Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : βοηθεια

EPANTAZ
26-10-16, 07:51
αδερφια βοηθάτε,
ενδιαφέρομαι για ενυδρείο πλάτους 1μ για να φιλοξενήσει κανα 4αρι χρυσόψαρα.
ακούω τις προτάσεις σας.
είμαι αδαής.....

υ.γ. τώρα μου βγήκε το χούι....(και το λιουι και το ντιουι :) )

tsodkostas
26-10-16, 07:52
αδερφια βοηθάτε,
ενδιαφέρομαι για ενυδρείο πλάτους 1μ για να φιλοξενήσει κανα 4αρι χρυσόψαρα.
ακούω τις προτάσεις σας.
είμαι αδαής.....

υ.γ. τώρα μου βγήκε το χούι....(και το λιουι και το ντιουι :) )

Μήκος?

EPANTAZ
26-10-16, 07:55
επιπροσθέτως θα ήθελα τις προτάσεις σας, για ένα ακόμα ενυδρείο που θα φιλοξενηθεί σε άλλο χώρο (γραφείο) μήκος διαθέσιμο περίπου 1.5μ
επειδή δεν ξέρω ποια είναι τα διαθέσιμα σε είδος ενυδρεία, θα ήθελα να ακούσω και σε αυτό τις προτάσεις/σκέψεις σας.

ευχαριστώ εκ των προτέρων. ηλίας.
-------------------------
Μήκος?
αδερφέ συγνώμη, εννοούσα μήκος 1μ

Fishermen1234
26-10-16, 08:55
Πάνε σε ένα τζαμτζη, και πάρε το κατά παραγγελία. Πιο φθηνό θα σου βγει.

Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα.

kgf12345
26-10-16, 09:46
δεν ειναι σιγουρο πως θα βγει φτηνοτερο σε τζαμα.
το πιθανοτερο ειναι να βγει ακριβοτερο.

@epantaz
αν μας πεις τι μπατζετ εχεις θαναι πιο ευκολο να σου προτεινει καποιος κατι.
υπολογισε και το κοστος φιλτρου καθως και ολα τα υπολοιπα παρελκομενα για το ξεκινημα.(τεστ νερου,υλικα διακοσμησης κλπ)

σε ενδιαφερει καινουριο,η και μεταχειρισμενο?
μπορεις να βαλεις αγγελια στο φορουμ(στην κατηγορια των αγγελιων)
και να ζητησεις ενυδρειο στο μεγεθος που θες.

Fishermen1234
26-10-16, 10:42
Εμένα φθηνότερο μου βγήκε, κάνε έρευνα αγοράς

EPANTAZ
26-10-16, 10:46
Για αρχή το 1ο ενυδρείο (μήκους 1 μ.) είναι για το σπίτι και υπολόγιζα κάπου στα 500 ευρώ.
Το 2ο για το γραφείο (με μέγιστο μήκος 1,5 μ.) γύρω στα 600 ευρώ.
Τώρα αν τυχόν βγει και κάτι άλλο στη πορεία ως έξτρα που θα απαιτείται για την σωστή λειτουργία του ενυδρείου το συζητάμε...δεν θα υπάρξει οικονομικό θέμα...
Ενδιαφέρομαι πρωτίστως για καινούριο ενυδρείο. Έχω δει σε διάφορα site αλλά είμαι άσχετος και θα ήθελα τις προτάσεις σας ώστε να υπάρξει ένα σωστό ξεκίνημα.... :)
Όσον αφορά τα μεταχειρισμένα έχω δει κάποια στις αγγελίες που είναι αρκετά καλές οι προσφορές τους (τουλάχιστον έτσι φαίνονται σε μένα).
Εσείς τι λέτε μεταχειρισμένο ή καινούριο;;;;;;; :confused:

Fishermen1234
26-10-16, 10:47
Το καινούριο είναι καλύτερο, και με τα μεταχειρισμένα δεν θα έχεις πρόβλημα, αρκεί πριν τα αγοράσει να τσεκαρεις αν είναι όλα ok. Επίσης αν θέλεις , πες μας για ποια ψαράκια ενδιαφέρεσαι, γιατί κάθε ψάρι έχει διαφορετικές απαιτήσεις.

kgf12345
26-10-16, 10:59
κοιτα,το καινουριο ειναι καινουριο.
ως καινουριο θα ειναι και πιο ακριβο.
με το καινουριο,υποτιθεται πως παιρνεις και εγγυηση για τις σιλικονες κλπ σε περιπτωση που στραβωσει κατι.

απτην αλλη,το θεμα της εγγυησης το ακουω χρονια,αλλα δεν το εχω δει ποτε να λειτουργει.δεν θυμαμαι ουτε μια φορα που να ειπε καποιος "με καλυψαν και μου αλλαξαν το ενυδρειο."

μπορει να ετυχε να μην το ακουσα εγω...

τα μεταχειρισμενα ειναι μεταχειρισμενα.
αν μπορεις να τσεκαρεις κανα δυο πραγματα απο κοντα τοτε δεν εχεις να φοβηθεις κατι.(ποτε δεν αγοραζουμε χωρις να δουμε φωτογραφιες καταρχην και χωρις να δουμε απο κοντα το αντικειμενο- αν τελικα μας ενδιαφερει)
σαν μεταχειρισμενα εχουν υποστει χρηση.
αν ο πωλητης εχει φερθει σωστα στο αντικειμενο και το εχει συντηρησει σωστα,τοτε δεν εχει τιποτα να ζηλεψει απο ενα καινουριο.
(στο θεμα της εγγυησης-η "στραβη" μπορει να τυχει και στο καινουριο και στο μεταχειρισμενο)

μαλιστα εχω ακουσει περισσοτερα προβληματα σε καινουρια ενυδρεια παρα σε μεταχειρισμενα.ισως ετυχε και αυτο.

παντως στα μεταχειρισμενα μπορεις πολυ συχνα να βρεις διαμαντια,με λιγοτερα απτα μισα λεφτα που θα ειχαν σαν καινουρια.
εμενα το ενυδρειο μου ειναι μεταχειρισμενο με μηκος 1.80 και το πηρα σε υπερβολικα καλη τιμη μαζι με βαση.

οποτε θελει λιγο ψαξιμο. αν βρεις κατι που σε ενδιαφερει αλλα δεν εισαι σιγουρος,τοτε μπορεις και να ρωτησεις εδω γνωμες;)
επισης στα μεταχειρισμενα,καλο θα ειναι να ψαξεις λιγο και τη δραστηριοτητα του πωλητη εδω στο φορουμ.
αν και μειοψηφια,υπαρχουν δυστυχως και εκεινοι που κοιτανε να κοροιδεψουν.
οταν δεν εισαι σιγουρος για κατι μπορεις να ρωτησεις;)

EPANTAZ
26-10-16, 11:23
@kgf12345
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε θα τα κοιτάξω αυτά που μου είπες.... :)

Για καινούριο είχα δει το rio 180 (http://www.interpet.gr/product.asp?catid=5236) που μου άρεσε...

η το vision 180 (http://www.interpet.gr/product.asp?catid=2466)

tsala
26-10-16, 11:39
καλως ηρθες!
εγω θα ελεγα να κανεις το 150cm με χρυσοψαρα , που θα τα βολεψει και καλυτερα και στο αλλο βαζεις μικροτερα ψαρια.

αν κανεις το 1 μετρο χρυσοψαραδικο, μπορεις να βαλεις μονο fancy (στρουμπουλα με διπλες ουρες) και οχι μακρουλα με μονη ουρα.

οσο για τα ενυδρεια, θα χρειαστεις και εξωτερικα φιλτρα οπου θα επαρκουν γι αυτα τα λιτρα.
ετσι απλα για να παρεις μια ιδεα ..

στο 1 μετρο , ενυδρειο (http://www.petsupermarket.gr/9150/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-rehau-180-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF.html) - βαση (http://www.petsupermarket.gr/9132/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-rehau-180-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7.html) - φιλτρο (http://www.petsupermarket.gr/8223/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-dophin-as2210.html)

στο 1,5 μετρο, ενυδρειο (http://www.petsupermarket.gr/9159/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%AF%CE%BF-rehau-400-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%BF.html) - βαση (http://www.petsupermarket.gr/9141/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B2%CE%AC%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-rehau-400-%CE%BC%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B7.html) - φιλτρο (http://www.abyssos.gr/exoplismos-enydreiou/filtra-nerou-enydreion/aquanova-ncf-2000/)

kgf12345
26-10-16, 11:49
το πρωτο ειναι χωρις επιπλο.
αν χρειαστεις και το επιπλο θα ανεβει η τιμη,σχεδον οσο στο δευτερο.

το δευτερο ειναι κομπλε,αλλα πολλα λεφτα για τοσα λιτρα.
αυτο το κακο εχουν τα καινουρια:rolleyes:

και στα δυο ενυδρεια,το εσωτερικο φιλτρο δεν θα σε καλυψει για 4 χρυσοψαρα(υποψιν πως φανσυ χρυσοψαρα μονο μπορεις να βαλεις σαυτα τα λιτρα,και αυτα αν ειναι 4 θαναι λιγο περιορισμενα)

παντως το εσωτερικο φιλτρο δεν θα φτανει,οποτε θες εξωτερικο.
εξτρα εξοδο.

θα σου ελεγα να περασεις μια βολτα απο πετσιτυ και να δεις τα anubias αν θες καινουριο.
δεν εχουν φιλτρο ενσωματωμενο,αλλα συνηθως εχουν καλυτερες τιμες και ετσι μπορεις να παρεις και εξωτερικο φιλτρο.
επισης δεν θα σου πιανει χωρο μεσα στο ενυδρειο το εσωτερικο(αφου δεν εχουν).

EPANTAZ
26-10-16, 12:09
καλως ηρθες!
εγω θα ελεγα να κανεις το 150cm με χρυσοψαρα , που θα τα βολεψει και καλυτερα και στο αλλο βαζεις μικροτερα ψαρια.

αν κανεις το 1 μετρο χρυσοψαραδικο, μπορεις να βαλεις μονο fancy (στρουμπουλα με διπλες ουρες) και οχι μακρουλα με μονη ουρα.

ωραια... και πιο οικονομικα με οτι υπολογιζα...:):) μια ερωτηση μονο...στο 1,5 που ειπες για χρυσοψαρα μπορω να βάλω συνδιασμο η μονο τα fancy;;;;

θα σου ελεγα να περασεις μια βολτα απο πετσιτυ και να δεις τα anubias αν θες καινουριο.
δεν εχουν φιλτρο ενσωματωμενο,αλλα συνηθως εχουν καλυτερες τιμες και ετσι μπορεις να παρεις και εξωτερικο φιλτρο.
επισης δεν θα σου πιανει χωρο μεσα στο ενυδρειο το εσωτερικο(αφου δεν εχουν).

ενα της anubias ειναι αυτο:http://www.petcity.gr/eshop/index.php/fish/accessorize-fish/aquarium-fish/anubias-a-1500-enydreio-tipou-rio-mauro-373l-detail
που μου αρεσει κιολας....:)

για αυτα τα λιτρα τι εξωτερικο φιλτρο απαιτειται ;;;; ωστε να τα συγκρινω με τα προηγουμενα που μου προτειναν...

kgf12345
26-10-16, 12:23
υπολογισε ενα φιλτρο με ροη 1000 λιτρα την ωρα τουλαχιστον για ενυδρειο σαν το anubias που εβαλες.
πχ eheim 2217.
αν πας σε μεγαλυτερο (φιλτρο) ακομα καλυτερα.

περιμενε να σου πουν οι χρυσοψαραδες γιαυτο ομως καλυτερα.

παντως σε γενικες γραμμες,ειναι καλυτερα να επενδυσεις περισσοτερα λεφτα σε ενα καλο και μεγαλο φιλτρο,παρα στο ενυδρειο.
(αρκει βεβαια το ενυδρειο να ειναι επαρκες για τα ψαρια που θα βαλεις).

Τάκης
26-10-16, 12:34
Καλώς ήρθες και από εμένα,
στο 1,5 μέτρο μπορείς να βάλεις και συνδυασμό χρυσόψαρων.
Στο 1 μέτρο, όπως σου είπαν, μόνο fancy.
Στο 1,5 μέτρο εγώ θα πρότεινα 2 φίλτρα αντί για 1 μεγάλο,
για το πλήθος των χρυσόψαρων διάβασε δώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=74230
θα βρείτε και άλλες ενδιαφέρουσες πληροφορίες

EPANTAZ
26-10-16, 12:57
Στο 1 μέτρο, όπως σου είπαν, μόνο fancy.
Στο 1,5 μέτρο εγώ θα πρότεινα 2 φίλτρα αντί για 1 μεγάλο

όμορφα.. για ποιον λόγο προτείνεις δυο αντί για ένα;
κατατόπισε με στα στοιχειά που πρέπει να έχουν τα δυο εξωτερικά φίλτρα για το 1,5..
ώστε να ρίξω μια μάτια πρώτα...
επίσης στο 1 μέτρο τι ψαράκια μπορώ να φιλοξενήσω εκτός από χρυσόψαρα;;;

Τάκης
26-10-16, 13:06
Χρυσόψαρα μόνο με χρυσόψαρα, δεν αντέχει κάτι άλλο μαζι τους :)
Ο λόγος που προτείνω 2 φίλτρα είναι γιατί τα χρυσόψαρα είναι πολύ ρυπογόνα ψάρια ,
αλλά και για λόγους ασφαλείας, αν πάθει κάτι το ένα θα αντέξει μερικές ημέρες το άλλο ;)

Fishermen1234
26-10-16, 13:09
Weather loach έχω διαβάσει πως συμβιώνουν , celestial pearl danios και white cloud minows. Τα δυο τελευταία, ίσως θα πρέπει να βγουν όταν θα μεγαλώσουν τα χρυσόψαρα, γιατί μπορεί να τα φάνε. Το καλύτερο φυσικά, όπως είπε και ο Τάκης είναι χρυσόψαρα με χρυσόψαρα. Επίσης συμβιώνουν οι μεγάλες γαρίδες και τα μεγάλα σαλιγκάρια, ώστε να μην χωράνε στο στόμα τους.

EPANTAZ
26-10-16, 13:20
οκ καταλαβα αρα παμε για δυο μικρα αντι για ενα μεγαλο...
μαλλον δεν εθεσα σωστα το ερωτημα μου σχετικα με το 1 μετρο...τα χρυσοψαρα θα μπουν στο μεγαλο...
στο μικρο ομως που εχω σκοπο να βαλω στο σπιτι τι ειδος ψαριων θα μου προτεινατε (ισως κατι πιο τροπικο)... να δω τι ψαρια μπορω να βαλω σε αυτο και να ανοιξω ενα νεο θεμα συζητησης στη σωστη κατηγορια

kgf12345
26-10-16, 13:27
στο "μικρο" ενα κοπαδι cpd θα ηταν πολυ ομορφα,αλλα και ενα κοπαδι white cloud η iriatherina werneri θα ηταν επισης ομορφα.
ολα αυτα δεν εχουν τις ιδιες απαιτησεις σε νερο,θα πρεπει να δεις τα προφιλ τους.
μπορεις να κοιταξεις εδω γιαυτα: www.seriouslyfish.com

τα white cloud ειναι ισως τα πιο ευκολα να κρατησεις τωρα το χειμωνα αφου θελουν κρυο νερο.

το καλοκαιρι θα σε δυσκολεψουν λιγο,αν και υπαρχουν λυσεις και γιαυτο.
προσωπικα θα εβαζα ενα μεγαλο κοπαδι cpd.
αλλα γουστα ειναι αυτα.

Τάκης
26-10-16, 13:34
Και εγω CPD θα πρότεινα ή white cloud (συννεφάκια) αλλά υποχρεωτικά ανεμιστήρια στο ενυδρείο αν βάλεις συννεφάκια,
ανεμιστηρια όμως και στα χρυσόψαρα,
είναι και τα 2 είδη ψάρια κρύου νερού

EPANTAZ
30-10-16, 19:22
Ας με ενημερωσει καποιος...που μπορω να διαβασω για το στρωσιμο νεου ενυδρειου...
πριν το παρουμε να εχουμε κ εικονα τι θα πρεπει να κανουμε για να μπουν ψαρακια μεσα....

kgf12345
30-10-16, 19:27
ολα τα υπομνηματα του φορουμ ειναι μαζεμενα εδω http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=52490

ξεκινα διαβαζωντας οπου λεει για στρωσιμο,αμμωνια, και κυκλο του αζωτου.
και μιας και θα τα διαβασεις,διαβασε και τα υπολοιπα:)
καλο διαβασμα+-4
οτι δεν καταλαβεις,ρωτα εδω;)

EPANTAZ
02-11-16, 17:17
Αυριο θα γινει η αγορα του μικρου ενυδρειου (1μ.) της rehau μαζι με βαση...ακουω προτασεις για εξωτερικο φιλτρο..
Ειναι καποιος σιμφορουμιτης απο Αθηνα διαθεσιμος για να μου δωσει μπολι;;
Απο φιλτρα προς τα που να κινηθω; :confused:
στα eheim classic (http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/exwterika-filtra/eheim-classic-2213-basic-edition-plus-media-set)
η στα eheim ecco pro (http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/exwterika-filtra/eheim-ecco-pro-200-2034)
Επισης ο tsala μου ειχε προτεινει της astro που ειναι και το πιο οικονομικο.
(http://www.petsupermarket.gr/8223/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C F%8C-%CF%86%CE%AF%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%BF-dophin-as2210.html)

Γινεται να λειτουργει στο ενυδρειο το εσωτερικο μαζι με το εξωτερικο φιλτρο;;
Η απο τη στιγμη που βαζουμε εξωτερικο το εσωτερικο δε το λειτουργουμε;;;;

:smt120

kgf12345
02-11-16, 17:19
απο ολα αυτα,θα προτιμουσα το εκο,μονο και μονο λογω καταναλωσης.
μπορεις να τα εχεις και τα δυο φιλτρα ταυτοχρονα δεν ειναι προβλημα.

EPANTAZ
02-11-16, 18:42
Φιλε μου τι συντηρηση απαιτει το εξωτερικο φιλτρο?
Οπως κ το εσωτερικο?
Απο θορυβο?

Undertaker
02-11-16, 18:50
Από θόρυβο δε θα έχεις κάτι σπουδαίο στα εξωτερικά, κατασκευάζονται έτσι που αν μη τι άλλο δε σου σπάνε τα νεύρα εκτός κι αν κοιμάσαι δίπλα τους που θα σου τη σπάει το ελαφρύ βουητό τους. Από συντήρηση θέλει ένα καθαρισματακι κάπου κάπου. Το κάπου κάπου για ορισμένους είναι και 4 φορές το χρόνο ή και πιο αραιά. Εγώ το κάνω κάθε δύο μήνες στο κάθε φιλτρο μου. Αλλάζω και το ενυδρειακό βαμβάκι. Επίσης θέλει ένα καθάρισμα αν διαπιστώσεις ενδιάμεσα μειωμένη ροή. Το καθάρισμα των υλικών του φίλτρου γίνεται με νερο του ενυδρείου για να μη σκοτώσουμε τη βιολογία που έχει αναπτυχθεί πάνω τους. Βασικά το κάθε πότε θα γινεται το καθάρισμα, είναι οπως τη βρίσκει ο καθε ένας θα έλεγα.....

EPANTAZ
02-11-16, 18:58
Ομορφα...αν βρω μπολι αυριο..
Πως μπορω να το συντηρησω μεχρι ν τελειωσω τη διακοσμηση του ενυδρειου?

Undertaker
02-11-16, 19:04
Ομορφα...αν βρω μπολι αυριο..
Πως μπορω να το συντηρησω μεχρι ν τελειωσω τη διακοσμηση του ενυδρειου?
Να συντηρήσεις τη βιολογία από το μπόλι εννοείς; Εγώ θα έλεγα να τελειώσεις τη διακόσμηση και μόλις ξεμπερδέψεις, βάζεις το μπολι και άμεσα το πρωτο η τα πρώτα σου ψαράκια. Ταΐζεις ελάχιστα στην αρχή και κάνεις μετρήσεις για να δεις που βρίσκεσαι. Αν βρεις μπόλι τώρα και αργήσεις να βρεις ψαρι, θα χάσεις τη βιολογία ή για να τη συντηρήσεις θα πρέπει να ρίχνεις τροφή για να καταναλώνουν τα βακτήρια και.να επιβιώσουν. Γιατί να μπεις όμως σε αυτή τη διαδικασία;

EPANTAZ
02-11-16, 21:39
Οκ..οποτε θα τελειωσω με τη διακοσμηση πρωτα κ μετα παμε για τα υπολοιπα... :smt041

Undertaker
02-11-16, 21:40
Άρχοντας......βαλε καμιά φωτογραφία να δούμε τι έφτιαξες και να πάρεις καμιά ιδέα κι από εμάς αν θέλεις.

EPANTAZ
03-11-16, 20:38
Το ενυδρειο εχει στηθει επιπλο με γυαλα.χωρις νερο κ διακοσμο...μακαρι ν μπορουσα να ανεβασω φωτο για να μ πειτε τι κανω......γιατι ειλικρινα εχω πελαγωσει!!!
Rehau 180 μαυρο με βαση
Εξωτερικο φιλτρο fluval 306 με εχτρα υλικο siporax.
Αεραντλια fluval q2 190-600l με κουρτινα
Κυκλοφορητη( αν λεγεται ετσι γιατι τα εχω μπλεξει) sun sun jp-065
Διακοσμητικα χαλικι,ριζες κ πετρες που δεν θα επηρεασει το ph..
Φυτα ριζες ανουμπια και αννα
:smt041:smt041:smt041

Undertaker
04-11-16, 10:43
Αεραντλία βάζεις για οξυγόνωση η για αισθητικους λόγους; Γιατι δεν είναι και τόσο αισθητικές οι μπουρμπουλίθρες ειδικά από κουρτίνα. Οξυγόνωση πετυχαίνεις με μια καλή ανατάραξη της επιφάνειας με τη βοήθεια του σπρέι μπαρ. Οι πέτρες και το χαλίκι πώς ξέρεις ότι δεν είναι ασβεστολιθικά για να επηρεάσουν το ph; τα έχεις δοκιμάσει; Τι ψαρια είπαμε θα βρεις μέσα;

Υ. Γ. Την Αννα βγάλτ' την από μέσα, θα πνίγει.

EPANTAZ
04-11-16, 11:36
πολλες γνωσεις δεν εχω...οτι εχω προσπαθησει να διαβασω απο μονος μου εδω με τη βοηθεια των υπομνηματων και τη δικη σας.
αεραντλια... την ειδα στο καταστημα σε ενα δικο τους ενυδρειο και μου αρεσε σαν αποτελεσμα...αν δεν κανει , τοτε δεν υπαρχει θεμα και να την βγαλω απο μεσα...
ψαρια θα μπουν χρυσοψαρα...
τα ξυλα ειναι mopani (οπως διαβασα οτι πρεπει να ειναι και απο το υπομνημα)
πετρες και χαλικια ηταν συσκευασμενα και μ ειπαν οτι ειναι μη ασβεστολιθικα...
οσον αφορα τα φυτα οντως την αννα δεν την ανεφερε το υπομνημα...δεν θα επιζησει καθολου μεσα στο ενυδρειου λογω ψαριων η δεν κανει λογω νερου;:confused::confused:

Τάκης
04-11-16, 11:45
οσον αφορα τα φυτα οντως την αννα δεν την ανεφερε το υπομνημα...δεν θα επιζησει καθολου μεσα στο ενυδρειου λογω ψαριων η δεν κανει λογω νερου;:confused::confused:
Βρε :)
σε πειράζει ο Πάνος
Ανούμπια Νανα μάλλον θα σου είπανε ή θα διάβασες,
και όχι Άννα :p

Undertaker
04-11-16, 11:56
Αφου θα βαλεις χρυσοψαρα,δε σε ενδιαφέρει αν είναι και ασβεστολιθικά αλλά μη πιστεύεις τι σου λένε στα μαγαζια. Αν είχες ψάρια μαλακού νερού, έπρεπε να.δοκιμασειςντι πήρες πριν το βάλεις μέσα και να μη στηρίζεσαι στο λογο τους. Πίστεψέ με, ιδέα δεν έχουν οι περισσότεροι πετσοπάδες. Η αεραντλία δεν κάνει κακό αλλά δε χρειάζεται κι όλας μόνιμα.μεσα στο ενυδρείο να εχεις φυσαλίδες. Η οξυγόνωση γίνεται με ανατάραξη επιφάνειας από το φίλτρο. Χρειάζεται να την έχεις στο ντουλάπι αλλά όχι μόνιμα σε χρήση εκτός κι αν σου αρέσουν οι φυσαλίδες. Εκεί πάσο, περί ορέξεως.......
Ανουμπιες Νάνα λοιπόν και οχι Αννα όπως έγραψες, πράγματι σε πείραζα σε αυτό το κομμάτι ;)

EPANTAZ
04-11-16, 12:09
νάνα ηταν ρε "απατεωνες", ψαραδες......, αναγραμματισμος έγινε :cool:
να και μια εικονα.....σιγα σιγα μαθαίνω...

EPANTAZ
04-11-16, 12:18
τι μπορω να κανω για να μην φαινονται τα σωληνακια και τα καλωδια πισω;;;;;;;;;
ειδα εκει που τα πηρα ολα... πλατες σαν πετρες αναγλυφα αλλα μου φανηκαν πλαστικουρες....
να βαλω ενα απλο χαρτονι;;;;;

υγ παιδια παρακολουθηστετο το θεμα γιατι εχω ενθουσιαστει απιστευτα και ψηθηκα να το κατεβασω στο διαγωνισμο 'ως αρχαριος φυσικα'...

christoschor
04-11-16, 12:20
Φιλε μου μετακινησε το ενυδρειο σε σημειο που δε θα εχει θερμαντικο σωμα κοντα. μπορει να παρουσιαστει θεμα λογω των αποτομων αλλαγων της θερμοκρασιας.
Βαλε χαρτονι η μια καλαισθητη αφισα απο πισω. Οι πλατες ειναι ακριβες και δεν γνωριζω εαν τελικα αξιζουν.

EPANTAZ
04-11-16, 12:23
φιλε μου στο σπιτι λειτουργει μονο σομπα πελετ...τα καλοριφερ ανοιγουν μια στο τοσο και σωθηκαμε!!!

christoschor
04-11-16, 12:25
Α οκ τοτε. ειδες? Η κριση βοηθα στο να βρισκουμε περισσοτερα σημεια τοποθετησης του ενυδρειου:D

Undertaker
04-11-16, 13:52
Για πλάτη θα έλεγα κι εγώ χαρτόνι μαύρο ή να τη βάψεις με πλαστικο χρώμα. Αν είναι να τη βάψεις, να το κάνεις τώρα που είναι άδειο γιατί μετά δε θα μετακινείται και θα ανοίξεις ιστορίες για να το κάνεις.

EPANTAZ
04-11-16, 15:41
Ετσι ειναι η κριση.....βοηθαει σε πολλα!
Νομιζω θα προτιμησω καποιο χαρτονι για τωρα...η βαφη με τρομαζει...
Η αλλη σκεψη ειναι οτι εχω ενα φιλαρακι γραφιστα....
Θα μπορουσα να φτιαξω μια ομορφη εικονα αντι για ενα μαυρο χαρτονι.

Θα σας ενημερωσω

Undertaker
04-11-16, 15:52
Την εικόνα θα τη βαρεθεις καποια στιγμη εκτος του ότι δε θα έχεις φυσικό αποτέλεσμα. Το πλαστικό χρώμα, φεύγει πάρα πολύ εύκολα από το τζάμι πάντως. Είναι μια λύση που επιλέγουν οι περισσότεροι χομπιστες. Σκέψου το. Το μαύρο χρώμα δίνει βάθος στο ενυδρείο και τονίζει τα χρώματα των ψαριών και των φυτών.

EPANTAZ
04-11-16, 16:04
Θα ρωτησω κ ας ειναι κ χαζο....βαφη απεξω ε;

Τάκης
04-11-16, 16:20
Ναι βρε :)

EPANTAZ
04-11-16, 16:29
Χαχα...οκ θα το σκεφτω κ αυτο κ θα σας στειλω με τη πρωτη ευκαιρια το αποτελεσμα...

Undertaker
04-11-16, 17:54

Εννοείται απ' έξω γιατί αν βάψεις από μέσα θα πρέπει να στρώσεις στο βυθό εφημερίδες για να μη λερωσεις την αμμο και θα κάνεις διπλό κόπο.........Χαχαχαχαχαχαχα!
Επειδή πάλευα 1,5 χρόνο με τα χαρτόνια, θα σου πω ΒΑΨΕ την πλάτη. Πολυ καλό αποτέλεσμα!!!

EPANTAZ
05-11-16, 15:27
Λοιπον....ερωτηση για τα υλικα του φιλτρου ...ποια ειναι αναλωσιμα κ ποια οχι.;
Τα λευκα σφουγγαρια στο κοκκινο 'συρταρι' μπορω να τα αλλαξω με filterwool;
Κ στα δοχεια κατω κατω εχει σφουγγαρια παλι.
επειτα μακαρονι..που θα συμπληρωσω siporax...να το γεμισω η οχι;
Κ απο πανω ειναι ο ανθρακας..χρειαζεται;?;
η μπορω να τον βγαλω κ να βαλω κ εκει siporax κ πανω ενα κομματι filterwool;;;;

Εχω βαλει χαλικι ριζες πετρες κ νερο...κ περιμενω να δω τι γινεται με φιλτρο φια να το βαλω μπροστα...

Τάκης
05-11-16, 15:32
ποιο φιλτρο έχεις ;

EPANTAZ
05-11-16, 15:37
Fluval 306

Τάκης
05-11-16, 15:57
Το ενυδρειακό βαμβάκι δεν ξέρω αν μπορεί να σταθεί στο κόκκινο όρθιο κουτι,
σφουγγάρι στο κατω καλαθακι μόνο,
βγαζεις τον άνθρακα και γεμίζεις βιολογικό υλικό τα άλλα 2.
Στο 2ο αντι για σιποραξ μπορείς να βάλεις ελαφρόπετρα που είναι πάμφθηνη

EPANTAZ
05-11-16, 16:00
Οταν λεμε βιολογικο υλικο;

Τάκης
05-11-16, 16:10
Ολα αυτά τα υλικά που βάζουμε στα καλαθάκια,
όπως μακαρόνι (siporax), ελαφρόπετρα , κεραμικα κλπ
https://www.google.gr/search?q=%CE%B2%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%B 9%CE%BA%CE%B1+%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%B1+%CE%B 5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CF%85&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjXo8Kq5ZHQAhXEsxQKHU3vC70Q_AUICCgB&biw=1280&bih=647

EPANTAZ
05-11-16, 16:17
Και ποια αλλαζουν εντελως οταν καθαριζω φιλτρο;
Επειδη τωρα εχω μονο σιποραχ... να βαλω κ στα δυο πανω καλαθια το ιδιο υλικο...πειραζει; κ οταν προμηθευτω ελαφροπετρα τη προσθετω;

Undertaker
05-11-16, 16:25
Αυρο που θα πρέπει να αλλάζεις είναι το ενυδρειακό βαμβάκι. Το βιολογικό υλικό, μπορείς μια φορά το χρόνο να αλλάζεις το μισό με καινουριο.

Τάκης
05-11-16, 16:25
Απο αυτά που έχεις κανένα.
Το άσπρο σφουγγάρι το πλένεις,
αν στη θέση τους έβαζες ενυδρειακό βαμβάκι το άλλαζες αν βρώμιζε,
το μπλε σφουγγάρι το πλένεις,
σε 2-3-4 χρόνια μπορεί να χαλάσει και το αλλαζεις,
βιολογικό υλικό,
κάθε 2-3-4-5 μήνες το ξεπλένεις ελαφρα με νερό ενυδρείου ή νωρίτερα αν δεις πως μπούκωσε,
κάθε 6-12 μήνες βγαζεις το 1/3 και το βράζεις, δεν συμφαίρει να αγοράζεις άλλο,
εκτος και να εχεις ελαφρόπετρα που ειναι τσαμπα και δεν αξίζει καν τον κοπο να την βράσεις, την πετάς και αγοράζεις άλλη,
1,90 Ευρώ τα 12 λίτρα από Πρακτικερ

EPANTAZ
05-11-16, 17:01
Ωραια.φιλτρο μπηκε μπροστα...τωρα το αφηνω μεχρι να ξεθολωσει νερο απο τα χαλικια?
Να ταιζω;

EPANTAZ
06-11-16, 17:03
Ωραια.φιλτρο μπηκε μπροστα...τωρα το αφηνω μεχρι να ξεθολωσει νερο απο τα χαλικια?
Να ταιζω;

Τοσο πολύ φοβηθήκατε τον αδαή? :):):)
Θα ξεθολώσει το νεράκι?
Έριξα λίγο τροφή...τί κάνω τώρα?

Τάκης
06-11-16, 19:36
αύριο κάνεις μετρήσεις

EPANTAZ
06-11-16, 20:30
Αμωνια νιτρωδη νιτρικα τάκη?
Εχω αρχισει να ψηνομαι και για μεσογειακο ή reef ....
Τι λέτε?

Τάκης
06-11-16, 23:34
Αμωνια νιτρωδη νιτρικα τάκη?

Ναι

Εχω αρχισει να ψηνομαι και για μεσογειακο ή reef ....
Τι λέτε?
Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς λίγο με το γλυκό πρώτα και μετά,
μη πας αμέσως στα βαθειά :)

EPANTAZ
07-11-16, 16:01
Λοιπον...εχουμε κ λεμε...
Ph-->8...οπως κ της βρυσης.
NH4-NH3-->0-0,5
ΝΟ2-->0
ΝΟ3-->0

Τι σημαινει?

Τάκης
07-11-16, 16:12
οτι το ενυδρείο είναι τελείως άστρωτο,
Κάτσε να τα πάρουμε λίγο από την αρχή.
Στο ενυδρείο προφανώς δεν έχεις ψάρια (ευτυχώς)
ρίχνεις τροφή ή αμμωνία ;
έχεις βάλει μπόλι ;
Το νερό έχει λίγη αμμωνία , αλλά στη φάση του στρωσίματος καλό είναι να έχει πιο πολύ.
Πόσες ημέρες το στρώνεις ;

EPANTAZ
08-11-16, 13:10
Τρεις μερες..τροφη ριχνω
Δεν εχω τπτ αλλο...ουτε μπολι...
Ουτε τα φυτα τα εχω βαλει μεσα.
Ειναι μονο με χαλικι ριζες κ πετρες.

Ερωτηση...μπορω να βρω μπολι αλλα δεν ξερω αν το ενυδρειο απο οπου θα τα παρω ειναι σωστα στημενο.
Το ρισκαρω;?;
Δευτερον...ο πετσοπας προτεινε καποιο υγρο που ειχε ετοιμα βακτηρια...αυτα τι ειναι;?τα εμπιστευομαστε;?
Επισης...ειπαμε ελαφροπετρα για το φιλτρο...αν βρω μεγαλα κομματια ελαφροπετρας...θα μπορουσα να τα βαλω μεσα για διακοσμηση ;?
αδέρφια βοηθάτε......μπορώ να έχω καποιες απαντήσεις?
έχω αγχωθεί....

Thanmoss
08-11-16, 13:37
Κατ'αρχάς υπομονή...
Χωρίς αυτήν δεν θα πας μακρυά, ούτε θα ευχαριστηθείς τίποτα.

Χρειάζονται πολλές μέρες για να αρχίσει να στρώνει το φίλτρο σου.

Οι ελαφρόπετρες ως διακόσμηση δεν θα επιπλέουν;

Το 99% των "έτοιμων βακτηρίων" ειδικά για γλυκό νερό δεν φαίνεται να κάνει τίποτα.

Μπόλι κατά την άποψή μου να βρεις μόνο εάν θέλεις να βάλεις γρήγορα ψάρια (όχι διότι βιάζεσαι, αλλά διότι τώρα τα βρήκες και πρέπει να τα αγοράσεις για να μην τα χάσεις).
Αν είσαι ακόμη στο ψάξιμο, καλό είναι να το αποφύγεις, εκτός εάν προέρχεται από υπεύθυνη πηγή.

Undertaker
08-11-16, 14:25
Τρεις μερες..τροφη ριχνω
Δεν εχω τπτ αλλο...ουτε μπολι...
Ουτε τα φυτα τα εχω βαλει μεσα.
Ειναι μονο με χαλικι ριζες κ πετρες.

Ερωτηση...μπορω να βρω μπολι αλλα δεν ξερω αν το ενυδρειο απο οπου θα τα παρω ειναι σωστα στημενο. Θα ψάξεις - ζητήσεις από χομπίστα μέσα στο φόρουμ ή από κάποιο γνωστό σου που έχει αρκετό καιρό ενυδρείο που λειτουργεί απροβλημάτιστα, πέρασε αρρώστιες τελευταία κτλ. Μπορείς να βάλεις και αγγελία στο φόρουμ ζητώντας μπόλι απ[ό κάποιο μέλος που βρίσκεται κοντά σου.
Το ρισκαρω;?; Δε θα πάρεις κατά τύχη για να ρισκάρεις, θα ψάξεις σωστά.
Δευτερον...ο πετσοπας προτεινε καποιο υγρο που ειχε ετοιμα βακτηρια...αυτα τι ειναι;?τα εμπιστευομαστε;? Εγω το πρώτο μου ενυδρείο το έστρωσα με βακτήρια. Οι απόψεις είναι διφορούμενες γύρω από τα βακτήρια και κατά πόσο αυτά κάνουν δουλειά. Αν κάνεις σωστά τη διαδιασία, δε βλέπω κάποιο πρόβλημα. Ο καλύτερος, πιο γρήγορς και πιο αποτελεσματικός τρόπος, είναι πάντως το μπόλι.
Επισης...ειπαμε ελαφροπετρα για το φιλτρο...αν βρω μεγαλα κομματια ελαφροπετρας...θα μπορουσα να τα βαλω μεσα για διακοσμηση ;? Υπάρχει περίπτωση να σου επιπλέουν. Αλλά γιατί να βάλεις ελαφρόπετρες και οχι άλλα πετρώματα που τα βρίσεκις και πιο εύκολα; αν το θέμα σου είναι το βάρος, μπορείς να βάλεις πέτρες λάβας που είναι και όμορφες και ελαφριές και βρίσκεις και εύκολα.
αδέρφια βοηθάτε......μπορώ να έχω καποιες απαντήσεις?
έχω αγχωθεί....χαλάρωσε, δεν είναι πυρηνική φυσική ;)
.....αυτά

EPANTAZ
09-11-16, 22:57
Καθε μερα πρεπει να κανω τα τεστ;?;
Το νερο ποσο θα κανει ν ξεθολωσει;?;?
απο το χαλικι ειναι η απο τα ξυλα;?;

Undertaker
09-11-16, 23:00
Εξαρτάται πώς θα στρώσεις το ενυδρείο. Για τη θολούρα βάλε ενα εσωτερικό φιλτράκι μόνο με ενυδρειακό βαμβάκι για να επιταχύνεις τη διαύγεια του νερού αν θες.

EPANTAZ
09-11-16, 23:04
Με τροφη εχω ξεκινησει γι στρωσιμο.
Εσωτερικο φιλτρο δε μου βρισκεται....

Αλλα εχω ενυδρειακο βαμβακι....μπορω να φτιαξω κατι μονος μ; η κοιταω να αγορασω;

Undertaker
10-11-16, 07:44
Κάνε κάτι απλό, έτσι κι αλλιώς για λίγο θα είναι. Πάρε ένα μπουκαλάκι νερό, κόψε τον πάτο, γεμίσέ το ενυδρειακό βαμβάκι, προσαρμωσα στο στόμιό μια αντλία-κυκλοφορητη και βάλτο στο ενυδρείο με καμιά βεντούζα ή το δένεις κάπου και βάλτο σε λειτουργία. Για πιο εύκολα μπορείς να βρεις περισσότερο βαμβάκι στο υπάρχον φιλτρο σου και να το αλλάζεις τακτικά.

EPANTAZ
10-11-16, 14:35
Το εφτιαξα κ το τοποθετησα στο ενυδρειο!!!:)

Undertaker
10-11-16, 15:30
Οταν βλέπεις το ενυδρειακό βαμβάκι να μαυρίζει, άλλαξέ το με καινούριο.

EPANTAZ
12-11-16, 17:04
Μετρησεις μετα απο μια βδομαδα..
στρωσιμο με τροφη και ολα ειναι μηδεν....
Εκτος απο το ph8.... :p .... γιατι ειναι ακομα μηδεν ενω στις πρωτες μερες ειχε εμφανιστει αμμωνια;?;.πως δικαιολογειται μετα απο μια βδομαδα ;?;?
βρηκα μπολι απο ενυδρειο με μηδενικα αμωνια ,νο2.... κ στα 25 τα νο3...
Το ριχνω στο δικο μ.;?;?..τι μετρησεις θα πρεπει να εχω για να δω οτι εχει στρωσει κ το δικο μ φιλτρο;..

Undertaker
12-11-16, 17:25
Οι μετρήσεις σου πρέπει.να είναι αμμωνία και νιτρώδη στο 0 και τα νιτρικά σου 5-10 το ιδανικό. Πόσες μερες έχεις αυτές τις μετρήσεις και με τι τεστ μετράς, υγρά ή στικ; Στη θέση σου θα έβαζα το μπολι για σιγουριά και στο καπάκι τα πρώτα ψαράκια. Αφού όμως έχεις 0 αμμωνία και νιτρώδη, μπορείς να βάλεις να δυο ψαράκια και να ταΐζεις ελάχιστα τις πρώτες μέρες,μέρα πάρα μέρα και όχι κάθε μέρα και ταυτόχρονα να παρακολουθεις μετρήσεις.

EPANTAZ
12-11-16, 17:49
Στισ τρεις πρωτες μερες εμφανιστηκε αμμωνια...κ τα νιτρωδη νιτρικα μηδεν.
Τωρα περιπου στις οχτω μερες ειναι ολα μηδενικα. Μετραω με υγρα τεστ.
Αρα να ριξω μπολι απο αυτο π βρηκα κ να βαλω ψαρακια κ το παρακολουθω;?;

Undertaker
12-11-16, 19:25
Με τα πρώτα ψαράκια που θα ταΐζεις και ελαφρά, θα εμφανιστούν και τα νιτρικά τα οποία βέβαια θα πρέπει να φτάνουν 5-10 (εκεί είναι το ιδανικό). Θα κάνεις μετρήσεις συχνά και όταν δεις ότι έχεις και τα νιτρικά σου, το ενυδρείο θεωρητικά έχει στρώσει. Απλά επειδή είναι καινούριο το ενυδρείο, καλά θα είναι να παρακολουθεις τις μετρήσεις που και που.

EPANTAZ
14-11-16, 21:05
σήμερα το βράδυ θα κάνω καινούριες μετρήσεις.....και θα τις κοινοποιήσω...μακάρι να έχει υπάρξη κάτι....

επειδή έχει μπεί το μικρόβιο για τα καλά, μπορείται να μου πείτε τι πρέπει να διαβάσω / μαθω και για φυτεμένο???? μάλλον το προτιμώ από το reef για λόγους δυσκολίας στην αρχή όπως προέτρεψε σωστά ο φίλος τακης...
καλησπέρα σας!! μέχρι στιγμής....το ενυδρείο τρέχει 9 με 10 μέρες,
δεν έχω βάλει καθόλου αμμωνία και έριχνα τροφή,
έριξα χθες μπόλι και έχω τοποθετήσει μέσα και τα φυτά...
οι μετρήσεις είναι (σύμφωνα με τα υγρά τεστ της sera):
ΝΗ3-ΝΗ4 : 0
ΝΟ2 : 0
ΝΟ3 : 0 με μια μικρή τάση προς 10.

Τι κάνω;;;; :smt120:smt120:smt120:smt120

Undertaker
14-11-16, 22:45
Αφου έβαλες μπόλι, βάλε τα πρώτα ψαράκια τώρα τα οποία θα ταΐζεις ελαφρά στην αρχή. Αν το αφήσεις έτσι θα χάσεις τη βιολογία.

Τάκης
15-11-16, 07:43
αν δεν βάλεις ψαράκια αμέσως ,
θα συνεχίσεις να ρίχνεις τροφή ή αμμωνία
για να διατηρηθεί η βιολογία,
και αν αργήσεις πάνω από εβδομάδα θα κάνεις και αλλαγές ,
πριν βάλεις τα ψάρια κάνεις μια τεράστια αλλαγή 80%-90% με νερό ίδιας θερμοκρασίας με του ενυδρείου και βάζεις τα ψάρια

EPANTAZ
15-11-16, 18:26
Εκανα αλλαγη νερου σε ποσοστο 90%...
Κ μπηκαν τα πρωτα ψαρακια....
φωτογραφιες αυριο πρωι πρωι....:)
Παρατηρησα πανω στα ξυλα λιγο λευκο χνουδι...
Τι πρεπει να κανω ρε παιδια;?;τι ειναι αυτο;?;

Τάκης
15-11-16, 18:27
Μύκητας είναι, μη κάνεις τίποτα, θα φύγει μόνο του

EPANTAZ
17-11-16, 19:36
Ειναι φυσιολογικο που εμφανιστηκε;

tsala
17-11-16, 23:35
ναι, σε φρεσκα ξυλα,παντα εμφανιζεται...κανει τον κυκλο του και φευγει μονο του

EPANTAZ
21-11-16, 15:24
Να και τα καμαρια μου. Δείχνουν να χαίρονται το ένα μετρο...

EPANTAZ
22-11-16, 19:20
Μπορειτε ν μου πειτε τι ειδος χρυσοψαρων ειναι αυτα τα ψαρακια;?;
Για φυλο φανταζομαι θα θελει καλυτερη φωτο;

tsala
22-11-16, 20:34
να τα χαιρεσαι!
για το φυλο δες εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90253)

οσο για το ειδος τους , το πανω αριστερα ειναι shubunkin το απο κατω του comet(αν βεπω σωστα οτι εχει μονη ουρα) και το δεξι (βγαλε καμια καλυτερη φωτο) μαλλον shubunkin κι αυτο.

EPANTAZ
22-11-16, 22:35
να τα χαιρεσαι!
για το φυλο δες εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90253)

οσο για το ειδος τους , το πανω αριστερα ειναι shubunkin το απο κατω του comet(αν βεπω σωστα οτι εχει μονη ουρα) και το δεξι (βγαλε καμια καλυτερη φωτο) μαλλον shubunkin κι αυτο.

Καλυτερες φωτο μήπως και με βοηθησετε με ειδος και φύλλο....ευχαριστω....

Τάκης
22-11-16, 22:45
Το φύλλο δεν φαίνεται,
το 1ο είναι Fantail και τα άλλα 2 Shubunkin

EPANTAZ
22-11-16, 23:07
Ναι για το φυλο διαβασα αρθρο του tsala..ευχαριστω

tsala
23-11-16, 00:15
το φυλο δεν φαινεται απο φωτο, εκτος αν ειναι αρσενικο σε περιοδο αναπαραγωγης.
τα υπολλοιπα οπως τα πε ο Τακης, τελικα δεν ειδα οντως καλα:D στην πρωτη φωτο εβλεπα μονη ουρα .. fancy ειναι ομως..fantail

EPANTAZ
27-11-16, 15:12
παρατηρηθηκε σημερα αυτη η τριχα μεταξυ των δυο ξυλων.ειναι κ αυτη απο μυκητα π θα φυγει;

EPANTAZ
17-12-16, 00:00
ερωτηση.... θελω να βαλω στην μια γωνια του ενυδρειου καποιο φυτο που θα δημιουργει σκιαση απο το εξωτερικο φως που δεχεται το ενυδρειο (πχ ηλιου)
τι προτεινεται;;; το κερατοφυλο κανει;;;

kgf12345
17-12-16, 00:11
δεν καταλαβαινω πως θες να βαλεις το φυτο κ απο που πεφτει ηλιος.
καμια φωτο υπαρχει?

tsala
17-12-16, 08:56
αν μιλαμε για χρυσοψαρα, νομιζω δεν εχεις και πολλες επιλογες...
καμια ανουμπια βαλε.. αν και θα βγαλει αλγη αν την χτυπαει ο ηλιος.

Τάκης
17-12-16, 09:02
Αν θες το φυτό μόνο για σκίαση δεν θα πετύχεις τίποτα,
αν δεν θέλουμε να πέφτει το φως του Ήλιου στο ενυδρείο το κόβουμε πριν το ενυδρείο,
αλλιώς αν πέφτει στο τζάμι δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα,
το τζάμι πρώτα από όλα θα γεμίσει άλγη

EPANTAZ
17-12-16, 11:03
Καταλαβα...θα το μελετησω!!!
Φωτο θα ηθελα πολυ...αλλα ακομα το φτιαχνω φιλε μου για το διαγωνισμο...

EPANTAZ
19-12-16, 20:10
Τι ειναι αυτά πάνω στα φύλλα???

EPANTAZ
23-01-17, 20:27
Σημερα εστειλα τα στοιχεία για τον διαγωνισμό...
Σας ευχαριστω όλους για τη βοήθεια στα πρωτα μου βήματα...αναμένω τη συνδρομή σας και στη συνεχεια...ευχαριστώ.

delta66
30-01-17, 14:09
Τι ειναι αυτά πάνω στα φύλλα???
Κοπρανα απο τα ψαρια.