PDA

Επιστροφή στο Forum : Δυνατότητες προμήθειας - παρασκευής φυτοπλαγκτού στην ελληνική αγορά


Samian
15-11-16, 22:30
Όπως όλοι γνωρίζουμε ένα από τα σημαντικότερα είδη διατροφής των θαλασσινών ενυδρείων μας είναι το φυτοπλαγκτόν σε κάθε μορφή του.
Μέχρι σήμερα στην ελληνική αγορά έχουν κυκλοφορήσει διάφορα σκευάσματα τα οποία :
- Με τεχνητό τρόπο σε υγρή μορφή, συντηρούν και παρέχουν τα στοιχεία του φυτοπλαγκτού π.χ Brightwell (Phytogold, Phytogreen κλπ), Microbe-lift (Phyto Plus κλπ) κλπ εταιρείες. Τα υπόψη σκευάσματα μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις συντήρησης. Αποτελούν ένα καλό είδος διατροφής με όλους τους συμβιβασμούς που προκύπτουν από την μέθοδο παρασκευής και συντήρησής του.
- Σε μορφή σκόνης συντηρούν και παρέχουν τα στοιχεία του φυτοπλαγκτού π.χ Fauna Marin (Ultra Min F, Ultra Clam, Ultra seafan κλπ) Tropic Marin (Phyton κλπ) κλπ εταιρείες. Τα υπόψη σκευάσματα διαλύονται σε νερό για να αποκτήσουν υγρή μορφή και μπορούν να διατηρηθούν για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα και χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις συντήρησης. Αποτελούν ένα καλό είδος διατροφής με όλους τους συμβιβασμούς που προκύπτουν από την μέθοδο παρασκευής και συντήρησής του.
- Με τεχνητό τρόπο συντηρούν κάποιο είδος φυτοπλαγκτού ή μίξη διαφόρων ειδών π.χ Nyos (Phytomax), First Bite (600 Live Phytoplankton) κλπ εταιρείες. Τα υπόψη σκευάσματα δεν μπορούν να διατηρηθούν για χρονικό διάστημα πέραν των 2 - 3 μηνών και πάντα σε ψυγείο. Αποτελούν ένα από τα ποιο ωφέλιμα προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί και αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις των κοραλλιών κλπ ειδών.
- Συντηρούν σε κατεψυγμένη μορφή κάποιο είδος φυτοπλαγκτού ή μίξη διαφόρων ειδών π.χ Ocean Nutrition (micro plancton cube) κλπ εταιρείες. Τα υπόψη σκευάσματα μπορούν να διατηρηθούν για εύλογο χρονικό διάστημα πάντα σε κατάψυξη. Αποτελούν ένα καλό είδος διατροφής με όλους τους συμβιβασμούς που προκύπτουν από την μέθοδο παρασκευής και συντήρησής του.
- Συντηρούν ζωντανό κάποιο είδος φυτοπλαγκτού ή μίξη διαφόρων ειδών και συσκευάζονται αμέσως μετά την παραγωγή. Σε αυτή την κατηγορία μπορούν να συμπεριληφθεί και η παραγωγή διαφόρων ειδών φυτοπλαγκτού από χομπίστες. Τα υπόψη σκευάσματα δεν μπορούν να διατηρηθούν για χρονικό διάστημα πέραν των 2 - 3 μηνών και πάντα σε ψυγείο. Αποτελούν τα πλέον ωφέλιμα προϊόντα που έχουν αναπτυχθεί και αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις των κοραλλιών κλπ ειδών. Μοναδικό τους μειονέκτημα οι ποσότητες νιτρικών και φωσφορικών που περιέχουν λόγω των σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή τους.

Το τελευταίο είδος είναι και αυτό που λείπει κατά κύριο λόγο από την ελληνική αγορά. Επίσης η δυνατότητες ιδιωτικής παραγωγής διαφόρων ειδών φυτοπλαγκτού είναι επίσης περιορισμένες σε 2 - 3 είδη τα οποία είναι από τα πλέον εμπορεύσιμα (isochrysis, pavlova κλπ).

Θα ήθελα λοιπόν την κατάθεση απόψεων, γνώσεων και πληροφοριών για την διάθεση στην ελληνική αγορά ζωντανού φυτοπλαγκτού ή συμπυκνωμένου μικρής διάρκειας αλλά διαφόρων σε ποικιλία ειδών εκτός των προαναφερόμενων.
Επίσης δυνατότητες προμήθειας δισκίων πιέτρι (δισκάκια) για ιδιωτική παραγωγή ποικιλίας αρκετών ειδών φυτοπλαγκτού.

Thanmoss
15-11-16, 22:36
Δοκίμασε μια επικοινωνία με αυτούς:
http://www.inale.gr/page42.html

gecasgr
18-11-16, 08:55
Φιλος το καλοκαιρι που ξεμεινε απο φυτοπλαγκτον, παρηηγειλε το καλοκαιρι για να μην χασει τα ροτιφερ που εχει, βρηκε στο ακουαριο μισολιτρα μπουκαλακια απο χομπιστα στα ραφια τους, και προλι την ζεστη και αγνωστο αριθμο ημερων που καθονταν εκει, ηταν ζωντανο και πλεον κραταει μονο αυτο, γιατι εχει γρηγοροτερη αναπτυξη απο την παλια ποικιλια που διατηρουσε. Οποτε αν το βρειτε ,παρτε το αφοβα, απιντο συγκεκριμενο μαγαζι.

Sakisdraminos
27-11-16, 21:23
ενδιαφέρον!
μια καλλιέργεια αθα με ενδιέφερε....

voas
27-11-16, 22:39
Με δυο προμηθευτές που μίλησα μου είπαν οτι δεν φέρνουν!

Sakisdraminos
27-11-16, 23:05
θα φέρουμε κάποια στιγμή από έξω.
Ο Γιώργος έχει βρει κάτι αλλά δεν μας λέει!

takaros
28-11-16, 00:49
σε επισκεψη πουειχα κανει με το σχολειο ακομα πριν 8χρονια περιπου σε ιχθυοτροφεια στη στερεα Ελλαδα ειχαν ολοκληρα δωματια με καλλιεργειες φυτοπλακτον που τα θυμαμαι πραγματικα σαν αναμνηση.. ισως αν ειχει καποιος καποιον γωνστο εκει μπορειτε να βρειτε την λυση..

Sakisdraminos
28-11-16, 04:14
Ωραία ιδέα!
άμα έχουν τεράστιες ποσότητες δεν είναι κάτι να μας δώσει ένα λίτρο!

voas
28-11-16, 10:56
σε επισκεψη πουειχα κανει με το σχολειο ακομα πριν 8χρονια περιπου σε ιχθυοτροφεια στη στερεα Ελλαδα ειχαν ολοκληρα δωματια με καλλιεργειες φυτοπλακτον που τα θυμαμαι πραγματικα σαν αναμνηση.. ισως αν ειχει καποιος καποιον γωνστο εκει μπορειτε να βρειτε την λυση..



τακη μήπως θυμάσαι όνομα ιχθυοτροφειου η κάτι που μπορούμε να έρθουμε σε επικοινωνία μαζί τους?

voas
02-12-16, 11:27
καλησπέρα παιδιά!
θέλω να ευχαριστήσω τον καλό φίλο Μ.Παγωνη που μεσολάβησε και μου έφερε ένα μπουκαλάκι Νανοχλωροψις για καλλιέργεια!
σύντομα θα το στείλω στον Σακη οπότε είμαστε οκ πιστεύω!

Κλεόβουλος
02-12-16, 11:34
Μπράβο στον κ.Παγώνη !

*πάντως αν κάποιος έχει πρόσβαση ή κοντά του κάποιο ιχθυοτροφείο, μπορεί εύκολα να προμηθευτεί καλλιέργεια φυτοπλαγκτόν.

Sakisdraminos
02-12-16, 16:06
Μπράβο Νικόλα είναι καλό να τα λέμε αυτά.

Κλεο δεν έχουμε κοντά μας τπτ παρόλο που είμαστε σε Νησί.
Αν κάποιος φίλος έχει άκρη ας μας βοηθήσει.