Επιστροφή στο Forum : Ενυδρείο-Φραγκερα θαλασσινών συναντήσεων!
καλησπερα σε όλους!
στο πλαίσιο των προγραμματισμενων συναντήσεων των θαλασσινών μελών μας και μη,δεν θα μπορούσε να λείπει ενα ενυδρείο όπου θα κοσμεί την συνάντηση δίνοντας μας την δυνατότητα να φέρνουμε τα φραγκακια μας,όπου θα ανταλλάζουμε,αλλά και θα κληρώνουμε και μερικά στο τέλος της βραδιάς!
το ενυδρείο αποφασίστηκε κατόπιν φυσικά διαβουλευσεων με τον κωστα και τον σακη να φτιαχτεί απο πλεξι λόγο βάρους αλλά και αποφυγή ατυχήματος κατά τις μεταφορές του!
η διαστάσεις θα είναι 50 χ 30 χ 15
θα εχει φιλτρακι με siporax και λίγο ενεργό άνθρακα!
επίσης θα έχει θερμαντήρα όπως και έναν wavemaker
φωτιστικό φυσικά λεντ αλλά είμαστε ακόμα υπό σκέψη!
Sakisdraminos
20-10-16, 13:48
Για πάμε να βλέπω ενδιαφέρον !!!!
Νικόλα είσαι το τζοκερ στο θαλασσινό του GAB!
Giwrgos P.
20-10-16, 13:57
και η συνάντηση με το ενυδρειο που θα γινεται? η θα έχουμε κομπρεσέρ και μια γεννήτρια για το ρεύμα? :grin:
revolution1925
20-10-16, 14:05
Παρόλο που είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρίσκομαι στις συναντήσεις (όσο και αν το θελω) η να συνεισφέρω με φραγκακια καθώς δεν έχω (όσο και αν θέλω :) είμαι έτοιμος να συνεισφέρω οικονομικά, η όπως αλλιώς μπορώ, για αυτήν την ιδέα..!
Όπου νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω μου λέτε παιδιά..!
Πολύ χαίρομαι με αυτές τις πρωτοβουλίες..!
Για πάμε να βλέπω ενδιαφέρον !!!!
Νικόλα είσαι το τζοκερ στο θαλασσινό του GAB!
χαχαχαχαχα!
να είμαστε καλά σακη!
τα καλύτερα έρχονται!
-------------------------
και η συνάντηση με το ενυδρειο που θα γινεται? η θα έχουμε κομπρεσέρ και μια γεννήτρια για το ρεύμα? :grin:
Γιωργαρα σε μαγαζί θα γίνονται οι συναντήσεις μας!
χαχαχαχα!
Giwrgos P.
20-10-16, 14:30
all in τοτε! προς το παρόν θα δίνω μονο το παρόν χωρίς φραγκακια για να μην βαλω σε κίνδυνο ενυδρειο κάποιου αλλου μέλους! ( τα νιτρικά μου μεσα [emoji35])
Sent from my iPhone using Tapatalk
Παρόλο που είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρίσκομαι στις συναντήσεις (όσο και αν το θελω) η να συνεισφέρω με φραγκακια καθώς δεν έχω (όσο και αν θέλω :) είμαι έτοιμος να συνεισφέρω οικονομικά, η όπως αλλιώς μπορώ, για αυτήν την ιδέα..!
Όπου νομίζετε ότι μπορώ να βοηθήσω μου λέτε παιδιά..!
Πολύ χαίρομαι με αυτές τις πρωτοβουλίες..!
ΑΡΗ και μόνο που το λες φίλε είναι προς τιμήν σου!
μπράβο σου και σε ευχαριστω!
δεν ξεχνάμε τους φίλους μας απο μακριά και σύντομα θα έχουμε νέα περί αυτού που πιστεύω να σας χαροποιήσει όλους!
ετσι να μας σκεφτεστε και εμας:grin::grin:
Sakisdraminos
20-10-16, 15:13
Για τους εκτός Αθηνών ετοιμάζεται κάτι πολύ δυνατό !
Κάντε λίγο υπομονή να γουστάρουμε !
Για να σας δω πως θα το φτιάξετε βρε "αλατισμένοι" :)
Θα είναι λίγο βαρύ ε,
γύρω στα 25-26 κιλά τουλάχιστον
τι πάχος πλεξι θα βάλετε ;
Για να σας δω πως θα το φτιάξετε βρε "αλατισμένοι" :)
Θα είναι λίγο βαρύ ε,
γύρω στα 25-26 κιλά τουλάχιστον
τι πάχος πλεξι θα βάλετε ;
χαχαχαχαχα!
γεια σου τακη!
είμαι έτοιμος να ακούσω τις συμβουλές σου!
πες μου σε παρακαλώ τι πάχος μου προτείνεις?
θα είναι λίγο βαρύ,αλλά σε σχέση με το γυαλί δεν θα είναι καλύτερα?
τα μέτρα που βγάζεις είναι διαφορετικά σε σχέση με το γυαλί?
Νίκο θέλει παχύ πλεξι για να αντέξει.
Το aquaponic που έχω φτιάξει είναι 30 λίτρα και είναι με 15αρι πλεξι,
αντέχει καλά, να σκεφτείς πως είναι κρεμαστό στο τοίχο,
αλλά είναι ΠΟΛΥ βαρύ, γεματο με νερο δεν σηκώνεται,
αρα δεν βολεύει σε μετακινήσεις.
Πρέπει να σκεφτείτε πρώτα από όλα το συνολικό βάρος,
κάτι πιο βαρύ συνολικά από 20 κιλά δεν μεταφέρεται,
εκτος και αν έχετε πάντα μαζί σας τον Πύρο Δήμα :)
Υπολογίστε πόσο βάρος συνολικά θέλετε να είναι για να δούμε πως θα γίνει
Κλεόβουλος
20-10-16, 16:21
Ωραία ιδέα :)
Το δοχείο δεν μπορεί να είναι κάτι τέτοιο?
http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-voithitikous-horous/mikri-apothikeusi/apothikeutika-koutia-kai-kalathia/koutia-apothikeusis-gia-voithitikous-horous/koyti-me-kapaki-48993/56590/
Εφόσον θα είναι φορητό και θα το στηνετε επιτόπου νομίζω ότι είναι εφικτή η ιδέα του Κλεο
Στάλθηκε από το ZTE Blade A450 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Stratos mak
20-10-16, 16:44
μπραβο για ακομα μια φορα παιδια για την ιδέα σας θελω να βοήθεισω και εγω με την σειρά μου όπου μπορώ αν ακομα άμαθος στα αλάτια αν παμε σε πλεξι θα ήθελα μαζι και με καποιο αλλο μέλος να βοήθεισω στην κατασκευή του.
καλησπερα και πάλι!
το ενυδρείο θα μεταφέρεται άδειο και το νερό επίσης θα είναι έτοιμο σε ένα κουβά της τροπικ μαριν 25κιλο!
ο υπόλοιπος εξοπλισμός σε μια σακουλιτσα μαζί με μια μπαλαντέζα και ένα τ!
Θα τοποθετούμε το ενυδρείο σε ένα κεντρικό τραπεζάκι και με ένα λάστιχο θα αδειάζουμε το νερό μέσα επί τόπου βάζοντας συγχρόνως και τον εξοπλισμό!(5λεπτα δουλειά)!
με το πέρας της συνάντησης θα αδειάζουμε το νερό και θα παίρνουμε τα υπόλοιπα!
Είναι μαλακό αυτό βρε Κλεόβουλε, δεν νομίζω να μεταφέρεται εύκολα,
αν το σηκώσει κάποιος και είναι γεμάτο νερό φοβάμαι πως θα λυγίσει, αν δεν σπάσει
Stratos mak
20-10-16, 19:14
Εγω μπορώ να διαθέσω για την ομάδα μια γυάλα που την είχα για να ξεκινήσω το θαλασινο αλλα παω σε ποιο μεγάλη όποτε μου περισσεύει εχει και καπακι που εκει μπορούμε να προσαρμόσουμε λεντοταινιες για τον φωτισμό αφού δεν θα θελουμε και πολυ ισχύ καθώς και θα ειναι για μικρο χρονικό διάστημα κάθε φορα .
Sakisdraminos
20-10-16, 19:27
Εγω μπορώ να διαθέσω για την ομάδα μια γυάλα που την είχα για να ξεκινήσω το θαλασινο αλλα παω σε ποιο μεγάλη όποτε μου περισσεύει εχει και καπακι που εκει μπορούμε να προσαρμόσουμε λεντοταινιες για τον φωτισμό αφού δεν θα θελουμε και πολυ ισχύ καθώς και θα ειναι για μικρο χρονικό διάστημα κάθε φορα .
Μπήκες στο νόημα στρατό....
αυτό είναι τον επίπεδο μας !
Για το ενυδρείο θα το δει ο Νίκος που θα είναι και ο υπεύθυνος του θέματος !
Stratos mak
20-10-16, 19:43
Θα χαρώ πολυ αν κανει αφάνταστα !!!!! Και θα ήθελα να συδραμο και σε οτι αλλο μπορώ πάντα με την δικιά σας καθοδήγηση
Ωραία ιδέα :)
Το δοχείο δεν μπορεί να είναι κάτι τέτοιο?
http://www.ikea.gr/apothikeusi-gia-voithitikous-horous/mikri-apothikeusi/apothikeutika-koutia-kai-kalathia/koutia-apothikeusis-gia-voithitikous-horous/koyti-me-kapaki-48993/56590/
Κλεοβουλε για δοχείο μεταφοράς νερου εχω κουβα της τροπικ μαριν 25 κιλό (μαλλον εχω αρκετούς :D) που σφραγίζει τέλεια για μεταφορά!
Το ενυδρείο άδειο θα το μεταφέρουμε στο πήγαινε έλα και θα τοποθετείται σε τραπεζάκι του μαγαζιού που θα κανουμε συνάντηση!
Νίκο θέλει παχύ πλεξι για να αντέξει.
Το aquaponic που έχω φτιάξει είναι 30 λίτρα και είναι με 15αρι πλεξι,
αντέχει καλά, να σκεφτείς πως είναι κρεμαστό στο τοίχο,
αλλά είναι ΠΟΛΥ βαρύ, γεματο με νερο δεν σηκώνεται,
αρα δεν βολεύει σε μετακινήσεις.
Πρέπει να σκεφτείτε πρώτα από όλα το συνολικό βάρος,
κάτι πιο βαρύ συνολικά από 20 κιλά δεν μεταφέρεται,
εκτος και αν έχετε πάντα μαζί σας τον Πύρο Δήμα :)
Υπολογίστε πόσο βάρος συνολικά θέλετε να είναι για να δούμε πως θα γίνει
Για 15αρι σκέφτομαι και εγω Τάκη!
Και 20 κιλά να βγει πανω κατω,μια χαρά δεν θα ειναι για μεταφορά;
Να εισαι καλα φιλε Στρατο για την γενναιοδωρία σου και σε ευχαριστω!
Θα φτιάξουμε φραγκερα σε λογική βιτρίνας χαμηλού ύψους!
Αν η μεταφορά είναι χωρίς νερό, τοτε τα πράγματα είναι πολυ πιο εύκολα,
το ύψος είναι 35 και το πλατος 15 ;
Μάστερ του diy Τάκη δώσε μου τα φώτα σου σε παρακαλώ!
Οι διαστάσεις των πλευρών βγαίνουν ακριβώς στην κατασκευή με πλέξι;
50 μήκος 30 πλάτος 15 ύψος
αυτές ειναι οι διαστάσεις!
Νίκο αφού δεν θα μεταφέρεται γεμάτο νερό, μπορεί να γίνει ακόμα και με 3αρι ή 5αρι για μεγαλύτερη ασφάλεια,
και επίσης δεν έχει μεγάλο ύψος, θα μπορούσατε να το κάνετε και 20 πόντους ύψος χωρίς να το γεμίζεται μέχρι επάνω,
θα μπουν όμως κόντρες περιφερειακά επάνω (2 πόντους πλάτος η κόντρα) και μία στη μέση για να είναι και σαν χειρολαβή, αυτή μπορεί να γίνει ποιο παχιά.
Με 3αρι έχω κάνει φιλτροκουτι 50Μ Χ 50Υ Χ 12Π, αλλά με χωρίσματα μέσα που λειτουργούν σαν κόντρες, αντέχει άνετα.
Τώρα τι θα χρειαστείτε,
με 1 φύλλο 100 Χ 50 και 1 φύλλο 50 Χ 50 3αρι από Leroy βγαίνει άνετα (χοντρικά το υπολόγισα) κόστος δηλαδή 12 + 6 = 18 Ευρώ, με 5αρι σχεδόν τα διπλάσια,
θα πρότεινα όμως από Σπακουρη για να κοπούν με δισκοπρίονο και να έχουμε τέλεια κολλήματα.
Να το ξαναπώ, αφού θα το μεταφέρεται άδειο δώστε του και άλλο ύψος (ακόμα και 25), μπορεί να το χρειαστείτε, και να μεταφέρετε το νερό με κουβάδες. Με 3αρι θα είναι ελαφρύ για να μεταφέρετε άδειο
Πείτε μου ακριβώς διαστάσεις (αν το θέλετε ποιο ψηλό) και αν θέλετε 5αρι ή 3αρι , να σας πω τα κομμάτια που θα χρειαστούν να πάτε από τον Σπακουρη να τα πάρετε να σας τα κολλήσω.
Το καλό με το πλέξι είναι πως αν δούμε τα σκούρα βάζουμε κόντρες, και αν πάθει ζημιά μελλοντικά βάζουμε μπάλωμα και το κολλάμε, θα χάσει αισθητικά λίγο βέβαια.
Να σας πω επίσης πως στις ενώσεις θα μπουν φιλετάκια για καλύτερη αντοχή αλλά και για να μην υπάρχουν πιθανές διαρροές.
Για τα παραπάνω δεν έχω υπολογίσει καπάκι,
επίσης εσωτερικά μπορεί να κολληθούν στηρίγματα για ραφάκια που θα μπαίνουν τα κοράλλια ;)
Κάτι ακόμα , αν το θέλετε χωρίς κόντρες πάμε για 10αρι τότε, που αισθητικά θα είναι καλύτερο αλλά θα έχει το τριπλάσιο βάρος και μεγάλο κόστος,
και επίσης από τις μεταφορές να ξέρετε πως θα αποκτήσεις γρατζουνιές,
για μην ασχοληθείτε να είναι μια τέλεια βιτρίνα
παιδια ειμαι και γω μεσα σε οτι χρειαστιτε
κλεοβουλε αυτα ειναι πολυ λεπτα και σπανε ευκολα :( εχω κανα 2-3 για να βαζω πραγματακια και το ενα το εσπασα προχθες, επεσε και εσπασε χωρεις καποιον ιδιετερο λογο...
Sakisdraminos
21-10-16, 11:18
Νίκο αφού δεν θα μεταφέρεται γεμάτο νερό, μπορεί να γίνει ακόμα και με 3αρι ή 5αρι για μεγαλύτερη ασφάλεια,
και επίσης δεν έχει μεγάλο ύψος, θα μπορούσατε να το κάνετε και 20 πόντους ύψος χωρίς να το γεμίζεται μέχρι επάνω,
θα μπουν όμως κόντρες περιφερειακά επάνω (2 πόντους πλάτος η κόντρα) και μία στη μέση για να είναι και σαν χειρολαβή, αυτή μπορεί να γίνει ποιο παχιά.
Με 3αρι έχω κάνει φιλτροκουτι 50Μ Χ 50Υ Χ 12Π, αλλά με χωρίσματα μέσα που λειτουργούν σαν κόντρες, αντέχει άνετα.
Τώρα τι θα χρειαστείτε,
με 1 φύλλο 100 Χ 50 και 1 φύλλο 50 Χ 50 3αρι από Leroy βγαίνει άνετα (χοντρικά το υπολόγισα) κόστος δηλαδή 12 + 6 = 18 Ευρώ, με 5αρι σχεδόν τα διπλάσια,
θα πρότεινα όμως από Σπακουρη για να κοπούν με δισκοπρίονο και να έχουμε τέλεια κολλήματα.
Να το ξαναπώ, αφού θα το μεταφέρεται άδειο δώστε του και άλλο ύψος (ακόμα και 25), μπορεί να το χρειαστείτε, και να μεταφέρετε το νερό με κουβάδες. Με 3αρι θα είναι ελαφρύ για να μεταφέρετε άδειο
Πείτε μου ακριβώς διαστάσεις (αν το θέλετε ποιο ψηλό) και αν θέλετε 5αρι ή 3αρι , να σας πω τα κομμάτια που θα χρειαστούν να πάτε από τον Σπακουρη να τα πάρετε να σας τα κολλήσω.
Το καλό με το πλέξι είναι πως αν δούμε τα σκούρα βάζουμε κόντρες, και αν πάθει ζημιά μελλοντικά βάζουμε μπάλωμα και το κολλάμε, θα χάσει αισθητικά λίγο βέβαια.
Να σας πω επίσης πως στις ενώσεις θα μπουν φιλετάκια για καλύτερη αντοχή αλλά και για να μην υπάρχουν πιθανές διαρροές.
Για τα παραπάνω δεν έχω υπολογίσει καπάκι,
επίσης εσωτερικά μπορεί να κολληθούν στηρίγματα για ραφάκια που θα μπαίνουν τα κοράλλια ;)
Κάτι ακόμα , αν το θέλετε χωρίς κόντρες πάμε για 10αρι τότε, που αισθητικά θα είναι καλύτερο αλλά θα έχει το τριπλάσιο βάρος και μεγάλο κόστος,
και επίσης από τις μεταφορές να ξέρετε πως θα αποκτήσεις γρατζουνιές,
για μην ασχοληθείτε να είναι μια τέλεια βιτρίνα
Τάκη καλήμερα Χωρίς κόντρες 1εκ είναι οκ ?
Δεν να μας πειράζει να κάνει ένα κλικ καμπύλη αλλά να είναι οκ για αρκετά καφεδάκια!
Πες λίγο το πάχος να είναι Safe σε διάσταση 50μηκος*35πλατος*15υψος!
περίπου 13εκ θα έχει νερό!
παιδια ειμαι και γω μεσα σε οτι χρειαστιτε
κλεοβουλε αυτα ειναι πολυ λεπτα και σπανε ευκολα :( εχω κανα 2-3 για να βαζω πραγματακια και το ενα το εσπασα προχθες, επεσε και εσπασε χωρεις καποιον ιδιετερο λογο...
να είσαι καλά λεων!
ευχαριστούμε φιλαρακι για την προθυμία σου!
χιλια ευχαριστώ τακη!
τι πάχος προτείνεις εσυ?
να βγάλουμε και τα μέτρα να πάρω και τον σπακουρη τηλ να μου τα ετοιμάσει να περάσω να τα πάρω ?
Νίκο , σκέφτομαι για 3αρι για να είναι ελαφρύ,
αν δούμε πως κάνει κούρμπα βάζουμε και άλλες κόντρες,
ότι θα αντέχει είναι σίγουρο,
δεν έχω φτιάξει κάτι αντίστοιχο να ξέρω ακριβώς.
ή ακόμα καλύτερα, εφτιαξα το aquaponic αλλά με 15αρι που ειναι υπερβολή στη περίπτωση μας
Τώρα είδα το θέμα παιδιά. Η ιδέα ειναι πολυ ωραία κ θα ήθελα να Βοηθήσω σε δουλειά, κοράλλια κ χρήματα για εξοπλισμό.
Δεν να μας πειράζει να κάνει ένα κλικ καμπύλη αλλά να είναι οκ για αρκετά καφεδάκια!
Βρε Σάκη δεν αξίζει το κόπο να γίνει 10 χιλιοστα,
και πανακριβο θα είναι και βαρύ,
αν δείτε πόσο κάνει το τετραγωνικό το 10αρι θα φρίξετε,
το 3αρι έχει περίπου 25 Ευρω το τετραγωνικό, το 5αρι περίπου τα διπλάσια,
σκέψου το 10αρι πόσο θα έχει.
Να έχετε υπόψη σας πως την αντοχή δεν τη δίνει το πάχος, αλλά το σχήμα ;)
Giwrgos P.
21-10-16, 15:55
έχω κάποια διαθεσιμα φιλτρα για το ενυδρειακι! ( voas στείλε μου π.μ)
Νίκο , σκέφτομαι για 3αρι για να είναι ελαφρύ,
αν δούμε πως κάνει κούρμπα βάζουμε και άλλες κόντρες,
ότι θα αντέχει είναι σίγουρο,
δεν έχω φτιάξει κάτι αντίστοιχο να ξέρω ακριβώς.
ή ακόμα καλύτερα, εφτιαξα το aquaponic αλλά με 15αρι που ειναι υπερβολή στη περίπτωση μας
Τάκη για χωρις κόντρες ψηλά,γινετε και με 5αρι δλδ ;
Ας μην ρισκάρουμε με το 3αρι καλυτερα!
Όποτε εχεις χρόνο μου λες τα μέτρα και τα παραγγέλνω!
Ευχαριστω!
Τώρα είδα το θέμα παιδιά. Η ιδέα ειναι πολυ ωραία κ θα ήθελα να Βοηθήσω σε δουλειά, κοράλλια κ χρήματα για εξοπλισμό.
Χαχαχαχα!
Φουριόζος μπήκες!
Αυριο απο κοντά τα υπόλοιπα Δημήτρη!
Σακη θα ρωτήσω και 1εκ τιμή να μου πουν απο περιέργεια!
έχω κάποια διαθεσιμα φιλτρα για το ενυδρειακι! ( voas στείλε μου π.μ)
Ευχαριστω γιωργαρα.
Θα μιλήσουμε φιλαρακι!
Πολυ ωραια ιδεα,
αλλα μηπως ειναι καλυτερο να βρειτε ενα ωραιο μαγαζακι να σας κανει
και να το στησετε σταθερο?
Και ωραιο θα ειναι για το καταστημα και ετοιμο για εσας στις συναντησεις.
Πολυ ωραια ιδεα,
Πολυ καλή ιδέα αλλα θελουμε περισσότερο εξοπλισμό (σκιμερ, δοσομετρικη αναπλήρωση, φωτισμό). Ίσως αν προσφέρουμε κάτι ο καθένας μας.
Μια πολυ καλή ιδέα ειναι το bowling στην Καστέλλα που ήδη έχει αρκετά ενυδρεία κ παλιότερα γινόντουσαν οι συναντήσεις του συλλόγου.
Χωρίς κόντρες με 10αρι, όπως το σκέφτομαι, και αυτό ανάλογα το ύψος και το μήκος.
Νίκο όταν μπορείς πέρνα από το σπίτι να δεις ένα κομμάτι 15αρι πόσο βαρύ είναι για να πάρεις μια ιδέα.
Για να πάρεις μια ιδέα για τη τιμή ρώτησε με αυτές τις διαστάσεις σε 10αρι
1 Χ 50 Χ 35
2 Χ 50 Χ 15
2 Χ 33 Χ 15
για 5αρι
1 Χ 50 Χ 35
2 Χ 50 Χ 15
2 Χ 34 Χ 15
2 Χ 49 Χ 2
1 Χ 34 Χ 2
Πολυ ωραια ιδεα,
Έξυπνη ιδέα υπό προϋπόθεσεις που στην παρούσα φαση το καθιστά αδύνατο!
Παιδιά ειναι λιγο πρώιμο ακόμα και τίποτα δεν ειναι δεδομένο!
Θα ανοίξουμε και ενα νέο θεμα στην ενότητα των θαλασσινών ετσι ώστε να μπορουμε ολοι μας να λέμε τις απόψεις μας περί συναντήσεων αλλα βάζοντας και καινούργιες ιδέες στο τραπέζι ετσι ώστε να μπορέσουμε να παμε ολοι το χόμπι μας ενα βήμα παραπάνω!
Πολυ καλή ιδέα αλλα θελουμε περισσότερο εξοπλισμό (σκιμερ, δοσομετρικη αναπλήρωση, φωτισμό). Ίσως αν προσφέρουμε κάτι ο καθένας μας.
Μια πολυ καλή ιδέα ειναι το bowling στην Καστέλλα που ήδη έχει αρκετά ενυδρεία κ παλιότερα γινόντουσαν οι συναντήσεις του συλλόγου.
Χαχαχαχα!
Λες!
Χωρίς κόντρες με 10αρι, όπως το σκέφτομαι, και αυτό ανάλογα το ύψος και το μήκος.
Νίκο όταν μπορείς πέρνα από το σπίτι να δεις ένα κομμάτι 15αρι πόσο βαρύ είναι για να πάρεις μια ιδέα.
Για να πάρεις μια ιδέα για τη τιμή ρώτησε με αυτές τις διαστάσεις σε 10αρι
1 Χ 50 Χ 35
2 Χ 50 Χ 15
2 Χ 33 Χ 15
για 5αρι
1 Χ 50 Χ 35
2 Χ 50 Χ 15
2 Χ 34 Χ 15
2 Χ 49 Χ 2
1 Χ 34 Χ 2
Οκ Τάκη.
Χίλια ευχαριστω!
Αυριο θα πάρω τηλ αν και νομιζω οτι ειναι κλειστός αλλιώς Δευτέρα.
Απο την στιγμή που το θεωρείς περιττό παμε σε 5αρι!
Καλησπέρα σε όλους!
Σημερα πέρασα και πηρα τα πλέξι!
κομμένα με 5αρι μαζι με τις κόντρες τους
τα μέτρα μου τα έβγαλε ο Τάκης ο οποίος θα αναλάβει και την συναρμολόγηση του και τον ευχαριστω για αλλη μια φορά!
Η μόνη διαφορα ειναι το πλάτος στις κόντρες διότι μπορούσε μέχρι 3cm αντί για 2cm αλλα πιστεύω μικρο το κακό!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-3b09f13c-ed45-425b-a0ee-2f0ccc24f50b_zpssc7dn1gj.jpg
να δεις που θα μπουν κοραλια εκει μεσα!!! χαχαχα
μπραβο παιδια αντε με το καλο!!! ευχαριστουμε πολυ Τακη!!!
να δεις που θα μπουν κοραλια εκει μεσα!!! χαχαχα
μπραβο παιδια αντε με το καλο!!! ευχαριστουμε πολυ Τακη!!!
Χαχαχαχα!
Γεια σου λεων.
Να εισαι καλα φιλαρακι.
δεν πειραζει Νικο, ας είναι και 3,
φερτα κανα απογευμα μηπως τα κολλησω Π/Σ/Κ
μπορει και 2 αλλά βαριοταν :)
δεν πειραζει Νικο, ας είναι και 3,
φερτα κανα απογευμα μηπως τα κολλησω Π/Σ/Κ
μπορει και 2 αλλά βαριοταν :)
οκ θα στα φερω αύριο μάλλον αν είναι!
χαχαχαχα!μπορεί αλλά δεν πειράζει!
για την ιστορια μου πηρε 20 ευρω,μια χαρα νομίζω!
για 5αρι καλή είναι η τιμή :)
revolution1925
29-10-16, 12:32
Κάνε κουμάντο Νίκο με τα έξοδα να τσονταρουμε και εμείς μη τα πληρώνεις μόνος σου..!
Δώσε έναν λογαριασμό να βοηθήσουμε την κατάσταση..!
Χθες ήρθαν τα πλεξιγκλάς στα χέρια μου,
και το βραδάκι άρχισα να το κολλάω
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0216_zpsvsek440c.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0217_zpsbmxldrfm.jpg
μετά από καμιά ώρα ήταν έτοιμο
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0218_zpsyqz1kwqn.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0219_zpsuldq0fpp.jpg
σήμερα το πρωί το γέμισα με νερό και το άφησα πάνω σε χαρτί κουζίνας,
αν έχει κάποια διαρροή θα φανεί,
όσο ήμουνα σπίτι δεν είχε βγάλει τίποτα
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0221_zpsgf2mn7uj.jpg
σκέφτομαι να κόψω μερικά πηχάκια από το 15αρι που έχω και να το κολλήσω από μέσα στα πλαϊνά για να αντέχει και να μπορείτε να το πιάνετε , γιατί αν το πιάσετε έτσι όπως είναι τώρα, φοβάμαι πως οι κόντρες δεν θα αντέξουν,
με τις "χούφτες" θα σηκώνεται και γεμάτο.
Θα χρειαστεί να βγάλω το δισκοπρίονο και να αλλάξω δίσκο, το σίγουρο είναι πως το Σ/Κ θα το έχω τελειώσει.
Αλλά βρε παιδιά , κοντό το κάνατε,
θα χωράει σε 15 πόντους να βάζετε κοράλλια μέσα ;
Εσείς ξέρετε, εγώ θα το έκανα ποιο ψηλό και ας μη γέμιζε μέχρι επάνω με νερό
για 5αρι καλή είναι η τιμή :)
μια χαρά πιστεύω ήταν τιμη Τακη!
Κάνε κουμάντο Νίκο με τα έξοδα να τσονταρουμε και εμείς μη τα πληρώνεις μόνος σου..!
Δώσε έναν λογαριασμό να βοηθήσουμε την κατάσταση..!
χίλια ευχαριστώ Αρη!
να είσαι καλά φίλε για την προθυμία σου!
το έχω αναλάβει εγώ γιατί τα περισσότερα υπάρχουν!
σκέφτομαι να κόψω μερικά πηχάκια από το 15αρι που έχω και να το κολλήσω από μέσα στα πλαϊνά για να αντέχει και να μπορείτε να το πιάνετε , γιατί αν το πιάσετε έτσι όπως είναι τώρα, φοβάμαι πως οι κόντρες δεν θα αντέξουν,
με τις "χούφτες" θα σηκώνεται και γεμάτο.
Θα χρειαστεί να βγάλω το δισκοπρίονο και να αλλάξω δίσκο, το σίγουρο είναι πως το Σ/Κ θα το έχω τελειώσει.
Αλλά βρε παιδιά , κοντό το κάνατε,
θα χωράει σε 15 πόντους να βάζετε κοράλλια μέσα ;
Εσείς ξέρετε, εγώ θα το έκανα ποιο ψηλό και ας μη γέμιζε μέχρι επάνω με νερό
ευχαριστώ πολύ Τακη!
κανε οτι καταλαβαινεις εσύ με τις κόντρες!
δεν χρειάζεται βιασύνες και πίεση πάρα μόνο όταν εχεις ελεύθερο χρόνο και όρεξη!
οι φραγκερες είναι κοντές μιας και τα φραγκακια χρειάζονται αρκετό φως για να μεγαλώσουν!
η δουλειά που κάνεις είναι άκρως επαγγελματικη και η χαρά μου μόνο από τις φώτο είναι τεράστια!
να είσαι καλά Τακη και καλή συνέχεια σου ευχομαι!
ευχαριστουμε πολυ Τακη πολυ συμαντικη η βοηθεια αλλα και η γνωση σου!!!
Ευχαριστούμε παρα πολυ Τάκη για όλα!!!!
Νασται καλά παιδιά,
δεν έκανα και τιποτα :)
παιδιά σήμερα βρήκα χρόνο και το τελείωσα,
έκοψα πηχάκια απο το 15αρι πλεξιγκλας και τα κόλλησα στα πλαϊνά
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0222_zps1wxg39ey.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0224_zpsbe9pqkok.jpg
και έτοιμο
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0225_zpsddsp2vxv.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-img_0226_zpsinomuxfu.jpg
Νίκο έλα να το πάρεις :)
Sakisdraminos
06-11-16, 00:04
μπράβο Τάκη! !!
φοβερή ΔΟΥΛΕΙΆ...
χίλια ευχαριστώ τακη!
να είσαι πάντα καλά,ευτυχισμένος και δυνατός!
είμαι σιγουρος ότι όπως πάντα έκανες επαγγελματικη δουλειά και μόνο για γνώστες!
καλημέρα σε όλους!
η φραγκερα κολλήθηκε από τον Τακη και είναι έτοιμη!:)
τώρα μένει να έρθει το φωτιστικό της την άλλη εβδομάδα και να πάρω και ένα μικρο κυκλοφορητή μιας και θερμαντήρα και φίλτρο έχω!
σκέφτομαι να βάψω την πλάτη η' τον πάτο με μπλε χρώμα!
τι λέτε εσείς?
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-5f501428-bd01-4c61-b3b8-44a12a749f48_zpsfhdowkxg.jpg
τον πατο ναι γιατι οχι ετσι κι αλοιος ουτε κοραλινη θα πιασει ουτε αραγωνιτης θα μπει, οποτε καλο ειναι, τωρα για την πλατη δεν νομιζω να υπαρχει λογος. αστο ετσι για να μπενει στη μεση και να βλεπεις απο οοοοολες της μπαντες :D:p
Νικο δεν θα πιάσει χρώμα βρε στο πλεξιγκλάς,
αλλά και να πιάσει θα είναι προσωρινό και με το που θα το ακουμπάς θα φεύγει,
γιατι δεν το είπες από την αρχή να σου έλεγα να πάρεις και πλεξιγκλας γαλάζιο ;
Και ουτε βαψίματα ουτε τίποτα
Νικο δεν θα πιάσει χρώμα βρε στο πλεξιγκλάς,
αλλά και να πιάσει θα είναι προσωρινό και με το που θα το ακουμπάς θα φεύγει,
ελα ντε σωστο και αυτο!!! δεν πιραζει σιγα :D
Βάλε αυτοκόλλητο από την έξω μεριά!
Stratos mak
10-11-16, 14:09
εγω λεω να βαλεις Νικο αυτοκολητο μπλε οπως εβαλα και γω στην πλατη του ενυδρειου μου πολυ φτηνο και ευκολο στην τοποθετηση
εχεις δίκιο τακη!
δεν το ηξερα αλλά δεν το σκέφτηκα κιόλας!
δεν πειράζει θα βάλουμε αυτοκόλλητο όπως πρότειναν τα παιδιά εδώ!
αλλά μπορεί να μην βάλουμε και τπτ μιας και στο τραπεζάκι που θα τοποθετηθείτε θα μπαίνει από κάτω ένα ύφασμα μπλε,έτσι θα κάνει αντανάκλαση ωραία πιστεύω!
Stratos mak
10-11-16, 18:23
αυτοκόλλητο παντός αν θέλετε πείτε μου διάσταση να πάω να πάρω.
Καλησπέρα σε όλους!
Μαζεύτηκε σιγα σιγα και ο εξοπλισμός που περίμενα για την ολοκλήρωση της φραγκερας,πλεων ειναι έτοιμη!
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-9f0e392e-7297-43ea-9609-559e8dca229a_zpsgxxct9re.jpg
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-7391abc4-5252-408f-9cd6-279a98293ad2_zpsbq43x93i.jpg
Φτου φτου μη τη ματιάσουμε! Μπήκε κ φωτιστικο με μαγνήτη
τι φραγκερα μας λες εδω μιλαμε για πολυτελεια!!!χαχαχα μπραβο μπραβο αντε να γεμιζει καθε φωρα ευχομαι!!!!
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,
βρε Νικο έλα να σου φτιάξω ένα μπράτσο να βάζεις το φως πάνω από τη φραγκιέρα και να το βγάζεις όποτε θες
Sakisdraminos
25-12-16, 10:27
Τάκη θα χρειαστεί το μπράτσο δεν δουλεύει έτσι σωστά.
Είναι πολύ χαμηλά.
Ε δεν τα λέτε από την αρχή Σάκη :)
Καλημέρα και Χρόνια Πολλά,
βρε Νικο έλα να σου φτιάξω ένα μπράτσο να βάζεις το φως πάνω από τη φραγκιέρα και να το βγάζεις όποτε θες
χρονια πολλά με υγεία!
Τακη το σκεφτόμουνα εχθές αλλά δεν προλάβαινα λογο υποχρεώσεων!
όπως και ο κυκλοφορητής που πήρα είναι μεγάλος,αλλα θα τον κανω σκατζα με ένα που εχω σε βαρέλι!
Φτου φτου μη τη ματιάσουμε! Μπήκε κ φωτιστικο με μαγνήτη
ευχαριστω Δημητρη να είσαι καλα φιλαράκι!
Πολύ πρωτη
ευχαριστω γιωργο!
τι φραγκερα μας λες εδω μιλαμε για πολυτελεια!!!χαχαχα μπραβο μπραβο αντε να γεμιζει καθε φωρα ευχομαι!!!!
χαχααχαχαχχα......ευχαριστώ λεων μου!
Κατι τέτοιο πως μας φαίνεται ;
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-qq21-voas7-a8f70359-8d1e-49a3-8ca0-cacb77c8cfbe_zpssg3ahzfx.jpg
Sakisdraminos
25-12-16, 19:26
Όχι Νίκο κάτι πιό διακριτικό.
τι μέγεθος έχει η βεντουζα ;
Κουκλα η φραγκιερα αλλα αν ειναι να μπουν φραγκ σαν αυτα που κοβει ο Νικος το υψος ειναι οριακο :D
Όχι Νίκο κάτι πιό διακριτικό.
τι μέγεθος έχει η βεντουζα ;
Σακη ο στρογγυλός μαγνήτης του φωτιστικου εχει 5cm περίμετρο και εγω άφησα 6cm!
Αν θέλεις περισσότερο ύψος να το κάναμε 12 χ 6 cm για μεγαλύτερη διάχυση!
Πιο διακριτικό απο αυτο;
Κουκλα η φραγκιερα αλλα αν ειναι να μπουν φραγκ σαν αυτα που κοβει ο Νικος το υψος ειναι οριακο :D
Χαχαχαχαχα.....εεε ειχε πάρει λιγο απότομο μπόι Χρήστο!
Ευχαριστω φιλαρακι να εισαι καλα και χρόνια πολλά για την ονομαστική σου εορτή!
Να σαι καλα Νικο και εσυ και η οικογενεια σου οτι επιθυμεις φιλε μου Χρονια Πολλα!!!
Sakisdraminos
26-12-16, 07:55
Νικόλα άμα μπορείς άναψε το και σήκωσε το να δεις σε πιο ύψος έχει πλήρη διάχυση σε όλο το ενυδρείο.
Δεν θέλουμε δύναμη αλλά να πιάνει όλα τα φραγκ που θα μπαίνουν.
παιδιά,
μπορούν να κολληθούν υποδοχές στο πλάι ,
και μπαίνουν μπράτσα συρταρωτά
http://www.aquatek.gr/rimages/albums-b494-takis62-fragkiera3_zpsaxzuvyoa.jpg
στο τελευταίο μπορεί να φτιαχτεί μία απλή μπάρα και να μπει μια μπλε λεντοταινία,
δεν θέλει κάτι σπουδαίο γιατί δε θα δουλεύει για πολλές ώρες
Sakisdraminos
26-12-16, 09:35
Τάκη το φωτιστικό είναι καλό δεν υπολογίσαμε ότι δεν έχει βάση.
Οπότε απλά ένα πλεξι κάθετο πίσω στο κέντρο με το ύψος που θα μας πει ο Νίκος μόλις το μέτρηση θα μας είναι υπέρ αρκετό.
Φυσικά άμα μπαίνει συρτάροτα θα βοηθούσε για την μεταφορά.
Σάκη τα πράγμα έτσι είναι πολύ πιο εύκολα,
κολλάμε στο πλάι υποδοχές να μπαίνει συρταρωτά ένα πηχάκι,
και πάνω σε αυτό με τη βεντούζα ή τον μαγνήτη μπαίνει το φωτιστικό,
μετά η αυξομείωση του ύψους είναι γελοία, όπου θέλετε βάζετε το φωτιστικό,
μόνο δείτε που είναι καλύτερα να μπει , στο πλάι κατά μήκος ή κατά πλάτος ;
δηλαδή 1ο ή 2ο σχήμα
καλησπερα σε όλους!
σήμερα θα μετρήσω την διάχυση του φωτός στο φωτιστικό για να δούμε σε τι ύψος πρέπει να μπει!
έχω την εντύπωση ότι εάν αντί για 6cm ύψος δώσουμε 12cm θα είμαστε κομπλε!
Καλησπέρα σε όλους!
Πιστεύω με 10 cm στο ύψος θα ειναι μια χαρά η διάχυση του φωτός!
Οποτε βάση σχεδίου #23 post αντί για 6cm ύψος, το παμε στο 10cm.
Ωραία Νίκο! Ποτε θα κάνουμε τα εγκαίνια- συνάντηση να το δούμε κ γεμάτο;
Νίκο, έλα το άλλο Σ/Κ να το φτιάξουμε, δεν θα μας πάρει πάνω από 15 λεπτα
Sakisdraminos
07-01-17, 21:43
Δημήτρη πρέπει να την γεμίσουμε για να κάνουν μεγαλύτερη ο Νικόλας με τον Τάκη!:cool:
Σάκη , θα το δω από κοντά , και θα προσπαθήσω να έχει μεταβλητό ύψος,
έτσι θα το βάζετε όπου είναι καλύτερα ;)
Sakisdraminos
07-01-17, 22:12
Τάκη είμαι σίγουρος ότι θα βγει τέλειο οπότε το αφήνω στους μάστερ του πλεξι.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.