Επιστροφή στο Forum : Πως Φυτεύουμε τα Φυτά ;
Παιδιά Γειά σας.
Αγόρασα προχτές 2 γλαστράκια Echinodorus tenellus, νομίζω έτσι λέγεται δεν ειμαι και σίγουρος, θα σας δείξω φώτο κάποια στιγμή.Τις έβγαλα απο το γλαστράκι, αφαίρεσα το ύλικο που είχε γύρω γύρω και τα φύτεψα. Βέβαια όταν αφαίρεσα το μεγάλο υλικό πιο μέσα είχε και ενα μικρότερο που το στίριζε με ένα μεταλάκι. Αυτά δεν τα έβγαλα. Μήπως έχω κάνει κανα λάθος :confused:
Βέβαια όταν αφαίρεσα το μεγάλο υλικό πιο μέσα είχε και ενα μικρότερο που το στίριζε με ένα μεταλάκι. Αυτά δεν τα έβγαλα. Μήπως έχω κάνει κανα λάθος :confused:
Να σου πω την αλήθεια δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο αλλά δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να ωφελήσει στο ενυδρείο, καλύτερα βγάλτο (μεταλάκι).
Προσοχή θέλει να καθαρίσεις τις ρίζες από το "υλικό" που είναι μέσα και από προσωπική εμπειρία χώρισε το ματσάκι σε 2-3 μέρη και φυτεψέ το σε κάποια απόσταση μεταξύ τους. Και για τα δύο οι απόψεις διίστανται.
Εγώ το έκανα έτσι (αραίωμα) και είχα γρηγορότερη ανάπτηξη (Echinodorus tenellus).
Μήπως είναι κάποιου είδους βαριδάκι για να μην επιπλέουν τα φυτά πριν βγάλουν ρίζες? Πάντως θα πρέπει να φυτέψεις μόνο τις ρίζες και όχι οτιδήποτε άλλο.
Θ.
Μήπως είναι κάποιου είδους βαριδάκι για να μην επιπλέουν τα φυτά πριν βγάλουν ρίζες? Πάντως θα πρέπει να φυτέψεις μόνο τις ρίζες και όχι οτιδήποτε άλλο.
Θ.
Είναι όπως αυτή η πλαστική ταινία που έχει η συσκευασία του ψωμιού για να το ανοιγοκλείνουμε. Μόνο που μου φάνηκε ως μέταλλο.
Πάντως θα συμφωνήσω με τον Juan !
Και κάτι άλλο. Έχω και 5 6 ceratophyllum demersus και τα φύτεψα με απόσταση το ένα με το άλλο και φάινονται σα λεύκες απο μακριά.
Δεν έχουν ρίζες είναι κλαδέματα. Μήπως να τις κάνω ματσάκι και να τις φυτέψω όλες μαζί ;
Το ceratophyllum demersum δεν το φυτεύεις γιατί θα σαπίσει (το σημείο που είναι μέσα στο χώμα-χαλίικι) και θα πάει στην επιφάνεια. Πρέπει να το πιάσεις από κάπου στον βυθό ξύλο ή πέτρα και θα είναι μαι χαρά. Αν θέλεις να τα κάνεις ομάδα κάντο, το φυτό θα αναπτυχθεί και πάλι, δηλαδή βάλτα όπως σου αρέσουν.
Αμάν.....:( και γώ ο άσχετος το φύτεψα μέσα.
που να το πιάσω είναι το θέμα τώρα :confused: :confused: :confused:
Το ceratophyllum demersum δεν το φυτεύεις γιατί θα σαπίσει (το σημείο που είναι μέσα στο χώμα-χαλίικι) και θα πάει στην επιφάνεια. Πρέπει να το πιάσεις από κάπου στον βυθό ξύλο ή πέτρα και θα είναι μαι χαρά. Αν θέλεις να τα κάνεις ομάδα κάντο, το φυτό θα αναπτυχθεί και πάλι, δηλαδή βάλτα όπως σου αρέσουν.
Συγγνωμη....αλλα εμενα δεν μου σαπισε ποτε !!!!Ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι !
Αφου καθε μια εβδομαδα...πρεπει να το ξηλωσω,να το κοψω και να το ξαναφυτεψω...που να σαπισει ;;
Με τον ρυθμο που μεγαλωνουν...θελουν τοσο συχνα κλαδεμα...που δεν θα σαπισει η ριζα ποτε.
Κοβεις απο χαμηλα...και ξαναφυτευεις.
Ναι αλλά με μπερδέψατε :confused:
Να τα ξυλώσω η να τα αφήσω φυτεμένα και κάθε τόσο να κόβω κάπου στην μέση το φυτό και να το ξαναφυτέβω πιο δίπλα ;;;
Aφησε τα οπως ειναι...οταν μεγαλωσουν πολυ...τα ξηλωνεις...κοβεις απο την μεση και κατω...και ξαναφυτευεις το "καλο" κομματι.
Μισό λεπτό γιατό ομολογώ ότι δεν κατάλαβα.
Δηλαδή τα αφήνω όπως έχουν και μόλις μεγαλώσουν αρκετά τα ξηλώνω κόβω απο την μέση και κάτω και τα ξαναφυτεύω.
Ποιο κομμάτι φυτεύω ;
απο την μέση και πάνω η απο την μέση και κάτω. Γιατί αν είναι απο την μέση και κάτω γιατί να τα ξηλώσω τότε και δεν τα κόβω απλά και να φυτέψω τα κομμένα.. ωρέεεεε μπέρδεμα.
Ο κηπουρός της στέγης
:confused: :confused: :confused:
Συνηθως το καλυτερο κομματι για μεταφυτευση ειναι αυτο απο την μεση και επανω.
Αλλα και το αλλο να φυτεψεις παλι θα θεριεψει.
Το συγκεκριμενο φυτο οπως αναφερεται σε διαφορες συζητησεις στο ιντερνετ "σκοτωνεται δυσκολα".
Αν παλι θελεις να αφησεις την μισοκομμενη ριζα μεσα στο χαλικι...σε μια εβδομαδα θα ανεβει μεχρι την επιφανεια.
Επιλογη σου ειναι τι θα κανεις.
Συγγνωμη....αλλα εμενα δεν μου σαπισε ποτε !!!!Ας μην ειμαστε τοσο απολυτοι !
Αφου καθε μια εβδομαδα...πρεπει να το ξηλωσω,να το κοψω και να το ξαναφυτεψω...που να σαπισει ;;
Tο ότι το βγάζεις και φυτεύεις το πάνω μέρος δεν σημαίνει ότι δεν σαπίζει αν μείνει μέσα.
Πολύ σωστά το είπε Juan.
Μάλιστα.
Βλέπω ότι διίσταντε οι απόψεις.
Και γώ στην μέση να μην ξέρω αν θα πρέπει να το φυτέψω η να το δέσω κάπου ώστε να κάθετε στο βυθό.
Δεν είναι διαφορετικές οι απόψεις μας.
Απλά ο Γιώργος είπε ότι μεγαλώνει τόσο γρήγορα που και να το φυτέψεις μέχρι να σαπίσει θα το έχεις κλαδέψει.
ΥΓ φυτεύεις το πάνω μέρος του κλαδέματος.
Και γώ στην μέση να μην ξέρω αν θα πρέπει να το φυτέψω η να το δέσω κάπου ώστε να κάθετε στο βυθό. Για να μπεις καλύτερα στο νόημα, το φυτό αυτό δεν βγάζει ρίζες. Κανονικά η θέση του στο ενυδρείο είναι στην επιφάνεια, να επιπλέει, όπου και αναπτύσσεται καλύτερα χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει τρόπος να το σταθεροποιήσουμε κάπου ή ακόμα και να το φυτέψουμε στο υπόστρωμα. Στην φύση, το φυτό αυτό επιπλέει και παρασύρεται από το ρεύμα και όταν βρεθεί (τυχαία) κάποιο εμπόδιο στην πορεία του (πχ. μια πέτρα ή βυθισμένη ρίζα δέντρου) μπορεί να "αγκυστρωθεί" ή να τυλιχτεί γύρω του με τα φύλλα του και να παραμείνει σε αυτό το σημείο.
Στο ενυδρείο, αν το φυτέψεις στο χαλίκι θα πρέπει ανα τακτά διαστήματα να κάνεις αυτό που ανέφεραν τα παιδιά πιο πάνω, αφού το τμήμα του φυτού που θα βρίσκεται θαμμένο στο χαλίκι θα σαπίσει κάποια στιγμή μιας και δεν δέχεται πια φως.
Μάλιστα κατάλαβα.
Αλλά ρε παιδιά αυτό το φυτό γεννιέτε χωρίς ρίζες δηλαδή στην φύση ;
Δε το καταλαβαίνω πώς.
Σπερματογένεση δηλαδή ;
Οπότε πιστέυω ότι καλλύτερα είναι να το δέσω σε μια πετρούλα για να το κρατάει κάτω και να μεγαλώνει και να το κόβω κάθε τόσο. Τι λέτε ;
Οπότε πιστέυω ότι καλλύτερα είναι να το δέσω σε μια πετρούλα για να το κρατάει κάτω και να μεγαλώνει και να το κόβω κάθε τόσο. Τι λέτε ;
Αυτό είναι και το κόλπο που προτείνει ο Takashi Amano στα βιβλία του -για όλα τα φυτά αυτής της κατηγορίας - ώστε να μπορεί κάποιος εύκολα και γρήγορα να αλλάζει το ντεκόρ του ενυδρείου του.
Αλλά ρε παιδιά αυτό το φυτό γεννιέτε χωρίς ρίζες δηλαδή στην φύση ;
Δε το καταλαβαίνω πώς.
Σπερματογένεση δηλαδή ;
Το φυτό αυτό (όπως και άλλα φυτά της ίδιας κατηγορίας) δεν έχουν ρίζες καθότι τρέφονται απευθείας απο την στήλη νερού... Η αναπαραγωγή τους γίνεται με διχοτόμηση... Ήταν το πρώτο φυτό που είχα και φαίνεται ωραίο αν το φυτεύεις κατα "ματσάκια"..! Να ξέρεις οτι απορροφά ΝΟ3 με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα και εις βάρος των άλλων φυτών... γι' αυτό με μέτρο!!! :smt081
με εξαιρετικά μεγάλη ταχύτητα και εις βάρος των άλλων φυτών... γι' αυτό με μέτρο!
Αυτο να το εχεις στο νου γιατι μπορει να σε τυρανησει αργοτερα.
Πως φυτεύουμε μια anubias barteri και μια nana. Χώνουμε τις ρίζες μέχρι το υπόστρωμα ή τις γατζώνουμε σε κάνα ξύλο ;
Εγώ έκανα το πρώτο. Θα αναπτυχθούν ;
To ρίζωμα πρέπει να ειναι οπωσδήποτε εξω απο το χαλίκι.
Φυσικά μπορείς να το δέσεις και σε ξύλο ή και πέτρα ακόμη
Και στην barteri και στην nana ;;
Nαι....και οι δυο anubies δεν ειναι ;
Το καλυτερο ειναι να τις δεσεις με κλωστη ή πετονια σε ενα ξυλο ή πετρα προσεχοντας να μην πληγωσεις τις ριζες ή τα φυλλα !
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.