Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : άρρωστος pleco?


Axilleaslekkas
05-11-16, 00:56
Πριν τρεις τέσσερις μέρες παρατήρησα τον preco μου με μια μικρή τρύπα στην ουρά του. Δεν έδωσα σημασία αλλά χθες το δέρμα του στα δύο πίσω κάτω πτερύγια έιχε υποχωρήσει λίγο και σαν να είχε χλωμιασει λιγο. Σήμερα λοιπόν μέτρησα για αμμωνία νιτρώδη και νιτρικά αλλά δεν ήταν σε υψηλά επίπεδα (NH3/NH4: 0.025, NO2: 0.025 ΝΟ3: 50 ) κάτι λογικό γιατί την προηγούμενη εβδομάδα κάτι μου έτυχε και δεν μπόρεσα να κάνω την κλασικη εβδομαδιαία αλλαγή νερού. Έκανα μια μεγαλουτσικη αλλαγή νερού σήμερα (40%) και τον είδα πιο καλά, το χρώμα του επανήλθε. θα ηθελα την βοηθεια σας στο τι μπορεί να έφταιγε και πως μπορώ να επιταχύνω την επουλωση του δέρματος του ?
Ξέχασα να αναφέρω ότι στο ενυδρείο υπάρχουν ψάρια που θα μπορούσαν να του κάνουν ζημιά στο δέρμα του (guppy και ξύφόροι είναι οι συγκατοικοι του )


Sent from my SM-A310F using Tapatalk

delta66
05-11-16, 02:01
Κανε copy paste και συμπληρωσε την φορμα βαζωντας και φωτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=14298
Δες κι αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94479

ΥΓ pleco λεγεται

Kostas G.
05-11-16, 15:16
Οι συνθήκες που αναφέρεις δεν είναι καλές, καμιά από τις παραμέτρους δεν είναι(πρέπει Αμμωνία/νιτρώδη να μετράς πρακτικά 0(δηλαδή <0,02ppm) και νιτρικά κάτω από 20ppm, καλύτερα κάτω από 12ppm). Αυτό είναι το πρόβλημα του ψαριού. Θέλεις αλλαγή νερού και σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με την φίλτρανση του ενυδρείου. Ανέλυσε πως φιλτράρεται το ενυδρείο και πως το συντηρείς για να σε βοηθήσουμε με αυτό

Τα guppy και οι ξιφοφόροι ούτε να γρατσουνίσουν δεν μπορούν έναν pleco