Επιστροφή στο Forum : Αποπερατωση ενυδρείου χελωνων
Χαιρετω ξανα
σε συνεχεια των
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94315 και
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=974841
σας βαζω φωτοφραφιες αυτων που εχω και θελω τη βοηθεια σας για το τι χρειαζομαι ακομα, πως τα συνδεω, απο που προμηθευομαι υλικα και στη φωτογραφια με τον αερα μεσα στη σιλικονη, υπαρχει προβλημα;
Μπορείς να δεις ποιό μοντέλο cristalprofi - JBL είναι το φίλτρο σου;
Πιθανόν το 1501, αν ο καλλιτέχνης έλεγε αλήθεια για την δυναμικότητά του...
Κοίτα τι σου "χρωστάει" ακόμα, που κανονικά περιλαμβάνει η συσκευασία:
https://www.jbl.de/?lang=en&mod=products&func=detail&id=4348
Στη φωτο θα δεις όλα τα εξαρτήματα σύνδεσης.
Κοίτα εδώ, : http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/JBL-CristalProfi-e1501-greenline-NovoBel/128355/
στο tab Accessories θα δεις τι εξαρτήματα λείπουν...
Ειναι το 1500
Τωρα που βρισκω σωληνωσεις; Και το θερμοστατη; Πως τον βαζω; Πριν η μετα;
Αν θέλεις τα αυθεντικά, τα παραγγέλνεις... πχ από εκεί που σου έδειξα...
Αλλιώς θα σε καθοδηγήσουν οι γνώστες εδώ μέσα.
Τον θερμοστάτη τον παρεμβάλεις στην σωλήνα εξόδου του φίλτρου (αφού την βρεις βέβαια :D )
stanisalus18
24-10-16, 22:00
Καλύτερες και περισσότερες φωτογραφιες μπορούμε να έχουμε?
Καλύτερες και περισσότερες φωτογραφιες μπορούμε να έχουμε?
Βεβαίως, τι ακριβώς θες να βγαλω;
-------------------------
Αν θέλεις τα αυθεντικά, τα παραγγέλνεις... πχ από εκεί που σου έδειξα...
Αλλιώς θα σε καθοδηγήσουν οι γνώστες εδώ μέσα.
Τον θερμοστάτη τον παρεμβάλεις στην σωλήνα εξόδου του φίλτρου (αφού την βρεις βέβαια :D )
Βασικά αυθεντικά η μη δε με νοιάζει. Είναι ευκαμπτα; Μπορώ να παίξω στο μέγεθος με κάτι πέραν του αυθεντικου; Συμφαιρει παραγγελία αυτών που μου έδειξες η να τα βρω από κάποιο καταστημα; (λόγω μεταφορικών λεω)
Επίσης πρέπει να βρω φωτισμό και κάποιο αντικείμενο να βγαίνουν να στεγνωνουν, κάποια πλατφόρμα ύψους κοντά στους 30 πόντους με αρκετό χώρο να μπορούν να βγουν οι χελώνες και κατά προτίμηση με κάποια κλίση μέχρι τον πάτο ώστε να μπορούν να στέκονται οι χελώνες με το κεφάλι έξω αν θέλουν.
το επιπλο εχει κοιλοδοκο απο μεσα?η εκανε και εκει οικονομια?:D
γιατι αν κρινω απτο ντυσιμο που του εκανε,αστα να πανε:rolleyes:
οπως σου ειπε ο stanisalus,βαλε φωτογραφιες απο ολα.και απτο ενυδρειο και απτο επιπλο(μεσα εξω),και απτις ενωσεις των τζαμιων του ενυδρειου και απτον εξοπλισμο.
απο εξοπλισμο αυτα ειναι ολα κιολα που σου εδωσε?
μου φαινεται σου φορτωσε οτι του περισσευε για να μειωσει τα εξοδα και να του μεινουν τα λεφτα που εδωσες:rolleyes:
το ενυδρειο το εχεις αδειο η γεματο?
δε μπορω να καταλαβω απτη φωτο.(αν και μου φαινεται γεματο)
απτις "προβληματικες" ενωσεις στα τζαμια,βαλε κιαλλες φωτογραφιες να φαινονται καθαρα οι φυσσαλιδες.
Εχω μονο αυτα που εδειξα απο αυτον. Θα προσπαθησω να βγαλω τη φυσσαλιδα καλυτερα, μονο αυτη εχω προσεξει προς το παρον. Αδειο ειναι το ενυδρειο στη φωτογραφια. Τωρα εβαλα τις χελωνες με τη πετρα απο το παλιο ενυδρειο και το θερμοστατη εκεινο που ειχα και το φως. Κοιλοδοκο εβαλε αλλα ουτε πατο ουτε πλατη! Θα ανεβασω επιπλεον φωτογραφιες.
σου λεω για τις φωτογραφιες για να τα δουν ολα εδω τα μαστορια και να σου πουν αν ειναι ενταξει η αν θαχεις προβληματα.
ειναι αρκετα τα λιτρα,οποτε δεν ειναι να εμπιστευεσαι.
μη σου πουμε ολα οκ,και ξυπνησεις μια μερα και τα βρεις ολα στο πατωμα.
χτυπα ξυλο...
αφου δεν μπορει να το δει καποιος απο κοντα,ας υπαρχουν τουλαχιστον αρκετες φωτο για να παρεις σωστες γνωμες;)
για το φιλτρο σου,θα βρεις ανταλλακτικα και στο πετσιτυ.
αυτοι κυριως τη φερνουνε τη μαρκα.
για σωληνες,μπορεις να κανεις τη δουλεια σου και με αλφαδολαστιχο.
για 16/22 το βλεπω,αλλα ισως κανω λαθος.μπαινω απτο κινητο τωρα και δε μπορω να το ψαξω.
σου λεω για τις φωτογραφιες για να τα δουν ολα εδω τα μαστορια και να σου πουν αν ειναι ενταξει η αν θαχεις προβληματα.
ειναι αρκετα τα λιτρα,οποτε δεν ειναι να εμπιστευεσαι.
μη σου πουμε ολα οκ,και ξυπνησεις μια μερα και τα βρεις ολα στο πατωμα.
χτυπα ξυλο...
αφου δεν μπορει να το δει καποιος απο κοντα,ας υπαρχουν τουλαχιστον αρκετες φωτο για να παρεις σωστες γνωμες;)
για το φιλτρο σου,θα βρεις ανταλλακτικα και στο πετσιτυ.
αυτοι κυριως τη φερνουνε τη μαρκα.
για σωληνες,μπορεις να κανεις τη δουλεια σου και με αλφαδολαστιχο.
για 16/22 το βλεπω,αλλα ισως κανω λαθος.μπαινω απτο κινητο τωρα και δε μπορω να το ψαξω.
Αλφαδολαστιχο; Ας το βαλω στο google...
Ok, παω παιρνω μια κουλουρα ας πουμε και περναω; Καποιος να με καθοδηγησει αν γινεται. Θα χρειαστω σφυγκτηρες κλπ;
ναι,πας και παιρνεις οσο χρειαζεσαι,κοβεις και χρησιμοποιεις.
σφιγκτηρες δεν νομιζω πως θα χρειαστεις,οσον αφορα τη μερια που πιανουν στο φιλτρο.
βλεπω εχει ενσωματωμενους.θα μπει μια σωληνα εκει που εχει τα μαυρα νιπλ (εισοδος-εξοδος) και θα σφιξεις με τους σφιγκτηρες.(αυτα τα μαυρα που ειναι σαν μεγαλα παξιμαδια).
στη σωληνα που ειναι η εξοδος του φιλτρου θα παρεμβαλεις και το θερμαντηρα που εχεις.
αν θες δες και στο ταμπελακι πανω του και γραψε ποσα βατ γραφει πως ειναι ο θερμαντηρας.να δουμε φτανει για τα λιτρα σου?
για την αλλη μερια των σωληνων(τη μερια του ενυδρειου)θα χρειαστεις μπαστουνια εισαγωγης και εξαγωγης.
αυτα μπορεις να τα παρεις απο πετσιτυ η αλλο καταστημα ιντερνετικο η φυσικο,που να φερνει ανταλλακτικα για τη μαρκα αυτη.
στο ιντερνετ θα τα βρεις πιο φτηνα φυσικα,αλλα θα περιμενεις να ερθουν.
επισης, γκουγκλαρε λιγο και βρες το μανιουαλ του φιλτρου σου για να δεις τι σου λειπει ακομα.
νομιζω καποιος σου εδωσε ενα λινκ γιαυτο παραπανω...
ναι,πας και παιρνεις οσο χρειαζεσαι,κοβεις και χρησιμοποιεις.
σφιγκτηρες δεν νομιζω πως θα χρειαστεις,οσον αφορα τη μερια που πιανουν στο φιλτρο.
βλεπω εχει ενσωματωμενους.θα μπει μια σωληνα εκει που εχει τα μαυρα νιπλ (εισοδος-εξοδος) και θα σφιξεις με τους σφιγκτηρες.(αυτα τα μαυρα που ειναι σαν μεγαλα παξιμαδια).
στη σωληνα που ειναι η εξοδος του φιλτρου θα παρεμβαλεις και το θερμαντηρα που εχεις.
αν θες δες και στο ταμπελακι πανω του και γραψε ποσα βατ γραφει πως ειναι ο θερμαντηρας.να δουμε φτανει για τα λιτρα σου?
για την αλλη μερια των σωληνων(τη μερια του ενυδρειου)θα χρειαστεις μπαστουνια εισαγωγης και εξαγωγης.
αυτα μπορεις να τα παρεις απο πετσιτυ η αλλο καταστημα ιντερνετικο η φυσικο,που να φερνει ανταλλακτικα για τη μαρκα αυτη.
στο ιντερνετ θα τα βρεις πιο φτηνα φυσικα,αλλα θα περιμενεις να ερθουν.
επισης, γκουγκλαρε λιγο και βρες το μανιουαλ του φιλτρου σου για να δεις τι σου λειπει ακομα.
νομιζω καποιος σου εδωσε ενα λινκ γιαυτο παραπανω...
Ωραια, απο οτι καταλαβα θελω τα μπαστουνια που εδειξε ποιο πριν ο Thanmos και αλφαδολαστιχο 16/22 (ειναι μεγεθος να υποθεσω) σωστα; Ο θερμοστατης ειναι 300 Watt
οκ.δεν μπορω να σου πω αν επαρκει ο θερμαντηρας σου γιατι δεν ξερω τι θελουν οι χελωνες σου.
υποθετω πως ειναι οκ,αλλα περιμενε κιαλλες γνωμες γιαυτο.γ ια τα λιτρα ειναι οκ,αν και ισως να ζοριζεται λιγο.
(ισως αναβει λιγο παραπανω δηλαδη)
για αλφαδολαστιχο,θα ζητησεις 16αρι.
αν πας σε ενυδρειομαγαζο,ζητας κανονικα 16/22.(θα καταλαβουν τι εννοεις δηλαδη)
διατομη σωληνα ειναι ναι.
θα εχουν και αυτα σωληνες,απλα θαναι ισως πιο ακριβοι.
alexis cosmo
25-10-16, 00:18
Με τοσα λεφτα πραγματικα αυτα πηρες μονο?? Και χωρις τα εξαρτηματα τους....
Οπως ειπε και ο Γιωργος η επενδυση της βασης ειναι αστα να πανε.
Η φουσκαλα αναλογος που ειναι και τι μεγεθος ειναι αλλα απαραδεκτο να φτιαξεις ενυδρειο για πωληση και να εχει φυσαλιδα στην σιλικονη.
Δυστυχως δε μπορω να βγαλω τη φυσαλιδα στη σιλικονη καλα. Εχω ενα νεο προβλημα. Αυτη η εξοδος για το νερο σταζει, απο ψηλα, τι ψαχνω να το διορθωσω;
alexis cosmo
25-10-16, 00:28
Δεν καταλαβα που ειναι η εξοδος απο την φωτο.
Με μια φλαντζα με μηδαμινο κοστος δεν θα χανει σταγονα αρκει να μην εχουν κλοτσισει τα παρα του πλαστικου απο το σφιξιμο γιατι τοτε πας σε αλλο συνδεσμο.
Εκεινα τα κενα στην βαση αριστερα για τι ειναι ετσι??? και δν ειναι ενιαια η κολληση και τα σιδερα??
το επιπλο το βλεπω οκ.
εκανε προχειρη δουλεια στο ντυσιμο αλλα κατα τα αλλα,το βλεπω οκ.
αν και οι κολλησεις του ειναι λιγο περιεργες εκει αριστερα,μου φαινεται σταθερο.
και παλι,ισως τα ειχε ετοιμα τα κομματια και τα χρησιμοποιησε.
μπορει καποιος να πει,πως πλατη και πατος δεν μπηκαν επιτηδες για να εχεις ευκολη προσβαση,αλλα τωρα με αυτα τα λεφτα που πηρε δεν στεκει και πολυ το επιχειρημα...
τεσπα.
για τη φυσσαλιδα εξακολουθω να μη μπορω να βγαλω συμπερασμα και δε μπορω να σου πω.βαλε τη φωτογραφικη κοντα οσο μπορεις ωστε να εστιασει, και τραβα φωτο με φλας.
Η βαση εγινε ετσι για να μη βρει στο καλοριφερ, αυτος απλα επρεπε να τραβηξει το αριστερο (οπως κοιτας) ποδι 10 ποντους προς το μπροστα μερος και αυτος εκανε αυτο που βλεπεις. Η φυσαλιδα με φλας δε βγαινει με τιποτα. Αυτη χωρις φλας ειναι οτι καλυτερο μπορεσα.
Τη φλατζα απο κατω μερια ε;
alexis cosmo
25-10-16, 00:48
Η φυσαλιδα απο τον πατο και προς τα πανω στα ποσα cm ειναι??
Αν ειναι ψηλα δεν εχεις κανενα θεμα αλλα μια πιο καλη φωτο θα μας διευκοληνε.
Εξεδρα για να κανεις πανε και παρε ενα κοματι dow 5cm και τσιμεντο ετοιμο isofix νομιζω για δεξαμενες. Το τσιμεντο απο leroy 5kιλα 4,95 αν θυμαμαι καλα και το dow κανενα 4 ευρω.
Κοψε οτι σχεδιο θες ενωσε τα να φτασεις τους 30 ποντους και κολησε τα μεταξυ τους με σιλικονη bison για ενυδρεια 4,90 ευρω.
Μετα βαλε νερο στο τσιμεντο και κανε το λιγο νερουλο. Παρε ενα πινελο και περνα τα 3-4 χερια. αστο να στεγνωσει καλα μετα πλυντο καλα και εισαι ετοιμος.
Κολησε το εκει που θες μεσα στο ενυδρειο με την ιδια σιλικονη αλλα βαλε λιγο αρκετη ποσοτητα μην στο πεταξει πανω το dow.
Ομορφο και φυσικο αποτελεσμα.
Ευκολο γρηγορο οικονομικο και δεν χρειαζετε πειρα.
Δες μερικα βιντρακια στο γιου τουμπ και εισαι ετοιμος.
Αυτα τα λιγα
globalzero
25-10-16, 00:49
ρε παιδιά τι κουλή βάση είναι αυτή?
Το πίσω κάτω σίδερο δε πάει μέχρι πίσω ή εγω δε βλέπω καλα?
Καλά ο τύπος τρομερός πιο φτηνή επένδυση δε μπορούσε να σου βάλει. Αυτην την βλέπω σε κάτι αποθήκες για πάγκο .
Η φυσαλιδα απο τον πατο και προς τα πανω στα ποσα cm ειναι??
Αν ειναι ψηλα δεν εχεις κανενα θεμα αλλα μια πιο καλη φωτο θα μας διευκοληνε.
Εξεδρα για να κανεις πανε και παρε ενα κοματι dow 5cm και τσιμεντο ετοιμο isofix νομιζω για δεξαμενες. Το τσιμεντο απο leroy 5kιλα 4,95 αν θυμαμαι καλα και το dow κανενα 4 ευρω.
Κοψε οτι σχεδιο θες ενωσε τα να φτασεις τους 30 ποντους και κολησε τα μεταξυ τους με σιλικονη bison για ενυδρεια 4,90 ευρω.
Μετα βαλε νερο στο τσιμεντο και κανε το λιγο νερουλο. Παρε ενα πινελο και περνα τα 3-4 χερια. αστο να στεγνωσει καλα μετα πλυντο καλα και εισαι ετοιμος.
Κολησε το εκει που θες μεσα στο ενυδρειο με την ιδια σιλικονη αλλα βαλε λιγο αρκετη ποσοτητα μην στο πεταξει πανω το dow.
Ομορφο και φυσικο αποτελεσμα.
Ευκολο γρηγορο οικονομικο και δεν χρειαζετε πειρα.
Δες μερικα βιντρακια στο γιου τουμπ και εισαι ετοιμος.
Αυτα τα λιγα
Η φυσαλιδα ειναι πολυ χαμηλα, ισως και στους 3 ποντους. Εχω προβλημα; Παει για πεταμα;
Κατι ετοιμο δε θα βρω ε; Δε το εχω με τις κατασκευες!
Παρηγγειλα inset και outset και μενει να παω να παρω και λιγο λαστιχο.
Με φωτισμο τι κανω;
ρε παιδιά τι κουλή βάση είναι αυτή?
Το πίσω κάτω σίδερο δε πάει μέχρι πίσω ή εγω δε βλέπω καλα?
Καλά ο τύπος τρομερός πιο φτηνή επένδυση δε μπορούσε να σου βάλει. Αυτην την βλέπω σε κάτι αποθήκες για πάγκο .
Δε παει γιατι θα εβρισκε στο καλοριφερ. Απλα μπορουσε να ειναι μονο το ποδι εκει που ειναι και το υπολοιπο να συνεχιζε κανονικα
Το υλικό αυτό της επένδυσης (ΟSB) να ξέρεις ότι φουσκώνει με το νερό και την υγρασία. Eγώ το πέρασα 2 χέρια με ειδικό βερνίκι που το αδιαβροχοποιεί (θεωρητικά). Καλή συνέχεια!
Το υλικό αυτό της επένδυσης (ΟSB) να ξέρεις ότι φουσκώνει με το νερό και την υγρασία. Eγώ το πέρασα 2 χέρια με ειδικό βερνίκι που το αδιαβροχοποιεί (θεωρητικά). Καλή συνέχεια!
Είναι πολύ κακό και τριβεται, γεμίζει ο τόπος κάθε φορά που το ανοιγοκλεινω. Θα τα βγάλω κάποια στιγμή και θα ντύσω με κάτι καλυτερο
Αλφαδολαστιχο 16/20 να υποθέσω δε θα κάνει ε;
αν ειναι δεκαεξαρα η εσωτερικη διατομη του θα κανει.
ισως χρειαστει να το ζεστανεις λιγο να μαλακωσει οταν πας να το βαλεις,
αν και συνηθως τα αλφαδολαστιχα ειναι πιο μαλακά αποτι οι ενυδρειακοι σωληνες.
ειναι και πιο λεπτα.οπως λες,16/20 αντι για 16/22.(μικροτερο παχος)
Μόλις πήρα 5 μέτρα διαφανές 16/20, βρήκα σε χρωματοπωλειο, ελπίζω να μη πάει χαμένο!
δεν παει χαμενο,μπορεις να το χρησιμοποιησεις και για τις αλλαγες νερου;)
Οντως, μάπα δουλειά η επένδυση, ότι πιο φτηνό και σαβούρα βρήκε το έβαλε,
και αυτό πάλι δεν το έκανε σωστά .
Για να σταματήσει να τρίβεται και γλυτώσεις από τα πριονίδια, πρέπει να να τη βγάλεις όλη, να στοκάρεις τα σόκορα, να την περάσεις 2-3-4-πολλά χέρια συντηρητικό ξύλου εμποτισμού, και μετά να τη βάψεις,
με το σοκάρισμα θα γλυτώσεις τα πριονίδια, και το συντηρητικό εμποτισμού ίσως (ίσως λέω) να γλυτώσεις το φούσκωμα σε περίπτωση που βραχεί.
Το κακό με αυτό το ξύλο είναι πως είναι πολύ πορώδες και με μεγάλα ανοίγματα και θέλει πολύ χρώμα ή συντηρητικό για να καλυφθεί.
Το είδα με τους πάγκους της έκθεσης που έφτιαξα :)
Μαλλον θα το αφησω και οταν χαλασει θα βαλω κατι καλυτερο, αλλωστε αυτο το πραγμα ειναι αηδια στο σαλονι μου
Που μπορω να βρω το fixset? Θα το χρειαστω, ετσι δεν ειναι;
alexis cosmo
26-10-16, 15:37
mdf 19mm από το leroy θα σου βγει όλο μαζί κάνα 50ρικο το πολύ.
mdf 19mm από το leroy θα σου βγει όλο μαζί κάνα 50ρικο το πολύ.
Θα χρειαστω κατι να κοβω τα κομματια, ειναι ευκολο; Καλα καλα δε μπορω να κανω ευθεια γραμμη σε χαρτι! Θα το παλεψω, σε κανα χρονο θα εχει γινει κουκλα! Το πιο δυσκολο ειναι η εξεδρα για τις χελωνες και ο φωτισμος για τον οποιο δεν εχω ιδεα τι να κανω
αν πρόκειται να βαφτεί , θα πρότεινα κόντρα πλακε θαλάσσης, θα αντέξει μια ζωή.
Εξέδρα από πλεξιγκλας ; ή dow περασμένο με τσιμέντο ; ή καμια πέτρα Καρύστου ;
Αρκει βέβαια να μην υπάρχει θέμα από τη σκληρότητα που θα ανέβει κάπως με τα 2 τελευταια.
Για απλό φωτισμό μπορείς να βάλεις λεντοταινίες,
από όσο έχω δει όμως για Χελώνες χρειάζεται και αυτή η ειδική λάμπα που τις ζεσταίνει
Θελω να βρω κατι που να βγαζει UVA και UVB και να μην εχει 80 ευρω οπως μια λαμπα στο pet city η οποια στο 6μηνο καηκε! Θελω κατι καλο, αν υπαρχει και σε led που κρατανε και βγαζουν τα λεφτα τους. Τη πετρα καρυστου τη φοβαμαι, πολυ βαρος και μπορει να κανω και καμια ζημια, ευκολα, αυτο με το dow και το τσιμεντο ειναι καλη ιδεα αλλα δε το εχω, ουτε σε χαρτι δε μπορω να σου σχεδιασω αυτο που θελω καλα καλα. Θα προτιμουσα κατι σε ξυλο (εστω σε εμφανιση) σαν κορμος διπλος (δυο επιπεδα, ενα να μπορουν οι χελωνες να πατωνουν και να εχουν κεφαλι εξω και ενα πανω απο το νερο να βγαινουν να στεγνωνουν) και απο κατω ριζες. Κατι ειπα τωρα ε; Θελω να βαλω καπου 30 cm νερο και ετσι γινεται ακομα πιο δυσκολο.
αφου συνδεσω το jbl ινσετ με το φιλτρο, το φιλτρο με το θερμοστατη και το θερμοστατη με το jbl outset μετα τα βαζω στη πριζα και ετοιμα; Τα φαρμακα και αντιχλωριο κλπ τα βαζω στο φιλτρο; Το φιλτρο το γεμιζω νερο;
Επισης μπορω να βαλω το inset και το outset απο την ιδια μερια η πρεπει να ειναι το ενα απεναντι απο το αλλο;
η εισοδος και η εξοδος,ειναι καλυτερα να βρισκονται σε αντιθετες μεριες.
για τις λαμπες uva και uvb,δεν γνωριζω αν υπαρχει κατι αντιστοιχο σε λεντ,αλλα αμφιβαλω.
αν παρεις απτις αλλες παντως κανονικα θελουν αλλαγη στο 6μηνο,ακομη και αν δεν εχουν καει.διαφορετικα υποτιθεται πως αλλαζει το φασμα τους και δεν προσφερουν στα ζωα τιποτα.
δεν γνωριζω αν ισχυει αυτο στο εξαμηνο,αλλα βαρια στο 8μηνο θα τις αλλαζα.
η τιμη που γραφεις για τη λαμπα που ειχες παρει,μου φαινεται καπως μεγαλη.
τι ειχες παρει ακριβως?
το αντιχλωριο μπαινει στο νερο.η δοσολογια εξαρταται απτο αντιχλωριο που εχεις.θα το γραφει πανω του.
για ποια φαρμακα μιλας?
για τη λειτουργια του φιλτρου,θα σου ελεγα να διαβασεις το εγχειριδιο χρησης του.
βρες ποιο μοντελο εχεις και ψαξτο στο google,θα το βρεις.
ειναι πολυ πιθανο να βρεις και βιντεακια στο Youtube.
γραψε ποιο μοντελο εχεις να σου βρω.
Είχα πάρει λάμπα της jbl από petcity με uva και uvb 80 ευρω.
Κάτι exo terra που χρησιμοποιησα ήταν σαν απλά σποτάκια στη διπλή και τριπλή τιμή όμως, μόνο uva.
Στις χελώνες βάζω και κάτι βιταμίνες και ένα για το καβούκι στο νερό, τώρα να τα βάζω στο νερό ή στο.φιλτρο; τα βακτηρίδια; στο νερό ή το φιλτρο; έχω το jbl 1500, μου πόσταραν από την αρχή το εγχειρίδιο αλλά δεν ξέρω τι κατάλαβα. Αλλιώς τα βλέπω εδώ αλλιώς δείχνουν εκει. Αν δε το έχεις και στο χέρι και τρέχεις από το pc στο ενυδρείο δε γίνεται δουλειά. Με τις βεντούζες τι να κανω; που θα βρω; η δε θα χρειαστουν;
Θα χρειαστω κατι να κοβω τα κομματια, ειναι ευκολο; Καλα καλα δε μπορω να κανω ευθεια γραμμη σε χαρτι! Θα το παλεψω, σε κανα χρονο θα εχει γινει κουκλα! Το πιο δυσκολο ειναι η εξεδρα για τις χελωνες και ο φωτισμος για τον οποιο δεν εχω ιδεα τι να κανω
Στο leroy τους λες διαστάσεις και στα δίνουν έτοιμα κομμένα ;)
Στο leroy τους λες διαστάσεις και στα δίνουν έτοιμα κομμένα ;)
Αυτό είναι πολύ καλό νέο! Ξεβιδωνω μετράω, παίρνω και βιδώνω!
Αυτό είναι πολύ καλό νέο! Ξεβιδωνω μετράω, παίρνω και βιδώνω!
Και απο τις ποιο χαμηλές τιμές που έχω δει,
και το σημαντικότερο,
πληρώνεις ότι πάρεις, όχι και τα ρετάλια
Τα καντηλια επιτρεπονται στο φορουμ;
Εβαλα τις σωληνες, πατησα τη τρομπα και ξεχειλησε το φιλτρο στο πατωμα!
Παει το σαλονι! Τι κανω τωρα;
τις σωληνες τις συνδεσες σωστα?
μπηκαν σφιχτα πανω στις μαυρες υποδοχες η μπαινοβγαινανε ευκολα?
τις εσφιξες με τις ασφαλειες?
απο που ετρεξε το φιλτρο?
απτις σωληνες η απτην ενωση κεφαλης με καδο?
Απο την ενωση κεφαλης με καδο!
ανοιξε το και δες την κεφαλη περιμετρικα εχει λαστιχενια φλατζα?
αν δεν μπορεις να καταλαβεις,βγαλε φωτο την κεφαλη απτο κατω μερος της και ανεβασε τη να το δουμε.
εχει αλλα τι; δεν ειναι αρκετο;
δες αν ειναι στριμενη πουθενα,και αν οταν το κλεινεις καθεται καλα και ομοιομορφα η κεφαλη πανω στον καδο.
εισαι σιγουρος πως ασφαλισες την κεφαλη πανω στο καδο σωστα?
τσεκαρε και τις ασφαλειες.
επισης δοκιμασε να τη βγαλεις τη φλατζα και να τη δεις μην ειναι φαγωμενη πουθενα.
αν ειναι,πας για αλλη φλατζα.
αν δεν ειναι,περνα τη με λιγη βαζελινη.
βαλε στο χερι σου και τριψε τη φλατζα να λιπανθει καλα.
μην μεινουν κομματια βαζελινης πανω της,απλα να λιπανθει καλα ολη.
οταν το κουμπωνω κουμπωνει χωρις καμια αντισταση, δεν καταλαβαινω να σφιγκει.
Το λαστιχο φαινεται οκ (φλατζα)
κανω μια και αυτο με τη βαζελινη
Ανταλακτικο που βρισκω; (αν χρειαστει)
καλη ερωτηση.petcity μαλον...
οταν κλεινεις τις ασφαλειες τι κανει?
απλα κλεινει
το περασα και πραγματικα τη ρουφηξε τη βαζελινη
να το τυλιξω και με τεφλον; βλακιες λεω;
δε βλεπω στο site τους να εχουν και αγχωνομαι
οχι μην τυλιξεις με τεφλον.
κοιτα,αν ειναι παλιο το φιλτρο και ειχε στεγνωσει η φλατζα εντελως,τοτε ισως να συρικνωθηκε και λιγο και να μην σφραγιζει σωστα.
δεν προκειται να βρεις ανταλλακτικο στο site του petcity,ειναι για τα πανηγυρια η σελιδα τους:rolleyes:
θα χρειαστει να πας αποκει δυστυχως η να τους παρεις τηλεφωνο.θα τους πεις ποιο μοντελο φιλτρου εχεις και θα σου πουν πως να παραγγειλεις.
εκτος αν μιλησεις κατευθειαν με την αντιπροσωπεια.
δεν ειμαι σιγουρος ποια τα φερνει αυτα τα φιλτρα αλλα νομιζω η Petline...(?)
αν ξερει καποιος ας μας πει.
στο petcity θα ξερουν σιγουρα να σου πουνε παντως.
αλλιως ebay...
τωρα με τη βαζελινη να σωθηκε; να βαλω κι αλλη; να το ξαναπροσπαθησω;
αν δε δοκιμασεις δε θα μαθεις:D
Δε σφραγιζει, το αισθανεσαι και απο το μαλακο κουμπωμα :(
μαλον για φλατζα πας,αλλα δεν μπορω να σου πω σιγουρα χωρις να το δω απο κοντα.
αν οι ασφαλειες ειναι χαλαρες,τοτε ισως εχουν θεμα κιαυτες.
εκτος αν ειναι χαλαρες επειδη δεν βρισκει καθολου αντισταση η φλατζα στην ενωση και αρα δεν σφραγιζει.
οπως και ναχει,αλλαξε πρωτα τη φλατζα και μετα βλεπεις αν χρειαζεται κατι αλλο.
αφου δεν ξερουμε καν ποσο παλιο ειναι το φιλτρο και η φλατζα ηταν στεγνη,θα επρεπε να αλλαχτει ετσι κιαλλιως.
Εχω ελπιδες να το φτιαξω δηλαδη με νεα φλατζα;
Εχω ξεμεινει απο λεφτα και ζοριζομαι, βλεπεις μου τα εφαγε ο απατεωνας!
καταλαβαινω...:(
αν το προβλημα ειναι η φλατζα,θα φτιαχτει.
δεν πρεπει να κοστιζει πολυ,κανα δεκαπενταρι υπολογισε περιπου.
οπως το περιγραφεις,για προβλημα στη φλατζα μου φαινεται.
η προσωπικη μου γνωμη ειναι πως καλα θα κανεις να την αλλαξεις ετσι κιαλλιως αφου δεν ξερουμε την ιστορια του φιλτρου...
εισαι και μακρια.
αν ησουν κοντα θα σουλεγα παρτο και ελα εδω να το δουμε.
Βρηκα φλατζα στο pet city στο χαιδαρι, 2 ωρες δρομος zw
Δεν αντεχω αλλο θελω να τελειωσω με αυτο!
Με το ματι φαινεται να θελει η φλατζα να ειναι αλλη τοση
Υπαρχει περιπτωση κατι να λειπει η μια καινουρια φλαντζα να ειναι αρκετα μεγαλυτερη;
παιρνεις τη φλατζα και πας στο καταστημα για να εισαι σιγουρος.
αν εχει μαζεψει τοσο που λες η φλατζα μην το ψαχνεις.
δεν ξερω τα ανταλλακτικα του συγκεκριμενου φιλτρου για να σου πω.
μπορει εκει να θελει δυο φλατζες ιδιες.
η μια που να μην ειναι στεγνη τελοσπαντων.
υπαρχει περιπτωση να ειναι μεγαλυτερη ναι...
Ελπίζω να κάνει, μόλις τη πήρα. Σε κάνα δυωρο θα ξέρω.
βρε την παλια την πηρες μαζι σου για να δεις αν εχει διαφορα στο παχος της η οχι?:D
ορεξη για ταξιδια εχεις?
Την πήρα. Φαίνεται διαφορά αλλά θα δείξει η νεκροψία. Έχω αρχίσει να φοβάμαι μη δε δουλεύει καθόλου το έκτρωμα.
αν δεν εχει αλλο προβλημα θα δουλεψει.
Αν και εκλεισε καλυτερα, απο τα πιαστρακια φανηκε οτι βρισκει καποια αντισταση κλεινοντας, ακομα χανει!
οπως και ναχει,αν η φλατζα ειχε διαφορα στις διαστασεις της ηθελε αλλαγη.
οποτε καλα εκανες και την πηρες.
για τα υπολοιπα,απο εδω δεν μπορω να σε βοηθησω.
εκτος αν εχεις ορεξη να ανεβασεις κανα βιντεακι στο youtube να το δουμε:D
βαζε φωτογραφιες ομως τουλαχιστον,γιατι στα γραπτα χανονται πολλα.
γραψε ποιο μοντελο ειναι το φιλτρο σου να το ψαξω λιγο.
jbl e1500
Παω για φωτο η βιντεο
αυτο τοχεις δει?
NFKq5RQmdGs
Το εχω δει
Αυτο οσο περναει η ωρα χανει περισσοτερο
κατι μου λεει πως και ο καδος εχει λαστιχο;;;https://goo.gl/photos/EHuurxwxr24imBdu9
δεν αποκλειεται.ανοιξε το και κοιτα το προσεκτικα,ειναι πολυ πιθανο ναχει και αλλες φλατζες.
επισης κοιταξε τα πλαστικα προσεκτικα,και στον καδο και στην κεφαλη μηπως ειναι σπασμενο η ραγισμενο κατι.
μπροστα σου τοχεις,ψαξτο καλα.
Δε βλεπω κατι λαθος. Τι επιλογες εχω;
αν δεν θελεις να δωσεις λεφτα για νεο φιλτρο,καμια.
ψαξτο να βρεις το προβλημα.
καπου υπαρχει προβλημα.αν δεν υπηρχε δεν θα ετρεχε:D
Εβγαλα και ξαναεβαλα τη φλατζα, τη γυρισα και αναποδα. προς το παρον κραταει!
Σταζει αλλου τωρα, στη συνδεση με το θερμοστατη!
Και οι δυο μεριες χανουν, περισσοτερο αυτη που τραβηξα
Παλι τα ιδια, δωστε καμια ιδεα. Κανεις να το εχει να πει κατι παραπανω;
Ειμαι κομματια, καληνυχτα!
Παλι τα ιδια, δωστε καμια ιδεα. Κανεις να το εχει να πει κατι παραπανω;
Ειμαι κομματια, καληνυχτα!
Πάρε ενα τηλ στο petcity στην κηφησίας στο Μαρουσι και ρωτά ποτέ θα ειναι εκεί ο Θοδωρής απο τα ενυδρεία. Πήγαινε του το να το δει να σου πει τι πρέπει να πάρεις και τι όχι.
Κλεόβουλος
28-10-16, 08:38
Κουράστηκα και μόνο που διάβασα το θέμα...φαντάζομαι εσύ :(
Για το φίλτρο δες εδώ τα ανταλλακτικά και τους κωδικούς http://www.aquaristikshop.com/cgi-bin/neu/webshop.pl?t=e_128355
η φλάντζα κεφαλής είναι το 1260125
Στον εξωτερικό θερμοστάτη βάλε σφιγκτήρες στους σωλήνες http://cosmarco.gr/%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%BA%C E%B1-%CE%B5%CE%BE%CE%B1%CF%81%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B1%C F%84%CE%B1/%CF%83%CF%86%CE%B9%CE%B3%CE%BA%CF%84%CE%AE%CF%81%C E%B5%CF%82-%CF%83%CF%89%CE%BB%CE%AE%CE%BD%CF%89%CE%BD/
Καλή επιτυχία!
globalzero
28-10-16, 08:52
δηλαδή το τύπος έδωσε και χαλασμένο φίλτρο - θερμοστάτη?
Τι λαμόγιο ρε φίλε. zw
τελειωμο δεν εχει.
τις 4 ασφαλειες τις κοιταξες που ασφαλιζουν την κεφαλη στον καδο?
αυτες κλεινουν καλα?τα πλαστικα τους ειναι ενταξει και στις 4?
οταν παει να ασφαλισει εχουν καθολου αντισταση η ειναι χαλαρες?
δεν το ειχα ποτε το φιλτρο και δεν μπορω να σε βοηθησω απο εδω.
παντως αν δεν εφτιαξε με τη φλατζα,αρχιζει και γινεται ασυμφορη η επισκευη του.δεν ξερω τι τιμες εχουν τα ανταλλακτικα,αλλα θα πρεπει πρωτα να βρεις τι φταιει και μετα να δεις αν συμφερει.
και ολα αυτα,γιατι δεν πηρες αποδειξη απτον....:smt084
ελπιζω να κλεισει ο τυπος συντομα.κακο κανει με τετοιες πρακτικες που ακολουθει:mad:
Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει η απόδειξη. Εδω δεν πήρα αλλα και άλλα. Με κατάκλεψε γιατί έκανα το λάθος να τον εμπιστευτώ τον αλητη
Οι ασφαλειες με τη καινούρια φλάντζα έχουν μια σχετική αντίσταση.
την αποδειξη την αναφερω,γιατι αν την ειχες θα του ειχες κοψει τον κωλο.
φυσικα αυτος φταιει,απλα ειναι κριμα:(
τεσπα.
τωρα δεν ξερω τι μπορεις να κανεις γιαυτο,παντως το φιλτρο δεν φαινεται να σφραγιζει σωστα.
πρεπει να ειναι αεροστεγες το κλεισιμο για να μη χανει.
καπου δεν κλεινει σωστα.
γιαυτο επιμενω να το κοιταξεις προσεκτικα σε ολες τις μεριες του.
Αυτό που θα του έκανα αν είχα απόδειξη δε μπορώ να του το κάνω χωρίς απόδειξη συν κάτι ακόμα για την απόδειξη που δε πηρα;
φυσικα και μπορεις.
απλα δεν ξερω αν θες να το κυνηγησεις.
εγω δεν θα τον αφηνα παντως,ακομα και αν δεν ειχα λεφτα να το τραβηξω,θα το τραβαγα με οποιο τροπο μπορουσα.
καταρχην καταγγελια στο http://www.synigoroskatanaloti.gr/index.html
αν θες παντως,μπορεις να ερθεις αποδω να το δουμε μαζι το φιλτρο σου.
σημερα θα φυγω και αυριο θαχω τρεξιματα με μπολιασματα στο ενυδρειο μου κλπ.
κυριακη απογευμα θα μπορω.ηλιουπολη μενω.
Έκανα και περιμένω νέα τους
καλα εκανες.
οταν θαχεις κανα νεο ενημερωσε μας κιεμας.
Εννοείται αν και από ότι κατάλαβα όλα ήταν στημένα να με κλέψει, μου έφερε μάπα υλικά και είπε θα τα συνδέσει άλλη ώρα γνωρίζοντας ότι δεν θα ξανά εμφανιστει
Ελυσα τη κεφαλη και βρηκα το λογο που χανει
Καμια ιδεα τωρα;
https://goo.gl/photos/3dMTVDstjM3KMX1g9
https://goo.gl/photos/gScbKv4LiEe7JMWT7
https://goo.gl/photos/kNbi6Y7x3XmMx6jz7
Οπως βλεπετε απο μεσα ειναι ραγισμενο.
alexis cosmo
28-10-16, 12:12
Αν ειναι δυνατον ελεος.
Δςν μπορεις να πας απο το μαγαζι του τυπου να του δειξεις τα πραγματα και να του πεις τι κανουμε τωρα??
Απαραδεκτο να σου πουλαει κατι για καινουριο αλλα και μεταχειρισμενο να ηταν να ειναι χαλασμενο.
Εγω θα πηγαινα απο το μαγαζι με τα πραγματα μην σου πω και με το ενυδρειο και θα τα εκανα π@υτ@να
βλεπεις λοιπον?
ημουνα σιγουρος.
δυστυχως...
τωρα κοιτας τα ανταλλακτικα στη λιστα που εβαλε ο κλεοβουλος πιο πανω να δεις τιμες,και να δεις αν συμφερει να το φτιαξεις η οχι.
το πιθανοτερο ειναι να πρεπει να αλλαχτει ολη η κεφαλη.δεν νομιζω να εχουν σκετα τα πλαστικα της κομματια σαν ανταλλακτικα.
Μαζι σου αλλα! Παω τα κανω πουτ@@@ και παει και μου κανει μηνυση και χανω το δικιο μου, το γνωστο και κερατας και δαρμενος
Η κεφαλη ειναι με το μοτερ και ετσι θα ειναι ακριβη. Ηδη εχω χαλασει 70 ευρω και με τα διπλα το επαιρνα καινουριο. θα μπορουσα να κανω κατι να το επισκευασω; καμια πατεντα;
alexis cosmo
28-10-16, 12:27
Οχι βρε με τετοιο τροπο.
Μιλα τον μπας και σου δωσει πιο σωστα πραγματα. Μηπως τον πιασεις στο φιλοτιμο ξερω γω.
Ζητα του και αποδηξη αν σου δωσει και αν οχι τοτε σε δικηγορο δεν υπαρχει αλλη λυση.
Αν οχι ξεκινα και ψαχνε να βρεις ανταλακτικα να τελειωσει το ενυδρειο.
Αν και αυτη θα ηταν η τελευταια μου λυση.
Περιμενω το συνηγορο του καταναλωτη πριν κανω την επομενη κινηση, σκεφτηκα πως αν κινηθω βημα βημα θα το βρω το δικιο μου
Διάβασα όλο το ποστ σου και πραγματικά πόνεσα...
Είχα παλιότερα το jbl crystalprofi e1500 το οποίο μετά από αρκετά χρόνια άρχισε να χάνει από την κεφαλή, από όσο κατάλαβα τότε πλημμύριζε η κεφαλή και έτρεχε. Την είχα ανοίξει, είχα περάσει βαζελίνη, σιλικόνη και ότι άλλο βρήκα στο ίντερνετ σαν συμβουλές, αλλά τίποτα. Το φίλτρο δούλευε, αλλά έχανε. Στο τέλος πήρα ένα eheim και ησύχασα, και το άλλο το έχω παρατημένο στο μπαλκόνι μου εδώ και 2-3 χρόνια.
Δεν ξέρω αν ταιριάζουν, και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τίποτα σαν ανταλλακτικό, αλλά αν το θες μπορώ να στο δώσω.
Αν και η γνώμη μου είναι να του το πας πίσω, να τον βρίσεις, και να απαιτήσεις να σου δώσει τουλάχιστον ένα που να δουλεύει. Τόσα λεφτά σου έφαγε, ας πάρεις κάτι λειτουργικό τουλάχιστον.
ισως ναι,αλλα θα πρεπει να λυθει η κεφαλη εντελως και να δεις τι ειναι ραγισμενο και που.
μπορει να εχει και αλλο ραγισμα.
μετα ισως μπορει να γινει με εποξικη κλπ,αλλα δεν μπορω να σου εγγυηθω ποσο καιρο θα αντεξει.
ισως αντεξει χρονια,ισως και μερες.
ισως ειναι καλυτερα να κοιταξεις για αλλη λυση φιλτρανσης.πχ diy εξωτερικο φιλτρο με σωληνα pvc κλπ.
αλλα κιαυτο θα εχει ενα κοστος δεν θαναι τσαμπα εντελως.
η αλλη λυση,ειναι να κοιταξεις τις αγγελιες εδω μεσα μηπως υπαρχει κατι οικονομικο που να σε καλυπτει,ειτε να βαλεις αγγελια ζητησης για κατι οικονομικο.
ριξε μια ματια δε χανεις τιποτα.
και ριξε και μια ματια και εδω (https://m.youtube.com/user/uarujoey),εχει μερικες καλες λυσεις ο τυπος αν πιανουν λιγο τα χερια σου.
Διάβασα όλο το ποστ σου και πραγματικά πόνεσα...
Είχα παλιότερα το jbl crystalprofi e1500 το οποίο μετά από αρκετά χρόνια άρχισε να χάνει από την κεφαλή, από όσο κατάλαβα τότε πλημμύριζε η κεφαλή και έτρεχε. Την είχα ανοίξει, είχα περάσει βαζελίνη, σιλικόνη και ότι άλλο βρήκα στο ίντερνετ σαν συμβουλές, αλλά τίποτα. Το φίλτρο δούλευε, αλλά έχανε. Στο τέλος πήρα ένα eheim και ησύχασα, και το άλλο το έχω παρατημένο στο μπαλκόνι μου εδώ και 2-3 χρόνια.
Δεν ξέρω αν ταιριάζουν, και αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί τίποτα σαν ανταλλακτικό, αλλά αν το θες μπορώ να στο δώσω.
Αν και η γνώμη μου είναι να του το πας πίσω, να τον βρίσεις, και να απαιτήσεις να σου δώσει τουλάχιστον ένα που να δουλεύει. Τόσα λεφτά σου έφαγε, ας πάρεις κάτι λειτουργικό τουλάχιστον.
Εχω σκοπο αν ο συνηγορος του καταναλωτη δεν βγαλει ακρη, να παω απο κει και να παρω αν μπορεσω, οτι μπορεσω.
Ολα αυτα παιρνουν χρονο και για αυτο ειπα αν μπορουσα οικονομικα να το βαλω να τρεξει και βλεπουμε.
Αφου το φιλτρο το εχεις και δουλευει, αν θες και μπορεις βγαλε τις 4 βιδες απο τις χειρολαβες στη κεφαλη και μετα τις τεσσερις βιδες απο το ασημενιο καπακι στη κεφαλη, να σου μεινει μονο το μαυρο κομματι και κοιτα αν εχεις το ιδιο προβλημα με εμενα, αν οχι ισως αν το βαλω εδω δουλεψει!
ισως ναι,αλλα θα πρεπει να λυθει η κεφαλη εντελως και να δεις τι ειναι ραγισμενο και που.
μπορει να εχει και αλλο ραγισμα.
μετα ισως μπορει να γινει με εποξικη κλπ,αλλα δεν μπορω να σου εγγυηθω ποσο καιρο θα αντεξει.
ισως αντεξει χρονια,ισως και μερες.
ισως ειναι καλυτερα να κοιταξεις για αλλη λυση φιλτρανσης.πχ diy εξωτερικο φιλτρο με σωληνα pvc κλπ.
αλλα κιαυτο θα εχει ενα κοστος δεν θαναι τσαμπα εντελως.
η αλλη λυση,ειναι να κοιταξεις τις αγγελιες εδω μεσα μηπως υπαρχει κατι οικονομικο που να σε καλυπτει,ειτε να βαλεις αγγελια ζητησης για κατι οικονομικο.
ριξε μια ματια δε χανεις τιποτα.
και ριξε και μια ματια και εδω (https://m.youtube.com/user/uarujoey),εχει μερικες καλες λυσεις ο τυπος αν πιανουν λιγο τα χερια σου.
Εχω τρεις λυσεις στο μυαλο μου, να το περασω σιλικονη μηπως μονωθει, εποξικη αν και φοβαμαι δε μπορω να το τριψω για να πιασει και στο τελος θα χανει περισσοτερο η να το τυλιξω με τεφλον.
Μονο σε αυτο το χειλος εχω βρει ραγισμα-σπασιμο.
μιλα με τον συνφορουμιτη απο πανω που σου προτεινε να σου δωσει το δικο του.
θα βγουν ανταλλακτικα αποκει σιγουρα.
μπραβο βρε moradin!:smt041
Αφου το φιλτρο το εχεις και δουλευει, αν θες και μπορεις βγαλε τις 4 βιδες απο τις χειρολαβες στη κεφαλη και μετα τις τεσσερις βιδες απο το ασημενιο καπακι στη κεφαλη, να σου μεινει μονο το μαυρο κομματι και κοιτα αν εχεις το ιδιο προβλημα με εμενα, αν οχι ισως αν το βαλω εδω δουλεψει!
Το φίλτρο είναι αφημένο στο μπαλκόνι τουλάχιστον 2 χρόνια χωρίς να δουλεύει.
Το είχα ανοίξει τότε αλλά δεν είχα δει κάποιο ράγισμα σαν το δικό σου.
Ίσως να ήθελε φλάντζα, αλλά τότε δεν ήθελα να δώσω ούτε ευρώ χωρίς να είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει.
Εγώ θα έρθω το τριήμερο Πόρτο Ράφτη, αν θες το παίρνω μαζί μου και περνάς και το παίρνεις, γιατί ο Πειραιάς μάλλον σου πέφτει κομματάκι μακριά!
Γιατι δεν πας αυριο πρωι στο κοντινοτερο -απο το μαγαζι του - αστυνομικο τμημα να τους εξηγησεις τι εχει γινει? Αν του κανεις και μια επισκεψη συνοδεια αστνυνομικου ισως να τον ταρακουνησει.
το ενυδρειο σου, αργα η γρηγορα θα το φτιαξεις και θα καμαρωνεις τις χελωνες σου. Με το λαμογιο ομως τι θα γινει? Αν ισχυουν ολα οσα αναφερεις ( δεν εχω λογο να σε αμφισβητησω) αυτος θα μεινει ατιμωρητος ψαχνωντας νεο θυμα να κλεψει?
Φιλικα παντα
Το φίλτρο είναι αφημένο στο μπαλκόνι τουλάχιστον 2 χρόνια χωρίς να δουλεύει.
Το είχα ανοίξει τότε αλλά δεν είχα δει κάποιο ράγισμα σαν το δικό σου.
Ίσως να ήθελε φλάντζα, αλλά τότε δεν ήθελα να δώσω ούτε ευρώ χωρίς να είμαι σίγουρος ότι θα λειτουργήσει.
Εγώ θα έρθω το τριήμερο Πόρτο Ράφτη, αν θες το παίρνω μαζί μου και περνάς και το παίρνεις, γιατί ο Πειραιάς μάλλον σου πέφτει κομματάκι μακριά!
Δεν εχω μεσο μεταφορας, ισως ο πειραιας ειναι πιο ευκολος με τη συγκοινωνια. Αν δε σου κανει κοπο παρτο μαζι σου, αν βρω καποιον να με φερει θα ερθω να το παρω.
Σε ευχαριστω παρα πολυ, δεν εχεις καμια υποχρεωση και ομως βαζεις πλατη για εναν αγνωστο, να εισαι καλα!
Γιατι δεν πας αυριο πρωι στο κοντινοτερο -απο το μαγαζι του - αστυνομικο τμημα να τους εξηγησεις τι εχει γινει? Αν του κανεις και μια επισκεψη συνοδεια αστνυνομικου ισως να τον ταρακουνησει.
το ενυδρειο σου, αργα η γρηγορα θα το φτιαξεις και θα καμαρωνεις τις χελωνες σου. Με το λαμογιο ομως τι θα γινει? Αν ισχυουν ολα οσα αναφερεις ( δεν εχω λογο να σε αμφισβητησω) αυτος θα μεινει ατιμωρητος ψαχνωντας νεο θυμα να κλεψει?
Φιλικα παντα
Γιατι τυχαινει να ειμαι αστυνομικος και το ξερει ο τυπος, ετσι ξερει και το οτι δε θα τον δειρω πχ γιατι θα χασω τη δουλεια μου, ουτε θα παω στο μαγαζι να μπω μεσα να παρω ενα φιλτρο και να φυγω γιατι παλι θα χασω τη δουλεια μου, πρεπει να παιξω με το γραμμα του νομου, δηλαδη να ξεμπλεξω σε 10 χρονια και να χαλασω ενα σκασμο λεφτα, να ξαναβγαλω τον καρκινο και να μη βρω και το δικιο μου. Δυστυχως ξερω οτι οσο και να το κυνηγησω δε θα βγαλω ακρη αλλα θα το κυνηγησω οσο μπορω γιατι ειλικρινα αλητες σαν αυτον επρεπε να πεθαινουν στη γεννα τους!
Οσο για το τμημα των αμπελοκηπων... προκοψα, οποτε τους χρειαστηκα ή συνεργαστηκα βρεθηκα κατηγορουμενος!
stanisalus18
28-10-16, 13:06
Πω πω καλό κουράγιο σε όλο αυτό που περνάς. Ελπίζω να βρεις το δίκιο σου και να έχεις το ενυδρείο που θέλεις στο τέλος.
Με λιγη προσπαθεια το εβαλα να δουλευει.
Κολλησα με λογκο για να σταθεροποιησω τα σπασμενα και μετα με το χερι απλωσα σιλικονη γυρω γυρω και απο μεσα με χαρτοπετσετα γυρω γυρω μεχρι να γινει μια μικρη στρωση. Αφου στεγνωσε ξαναεβαλα τη καινουρια φλατζα και μετα το τυλιξα με τεφλον και ξαναεβαλα το καπακι. Το εβαλα πανω και δουλευει προς το παρον, αγνωστο το μεχρι ποτε. Στο θερμοστατη αφου εσταζε εβγαλα τα πιαστρακια του και εβαλα τη σωληνα ακομα πιο μεσα, και μιας και δεν ειχα προχειρες σφιγκτηρες επιασα με tyre up. Θα κοιταξω να παρω το φιλτρο του μοραντιν (ευχαριστω πολυ και παλι) γιατι αν ειναι σε καλυτερη κατασταση δε θα χρειαζεται να το κλεινω οταν θα λειπω απο το σπιτι (δεν μπορω να το εμπιστευτω μεχρι να αγορασω καινουριο, κατι το οποιο θα γινει λιγο αργοτερα).
Βοηθηστε με λιγο αν θελετε με το εσωτερικο του φιλτρου. Εχει 4 καλαθια. Στο κατω κατω εχει μπλε σφουγκαρι, στο απο πανω κατι λευκο σαν υαλοβαμβακα, απο πανω κατι κυλινδρακια σαν απο πετρα τρυπια στη μεση και πανω πανω παλι μπλε σφουγκαρι. Ειναι σωστα; Ειναι λαθος; Να τα αλλαξω; Να τα αφησω μεχρι να παρω καινουριο;
Κάποιος να με συμβουλέψει για το φιλτρο;
Τα υλικά του φίλτρου και έτσι να τα αφήσεις καλά είναι,
ένα παρόμοιο φίλτρο που είδα τελευταία σε ένα φίλο,
έβαλα τα υλικά με την εξής σειρά,
στο κάτω καλάθι το μπλε σφουγγάρι
πάνω στο σφουγγάρι μία στρώση ενυδρειακό βαμβάκι
στα επόμενα 2 καλαθάκια βιολογικό υλικό, ελαφρόπετρα για την ακρίβεια
και στο πάνω πάνω καλαθάκι που έχει σφουγγαράκια στο πλάι , και 2 στρώσεις σφουγγάρια από πάνω,
έβγαλα το κάτω σφουγγάρι και το γέμισα και αυτό ελαφρόπετρα.
Τώρα για τη σπασμένη κεφαλή δεν σε πρόλαβα,
να ξέρεις στο μέλλον, αν σπάσει κάποιο σκληρο πλαστικό, να βάζεις κόλλα bisson για σκληρα πλαστικά, κολλάει πολύ καλά
Σε ευχαριστω πολυ Τακη! Ενυδρειακο βαμβακι ειναι αυτο που μοιαζει με υαλοβαμβακα; Βιολογικο υλικο οι τρυπιες πετρουλες; Τωρα αυτα ποτε θελουν αλλαγμα; Οπως μου τα περιεγραψες, σαν να εχω λιγο υλικο. Κατω κατω εχει μονο ενα σφουγγαρακι, απο πανω αυτο το σαν βαμβακι, απο πανω τις πετρες και τελος αυτα τα πλαινα σφουγκαρακια με αλλο ενα μπλε στη μεση. Να παρω να τα κανω διπλα ή να παρω κι αλλο σε πετρα και να βαλω το βαμβακι με το κατω σφουγγαρι; Δε μου ετυχε να δω ποτε κατι σωστο για να ξερω τι να κανω.
Οσο για τη σπασμενη κεφαλη, ευχομαι να αντεξει!
Ενυδρειακό βαμβάκι ναι, είναι αυτό που "μοιάζει¨με υαλοβάμβακα
http://www.petsupermarket.gr/2431/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/fluval-filter-pad-100gr.html
Το ενυδρειακό βαμβάκι το αλλάζεις τακτικά, όταν βρομίσει.
Βιολογικά υλικά είναι όλα αυτά τα πορώδη υλικά που χρησιμοποιούμε για τη βιολογική φίλτρανση, μακαρόνι , ελαφρόπετρα κλπ.
Αυτά κάθε 3-6 μήνες τα ξεπλένουμε ελαφρά ΜΟΝΟ με νερό ενυδρείου, και κάθε 6-12 μήνες μπορούμε να αλλάξουμε ΜΟΝΟ το 1/3, αν είναι ακριβό υλικό το βράζουμε ή βάζουμε ελαφρόπετρα που κοστίζει μόνο 1,90 τα 12 λίτρα, τσάμπα δηλαδή.
Η εταιρία προτείνει όπως τα έχεις, εγώ είμαι λίγο υπερβολικός πες, και προτείνω πιο πολύ βιολογικό υλικό (μακαρόνι, ελαφροπετρα κλπ).
Στο φίλτρο σου κατεβαίνει το νερό από τα πλάγια, κατεβαίνει κάτω , και από τη μέση ανεβαίνει επάνω,
για αυτό προτείνω στο πάνω καλαθάκι να μείνουν τα πλαϊνά σφουγγαράκια που είναι σαν μικροί κύβοι, να κάνουν ένα είδος προφίλτρανσης,
να κατεβαίνει κάτω το νερό,
και μετά να περνάει από το σφουγγάρι,
το ενυδρειακό βαμβάκι,
το βιολογικό υλικό,
και στο τέλος να υπάρχει μόνο η μία στρώση σφουγγάρι στο πάνω μέρος για να προφυλάσσει τη φτερωτή από τυχόν βιολογικό υλικό που μπορεί να επιπλέει
Αρα το αφηνω ως εχει μεχρι να τελειωσω το ενυδρειο. Θα κοιταξω μονο το βαμβακι να αλλαζει και να καθαριζω τα μπλε φιλτρα μιας και οι χελωνες κανουν καλη παραγωγη. Βιολογικο υλικο θα αφησω ενα καλαθι, δε νομιζω να εχουν αναγκη για περισσοτερο οι χελωνες. Προτασεις για νεο φιλτρο; Θελω να εχω μια λυση στο μυαλο μου για αμεση υλοποιηση αν χρειαστει.
Φίλτρο εξωτερικό δεν είχα ποτέ μου (χρησιμοποιώ δικά μου DIY :) )
αλλά από συζητήσεις που έχουν γίνει, αυτό που έχεις είναι από τα καλά,
περίμενε να ακούσεις και άλλες γνώμες όμως :)
Και από όσο ξέρω οι χελώνες λερώνουν πολύ, το καλό είναι πως δεν αναπνέουν μέσα στο νερό όμως όπως τα ψάρια
στα 1500 λιτρα ονομαστικη ροη σαν αυτο που εχεις,μονο το fluval fx5 εχει προσιτη τιμη(250 ευρω).
το αντιστοιχο της eheim (το 2080) εχει 500 ευρω στην ελλαδα.
υπαρχουν και αλλες εταιριες βεβαια,απλα δεν θυμαμαι να εχω δει τοσο μεγαλα φιλτρα απαυτες.το αλλο,ειναι αυτο που εχεις της jbl.
ισως τελικα συμφερει να αλλαξεις την κεφαλη σε αυτο που εχεις...(?)
εκτος αν θες να βαλεις δυο μικροτερα.
Ειναι πολυ βρωμιαρες! Ευτυχως ειναι ανθεκτικες και δεν εχουν υψηλα στανταρ στη ποιοτητα του νερου τους, ειναι ευκολο να τις κουμανταρεις.
Με εχει πιασει αγχος για τις ενωσεις της σιλικονης. Πως μπορω να σιγουρευτω οτι δε θα ανοιξει αυτο το πραγμα; Αν υπαρξει προβλημα θα ειναι μπαμ και κατω η σιγα σιγα; Επισκευες γινονται;
και τα δυο μπορουν να συμβουν.
μπορεις ομως να περασεις σιλικονη απο μεσα τις ενωσεις,και μπορεις επισης να βαλεις αλουμινογωνιες στις ενωσεις εξωτερικα.θα σου πει ο τακης γιαυτα:D
στα 1500 λιτρα ονομαστικη ροη σαν αυτο που εχεις,μονο το fluval fx5 εχει προσιτη τιμη(250 ευρω).
το αντιστοιχο της eheim (το 2080) εχει 500 ευρω στην ελλαδα.
υπαρχουν και αλλες εταιριες βεβαια,απλα δεν θυμαμαι να εχω δει τοσο μεγαλα φιλτρα απαυτες.το αλλο,ειναι αυτο που εχεις της jbl.
ισως τελικα συμφερει να αλλαξεις την κεφαλη σε αυτο που εχεις...(?)
εκτος αν θες να βαλεις δυο μικροτερα.
Θα παρω και τη κεφαλη του φιλου μοραντιν, θα τη βγαλω λιγο καιρο. Το καινουριο μοντελο 1501 απο εξω βγαινει στα 150. Δε νομιζω να χρειαζομαι μεγαλυτερο. Σε αυτα τα χρηματα υπαρχουν αλλες επιλογες; Ακομα και απ εξω παραγγελια.
α ναι,απεξω αλλαζει το πραμα.
με λιγο ψαξιμο θα βρεις σιγουρα πολυ καλυτερες τιμες.
παντως αν σου δωσει το φιλτρο του ο Moradin,το πιθανοτερο ειναι πως δεν θα χρειαστεις αλλο.
α ναι,απεξω αλλαζει το πραμα.
με λιγο ψαξιμο θα βρεις σιγουρα πολυ καλυτερες τιμες.
παντως αν σου δωσει το φιλτρο του ο Moradin,το πιθανοτερο ειναι πως δεν θα χρειαστεις αλλο.
Μακαρι!
Πάρε τη κεφαλή από τον Διονύση,
και αν βγαινει η σιλικόνη που εβαλες στη κεφαλή μπορούμε να δουμε αν επισκευάζεται (πάντα είμαι αισιόδοξος στις επισκευές)
Για ενίσχυση , μπορείς να κολλήσεις εξωτερικά αλουμινογωνιές 2,5 εκατοστών και να γίνει αθανατο :)
Οταν θες τα λέμε πιο αναλυτικά :)
Εβγαλα και αλλες φωτογραφιες τις ενωσεις.
Στη τελευταια φαινεται και το "μεγαλο κενο"
Μαλλον τις αλουμινογωνιες που ανεφερες kgf12345 τις εχει. Γενικα παρατηρω κενα πισω απο τη σιλικονη, μικρα, δε βγαινουν φωτο με τιποτα αλλα αυτο κατω κατω φαινεται μεγαλουτσικο. Επισης βγηκαν και αυτα τα ασπρακια στη πρωτη φωτο.
https://goo.gl/photos/NCA3hSLC4YDRwAjA8
https://goo.gl/photos/4TEqrRyZjToGPWN79
https://goo.gl/photos/VrJeioYhPQBqMnQA8
https://goo.gl/photos/ZghKbnc2TEb3Hq5eA
αν εχει αλουμινογωνιες,δεν το βλεπω να ανοιγει.
και αν χτυπα ξυλο υπαρξει προβλημα,θα ειναι σταξιμο και οχι μπουγελωμα στο σαλονι.
ασχολησου με τη φιλτρανση;)
Πισω δεν εχει ομως! Ανησυχω τσαμπα;
Τι εννοείς ασπράκια ;
μήπως είναι άλατα από νερό ;
λες να έχεις καμια μικρή διαρροή από εκεί ;
Πάρε τη κεφαλή από τον Διονύση,
και αν βγαινει η σιλικόνη που εβαλες στη κεφαλή μπορούμε να δουμε αν επισκευάζεται (πάντα είμαι αισιόδοξος στις επισκευές)
Για ενίσχυση , μπορείς να κολλήσεις εξωτερικά αλουμινογωνιές 2,5 εκατοστών και να γίνει αθανατο :)
Οταν θες τα λέμε πιο αναλυτικά :)
Με λιγο τριψιμο θα βγαινει. Αν ξανακανει προβλημα θα σου στειλω να μου προτεινεις λυσεις.
Τα ασπρακια ειναι σαν να περασε υγρασια αναμεσα στο γυαλι και τη σιλικονη
αν έχει αλουμινογωνιά δεν ανοίγει εύκολα, ίσως και ποτε, αν έχεις καμια μικρλ διαρροή , με ένα πέρασμα σιλικόνη από μέσα πιστεύω πως μπορεί να σταματήσει,
αλουμινογωνιές μπορείς να βάλεις και στις πλευρές που δεν έχει
αν έχει αλουμινογωνιά δεν ανοίγει εύκολα, ίσως και ποτε, αν έχεις καμια μικρλ διαρροή , με ένα πέρασμα σιλικόνη από μέσα πιστεύω πως μπορεί να σταματήσει,
αλουμινογωνιές μπορείς να βάλεις και στις πλευρές που δεν έχει
Μπαινουν ευκολα; Σιλικονη μεσα στη γωνια και κολλημα;
Τα ασπρακια απο κοντα https://goo.gl/photos/6yoCmbJzhYqQm8Wo9
Καθάρισε τα , και παρατήρησε αν βγουν πάλι,
Πως; Ειναι μεσα απο το τζαμι.
Βρε από μέσα δεν μας νοιάζει,
από έξω νόμιζα, μήπως είναι διαρροή και αφήνει άλατα :)
Μήπως είναι μύκητας από μέσα ;
-----------------------
οι γωνιές που βλέπω είναι αλουμινένιες οι πλαστικές ;
Σαν να ειχε αερα φαινεται και τωρα να εχει θολωσει. Σαν να μην ειχε πατησει καλα η σιλικονη. Καινουριο ενυδρειο μυκητα; Υπαρχει τροπος να το ψαξω;
Για πες μου, οι γωνιές είναι από αλουμίνιο ή είναι πλαστικές ;
οι γωνιές που βλέπω είναι αλουμινένιες οι πλαστικές ;
Παιζει να ειναι πλαστικες! Νομιζω πρεπει να το φτιαξω
Τι παιζει, πλαστικες ειναι!
βρε τον αθεοφοβο.ουτε καν αλουμινενιες δεν πηγε να παρει?:D
σκεψου να τον παρεις αυτον να σου φτιαξει σπιτι ε?
η μπογια θα το κραταει ορθιο:D
για γελια και για κλαματα ειναι:rolleyes:
Δε μπορεις να φανταστεις νευρα που τον εχω. Απο την ενταση τσακωνομαι με τη γυναικα μου για το τιποτα!
Το ενυδρειο δε θα επρεπε και στη βαση γυρω γυρω να εχει εξωτερικο δεσιμο;
πλαισιο εννοεις?
συνηθως τα χειροποιητα δεν εχουν.
αν ειναι καλη η κατασκευη,δεν εχει να φοβηθει.
ετσι κιαλλιως και στα ετοιμα,δεν προσφερει κατι το πλαισιο τις περισσοτερες φορες.
το νερο δεν το σταματαει τιποτα αν υπαρξει προβλημα στην ενωση του τζαμιου.
μην αγχωνεσαι για το ενυδρειο.θα φτιαχτει.
εστω και σιγα σιγα.και αποδω θαχεις οση βοηθεια χρειαζεσαι.
χαλαρωσε και προσπαθησε να το ευχαριστηθεις τουλαχιστον.
ειναι δυσκολο οταν εχεις δωσει τοσα λεφτα,αλλα τωρα εγινε.
ασχολησου με αυτα που μπορεις.
και τον αλλον κυνηγα τον, οσο και οπως μπορεις νομικα.
ολα θα γινουν;)
Οι πλαστικιές ξεκολλάνε πολύ εύκολα,
τις βγάζεις και βάζεις αλουμινένεις, πανευκολο
δεν ξέρω όμως αν μπορείς να βρεις μαυρες αλουμινένιες,
δύσκολο,
ειχα ρωτήσει για να μου βάψουν μια 5μετρη με ηλεκτροστατική μπογιά και ήθελαν κανα 25αρικο Ευρώ
πλαισιο εννοεις?
ετσι κιαλλιως και στα ετοιμα,δεν προσφερει κατι το πλαισιο τις περισσοτερες φορες.
Αντε να κοιμηθω τωρα!
τις χελωνες τις εχεις μεσα στο ενυδρειο τωρα?
ποσο νερο εχει το ενυδρειο?
Οι πλαστικιές ξεκολλάνε πολύ εύκολα,
τις βγάζεις και βάζεις αλουμινένεις, πανευκολο
δεν ξέρω όμως αν μπορείς να βρεις μαυρες αλουμινένιες,
δύσκολο,
ειχα ρωτήσει για να μου βάψουν μια 5μετρη με ηλεκτροστατική μπογιά και ήθελαν κανα 25αρικο Ευρώ
Πως τη βαζω; Και απλη βαφη να γινει δε νομιζω να χαλασει.
Ο πατος δε παιρνει τετοια βοηθεια ε;
Βρε μη φοβάσαι,
δεν το έχεις γεμάτο μέχρι επάνω,
δεν έχει και τόσο μεγάλη πίεση με το υψος νερού που το έχεις,
μη φοβάσαι
τις χελωνες τις εχεις μεσα στο ενυδρειο τωρα?
ποσο νερο εχει το ενυδρειο?
100-150 λιτρα και οταν φτιαξω πιο ψηλη πλατφορμα να βγαινουν θα διπλασιαστει
πλαισιο εννοεις?
μην αγχωνεσαι για το ενυδρειο.θα φτιαχτει.
εστω και σιγα σιγα.και αποδω θαχεις οση βοηθεια χρειαζεσαι.
χαλαρωσε και προσπαθησε να το ευχαριστηθεις τουλαχιστον.
ειναι δυσκολο οταν εχεις δωσει τοσα λεφτα,αλλα τωρα εγινε.
ασχολησου με αυτα που μπορεις.
και τον αλλον κυνηγα τον, οσο και οπως μπορεις νομικα.
ολα θα γινουν;)
Δεν εχω σκοπο να τον αφησω αλλα φοβαμαι θα μου κοστισει πολυ και δε θα κερδισω τιποτα. Εδω εχουμε πιασει κοσμο να κανει μεγαλα εγκληματα και τη γλυτωνουν σα να μην εγινε τιποτα.
Πως τη βαζω; Και απλη βαφη να γινει δε νομιζω να χαλασει.
Ο πατος δε παιρνει τετοια βοηθεια ε;
Και βέβαια μπαινουν και στον πάτο
Θες αστάρι πρώτα για να πιάσει το χρώμα στο αλουμίνιο, αλλά και πάλι γραντζουνιέται εύκολα,
μόνο η ηλεκτροστατική πιάνει καλα,
εχω βάλει σε 2 ενυδρεία μου βαμένη αλουμινογωνιά , και με ασταρι αλλά και με ειδκό χρώμα ποθ πιάνει πάνω σε αλουμίνιο, και πάλι μου έχει φυγει σε κανα 2 σημεία το χρώμα
Στα μαγαζια με τα κουφωματα βρισκουμε γωνιες; Αυτοι εχουν ολα τα χρωματα.
βαλε μαυρο αυτοκολλητο πανω τους,μια χαρα θα ειναι.
βαλε μαυρο αυτοκολλητο πανω τους,μια χαρα θα ειναι.
Και αν χαλασει το διορθωνεις και ευκολα :smt023
Στα μαγαζια με τα κουφωματα βρισκουμε γωνιες; Αυτοι εχουν ολα τα χρωματα.
Δεν έχουν έτοιμες όλα τα χρώματα, μόνο άβαφες ή άσπρες
Εχω θερμοκρασια 25 βαθμους αλλα τον θερμοστατη κατω απο 20. Γυρω στο 20 αναβει. Να ειναι και αυτος χαλασμενος;
Δεν έχουν έτοιμες όλα τα χρώματα, μόνο άβαφες ή άσπρες
Οταν δηλαδη παιρνεις κουφωμα με RALxxx το βαφουν αυτοι και στο φερνουν; Δεν εχω ιδεα.
μπορει να θέλει ρύθμιση ή καμια φορα οι θερμαντήρες τα κάνουν αυτά,
προσωπικά προτιμώ να τους βάζω πάνω σε STC
Οταν δηλαδη παιρνεις κουφωμα με RALxxx το βαφουν αυτοι και στο φερνουν; Δεν εχω ιδεα.
ναι, ρώτησα γνωστό μου αλουμινά
Θα ηταν υπερβολη για χελωνες ομως
Παμε στη πλατη. Ο ακατανομαστος εχει βαλει μεμβρανη αυτοκινητου, μαυρη. Εχει ομως φουσκαλες, χαλια δουλεια. Βαζω αλλη σωστα ή κανω κατι αλλο;
αν μπορείς να την βγάλεις , βγάλε τη και βάλε κάτι άλλο
---------------------------------
10-12 Ευρώ κάνει ο STC, ησυχάζεις όμως για πάντα :)
Το επομενο σημαντικο που εχω να κανω ειναι ο φωτισμος. Εχει κανεις ιδεα τι επιλογες εχω; Οι χελωνες χρειαζονται προσομοιωση ηλιακου φωτος, ακτινες UVA και UVB και στην εξεδρα που θα βγαινουν να τους δινεις λιγη ζεστη για να στεγνωνουν και να αισθανονται ανετα. Εχω δυο φωτιστικα που πιανουν στο τζαμι, αυτη τη στιγμη επειδη δεν εχω λαμπα UVB χρησιμοποιω μονο το ενα αλλα θα ηθελα μια λυση με ενα φωτιστικο να τα κανει ολα.
για τέτοιου είδους φώτα δεν ξέρω να σε βοηθήσω :)
δεν υπαρχει ενα φωτιστικο που να τα κανει ολα.
αλλο η λαμπα Uva-uvb και αλλο η basking lamp.
δυο φωτιστικα θα βαλεις, το καθε ενα με διαφορετικη λαμπα.
αν θες φτηνη basking lamp θα παρεις τις κοκκινες,αλλα για μενα καλυτερες ειναι οι κεραμικες.(βγαζουν μονο θερμοτητα και οχι φως)το κακο με αυτες ειναι πως η αποσταση που χρειαζονται απτο σημειο που θα θερμενεται ειναι λιγο μικροτερη.
αλλιως υπαρχουν και heating mats με αντιστασεις,που μπαινουν απο κατω και ζεσταινουν απτο εδαφος.
προσωπικα το κοκκινο χρωμα μου τη σπαει σε τερραρια.
μου θυμιζει κοτοπουλα.
παντως θες δυο φωτιστικα που θα τα βαλεις σε διαφορετικα σημεια.
το ηλιακο φως το θες να πιανει ολο το ενυδρειο και το basking θαναι επικεντρωμενο στο σημειο που θες να θερμαινεις για να καθονται.
κανονικα,θες δυο σημεια να καθονται.ενα θερμο και ενα ψυχρο.
αλλιως αν ζεστενονται εξω συνεχεια θα αναγκαζονται να κολυμπανε.
μη σου πω και τριτο φωτιστικο αν θες να βαλεις και νυχτερινο φως.
εχει κατι "μπλε" moonlight η exoterra που ειναι πολυ ωραιες...
Το κόκκινο δεν είναι για νεροχελωνες. Είναι ερπετά αλλά ο μονος λόγος που θέλουν ηλιακό φως είναι για τη βιταμίνη D και τη ζέστη τη θέλουν για να μη πέσουν σε λήθαργο. Βέβαια σε σταθερό περιβάλλον αυξάνεται και το προσδόκιμο ζωής τους. Δε δείχνει ωραίο με δύο λάμπες (εγώ τουλάχιστον δεν το χαιρομαι). Να συνεχίσω δηλαδή με ένα σποτ όπως και τώρα και με μια uvb? Βοηθάει καθόλου το γεγονός ότι είναι δίπλα στη μπαλκονοπορτα;
το φυσικο φως παντα βοηθαει.
αν δεν κανει για τις χελωνες η κοκκινη λαμπα θερμανσης, δεν το ξερω να σου πω την αληθεια.
αφου το λες ετσι θαναι.
αλλα αυτο σου λεω.δεν χρειαζεται να ειναι λαμπα.
υπαρχουν θερμαντικα στοιχεια-"λαμπτηρες" υπερυθρων που δεν βγαζουν φως.
https://ca-en.hagen.com/Reptile/Heating/Exterior/PT2044
και υπαρχουν και αλλες που βγαζουν φυσικα.
ριξε μια ματια στη σελιδα να δεις τι αλλο εχουν αν δεν τα εχεις δει.
τη uva-uvb δεν τη γλυτωνεις,λεω απλα πως αν δεν θες την αλλη λαμπα,υπαρχει λυση.
https://www.jbl.de/?lang=en&mod=products&func=detail&id=3263#6183900
Δες τιμή. Νομίζω απαράδεκτη. Αλλά είναι μια λάμπα και τα κάνει όλα.
Εδώ αυτό τι διαφορά έχει από ένα απλό σποτ; https://ca-en.hagen.com/Reptile/Lighting/Incandescent/PT2180
Αυτή τη uvb με την από πάνω είχα περυσι
https://ca-en.hagen.com/Reptile/Lighting/Fluorescent/PT2341
κοίτα και στο ebay αν καταφέρεις να βρεις από εκεί θα το βρεις φτηνότερα,θα σε βοηθούσα εγώ αλλά δεν έχω ιδέα τι ακριβώς χρειάζονται οι χελώνες,με μια γενική ματιά μου βγάζει αυτά τα αποτελέσματα
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=turtle+Bulb&_sop=15
Είναι ασφαλές να πάρεις μια unbranded λάμπα από το ebay? Αν είναι έχει όντως αρκετές επιλογές.
unbranded δεν ξέρω τι είναι αλλά το 90% του εξοπλισμού για τα ενυδρεία μου τα έχω πάρει από το ebay χωρίς κάποιο πρόβλημα
Unbranded είναι αυτές χωρις μάρκα, αγνώστου κατασκευαστή.
ΠΧ http://m.ebay.com/itm/220V-100W-UVA-UVB-Reptile-Heat-Light-Bulb-Glow-Lamp-for-Terrarium-Lizard-/272282527864?hash=item3f654da878%3Ag%3AlTAAAOSwM4x XarLO&_trkparms=pageci%253A87dcf74b-9f3f-11e6-b166-74dbd1a03266%257Cparentrq%253A19bd58b51580a7854eda 0311fffca546%257Ciid%253A4
οι τιμές είναι εξευτελιστικές σε σχέση με τις επώνυμες,οπότε μπορείς να πάρεις 2,το μόνο θέμα που θα έχεις είναι πως από ebay θέλει κάνα μήνα για να έρθει
αν και πιστεύω πως ακόμα και οι επώνυμες είναι οι ίδιες απλά κολλάνε την φίρμα τους επάνω
Βλέποντας τον θερμαντήρα να κάνει ότι του φανεί, μάλλον θα φτιάξω έναν STC. Η ρύθμιση μέχρι τότε, πως μπορεί να γινει;
Αν είναι Jager της Eheim έχει ρύθμιση,
οποιοσδήποτε άλλος, ρυθμίζεις θεωρητικά,
πχ το 27 το θεωρείς 24 κοκ
έχεις δηλαδή μια θεωρητική διαφορά,
χωρίς αυτό να είναι απόλυτο.
Για αυτό παράγγειλε ένα STC από ebay να σου έρθει σε κανα μήνα να ησυχάσεις
Αυτό θα κάνω. Τον έχω τέρμα χαμηλά και πιάνω 26 βαθμούς!
STC1000 δε παιρνω;
αν δώσεις κάτι παραπάνω παίρνεις Elitech και σου έρχεται σε μια εβδομάδα
http://www.ebay.com/itm/272131896658?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
αλλιώς φτηνός σε κάνα μήνα
http://www.ebay.com/itm/291660449417?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
αν πάρεις τον φτηνό να πάρεις και ένα τέτοιο
http://www.ebay.com/itm/141128147345?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Αν αξίζει τη διαφορά να πάρω τον ακριβό.
Κλεόβουλος
01-11-16, 11:39
υπάρχει και αγγελία http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=94376
Αν αξίζει τη διαφορά να πάρω τον ακριβό.
εγώ τον φτηνό έχω πάρει και κάνει μια χαρά την δουλειά του,το ακριβό είναι από Αγγλία και έρχεται πιο γρήγορα (και είναι και Elitec)
Κλεόβουλος
01-11-16, 11:47
όπως νομίζεις, αλλά με τα μεταφορικά πόσο φθηνότερα θα σου βγει? ;)
Κλεόβουλε μαζί με τα μεταφορικά ο φτηνός βγαίνει περίπου στα 9 ευρώ και ο ακριβός στα 16
Κλεόβουλε μαζί με τα μεταφορικά ο φτηνός βγαίνει περίπου στα 9 ευρώ και ο ακριβός στα 16
Και γλυτώνω και το τραίνο για Μαρούσι.
Κλεόβουλος
01-11-16, 11:55
:) Μη βαράτε.....απλά εγώ ποτέ δεν μπορώ να περιμένω ;)
:) Μη βαράτε.....απλά εγώ ποτέ δεν μπορώ να περιμένω ;)
Είναι που έχω χελώνες και είναι χοντροπετσες!
αν δώσεις κάτι παραπάνω παίρνεις Elitech και σου έρχεται σε μια εβδομάδα
http://www.ebay.com/itm/272131896658?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Τελικό ποσό πληρωμής μαζί με τις κρατήσεις του Paypal 17.50€
Και δεν ξέρω αν έχει πλαστικό αισθητήριο.(Άσε τι δείχνουν οι εικόνες)Εκτός και αν το έχεις πάρει.
Και αν είναι ο γνήσιος Ellitech που και να είναι κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει διαφορά.
αλλιώς φτηνός σε κάνα μήνα
http://www.ebay.com/itm/291660449417?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Μπορείς να βρεις πολλές τιμές εγώ παίρνω αυτόν
http://www.ebay.com/itm/Digital-STC-1000-All-purpose-Temperature-Controller-Thermostat-Aquarium-w-Sensor-/231559677056?hash=item35ea084480:g:4DEAAOSwNuxXa6v L
Που και αυτός δείχνει πλαστικό αισθητήριο αλλά δεν έχει.
αν πάρεις τον φτηνό να πάρεις και ένα τέτοιο
http://www.ebay.com/itm/141128147345?_trksid=p2057872.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT
Το συγκεκριμένο αισθητήριο πιστεύω πως είναι της πλάκας.
Εγώ δίνω της ΕΨΕΜ που όποιος ξέρει θα σου πει πως είναι.
Το οποίο κοστίζει 2,70€
Τους συγκεκριμένους κοντρόλερ που δίνω τους αγοράζω 13,40€(αν το βάλεις στο καλάθι τόσο βγαίνει) + 1€ το paypal 14,40 + 2,70€ ο αισθητήρας σύνολο 17,10€ και τους δίνω 20€ χωρίς να ρισκάρεις σε αστοχία υλικού, χωρίς να περιμένεις και χωρίς να τρέχεις στην Πειραιώς να αγοράσεις πλαστικό αισθητήριο. (Υπολογίστε τα όλα και δείτε πόσο βγαίνει στο τέλος).
Δεν τα γράφω για να δικαιολογηθώ ή να έρθω σε αντιπαράθεση με κανέναν ούτε θέλω να παρεξηγηθώ απλά επειδή αναφέρθηκε το δικό μου πόστ.
Καλή συνέχεια και καλό μήνα σε όλους.
isidor δεν έχει να κάνει με την δίκη σου αγγελία απλά ο φίλος ψάχνει για stc και του πρότεινα από ebay που έχω αγοράσει εγώ και από εσένα ο Κλεόβουλος
ο Elitech είναι ο γνήσιος γιατί ο πωλητής είναι η Elitech(UK) και έχει πλαστικό αισθητήρα (τον έχω αγοράσει) αλλά πράγματι δεν έχει διαφορά με τον άλλον
μια ερώτηση μόνο από περιέργεια,το 1 ευρώ γιατί το πληρώνεις στο paypal;;;
isidor δεν έχει να κάνει με την δίκη σου αγγελία απλά ο φίλος ψάχνει για stc και του πρότεινα από ebay που έχω αγοράσει εγώ και από εσένα ο Κλεόβουλος
ο Elitech είναι ο γνήσιος γιατί ο πωλητής είναι η Elitech(UK) και έχει πλαστικό αισθητήρα (τον έχω αγοράσει) αλλά πράγματι δεν έχει διαφορά με τον άλλον
μια ερώτηση μόνο από περιέργεια,το 1 ευρώ γιατί το πληρώνεις στο paypal;;;
Ανάλογα με το ποσό κατάθεσης στο balance του paypal, είναι και oι κρατήσεις που σου κάνει.
Ανάλογα με το ποσό κατάθεσης στο balance του paypal, είναι και oι κρατήσεις που σου κάνει.
Ισίδωρε μη κάνεις κατάθεση στο balance πλέον, ψωνίζεις κανονικά
ναι!! έχει σταματήσει το capital control
Νόμιζα πως μόνο από Ευρώπη μπορείς να ψωνίσεις από την κάρτα σου.
Ευχαριστώ.
Πλέον τα τραβάει από τη κάρτα απ' ευθείας!
Με τους αισθητήρες τι θέμα υπαρχει;
Πλέον τα τραβάει από τη κάρτα απ' ευθείας!
Με τους αισθητήρες τι θέμα υπαρχει;
Συνήθως οι φθηνοί κοντρόλερ έχουν μέσα μεταλλικούς αισθητήρες.
Επειδή συνηθίζουμε να μην βάζουμε μεταλλικά αντικείμενα στο ενυδρείο μας, για ευνόητους λόγους όπως είναι η οξείδωση τους, που μπορεί να προκαλέσει ανεπανόρθωτες ζημιές στα ψαράκια μας, τους αλλάζουμε με πλαστικούς που δεν υπάρχει αυτός ο κίνδυνος.
Πηρα απο τον φιλο Διονυση τη κεφαλη και παρατηρησα ακριβως το ιδιο προβλημα αλλα σε μικροτερη εκταση.
Καμια ιδεα ο μαστορας του φορουμ; Σκεφτομαι να την επισκευασω να υπαρχει (ποτε δε ξερεις)
https://goo.gl/photos/Ke4iZGpT8C6z7foy9
Δοκίμασε κόλλα Bisson για σκληρά πλαστικά,
αν το έβλεπα από κοντα θα ήταν ακόμα καλύτερα :)
Δοκίμασε κόλλα Bisson για σκληρά πλαστικά,
αν το έβλεπα από κοντα θα ήταν ακόμα καλύτερα :)
Στην αναγκη στο φερνω απο εσενα!
Θα την περασω μια στρωση;
αν το φερεις όχι, θέλω να δοκιμασω μήπως πιάνει το χλωροφόρμιο επάνω στο πλαστικό
Ώστε το ίδιο είχε και το δικό μου ε; δεν το είχα παρατηρήσει τότε... Ελπίζω να μην σε κατέβασα Πειραιά τζάμπα και να φτιαχτεί πιο εύκολα από το άλλο!
Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
Ώστε το ίδιο είχε και το δικό μου ε; δεν το είχα παρατηρήσει τότε... Ελπίζω να μην σε κατέβασα Πειραιά τζάμπα και να φτιαχτεί πιο εύκολα από το άλλο!
Βλεπω τα θετικα του, εχω και ανταλλακτικα!
αν το φερεις όχι, θέλω να δοκιμασω μήπως πιάνει το χλωροφόρμιο επάνω στο πλαστικό
Αν ξεμεινω απο αυτο που εφτιαξα θα ερθω αν δε σε πειραζει
Τι να με πειράζει βρε, εσύ να κάνεις τη δουλειά σου :)
Παρηγγειλα και τον stc1000. Ειδα οτι υπαρχει και stc2000 και ειναι φτηνοτερο και εχει μεγαλυτερο ευρος τιμων. Τι παιζει;
Παρηγγειλα και τον stc1000. Ειδα οτι υπαρχει και stc2000 και ειναι φτηνοτερο και εχει μεγαλυτερο ευρος τιμων. Τι παιζει;
Νομίζω πως είναι με μια έξοδο.
Αν δεν κάνω λάθος συνδέεις ή μόνο ψύξη ή μόνο θέρμανση.
Νομίζω πως είναι με μια έξοδο.
Αν δεν κάνω λάθος συνδέεις ή μόνο ψύξη ή μόνο θέρμανση.
Ναι! μολις το προσεξα. Ψυξη δε ξερω αν θα βαλω ποτε αλλα τωρα το πηρα :)
ΟΧΙ
μη το πάρεις
http://www.ebay.com/itm/New-STC-2000-220V-55-120-Digital-Temperature-Thermocouple-Controller-Sensor-/191881669767?hash=item2cad09ec87:g:Ii0AAOSw6wRW~zP u
έχει μόνο μία έξοδο,
άρα δουλεύεις ή ζεστο ή κρύο
όχι και τα 2 μαζί
Ναι! μολις το προσεξα. Ψυξη δε ξερω αν θα βαλω ποτε αλλα τωρα το πηρα :)
Αν μπορείς ακύρωσε το.
Αν δεν στο έχει στείλει μπορείς να το ακυρώσεις.
Αν θες έλα να σου δώσω δωρεάν το συγκεκριμένο.
Τον έχω και κάθεται.
Τον stc-1000 πηρα παιδια. Απλα επειδη δε βαζω κρυο στις χελωνες γιατι και 30 να πιασει τους αρεσει, ασε που τις αφηνω και στο μπαλκονι (δεν ξερω και πως βαζεις κρυο)
για το κρύο , βάζεις ανεμιστηράκια από PC :)
για το κρύο , βάζεις ανεμιστηράκια από PC :)
Να φυσανε πανω απο το νερο ή προς το νερο;
να φυσάνε πάνω στην επιφάνεια του νερού,
έτσι προκαλούν εξάτμιση,
και ως γνωστό η εξάτμιση απορροφά ενέργεια, δηλαδή θερμοκρασία ;)
Τι να βαλω για υποστρωμα; Θελω κατι να μη το τρωνε (ψιλο χαλικι παλια το τρωγανε) και να μην το ανακατευουν και γινεται θολουρα (ψιλη αμμο)
Καμια ιδεα;
http://www.praktiker.gr/p/votsalo-potamisio-6-12mm-16lt-36812
Βλέπω στο σχέδιο του stc πρέπει να τον γεφυρωσουμε για να δουλέψει. Γιατί αυτο;
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=63223
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=59850
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=89590
Τα διαβασα και καταλαβα πως μπαινει αλλα δεν καταλαβα γιατι δε βγαζει ρευμα αλλα δουλευει σαν ρελε;
Τα διαβασα και καταλαβα πως μπαινει αλλα δεν καταλαβα γιατι δε βγαζει ρευμα αλλα δουλευει σαν ρελε;
Ετσι, ενεργοποιεί ρελεδες
Ερωτηση, τι ειναι οι κοντρες στο ενυδρειο; Που και πως μπαινουν; Μπορω να τις δω σε φωτο;
Ερωτηση, τι ειναι οι κοντρες στο ενυδρειο; Που και πως μπαινουν; Μπορω να τις δω σε φωτο;
δες εδώ
https://www.google.gr/search?q=%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CF%81%CE%B5%CF%8 2+%CE%B5%CE%BD%CF%85%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%BF&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwi_0MaqlJDQAhUKExoKHcmCA_YQ_AUICSgC&biw=1280&bih=647
Επιπλεον τζαμακια να κρατανε τα τζαμια;
Ετσι,
οριζοντια τζαμια που ενισχύουν τη στατικότητα
Να με ντυσω με αλουμινογωνιες; Ξερεις που να παω να παρω;
σε αλουμινά, και να στις κοψει κιολας
Οσο πεφτει η θερμοκρασια στο σπιτι, αυξανεται η εξατμιση του νερου του ενυδρειου ή ειναι ιδεα μου;
Οι αφροι στο νερο του ενυδρειου τι ειναι;
stanisalus18
21-12-16, 17:41
Οσο πεφτει η θερμοκρασια στο σπιτι, αυξανεται η εξατμιση του νερου του ενυδρειου ή ειναι ιδεα μου;
Οι αφροι στο νερο του ενυδρειου τι ειναι;
Πως τα πάει το ενυδρείο? Είναι λογικό είναι να υπάρχει εξάτμιση, αν το ενυδρείο είναι ανοιχτό από πάνω, να μην έχει κάποιο καπάκι δηλαδή. Για τι εξάτμιση μιλάμε εδώ? Μπόλικη ή λίγη? Όταν λες αφρούς στο νερό τι εννοείς? Σε όλη την επιφάνεια του ενυδρείου είναι? Λειτουργεί κάποιο φίλτρο? Μετρήσεις στο νερό κάνεις καθόλου?
Στο ενυδρειο βαζω ενα κουβα νερο ανα δυο μερες (κουβας που χρησιμοποιουμε για σφουγγαρισμα)
Οι αφροι παραμενουν, οχι σε σταθερη ποσοτητα, εβαλα και ανθρακα στο φιλτρο αλλα ακομα εκει.
Ειναι ασπρες φυσσαλιδες, μικρες, σαν αφρος της θαλασσας, γυρω γυρω στο τζαμι παντα και μερικες φορες και στην υπολοιπη επιφανεια οταν αυξανονται.
Η αληθεια ειναι οτι μετρησεις δεν κανω γιατι με τις χελωνες δεν θα γινει ποτε το περιβαλλον σαν των ψαριων, ειναι παντα καπως οξινο, συν το οτι αναπνεουν απο τον αερα και δεν θεωρησα οτι υπαρχει κινδυνος. Πιστευετε πως πρεπει να κανω καποια τεστ;
επισης, αυτο http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=974841 εχει σβηστει;
Dream Waters
17-02-17, 08:49
Κατασκευαζω επαγγελματικα ενυδρεια εδω και 8-9 χρονια.Η κατασκευη που σου κανανε ειναι για γελια φιλε μου.Πραγματικα ομως.Δε θα σχολιασω το OSB πλακε που σου βαλανε και ποσο κοστιζει ενα φυλλο, αλλα ειναι το πλεον ακαταλληλο για επενδυση.Περα απο τη στεγανοτητα ρε φιλε μου εσυ οταν το ειδες και το παρελαβες,ησουν ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ απο την εμφανιση???????Στα της κολλησης.Τα ασπρακια στη κολληση σημαινουν πως η κολλα ηταν ληγμενη το πιο πιθανον και δεν επιασε σωστα.Η φυσσαλιδα ειναι τεραστια για τα δεδομενα της επιφανειας της κολλησης.Γιαυτο σου εβαλε γωνιες για να κρυψει τις ατελειες λογικα.Το ευτυχημα ειναι ειναι πως εχεις λιγους ποντους νερο μονο μεσα.Δε θα τολμουσα να γεμισω το "ενυδρειο" μεχρι επανω γιατι σιγουρα θα εχει θεματα.Οι αλουμινογωνιες θα σου προσφερουν στεγανοτητα αλλα οχι ΕΞΤΡΑ αντοχη απο τη πιεση του νερου.Μπορεις να βαλεις σταυρωτα κοντρες επανω σαν τελαρο ωστε να εχεις βελτιστο αποτελεσμα.
Οχι δεν ημουν ικανοποιημενος αλλα και τα λεφτα τα ειχε παρει και εφυγε και δεν ξαναηρθε, δεν καταλαβαινω αν ειχα καποια επιλογη. Οσο για τις κοντρες, αν αξιωθω ποτε να φτιαξω τις γωνιες ναι ας τις βαλω. Τι υλικα θελω; Πως μπαινουν;
Dream Waters
17-02-17, 17:23
Θα χρειαστεις λωριδες απο 10ρι τζαμι με φαρδος 7 εκ και μηκος θα μετρησεις το ενυδρειο απο μεσα ποσο ειναι και θα τις κοψεις σε ενα τζαμτζη.Πες του να τα ρονταρει κιολας...
ΠΧ ετσι θα γινει καπως το τελαρο επανω,
http://www.dreamwaters.co/uploads/9/2/4/2/92429348/357b0b-eafac25113964bd5904035b151a79354_orig.jpg
Ωχ, η πλάτη μου είναι πιο ψηλή, θα έχω θέμα ;
Dream Waters
18-02-17, 10:40
Ωχ, η πλάτη μου είναι πιο ψηλή, θα έχω θέμα ;
Οχι δε παιζει ρολο το υψος της πλατης....
Ποιος ειναι σε θεση να μου απαντησει σε σχεση με το γιατι δεν υπαρχει πλεον αυτο; http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?p=974841
Επισης, στο ενυδρειο φτιαχνω ενα κουβα νερο με αντιχλωριο και αφου τον φερω σε ιδια θερμοκρασια τον προσθετω, καθε δυο μερες περιπου, απλα αναπληρωνω το νερο που εξατμιζεται μεχρι να ερθει η ωρα για καθαρισμο φιλτρου κλπ. Θα επρεπε να το κανω αλλιως; Λαβετε υπ' οψην οτι εχω ερπετα και οχι ψαρια.
alexis cosmo
01-03-17, 23:54
Καλο θα ηταν να το ετοιμαζες απο την προηγουμενη μερα το νερο.
Καθε 2 μερες καλα ειναι αλλα ποσα λιτρα ειναι ο κουβας??
Τοσο πολυ εξατμιζεται???
Ας πουμε το εβαλα σημερα με τα φαρμακα, αυριο θα βαλω θερμοστατη και οταν ζεσταθει θα το προσθεσω. Ενας κουβας κανονικο μεγεθος, αυτους που χρησιμοποιουμε στο σφουγγαρισμα. Δεν εχω καπακι, και παλι ειναι πολυ η εξατμιση;
Έχοντας το jbl 1500 με σπασμένη κεφαλή, αν και ήδη χάλασα αρκετά να το φτιάξω ενώ μπορούσα να πάρω καινούριο, λεω να πάρω ένα καινούριο. Είμαι λοιπόν ανάμεσα στο jbl1501 από το ebay στα 150 ευρώ περίπου η στο fluval 406. Έχετε να προτείνεται κάτι; να δω και κάτι άλλο;
Στάλθηκε από το EVA-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Προσωπικά τα fluval δεν τα συμπάθησα ποτέ. Δες και το eheim, αλλά δες και κάποιο κινέζικο τύπου sansan.
http://www.skroutz.gr/c/2100/Filtra-Enydreiou.html?keyphrase=eheim+2217
http://www.petsupermarket.gr/200/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%C F%82/%CE%B5%CE%BE%CF%89%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BA%C E%B1-%CF%86%CE%B9%CE%BB%CF%84%CF%81%CE%B1.html
Το eheim φαίνεται μικρότερο, είναι αρνητικό αυτό;
Το τελευταίο λινκ δεν μου βγάζει κάτι στο κινητο
Καλησπέρα! Ξαναειδα τωρα το θέμα σου. Τελικά, μετά από τόσο καιρό πως πάνε τα πράγματα; Όλα καλά; Με τον άλλον που σου πήρε τα λεφτά έβγαλες καμία άκρη;
Ο άλλος ούτε φωνή ούτε ακρόαση, το ενυδρείο έχει δουλειά ακόμα, λεφτά δεν υπάρχουν δυστυχώς, κάποια στιγμή πρέπει να πάω από τα δικαστήρια μήπως μάθω την πορεία της μήνυσης...
Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
πω... Καταλαβα! Υπομονή! Με τις κολλήσεις κλπ? Εβαλες γωνίες? Το φιλτρο δουλευει κανονικα χωρις διαρροες τωρα;
Το φίλτρο το μπαλωνω σε κάθε αλλαγή, το πάω ανά τρεις μήνες ώστε να καθυστερήσω όσο πιο πολύ την αγορά καινούριου, νερό έχω ακόμα 20 πόντους, ούτε γωνίες δεν πρόλαβα να αγοράσω. Σκέφτηκα όταν πάρω γωνίες να πάρω και πέτρες να φτιάξω βράχο να βγαίνουν έξω αλλά θέλει χρήματα που δεν έχω και ένα μέσο για να βγω και αν βρω να πάρω να τα κουβαλησω
τωρα δεν βγαινουν εξω? Υπαρχει "εξεδρα (http://www.petsupermarket.gr/7437/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/exo-terra-turtle-bank-medium.html)" που επιπλεει και στερεωνεται με μαγνητες. Εχει παρει για τις χελωνες της μια γνωστη μου
Έχουν μια μικρή εξέδρα και τη πάνε με βάρδιες ή η μια πάνω στην άλλη. Είναι μεγάλες για αυτή με τους μαγνήτες, μέχρι και τα μπαστούνια τα κάνουν βολτες
Και αυτες της φιλης ειναι μεγαλες αλλα ειναι αρκετα δυνατοι οι μαγνητες που έχει! και τις αντεχει και τις δυο ταυτοχρονα! Εχε ικαι Large μεγεθος... Και να φυγει απο τη θεση καμια φορα, δεν θα πεσει στο τζαμι να το σπασει!
Πάω να πάρω πλάκες Καρύστου για φτιάξω πλατφόρμα για τις χελώνες να βγαίνουν να στεγνώνουν. Μέχρι πόσα κιλά μπορώ να χρησιμοποιήσω; θα πρέπει να κάνω κάποιο υπόστρωμα να κάτσουν; μεταξύ τους τις κολλάω με σιλικόνη;
Καμιά συμβουλή;
stanisalus18
11-11-17, 18:52
Καλησπερα. Για το πατο κατω απο τις πετρες μπορεις να βαλεις ενα κομματι eggcrate. Τωρα για το βαρος, λογικα δεν θα εχεις καποιο θεμα αν το ενυδρειο παταει σωστα στη βαση. Αν δεις στα αφρικανικα, βαζουν αρκετα κιλα πετρες και ειναι χωρις καποιο προβλημα. Για ποσα κιλα μιλαμε;
Το είναι το eggcrate? Οι πέτρες χοντρικά είναι 30 με 50 κιλά.
eggcrate
https://imgcdn.thewebconsole.com/ZWEB2701/product-item/54e1735ca0c21.jpg?v=2&geometry(1000%3EX1000%3E)
Τι ωραία πράγματα που υπάρχουν...
Σε ευχαριστώ φίλε!
Σας ευχαριστώ και τους δύο!
stanisalus18
12-11-17, 03:19
Αυτο ειναι οπως το βλεπεις στην εικονα εδω που εβαλε ο Τακης. Εχει στου Σπακουρη στου Πειραια αλλιως με λιγο ψαξιμο πιστευω πως θα το βρεις στα πλεξιγκλαδικα. Μενεις λιγο μακρια ομως. Το βρισκεις και στα Jumbo αν χρειαστει.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=80480
Ναι διάβασα και τα άλλα ποστ, θα πάω μια από τζαμπο που έχω κοντά μήπως γλυτώσω τα χιλιόμετρα!
Τα πράγματα δεν πήγαν καλά,η γυναίκα μου ζητάει διαζύγιο και επιμένει πως οι χελώνες είναι δική μου ευθύνη. Δεν ξέρω που θα μείνω προσεχώς, το σπίτι μου που το έχω ενοικιασμενο θα είναι διαθέσιμο ξανα σε τρεις μήνες. Το λοιπόν, τα χελωνάκια χρειάζονται σπίτι, το ενυδρείο δεν είναι και ότι πιο τέλειο. Αν κάποιος θέλει ας μου στείλει ένα μήνυμα γιατί αλλιώς θα οδηγούν στο αττικό πάρκο λογικά
Μίλησα με αττικό πάρκο και είπαν πως δεν τα παραλαμβάνουν γιατί είναι σε χειμερία νάρκη. Όποιος μπορεί να βοηθήσει, είναι κρίμα οι ψυχουλες
Κλεόβουλος
20-02-18, 20:13
Βάλε και μια αγγελία στα Χαρίζονται
και καλή τύχη!
stanisalus18
21-02-18, 08:28
Καλή δύναμη και καλό κουράγιο να έχεις σε αυτή τη φάση φίλε grpol.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.