PDA

Επιστροφή στο Forum : Ευχαριστώ για την αποδοχή forum!


Homodelphinus
14-11-16, 12:53
Αρχάριος του κερατα λοιπόν με ένα 60l ενυδρείο με απλό φιλτρακι ιδανικό απ ότι μου είπαν στο Pet Shop και με δύο guppies να γυροφερνουν... Το πρόβλημα είναι ότι παρόλο που λειτουργεί δύο μέρες είναι λίγο θολό το νερό και του έχω αλλάξει και το 50 % του νερού προχθές! Ερώτηση... Πως στηνω το ενυδρείο σωστά για δύο χαρεμακια guppies, τι φάρμακα πρέπει να του βάλω και σε τι συχνότητα; πόσες ώρες φωτισμού; κάθε πότε τάισμα; να βάλω υπόστρωμα για τα φυτά μου η δεν υπάρχει πρόβλημα να τα στρημωξω στο χαλικακι; ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Undertaker
14-11-16, 13:05
Από ότι αντιλαμβάνομαι το ενυδρείο είναι άστρωτο έτσι; Αν το φιλτράκι είναι εσωτερικό, πιθανόν στα 60 λίτρα να μη σε βολέψει. Κακώς όμως έβαλες ψάρια αν το ενυδρείο το έστησες τωρα. Το νερό σου μπορεί να είναι θολό από το χαλίκι που βγάζει τη σκόνη του. Υπόστρωμα δεν είναι απαραίτητο αν έχεις φυτά εύκολα που δεν έχουν απαιτήσεις, αν έχεις ανουμπιες μη τις φυτέψεις γιατί θα σαπίσουν, τις δένεις σε καμία πετρα ή ξυλο. Αν έχεις αλλά φυτά, τα φυτεύεις απλά στον βυθο. Μετρήσεις με υγρά τεστ κάνεις καθόλου; (αμμωνία, νιτρώδη, νιτρικά). Βρες μπόλι από κάποιον χομπίστα και βάλε άμεσα στο φιλτρο σου θα θα σου έλεγα σιγά σιγά να πας σε ένα εξωτερικό φίλτρο που να κάνει για τα λίτρα σου. Φάρμακα δε βάζεις και τι εννοείς φάρμακα; Κακώς επίσης στο στρώσιμο κάνεις αλλαγές νερού, επιβραδύνεις τη διαδικασία του στρωσίματος (κύκλος αζώτου). Όσο για το φωτισμό, 8 ώρες την ημέρα είναι καλά. Θα έλεγα να βγάλεις τα ψάρια και τα φιλοξενηθούν κάπου μέχρι να στρώσεις το φίλτρο αλλά αν τα αφήσεις,μη ταΐζεις γιατί ανεβάζει αμμωνία έτσι.

Τάκης
14-11-16, 13:42
Καλώς ήρθε φίλε μου.
Το πρώτο που πρέπει να κάνεις ή να έχεις ήδη κάνει , είναι να βρεις μπόλι,
όλα τα άλλα μπορεί να περιμένουν λίγο, χωρίς μπόλι όμως, καθότι το φίλτρο του ενυδρείου είναι άστρωτο , τα ψάρια ή θα τα χάσεις ή θα αρρωστήσουν που και πάλι θα τα χάσεις.
Βάλε αγγελία για μπόλι αμέσως, τα υπόλοιπα μετά :)
Δες το λόγο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=92167
και για το μπόλι http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=32934
Διάβασε και τα υπομνήματα εδώ, θα μάθεις πολλά :) http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34

Homodelphinus
14-11-16, 15:25
Ευχαριστώ πολύ όλους για τις πληροφορίες παιδιά, θα δρασω αναλόγως και θα ανεβάσω νέο ποστ με παρουσίαση του ενυδρείου και φώτο.

stav
14-11-16, 16:25
Οταν με το καλο στρωσεις το φιλτρο ενα χαρεμι guppy να βαλεις,θα
πηξεις απο τις γεννες.

Γιώργος Κ
14-11-16, 17:23
Καλώς ήρθες :p

fotisamor
14-11-16, 19:31
Καλωσόρισες...:D φίλε

Homodelphinus
15-11-16, 06:12
Καλώς σας βρήκα,!