και δυο ανεμηστιρακια μικρα για ψυξη. ΑΝ φυσικα δε σε νοιαζει που θα χαλασεις το σωμα του φωτιστικου σιγουρα κανεις πολυ καλυτερη δουλεια.
το καταλαβες γαλανουλη αδερφε ή επειδη ειμαι κουρασμενος γραφω μπαρουφες?:p

Λάμπρος.Τ
03-02-17, 19:35
Ρε πουλάκι μου ενα από τα θέματα που εγραψα δεν ηταν ότι δεν θελω να χαλάσω τη μόστρα στο καπάκι ???
Γιατί μου ανεβάζεις την πίεση ???

Κωστας Malawi
03-02-17, 19:38
και πως θα χαλασει η μοστρα δηλαδη?επειδη θα εχει δυο μικρα ανεμηστηρακια?ολα τα αλλα μεσα θα ειναι..ακομα και τα ανεμηστηρακια μεσα μπορεις να τα βαλεις και απο πανω δυο μαυρες σιτουλες.

KostasGR
03-02-17, 19:40
Περισσότερες φωτογραφιες.

Σιλικονη μπολικη στις ακρες για στεγανοτητα. Καταμηκκς ελαχιστη απλα να κολλησει.

Θερμοκρασια μετρησα 24 βαθμους ΠΑΝΩ στο led οποτε μιλαμε για αστεια νουμερα, αναξια λογου.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/b0698e821b40892cdae691ea942c48e8.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/e8954ee2c49f241f998b4978d400f90e.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/3163f385f2533fe444f9b98925df5996.jpg

Λάμπρος.Τ
03-02-17, 20:00
Ωραίος !!!

Δεν μου είπες όμως αν έβαλες κάτι σαν ψύκτρα, ή τα κόλλησες κατευθείαν πάνω στο πλαστικό του καπακιού.
Επίσης από που πήρες τις λεντοταινίες ?
Για δώσε στοιχεία. Τιμή ? τροφοδοτικό ? τιμή ? κτλ...

KostasGR
03-02-17, 20:07
Μα γράφω ότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, δεν χρειάζεται τίποτα.

Θα σου στείλω links

Λάμπρος.Τ
03-02-17, 20:09
Μα γράφω ότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ χαμηλές, δεν χρειάζεται τίποτα.

Θα σου στείλω links

Μάλλον θα ακολουθήσω το πείραμα σου ...και βλέπουμε.

Εντωμεταξύ πέρασα από το Petsupermarket και εκεί που έλεγα ότι δεν συμφέρουν οι λάμπες που έχει πάνω, γιατί αν τις ανάψεις και τις 4 πάς φυλακή, μου δείχνει αυτές

http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/sera-LED-X-Change-Tube-cool-daylight/388110/

Τις οποίες βέβαια τις είχε 70 + ευρώ τη μία και εδώ τις βρήκα στα 57 (άλλο θέμα αυτό).

Μου είπε λοιπόν ότι υπάρχει ειδικός αντάπτορας που μπαίνει πάνω στην led λαμπα και μετά κουμπώνει κανονικα στο ντουί που έχει το καπάκι του ενυδρείου (των Τ5 δηλαδή).
Προσθέτεις επίσης κάποια νέα καλώδια και ένα τροφοδοτικό με controller + dimmer και έχεις και daylight. (όλα αυτά τα έχει)

Επίσης μου είπε ότι αντέχει 3 χρόνια και αν καεί κάποιο led δεν την πετάς αλλά την επισκευάζουν εντός της εγγύησης.

KostasGR
03-02-17, 20:11
Δεν είναι πείραμα, μην σε ανησυχεί, σαν λύση είναι αυτό που θες και δουλεύει.

Κωστας Malawi
03-02-17, 20:20
εγω διαφωνώ.συγνωμη κιολας αλλα πολυ πιο καλη λυση οι πλακετες λεντ να μπουν μεσα στο καπακι μαζι με καλωδια ανεμιστήρες κλπ.ειναι και με φισακια οποτε αλλαζεις ανα πασα στιγμη οποια καει.βαζεις και οσες θες,βαζεις και οτι χρωματα θες,βαζεις και αδιαβροχους διακοπτες στο καπακι να αναβεις οποια σου αρεσει.γενικα κανεις παπαδες.
σε νευριασα?:D

KostasGR
03-02-17, 21:04
Πολλή κοπτοραπτική χωρις ουσιωδη λογο.

Επισης προσφατα προσθεσα μια ταινια στην πλατη για κρυφο φωτισμό. Ντιμαρει και ανοιγοκλεινει μαζι με τις υπολοιπες.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/25c3f8b577dc09f2fe7abb4ad917aece.jpg

Κατω ειναι χωρις την rgb, για να δεις ποσο πιο ωραια χρωματα βγαζει με την rgb μαζι.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/1d9dc4963bf261c890b0673646ea2e88.jpg

Κωστας Malawi
03-02-17, 21:08
fujitsu ecolandia?

stanisalus18
03-02-17, 21:13
Πολυ ωραίος ο πίσω φωτισμός, φοβερή η ιδέα σου αυτή. Θα στην κλέψω στο μέλλον σίγουρα. Μπράβο σου Κώστα που την μοιράστηκες μαζί μας. Και μπράβο σου που παρεθεσες αυτές τις διαφορές στον φωτισμό. Μας ανοίγεις τα μάτια έτσι :D

KostasGR
03-02-17, 22:22
Σιγά την επιστήμη βρε, δεν το έχει κάνει κανείς άλλος;
fujitsu ecolandia?
Fujitsu είναι αλλά δεν ξέρω το μοντέλο.

Μηπως είσαι σκουτερακιας;

Επίσης από που πήρες τις λεντοταινίες ?
Για δώσε στοιχεία. Τιμή ? τροφοδοτικό ? τιμή ? κτλ...

Από ledokosmos.gr

Led ταινία 14.4w SMD5050 60 leds 12V Αδιάβροχη IP54 Atman
LED ΤΑΙΝΙΑ SMD5050 IP65 60 LEDS 10.2W 12V RGB ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ IP65 V-TAC
Καλώδιο Κατάλληλο για Led τροφοδοσίες. 2x0.50mm 2 RED-BLACK
100W Τροφοδοτικό LED Power Supply 12V 8.33A Metal
ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ ADLER 80W 12V 6.67A
LED DIMMER WIRELESS 8Α 96W
ΤΗΛΕΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ CONTROLLER RGB & DIMMER 12VDC<288W 24VDC<576W LUMEN

Τα τροφοδοτικά ίσως είναι overkill αλλά είναι φθηνά σχετικά.

Diskus fan
16-02-17, 20:08
Αδιάβροχη... ΙΡ54 (!!!!!)... τι ακόμα να περιμένω, ότι θα διαβάσω εδώ μέσα; :smt120
Τις τιμές... γιατί ΔΕΝ τις έβαλες; :confused:

egeorgiou
16-02-17, 21:19
Αδιάβροχη... ΙΡ54 (!!!!!)... τι ακόμα να περιμένω, ότι θα διαβάσω εδώ μέσα; :smt120

Για την πληρότητα
http://www.dsmt.com/resources/ip-rating-chart/

Diskus fan
16-02-17, 22:13
Και από αυτό... συμπεραίνουμε ότι το ΙΡ54... σημαίνει αδιάβροχο;
Κάποια σχετική ανθεκτικότητα σε σποραδικές σταγόνες... δεκτόν.
Πάντως για κάτω από ΙΡ 65... προσωπικά ΔΕΝ θα το έλεγα (από συζητήσεις που έχω κάνει, με σχετικούς στο θέμα). ;)
Και πάλι ξέχασες... τις τιμές.-

alphonse
16-02-17, 22:48
Ασχετο αλλα το κολωνακι δεν ειναι πολυ κοντα στο ενυδρειο?

KostasGR
17-02-17, 08:08
Τις τιμές... γιατί ΔΕΝ τις έβαλες; :confused:
Οι τιμες ειναι στο site, κανε ενα κοπο να μπεις να δεις, οπως και στο λινκ του Ηλια για το IP 54, θα σε βοηθησει.

Λάμπρος.Τ
17-02-17, 09:00
Θα παραθέσω ακριβώς τα στοιχεία που δίνει ο Ledocosmos για τις διάφορες κατηγορίες led ταινιών.

Μη Αδιάβροχη IP20 : Ο βαθμός IP20 Δε παρέχει προστασία στην ταινία, ειναι ακατάλληλη για εξωτερική χρήση. Δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρήση σε μέρος με ατμούς αλλα όχι σε απευθείας επάνω στην ταινία επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον καθαρισμό της ή στην επαφή με κάποιο καθαριστικό. Σε καμμία όμως περίπτωση δεν έχει στεγανοποίηση και αντοχή σε υγρά.

Στεγανοποίηση IP54 ,Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP54 γίνεται με κολλημένη σιλικόνη στο επάνω μέρος της ταινίας Led , το κάτω μέρος είναι ίδιο όπως και μιας απλής IP20 Ταινίας. Δεν αλλάζει η φωτεινότητα και αν κοπεί δε χάνει την αδιαβροχοποίηση της. Σε περίπτωση που κόψουμε τα μέτρα που θέλουμε μετα θα πρέπει να σηκώσουμε (ξεκολλήσουμε) την σιλικόνη με ενα αιχμηρό αντικείμενο ώστε να αποκαλύψουμε τις 2 ακίδες ( + και - ) για να τοποθετήσουμε τον ακροδέκτη ρεύματος. Είναι πιο λεπτή σε όγκο απο την IP65 και αυτό την κάνει περισσότερο ευέλικτη στο χειρισμό της. Σε καμμία περίπτωση δε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε κάτω απο το νερό.

Στεγανοποίηση IP65, Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP65 γίνεται ως εξής, μια πλαστική ( σιλικονούχα ) διαφανές επικάλυψη προστατεύει ολόκληρη την Led Ταινία 360 Μοίρες, στην ουσία για να γίνει περισσότερο αντιληπτό η led ταινία εγκλωβίζεται ολόκληρη μέσα σε σιλικονούχα επικάλυψη.Αυτή η στεγανοποίηση θεωρείται καλύτερη σε περίπτωση που δε κοπεί η ταινία σε κανένα σημείο της αλλα το μειονέκτημα της είναι οτι λόγο της διάστασης της επικάλυψης είναι λίγο πιο δύσκαμπτη απο την IP54.Επίσης σε καμμία περίπτωση δε μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε κάτω απο το νερό.

Στεγανοποίηση IP68, Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP68 είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με την IP65 Αλλα το υλικό της στεγανοποίησης είναι πιο σκληρό και καλύτερα κλεισμένο στα τελειώματα της ταινίας. Η συγκεκριμένη ταινία αν δε κοπεί μπορεί να βυθιστεί και σε νερό. Όχι πάνω απο 5 μέτρα και μόνο σε περίπτωση που δεν κοπεί σε κανένα σημείο της. Έρχεται κατα παραγγελία απο το εργοστάσιο και η συγκεκριμένη ( μονο ) αδιαβροχοποίση πωλείται ανα 5 μέτρα ενώ οι άλλες αδιάβροχες ταινίες πωλούνται και ανα μέτρο.

πιστεύω ότι μετά από αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους.

KostasGR
17-02-17, 09:10
Εγω εχω ip65 , αν γραφω 54 πιο πανω κανω λαθος

Λάμπρος.Τ
17-02-17, 10:27
Επανέρχομαι γιατί πιστεύω ότι βρήκα κάτι που είναι πολύ κοντά σε αυτό που θέλω και ίσως να ενδιαφέρει και κάποιον άλλο στο μέλλον.

Αφού κοίταξα αρκετά όλες τις προτάσεις που μου έκαναν διάφορα παιδιά εδώ και τους ευχαριστώ όλους, ήμουν ανάμεσα στο να κάνω μια κατασκευή με πλέξι και από κάτω να βάλω ένα κανάλι αλλουμινιου με κουμπωτή μέσα αδιάβροχη ταινία από τον λεντόκοσμο.
Το κόστος χοντρικά χοντρικά για κανάλι με καπάκι, πλέξι, LED ταινίες, M/T και Dimmer για RGB μου έβγαινε χονδρικά στα 120 ευρώ περίπου, ίσως και παραπάνω.

Είχα βρει επίσης αυτές τις λάμπες τις SERA

http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/sera-LED-X-Change-Tube-cool-daylight/388110/

οι οποίες με αυτούς τους αντάπτορες
http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/sera-LED-Adaptor/388145/

αυτά τα καλώδια
http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/sera-LED-Triple-Cable/388141/

και αυτό το ντιμερ

http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/sera-LED-Digital-Dimmer/388140/

φτάνεις σε ένα κόστος περίπου στα 180 ευρώ με 2 λάμπες και δυνατότητα να προσθέσεις ακόμη 1 αργότερα.

Στην τιμή αυτή βέβαια σου δίνουν και 3 χρόνια εγγύηση και αν καεί κάποιο led στο αντικαθιστούν άμεσα.

Διαπίστωσα λοιπόν κοιτάζοντας αυτή τη λύση ότι ουσιαστικά αυτό που χρειαζότανε ήταν να βρω λάμπες led οι οποίες να μπορούν να κουμπώσουν στα υπάρχοντα ντουι Τ5 που έχει το καπάκι χωρίς να παίρνουν ρεύμα όμως από τα μπάλαστ που έχει το καπάκι.
θα έρπεπε να έχουν δικά τους καλώδια.

Χθες ο "αδερφός" μου ο Κλεόβουλος, μου έστειλε ένα link από κάποια εταιρεία στην Πολωνία η οποία έχει λαμπες led αυτης της λογικής.

http://allegro.pl/modul-oswietlenie-retrofit-led-18w-6500k-aquael-i6104745092.html

και το σχετικό video στο πως μπαίνουν αυτές οι λάμπες

https://www.youtube.com/watch?v=_fIUI_Frgkw

Αυτές οι λάμπες σε αντίθεση με τις λάμπες τις SERA είναι 220v και μπαίνουν κατευθείαν στο ρεύμα χωρίς Μ/Τ.

Επίσης δεν υπάρχουν σε αυτούς τουλάχιστον λάμπες LED RGB.
το κόστος της κάθε λάμπας είναι περίπου στα 35 ευρώ.

Αν λοιπόν βρούμε μια λάμπα αυτής της λογικής με RGB και ένα τρόπο να κουμπώσουμε κάποιο Ντίμερ που να ελέγχει τις λάμπες και να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε το Day - Night φως θα είναι όλα super.

KostasGR
17-02-17, 10:53
Με την RGB τι θέλεις να κάνεις;

Λάμπρος.Τ
17-02-17, 11:04
Με την RGB τι θέλεις να κάνεις;

Προσομοίωση ανατολής και δύσης πριν ή μετά το βαθύ σκοτάδι.

KostasGR
17-02-17, 11:09
Δεν θα μπορέσεις να κανεις dim με αυτές τις λάμπες.

Κλεόβουλος
17-02-17, 11:11
Λάμπρο βάζεις κι ένα τέτοιο http://www.aquael.pl/en/products/akwarystyka/oswietlenie/104-moonlight-led#details να ανάβει πριν και μετά και είσαι οκ :)

Diskus fan
17-02-17, 19:57
Λάμπρο.... και "ψειρίζεις την μαϊμού" (θα τα σκάσεις χοντρά, χωρίς λόγο στο τέλος)... και λάθος το σκέφτεσαι (κατά την άποψη μου).- ;)
Εγω εχω ip65 , αν γραφω 54 πιο πανω κανω λαθος

Εεεεεμμμμμμμ... πες το λοιπόν.- :cool:
Θα παραθέσω ακριβώς τα στοιχεία που δίνει ο Ledocosmos για τις διάφορες κατηγορίες led ταινιών.

Μη Αδιάβροχη IP20 : Ο βαθμός IP20 Δε παρέχει προστασία στην ταινία, ειναι ακατάλληλη για εξωτερική χρήση. Δεν υπάρχει πρόβλημα στη χρήση σε μέρος με ατμούς αλλα όχι σε απευθείας επάνω στην ταινία επίσης δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στον καθαρισμό της ή στην επαφή με κάποιο καθαριστικό. Σε καμμία όμως περίπτωση δεν έχει στεγανοποίηση και αντοχή σε υγρά.

Στεγανοποίηση IP54 ,Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP54 γίνεται με κολλημένη σιλικόνη στο επάνω μέρος της ταινίας Led , το κάτω μέρος είναι ίδιο όπως και μιας απλής IP20 Ταινίας. Δεν αλλάζει η φωτεινότητα και αν κοπεί δε χάνει την αδιαβροχοποίηση της. Σε περίπτωση που κόψουμε τα μέτρα που θέλουμε μετα θα πρέπει να σηκώσουμε (ξεκολλήσουμε) την σιλικόνη με ενα αιχμηρό αντικείμενο ώστε να αποκαλύψουμε τις 2 ακίδες ( + και - ) για να τοποθετήσουμε τον ακροδέκτη ρεύματος. Είναι πιο λεπτή σε όγκο απο την IP65 και αυτό την κάνει περισσότερο ευέλικτη στο χειρισμό της. Σε καμμία περίπτωση δε μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε κάτω απο το νερό.

Στεγανοποίηση IP65, Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP65 γίνεται ως εξής, μια πλαστική ( σιλικονούχα ) διαφανές επικάλυψη προστατεύει ολόκληρη την Led Ταινία 360 Μοίρες, στην ουσία για να γίνει περισσότερο αντιληπτό η led ταινία εγκλωβίζεται ολόκληρη μέσα σε σιλικονούχα επικάλυψη.Αυτή η στεγανοποίηση θεωρείται καλύτερη σε περίπτωση που δε κοπεί η ταινία σε κανένα σημείο της αλλα το μειονέκτημα της είναι οτι λόγο της διάστασης της επικάλυψης είναι λίγο πιο δύσκαμπτη απο την IP54.Επίσης σε καμμία περίπτωση δε μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε κάτω απο το νερό.

Στεγανοποίηση IP68, Η στεγανοποίηση στην κατηγορία IP68 είναι παρόμοιας φιλοσοφίας με την IP65 Αλλα το υλικό της στεγανοποίησης είναι πιο σκληρό και καλύτερα κλεισμένο στα τελειώματα της ταινίας. Η συγκεκριμένη ταινία αν δε κοπεί μπορεί να βυθιστεί και σε νερό. Όχι πάνω απο 5 μέτρα και μόνο σε περίπτωση που δεν κοπεί σε κανένα σημείο της. Έρχεται κατα παραγγελία απο το εργοστάσιο και η συγκεκριμένη ( μονο ) αδιαβροχοποίση πωλείται ανα 5 μέτρα ενώ οι άλλες αδιάβροχες ταινίες πωλούνται και ανα μέτρο.

πιστεύω ότι μετά από αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο σε όλους.

Έτσι... για να μιλάμε και την ίδια γλώσσα.- :smt023
Εμένα η Aquael... μου αρέσει σαν εταιρεία... αλλά... Αγγλικά ΔΕΝ είδα πουθενά στο link... πως βγάζεις άκρη; :confused:
Τα μεγέθη που έχει... θα καλύπτουν τις διαστάσεις σου;

Λάμπρος.Τ
17-02-17, 20:16
Υπάρχει και η αυτόματη μεταφραση.
Τα λεφτα από το να πηγαινα σε ιδιοκατασκευή με τις άλλες λύσεις πχ.. της sera έχουν 40 - 50 ρυρώ διαφορά και εχεις τα 3 χρόνια εγγυηση και συστημα για μέρα νύχτα.
Στην αλλη λύση σου βγαίνει στα ίδια λεφτα ίσως και πολύ λιγοτερα και χρειάζεσαι μόνο ένα ντιμερ κοντρολερ στα 220 που μάλλον το βρηκα και αυτό.

Diskus fan
17-02-17, 20:33
Ρε φίλε... εγώ ΔΕΝ σου λέω να τα δώσεις, στην κάθε Sera (και για ποία εγγύηση να μιλήσουμε; ). Κι εγώ όταν το έψαξα... τους άφησα να τα πάρουν από το Κουβέϊτ, που είναι όλοι φραγκάτοι. ;)
Απλά πράγματα... ξέρεις τι ζητάς ( ; ). Ανατολή-Δύση μπορείς να κάνεις και με ένα απλό συστηματάκι όπως ο TC-420 (25 ευρώ χοντρικά) και 1-2 "φωτιστικά" (πχ. λεντοταινία σε οποιοδήποτε μήκος σε βολεύει) + 2 Ω(μεγα) για την τοποθέτηση τους ... στις λάμπες του φωτιστικού, που έχει ήδη το ενυδρείο.
Φωτογραφίες ΔΕΝ βάζω... καφέ/αναψυκτικό και κουβέντα δέχομαι.- :cool:

Λάμπρος.Τ
17-02-17, 21:06
Νικόλα..τώρα επειδή σε λίγο θα φυγω για δουλειά θα σου γραψω αύριο.
Σε ευχαριστώ πάντως.

Diskus fan
17-02-17, 21:37
Ναι... έτσι και γράψεις... θα το δω!!!!!
Ωρε ΔΕΝ είδες που είχα να μπω... κοντά μήνα;
Με τηλέφωνο... και τις σωστές ώρες (12.00-21.00).- ;)

Λάμπρος.Τ
21-02-17, 21:09
http://allegro.pl/modul-oswietlenie-retrofit-led-18w-6500k-aquael-i6104745092.html

Τελικά επειδή δεν μου έχουν απαντήσει ακόμη από Πολωνία βρήκα από την αντιπροσωπεία τον εδώ αντιπρόσωπο που φέρνει αυτες τις λάμπες και με παρέπεμψε σε γνωστό κατάστημα ενυδρειακό για να ρωτήσω ποσο θα στοιχίσουν.
Μόλις άκουσα την τιμή μου πεσανε τα αυτιά !!!
Στην Πολωνία κάνουν 34 ευρώ ακι εδώ τις πουλάνε 80 ευρώ !!!
πιό ακριβά και από τις SERA !!!

Ήμαρτονννννννννννννν..........

Tanganyiκας
21-02-17, 21:19
Εντώ Ελλάντα φίλο!!!!!!

Τάκης
21-02-17, 21:24
Κατι ξέρω εγω που τα φτιάχνω μόνος μου

Lth1
21-02-17, 22:44
Καθαρο κλεψιμο ωρες ωρες.....

Diskus fan
22-02-17, 20:13
Τελικά επειδή δεν μου έχουν απαντήσει ακόμη από Πολωνία βρήκα από την αντιπροσωπεία τον εδώ αντιπρόσωπο που φέρνει αυτες τις λάμπες και με παρέπεμψε σε γνωστό κατάστημα ενυδρειακό για να ρωτήσω ποσο θα στοιχίσουν.
Μόλις άκουσα την τιμή μου πεσανε τα αυτιά !!!
Στην Πολωνία κάνουν 34 ευρώ ακι εδώ τις πουλάνε 80 ευρώ !!!
πιό ακριβά και από τις SERA !!!

Ήμαρτονννννννννννννν..........

Φιλαράκι... κάποιοι το ψάξανε πολύύύύύύύύύύύύ πριν το θέμα... τι "τραβιέσαι" ακόμα; :cool:

Λάμπρος.Τ
23-02-17, 07:29
Φιλαράκι... κάποιοι το ψάξανε πολύύύύύύύύύύύύ πριν το θέμα... τι "τραβιέσαι" ακόμα; :cool:

"Τραβιέμαι"....γιατί "αυτοί" που το ψαξανε πριν από μένα δεν κάνανε τον κόπο να το γραψουν κάπου, ούτως ώστε να μπορέσω να το διαβάσω και εγώ με λεπτομέρειες.
Επίσης αν το έχουν ψάξει πριν από καιρό οι συνθήκες στο εμπόριο είναι ρευστές και κάτι που ήταν πανάκριβο κάποτε τώρα ίσως είναι πιο φθηνό ή το ανάποδο.
Κατάλαβες πολύχρωμε μαλιαρέ φίλε μου ???

Τάκης
24-02-17, 18:07
Τι κάνατε ; το στήσατε ; τελειώσατε ;
ή πλακωθήκατε στις μπύρες και τα σουβλάκια ; :D

Κλεόβουλος
24-02-17, 18:20
Τι κάνατε ; το στήσατε ; τελειώσατε ;
ή πλακωθήκατε στις μπύρες και τα σουβλάκια ; :D
Δεν θέλει άγχος!
Το στήσιμο ενός αφρικάνικου απαιτεί και τις κατάλληλες τελετές :D:D

Τάκης
24-02-17, 19:16
Ναι, κανανε τη τελετή των σουβλακιών :)
με 2πλή πίτα και γύρο :D

DEXFISH
25-02-17, 07:33
Τώρα κλασικά ο Λάμπρος (όπως κάθε φορά που κάνει αλλαγές) θα μας σπάσει τα νεύρα μέχρι να μας δείξει το οτιδήποτε. Βέβαια, αυτός τουλάχιστον δείχνει... Κάτι Κωστογιάννηδες... μας τα κρατάνε κρυφά...:cool: