Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Nέος και ξεκίνημα με malawi

repfar
25-10-16, 09:58
Καλημέρα σας
Έψαξα όλα τα είδη και κατέληξα ότι τα malawi μου αρέσουν αρκετά περισσότερο από τα άλλα. Το πρόβλημά μου είναι η έλλειψη χώρου... Με 105 λίτρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα;;; Τα saulosi δεν θα είναι άνετα; Και κάτι άλλο. Αν πάρω saulosi μικρά 3 cm (και δεν κάνει το 105) πόσο καιρό θέλουν να μεγαλώσουν ώστε το 105 να τους φαίνεται μικρό;

Λάμπρος.Τ
25-10-16, 10:09
Μπράβο για το "γούστο" σου !!! ;)

Κρίμα όμως, γιατί στο ενυδρείο σου δεν γίνεται να βάλεις Malawi.:(
Να υποθέσω ότι το μήκος του ενυδρείου σου είναι πολύ κάτω του 1 μέτρου ?
πρέπει να είναι 80 πόντους ?

isidor
25-10-16, 10:13
Καλημέρα σας
Έψαξα όλα τα είδη και κατέληξα ότι τα malawi μου αρέσουν αρκετά περισσότερο από τα άλλα. Το πρόβλημά μου είναι η έλλειψη χώρου... Με 105 λίτρα δεν μπορώ να κάνω τίποτα;;; Τα saulosi δεν θα είναι άνετα; Και κάτι άλλο. Αν πάρω saulosi μικρά 3 cm (και δεν κάνει το 105) πόσο καιρό θέλουν να μεγαλώσουν ώστε το 105 να τους φαίνεται μικρό;

Αν διάβασες το ποστ μου με το rio125 που είχα θα κατάλαβες πως ειναι, κατα τη γνώμη μου, οριακό αλλα εφικτό με τα συγκεκριμένα ψαράκια.
Το δύσκολο στο εγχείρημα σου, αν τα πάρεις τόσο μικρά, ειναι να ξεχωρίσεις το φύλλο τους.
Αν πετύχεις ενα αρσενικό και τα αλλα θηλυκά δεν θα εχεις πρόβλημα αλλα αν βγουν περισσότερα αρσενικά απο ενα θα χρειαστείς να το απομακρύνεις ή να αλλάξεις γρηγορότερα ενυδρείο. Μπορεί και στο τρίμηνο.

repfar
25-10-16, 10:13
Μπράβο για το "γούστο" σου !!! ;)

Κρίμα όμως, γιατί στο ενυδρείο σου δεν γίνεται να βάλεις Malawi.:(
Να υποθέσω ότι το μήκος του ενυδρείου σου είναι πολύ κάτω του 1 μέτρου ?
πρέπει να είναι 80 πόντους ?

Ακριβώς φίλε Λάμπρο, είναι 80 εκατοστά...Ούτε μέχρι να μεγαλώσουν δεν μπορώ να τα φιλοξενήσω εκεί; Πόσο χρόνο κάνουν να μεγαλώσουν ;

Tanganyiκας
25-10-16, 10:18
Ακριβώς φίλε Λάμπρο, είναι 80 εκατοστά...Ούτε μέχρι να μεγαλώσουν δεν μπορώ να τα φιλοξενήσω εκεί; Πόσο χρόνο κάνουν να μεγαλώσουν ;

Το θέμα είναι ότι θα τα πάρεις μικρά και όταν μεγαλώσουν θα αρχίσουν τα ζόρια(και θα πρέπει να τα δώσεις).......με λίγα λόγια δεν θα προλάβεις να τα χαρείς αλλά ούτε να μάθεις γι αυτά!

Λάμπρος.Τ
25-10-16, 10:26
Το θέμα είναι ότι θα τα πάρεις μικρά και όταν μεγαλώσουν θα αρχίσουν τα ζόρια(και θα πρέπει να τα δώσεις).......με λίγα λόγια δεν θα προλάβεις να τα χαρείς αλλά ούτε να μάθεις γι αυτά!

+ 1 :smt023

Φίλε μου, όπως στα είπε και ο Γιώργος.
Μικρά δεν θα τα ευχαριστηθείς, και μόλις θα είσαι έτοιμος να τα απολαύσεις, θα πρέπει να τα δώσεις....
Δεν θα είναι κρίμα και για σένα και για τα ψαράκια σου, και για τον κόπο σου ?

Αφου σου αρέσουν τόσο πολύ δεν μπορείς να αλλάξεις το ενυδρείο σου με ένα λίγο μεγαλύτερο ?
Αν είναι οικονομικό το θέμα, στις αγγελίες βρίσκεις πολλές ευκαιρίες κατά καιρούς.
Αν είναι θέμα χώρου, πιστεύω ότι ίσως θα μπορούσες να βρεις καμιά 40αρια εκατοστά στο μήκος ακόμη.
Τι λες ???
Για σκέψου το....

repfar
25-10-16, 10:41
Όταν λες 40 εκατοστά , εννοείς στα 240 λίτρα ε ;

Λάμπρος.Τ
25-10-16, 11:03
βρε πήγαινε εσύ στο 1,20 μήκος και θα έχεις πολλές επιλογές.
Τα συνολικά λίτρα εξαρτώνται από όλες τις διαστάσεις μήκος, πλάτος, ύψος.
Αν μπορείς να πάς σε αυτό το μήκος, θα δεις πόσο πιο εύκολα θα γίνουν όλα μετά.

repfar
25-10-16, 11:07
Σε juwel 240 θα χρειαστεί να αγοράσω άλλο φίλτρο από αυτό που έχει; Aν είναι έτσι ξεφεύγει λίγο, οπότε να πάω σε rehau ...

Tanganyiκας
25-10-16, 11:09
Κάνε μια αναζήτηση στις αγγελίες,και στείλε πμ!Μπορεί κάποιο να υπάρχει.

Λάμπρος.Τ
25-10-16, 11:25
Σε juwel 240 θα χρειαστεί να αγοράσω άλλο φίλτρο από αυτό που έχει; Aν είναι έτσι ξεφεύγει λίγο, οπότε να πάω σε rehau ...

Ώπααα.....

Να ξεκινήσουμε σωστά.

Μπορείς να βάλεις μεγαλύτερο ενυδρείο ? Από όσα έγραψες τώρα καταλαβαίνω ότι μπορείς. Διόρθωσε με αν κάνω λάθος.

Αν λοιπόν μπορείς, τότε σαφέστατα πήγαινε σε μαγαλύτερο.

Τώρα για τα ενυδρεία που έγραψες. Θα τα πάρεις καινούργια ή μεταχειρισμένα ?
Αν είναι καινούργια και είναι κοντά στην τιμή, θα σου έλεγα να πάς στο Rehau 300 lt.
Το έχω και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος.
Αν πας σε μεταχειρισμένο, μπορείς όπως σου είπα να βρεις ωραίο ενυδρείο με λιγότερα χρήματα.
Όμως προσοχή.
θα το δεις "γεμάτο" νερό και από κοντά για να είσαι σίγουρος ότι δεν έχει διαροές πουθενα.
επίσης το έπιπλο βάσης να δεις ότι δεν έχει φουσκώσει από νερά κτλ..
Για φίλτρο να υπολογίσεις ότι σε 1η φάση θα χρειαστείς ένα καλό από 1300 λτ/ω και πάνω.

Πέτρες πήγαινε και πάρε από κάνα ποτάμι και άμμο από κάποια καθαρή παραλία.
μετά θα είσαι έτοιμος..... να μπεις στην Αφρική δυνατά λέμε !!!

repfar
25-10-16, 11:49
Λάμπρο δυστυχώς δεν υπάρχει χώρος. Αλλά λαμβάνοντας υπόψη ότι τα malawi μου άρεσαν πάρα μα πάρα πολύ, και πως δεν λέει να φτιάξεις ένα ενυδρείο που να μη σου αρέσει, όπως και να είναι ακατάλληλο για τα ψάρια σου, σκέφτομαι μήπως κάνω μια αλλαγή στο σπίτι και χωρέσει. Σε πάγκο κουζίνας που σκεφτόμουν να το βάλω το 105άρι, δεν χωράει σε ΄ύψος το rehau 300, το 240 έχει περιθώριο... Μπορείς να μου πεις πώς ανοίγει το καπάκι; Σηκώνεται όλο ;

KostasGR
25-10-16, 12:00
Ανοίγει ενα στενό καπάκι εμπρός και ένα πίσω. Τα άλλα 3 κομμάτια είναι τα 2 φωτιστικά και 1 πλαστικό φύλλο που ενώνει τα 2 φωτιστικά. Θα στο βγάλω φωτογραφία αν θέλεις.

repfar
25-10-16, 12:04
Ανοίγει ενα στενό καπάκι εμπρός και ένα πίσω. Τα άλλα 3 κομμάτια είναι τα 2 φωτιστικά και 1 πλαστικό φύλλο που ενώνει τα 2 φωτιστικά. Θα στο βγάλω φωτογραφία αν θέλεις.

Αν μπορείς ναι θα ήθελα...Θα σας στείλω και εγώ το μέρος που σκέφτομαι να το βάλω...
Άμμο αναγκαστικά θα αγοράσω γιατί είμαι Σαντορίνη και είναι μαύρη η άμμος εδώ... Τι προτείνετε ;

Λάμπρος.Τ
25-10-16, 12:14
Σε πάγκο κουζίνας ???

Καταρχήν αντέχει ??? Σκέψου ότι αν πας σε 300αρι θα έχεις συνολικό βάρος μαζί με τις πέτρες και την άμμο και όλα τα συμπράγκαλα κοντά στον μισό τόνο.

Είσαι σίγουρος ότι το αντέχει?

επίσης αν το βάλεις σε πάγκο κουζίνας και είναι στο νορμάλ ύψος ο πάγκος, που θα φτάσει το ενυδρείο ?

Δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις?
Για ξανασκέψου το.

Το καπάκι στο Rehau δεν είναι μονοκόμματο. έχει πάνω του 5 φλάπς (στενές λωρίδες), οι οποίες είναι ως εξής.

οι 3 (μπροστά, πισω, μέση είναι μόνες τους) ακι οι άλλες 2 έχουν απο κάτω τα φώτα.

Για τα σηκώσεις δεν θέλεις σχεδόν καθόλου ύψος (άντε να είναι 10 πόντους η κάθε λωρίδα).

Ούτε να σκεφτείς να αγοράσεις άμμο. Όσο θυμαμαι υπάρχουν και παραλίες με μπεζ άμμο εκεί.

repfar
25-10-16, 12:50
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο άμεση ανταπόκριση...!! Λογικά δεν θα αντέξει ο πάγκος το 300άρι ναι.... Την άμμο πώς την επεξεργαζόμαστε ?

Tanganyiκας
25-10-16, 12:52
Την άμμο πώς την επεξεργαζόμαστε ?

Καλό ξέβγαλμα στην βρύση.

Λάμπρος.Τ
25-10-16, 12:57
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ για την τόσο άμεση ανταπόκριση...!! Λογικά δεν θα αντέξει ο πάγκος το 300άρι ναι.... Την άμμο πώς την επεξεργαζόμαστε ?

Για αυτό στο είπα .. ;)
Κάτω όμως μια χαρά θα το άντεχε !!! :cool:
Δεν είναι αμαρτία να πάς στο 1 μέτρο και να μην πάς στο 1,20 ???

Την άμμο, αφού την μαζέψεις από μιά καθαρή παραλία (δόξα το θεό έχεις την πηγή μέσα στα χέρια σου) την βάζεις για λίγο καιρό (πχ 1 μέρα) στον ήλιο να στραγγίξει από το θαλασσινό νερό (αυτό θα έκανα εγώ), και μετα την πλένεις με καυτό νερό στο μπάνιο λίγο λίγο και την βάζεις σε ένα κουβά.
Αν έχεις και καμιά σίτα κοσκινίσματος να βγάλεις τα χοντρά ή τα σκουπίδια ακόμη καλύτερα.

Μετά την αφήνεις και πάλι στον ήλιο να στεγνώσει και είσαι σούπερ.

Επίσης έχεις κάτι πέτρες μαύρες εκεί (όχι λάβας) που είναι όνειρο.
Βρες μερικές νταμάρια ακανόνιστα και μάζαψε και μερικές μικρές και θα είσαι "όνειρο".

KostasGR
25-10-16, 22:14
Αν μπορείς ναι θα ήθελα...Θα σας στείλω και εγώ το μέρος που σκέφτομαι να το βάλω...
Άμμο αναγκαστικά θα αγοράσω γιατί είμαι Σαντορίνη και είναι μαύρη η άμμος εδώ... Τι προτείνετε ;

https://s19.postimg.org/de1knw4k3/20161025_225205.jpg

https://s19.postimg.org/5zc8viioj/20161025_225213.jpg

https://s19.postimg.org/og6nmbymr/20161025_225224.jpg

repfar
26-10-16, 11:53
Παιδιά σας ευχαριστώ πάρα πολύ όλους....Σήμερα θα παραγγείλω το ενυδρείο...Λοιπόν για να πάρω μεγάλο πρέπει να γίνουν μεγάλες αλλαγές και να πέσει και η γνωστή παντόφλα...
Ερώτηση (και λίγο off topic) :
Όπως καταλάβατε μου αρεσούν πάρα πολύ τα saulosi ...
Υπάρχει κάποιο αντίστοιχο ψαράκι με τέτοια χρώματα από άλλη κατηγορία (πχ Ταγκανίκα) αλλά να ζει αξιοπρεπώς στα 100-120 λίτρα; Νταμάρι , όχι φυτεμένο...

Λάμπρος.Τ
26-10-16, 12:02
Στο είχα ξαναπεί...

Μην κοιτάς τόσο τα λίτρα (παίζουν σαφέστατα πολύ σημαντικό ρόλο) όσο το μήκος. Αν σκέφτεσαι για Malawi.

Αν πας σε Τανγκανίκα, θα σου πουν τα παιδιά τι μπορείς να βάλεις.

όμως μην πάρεις πρώτα το ενυδρείο και μετά ψάχνεις ψάρια γιατί θα την πατήσεις.
Πρώτα βρίσκουμε τα ψάρια που μας αρέσουν, κοιτάζουμε τις ανάγκες τους και ανάλογα πάμε σε ενυδρείο.

Άντε και με το καλό....

repfar
26-10-16, 12:16
Να σαι καλά ρε Λάμπρο και οι υπόλοιποι, με τις άμεσες απαντήσεις σας...
Μόλις παραγγείλω θα σας ενημερώσω!!
-------------------------
Στο είχα ξαναπεί...

Μην κοιτάς τόσο τα λίτρα (παίζουν σαφέστατα πολύ σημαντικό ρόλο) όσο το μήκος. Αν σκέφτεσαι για Malawi.

Αν πας σε Τανγκανίκα, θα σου πουν τα παιδιά τι μπορείς να βάλεις.

όμως μην πάρεις πρώτα το ενυδρείο και μετά ψάχνεις ψάρια γιατί θα την πατήσεις.
Πρώτα βρίσκουμε τα ψάρια που μας αρέσουν, κοιτάζουμε τις ανάγκες τους και ανάλογα πάμε σε ενυδρείο.

Άντε και με το καλό....

Δηλαδή θα με βολέψει και 180Lt που έχει μηκος 102 εκατοστα;

Λάμπρος.Τ
26-10-16, 12:37
Για Τανγκανίκα σίγουρα...

Για Malawi βάζεις "οριακά" ένα μικρό χαρέμι, αλλά θα είσαι με την ψυχή στο στόμα συνέχεια.

Αν μπεις μέσα στο http://www.seriouslyfish.com/

θα διαβάσεις όλες τις ανάγκες και τις πληροφορίες για τα ψάρια που σε ενδιαφέρουν.

repfar
27-10-16, 13:21
Δεν παραγγειλα ακόμη...
Λοιπόν πάω στο rehau 180 λογω έλλειψης χώρου ...
Φίλτρο λέω για fluval 406
Εναν θερμαντήρα
Τεστ νερου
Τι άλλα θα χρειαστώ για αρχή ?

Λάμπρος.Τ
27-10-16, 13:45
Δεν παραγγειλα ακόμη...
Λοιπόν πάω στο rehau 180 λογω έλλειψης χώρου ...
Φίλτρο λέω για fluval 406
Εναν θερμαντήρα
Τεστ νερου
Τι άλλα θα χρειαστώ για αρχή ?

Ελαφρόπετρα ψιλή από το Praktiker (για βιολογικό υλικό) το τσουβαλάκι είναι σχεδόν τσάμπα.
Ενυδρειακό βαμβάκι για να βάλεις στο φίλτρο σου.
Στα τεστ μην πάρεις sticks. Να πάρεις υγρά τεστ.
Ένα μπουκαλάκι αντιχλώριο Prime
Ένα βαρελάκι τροφίμων στα μισά λίτρα του ενυδρείου σου, για να κάνεις εκεί την προετοιμασία του νερού αλλαγής.
Έναν κυκλοφορητή με καλό μανομετρικό και αλφαδολάστιχο για να κάνεις τις αλλαγές του νερού (από το ενυδρείο και προς το ενυδρείο).
Για άμμο και πέτρες σου έχω πει ήδη.
Βρες και μπόλι να βάλεις από κάποιον κοντά σου για να ξεκινήσεις γρήγορα το στρώσιμο (μακριά από υγρά μαντζούνια που πουλάνε τα μαγαζιά)

Άντε και καλή αρχή..........:smt023

repfar
31-10-16, 01:41
Ελαφροπετρες κάνουν ?

KostasGR
31-10-16, 09:55
Το Fluval έχει βιολογικό. Για αρχή δεν χρειάζεται να πάρει, μόνο αν θέλει να προσθέσει extra.

Λάμπρος.Τ
31-10-16, 10:00
Ελαφροπετρες κάνουν ?

Φυσικά και κάνουν αλλά όχι μεγάλες πέτρες. Πρέπει να είναι πολύ μικρά κομμάτια στο μέγεθος μικρής μπίλιας.
Έχει το Praktiker τσουβάλι. Τις βράζεις, βγάζεις τις μαυρισμένες, και είσαι μια χαρά.

Το Fluval έχει βιολογικό. Για αρχή δεν χρειάζεται να πάρει, μόνο αν θέλει να προσθέσει extra.

Το βιολογικό που έχει το Fluval από την "μαμά" του δεν φτάνει ούτε για ..."ζήτω".

repfar
31-10-16, 13:48
Παιδιά ευχαριστώ αλλά άλλο εννοούσα
Για βράχια να βαλω ελαφροπετρες. Αλλά να κολληθουν με σιλικονη και οι κατω πέτρες να ειναι κανονικές,για να μην επιπλέουν...

Λάμπρος.Τ
31-10-16, 14:11
Παιδιά ευχαριστώ αλλά άλλο εννοούσα
Για βράχια να βαλω ελαφροπετρες. Αλλά να κολληθουν με σιλικονη και οι κατω πέτρες να ειναι κανονικές,για να μην επιπλέουν...

Τις πέτρες δεν τις κολλάμε ποτέ, γιατί πάντα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξεις είτε το scape είτε να βγάλεις για να πιάσεις κάποιο ψάρι !!!
Απλά φοβάμαι ότι αν κάνεις αυτό που λές θα σου τρίβονται αφενός και αφετέρου δεν ξέρω πόσο θα αντέξει.

Εγω δεν θα το έκανα. Έχεις απίστευτες επιλογές από μαύρα βράχια στις παραλίες του νησιού, γιατί να πάω σε κάτι τέτοιο ?

repfar
31-10-16, 14:14
Τις πέτρες δεν τις κολλάμε ποτέ, γιατί πάντα κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αλλάξεις είτε το scape είτε να βγάλεις για να πιάσεις κάποιο ψάρι !!!
Απλά φοβάμαι ότι αν κάνεις αυτό που λές θα σου τρίβονται αφενός και αφετέρου δεν ξέρω πόσο θα αντέξει.

Εγω δεν θα το έκανα. Έχεις απίστευτες επιλογές από μαύρα βράχια στις παραλίες του νησιού, γιατί να πάω σε κάτι τέτοιο ?
Νομιζα πρεπει να τις κολλησω αναγκαστικα....
Δεν μου πολυαρέσει ο μαύρος βράχος. Χθες εκανα μια βολτα στην παραλια κ μαζεψα κάποιες , αργοτερα θα σας στειλω φωτο να μου πειτε

Τάκης
31-10-16, 14:17
Που θα βρεις τόσο μεγάλες ελαφρόπετρες ;
Ασε που θα είναι πανάκριβες

Λάμπρος.Τ
31-10-16, 14:24
Που θα βρεις τόσο μεγάλες ελαφρόπετρες ;
Ασε που θα είναι πανάκριβες

Τάκη είναι από Σαντορίνη το παιδί... και εκεί έχει αρκετά κομμάτια όπως και στην Νίσυρο.

Τάκης
31-10-16, 15:09
Τάκη είναι από Σαντορίνη το παιδί... και εκεί έχει αρκετά κομμάτια όπως και στην Νίσυρο.
Αν έτσι αλλάζει,
γιατι τοτε δεν βάζει καμια πέτρα από λάβα ;

Λάμπρος.Τ
31-10-16, 15:26
Θα μπορούσε σίγουρα, αλλά εγώ δεν θα το πρότεινα.Ο λόγος είναι ότι τις είχα πολύ καιρό και είδα αρκετά από τα "άσχημα" τους.

Πχ.. τρίβονται πολύ εύκολα και γεμίζει ο βυθός. Επίσης σε εμένα 2 ψάρια είχαν τραυματιστεί από τις γωνίες στις πέτρες.

repfar
31-10-16, 20:50
Πρεπει να ειναι στρογγυλεμένες ? Δυστυχώς λόγω καιρου δν μπορω να σας δειξω τις πετρες σημερα γιατι τις αφησα σε ενα φιλο κ κανει χαμό απο βροχή. Σήμερα παραγγειλα και το ενυδρείο. Τελικά αν και εχουμε έλλειψη χώρου μεγάλη, έπεισα την κοπέλα μου και παραγγείλαμε rehau 300...!!!

Λάμπρος.Τ
31-10-16, 20:52
Πρεπει να ειναι στρογγυλεμένες ? Δυστυχώς λόγω καιρου δν μπορω να σας δειξω τις πετρες σημερα γιατι τις αφησα σε ενα φιλο κ κανει χαμό απο βροχή. Σήμερα παραγγειλα και το ενυδρείο. Τελικά αν και εχουμε έλλειψη χώρου μεγάλη, έπεισα την κοπέλα μου και παραγγείλαμε rehau 300...!!!

Είσαι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ.... !!! :smt041:smt041:smt041

Καλορίζικο !!!

Τα καλύτερα είναι μπροστά σου !!!

όχι δεν χρειάζεται να είναι στρογγυλεμένες. Αρκεί να μην είναι πολύ αιχμηρές.

repfar
31-10-16, 21:17
Να στε καλα με τις πολυτιμες συμβουλές σας...
Επιτελους σε λιγες μέρες θα έχω το δικό μου ενυδρείο !!! Μπολι απο pet shop να μην πάρω ε ? Γτ μου ειπαν κανα 2 εδω να μου δωσουν είτε το σφουγγαράκι τους είτε να το στιψουμε και να παρω το νερο τους...

Λάμπρος.Τ
31-10-16, 22:58
Όχι από pet shop, εκτός και είναι κολλητός σου.
Πάρε από κάποιο παιδί βαμβάκι όταν θα θέλει να το αλλάξει στήψτο μέσα στο δικό σου φίλτρο και γέμισε το φίλτρο με νερό από τον φίλο που θα σου δώσει και το βαμβάκι.
Αν μπορει να σου δώσει και βιολογικό υλικό ακόμη καλύτερα.
Το βαμβάκι που θα σου δώσει αφού το στήψεις μέσα στο δικό σου φίλτρο θα το βάλεις κανονικά μέσα στο φίλτρο σου για 4 - 5 μέρες.
Όταν μετά από 3 -4 μέρες θα πάρεις μετρήσεις και δεις ότι εισαι οκ τότε βγάζεις το βαμβάκι και βάζεις καινούργιο.
Όλα θα πάνε καλά μην αγχώνεσαι.
Εδώ θα μαστε για ότι χρειαστεί.

repfar
31-10-16, 23:17
Σε ευχαριστώ Λάμπρο !!
Ισχύει ότι στο στρώσιμο με μπόλι,ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις ψάρι μόλις βάλεις το μπόλι?
Βασίλης

Tanganyiκας
31-10-16, 23:29
Σε ευχαριστώ Λάμπρο !!
Ισχύει ότι στο στρώσιμο με μπόλι,ΠΡΕΠΕΙ να βάλεις ψάρι μόλις βάλεις το μπόλι?
Βασίλης

Ψάρι θα βάλεις,αφού κάνεις μετρήσεις και είσαι οκ!!Αυτός που θα σου δώσει μπόλι καλό είναι να μην έχεις περάσει ασθένειες.

Τάκης
01-11-16, 07:58
Μόλις βάλεις το μπόλι ,
ή βάζεις λίγα ψάρια και για καμιά εβδομάδα μετράς καθημερινά,
ή βάζεις τροφή ή αμμωνία και περιμένεις να μηδενίσουν για να βάλεις ψάρια, συνήθως καμιά εβδομάδα μετά.

Λάμπρος.Τ
01-11-16, 09:22
Μόλις βάλεις το μπόλι ,
ή βάζεις λίγα ψάρια και για καμιά εβδομάδα μετράς καθημερινά,
ή βάζεις τροφή ή αμμωνία και περιμένεις να μηδενίσουν για να βάλεις ψάρια, συνήθως καμιά εβδομάδα μετά.

+ 1000

όπως στα είπε ο Τάκης.
Αν βάλεις ψάρια (λίγα μετά το μπόλιασμα) τότε θα μετράς με υγρά τεστ καθημερινά ούτως ώστε να προχωράς σε αλλαγές νερού αν δεις ότι κάτι δεν πάει καλά.
Αν μετά το μπόλιασμα βάλεις τροφή (σε ένα πουγγί από τούλι) ή αμμωνία, τότε μετράς κάθε 3 μέρες και σε περίπου 1 βδομάδα θα είσαι έτοιμος.

repfar
01-11-16, 10:29
Αυτές πως σας φαίνονται;
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161101/1bbf4f52a102ec1f2eca9e069b395348.jpg

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λάμπρος.Τ
01-11-16, 12:16
Για να σου πω την αλήθεια.....

θα ήθελα να βρεις μεγαλύτερες πέτρες.... και προσπάθησε να μην είναι όλες στρογγυλές (βότσαλα).
Στο ξανα είπα έχετε απίστευτες μαύρες πέτρες ή γκρι.

Βράχια όμως ...όχι βότσαλα.

Βρες και θα με θυμηθείς.

repfar
01-11-16, 12:32
Καταλαβα, να ειναι και πιο αγριο.... Σας κρατάω ενήμερους , στέλνω σε λίγο...

isidor
01-11-16, 12:33
Μην δείχνεις τέτοιες πέτρες στο Λάμπρο.
Του ανάβουν όλα τα λαμπάκια.
Σαν να μπλοκάρει ο εγκέφαλος στο αυτοκίνητο ένα πράγμα!!!
:p:p:p:p:p

Λάμπρος.Τ
01-11-16, 12:53
Μην δείχνεις τέτοιες πέτρες στο Λάμπρο.
Του ανάβουν όλα τα λαμπάκια.
Σαν να μπλοκάρει ο εγκέφαλος στο αυτοκίνητο ένα πράγμα!!!
:p:p:p:p:p

χαχαχαχαχαχαχα.... :smt023

Τις "ντάνιασε" κιόλας ο Βασίλης και κόντεψε να μου ρθει...

repfar
01-11-16, 14:57
Χαχαχα!! Παιδια δν μου αρεσουν οι μαυρες πετρες...
Για δειτε αυτες...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161101/a5fba1180716828e1ccac79032cac950.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161101/fb0dbeb43ed99ad8f56ca3b018cf425f.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161101/60f320e9e992c3d06c5ec8a6cbfd49de.jpg

Λάμπρος.Τ
01-11-16, 15:26
Τι να σε κάνω ???

τεσπα... στην τελευταία φωτό κάτω κάτω έχει μια άσπρη "πετρο γκουμούτσα" πίσω από τις καφέ.
Τέτοιες να βάλεις.

ούτε πλακέ... ούτε βότσαλα...ούτε μάρμαρα

Το πιασες τώρα ???

Αχχχχ και να ήμουν στην περιοχή σου.......

isidor
01-11-16, 15:35
Τι να σε κάνω ???

τεσπα... στην τελευταία φωτό κάτω κάτω έχει μια άσπρη "πετρο γκουμούτσα" πίσω από τις καφέ.
Τέτοιες να βάλεις.

ούτε πλακέ... ούτε βότσαλα...ούτε μάρμαρα

Το πιασες τώρα ???

Αχχχχ και να ήμουν στην περιοχή σου.......
Να το του έρχεται το εγκεφαλικό!!!
Δεν θέλουμε βότσαλα!!!
Δεν θέλουμε πέτρες κομμένες ραμμένες από ανθρώπινο παράγοντα!!!
Θέλουμε φυσικές μεγάλες πέτρες!!!
Καλά τα λέω αφεντικό?
Πιστεύω να έμαθα κάτι.

Λάμπρος.Τ
01-11-16, 15:48
Να το του έρχεται το εγκεφαλικό!!!
Δεν θέλουμε βότσαλα!!!
Δεν θέλουμε πέτρες κομμένες ραμμένες από ανθρώπινο παράγοντα!!!
Θέλουμε φυσικές μεγάλες πέτρες!!!
Καλά τα λέω αφεντικό?
Πιστεύω να έμαθα κάτι.

ΕΥΓΕ !!!!! :smt041:smt041:smt041

repfar
01-11-16, 17:20
Χαχαχα... Λοιπον τελευταία μου ευκαιρία...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161101/9d2ffb2be0144fd83df598723310e416.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161101/324a84dc90a360324c10e7a1e1d8ab51.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161101/c5b9748759c133a91693697154f33c3e.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161101/327adfcd75874d4abf4be61ce173b124.jpg

Λάμπρος.Τ
01-11-16, 17:25
Τώρα μιλάς κάπως σωστά.....

πάρε ότι νταμαρο πετρα βρεις (αρκετες πολύ μεγάλες μην τις φοβάσαι..πχ... αυτή την τεράστια στην τελευατία φωτό. Πλύντην πολύ καλά..) και πάρε και μερικές μικρές και θα κάνεις παπάδες στο 300αρι...

απλά φρόντισε να έχουν περίπου τον ίδιο χρωματισμό οι πέτρες....μην μπλέξεις άσπρες καφε γκρι..κτλ...

repfar
01-11-16, 17:27
Θα αντέξει ρε Λάμπρο η βάση του ενυδρείου τόσο νερό και τα κοτρώνια αυτά ?

Λάμπρος.Τ
01-11-16, 17:29
Θα αντέξει ρε Λάμπρο η βάση του ενυδρείου τόσο νερό και τα κοτρώνια αυτά ?

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.............

μου θυμίζεις εμένα.....χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

αποκλείεται να έχεις πιο βαριές πέτρες από εμένα και έχουμε το ίδιο ενυδρείο.

repfar
01-11-16, 17:30
Αντε ωραια σουπερ !!! Θέλουν βράσιμο οι πέτρες? Απολύμανση με κάποιο καθαριστικο ?

isidor
01-11-16, 17:38
Και που θα τις βράσεις σε καζάνι; Πες μου πως θα ανάψεις και φωτιά με ξύλα. Όχι δεν θέλουν βράσιμο. Πολυ καλο πλύσιμο θέλουν.

repfar
01-11-16, 17:48
Ελα ντε... Εγω ειχα στο μυαλο μου τα προηγουμενα μεγεθη....

Λάμπρος.Τ
01-11-16, 18:35
Οταν λέμε καλό πλύσιμο...δεν λέμε με σαπούνια και τετοια.
Καθαρό καυτό νεράκι και τρίψιμο να φύγουν χώματα και τέτοια.
Άντε και με το καλό το στήσιμο.
Πρώτα βάζεις πέτρες και μετά την άμμο.

repfar
02-11-16, 13:34
Το sera bio nitrivec δεν κάνει για στρώσιμο ε ?

isidor
02-11-16, 13:39
Το sera bio nitrivec δεν κάνει για στρώσιμο ε ?
Το ιδανικό είναι να βρεις μπόλι.
Αλλά αν δεν έχει κάποιος στην περιοχή σου μάλλον δεν θα το αποφύγεις.

repfar
02-11-16, 13:40
Το ιδανικό είναι να βρεις μπόλι.
Αλλά αν δεν έχει κάποιος στην περιοχή σου μάλλον δεν θα το αποφύγεις.
Αυτο κ καλά σε 4-5 μερες εισαι οκ να βάλεις ψαράκια ?

Λάμπρος.Τ
02-11-16, 13:41
Άμα μπλέξεις με ζουμιά και ματζούνια θέλεις πολύ χρόνο για να στρώσει.
και χρήμα ....;)

Για αυτό σου είπαμε για "μπόλι".

Άνοιξε ένα θέμα στο φόρουμ και ζήτα μπόλι από το νησί σου.

isidor
02-11-16, 13:42

Ψαράκια θα βάλεις μόνο όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος του αζώτου.
Πάρε από τώρα τεστ νερού γιατί θα σου χρειαστούν.

repfar
02-11-16, 13:51
Εχω ανοιξει θεμα αλλα δεν υπάρχει τίποτα....!!

Tanganyiκας
02-11-16, 14:06

Το πρώτο μου ενυδρείο το ειχα στρώσει με bio-nitrivec..........αλλά έκανε 1,5 με 2 μήνες!!

repfar
03-11-16, 00:09
Ισχύει ότι για μπόλι μπορώ να στίψω το σφουγγάρι απλά ? Ή πρέπει να βάλω κομμάτι ? Επίσης, τελικά βρήκα μέσω κοινου γνωστού 2 παιδιά που έχουν ενυδρείο και περιποιημένα... Να παρω μπολι απο τον έναν μόνο ή βοηθάει να πάρω και από τους 2 ?

Λάμπρος.Τ
03-11-16, 10:06
Ισχύει ότι για μπόλι μπορώ να στίψω το σφουγγάρι απλά ? Ή πρέπει να βάλω κομμάτι ? Επίσης, τελικά βρήκα μέσω κοινου γνωστού 2 παιδιά που έχουν ενυδρείο και περιποιημένα... Να παρω μπολι απο τον έναν μόνο ή βοηθάει να πάρω και από τους 2 ?

Ζήτησε από τα παιδιά το βαμβάκι που έχουν στο φίλτρο τους και βάλτο όπως στο δώσουν με την "μπίχλα" μέσα στο δικό σου.
Στείψε και το δικό τους σφουγγάρι πάνω στο δικό σου. Βάλε και νερό στο φίλτρο σου από το δικό τους και θα είσαι ΣΟΥΠΕΡ.

Δεν χρειάζεσαι και από τους 2.

johnpecn`
03-11-16, 10:36
Βιολογικό υλικό θα βγάλεις μια ποσότητα από το φίλτρο σου 100-200-300 γραμμάρια καινούριο υλικο και θα το δώσεις στ'ο παιδί που θα σου βγάλει το Μπολι 100-200-300 γραμμάρια,έτσι θα ανανεώσει αυτός το υλικό του και εσύ θα έχεις ετοιμο χρησιμοποιημένο στρωμένο υλικό, το Μπόλι πρέπει να μεταφερθεί γρήγορα στο καινούριο ενυδρείο το οποίο θα πρέπει να είναι έτοιμο με αποχλωριομενο νερό καί με με μια θερμοκρασία νερού κοντά σ αυτή που ήταν το μπολι. Εγώ πάντα δίνω Μπόλι σε ψυγειακι φελιζολ με 100% επιτυχία μέχρι στιγμής.

Στάλθηκε από το HUAWEI GRA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

repfar
04-11-16, 19:10
Είχαμε αφίξεις...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161104/833dd30e7af40e756a7f301927096bd4.jpghttp://uploads.tapatalk-cdn.com/20161104/1269654806a072b860ba346d8c0a5972.jpg
Τώρα ψαχνω το manual τοu rio γιατί δεν ειχε μέσα και καπου ειχα διαβάσει στο φόρουμ ότι είναι αντιγραφή του rio
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161104/bcf0774bd351699c21f8af78a53199bf.jpg

Λάμπρος.Τ
04-11-16, 19:55
Καταρχήν καλορίζικο !!!!!!!!!!!!

Μην ψάχνεις τίποτε...πάρτους επι τόπου τηλέφωνο να στο στείλουν με μήνυμα.
(email)

Αλλά και μόνος σου θα το βρεις εύκολα.

repfar
04-11-16, 20:05
Ευχαριστώ Λάμπρο!! Το κατέβασα ήδη καινθα ξεκινήσω συναρμολόγηση... Παιδια το μαγαζί μου ειπε δωρεάν μεταφορικά και πλήρωσα 21 ευρω στη μεταφορικη

Λάμπρος.Τ
04-11-16, 21:08
Ευχαριστώ Λάμπρο!! Το κατέβασα ήδη καινθα ξεκινήσω συναρμολόγηση... Παιδια το μαγαζί μου ειπε δωρεάν μεταφορικά και πλήρωσα 21 ευρω στη μεταφορικη

Μήπως είναι για εντός Αθηνών δωρεάν.
Γιατί δεν πάιρνεις τηλέφωνο να τους το πεις ?

repfar
05-11-16, 19:14
Πήρα αλλά δεν απαντάνε, θα πάρω αύριο πάλι... Όχι είναι πάνω απο ρνα ποσο δωρεάν σε όλη την Ελλάδα...

Οκ με μεταφορικά...
Σήμερα ξεκίνησε το στήσιμο...
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161105/2c444a701c084e8dba757431a7e329e8.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161105/d64834b889ad5716c6c0e7714d377283.jpg

Tanganyiκας
05-11-16, 20:35
Μέσα καλύτερα πιο λεπτό dow!!!!Όσο πιο χοντρό είναι θέλει και περισσότερο βάρος για να κάτσει κάτω.

repfar
05-11-16, 20:36
Μέσα καλύτερα πιο λεπτό dow!!!!Όσο πιο χοντρό είναι θέλει και περισσότερο βάρος για να κάτσει κάτω.
Δυστυχώς δεν είχε η μάντρα πιο λεπτό..5 εκατοστα είναι, χάνω πολύ νερό ?

Κλεόβουλος
05-11-16, 20:40
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Το dow κάτω απ' το ενυδρείο δεν θα το έβαζα.
Αυτό που θα βάλεις μέσα κόψτο μπροστά και στα πλάγια 2-3 εκ. για να μη φαίνεται όταν σκάβουν τα ψάρια ;)

repfar
05-11-16, 20:49
Καλορίζικο και καλοτάξιδο!
Το dow κάτω απ' το ενυδρείο δεν θα το έβαζα.
Αυτό που θα βάλεις μέσα κόψτο μπροστά και στα πλάγια 2-3 εκ. για να μη φαίνεται όταν σκάβουν τα ψάρια ;)
Ευχαριστώ Κλεόβουλε !
Θα εβαζες απλο φελιζόλ δηλαδή ? Εχει περιθώριο το μέσα 2 εκατοστά...

Tanganyiκας
05-11-16, 20:50
Δυστυχώς δεν είχε η μάντρα πιο λεπτό..5 εκατοστα είναι, χάνω πολύ νερό ?

Χάνεις και νερό!Αν μπορείς αφαίρεσε το μισό.

repfar
05-11-16, 20:51
Χάνεις και νερό!Αν μπορείς αφαίρεσε το μισό.
Δε βργα πουθενα αυτο το πλέγμα... Το βρήκα σε λαστιχένιο, κάνει ή θα βγαλει ουσιες ?

Tanganyiκας
05-11-16, 20:54
Όχι λαστιχένιο.....μπορεί να περιέχει διάφορα

Κλεόβουλος
05-11-16, 20:54
Κάτω απ' το ενυδρείο εξωτερικά μη βάζεις τίποτα. Με το παραμικρό το ενυδρείο θα κάνει γλύστρα ;)

repfar
05-11-16, 20:56
Οκ ευχαριστω !! Αν βάλω λοιπον μπόλι τη Δευτέρα, μπορώ να βάλω 4 κιχλίδες?

Κάτω απ' το ενυδρείο εξωτερικά μη βάζεις τίποτα. Με το παραμικρό το ενυδρείο θα κάνει γλύστρα ;)
Δε βαζουμε φελιζολ για να μη σπάσει?

Κλεόβουλος
05-11-16, 21:01
Οκ ευχαριστω !! Αν βάλω λοιπον μπόλι τη Δευτέρα, μπορώ να βάλω 4 κιχλίδες?

Μπορείς. Δεν θα ταίσεις τις πρώτες 2-3 μέρες και θα κάνεις μετρήσεις μήπως χρειαστεί να επέμβεις.
Τι κιχλίδες θα βάλεις?

Δε βαζουμε φελιζολ για να μη σπάσει? Όχι. Έχω δει ενυδρείο με φελιζόλ από κάτω να κάνει τσουλήθρα. Προσέχουμε κάτω από το γυαλί να μην υπάρχει κάποια πετρούλα ή να εξέχει καμιά βίδα του έπιπλου (το έχει δει κι αυτό) και δεν θα έχεις πρόβλημα.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk αυτό το χαζό μήνυμα δεν μπορείς να το αφαιρέσεις??
:).......

repfar
05-11-16, 21:48
Τα ψαράκι που ΓΕΝΙΚΑ μου αρεσουν ειναι κυριως :
Cynotilapia afra Jelo
Cynotilapia sp. Hara galireya
Saulosi
Lampidochromis caeruleus
Lampidochromis Chisumulae
Lombardoi
Metriaclima sp. zebra chilumba maison reef
Acei luwala
Flavus
Δεν εχω ψαξει ακομη ποια μπορουν να συνυπάρξουν και σε ποσα λιτρα ειναι καλό να ζουν..

Κλεόβουλος
06-11-16, 08:12
Εγώ ρώτησα επειδή είπες θα βάλεις μπόλι και ψάρια τη Δευτέρα :)
Μ' αυτά τα είδη που σ' αρέσουν γίνονται διάφοροι ωραίοι συνδυασμοί.
Μπορείς να βάλεις 2 ή και 3 είδη.
Μερικές επιλογές:
- ένα είδος Labidochromis (1+3) + Ps.sp.acei (1+3)
- L.caeruleus + Cynotilapia sp. Hara gallireya (1+3) + acei
- L.caeruleus + Metriaclima sp. zebra chilumba maison reef (1+4)
- Chindongo saulosi (1+3) + L.caeruleus + acei
- Ps.flavus (1+3) + Ps.sp.acei
Δες πρώτα διαθεσιμότητες στα είδη και το συζητάμε ;)

Λάμπρος.Τ
06-11-16, 11:26
Τελικά τι έγινε με τα μεταφορικά. Δεν μας είπες.

repfar
06-11-16, 11:32
Κλεόβουλε αύριο πες βαζω μπολι κ τριτη τα πρωτα ψαρακια... Πόσα να βάλω maximum την Τρίτη ?
Λάμπρο οκ με τα μεταφορικά, ή μου τα κόβουν στην επόμενη παραγγελία ή μου τα καταθέτουν στην τράπεζα...

Λάμπρος.Τ
06-11-16, 11:42
Οκ. Ωραία λοιπόν.

Αν βάλεις αυριο μπολι, βάλε 4 ψαράκια την Τριτη, αλλά να κάνεις μετρήσεις κάθε μέρα με υγρα τεστ.
Αν δεις κάτι να σου ανεβαίνει (Αμμωνία ..ΝΙτρικά...) αμέσως αλλαγή νερού.

repfar
07-11-16, 08:48
- Chindongo saulosi (1+3) + L.caeruleus + acei

Δες πρώτα διαθεσιμότητες στα είδη και το συζητάμε ;)

Κλεόβουλε στο συνδιασμό Chindongo saulosi (1+3) + L.caeruleus + acei
βάζω 1 L.caeruleus και 1 acei μόνο ε ;

Κλεόβουλος
07-11-16, 08:53
Χαρέμι εννοώ από το κάθε είδος (ανέφερα πιο πάνω την ελάχιστη επιθυμητή αναλογία αρσ-θηλ) ;)

repfar
07-11-16, 09:01
Χαρέμι εννοώ από το κάθε είδος (ανέφερα πιο πάνω την ελάχιστη επιθυμητή αναλογία αρσ-θηλ) ;)
Νομίζω σε αυτόν τον συνδιασμό θα καταλήξω...
Είναι πολύ όμορφα, χαίρομαι που επέλεξα malawi !!
Οπότε 12 ψαράκια στα 300 λίτρα θα είναι ευτυχισμένα ;

Κλεόβουλος
07-11-16, 09:07
Εκτός από τον αριθμό τους για να είναι ευτυχισμένα χρειάζονται και μερικά ακόμη πράγματα ;) Προχώρα κι εδώ είμαστε να βοηθήσουμε όσο μπορούμε για να είναι πανευτυχή τα ψάρια κι εσύ να τα απολαμβάνεις :)

repfar
08-11-16, 18:10
Ακουω...http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161108/e6d2250d986172238bec690d04c83baf.jpg

kosmas
08-11-16, 18:53
Kαλησπερα φιλε μου! Νεος και εγω αλλα θα πω την γνωμη μου.Στην αριστερη πλευρα εχεις βαλει 4 πετρες που δεν φτιαχνουν κρυψωνες.Ασκοπες ειναι.Βγαλε μερικες απο την δεξια που εχεις αρκετες και προσθεσε.
Τις πετρες τις εβαλες μετα την αμμο ή πριν?
Το φελιζολ μεταξυ ενυδρειου και βασης δεν χρειαζεται στα ετοιμα ενυδρεια

repfar
08-11-16, 18:56
Φιλε αμα βγαλω τις πετρες αριστερα θα σηκωθει το φελιζόλ από την άνωση. Σηκώθηκε καθώς γέμιζα το ενυδρείο και τις έβαλα άρον άρον. Επισης απο τημ κορυφη της βασης προεξεχουν λιγο 2 βίδες οπότε δεν διακινδυνεύω να το βαλω χωρίς τπτ ενδιάμεσα. Τις πέτρες τις έβαλα πριν την άμμο

kosmas
08-11-16, 19:13
Δεν ειπα να τις βγαλεις,να προσθεσεις ωστε να ειναι και η αριστερη πλευρα λειτουργικη

repfar
08-11-16, 19:38
Σήμερα έβαλα κιχλίδες το πρωί... Τις ταίζω δλδ την Παρασκευή ?
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161108/147f3792aa7c634bec63b083d5442b36.jpg
Ποια τροφή ρίχνω κ καθε πότε ?

Κλεόβουλος
08-11-16, 19:43
σιγά....μπόλιασες? τι κιχλίδες και πόσες έβαλες?

repfar
08-11-16, 19:47
Μπολιασα χθες ναι...Εβαλα 8 τελικά Κλεόβουλε....

Κλεόβουλος
08-11-16, 19:48
βάλε φωτο να δούμε τι έβαλες

repfar
08-11-16, 20:15
Ps saulosi ps acei και lambidochromis caeruleus.
Φωτο σε 10. Μετρησα πριν με sera και βγηκε κιτρινο. Αυριο παλι μετρημα

Λάμπρος.Τ
08-11-16, 20:16
Ακουω...http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161108/e6d2250d986172238bec690d04c83baf.jpg

Εγώ επειδή με συγχησες δεν σου γράφω τίποτε....
Τι σου είπα βρε να κάνεις ? Τι λέγαμε τόσο καιρό ?
Τι στήσιμο πήγες και έκανες ?
Γιατί δεν έβαλες μεγάλες πέτρες ?
Η βίδα γιατι σου εξέχει ? Το ίδιο ενυδρείο έχουμε και δεν εξέχει τίποτε.
Αχχχχχχχ........σταματάω εδώ.
Δεν ακούς !!!!!!!!!!!!

repfar
08-11-16, 20:36
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161108/8e2a0993b5eea1fdf192323e98cb7199.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161108/8d81035c817cb361490c68d2c86b6c4d.jpg
Ρε Λάμπρο έβαλα κάτι τεράστια κοτρώνια και δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα... Λέω να ρίξω λίγες ακόμη , αλλά σκέφτομαι στην πορεία μήπως βάλω μαύρες,μετά απο 1-2 μήνες... Παιδιά ξέχασα να βάλω φόντο στο τζάμι απο πίσω, να δω τωρα πως θα βάλω....

Κλεόβουλος
08-11-16, 20:41
Καλώς τα δέχτηκες λοιπόν.
Από μαγαζί τα πήρες?
Τροφή δίνε βασικά την Vegi και κάθε 2-3 μέρες δίνε και απ' την άλλη.
Τώρα κράτα τα ατάιστα παρακολουθώντας τις μετρήσεις. Αν κάτι ξεφύγει κάνεις αλλαγή νερού και διπλή δόση Prime.

repfar
08-11-16, 20:43
Κλεόβουλε όταν λες δίνε πόση ποσότητα και κάθε πότε ?Απο μαγαζί ναι. Ατάιστα για πόσο διάστημα ?

Κλεόβουλος
08-11-16, 20:50
Κλεόβουλε όταν λες δίνε πόση ποσότητα και κάθε πότε ?2-4 φορές τη μέρα τόσο όσο να το τρώνε σε 1 λεπτό περ. Απο μαγαζί ναι.περισσότερο ρωτάω για τα saulosi που νοιάζομαι να είναι καθαρά - ποιό μαγαζί? Ατάιστα για πόσο διάστημα ? τουλ. για 3 μέρες και μετά ρίχνεις ελαχιστότατη τροφή παρακολουθώντας παραμέτρους όπως είπαμε. Την αυξάνεις λίγο λίγο εφόσον όλα κυλούν ομαλά.

Στάλθηκε από το SM-G920F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk ωχ παναγία μου :confused:
.........

repfar
08-11-16, 20:58
.........
Να περιμένω κατακόρυφη αύξηση των νιτρικών ??? 3 μέρες και δεν θα πεινάσουν ? Από άβυσσο τα πήρα τα ψαρακια...
Παιδια έχω αγχωθεί παρα πολύ, νιώθω πολύ μεγάλη ευθύνη ,φοβάμαι μη μου πάθουν κάτι... Είχαμε διάλειμμα σήμερα σχολείο και πεταγόμουν σπίτι να δω τι κάνουν κ αν πάθανε κάτι....

Κλεόβουλος
08-11-16, 21:21
Να περιμένω κατακόρυφη αύξηση των νιτρικών ??? σταδιακά θα ανέβουν-αυτό που πρέπει να αποφύγεις είναι η εμφάνιση αμμωνίας ή νιτρωδών - γι αυτό και δεν ταΐζουμε- για να προλάβει να αναπτυχθεί η αντίστοιχη βιολογία 3 μέρες και δεν θα πεινάσουν ?δεν θα πάθουν τίποτα Από άβυσσο τα πήρα τα ψαρακια...δυστυχώς είναι υβρίδια :confused: από Τσεχία, τα γνωστά "red coral" zw
Παιδια έχω αγχωθεί παρα πολύ, νιώθω πολύ μεγάλη ευθύνη ,φοβάμαι μη μου πάθουν κάτι... Είχαμε διάλειμμα σήμερα σχολείο και πεταγόμουν σπίτι να δω τι κάνουν κ αν πάθανε κάτι....

Δεν θέλει άγχος. Αν ακολουθείς τα απλά βήματα που λέμε όλα θα πάνε καλά ;)

Λάμπρος.Τ
08-11-16, 21:25
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161108/8e2a0993b5eea1fdf192323e98cb7199.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161108/8d81035c817cb361490c68d2c86b6c4d.jpg
Ρε Λάμπρο έβαλα κάτι τεράστια κοτρώνια και δεν μου άρεσε το αποτέλεσμα... Λέω να ρίξω λίγες ακόμη , αλλά σκέφτομαι στην πορεία μήπως βάλω μαύρες,μετά απο 1-2 μήνες... Παιδιά ξέχασα να βάλω φόντο στο τζάμι απο πίσω, να δω τωρα πως θα βάλω....

Κοίτα τώρα τι έγινε....
Από την αρχή σου είπα .."βάλε μαύρες πέτρες" ΜΕΓΑΛΕΣ.
εσύ είπες δεν σου αρέσουν οι μαύρες.... τώρα λες θα βάλω σε κάνα 2μηνο !!! :confused::confused::confused:

Τα τεράστια κοτρώνια που λες τα δοκίμασες σε διάφορες θέσεις σχηματισμούς ?
Δηλαδή σ' αρέσει αυτό που στήνουν κάποιοι σαν "μάντρα" με πέτρες ή ο λόφος με πέτρες που στήνουν κάποιοι άλλοι λες και έχει πεθανει κάποιος και τον σκεπάσανε ?
Είπαμε έχεις πολλές δυνατότητες αλλά να ακούς....

Την πλάτη σου είπα από την αρχή να την βάψεις μαύρη !!
Πάλι δεν με άκουσες ...
Τώρα που το γέμισες και το έστησες πως θα τα κάνεις όλα αυτά ???
τα έχεις για εύκολα ???
Για αυτό στα έλεγα τόσο καιρό.... επειδή έχω κανει κάποια σφάλματα εγώ, για να μην τα κάνεις εσύ.
Τα ψάρια δεν σου είπα να τα βάλεις λίγα λίγα ???

repfar
08-11-16, 23:14
Κοίτα τώρα τι έγινε....
Από την αρχή σου είπα .."βάλε μαύρες πέτρες" ΜΕΓΑΛΕΣ.
εσύ είπες δεν σου αρέσουν οι μαύρες.... τώρα λες θα βάλω σε κάνα 2μηνο !!! :confused::confused::confused:

Τα τεράστια κοτρώνια που λες τα δοκίμασες σε διάφορες θέσεις σχηματισμούς ?
Δηλαδή σ' αρέσει αυτό που στήνουν κάποιοι σαν "μάντρα" με πέτρες ή ο λόφος με πέτρες που στήνουν κάποιοι άλλοι λες και έχει πεθανει κάποιος και τον σκεπάσανε ?
Είπαμε έχεις πολλές δυνατότητες αλλά να ακούς....

Την πλάτη σου είπα από την αρχή να την βάψεις μαύρη !!
Πάλι δεν με άκουσες ...
Τώρα που το γέμισες και το έστησες πως θα τα κάνεις όλα αυτά ???
τα έχεις για εύκολα ???
Για αυτό στα έλεγα τόσο καιρό.... επειδή έχω κανει κάποια σφάλματα εγώ, για να μην τα κάνεις εσύ.
Τα ψάρια δεν σου είπα να τα βάλεις λίγα λίγα ???
Λαμπρούκο μη με μαλώνεις.... Έχω το άγχος μη χάσω κανένα ψαράκι,έχω και τις φωνές σου !!!

Λάμπρος.Τ
09-11-16, 07:16
Λαμπρούκο μη με μαλώνεις.... Έχω το άγχος μη χάσω κανένα ψαράκι,έχω και τις φωνές σου !!!

Καλημέρα.:)
Δεν σε μαλώνω βρε.:smt018
Απλά σου δείχνω τα λάθη που κάνεις για να αρχίσεις να "ακούς"....χαχαχαχαχα... και να μην κάνεις τη ζωή σου δύσκολη.
Αγχος για τα ψάρια δεν χρειάζεται να έχεις. Στο είπα και πολύ καιρό πριν.
Αν μετράς καθημερινά και είναι καλές οι μετρήσεις τότε όλα θα είναι οκ.
Αν πάλι δεις κάποια τιμή να ανεβαίνει κάνε μια "μεγάλη" αλλαγή νερού και το βλέπουμε.
Η άμμος που έβαλες είναι πολύ ωραία !!!
Για την πλάτη αν θα μ'ακούσεις και την βάψεις, τότε δες αν από πίσω χωράει άνετα το χέρι σου. Αν χωράει πάρε ενα ρολάκι μικρό με μακρί χερούλι, πάρε ενα "σκαφάκι" να βάζεις το χρώμα. Πάρε και ένα μικρό κουτάκι μαύρο πλαστικό νερού και είσαι κουφέτο.
Το μονωνεις γυρω γυρω με χαρτοταινία και χαρτιά (βάλε και στο πάτωμα) και ξεκίνα το βάψιμο. Το περνας 3 χέρια (το αφήνεις να στεγνωσει μετά από κάθε χερι) και θα γίνει όνειρο.
Οι πέτρες μου αρέσουν το σχήμα τους. Απλά τις ήθελα μεγαλύτερες και να τις στήσεις "φυσικά".
Δεν θέλει αγχος !!!!!!!!!!!!
Το ενυδρειο είναι για να χαλαρώνεις .... αφού έχεις ακουσει τα γκάζια απο τη γυναίκα.:p

repfar
09-11-16, 07:19
Εχω ακούσει τρελά γκάζια η αλήθεια είναι... Οταν εφτασε και ειδε το "κοντέινερ" ήθελε να το γυρίσουμε πίσω..!!! Εντάξει τώρα της αρέσει... !!! Να βάψω το τζάμι εννοεις ή καποιο άλλο υλικό που θα τοποθετήσω πίσω στο τζάμι ?

isidor
09-11-16, 07:26
Δεν νομίζω πως χωράει το χέρι απο πίσω για να μπει το ρολάκι.
Υπάρχουν και έτοιμες άφησες που απο τη μια ειναι σκούρο μπλε και απο την άλλη μαύρο. Με λίγη προσπάθεια περνάει και κολλάς τις άκρες με ταινία. Αν δεν μπορέσεις να βρεις πάρε το χαρτόνι που βάζουμε κάτω για να μην λερώσουμε όταν βάφουμε, βάψε το μαύρο, πέρασε το απο πίσω και κόλλα το με τον ίδιο τροπο. Εμενα μου αρέσει το στήσιμο που έκανες αλλα βάλε μερικές πετρες και απο αριστερά για να εχεις και εκεί κρυψώνες.

KostasGR
09-11-16, 08:58
Το στήσιμο με τις πέτρες μου αρέσει, δεν είναι άσχημο.

Καλορίζικα τα ψαράκια, κι εγώ από τον Ωκεανό πήρα τις 2 από τος 3 ομάδες.

Λάμπρος.Τ
09-11-16, 10:46
Εχω ακούσει τρελά γκάζια η αλήθεια είναι... Οταν εφτασε και ειδε το "κοντέινερ" ήθελε να το γυρίσουμε πίσω..!!! Εντάξει τώρα της αρέσει... !!! Να βάψω το τζάμι εννοεις ή καποιο άλλο υλικό που θα τοποθετήσω πίσω στο τζάμι ?

Λοιπόν επειδή βλέπω σε εσένα .."εμένα" (και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που επέμενα από την αρχή σε κάποια πράγματα (μέγεθος ενυδρείου, πέτρες, κτλ..) και είδες ότι είχα δίκιο.
Άκου τι θα σου πω.

Το χέρι χωράει από πίσω ? (δεν γίνεται να μην χωράει μια μπουνιά, τόσο όσο χρειάζεται για να περάσει το χέρι σου κρατώντας το χερούλι από το ρολάκι).

Πιστεύω λοιπόν ότι χωράει.

πάρε το χρώμα, ρολό, σκαφάκι που σου είπα. περιμετρικά στις άκρες (εκεί που κολάει το πίσω γυαλί με τα άλλα 3 (βάσης, αρισερή πλευρά, δεξιά πλευρά) της πλάτης του ενυδρείου βάλε χαρτοταινία και στην χαρτοταινία βάλε πάνω χαρτί (απο αυτό που βάζουμε ότανα βάφουμε για να μην λερώνουμε).

πάρε το ρολάκι, βούτατο στο σκαφάκι με το χρώμα και ξεκίνα οριζόντιο βάψιμο στο "ΤΖΑΜΙ" (μην το φοβασε). Από την μια πλευρά πρώτα και μετά από την άλλη. Έτσι θα βάψεις όλο το πίσω τζάμι. περιμένεις να στεγνώσει και το κάνεις 3 χέρια.

Χαρτί, χαρτόνι, ή αυτοκόλητο, κτλ.. μην βάλεις γιατί θα το μετανιώσεις !!!!!!!!!!!!!!!

Για το στήσιμο θα πας να πάρεις μερικές ΜΕΓΑΛΕΣ πέτρες και θα τις βάλεις Όρθιες, λοξες, κτλ...
δες ενυδρεία στο φόρουμ, δες του DEX, δες φωτό από τη λίμνη στο Internet και θα καταλάβεις.
Αυτές που έχεις θα τις βάλεις είτε στην μέση να πέφτουν από πίσω ψηλά (να ακουμπανε στο τζάμι μην φοβάσαι) προς τα μπροστά και να απλώνουν σαν κατολίσθηση ένα πράγμα...
είτε θα τις βάλεις στην μια πλευρά με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια οπτική.

Μην αγχώνεσαι....

Δοκίμασε αυτά που σου λέω σιγά σιγά...
πρώτα φτιάξε την πλάτη.
Μετά ξεκίνα αυτό που σου είπα για τις πέτρες.
Υπάρχουν πολλές παρουσιάσεις ενυδρείων εδώ στο forum τα οποία θεωρώ ότι είναι κορυφαία.
Μην κάνεις κάτι που είναι τυποποιημένο και που δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στη φύση.
Ο λόφος με τις πέτρες υπάρχει μόνο σε ταινίες που θάβουν κάποιον και τον σκεπάζουν με αυτές γιατί βαριούνται να σκάψουν να τον χώσουν μέσα.
επίσης οι 2 λόφοι (σαν πυραμίδες) που κάνουν πάρα πολλοί υπάρχουν μόνο σε Ινδιάνικους καταυλισμούς για να βάλουν από κάτω κάρβουνα και να αναψουν φωτιά.

Όσο για τις μάντρες που στήνουν στην μέση οριζοντίος του ενυδρείου είναι για να χωρίζουν οικόπεδα.

Έλεος πια με αυτά !!!

Αυτά και δεν σου ξαναγράφω για στήσιμο. Τα έχουμε καλύψει όλα πιστεύω.

isidor
09-11-16, 11:01
Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου πως αν δεν είναι βιοτοπικό το ενυδρείο είναι μια αηδία.
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι κοτρόνες που προτείνεις, αλλά δεν έκατσα να σε κράξω.
Δηλαδή το δικό μου σπίτι που είναι 60τμ δεν μπορεί να γίνει εξίσου όμορφο με ένα που είναι στα 1500τμ?
Εγώ στην πλάτη έχω βάλει αφίσα και είναι μια χαρά και δεν το έχω μετανιώσει.
Δηλαδή επειδή εσένα δεν σου βγήκαν κάποια πράγματα δεν θα βγουν σε κανένα άλλον?

DEXFISH
09-11-16, 11:07
Λοιπόν επειδή βλέπω σε εσένα .."εμένα" (και αυτός είναι ένας ακόμη λόγος που επέμενα από την αρχή σε κάποια πράγματα (μέγεθος ενυδρείου, πέτρες, κτλ..) και είδες ότι είχα δίκιο.
Άκου τι θα σου πω.

Το χέρι χωράει από πίσω ? (δεν γίνεται να μην χωράει μια μπουνιά, τόσο όσο χρειάζεται για να περάσει το χέρι σου κρατώντας το χερούλι από το ρολάκι).

Πιστεύω λοιπόν ότι χωράει.

πάρε το χρώμα, ρολό, σκαφάκι που σου είπα. περιμετρικά στις άκρες (εκεί που κολάει το πίσω γυαλί με τα άλλα 3 (βάσης, αρισερή πλευρά, δεξιά πλευρά) της πλάτης του ενυδρείου βάλε χαρτοταινία και στην χαρτοταινία βάλε πάνω χαρτί (απο αυτό που βάζουμε ότανα βάφουμε για να μην λερώνουμε).

πάρε το ρολάκι, βούτατο στο σκαφάκι με το χρώμα και ξεκίνα οριζόντιο βάψιμο στο "ΤΖΑΜΙ" (μην το φοβασε). Από την μια πλευρά πρώτα και μετά από την άλλη. Έτσι θα βάψεις όλο το πίσω τζάμι. περιμένεις να στεγνώσει και το κάνεις 3 χέρια.

Χαρτί, χαρτόνι, ή αυτοκόλητο, κτλ.. μην βάλεις γιατί θα το μετανιώσεις !!!!!!!!!!!!!!!

Για το στήσιμο θα πας να πάρεις μερικές ΜΕΓΑΛΕΣ πέτρες και θα τις βάλεις Όρθιες, λοξες, κτλ...
δες ενυδρεία στο φόρουμ, δες του DEX, δες φωτό από τη λίμνη στο Internet και θα καταλάβεις.
Αυτές που έχεις θα τις βάλεις είτε στην μέση να πέφτουν από πίσω ψηλά (να ακουμπανε στο τζάμι μην φοβάσαι) προς τα μπροστά και να απλώνουν σαν κατολίσθηση ένα πράγμα...
είτε θα τις βάλεις στην μια πλευρά με το ίδιο σκεπτικό και την ίδια οπτική.

Μην αγχώνεσαι....

Δοκίμασε αυτά που σου λέω σιγά σιγά...
πρώτα φτιάξε την πλάτη.
Μετά ξεκίνα αυτό που σου είπα για τις πέτρες.
Υπάρχουν πολλές παρουσιάσεις ενυδρείων εδώ στο forum τα οποία θεωρώ ότι είναι κορυφαία.
Μην κάνεις κάτι που είναι τυποποιημένο και που δεν υπάρχει ΠΟΥΘΕΝΑ στη φύση.
Ο λόφος με τις πέτρες υπάρχει μόνο σε ταινίες που θάβουν κάποιον και τον σκεπάζουν με αυτές γιατί βαριούνται να σκάψουν να τον χώσουν μέσα.
επίσης οι 2 λόφοι (σαν πυραμίδες) που κάνουν πάρα πολλοί υπάρχουν μόνο σε Ινδιάνικους καταυλισμούς για να βάλουν από κάτω κάρβουνα και να αναψουν φωτιά.

Όσο για τις μάντρες που στήνουν στην μέση οριζοντίος του ενυδρείου είναι για να χωρίζουν οικόπεδα.

Έλεος πια με αυτά !!!

Αυτά και δεν σου ξαναγράφω για στήσιμο. Τα έχουμε καλύψει όλα πιστεύω.

Με σκλαβώνεις :smt081

repfar
09-11-16, 20:43
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161109/7d66859732658f632905c6fe42de6f68.jpg
Η μετρηση στις 20.30 σήμερα..
Τι κάνουμε ??? Πρασινο δεν ειναι αλλα ουτε κίτρινο... Άμεσα αλλαγή ή μπορώ να την κάνω και αύριο απόγευμα ;

Κλεόβουλος
09-11-16, 20:48
Αλλαγή, μη το καθυστερείς.

repfar
09-11-16, 21:11
Πόσο % περίπου ?

Κλεόβουλος
09-11-16, 21:12
40-50% και διπλή δόση Prime

Mixas
09-11-16, 21:14
Εγω παντως κίτρινο το βλεπω...:smt120

repfar
09-11-16, 21:35
Πρασίνισε μετά παιδιά , ξεκίνησα ήδη και αδειάζω....
Αν πάνε όλα καλά σε πόσο καιρό θα έχουν μεγαλώσει; Να γίνουν 10 εκατοστά δλδ...

Λάμπρος.Τ
09-11-16, 22:15
Δεν καταλαβαίνω την εμμονή σου πως αν δεν είναι βιοτοπικό το ενυδρείο είναι μια αηδία.
Εμένα προσωπικά δεν μου αρέσουν οι κοτρόνες που προτείνεις, αλλά δεν έκατσα να σε κράξω.
Δηλαδή το δικό μου σπίτι που είναι 60τμ δεν μπορεί να γίνει εξίσου όμορφο με ένα που είναι στα 1500τμ?
Εγώ στην πλάτη έχω βάλει αφίσα και είναι μια χαρά και δεν το έχω μετανιώσει.
Δηλαδή επειδή εσένα δεν σου βγήκαν κάποια πράγματα δεν θα βγουν σε κανένα άλλον?

Δεν το είχα δει....
Για να μην χαλάσουμε το θέμα του παιδιού, θα στα πω άυριο στο υπόγειο.zwzwzw

repfar
11-11-16, 19:26
Παιδιά μπορώ να κάνω αλλαγή με νερό ζεσταμένο απο θερμοσίφωνα ?

isidor
11-11-16, 20:18
Παιδιά μπορώ να κάνω αλλαγή με νερό ζεσταμένο απο θερμοσίφωνα ?

Δεν τον κάνουμε γιατί ο θερμοσίφωνας σου μέσα θα ειναι γεμάτος άλατα και όχι μόνο.

Λάμπρος.Τ
11-11-16, 20:58
Να βάλεις όλο το νερό όχι. Δεν το έχεις αναγκη ούτως ή άλλος.
Αν πχ..αλλάξεις 140 λίτρα νερό...βάλε τα 100 από τη βρύση και τα 40 ζεστό από το θερμοσιφωνα. Τα βάζεις στο ναρελάκι της αλλαγης με αντιχλώριο και κυκλοφορητη για κάνα 4ωρο και αφού δεις ότι είσαι κοντα στη θερμοκρασια του νερου του ενυδρείου κανεις την αλλαγη.
Δεν θα πάθεις τίποτε.

Κωστας Malawi
11-11-16, 22:43
θα το ξαναπω αλλη μια.δεν βαζουμε νερο απο θερμοσιφωνα!ουτε 40 λιτρα ουτε ενα λιτρο...εκτος απο τα συσσωρευμένα αλατα υπαρχει μπολικη μαυριλα απο την φλατζα που σιγα σιγα λιωνει απο τις θερμοκρασιες.καθε φορα που κανω συντηρηση σε θερμοσιφωνα τα χερια μου γινονται μαυρα μεχρι τον αγκωνα.οποιος θελει ακουει και οποιος θελει το περναει ντουκου!εγω παντως το ειπα!

Λάμπρος.Τ
11-11-16, 23:51
Κώστα...όταν είχαμε μεγαλα κρυα και βιάζομαι, το έχω κάνει αρκετες φορες.
Ούτε μαυρίλα είχα στο νερό ..ούτε είχα πρόβλημα με άλατα.
Βεβαια όπως είπα το βάζω στο βαρέλι για μινιμουμ ένα 4ωρο με κυκλοφορητή και αντιχλώριο.

repfar
12-11-16, 22:30
Εκανα αλλαγη πριν 2 ώρες το 50% και μολις εκανα τεστ και ιδού το αποτέλεσμα
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161112/31598aa610ae4a44006b339c0d37f84d.jpg
Το ιδιο ακριβως χρώμα με πριν 3-4 μέρες που ειχα μετρήσει πριν κάνω τότε αλλαγή...
Τι σημαίνει αυτό ? Πέτυχε το μπόλι ?

KostasGR
12-11-16, 22:36
Αν έβαλες μπόλι βάλε ψάρια

repfar
12-11-16, 22:40
Εχω βάλει ψάρια Κώστα...Την επομένη που έβαλα το μπόλι

KostasGR
12-11-16, 22:42
Αν δεν έχεις αμμωνία τότε δουλεύει η βιολογία σου.

Λογικά πρέπει να έχεις μετρήσιμα νιτρικά.

repfar
12-11-16, 22:43
Μακάρι... Πάντως μετράω 1 φορά τουλάχιστον τη μέρα. Μπορεί και 2

KostasGR
12-11-16, 22:48
Νιτρικά μετράς;
Βάψε την πλάτη μαύρη. Δες πως δείχνει το δικό μου

https://r.tapatalk.com/shareLink?url=http%3A%2F%2Fwww%2Eaquatek%2Egr%2Fvb %2Fshowthread%2Ephp%3Fp%3D979743&share_tid=94171&share_fid=61500&share_type=t&share_pid=979743

Στήσιμο νέου ενυδρείου

repfar
12-11-16, 22:57
Ειναι πανέμορφο αλλα θέλω να το σκεφτώ σοβαρά γιατέ δεν επανέρχεται αν αλλαξω γνώμη !!
Nh3 kai nh4 μετράω

KostasGR
12-11-16, 23:00
Αν ειμαστε κοντα να έρθω να μετρήσουμε και Νο2, Νο3.

Το χρώμα βγαίνει για πλάκα

repfar
12-11-16, 23:03
Φίλε Σαντορίνη είμαι....!!!
Πώς βγαίνει ?

KostasGR
12-11-16, 23:12
Με ξύστρα πανεύκολα

DEXFISH
13-11-16, 07:58
Για δοκιμή βάλε ένα μαύρο χαρτόνι. Δες αν σου αρέσει (που θα σου αρέσει) και μετά βάψε. Με το βάψιμο το αποτέλεσμα είναι πιο... μαύρο. Αξίζει σε σχέση με το χαρτονι.
Και μια ερώτηση: Με ποια σειρά έβαλες την άμμο και τις πέτρες;

repfar
13-11-16, 11:06
Πρώτα το dow, μετά τις πέτρες και μετά την άμμο.. Ανάποδα τα εκανα ?

surtugal
13-11-16, 11:20
Όχι σωστός, ακριβώς όπως το έκανες!

DEXFISH
13-11-16, 13:33
Μια χαρά! Απλά είχα μια υποψία γιατί κάποιες πέτρες έμοιαζαν να πατάνε στην άμμο, αλλά είναι λόγω του dow! ;)

repfar
14-11-16, 22:51
Ρε παιδιά κάνω τεστ και δεν πρασινίζει καθόλου...
Είναι δυνατόν να μην ανεβάζει νιτρικά? Τι στο καλό τόσο καλά έπιασε το μπόλι ? Επίσης έχει χρησιμοποιησει κανείς το sera toxivec? Ρίχνει τα νιτρικά όντως ?

tsoui
14-11-16, 23:01
Δεν γνωριζω το ματζουνι :D δε το εχω χρησιμοποιησει,αλλα ποιος ο λογος να το κανεις αν τηρεις τις αλλαγες νερου μια χαρα θα μειωνονται ;)
Απο οτι διαβαζω πιο πανω κανεις μονο για αμμωνια τεστ ,αυτο δε προκειτε να σου δειξει νιτρικα εκει θελεις τεστ Νο3

repfar
14-11-16, 23:03
Ποιο μου προτείνετε υγρο τεστ ?

tsoui
14-11-16, 23:06
Εχω δουλεψει της Api και Jbl πιο οικονομικο ειναι της Api σε βαθος χρονου

Tanganyiκας
15-11-16, 00:16
Το toxivec αντιχλώριο είναι,αλλά το δίνει σαν πιο ισχυρό.

DEXFISH
15-11-16, 07:56
Ρε παιδιά κάνω τεστ και δεν πρασινίζει καθόλου...
Είναι δυνατόν να μην ανεβάζει νιτρικά? Τι στο καλό τόσο καλά έπιασε το μπόλι ? Επίσης έχει χρησιμοποιησει κανείς το sera toxivec? Ρίχνει τα νιτρικά όντως ?

Δεν βλέπω κάποια σχέση μεταξύ νιτρικών και πιασίματος μπολιού. Αν έπιασε το μπόλι θα σου έχει δώσει μια καλή βάση για ανάπτυξη βιολογίας που θα τρώει την αμμωνία και τα νιτρώδη. Τα νιτρικά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ίσα - ίσα που η μη άνοδός τους ίσως σημαίνει ότι δεν έχει στρώσει το φίλτρο σου. Ίσως.

repfar
15-11-16, 08:39
Δεν βλέπω κάποια σχέση μεταξύ νιτρικών και πιασίματος μπολιού. Αν έπιασε το μπόλι θα σου έχει δώσει μια καλή βάση για ανάπτυξη βιολογίας που θα τρώει την αμμωνία και τα νιτρώδη. Τα νιτρικά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Ίσα - ίσα που η μη άνοδός τους ίσως σημαίνει ότι δεν έχει στρώσει το φίλτρο σου. Ίσως.

Τοτε μάλλον κάτι δεν κατάλαβα εγώ καλά...

Λάμπρος.Τ
15-11-16, 10:11
Καλημέρα φίλε μου, όπως σου είπαν και τα άλλα παιδιά, ο μόνος τρόπος για να ξέρεις και να καταλάβεις σε τι κατάσταση είναι το ενυδρείο σου είναι να πάρεις υγρά τεστ και για τα 3.
NO2
NO3
Αμμωνία.

κάνε μετρήσεις για αυτά και θα καταλάβεις και μόνος σου αν έπιασε το μπόλι, αν έχει αναπτυχθεί η βιολογία, αν η ιχθυοφόρτωση είναι σωστή, αν ταϊζεις πολύ, κτλ...

Μόνο με μετρήσεις και ελέγχοντας τις καθημερινές ρούτινες, θα είσαι σε θέση να κατανοήσεις τον κύκλο που κάνουν.

Μην αγχώνεσαι.... καλά τα πας. Ξεκίνα και τις μετρήσεις και θα είσαι σούπερ.

repfar
15-11-16, 21:22
Ευχαριστώ πολύ Λάμπρο ! Πάω να αγοράσω σήμερα και ξεκινάω από το απόγευμα μετρήσεις!
Λοιπόν παιδιά. NO3 25. NO2 0. NH3 NH4 0.
Τη βοήθειά σας !!
Υπενθυμίζω, στο ενυδρείο έχω ψαράκια εδώ κ 7 μέρεςκ εχω βάλει μπόλι 1 μέρα πριν βάλω τα ψάρια

Κλεόβουλος
15-11-16, 21:26

Δεν είσαι άσχημα. Στρωμένο δείχνει. Απλά είναι ώρα να κάνεις αλλαγή νερού να πέσουν τα νιτρικά.
Με ποιά τεστ μέτρησες?

repfar
15-11-16, 21:32
Με υγρά τεστ της Sera. Το NH3 Κλεόβουλε γιατί δεν είναι φυσιολογικό πχ ?

Κλεόβουλος
15-11-16, 21:36
Ποιός το είπε? Φυσιολογικό είναι όταν είναι 0 σε στρωμένο φίλτρο.
Κάνε μια αλλαγούλα τώρα ;)

Λάμπρος.Τ
15-11-16, 21:38
Ευχαριστώ πολύ Λάμπρο ! Πάω να αγοράσω σήμερα και ξεκινάω από το απόγευμα μετρήσεις!
Τη βοήθειά σας !!
Υπενθυμίζω, στο ενυδρείο έχω ψαράκια εδώ κ 7 μέρεςκ εχω βάλει μπόλι 1 μέρα πριν βάλω τα ψάρια

Λοιπόν...είσαι σχεδόν κουφέτο.
Αυτό σημαίνει ότι το μπόλι έπιασε.

Κάνε μια μεγάλη αλλαγή νερού (50%) να πέσουν τα νιτρικά στο 10 και θα είσαι κουφέτο.
Άστα 1 μέρα νηστικά μετά και ξαναμέτρα μεθαύριο

repfar
15-11-16, 21:40
Α ρε παιδιά , σας ευχαριστώ πολύ !!! Πολύ χάρηκα τώρα !!! Εν τω μεταξύ μεγάλωσαν τα άτιμα !!

Λάμπρος.Τ
15-11-16, 21:46
χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα

χαζομπαμπά.....να τα χαίρεσαι

repfar
15-11-16, 21:51
χαχαχαχαχχαχαχαχαχαχα

χαζομπαμπά.....να τα χαίρεσαι
Ευχαριστώ Λάμπρο !!!http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161115/454c0bc82ed5a34e33838c62388e8c4c.jpg
https://vimeo.com/191692579

Λάμπρος.Τ
15-11-16, 21:55
Ευχαριστώ Λάμπρο !!!http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161115/454c0bc82ed5a34e33838c62388e8c4c.jpg
https://vimeo.com/191692579

Πολύ όμορφα τα ψαράκια σου. Μπράβο.

DEXFISH
16-11-16, 07:50
Κράτα το βίντεο και δες το πάλι όταν ο κυρίαρχος acei φτάσει τελικό μέγεθος :p

repfar
21-11-16, 16:27
Καλησπερα παιδια. Ισχύει ότι για να μη μαλώνουν οι κιχλίδες, βάζεις πολλές στο ενυδρείο ώστε να μην διεκδικουν συγκεκριμένο χώρο ?

Κωστας Malawi
21-11-16, 16:35
οχι!ετσι κι αλλιως πως θα βαλεις παραπανω ψαρια απο οσα σηκωνει ενα ενυδρειο?αυτο το λενε οι αμερικανοι που βαζουν σε 400 λιτρα 50 ψαρια..ετσι κι αλλιως λαθος δεν ειναι?

repfar
21-11-16, 16:47
Στα 300 λίτρα δηλαδή μέχρι πόσες κιχλίδες μπορώ ?

Κωστας Malawi
21-11-16, 16:58
δεν υπαρχει απαντηση σε αυτο.
τι μηκος εχει το ενυδρειο?τι κιχλιδες θα βαλεις?τι φιλτρα εχεις?τι υποστηρίζει το στησιμο με τις πετρες?
σιγουρα μπορεις να βαλεις 2 χαρεμια(1+4) mbuna και με το καταλληλο στησιμο βαζεις και τριτο αν αυτα τα ειδη ταιριαζουν μεταξυ τους..
αν ομως βαλεις αυλονακαρες θα μεινεις σε ενα ειδος απο αυτες και καποιο αλλο συμβατο ειδος απο την κατηγορια των χαπς..

τι θες να κανεις???

repfar
21-11-16, 17:03
1.21 μηκος και εχω ηδη 4 acei, 4 lambido caeruleus & 4 saulosi. Φιλτρο fluval 406. Με παιρνει να βάλω tropheops chiluba και melanochromis auratus ?

Κωστας Malawi
21-11-16, 17:11
οχι:)
και σαν αριθμους αλλα και σαν χαρακτηρες..ξερεις βασικα τι σημαινει melanochromis auratus?θα σου πω εγω..ακομα και οι πιο εμπειροι χομπιστες με μεγαλυτερα ενυδρεια δεν τα επιλεγουν καθολου.τα ψαρια αυτα μπορουν ανα πασα στιγμη να γινουν δολοφονοι.ειναι πολυ ευκολο να σου τα ξεκανουν ολα και να μεινουν μονα τους.γι αυτο μην παραφορτωνεις το ενυδρειο σου.μια χαρα ειναι τα ψαρια που εχεις!

Κλεόβουλος
21-11-16, 18:50
μια χαρα ειναι τα ψαρια που εχεις!
+1 ;)

repfar
25-11-16, 21:12
Αμα βάλω πηλινο αντικείμενο μέσα στο ενυδρείο , θα έχω θέματα ? Όχι βαμμένο ούτε λουστραρισμένο

Βασίλης Κ.

Κλεόβουλος
25-11-16, 21:20
Τι το θέλεις το πήλινο? αφύσικο θα είναι αν και δεν θα πειράξει σε τίποτα.

repfar
25-11-16, 21:24
Ένα πυθαράκι σκεφτόμουν να αγοράσω για να βάλω... Πήρα και μια ανούμπια, θα τη φυτέψω αύριο. Θα πιάσει στην άμμο μου ?
http://www.aquavivere.gr/eksoplismos/ypostromata/aquarium-soil-sand-5-kg-3980

Βασίλης Κ.

Tanganyiκας
25-11-16, 21:36
Την anubia δέστην σε πέτρα..........δεν φυτεύεται!!Το πιθάρι δεν θα το έβαζα.

repfar
25-11-16, 21:39
Τζάμπα την πήρα ?

Βασίλης Κ.

Tanganyiκας
25-11-16, 23:44
Τζάμπα την πήρα ?

Βασίλης Κ.

Γιατί τσάμπα;;

repfar
25-11-16, 23:45
Τι εννοεις δε φυτεύεται ?

Βασίλης Κ.

Tanganyiκας
25-11-16, 23:48
Δεν την φυτεύεις στο υπόστρωμα,την δένεις πάνω σε πέτρα ή ξύλο.

repfar
26-11-16, 06:33
Και οι ρίζες πάνω στην πέτρα ?

Βασίλης Κ.

Τάκης
26-11-16, 09:24
Την Ανουμπια την δένουμε πάνω σε πετρα ή σε ξύλο,
και με το καιρό οι ρίζες αγκαλιάζουν και βεντουζάρουν εκει που την δέσαμε.
Οι ρίζες δεν μπαίνουν μέσα στον βυθό,
την δένεις με ψιλή πετονιά ή με ακρυλική κλωστή και την αφήνεις,
όσες φορές έδεσα φυτό με βαμβακερή κλωστή σε 2-3 ημέρες η κλωστή σάπισε και το φυτό έφυγε.
Την ακρυλική κλωστή τη ξεχωρίζεις με αναπτήρα,
την βάζεις κοντα στη φλογα και αν αρχίσει να λιώνει πριν πάρει φωτιά είναι ακρυλική,
αλλιώς αν πάρει μόνο φωτιά είναι βαμβακερή, επίσης οι ακρυλικές δεν ξεβάφουν.
Δέσιμο απαλό χωρίς να τραυματίσεις τη ρίζα

repfar
28-11-16, 21:42
Θα μπορέσω να κολλήσω πλάτη με νερό στο ενυδρείο ? Για τη juwel str 600 ενδιαφέρομαι. Για 3d DIY ουτε καν λογος γιατί δεν το έχω

Βασίλης Κ.
.Οπως επίσης δεν θελω να βαψω την πλάτη

Βασίλης Κ.

Κλεόβουλος
29-11-16, 08:59
Βασίλη η γνώμη μου είναι μη βάλεις πλάτη (κολλάει με http://www.seachem.com/reef-glue.php ) αλλά ένα μαύρο χαρτόνι ή μαύρη μεμβράνη βινύλιου απ' έξω.

repfar
29-11-16, 18:10
Την ακύρωσα την πλάτη τελικά... Θα δω αυτό με το βυνίλιο αμα.είναι... Είναι γυαλιστερό? Απο πού το παίρνω κ πώς μπαίνει ?

Βασίλης Κ.

Κλεόβουλος
29-11-16, 18:59
Θα βρεις σε μαγαζιά που βάζουν αντηλιακές μεμβράνες.
Κολλάει με σαπουνόνερο. Ζήτα μαύρο ματ αδιαφανές.
πχ https://www.leroymerlin.gr/gr/diakosmisi/diakosmisi-toihou/diakosmitika-autokollita-/rolo-autokollito-mauro-monohromo-m150xp45cm-61974066/

repfar
30-11-16, 12:54
Σημερα παρατήρησα π
Κάποιες κίτρινες κηλίδες στο τζάμι του ενυδρείου. Γνωρίζει κανείς κάτι ?

Βασίλης Κ.

KostasGR
30-11-16, 12:58
Καφέ άλγη, είναι λογικό για νέο ενυδρείο.

repfar
30-11-16, 12:59
Πεφτει τριψιμο δηλαδη ?

Βασίλης Κ.

KostasGR
30-11-16, 13:08
Λογικά θα κάνει τον κύκλο της και θα φύγει αλλά μπορείς να την τρίψεις.

Μιλάς για χαμηλά στα τζάμια ε;

repfar
30-11-16, 13:09
Όχι δεν ειναι χαμηλά, στη μέση είναι

Βασίλης Κ.

Λάμπρος.Τ
30-11-16, 13:17
Κατά πάσα πιθανότητα (αφού δεν έχεις βάλει φωτό για να πουμε πιο σίγουρα) είναι καφέ άλγη.
όπως σου είπανε βγαίνει σε νέο-στημένο ενυδρείο κάνει τον κύκλο της και φεύγει (βέβαια σε εμένα δεν έχει φύγει ακόμη...)

Αμα θέλεις να την καθαρίσεις από το τζάμι, πουλάνε στα Jumpo κάτι λευκά σφουγγαράκια που δεν έχουν καθόλου χημικά πρόσθετα και είναι απίστευτα απαλά (μην χαράξεις και κάνα τζάμι).
Το περνάς απαλά με αυτό και καθαρίζει.... προσωρινά !!!

repfar
09-12-16, 14:05
Παιδιά βοήθεια...
Απο προχθες το απογευμα βλέπω μια περίεργη συμπεριφορά. Οι κιχλίδες μου με φοβούνται...
Μολις μπαίνω σπιτι κρύβονται μέσα στις πέτρες...
Παλια μολις εβγαζα τροφη και βλεπανε απο το τζάμι βγαιναν στην επιφάνεια να φανε, τωρα ροχνω και δειλα δειλά φαγκώνουν ενα flake και ξανακρυβονται. Χθες απογευμα εκανα αλλαγη 50%.
Τωρα που γυρισα σπιτι, πάλι τα ίδια. Με το που με βλέπουν κρύβονται !!!
Τι κάνω ? Τι φταίει ρε παιδιά, έχει κανεις ιδέα ???

Βασίλης Κ.

Λάμπρος.Τ
09-12-16, 14:38
Έβαλες χερι στο ενυδρείο να κάνεις καμια αλλαγή ?
Τα τρομαξε καποιο παιδακι ?
Εχεις βάλει κοντα τίποτε φωτακια χριστουγεννιατικα που αναβοσβήνουν ?

repfar
09-12-16, 14:40
Οχι τιποτα απο τα τρια... Ειχα θερμοκρασια 24 και την ανεβασα. Γαμώτο ξενερωσα, τι να πάθανε ?? Φταιει που λειπω ωρες απο το σπιτι ?

Βασίλης Κ.

KostasGR
09-12-16, 14:42
Τα έχεις λίγο καιρό, σωστά; Έτσι έκαναν κι εμένα, στην αρχή κοινωνικότατα, στη συνέχεια, μόλις βρήκαν τις κρυψώνες τους κτλ, κρύβονται όταν πλησιάσεις το ενυδρείο.

Σιγά σιγά βέβαια εγκλιματίζονται και κρύβονται όλο και λιγότερο.

repfar
09-12-16, 14:43
Εγινε εντελως αποτομα...

Βασίλης Κ.

KostasGR
09-12-16, 14:52
Ναι, ξεκινάει και το κάνει ένα ψάρι και ακολουθούν όλα, έτσι έκαναν και τα δικά μου

Λάμπρος.Τ
09-12-16, 16:25
Βασίλη μην φοβάσαι, αν δεν υπάρχει κάποιος λόγος που να τρομάζουν σε λίγο θα ξαναρχίσουν τις βόλτες.

Οι Αφρικ. κιχλίδες είναι από τα πιο κοινωνικά ψάρια στην επαφή τους μαζί μας (άνθρωπο).
Εμένα με το που γυρνάω από τη δουλειά με περιμένουν. Μόλις πλησιάσω το ενυδρείο γίνετε της Κολάσεως.

Μόνο πλακάτ πεινάμε δεν σηκώνουν.....χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Όλα θα πάνε.

KostasGR
09-12-16, 16:43
Εμένα πχ τα παιδιά δεν τα φοβούνται, μόνο εμένα και την γυναίκα μου :D

DEXFISH
09-12-16, 16:52
Εγώ έχω κολλητά το δέντρο με φωτάκια αλλά δεν τα πειράζει.
Το ότι λείπεις μάλλον παίζει κάποιο ρόλο.
Παίζουν πολλά ρόλο.
Αν υπάρχει πολυκοσμία στην αρχή φοβούνται αλλά σιγά-σιγά δεν τα ενοχλεί τίποτα. Μπορεί ακόμα και ένα ψάρι να είναι στρεσαρισμένο και να στρεσάρει και τα υπόλοιπα.
Αν οι μετρήσεις κτλ είναι οκ, μην αγχώνεσαι. Ψάρια είναι... Μια ψαρώνουν , μια ξεψαρώνουν... :p

repfar
09-12-16, 19:39
Μακαρι ρε παιδιά τι πω.... Λάμπρο αυτό ακριβως, βλέπανε να κρατάω την τροφη και τρελαινόντουσαν...

Βασίλης Κ.

repfar
10-12-16, 20:12
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161210/7f245044834ed94b3c7677cd74eb82d6.jpg
Τι είναι αυτό το στρώμα ρε παιδιά ???? Εκανα τις προάλλες αλλαγή

Βασίλης Κ.
http://cloud.tapatalk.com/s/584c45a595526/20161210_201017.mp4

Βασίλης Κ.

Λάμπρος.Τ
10-12-16, 20:31
Τι φωτισμος ειναι αυτός ? Από τη φωτό δεν καταλαβαίνω τίποτε.
Μόνο κάτι πρασινο και μωβ βλέπω.

repfar
10-12-16, 20:35
Λαμπρο δες και το βιντεο. Εχει μια στρωση ασπρη . Αυτο που βλεπεις ακριβως ειναι. Δεν ειναι κουνημενη η φωτο

Βασίλης Κ.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161210/81cfe39ed836e453d14b8b6b353f9f5b.jpg

Βασίλης Κ.

isidor
10-12-16, 20:41
Αν είναι η επιφάνεια αυτή που μας δείχνεις είναι πρωτεϊνικό φιλμ από τις τροφές. Χρειάζεσαι ανατάραξη της επιφάνειας.

repfar
10-12-16, 20:42
Δηλαδη σηκώνω το φιλτρο ? Το βιντεο το βλεπετε βασικα ή δεν ανέβηκε ?

Βασίλης Κ.

Λάμπρος.Τ
10-12-16, 21:07
όπως σου είπε και ο Ισίδωρος.
Είναι πρωτεϊνικό φιλμ που πιάνει στην επιφάνεια του νερού από τις τροφές που ταϊζεις, οι οποίες είναι πολύ πλούσιες σε πρωτεϊνες.

1ον. Ή βάζεις έναν κυκλοφορητή να βαράει στην επιφάνεια για να σου κάνει μια ανατάραξη του νερού ή βάζεις το σπρει μπαρ στην έξοδο του φίλτρου σου και το βάζεις να βαράει στην επιφάνεια.

2ον. Άσχεταμε το φιλμ που έχει πιάσει η επιφάνεια του νερού σου διπίστωσα ότι δεν δείχνει να έχει πουθενά ανατάραξη. Αυτό δεν είναι καλό γιατί εκτός του ότι με την ανατάραξη διώχνεις το φιλμ, αυξάνεις και την δημιουργία οξυγόνου στο νερο σου. Κάτι που είναι απαραίτητο στα ψάρια σου. ειδικά οι Αφρικ. κιχλίδες θέλουν νερό πολύ πλούσιο σε οξυγόνο.

Βίντεο όχι δεν υπάρχει.

repfar
11-12-16, 15:32
Οκ καταλαβα παιδια!!! Σας ευχαριστω πολύ !! Θα σας ενημερωσω

Βασίλης Κ.
Υπάρζει πιθανότητα τα ψάρια μου να έχουν bloat και γι αυτό να κρύβονται ?

Βασίλης Κ.

KostasGR
11-12-16, 15:41
Το οτι κρυβονται είναι φυσιολογικό.

Για bloat αναζήτησε άλλα συμπτώματα.

Μην αγχώνεσαι για το κρύψιμο.

Κωστας Malawi
11-12-16, 15:47
να αρχισεις να ασχολείσαι λιγο μαζι τους για να σε μαθουν:)
χωρις πλακα τωρα,κρυβονται γιατι δεν νιωθουν καλα οταν σε βλεπουν.πραγμα που δεν πρεπει να συμβαίνει για κανενα λογο.
εμενα μολις με δουν πετανε τα νερα στο πατωμα!πιστευω σιγα σιγα πρεπει να καθεσαι λιγη ωρα μπροστα στο ενυδρειο και θα σε εμπιστευτουν..

repfar
11-12-16, 15:49
Αυτο ξεκινησα να κανω απο χθες και βλεπω τα acei ξεθαρρεψαν... Μηπως να τα αφησω αταιστα μπας κ ξεμυτισουν ?

Βασίλης Κ.

Κωστας Malawi
11-12-16, 15:51
οχι.απλα ταιζε τα μικρα γευματα 3 φορες τη μερα και να καθεσαι μπροστα στο ενυδρειο.δεν θα σου παρει πολυ καιρο,λιγο υπομονη θελει.