Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ποιο φιλτρο

panzaxa
04-11-16, 22:36
καλησπερα θελω την γνωμη σας σαν γνωστες του αντικειμενου ποιο απο τα δυο φιλτρα κανουν για ενα ενυδρειο 110 λιτρων με ευκολα φυτα και λιγα ψαρακια το fluval 206 η' το aquael unimax 250 ?
το δε πρωτο 7 μηνων το δε δευτερο καινουργιο τη να παρω ?

Λάμπρος.Τ
05-11-16, 10:06
Καλημέρα φίλε μου.

Γιατί "μόνο" ανάμεσα σε αυτά τα 2 ?
Υπάρχουν πάρα πολλά καλά φίλτρα στην αγορά.
Αυτό που πρέπει να κοιτάξεις (πχ στην περίπτωση σου είναι να γυρνάει 4 με 5 φορές το νερό σου, δηλαδή να είναι περίπου 500 με 600 λίτρα την ώρα (ονομαστικά. Γιατί πραγματικά υπολόγισε τα μισα)
Επίσης θα πρέπει να σκεφτείς χωρητικότητα σε βιολογικό υλικό.
Ευκολία καθαρισμού. Θόρυβο λειτουργίας. Ευκολία σε ανταλλακτικά. Μελλοντική χρήση αν πας σε μεγαλύτερο ενυδρείο.
Είναι πολλά που πρεπει να υπολογίσεις.
Και επίσης άν παρεις μεταχειρισμένο θα πρεπει αν δεν είναι εντος εγγυησης να το δεις να δουλεύει.
Αυτά από μένα.

nazgul
05-11-16, 10:17
Τα fluval ειναι δοκιμασμενα φιλτρα απο χομπιστες και ειναι ποιοτικα, κατα την αποψη μου. Τα εξωτερικα aquael δεν ειναι ιδιαιτερα δοκιμασμενα, αλλα δεν εχω χρησιμοποιησει για να εχω προσωπικη γνωμη.

Σημαντικοτατο ειναι σε τι κατασταση βρισκεται το μεταχειρισμενο. Περα απο αυτο, ποιος ειναι ο πρϋπολογισμος σου για φιλτρο, ωστε να σου γινουν και αλλες προτασεις? Επισης, τι ψαρια θα μπουν στο ενυδρειο?

panzaxa
05-11-16, 16:53
ευχαρηστω και τους δυο σας λεω αναμεσα σε αυτα τα δυο γιατι τα εχω βρει απο αγγελειες το μεταχηρησμενο fluval ειναι 7 μηνων και ειναι στα 50ευρω και το aquael unimax 250 καινυργειο στα 85ευρω
ψαρια εχω 6 καρδιναλιους και θα βαλω και εναν μονομαχο για τωρα αργοτερα το πολυ αλλα δυο ψαρακια Τα περισσοτερα χρηματα ειναι στα 80 ευρω