iliovas
08-11-05, 12:12
Κατά καιρούς εμφανίζεται στην επιφάνεια κάποιων ενυδρείων μου το duckweed.
Μέχρι τώρα το απομάκρυνα από την επιφάνεια με απόχη - αλλά μετά από κάποιους μήνες ξαναεμφανιζόταν.
Ύστερα από μια μικρή έρευνα στο δίκτυο για το duckweed είδα ότι :
- απομακρίνει τα νιτρικά από το νερό
- είναι πολύ θρεπτικό σαν τροφή για τα ψάρια (πολλές πρωτείνες / τις διπλάσιες από ότι έχει η σόγια)
- αναπτύσεται σαν τρελλό από μόνο του χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια
- πολύ δύσκολα μπορείς να το ξεφορτωθείς για πάντα από το ενυδρείο σου
- καλύπτει την επιφάνεια του ενυδρείου και περιορίζει το φως για τα υπόλοιπα φυτά.
- πολλοί το θεωρούν μάστιγα (δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί / τουλάχιστον σε πράγματα που θα μου δημιουργήσει έμενα πρόβλημα)
Σκέφτομαι να το αφήσω να αναπτύσεται με γοργούς ρυθμούς στα ενυδρεία μου για τα νιτρικά και να το χρησιμοποιήσω σαν το βασικό συστατικό για την παρασκευή τροφής για τα mbuma (malawi) & τα tropheus(tankanyika).
-τα ενυδρεία μου δεν είναι φυτεμένα
- έχω εξασφαλίσει ότι δεν πρόκειτε να μπεί στα φίλτρα και στους κυκλοφορητές και τα μπουκώσει
-δε μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα η μείωση του φωτισμού
Ακούω τη γνώμη σας
Κυρίως θα ήθελα λόγους (αν υπάρχουν) για τους οποίους θα πρέπει να αναθεωρήσω όλα τα παραπάνω.
Μέχρι τώρα το απομάκρυνα από την επιφάνεια με απόχη - αλλά μετά από κάποιους μήνες ξαναεμφανιζόταν.
Ύστερα από μια μικρή έρευνα στο δίκτυο για το duckweed είδα ότι :
- απομακρίνει τα νιτρικά από το νερό
- είναι πολύ θρεπτικό σαν τροφή για τα ψάρια (πολλές πρωτείνες / τις διπλάσιες από ότι έχει η σόγια)
- αναπτύσεται σαν τρελλό από μόνο του χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια
- πολύ δύσκολα μπορείς να το ξεφορτωθείς για πάντα από το ενυδρείο σου
- καλύπτει την επιφάνεια του ενυδρείου και περιορίζει το φως για τα υπόλοιπα φυτά.
- πολλοί το θεωρούν μάστιγα (δεν κατάλαβα ακριβώς γιατί / τουλάχιστον σε πράγματα που θα μου δημιουργήσει έμενα πρόβλημα)
Σκέφτομαι να το αφήσω να αναπτύσεται με γοργούς ρυθμούς στα ενυδρεία μου για τα νιτρικά και να το χρησιμοποιήσω σαν το βασικό συστατικό για την παρασκευή τροφής για τα mbuma (malawi) & τα tropheus(tankanyika).
-τα ενυδρεία μου δεν είναι φυτεμένα
- έχω εξασφαλίσει ότι δεν πρόκειτε να μπεί στα φίλτρα και στους κυκλοφορητές και τα μπουκώσει
-δε μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα η μείωση του φωτισμού
Ακούω τη γνώμη σας
Κυρίως θα ήθελα λόγους (αν υπάρχουν) για τους οποίους θα πρέπει να αναθεωρήσω όλα τα παραπάνω.