Επιστροφή στο Forum : Αντοχη Ενυδρειων????????
Αγαπητοι συναδελφοι, κατα κερους στον υπνο μου βλεπω εναν εφιαλτι τον οποιο μπορει κι εσεις να βλεπετε. Το ενυδρειο μου ραγιζει και η ρογμη μεγαλονει κι εγω προσπαθω να κανω κατι και το μονο που καταφερνω ειναι να μαζεβω πανικοβλιτος τα ψαρακιαμου απ το πατομα:smt095 :smt095 :smt095 . Κι επιδι αυτο το ονιρο δεν θα ειθελα ποτε να το δω ΞΙΠΝΙΩΣ:smt087 θα ειθελα να σιζιτισω μαζισας καποια εροτιματα που εχω. Η σιλικονη που ειναι κολιμενα τα κρισταλα τη αντοχη εχει? στο χρωνο!!!!! τα mdf που στιριζοντε πανο αυτες η τεχνιτες λυμνες τη αντοχη εχουν????? Τα δαπεδα οταν ειμαστε σε οροφο τη βαρος αντεχουν αν tm ????? Επισεις τα μηχανιματα που χρισιμοποιυντε πχ. θερμαντιρες ειπαρχει κινδινος να ραγισουν η να σπασουν η να μπει νερο και κτεπεκτση να προκλιθει βραχικυκλομα???????-+10 . Τα φιλτρα τι αντοχη εχουν στο χρονο τη συντιριση θελουν περα απο τον καθαρισμο, ειπαρχει κινδινος βραχικυκλοματος ??????:smt059 Τη μετρα προστασιας πρεπει να λαβενουμε οταν κανουμε καθαρισμο στο ενυδρειο????? ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΟ ΝΟΜΙΖΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΒΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΟΤΙΜΑΤΑ. :smt100 ΓΙΑΤΙ ΤΩΝ ΦΡΟΝΙΜΩΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΗΝ ΠΗΝΑΣΟΥΝ ΜΑΓΙΡΕΒΟΥΝ
george hmmy
07-11-05, 22:54
Λοιπόν, στη σιλικόνη οι ειδικοί δίνουν ένα βάθος χρόνου περί τα 10± έτη, από κει πέρα αρχίζουν τα ρίσκα. Παρόλαυτα έχω ένα ενυδρείο DIY 20ετίας και πλέον το οποίο είχε σταματήσει για κάμποσα χρόνια και το ξαναέβαλα εδώ και 5 χρόνια σε λειτουργία. Αυτό το λέω γιατί υπάρχει η (μάλλον σωστή) άποψη ότι η σιλικόνη όταν μένει εκτός νερού ξεραίνεται και χάνει την ελαστικότητά της με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να χάνει ένα ενυδρείο ή ακόμα χειρότερα να ανοίξει. Το mdf έχω την αίσθηση ότι δε μασάει όσα χρόνια κι αν περάσουν με την προϋπόθεση ότι δε βρέχεται για να χαλάσει, όπως και κάθε ξύλο πλην του κόντρα πλακέ θαλάσσης και του μπετοφόρμ. Η πλάκα πόσο βάρος αντέχει είναι μεγάλο θέμα, εξαρτάται από το πάχος της πλάκας του τσιμέντου, αν υπάρχει κολόνα στήριξης κοντά κλπ. Βέβαια το τσιμέντο δεν επηρεάζεται από το χρόνο με μείωση αντοχής. Για τα ηλεκτρικά μέρη έχουν πάντα την πιθανότητα να χαλάσουν από αιτία που δεν οφείλεται σε κακή χρήση. Πχ ο πανδαμάτωρ στους θερμαντήρες επιδρά περνώντας στο εσωτερικό τους και δημιουργεί διάφορα προβλήματα. Τα φίλτρα πάντα έχουν την πιθανότητα να χαλάσουν, τα εξωτερικά θεωρώ ότι είναι πιο ασφαλή με την έννοια ότι το πηνίο αυτών δεν έρχεται σε επαφή με το νερό σε αντίθεση με τα εσωτερικά που είναι βυθισμένα μέσα. Τα μέτρα προστασίας για να έχουμε μια ευχάριστη και μεγάλη ζωή είναι να βγάζουμε την πρίζα του ενυδρείου όταν βάζουμε το χεράκι μας. Πόσοι το κάνουμε, άλλο καπέλο. :confused:
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.