Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : My little Malawi

KostasGR
18-10-16, 13:31
Χαιρετώ την παρέα.

Είδα το περίπτερό σας στην πρόσφατη έκθεση και ενθουσιάστηκα από την παρουσία σας σε αυτή. Το περίπτερο ήταν SUPER!

Είμαι σχετικά νέος στο hobby και θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με το νέο ενυδρείο που θέλω να ξεκινήσω να στήνω σιγά σιγά.

Θέλω να "εκμεταλλευτώ" όλη τη γνώση/εμπειρία που υπάρχει εδώ μέσα και να στήσουμε μαζί ένα όμορφο ενυδρείο χωρίς λάθη κυρίως.

Στο προκείμενο, έχω καταλήξει στο Rehau 300 και η αγορά δεν έχει γίνει ακόμα καθώς δεν έχω καταλήξει στο στήσιμο/σύνθεση.

Να πω τι μου αρέσει και θα ήθελα τις προτάσεις/συμβουλές σας.

Καταρχάς μιλάμε για γλυκό νερό. Θέλω να γίνει φυτεμένο, ιδανικά θα μου άρεσε με τάπητα κάτω, θα μπει CO2 αν τελικά καταλήξουμε σε full φύτεμα με δύσκολα φυτά.

Θέλω το ενυδρείο να έχει κίνηση σε όσο περισσότερο από τον όγκο του άρα εκεί είναι και η σπαζοκεφαλιά για εμένα, στην ψαροσύνθεση.

Θα έλεγα πως μάλλον κλίνω προς Αμερική μεριά αν και να πω την αλήθεια, οι αφρικάνες με τα χρώματα και το μεγαλούτσικο μέγεθός τους, δεν μου είναι καθόλου αδιάφορες. Απλώς, τα aquascape αυτών μου μοιάζουν κάπως "άδεια" (συμπαθάτε με οι Αφρικανοι)

Το εν λόγω ενυδρείο, βάσει διαστάσεων (121*51*61) βγάζει 382 λίτρα, άρα λογικά κάπου 350 καθαρά.

Με αυτές τις διαστάσεις και βάσει των όσων αναφέρω πιο πάνω, τι θα με συμβουλεύατε;

Giwrgos P.
18-10-16, 13:42
προς κίνα γιατι δεν πας? ενα κοπαδακι των 20 απο τα white cloud mountain minnow και φουλ φυτεμένο πιστεύω θα ταν πολυ ωραίο

Thanmoss
18-10-16, 13:50
Κάτι σε rainbows κλπ?

http://www.seriouslyfish.com/species/melanotaenia-praecox/ (μικρά)

http://www.seriouslyfish.com/species/melanotaenia-boesemani/ (μεγάλα)

δεν είναι δύσκολα ψάρια, και είναι όμορφα και με κίνηση, κατάλληλα για φυτεμένο. Και το νερό τους δεν θέλει πείραγμα, της βρύσης κάνει.

KostasGR
18-10-16, 14:04
Ναι αυτά είναι φοβερά, μου αρέσουν πολύ αν και στα καταστήματα που "περιφέρομαι" δεν τα έχω πετύχει.

Σκαλάρια μπορούν να μπουν μαζί με μικρότερα και πάνω από όλα, σε φυτεμένο;
-------------------------
Επίσης να πω για να με βρίσετε... την τελευταία ώρα έχω κάτσει και κοιτάω ενυδρεία με αφρικανική σύνθεση και έχω αρχίσει και γλυκαίνομαι...

DEXFISH
18-10-16, 14:20
Έλα στην Αφρική βρε Κώστα και άσε τα φυτέματα... :D
Να σου πω ότι το αφρικάνικο της έκθεσης δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε "καλό αφρικανικό νταμάρι". Φαντάζομαι ότι στήθηκε έτσι με τη λογική να μην πολυ-κρύβονται τα ψάρια με τον κόσμο. Σε γενικές γραμμές δεν είναι καθόλου άδεια. Απλά από φυτά θα έχεις λίγα και σκληρά, που όμως δεν έχουν καθόλου απαιτήσεις και ησυχάζεις! Έχεις και μια χαρά διαστάσεις!

Thanmoss
18-10-16, 14:23
Τα σκαλάρια θα φάνε ό,τι μικρότερο μπορέσουν και θέλουν ύψος στο ενυδρείο.
Όταν λες "αφρικάνικη σύνθεση", εννοείς λίμνες Malawi-Tanganyika?
Εκεί ξέχνα το προσεγμένο φύτεμα και τα γρασίδια, θα στα ξεριζώσουν...

Τάκης
18-10-16, 14:25
Κώστα Χαιδάρι είσαι βλέπω,
να μη σε καλέσω σπιτι μου γιατί σε βλέπω να βάζεις Χρυσόψαρα :D
Κώστα όταν διαλέξεις τα ψάρια που θες,
να υπολογίσεις και τις παράμετρες νερού που θέλει το είδος που θα διαλέξεις,
όπως πχ τα σκαλάρια θέλουν μαλακό και όξινο νερό,
θα πρέπει δηλαδή να κάνεις και τη κατάλληλη προετοιμασία του νερου πριν το βάλεις στο ενυδρείο

KostasGR
18-10-16, 14:30
Παιδιά, αν και δεν δείχνει ωριμότητα κατασταλαγμένου ανθρώπου, σχεδόν έχω αποφασίσει να πάω σε αφρικάνικο setup.

Θα κρατήσω ως φυτεμένο το 60άρι μου το οποίο μπορεί να τρέξει πιο εύκολα και με μικρότερο κόστος.

Παρακαλώ αν χρειάζεται και μπορεί κάποιος mod, να μεταφέρει το θέμα στη σωστή κατηγορία.

Το ερώτημα λοιπόν τίθεται ως εξής:

Τι αφρικανικά ψάρια και πόσα μπορώ να βάλω στο Rehau 300, διαστάσεις 121*51*62.

Μάλλον με ψήνει η Malawi περισσότερο!
Κώστα Χαιδάρι είσαι βλέπω,
να μη σε καλέσω σπιτι μου γιατί σε βλέπω να βάζεις Χρυσόψαρα :D
Κώστα όταν διαλέξεις τα ψάρια που θες,
να υπολογίσεις και τις παράμετρες νερού που θέλει το είδος που θα διαλέξεις,
όπως πχ τα σκαλάρια θέλουν μαλακό και όξινο νερό,
θα πρέπει δηλαδή να κάνεις και τη κατάλληλη προετοιμασία του νερου πριν το βάλεις στο ενυδρείο

Τάκη εννοείται αυτό με την προετοιμασία. Όπως είπα, μαζί θα το φτιάξουμε, αποκλείεται να κάνουμε λάθος! :)
Έλα στην Αφρική βρε Κώστα και άσε τα φυτέματα... :D
Να σου πω ότι το αφρικάνικο της έκθεσης δεν ήταν ακριβώς αυτό που λέμε "καλό αφρικανικό νταμάρι". Φαντάζομαι ότι στήθηκε έτσι με τη λογική να μην πολυ-κρύβονται τα ψάρια με τον κόσμο. Σε γενικές γραμμές δεν είναι καθόλου άδεια. Απλά από φυτά θα έχεις λίγα και σκληρά, που όμως δεν έχουν καθόλου απαιτήσεις και ησυχάζεις! Έχεις και μια χαρά διαστάσεις!

Σταύρο ψήσε με, έτοιμος είμαι!

DEXFISH
18-10-16, 14:39
Τι να πρωτοπώ για να σε ψήσω!
Ψάρια όμορφα, με ωραία χρώματα, κίνηση παντού, χαρακτήρας τρομερός, μπουκώματα, ξεμπουκώματα, καυγάδες... και όλα αυτά κι άλλα πολλά χωρίς επεξεργασία νερού, χωρίς κλαδέματα, χωρίς διοξείδιο, με φώτα οικονομίας (τρελή οικονομία αυτό), χωρίς λιπάσματα, χωρίς πολλές ώρες φροντίδας...

KostasGR
18-10-16, 14:41
Κάντε την μεταφορά να τελειώνουμε λέμε!

Θέλω να ξεκινήσουμε έρευνα για την ψαροσύνθεση.

Βλέπω υψηλό PH, αυτό φαντάζομαι το κάνουμε με αλάτι;

DEXFISH
18-10-16, 14:46
Αυτό που βγάζει η βρύση σου είναι οκ.

KostasGR
18-10-16, 15:42
Θα περάσω το απόγευμα να κλείσω το ενυδρείο. Πρέπει να υπάρχει ετοιμοπαράδοτο οπότε απομένει το στήσιμο.

Για βυθό προτιμάμε λευκή άμμο;

stanisalus18
18-10-16, 15:59
Καλως ηρθες φιλε μου. Εγω θα τολμησω να σου πω να κοιταξεις και για τα ψαρια της λιμνης Tanganyika :D Μην βιαστεις, σιγα σιγα πηγαινε το. Υπαρχει η ανυπομονησια το φανταζομαι αλλα αν το πας σιγα, μπορεις να δεις καποια πραγματα πιο διαφορετικα. Φιλικα, Γιαννης.

KostasGR
18-10-16, 16:16
Καλησπέρα,

είμαι σε φάση διαβάσματος. Είμαι ανοιχτός σε προτάσεις, δεν βιάζομαι (αλλά βιάζομαι κιόλας :))

Θέλω να ξεκινήσω τη λειτουργία του ενυδρείου ώστε να κάνω στρώσιμο οπότε έχουμε τουλάχιστον μήνα ώστε να μπουν τα 1α ψάρια.

stanisalus18
18-10-16, 16:23
Εγω θα επαναλαβω οτι αν δεν εχεις παρει το ενυδρειο ακομα, να μην το κανεις τωρα. Διαβασε και ψαξε πρωτα για λιγες μερες να δεις στα σιγουρα προς τα που θα καταληξεις και μετα το παιρνεις. Δεν θελω να στο χαλασω, αν το θελεις πολυ ομως κανεις αυτο που νομιζεις καλυτερα, δικο σου θα ειναι το ενυδρειο αλλωστε.

KostasGR
18-10-16, 16:27
Μίλα ξεκάθαρα Γιάνγκο! :P (ελπίζω να έπιασες το αστείο, δεν ξέρω και την ηλικία σου)

Γιατί το λες αυτό; Μήπως αλλάξω γνώμη για το μέγεθος; Σε μεγαλύτερο αποκλείεται να πάω, και σε αυτό που πάω κάνω υπέρβαση (όχι χρηματική)

Η αλήθεια είναι ότι σας μπέρδεψα με το αρχικό ποστ και δείχνει άνθρωπο μη κατασταλαγμένο, απλά έσκασα τόσο καιρό στο μυαλό μου να προσπαθώ να φτιάξω σύνθεση που να καλύπτει τα θέλω μου και νομίζω πως εν τέλει μια αφρικανική σύνθεση "μου ταιριάζει καλύτερα"

Κλεόβουλος
18-10-16, 17:39
Το θέμα μεταφέρθηκε.
(σιγά να μην αφήναμε να χαθεί ο πελάτης :D)

KostasGR
18-10-16, 18:26
Κλεόβουλε ευχαριστώ και ευχαριστώ για όλη σου τη συμβολή εδώ μέσα, είναι θυσαυρός.

Είμαι στο κατάστημα, μπήκε παραγγελία Rehau 300, fluval 406 και eheim jager 250w.

Άμμος 2 x 25κιλα hagen aquariensand.

Μένουν οι πέτρες και φυσικά τα ψάρια.

Θέλω να βάλω 3 χαρεμάκια mbouna, θα επανέλθω με τα "θέλω" μου αλλά στο μεταξύ είναι όλος αυτιά!

Κλεόβουλος
18-10-16, 18:31
Να 'σαι καλά :)
Με το καλό να παραλάβεις το ενυδρείο και εδώ είμαστε να βοηθήσουμε να φτιάξεις κάτι όμορφο και σωστό.

KostasGR
19-10-16, 00:00
Κανόνισα παράδοση για Παρασκευή ώστε να το δουλέψω Σ/Κ.

Για να μπορέσω να στήσω το setup χρειάζομαι eggcrate (από ό,τι είδα μπορώ να βρω από στραγγιστίρι πιάτων στο Jumbo) και τις πέτρες. 2-3 φυτά τα βάζω και μετά.

Για πέτρες, μου αρέσουν (και νομίζω κάνουν για την περίπτωσή μας, διορθώστε με διαφορετικά) οι παρακάτω 3 τύποι αλλά τις βλέπω στον Ερμης που είναι στο Κορωπί που είναι ξενιτιά.

https://s19.postimg.org/rh7zok26r/Black_Pearl_Cobblestone.jpg
https://s19.postimg.org/68ub74npv/Flat_River_Cobblestone.jpg
https://s19.postimg.org/gwy25yxoz/Gneis_Flat_Cobblestone.jpg

Ξέρετε αν βρίσκονται κάπου στην Αθήνα κάποια από αυτές; Είναι κατάλληλες;

Επίσης μου αρέσει και η παρακάτω:

http://www.antemisaris.gr/Uploads/IMAGES/2234/PETRA-GNEFSIOU-enlarge.jpg

Κλεόβουλος
19-10-16, 07:29
Οι πρώτες μ' αρέσουν πιο πολύ αλλά θα χρειαστείς και αρκετές πιο ογκώδεις.
Μη πάρεις μόνο μικρές.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=77950

KostasGR
19-10-16, 07:51
Το έχω δει το θέμα (έχω ρίξει διάβασμα λέμε!)

Το θέμα είναι να βρούμε κάτι εντός του κλεινόν άστυ...

Θα επιστρέψω με νεότερα.

Κλεόβουλος
19-10-16, 08:04
Τις καλύτερες τις βρίσκεις έξω στη φύση ;)
Δες την παρουσίαση του Λάμπρου.

Mitsos
19-10-16, 09:02
τις πρώτες έχω πάρει κι εγώ... δες εδώ για να δείς πώς φαίνονται στο ενυδρείο και αν σου αρεσουν.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90180

Οι τελευταίες ΜΠΟΡΕΙ να μην ειναι κατάλληλες... ρώτησέ τους (γνωρίζουν) γιατί κατι παρόμοιες που κοίταζα και εγώ σε άλλο μαγαζί μου είχαν πεί πως δεν κάνουν...

KostasGR
19-10-16, 17:15
τις πρώτες έχω πάρει κι εγώ... δες εδώ για να δείς πώς φαίνονται στο ενυδρείο και αν σου αρεσουν.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=90180

Οι τελευταίες ΜΠΟΡΕΙ να μην ειναι κατάλληλες... ρώτησέ τους (γνωρίζουν) γιατί κατι παρόμοιες που κοίταζα και εγώ σε άλλο μαγαζί μου είχαν πεί πως δεν κάνουν...

Είναι τέλειες, κάπως έτσι το σκέφτομαι κι εγώ χρωματικά. Από τον Ερμή τις πήρες;

Κοιτώντας λίγο μπροστά, για μετά το στήσιμο/στρώσιμο, στο μυαλό μου, και μετά από αρκετό διάβασμα που έριξα, καταλαβαίνω ότι μπορώ να έχω 3 χαρεμάκια, με προσοχή πάντα στην επιλογή για την αποφυγή υβριδισμού και συμβατότητα όσο το δυνατόν.

Μετά το στρώσιμο θα μπει το 1ο χαρέμι. Μου αρέσουν τα Labidochromis caeruleus και τα Pseudotropheus cyaneorhabdos. Υπάρχει λόγος να μην τα προτιμήσω; (πχ δύσκολο ψάρι για αρχάριο κτλ)

Βρίσκονται εύκολα; Χαρέμι λέγοντας, 1 αρσενικό και 4 θηλυκά είναι οκ;

Κλεόβουλος
19-10-16, 17:44
Κοιτώντας λίγο μπροστά, για μετά το στήσιμο/στρώσιμο, στο μυαλό μου, και μετά από αρκετό διάβασμα που έριξα, καταλαβαίνω ότι μπορώ να έχω 3 χαρεμάκια, με προσοχή πάντα στην επιλογή για την αποφυγή υβριδισμού και συμβατότητα όσο το δυνατόν.
μ' αρέσει που μελετάς :) και συζητάς το κάθε βήμα
Μετά το στρώσιμο θα μπει το 1ο χαρέμι. Μου αρέσουν τα Labidochromis caeruleus και τα Pseudotropheus cyaneorhabdos. Υπάρχει λόγος να μην τα προτιμήσω; (πχ δύσκολο ψάρι για αρχάριο κτλ)
Συνδυασμός που τον είχα πολύ καιρό. Ξεκίνα με τα λαμπίντο που είναι πιο ήσυχα. Με τα Ps.cyaneorhabdos "maingano" που είναι πιο "ζόρικα" και μονοχρωματικά, αν πάρεις μικρά ίσως δυσκολευτείς λίγο μέχρι να βγάλεις χαρέμι και να απομακρύνεις τα υπεράριθμα αρσενικά.
Βρίσκονται εύκολα; ναι Χαρέμι λέγοντας, 1 αρσενικό και 4 θηλυκά είναι οκ;τα λαμπίντο και 1+3 είναι εντάξει, τα maingano θηλ. 4+
Αν αποφασίσεις να βάλεις και 3ο είδος θα πρότεινα να δεις
κάποιο Cynotilapia zebroides ή τα Iodotropheus sprengerae.

Κωστας Malawi
19-10-16, 18:17
με το καλο φιλε Κωστα!ολα καλα θα πανε.ψηφιζω τις πρωτες πετρες αλλα αρκετα μεγαλυτερες σε μεγεθος;)
ψαροσυνθεση στα ειπε ηδη ο Κλεοβουλος.

KostasGR
19-10-16, 19:28
Συνδυασμός που τον είχα πολύ καιρό. Ξεκίνα με τα λαμπίντο που είναι πιο ήσυχα. Με τα Ps.cyaneorhabdos "maingano" που είναι πιο "ζόρικα" και μονοχρωματικά, αν πάρεις μικρά ίσως δυσκολευτείς λίγο μέχρι να βγάλεις χαρέμι και να απομακρύνεις τα υπεράριθμα αρσενικά.

Ωραία θα ξεκινήσω με 1+3 λαμπίντο. Στο Abyssos που κοιτάω έχει και μεγάλα κεφάλια, 10CM, αυτό σημαίνει αν δεν είμαι λάθος, πάνω από 1 έτους, σωστά; Θα τα ήθελα μεγαλούτσικα μιας και θα είναι μόνα του στην αρχή, να γεμίσουν τον χώρο και θα μπορέσω να διαλέξω και φύλλο υποθέτω. Υπάρχει λόγος σοβαρός να μην πάω σε μεγάλα και να πάρω μικρούλια;

Τα maingano γιατί τα αποκαλείς μονοχρωματικά; Δεν είναι αυτό (https://www.google.gr/search?q=cyaneorhabdos+maingano&espv=2&biw=2560&bih=1310&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinirKirefPAhWEVxoKHU0WAX8Q_AUIBigB)το ψάρι;

Αν αποφασίσεις να βάλεις και 3ο είδος θα πρότεινα να δεις
κάποιο Cynotilapia zebroides ή τα Iodotropheus sprengerae.

Cynotilapia zebroides το κρατάω. Έλεγα για Metriaclima Zebra, όχι;
με το καλο φιλε Κωστα!ολα καλα θα πανε.ψηφιζω τις πρωτες πετρες αλλα αρκετα μεγαλυτερες σε μεγεθος;)
ψαροσυνθεση στα ειπε ηδη ο Κλεοβουλος.

10-20cm λέει, θελουμε πιο μεγάλες από 20;

Κωστας Malawi
19-10-16, 20:28
α συγνωμη δεν το ειδα.αλλα αν δεν τις δω δεν ξερω κιολας:)

Κλεόβουλος
19-10-16, 20:30
Ωραία θα ξεκινήσω με 1+3 λαμπίντο. Στο Abyssos που κοιτάω έχει και μεγάλα κεφάλια, 10CM, αυτό σημαίνει αν δεν είμαι λάθος, πάνω από 1 έτους, σωστά; Θα τα ήθελα μεγαλούτσικα μιας και θα είναι μόνα του στην αρχή, να γεμίσουν τον χώρο και θα μπορέσω να διαλέξω και φύλλο υποθέτω. Υπάρχει λόγος σοβαρός να μην πάω σε μεγάλα και να πάρω μικρούλια;
αν βρεις έτοιμο χαρέμι είσαι οκ Παίρνουμε μικρά για να ξεχωρίσουμε τα φύλα από τη συμπεριφορά τους όταν μεγαλώσουν γιατί δύσκολα ξεχωρίζει οπτικά το φύλο ακόμα και σε ενήλικα και από έμπειρο.
Τα maingano γιατί τα αποκαλείς μονοχρωματικά; Δεν είναι αυτό (https://www.google.gr/search?q=cyaneorhabdos+maingano&espv=2&biw=2560&bih=1310&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwinirKirefPAhWEVxoKHU0WAX8Q_AUIBigB)το ψάρι;
Όχι μονόχρωμα :) Μονοχρωματικά εννοώ ότι και τα 2 φύλα έχουν τα ίδια χρώματα πέρα από μικροδιαφορές.
Cynotilapia zebroides το κρατάω. κράτα το
Έλεγα για Metriaclima Zebra, όχι; δεν στα προτείνω
10-20cm λέει, θελουμε πιο μεγάλες από 20;
με 60εκ ύψος ενυδρείου θα χρειαστείς και μερικές μεγαλύτερες
............

KostasGR
20-10-16, 21:00
Εχω προσφορά ενός φίλου, μια ωραία πλάτη, τι λέτε, δεν θα είναι ωραία να μπει στο πίσω τζάμι;

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161019/095e1a430aa92f7ee87a2ccdcd1858b1.jpg

Κλεόβουλε οκ, προχωράμε και βλέπουμε.
Γνωρίζει κανείς που μπορώ να βρω χαρέμι λαμπίντο;

Στην Άβυσσο είναι όλα αρσενικά τα μεγάλα που είχε.

Dimis
20-10-16, 21:34
Πειτε του παιδιου ρε νταμαριωτες να βαλει Placidochromis sp. "Phenochilus Tanzania" που θελω να τα δω live...

KostasGR
20-10-16, 22:08
Φοβερός ψάρης!

Κλεόβουλος
21-10-16, 07:54
Πειτε του παιδιου ρε νταμαριωτες να βαλει Placidochromis sp. "Phenochilus Tanzania" που θελω να τα δω live...
άντε βρε βγες απ΄τα χωρικά μας ύδατα :rolleyes:

Πανέμορφο είδος (απ' τα ομορφότερα κατά τη γνώμη μου) αλλά αν και ήρεμος γίγαντας, έχει τις απαιτήσεις του σε μήκος/λίτρα ενυδρείου αφού φτάνει τα 25+εκ. και θέλει υπομονή για να δείξει όλη την ομορφιά του (συνήθως μετά τα πρώτα 4-5 χρόνια) ;)

KostasGR
21-10-16, 08:07
Πανέμορφο πραγματικά!

Μεσημεράκι παραλαμβάνω τον εξοπλισμό. Έχω άδεια σήμερα από το γραφείο, θα φύγω σε λίγο για κορωπί να πάρω πέτρες.

Για την πλάτη δεν μου είπατε, πως σας φαίνεται;

stanisalus18
21-10-16, 08:20
Για την πλάτη αν ήταν μια και ολόκληρη θα σου έλεγα να το προχωρήσεις. Τώρα που είναι στα δυο, και φαίνεται η γραμμή στη μέση δεν θα σου έλεγα το ναι :rolleyes:

DEXFISH
21-10-16, 08:21
Πανέμορφο πραγματικά!

Μεσημεράκι παραλαμβάνω τον εξοπλισμό. Έχω άδεια σήμερα από το γραφείο, θα φύγω σε λίγο για κορωπί να πάρω πέτρες.

Ωραία είναι. Εγώ πχ σε ένα χρόνο τη βαρέθηκα και τώρα στο νέο στήσιμο θα είναι μαύρη μαυρίλα πίσω

KostasGR
21-10-16, 08:23
Κι εμένα με προβληματίζει η γραμμή.

Κι εγώ σκεφτόμουν να έβαφα την πλάτη μαύρη. Ας έρθει το ενυδρείο και το βλέπω με το στήσιμο.

Κλεόβουλος
21-10-16, 08:28
Δεν βάζω ποτέ αλλά σε πολλούς αρέσει.
Πάρε υπόψη ότι κόβει κάποια λίτρα, πρέπει να έχει χρωματική συνάφεια με τις πέτρες που θα βάλεις, αν μετανιώσεις η σιλικόνη που θα την κολλήσεις αφαιρείται δύσκολα, αν είναι από μαλακό υλικό (είναι diy ή έτοιμη?) κάποια ψάρια ίσως την τσιμπολογάνε.

KostasGR
21-10-16, 09:53
Εντάξει μη βαράς, κι εγώ αρχίζω να το ξεχνάω...

Με το μπόλι πως το κάνω ρε παιδιά; Παίρνω βιολογικό από το άλλο φίλτρο μου και το ρίχνω μέσα στο νέο; Δεν είναι μεγάλο το άλλο φίλτρο μου (εξωτερικό μεν αλλά όχι τόσο μεγάλο) οπότε δεν θα μπορέσω να βγάλω πολύ.
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161021/334184ace75027c5d75dacba9dd43468.jpg

live ανταπόκριση από Ερμής!!

platy
21-10-16, 09:56
Και βιολογικό παίρνεις και στηψτο και μετά στον κάδο του εξωτερικού αν είναι σφουγγάρι και βάλε όσο έχεις μέσα..

Στάλθηκε από το ZTE Blade A450 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Κλεόβουλος
21-10-16, 12:24
Αυτές οι πέτρες πίσω μ' αρέσουν πιο πολύ.

KostasGR
21-10-16, 12:27
Ποιες λες; Εγω πήρα αυτές που είναι πίσω στη μλεση της φωτογραφίας

Κλεόβουλος
21-10-16, 12:34
ωπ σόρυ...έβλεπα τη μισή φωτο :confused: τις πίσω αριστερά έλεγα, τις μπεζ.
Βάλε βρε αυτές που σ' αρέσουν ;)

KostasGR
21-10-16, 20:27
Ήρθε, συναρμολόγησα, τοποθέτησα! Είναι πολύ ωραίο!

https://s19.postimg.org/oytqkxogj/IMG_20161021_WA0012.jpg

Κλεόβουλος
21-10-16, 20:33
πιο ωραίο είναι το μικρό πλασματάκι :)
(θα πρότεινα όμως να μην ανεβάζεις γενικώς στο διαδίκτυο φωτο με το παιδάκι σου ;) ....και να την χαίρεσαι!)

KostasGR
21-10-16, 20:42
Ευχαριστώ Κλεόβουλε, αυτή θα μου τα φάει!

Στο Jumbo σήμερα πέτυχα 3μ λεντοταινία με τροφοδοτικό και κοντρόλ 12 ευρο και είπα πόσο χάλια μπορεί να είναι;

Την τοποθέτησα κάτω από το φωτιστικό για συμπληρωματικό φωτισμό, βράδυ κτλ. Παίρνει πολλές αποχρώσεις και αυζομειώνεται η ένταση κατά βούληση. Νομίζω θα με βολέψει πολύ!

https://www.youtube.com/watch?v=n0_Xu1uiqpY

apostolouap
22-10-16, 09:51
Για τις φωτό θα συμφωνησω με τον κλεοβουλο. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κωστα μήπως πρέπει να μετακινήσεις λίγο το ηχείο που έχεις δίπλα στο ενυδρείο? Φοβάμαι πως θα μεταφέρει δονήσεις στο ενυδρείο και θα στρεσαρει τα ζωντανά.
Φιλικά

platy
22-10-16, 10:09
Ωραία η λεντοταινιααλλα από τις αποχρώσεις μόνο το μπλε και το γαλάζιο είναι καλά (όπως και στο moonlight που χρησιμοποιουν στα ενυδρεία.) όλα τα άλλα πιστεύω θα στρεσσαρουν τα ψάρια ειδικά με ρυθμό ντίσκο! Κράτα το μέσα αλλιώς βάλτο πίσω από το έπιπλο για εφέ!

KostasGR
22-10-16, 10:30
Για τις φωτό θα συμφωνησω με τον κλεοβουλο. Ποτέ δεν ξέρεις πως μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Κωστα μήπως πρέπει να μετακινήσεις λίγο το ηχείο που έχεις δίπλα στο ενυδρείο? Φοβάμαι πως θα μεταφέρει δονήσεις στο ενυδρείο και θα στρεσαρει τα ζωντανά.
Φιλικά

Έγινε Sensor το πρόσωπο της μικρής, έχετε δίκαιο.

Το ηχείο αυτό είναι μόνο για υψηλές συχνότητες, όχι για χαμηλές, παρόλα αυτά συμφωνώ μαζί σου και όταν παίζει μουσική θα τραβιέται λίγο πιο πέρα.
Ωραία η λεντοταινιααλλα από τις αποχρώσεις μόνο το μπλε και το γαλάζιο είναι καλά (όπως και στο moonlight που χρησιμοποιουν στα ενυδρεία.) όλα τα άλλα πιστεύω θα στρεσσαρουν τα ψάρια ειδικά με ρυθμό ντίσκο! Κράτα το μέσα αλλιώς βάλτο πίσω από το έπιπλο για εφέ!

Καλά εννοείται ότι δεν θα παίζει σε strobo, τι το κάναμε, disco; :p

Κι εγώ αυτά τα χρώματα που αναφέρεις έχω σκοπό να χρησιμοποιήσω και μάλιστα στην χαμηλότερη ένταση, νομίζω θα κάνει μια χαρά τη δουλειά μου.

Λοιπόν σήμερα πρωί πρωί έκανα όλες τις σωληνώσεις/καλωδιώσεις, θα πεταχτώ να πάρω και μαύρο χρώμα για την πλάτη και αργότερα θα αρχίσω τις πρόβες με τις πέτρες. Σας θέλω έτοιμους για σχόλια/συμβουλές/αλλαγές :P

Θέλουν πλύσιμο οι πέτρες;

platy
22-10-16, 12:08
Πλύσιμο με καυτό νεράκι στη μπανιέρα και καλό τρίψιμο να φύγουν χωματα κλπ

kosmas
22-10-16, 12:40
Καλογεμιστο φιλε μου και απο μενα!!! Σημερα ειναι ιδανικος ο καιρος για αυτοματο πλυσιμο στην βροχη:D

KostasGR
22-10-16, 22:47
Βάφτηκε η πλάτη και στήθηκαν οι πέτρες.

Για δείτε πως το έκανα. Πείτε ότι είναι τέλεια και δεν χρειάζεται καμία αλλαγή! Στην επόμενη που θα βάλω χέρι φοβάμαι ότι θα πέσει κάποια πέτρα και θα το κάνω λαμπόγιαλο...

https://s19.postimg.org/hnrud3zf7/IMG_20161022_WA0003.jpg

https://s19.postimg.org/somzi4ro3/IMG_20161022_WA0009.jpg

https://s19.postimg.org/go64v59n7/IMG_20161022_WA0008.jpg

https://s19.postimg.org/7uf8e1moj/IMG_20161022_WA0007.jpg

https://s19.postimg.org/r0sfh836b/IMG_20161022_WA0006.jpg

https://s19.postimg.org/r22dan503/IMG_20161022_WA0005.jpg

https://s19.postimg.org/ixu95wikz/IMG_20161022_WA0004.jpg

https://s19.postimg.org/yklij9wcz/IMG_20161022_WA0002.jpg

https://s19.postimg.org/nz1n79q1f/IMG_20161022_WA0001.jpg

Σας παρακαλώ μη με βάλετε να αλλάξω το παραμικρό, ακόμα τρέμω από το άγχος που έφαγα μη μου φύγει καμία και το σπάσω...

surtugal
22-10-16, 23:52
Οι πέτρες σου είναι φανταστικές και μου άρεσαν και σαν στήσιμο - τελική εικόνα. Μόνο μία παρατήρηση! Egg crate γιατί δεν έβαλες σε όλη την επιφάνεια του βυθού; Από ότι έχω δει σε Αφρικάνικα ενυδρεία καλύπτεται όλος ο βυθός με κάποιο υλικό και μετά μπαίνουν οι πέτρες.
Εμένα με αγχώνει πάντως να τις βλέπω στη μέση του ενυδρείου να πατάνε κατευθείαν πάνω στο γυαλί.
Ακόμα και για ψυχολογικούς μόνο λόγους στη θέση σου θα έβαζα υπόστρωμα παντού.
Καλή συνέχεια και καλό γέμισμα!

KostasGR
23-10-16, 00:10
Μόνο μία παρατήρηση! Egg crate γιατί δεν έβαλες σε όλη την επιφάνεια του βυθού;

Γιατί είμαι κόπανος και τσιγκουνεύτηκα να πάρω άλλο ένα...

Δεν είχα σκοπό να στήσω και στη μέση αλλά προέκυψε. Πάντως αυτές της μέσης δεν είναι τόσο μεγάλες και το νταμάρι συνολικά μικρό.

Τις πέτρες τις κολλάμε;
Πάντως όταν είναι βρεγμένες σκουραίνου ν και δείχνουν πολύ ωραίες.

stanisalus18
23-10-16, 00:14
Αντί στα Jumbo θα μπορούσες να πας στου Σπακουρη στον Πειραιά να έπαιρνες ένα ολόκληρο φύλλο eggcrate για όλη την επιφάνεια, θα είχες και περισσευομενο κιόλας στην άκρη. Πιο φτηνά θα σου ερχόταν νομίζω. Δεν πειράζει όμως τώρα.

surtugal
23-10-16, 00:27
Μη τις κολλήσεις για να μπορείς να κάνεις μελλοντικές στιλιστικές παρεμβάσεις αλλά και για να μπορείς εύκολα να ξεστήσεις αν χρειαστεί να πιάσεις κάποιο ψάρι.

KostasGR
23-10-16, 15:48
Ρίχνω άμμο, γεμίζω νερό και επανέρχομαι με φωτογραφίες.
Άντε και καλοτάξιδο...

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161023/20471e3f34f1bd8c34c7ac6c3e405b39.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161023/a2484b99e2b5af70b4b0b2cb76a351aa.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161023/080a465d4bd839c2f49a53b5a68fbb2c.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161023/6e4011e892c562be4490235261fd5a89.jpg

Λάμπρος.Τ
23-10-16, 17:17
καταρχήν καλοτάξιδο το ενυδρείο σου...

έχουμε ακριβώς το ίδιο ενυδρείο και το φίλτρο σου είναι το ίδιο με ένα από τα 2 που έχω !!! ;)

Το στήσιμο που έκανες μου αρέσει (γιατί απέφυγες τους άσχετους λόφους), και γιατί έβαλες μεγαλούτσικες πέτρες.

Βέβαια θα σου έλεγα ότι τσάμπα πλήρωσες αυτά που "καλοπλήρωσες" στν Ερμή για τις πέτρες, γιατί σε κάποιο ποταμάκι από κάποια εκδρομή σού, θα έβρισκες Θησαυρούς !!!

Τέσπα.... και εγώ το έιχα κάνει αρχικά !!!

Στο στήσιμο από τη μέση και δεξιά όπως το βλέπουμε είναι παρα πολύ όμορφο.
Το αριστερό κομμάτι ίσως να το έκανα λίγο διαφορετικό (πχ, να έβγαζες την πέτρα που είναι σαν καπάκι, και να την έβαζες λοξά όρθια..), αλλά αυτά είναι υποκειμενικά.

Δεν σε πρόλαβα να σου πω να ανοίξεις με ποτηροτρύπανο στην πλάτη της βάσης μέσα στο ντουλάπι μια τρύπα για να βάζεις - βγάζεις τους σωλήνες από το φίλτρο εύκολα....

Λεντοταινίες κτλ... δεν χρειάζεσαι.
αν έχεις τα 2 ζευγάρια λάμπες, θα ανάβεις μόνο το μπροστά ζευγάρι, και από αυτά στην μια λάμπα θα βάλεις ή αλουμινόχαρτο για να μην ρίχνει φως ή θα βάλεις ανάποδα ένα ανακλαστήρα για να μην αφήνεις το φως να μπάινει μέσα.

επίσης πιστεύω ότι ίσως έχεις βάλει πολύ άμμο. Τουλάχιστον έτσι είδα στην φωτο.

Αυτά για αρχή από μένα και καλωσήρθες στην Αφρική !!!;)

Έχεις να δεις πολύ όμορφα πράγματα.

KostasGR
23-10-16, 18:11
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Αρχικές εντυπώσεις από το Fluval 406 πολύ καλές. Έχει πολύ δυνατή ροή. Από θόρυβο, οκ, το περίμενα λίγο πιο αθόρυβο, όχι όμως ότι είναι θορυβώδες. Ίσως να έχει και φυσαλίδες ακόμα μέσα εγκλωβισμένες.

Σχετικά με τις πέτρες, το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά είχα φάει κόλλημα με τις συγκεκριμένες, πού να τις έβρισκα και αν το πάμε και με κόστος, πόσο θα μου κόστιζε να πάω, να τις μαζέψω κτλ σε χρόνο, βενζίνες κτλ. Με τον Ερμή καθάρισα μπαμ με ένα 30άρι.

Η πλάτη έχει ανοίγματα και περνάνε οι σωλήνες, δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Τώρα που έβγαλα το φίλτρο για να το "μπολιάσω" ξεκούμπωσα τις σωλήνες με το εύκολο σύστημα που έχει, δεν είχα κάποιο θέμα. Ελπίζω να μην έχω στο μέλλον αν και δεν νομίζω.

Σχετικά με την άμμο, πήρα 2 25κιλα και μπήκε το ένα και από το άλλο γύρω στα 7-8 κιλά. Μου έμεινε αρκετή. Δεν ξέρω, δεν μου φαίνεται πολλή, ήθελα να είμαι και σίγουρος ότι τα διαόλια δεν θα ξεθάψουν το τζάμι.

Αυτό που λες με τις λάμπες, ποια από τις 2 προτείνεις να κρύψω, την λευκή ή την ροζ και γιατί να μην την βγάλω εντελώς να ξεμπερδεύω;

Καμιά καλύτερη λάμπα με πιο ωραίο φωτισμό δεν παίζει να βάλουμε;

Λάμπρος.Τ
23-10-16, 18:23
Ευχαριστώ για το καλωσόρισμα.

Αρχικές εντυπώσεις από το Fluval 406 πολύ καλές. Έχει πολύ δυνατή ροή. Από θόρυβο, οκ, το περίμενα λίγο πιο αθόρυβο, όχι όμως ότι είναι θορυβώδες. Ίσως να έχει και φυσαλίδες ακόμα μέσα εγκλωβισμένες.

Αυτό δυστυχώς δεν το γλυτώνεις. Ίσως αν φύγει ο αέρας από μέσα (κούνα τον κάδο όπως δουλεύει. Θα δεις να βγάζει μπουρμπουλήθρες (αέρα δηλαδή), επίσης βάλε από κάτω ένα ηχομονωτικό. θα βελτιώσει αρκετά τον θόρυβο.

Σχετικά με τις πέτρες, το καταλαβαίνω αυτό που λες αλλά είχα φάει κόλλημα με τις συγκεκριμένες, πού να τις έβρισκα και αν το πάμε και με κόστος, πόσο θα μου κόστιζε να πάω, να τις μαζέψω κτλ σε χρόνο, βενζίνες κτλ. Με τον Ερμή καθάρισα μπαμ με ένα 30άρι.

Σε μια εκδρομή που θα πήγαινες σε κάποιο ποτάμι βρε....όχι επι τούτου.

Η πλάτη έχει ανοίγματα και περνάνε οι σωλήνες, δεν αντιμετώπισα κάποιο πρόβλημα. Τώρα που έβγαλα το φίλτρο για να το "μπολιάσω" ξεκούμπωσα τις σωλήνες με το εύκολο σύστημα που έχει, δεν είχα κάποιο θέμα. Ελπίζω να μην έχω στο μέλλον αν και δεν νομίζω.

εννοείς από την σχισμή στο πλάι. έτσι όμως σου στρίβουν οι σωλήνες. Επίσης οι σπυράλ σωλήνες σε λίγο καιρό θα θέλουν αλλαγή γιατί δεν καθαρίζουν εσωτερικά.

Σχετικά με την άμμο, πήρα 2 25κιλα και μπήκε το ένα και από το άλλο γύρω στα 7-8 κιλά. Μου έμεινε αρκετή. Δεν ξέρω, δεν μου φαίνεται πολλή, ήθελα να είμαι και σίγουρος ότι τα διαόλια δεν θα ξεθάψουν το τζάμι.

Αυτό που λες με τις λάμπες, ποια από τις 2 προτείνεις να κρύψω, την λευκή ή την ροζ και γιατί να μην την βγάλω εντελώς να ξεμπερδεύω;

Την ροζ την έχω βγάλει τελείως. Παίζω με μια Daylight που αγορασα και τις άλλες τις έχω καταργήσει.

Καμιά καλύτερη λάμπα με πιο ωραίο φωτισμό δεν παίζει να βάλουμε;

Αυτά στα γράφω γιατί τα έχω φάει εγώ στη μούρη....για να μην τραβήξεις και εσύ τα ίδια.

KostasGR
23-10-16, 18:57
Ναι το κουνάω που και που ώστε να αδειάσει. Το ξέρω το κόλπο από την υδρόψυξη στο pc.

Το ηχομονωτικό το σκέφτηκα κι εγώ, θα το κάνω!

Από λάμπα, καμιά Ati blue plus μπορώ να βάλω ή είναι μόνο για τα θαλασσινά αυτές;

KostasGR
24-10-16, 21:27
Έχει αρχίσει να καθαρίζει η θολούρα!

https://s19.postimg.org/yeln8y3v7/IMG_20161024_WA0009.jpg

Θα δοκιμάσω να αλλάξω και θέση στην αριστερή πέτρα καθ' υπόδειξη του Λάμπρου :)

KostasGR
26-10-16, 21:42
Μπήκαν 2 προσωρινοί κάτοικοι ώστε να βοηθήσουν στο στρώσιμο. Φαίνεται να απολαμβάνουν την άπλα

http://s19.postimg.org/5qx3i1nyr/20161026_192151.jpg

http://s19.postimg.org/ijl7hyzkj/20161026_192121.jpg

http://s19.postimg.org/ikv5be1eb/20161026_191851.jpg

http://s19.postimg.org/ftbvks2vn/20161026_191929.jpg

http://s19.postimg.org/vsuj4byxf/20161026_191829.jpg

Μια ερώτηση σχετικά με τις αλλαγές νερού από βαρέλι, πως αδειάζουμε από το βαρέλι στο ενυδρείο; Δοκίμασα να το ανεβάσω με την αντλία ενός φίλτρου αλλά @@, λόγω ύψους το νερό δεν ανέβαινε... :)

Lth1
26-10-16, 22:02
Αλλη αντλια αναγκαστικα..απορια ομως γτ χρυσοψαρα μεχρι να στρωσει το φιλτρο??

stanisalus18
26-10-16, 22:43
Τι εννοείς με το να βοηθήσουν στο στρώσιμο? Μετρήσεις κάνεις καθόλου στο νερό? Να κοιτάξεις για αντλίες με μανομετρικο τουλάχιστον 1.5 μετρό όπως για παράδειγμα EHEIM 1002 ή Sicce Nova.

KostasGR
26-10-16, 22:45
Φυσικά και μετράω. Αμμωνία και Νιτρώδη 0, έχω 5 νιτρικά.

Ευχαριστώ για την πρόταση, θα την δω.

stanisalus18
26-10-16, 22:55
Για να διατηρήσουν την βιολογία, εννοείς ότι τα έχεις. Με υγρά γίνονται να φανταστώ? Μην σταματάς τις μετρήσεις πάντως. Υπάρχουν πολλές αντλίες στην αγορά, με λίγο ψάξιμο βρίσκεις κι άλλες, εγώ σου πρότεινα αυτές τις δυο επειδή τις έχω και κάνουν την δουλειά τους πολύ καλά.

KostasGR
26-10-16, 22:59
Διατηρήσουν, ενισχύσουν, επιταχύνουν, όπως θες πες το.

Το έχω πλακώσει με Special Blend, μπόλι και βιολογικό υλικό από άλλο μου ενυδρείο.

Test αυτό (https://www.jbl.de/?lang=en&mod=products&func=detail&id=5941)

Κλεόβουλος
27-10-16, 08:52
Διαφωνώ με τα χρυσόψαρα όχι τίποτα άλλο (αφού έχεις βάλει μπόλι)
αλλά γιατί μη παραξενευτείς με τίποτα περίεργες αρρώστιες στο μέλλον ;)

Lth1
27-10-16, 14:12
Για αυτο το ειπα και εγω περισσοτερο αλλα και παλι τα ψαρακια μετα τι θα γινουν?Αν επιτρεπεται...

Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

KostasGR
27-10-16, 14:54
Θα ξαναμπούν στο ενυδρειο τους
Αν πιστεύετε οτι είναι προτιμότερο να τα βγάλω, να τα βγάλω.

Κωστας Malawi
27-10-16, 16:57
καλυτερα να τα βγαλεις.κανενα καλο δεν προκειται να σου κανουν.

KostasGR
05-11-16, 11:23
Στο ενυδρείο έχουν μπει ήδη κάτοικοι.

6 hongi των οποίων το φύλο εξετάζεται :)

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161105/74915d9d6966462637d91f54dd573ebf.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161105/44d0f1caa66b3bad1dda2eb832915093.jpg

Από τροφές θα είμαι οκ με αυτές που ήδη έχω;

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161105/dd56c869ed401cdeea169991cc6ace4d.jpg

Κλεόβουλος
05-11-16, 11:51
Καλώς τα δέχτηκες.
Πολύ μικρά για να καταλάβεις το φύλο.
Οι τροφές εντάξει είναι.

pas4
05-11-16, 12:13
Εύχομαι να τα χαρείς! Είναι όντως μικρά για να καταλάβεις το φύλο τους, να τους δώσεις χρόνο και θα σου πουν αυτά! Είναι καλός αριθμός ώστε λογικά να πετύχεις μια καλή αναλογία.

KostasGR
05-11-16, 12:19
Ευχαριστώ.

Οι υπόλοιποι κάτοικοι 6 Χ Cynotylapia Hara και 6 Χ Psedotropheus elongatus mpanga.

Κλεόβουλος
05-11-16, 12:25
Αυτό τον συνδυασμό ποιός στον πρότεινε?

KostasGR
07-11-16, 01:40
Ένας από τους υπέροχους νέους κατοίκους:

https://s19.postimg.org/ghr0ocl8z/DSC_0132.jpg
https://s19.postimg.org/yn3z2ekr7/DSC_0164_2.jpg

https://s19.postimg.org/wjtjuqkyb/DSC_0145.jpg
Και μια γενική του ενυδρείου:

https://s19.postimg.org/43i0t8xw3/DSC_0214.jpg
https://s19.postimg.org/fkyu42utv/My_Little_Malawi_055_S.jpg (https://s19.postimg.org/mv7vqelqr/My_Little_Malawi_055_L.jpg)https://s19.postimg.org/6rcj0px8z/My_Little_Malawi_053_S.jpg (https://s19.postimg.org/dd84qd02b/My_Little_Malawi_053_L.jpg)
https://s19.postimg.org/p86xrjd77/My_Little_Malawi_054_S.jpg (https://s19.postimg.org/f3r5ruhlf/My_Little_Malawi_054_L.jpg)https://s19.postimg.org/5rm850i37/My_Little_Malawi_052_S.jpg (https://s19.postimg.org/8slybfgcz/My_Little_Malawi_052_L.jpg)
https://s19.postimg.org/koup60vbn/My_Little_Malawi_050_S.jpg (https://s19.postimg.org/6dyo4qphv/My_Little_Malawi_050_L.jpg)https://s19.postimg.org/nk7scvzbn/My_Little_Malawi_051_S.jpg (https://s19.postimg.org/722x9xytv/My_Little_Malawi_051_L.jpg)
https://s19.postimg.org/gv18wvdzn/My_Little_Malawi_049_S.jpg (https://s19.postimg.org/row8907mb/My_Little_Malawi_049_L.jpg)https://s19.postimg.org/luyp4tjmb/My_Little_Malawi_047_S.jpg (https://s19.postimg.org/7dtke6u1f/My_Little_Malawi_047_L.jpg)
https://s19.postimg.org/byxm56dub/My_Little_Malawi_048_S.jpg (https://s19.postimg.org/wc2aaruz7/My_Little_Malawi_048_L.jpg)https://s19.postimg.org/3upi0frf7/My_Little_Malawi_045_S.jpg (https://s19.postimg.org/zcnq51vo3/My_Little_Malawi_045_L.jpg)
https://s19.postimg.org/dgj2gqikz/My_Little_Malawi_046_S.jpg (https://s19.postimg.org/4edgzl5sj/My_Little_Malawi_046_L.jpg)https://s19.postimg.org/itci8lvv7/My_Little_Malawi_044_S.jpg (https://s19.postimg.org/bkeetitn7/My_Little_Malawi_044_L.jpg)
https://s19.postimg.org/c45yslaj7/My_Little_Malawi_043_S.jpg (https://s19.postimg.org/sv4tljlar/My_Little_Malawi_043_L.jpg)https://s19.postimg.org/7jjsdnqtv/My_Little_Malawi_042_S.jpg (https://s19.postimg.org/s6vz2lmkz/My_Little_Malawi_042_L.jpg)
https://s19.postimg.org/oy40lxnyr/My_Little_Malawi_041_S.jpg (https://s19.postimg.org/hu532s3o3/My_Little_Malawi_041_L.jpg)https://s19.postimg.org/dn1cxkh3n/My_Little_Malawi_039_S.jpg (https://s19.postimg.org/9efila0sz/My_Little_Malawi_039_L.jpg)
https://s19.postimg.org/3r09xxbbn/My_Little_Malawi_040_S.jpg (https://s19.postimg.org/5gs8vvdzn/My_Little_Malawi_040_L.jpg)https://s19.postimg.org/9t7woezrn/My_Little_Malawi_038_S.jpg (https://s19.postimg.org/6ydp7fiqb/My_Little_Malawi_038_L.jpg)
https://s19.postimg.org/vto951ifn/My_Little_Malawi_036_S.jpg (https://s19.postimg.org/mmewe7yc3/My_Little_Malawi_036_L.jpg)https://s19.postimg.org/jt2t4bb0z/My_Little_Malawi_037_S.jpg (https://s19.postimg.org/eseastqj7/My_Little_Malawi_037_L.jpg)
https://s19.postimg.org/eixud0qs3/My_Little_Malawi_035_S.jpg (https://s19.postimg.org/kj4h6jyj7/My_Little_Malawi_035_L.jpg)https://s19.postimg.org/3xiker9ub/My_Little_Malawi_033_S.jpg (https://s19.postimg.org/y2pwq01w3/My_Little_Malawi_033_L.jpg)
https://s19.postimg.org/5qlh32v0z/My_Little_Malawi_034_S.jpg (https://s19.postimg.org/i3796g5ub/My_Little_Malawi_034_L.jpg)https://s19.postimg.org/ij9l306mr/My_Little_Malawi_032_S.jpg (https://s19.postimg.org/gqpk4k8er/My_Little_Malawi_032_L.jpg)
https://s19.postimg.org/vbxp2xi8j/My_Little_Malawi_031_S.jpg (https://s19.postimg.org/oxhjw4yhf/My_Little_Malawi_031_L.jpg)https://s19.postimg.org/5hnwd5i8j/My_Little_Malawi_029_S.jpg (https://s19.postimg.org/5awxbqydv/My_Little_Malawi_029_L.jpg)
https://s19.postimg.org/6hnw795lf/My_Little_Malawi_001_S.jpg (https://s19.postimg.org/uyju6yahf/My_Little_Malawi_001_L.jpg)https://s19.postimg.org/nn0ur7hqr/My_Little_Malawi_028_S.jpg (https://s19.postimg.org/6tj4p8q6r/My_Little_Malawi_028_L.jpg)
https://s19.postimg.org/k4ouutgur/My_Little_Malawi_026_S.jpg (https://s19.postimg.org/ufnxp5xub/My_Little_Malawi_026_L.jpg)https://s19.postimg.org/g9lgs8xoz/My_Little_Malawi_027_S.jpg (https://s19.postimg.org/rce0ub443/My_Little_Malawi_027_L.jpg)

KostasGR
07-11-16, 01:42
https://s19.postimg.org/ydohcvvdf/My_Little_Malawi_025_S.jpg (https://s19.postimg.org/sde9jfl3n/My_Little_Malawi_025_L.jpg)https://s19.postimg.org/627itl0ur/My_Little_Malawi_023_S.jpg (https://s19.postimg.org/vs5mr1v9v/My_Little_Malawi_023_L.jpg)
https://s19.postimg.org/sff9ge1sj/My_Little_Malawi_024_S.jpg (https://s19.postimg.org/ljd5l8783/My_Little_Malawi_024_L.jpg)https://s19.postimg.org/7jsz555lf/My_Little_Malawi_021_S.jpg (https://s19.postimg.org/bi8bbwu4z/My_Little_Malawi_021_L.jpg)
https://s19.postimg.org/9cvvtgqs3/My_Little_Malawi_022_S.jpg (https://s19.postimg.org/r4zkpa7wz/My_Little_Malawi_022_L.jpg)https://s19.postimg.org/5513kppcj/My_Little_Malawi_020_S.jpg (https://s19.postimg.org/mtaz0a103/My_Little_Malawi_020_L.jpg)
https://s19.postimg.org/bwrinkec3/My_Little_Malawi_018_S.jpg (https://s19.postimg.org/50pesejrn/My_Little_Malawi_018_L.jpg)https://s19.postimg.org/p270to87n/My_Little_Malawi_019_S.jpg (https://s19.postimg.org/m2i8uhymr/My_Little_Malawi_019_L.jpg)
https://s19.postimg.org/etejnuk5v/My_Little_Malawi_017_S.jpg (https://s19.postimg.org/aaudjp40j/My_Little_Malawi_017_L.jpg)https://s19.postimg.org/tdvmiof4j/My_Little_Malawi_016_S.jpg (https://s19.postimg.org/tej3margz/My_Little_Malawi_016_L.jpg)
https://s19.postimg.org/4lw0bfxxv/My_Little_Malawi_014_S.jpg (https://s19.postimg.org/ess2y1uoj/My_Little_Malawi_014_L.jpg)https://s19.postimg.org/4ynwoj9n7/My_Little_Malawi_015_S.jpg (https://s19.postimg.org/df0g2qvf7/My_Little_Malawi_015_L.jpg)
https://s19.postimg.org/gcafzqk5v/My_Little_Malawi_012_S.jpg (https://s19.postimg.org/nrvxgb3pv/My_Little_Malawi_012_L.jpg)https://s19.postimg.org/ngs98rrf7/My_Little_Malawi_013_S.jpg (https://s19.postimg.org/698p0amc3/My_Little_Malawi_013_L.jpg)
https://s19.postimg.org/tvra5fy4z/My_Little_Malawi_011_S.jpg (https://s19.postimg.org/simm6uhsj/My_Little_Malawi_011_L.jpg)https://s19.postimg.org/904zu71xv/My_Little_Malawi_009_S.jpg (https://s19.postimg.org/g1fyjommr/My_Little_Malawi_009_L.jpg)
https://s19.postimg.org/ub2jygk2b/My_Little_Malawi_010_S.jpg (https://s19.postimg.org/3o34crwyb/My_Little_Malawi_010_L.jpg)https://s19.postimg.org/m6uftpxn7/My_Little_Malawi_008_S.jpg (https://s19.postimg.org/uw4jxuw7n/My_Little_Malawi_008_L.jpg)
https://s19.postimg.org/kgbes8g43/My_Little_Malawi_006_S.jpg (https://s19.postimg.org/eifz0yqoj/My_Little_Malawi_006_L.jpg)https://s19.postimg.org/gl80pnwyb/My_Little_Malawi_007_S.jpg (https://s19.postimg.org/61l23sbdf/My_Little_Malawi_007_L.jpg)
https://s19.postimg.org/r9broi6xf/My_Little_Malawi_005_S.jpg (https://s19.postimg.org/akspbk3v7/My_Little_Malawi_005_L.jpg)https://s19.postimg.org/4ysi29z0z/My_Little_Malawi_003_S.jpg (https://s19.postimg.org/ck9b2yy6r/My_Little_Malawi_003_L.jpg)
https://s19.postimg.org/7he72ykr7/My_Little_Malawi_004_S.jpg (https://s19.postimg.org/6n5fm5h1v/My_Little_Malawi_004_L.jpg)https://s19.postimg.org/9zzw3n6hf/My_Little_Malawi_002_S.jpg (https://s19.postimg.org/tm2552d1v/My_Little_Malawi_002_L.jpg)

kosmas
07-11-16, 08:20
Κωστα πανεμορφα,να σου ζησουν!!!

KostasGR
07-11-16, 08:39
Ευχαριστώ Κοσμά

Και ένα βίντεο που ετοίμασα

watch?v=RIGvdsdZgdY

Κλεόβουλος
07-11-16, 08:51
Καλώς τα δέχτηκες!
Ρώτησα κάτι αλλά δεν απάντησες :cool:
Ο συνδυασμός αυτών των όμορφων ειδών, κατά τη γνώμη μου, ίσως αποδειχθεί προβληματικός. Έχουν όλα βασικά γαλάζιες αποχρώσεις και κάθετες ρίγες. Προσπάθησε τουλάχιστον όπως μεγαλώνουν να κρατήσεις μόνο ένα αρσενικό απ' το καθένα και όσες περισσότερες θηλυκές μπορείς.

KostasGR
08-11-16, 08:47
Καλημέρα και ευχαριστώ Κλεόβουλε.

Με συγχωρείς ξέχασα να σου γράψω, κανείς δεν μου τον πρότεινε, μόνος μου τα συνδύασα.

Αυτό που λες έχεις δίκαιο, το συνειδητοποίησα αφού μπήκαν στην γυάλα αλλά θεωρώ ότι έχουν αρκετές διαφορές ώστε να μπορέσει να αποφευχθεί. Ο στόχος είναι αυτό που λες σε ό,τι αφορά τις ομάδες.

Από τροφές θα είμαι οκ με αυτές που ήδη έχω;

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20161105/dd56c869ed401cdeea169991cc6ace4d.jpg

Σε αυτές προστέθηκε και Chlorella Flakes της Seachem.

https://s19.postimg.org/4lf224vpv/DSC_0101.jpg

Είναι κάποια άλλη που πρέπει να συμπληρώσω;

Κλεόβουλος
08-11-16, 09:02
Καλές είναι όλες.
Τώρα που είναι μικρά βολεύουν και τα flakes αλλά εγώ προτιμώ πέλλετ που αργούν να διαλυθούν στο νερό και να χάσουν συστατικά και βρομίζουν λιγότερο.
Θα πρόσθετα και NLS http://nlspectrum.co.uk/range

KostasGR
08-11-16, 09:50
Που τις βρίσκουμε αυτές;
Άσε τις βρήκα

Κλεόβουλος
08-11-16, 09:53
Στην Αθήνα είχαν βρει στον Υδάτινο Κόσμο http://www.ydatinos-kosmos.gr/
και έχει (ακόμα?) ο Ιγνάτιος http://www.igna.gr/index.php/eshop/trofe-8/new-life-spectrum-93

KostasGR
08-11-16, 09:58
Και βλέπω τις έχει και ο Ωκεανός στον Α.Δημήτριο.

Κλεόβουλος
08-11-16, 10:00
Υδάτινος-Ωκεανός νομίζω είναι συνεργαζόμενοι ;)

isidor
08-11-16, 10:30
Στον υδάτινο κόσμο που τις είδατε τις τροφές της NLS?
Στο site τους δεν τις βλέπω.
Ο Ιγνάτιος δεν εχει.

Κλεόβουλος
08-11-16, 10:32
Πάρε ένα τηλ. Ισίδωρε. Τα site είναι άστα να πάνε ;)

KostasGR
09-11-16, 09:03
Δεν υπάρχει η τροφή.

Ο Ωκεανός μου είπε ότι τις σταμάτησε ο εισαγωγέας. Ο εισαγωγέας αν δεν κάνω λάθος ήταν ο Υδάτινος κόσμος ο οποίος τις έχει βγάλει και από το site του.

Ο Igna λέει διαθέσιμη σε κάποιες μέρες ανάλογα την διαθεσιμότητα του προμηθευτή, άρα ούτε αυτός την έχει.

Αν γνωρίζει κάποιος κάποιο κατάστημα Ελλάδος που να την έχει παρακαλώ ας ενημερώσει, διαφορετικά θα πρέπει να την πάρω από έξω.

Ευχαριστώ.

Τάκης
09-11-16, 09:11
Ο Ωκεανός μου είπε ότι τις σταμάτησε ο εισαγωγέας. Ο εισαγωγέας αν δεν κάνω λάθος ήταν ο Υδάτινος κόσμος ο οποίος τις έχει βγάλει και από το site του.

Ωκεανός και Υδάτινος κόσμος είναι ο ίδιος επιχειρηματίας από όσο ξέρω

KostasGR
09-11-16, 11:48
Έχουμε τον 1ο μάγκα του ενυδρείου.

Ο τύπος βλέπει τον εαυτό του στο τζάμι και οι γραμμές του γίνονται κατράμι μαύρες. Κάθεται μπροστά στο τζάμι και επιτίθεται στην αντανάκλασή του με ανοιχτό το στόμα.

https://s19.postimg.org/hhpmwbtsj/DSC_0176.jpg

https://s19.postimg.org/eowfcatg3/DSC_0205.jpg

https://s19.postimg.org/67wx1dor7/DSC_0210.jpg

https://s19.postimg.org/oorbs74pf/DSC_0220.jpg

https://s19.postimg.org/586m5o9lf/DSC_0221.jpg

https://s19.postimg.org/v50aiad8z/DSC_0227.jpg

https://s19.postimg.org/irngbdnkj/DSC_0231.jpg
Κατά τα άλλα όλα κυλούν αρμονικά στον μικρόκοσμο του ενυδρείου και οι μετρήσεις του νερού τέλειες!

Αύριο θα γίνει πρώτη αλλαγή νερού με ψάρια, ένα 30%.

Κλεόβουλος
09-11-16, 11:50
Πολύ όμορφος :)

kosmas
09-11-16, 12:03
Κουκλος ο ''Hara" σου.

KostasGR
12-11-16, 00:27
Το Little Malawi δεν κοιμάται ποτέ!

Βραδινές φωτογραφικές ανησυχίες:

https://s19.postimg.org/guiyoz9g3/DSC_0385.jpg

https://s19.postimg.org/8mh13zhjn/DSC_0362.jpg

https://s19.postimg.org/7o0o1p47n/DSC_0346.jpg

https://s19.postimg.org/yn4iwuqoj/DSC_0345.jpg

https://s19.postimg.org/r3bfusxhv/DSC_0364.jpg

https://s19.postimg.org/95m4d98yb/DSC_0338.jpg

KostasGR
13-11-16, 01:15
Όπως αντιλαμβάνεστε, το βράδυ που έχει ησυχία και όλοι κοιμούνται, κάθομαι και τα χαζεύω / βγάζω φωτογραφίες!

https://s19.postimg.org/8ecg44ger/DSC_0083.jpg

https://s19.postimg.org/3tq9p6wpf/DSC_0082.jpg

https://s19.postimg.org/hook7nr4j/DSC_0081.jpg

https://s19.postimg.org/uu42drl03/DSC_0064.jpg

https://s19.postimg.org/85jxbb9xv/DSC_0076.jpg

https://s19.postimg.org/86tv4qbrn/DSC_0060.jpg

https://s19.postimg.org/3yz2vzac3/DSC_0065.jpg

https://s19.postimg.org/64tdqhdsj/DSC_0059.jpg

https://s19.postimg.org/6vm3w9g5v/DSC_0056.jpg

https://s19.postimg.org/jbitq09hv/DSC_0058.jpg

Και με τον βραδινό φωτισμό

https://s19.postimg.org/d7w78zcwj/DSC_0088.jpg

https://s19.postimg.org/4qwoy287n/DSC_0090.jpg

https://s19.postimg.org/rgvtr1rf7/DSC_0095.jpg

https://s19.postimg.org/izwbg4mqb/DSC_0096.jpg

Gyristroula
13-11-16, 01:42
Πολύ όμορφα!! :D

KostasGR
13-11-16, 01:47
Ευχαριστώ!

surtugal
13-11-16, 11:14
Καλημέρα το ενυδρείο σου τα σπάει, να το χαίρεσαι!
Με ενδιαφέρει πάρα πολύ η εξέλιξη του και η συμβίωση των ειδών που διάλεξες.
Ίσως αν προσέθετες και κανένα εύκολο φυτό στις γωνίες να γινόταν ακόμα πιο όμορφο (λίγο πρασινάδα ίσα ίσα για να αλλάζει η εικόνα).
Α! οι φωτογραφίες σου είναι όλα τα λεφτά.
:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041:smt041: smt041:smt041

KostasGR
13-11-16, 12:26
Ευχαριστώ πολύ φίλε για τα σχόλιά σου για το ενυδρείο και τις φωτογραφίες, χαίρομαι που σου αρέσει και σου εύχομαι, αν δεν έχεις ήδη, να φτιάξεις κάτι δικό σου που να σου αρέσει ακόμα πιο πολύ.

Σχετικά με τα φυτά, το σκέφτομαι κι εγώ, έχω το νου μου αν πετύχω κάποια βαλισνέρια που να μου αρέσει, θα την δοκιμάσω αν και πιστεύω ότι η ομορφιά του ενυδρείου είναι σε μεγάλο βαθμό και στην απλότητα με την οποία έχει στηθεί.

Σχετικά με την εξέλιξη, όπως καταλαβαίνεις από το καθημερινό φωτορεπορτάζ, θα αναφέρεται εδώ δίχως παραλήψεις :)

KostasGR
14-11-16, 18:22
Καλημέρα και ευχαριστώ Κλεόβουλε.

Με συγχωρείς ξέχασα να σου γράψω, κανείς δεν μου τον πρότεινε, μόνος μου τα συνδύασα.

Αυτό που λες έχεις δίκαιο, το συνειδητοποίησα αφού μπήκαν στην γυάλα αλλά θεωρώ ότι έχουν αρκετές διαφορές ώστε να μπορέσει να αποφευχθεί. Ο στόχος είναι αυτό που λες σε ό,τι αφορά τις ομάδες.

Σε αυτές προστέθηκε και Chlorella Flakes της Seachem.

https://s19.postimg.org/4lf224vpv/DSC_0101.jpg

Είναι κάποια άλλη που πρέπει να συμπληρώσω;
Παρατήρησα σήμερα ότι την Aquarium Munster τα pseudotropheus elongatus mpanga δεν την τρώνε. Την βάζουν στο στόμα και αμέσως την φτύνουν.

Επίσης, από την περασμένη Τετάρτη τα ψαράκια, ενώ μέχρι τότε ήταν πολύ κοινωνικά, τώρα με το που δουν κίνηση στον χώρο εξαφανίζονται στις κρυψώνες. Αν σταθείς μπροστά στο ενυδρείο στη συνέχεια ένα ένα εμφανίζονται αλλά είναι πολύ επιφυλακτικά...

Κλεόβουλος
14-11-16, 18:35
Παραμέτρους ελέγχεις?

KostasGR
14-11-16, 19:43
Κάθε μέρα!

Σε διάθεση τα ψαράκια είναι μια χαρά, απλά έγιναν φοβιτσιάρικα στην πορεία. Και τώρα που πλησίασα να πάρω δείγματα νερού μαζεύτηκαν. Όσο περνούσε η ώρα που ήμουν μπροστά σιγά-σιγά έβγαιναν έξω. Πιστεύω θα εγκλιματιστούν και θα κρύβονται λιγότερο απλώς στην αρχή ήταν πολύ κοινωνικά και μου άρεσε πολύ.

Μετρήσεις όλες μηδενικές και Νιτρικά χαμηλά, μέχρι μεθαύριο που θα κάνω αλλαγή δεν θα ξεπερνούν τα 15ppm.

Επίσης σιγά-σιγά λέω να αρχίσω να ανεβάζω Ph σταδιακά.

edit: Τα mpanga προφανώς τις υπόλοιπες τροφές τις τρώνε κανονικά, την Munster δεν γουστάρουν και απλώς το έγραψα για να ενημερώσω κάθε ενδιαφερόμενο και αν κάποιος έχει κάποια παρατήρηση σχετικά με την συγκεκριμένη τροφή με τα ίδια ψαράκια είμαι όλος αυτιά.

Κλεόβουλος
14-11-16, 20:30
Τι Ph έχεις και θέλεις να το ανεβάσεις?

KostasGR
14-11-16, 21:37
7.5 περίπου, 7.8

Θέλω να το πάω 8.2

Κλεόβουλος
15-11-16, 07:55
Κατά τη γνώμη μου μεγαλύτερη σημασία έχει η σταθερότητα των παραμέτρων και το καθαρό νερό παρά η ακριβής προσέγγιση των τιμών της λίμνης.
Το νερό της βρύσης μας είναι αρκετά καλό για τα ψάρια μας που είναι προσαρμοσμένα σ' αυτό. Με ασβεστολιθικές πέτρες/άμμο και καλή οξυγόνωση το ph σταθεροποιείται ψηλά και δε πέφτει ανησυχητικά αν τηρούνται οι εβδομαδιαίες αλλαγές νερού.
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=66881

KostasGR
15-11-16, 08:42
Κλεόβουλε εννοείται ότι όταν γίνει η αύξηση, η τελική τιμή θα παραμείνει και σταθερή.

Συμφωνώ σε όσα λες. Δεν υπάρχει πιο τακτικός από εμένα στις αλλαγές νερού και τις συνθήκες που παρέχονται στα ψάρια!

Δυστυχώς οι πέτρες δεν φαίνεται να έκαναν δουλειά. Η άμμος μου είναι χαλαζιακή.

Κλεόβουλος
15-11-16, 09:23
Δυστυχώς οι πέτρες δεν φαίνεται να έκαναν δουλειά.
Τα ασβεστολιθικά πετρώματα που βάζουμε μόνο μακροπρόθεσμα και υπό ειδικές συνθήκες (πολύ χαμηλό ph/όξινο νερό) θα ανεβάσουν σκληρότητες. Συνήθως έχουμε μεγάλες προσδοκίες απ' αυτά αλλά δεν είναι έτσι. Βασικά δουλεύουν σαν σταθεροποιητές των τιμών και εμποδίζουν μια απότομη πτώση ;)

KostasGR
15-11-16, 10:15
Αν έμπαινε κοράλλι στο φίλτρο;
Οπτικοακουστικό update από εχθές το βράδυ.

Τα Hongi έχουν αρχίσει και φουντώνουν χρωματικά!

https://www.youtube.com/watch?v=yuqKZE-zeAY
https://www.youtube.com/watch?v=yuqKZE-zeAY

Λάμπρος.Τ
15-11-16, 10:25
Εύχομαι να κάνω λάθος, αλλά βλέπω "πολλά" (ίσως τα περισσότερα) αρσενικά στα Hongi.

KostasGR
15-11-16, 10:38
Προς το παρόν δεν μας αγχώνει αυτό, αν όντως αποδειχθεί έτσι και προκύψουν προβλήματα, θα γίνουν οι απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις.

Όλα βαίνουν καλώς!

egeorgiou
16-11-16, 09:39
Βλέπω πολλές παρά-φουσκωμένες κοιλίτσες.
Πόσο ταΐζεις;

KostasGR
16-11-16, 10:02
Πρωί-απόγευμα, είμαι λίγο μπόλικος.

egeorgiou
16-11-16, 10:54
Θέλει ποιο ελαφρύ χέρι.
Καθιέρωσε μια ημέρα ... νηστεία.

Πέτρες θα έβαζα περισσότερες.
Egg crate για ψυχολογικούς λόγους θα έβαζα σε όλη την επιφάνεια.

Σε αυτό τον συνδυασμό δε θα έβαζα τα elogantus.
Φυτά έχουν καλύτερες ελπίδες αν μπουν στην αρχή.
Τροφές τώρα. Τα elogantus θεωρούνται φυτοφάγα κυρίως, hongi/hara παμφάγα. Οπότε την omni με μέτρο και αραιότερα.

Καλά το πας :smt041

KostasGR
16-11-16, 13:32
Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για το input.

Σχετικά με το τάισμα, θα παίξει μείωση και 1 μέρα την εβδομάδα νηστεία, το έχω παρακάνει λίγο, τις πρόσεξα κι εγώ τις κοιλιές στις τελευταίες φωτογραφίες ενώ επίσης βλέπω ότι δεν κάνουν σαν τρελά για τάισμα όπως κάνουν κανονικά οι αφρικάνες.

Για τις πέτρες το λές μάλλον για λειτουργικούς λόγους, το σκέφτηκα κι εγώ και θα γίνει κάποια στιγμή, στην παρούσα είναι πολύ κομπλέ, έτσι όπως είναι οι πέτρες έχουν όλα τα ψάρια από μια τρύπα που μπαίνουν. Θα χρειαστούν όμως περισσότερες μάλλον στο μέλλον οπότε θα το δρομολογήσω. Για το egg crate είναι αργά πλέον, μη μου το θυμίζεις και αγχώνομαι :)

Την Omni την δίνω κάθε 2 με 3 μέρες, όχι πιο πολύ και σε μικρές ποσότητες. Τα elongatus δεν θα τα έβαζες για λόγους υβριδισμού με τα Hara;

egeorgiou
16-11-16, 14:11
Τα elongatus δεν θα τα έβαζες για λόγους υβριδισμού με τα Hara;

και με τα Hongi

πρέπει να προσέξεις τις αναλογίες θηλυκών/αρσενικών ...

KostasGR
17-11-16, 01:17
Μπήκε και 2ο φίλτρο, Dophin 1400 lt/h με λάμπα UV

https://s19.postimg.org/4w3raff2r/DSC_0112.jpg

https://s19.postimg.org/ahq6ehfrn/DSC_0106_resize.jpg

https://s19.postimg.org/by1owmioj/DSC_0107.jpg

surtugal
17-11-16, 02:11
Και πάνω που θα σε ρωτούσα αν είσαι καλυμμένος με το ένα φίλτρο :D
Καλοδούλευτο και περιμένουμε εντυπώσεις!

KostasGR
19-11-16, 13:36
Την Πέμπτη παρέλαβα ένα ζευγάρι Metriaclima Callainos, ενήλικα, από συν-χομπίστα.

Η θηλυκιά έχει σημάδια στο σώμα της τα οποία δεν είχε πριν φύγει από το παλιό της ενυδρείο. Λογικά από στρες, θα ήθελα και την γνώμη των πιο ειδικών.

Αυτό που με απασχολεί περισσότερο όμως είναι η μαζεμένη της κοιλιά. Από τα πρώτα δείγματα δεν πρέπει να είναι απόπαράσιο μιας και τρώει κανονικά, εχθές το βράδυ και σήμερα το πρωί NLS Cichlid Formula. Να ανησυχώ; Να κάνω κάποια θεραπεία;

Ο φίλος που μου τα έδωσε μου είπε ότι μέχρι και την προηγούμενη εβδομάδα ήταν μπουκωμένη.

Κινείται κανονικά στο ενυδρείο, δεν την ενοχλεί κανείς ενώ έχει και δική της τρύπα όπου μπαίνει όποτε γουστάρει.

https://s19.postimg.org/fd1bsz9qn/DSC_0148.jpg (https://postimg.org/image/fd1bsz9qn/) https://s19.postimg.org/9q4yvi77z/DSC_0146.jpg (https://postimg.org/image/9q4yvi77z/) https://s19.postimg.org/wg43ohqfj/DSC_0147.jpg (https://postimg.org/image/wg43ohqfj/)

6Fl8Sns2P84

Κλεόβουλος
19-11-16, 14:09
Φίλε Κώστα (αν και δεν μ' αρέσει να απαντάω δεύτερος :cool:)
το ψάρι είναι εμφανώς ταλαιπωρημένο, δαγκωμένο στα πλευρά και με βαθουλωμένη κοιλιά.
Η βαθουλωμένη κοιλιά εξηγείται από το ότι ήταν μπουκωμένη πριν λίγες μέρες και είναι λογικό μετά από νηστεία 3 εβδομάδων. Θα αρχίσεις να ανησυχείς αν δεν στρώσει σύντομα.
Στρεσαρισμένο αν ήταν δεν είναι πια, αφού κυκλοφορεί με άνεση.
Τα δαγκώματα αν δεν τα είχε πριν ταξιδέψει είναι απ' το αρσενικό. Είτε αν ήταν στην ίδια σακούλα μεταφοράς είτε γιατί το έχει διαρκώς στο κατόπι και στην πίεση για ζευγάρωμα (γι αυτό δεν βάζουμε αυτά τα ψάρια σε ζευγάρι αλλά χαρέμι).

KostasGR
19-11-16, 18:54
Ευχαριστώ Κλεόβουλε.

Είσαι δευτεροβάθμια βοήθεια, σιγά μη σε ενοχλούμε με το κάθε τι :)

KostasGR
20-11-16, 22:54
Τα σημάδια υποχωρούν και η κοιλιά επανέρχεται.

https://s19.postimg.org/m6gfkrf2r/DSC_0084.jpg

Κωστας Malawi
21-11-16, 19:12
μια χαρα την βλεπω!

KostasGR
01-12-16, 12:26
Το ψαράκι 13 μέρες αφότου μπήκε στο ενυδρείο, τα σημάδια έχουν πλέον φύγει, η κοιλιά επανήλθε και όλα βαίνουν καλώς :)

_j42J4Xlj1Y

Κωστας Malawi
01-12-16, 21:56
μπραβο!τελεια εγινε!

KostasGR
01-01-17, 23:08
Έχουμε και το πρώτο μπούκωμα μάλλον, από ένα Pseudotropheus elongatus mpanga

https://s19.postimg.org/dcfflc3kj/170101_IMG_20170101_180834.jpg

https://s19.postimg.org/hmu3gx8nn/170101_IMG_20170101_180725.jpg

https://s19.postimg.org/59h9a0iz7/170101_IMG_20170101_180643.jpg
http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170101/104b90efc06b26c31f0ac71df4091012.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170101/81c06b85657e42e4b6ba483bb7092ec7.jpg

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170101/bee0375d2f221d40e9253404797e9bc2.jpg

Κωστας Malawi
01-01-17, 23:43
καλως τα δεχτηκες!!πρωτη της φορα?δεν πρεπει να εχει και πολλα.καμια 30αρια εχει και καμια 10αρια θα βγαλει αν ολα πανε καλα!

KostasGR
01-01-17, 23:49
Ευχαριστώ, το ενυδρείο είναι 2 μηνών περίπου και τα ψαράκια τα πήρα μικρά, μου έκανε εντύπωση, περίμενα γέννα από τα callainos περισσότερο πατά τα mpanga αλλά είναι μέσα ένας αρσενικός πολύ φουντωμένος την τελευταία εβδομάδα και την έκανε τη "ζημιά"

Δεν έχω πολλές ελπίδες για να επιζήσουν τα μωρά αλλά είναι θετικό το ότι είχα ζευγάρωμα σύντομα.

Αυτή τώρα δεν θα τρώει ε; Να πλακώσω βιταμίνες την γυάλα;

Κωστας Malawi
01-01-17, 23:57
δεν χρειαζεται να κανεις κατι ακομα.σιγουρα τα πιο δυνατα θα επιβιωσουν γι αυτο σου ειπα καμια 10αρια..οταν με το καλο τα βγαλει τοτε θα χρειαστει να ψιλοεπεμβεις με χαμηλοτερα νιτρικα (οσο πιο χαμηλα μπορεις) και να τριβεις την τροφη να γινεται σχεδον σκονη.αναγκαστικα θα υπαρχει παραπανω ρυπανση οποτε το νου σου.τιποτα αλλο!
α και κατι ακομα..βλεπω οτι το εχεις με τις φωτογραφιες.σε 15-20 μερες προσπαθησε να την φωτογραφισεις απο μπροστα με αρκετο ζουμ.ειναι φανταστικες οι φωτο απο το στομα της με ματακια μικρων μεσα!!

KostasGR
04-01-17, 22:58
Είναι φυσιολογικό που κάθεται έτσι συνέχεια, κάθετα, παράλληλα στις γωνιές και τις σωλήνες;

http://uploads.tapatalk-cdn.com/20170104/a1a2d7879f2bba426031e04e4da3ffe0.jpg

Κλεόβουλος
05-01-17, 09:58
Δεν είναι περίεργο. Την ησυχία της ψάχνει.

KostasGR
16-01-17, 11:46
Χθεσινοβραδινή, είχα μέρες να τα απολαύσω μιας και είχα κλειστά τα φώτα για μέρες λόγω θεραπείας.

Φωτισμός 20% Λευκός + RGB σε μωβ απόχρωση

https://s19.postimg.org/catviulg3/large_IMG_20170116_001034_2_jpg_d11c06c5e079bd22.j pg

https://s19.postimg.org/92pe5sz6b/large_IMG_20170116_001031_2_jpg_1f49939ae92435be.j pg

KostasGR
18-01-17, 11:43
Ο κυριούλης της φωτρογραφίας και άλλος ένας όμοιός του είναι on fire, έχουν μπουκώσει άλλες 2 θηληκιές και έχω 3 συνολικά μπουκωμένα Pseudotropheus Elongatus Mpanga!

https://s19.postimg.org/m970zyuxf/f8172b6d21ab56b275f85166646ecf0a.jpg

https://s19.postimg.org/8r04nois3/ccaf60b98143c431965cdb05d3a2a798.jpg

KostasGR
28-01-17, 16:40
Σημερα κατά την αλλαγή βαμβακιού στο ένα φίλτρο ανακάλυψα μία μικρή ουρίτσα. Αν και δεν βρηκα κανενα αλλο κιχλιδακι, η χαρά τεράστια.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170128/4d7100c4ee7dd6f087c55e1cc9bff50a.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170128/b09ce355af363ee98bd6963a4bc3ebfa.jpg

Τον μαζεψα και τωρα ειναι αραχτος σε μια γεννήστρα.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170128/efe6c7ab2925624d0274e8a9a96d1a59.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170128/26c6033f26cfe8a4d25a2ce026c09d86.jpg

tsoui
28-01-17, 16:43
Αυτες ειναι οι πιο ομορφες εκπληξεις να σου ζησει!!!

KostasGR
29-01-17, 10:09
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε.
2 νέοι κάτοικοι στο μικρό Malawi

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170129/6f6b93870c5af3b589ea325f37a94cde.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170129/3cdf3f708ae5013216d9e9bcbf224e29.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170129/7b9a0c900ff44c403a5f16176de66aa7.jpg

Κλεόβουλος
29-01-17, 10:48
Όμορφα ψάρια
αλλά κακώς κατά τη γνώμη μου τα έβαλες :cool:

KostasGR
29-01-17, 10:56
Κι εγώ θεωρώ οτι είναι ρισκο, προς το παρόν μετά τα αρχικά κυνηγητά είναι όλα οκ.

Θα ενημερώνω μιας ίσως ενδιαφέρεται και κανείς άλλος να κάνει ανάλογο συνδυασμό.

egeorgiou
29-01-17, 12:43
Ο μικρός είναι survivor. Στη γεννήστρα κινδυνεύει από νανισμό ή αν υπάρχει χώρος από κάτω να τον τσιμπήσει κανάς μεγάλος. Στο κυρίως να γίνει μεζές.
Ασφαλή θα είναι όταν δε χωράει στο στόμα των υπολοίπων ψαριών.

Τα aulonocara είναι όμορφα ... αλλά λάθος. Δυο αρσενικά βλέπω, έχεις και 4 άλλα είδη μέσα ...

Φιλικά πάντα πας για ... σαλάτα :smt052

KostasGR
29-01-17, 21:22
Ηλία έλεγα να μεινει στην γεννήστρα κανα 2 εβδομάδες για να μαθει/μαθω να τρωει και μετα να τον βαλω σε αλλο μεγαλυτέρο χωρο. Σε 3 μηνες δεν θα ειναι οκ να μπει στο κυριως?
Βρηκα κι αλλο μικρο, να κυκλοφορει κατω απο την γεννηστρα, με αστραπιαίες κινήσεις μπήκε μέσα

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170129/9afad92e00ed4ebdb734d0cdc44027c1.jpg
3 τα μικρά!

KostasGR
01-02-17, 12:43
Τα ψαράκια που εχουν μαζευτεί μεχρι τώρα είναι 5. Καλα πιστεύω δεδομένης και της ύπαρξης και των aulonocara.

Πιστευω οτι υπαρχουν κι αλλα στα φίλτρα.

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170201/d993a5eeecbf9dd235b34eb0b28bbbe7.jpg

KostasGR
03-02-17, 23:57
Βραδινές περιολίες

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/403e2e2c81a5d7ec9f5db2286d082cf0.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/c383a53d9836299ac5049c72cbe73819.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/3a9e60911a08a7ac884be06258174720.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/9beff5fba18e7ddbd0d22e50cc9ab0ee.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/a92414ebe3c345f0ebf86bfc9a6de941.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/f33ad5c7dd98412db05204750a12e28d.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170203/96d22d4fe94813bea5a4abda1b8c38f2.jpg

egeorgiou
04-02-17, 08:42
Ωραία σχηματίζετε η άλγη στις πέτρες.
Στα cynotilapia όσο μεγαλώνουν θα πρέπει να δεις τις αναλογίες αρσενικά - θηλυκά.
Τα ψάρια δείχνουν μια χαρά.

KostasGR
04-02-17, 08:58
Με τα Hongi εχω θεμα, πρεπει να ειναι ολα αρσενικα, μιλαμε για lotto...

kosmas
04-02-17, 10:06
Και εγω ρε φιλε με τα williamsi.Πρεπει να ειναι 4 αρσενικα ή στην καλυτερη 3+1.Το κακο ειναι οτι δεν κυκλοφορουν για να κανω διορθωση.
Τα hongi μου δεν μπορω να καταλαβω ακομα

KostasGR
04-02-17, 10:14
Φαντασου εγω εχω 6...

kosmas
04-02-17, 10:18
6 στα 6 οντως ειναι λοττο.Εχουν θεματα μεταξυ τους?
Τι κανουν οι aulonacara σου?

KostasGR
04-02-17, 10:23
Μονο το μικρο που ειχε θεμα με sunken belly τρωει κυνήγι και προχτες τον ειδα στομα με στομα με εναν αλλλο μικρο. Τα πιο ανεπρτυγμενα δεν ασχολουνται.

Οι Aulonocara πολύ καλα, ανελπιστα καλά! Δεν τους μιλαει κανείς, μονο μεταξυ τους πολλες φορες κηνυγιουνται γυρω γυρω αλλα οχι χτυπηματα.

Κολυμπουν συνεχως πανω απο τις πετρες και τραβανε και τα υπολοιπα εξω, γεμισε κινηση το ενυδρειο, το γουσταρω πολυ ετσι οπως ειναι.

Λάμπρος.Τ
07-02-17, 16:15
Με τα Hongi εχω θεμα, πρεπει να ειναι ολα αρσενικα, μιλαμε για lotto...

;) Νομίζω ότι στο είχα πει αυτό πριν καιρό.

kosmas
07-02-17, 17:10
Υπαρχει καποιο ιδιαιτερο χαρακτηριστικο στα hongi που να μπορουμε να τα ξεχωρισουμε?

KostasGR
11-02-17, 14:25
Τα ψάρια έχουν μεγαλώσει πολύ και μετά και την προσθήκη των 2 Aulonocara, έχουμε κίνηση και χρώμα παντού!

Mc2tiPpnNvY

Μερικά παραμένουν χοντρούλικα. Μετά το πρόσφατο θέμα με το bloat που παρουσίασε το Hara, έχω μειώσει πολύ την ποσότητα της τροφής, προσέχω να μην μένει τίποτα μετά από 2 το πολύ λεπτά. Επίσης 1 μέρα την εβδομάδα δεν τα ταΐζω καθόλου.*

Παρόλα αυτά, μερικά ψάρια τρώνε πρώτα και πιο πολύ οπότε είναι πιο τσουμπωτά :)

Έχει προστεθεί και ένας κυκλοφορητής 3.000ltr/h που βοηθά στο να μην μένουν καθόλου ακαθαρσίες στον βυθό ενώ και τα ψάρια αρέσκονται να κολυμπούν στο ρεύμα.
Ο Hongi που φαίνεται στο video έχει πάρει φοβερά χρώματα που δεν φαίνονται και πολύ καλά στο video.

Στο 0:35 τους πέτυχα σε ζευγάρωμα;
Ετσι φαινεται, εδω η θηλυκιά μάλλον μπουκωμενη. Εχει μονιμα το στομα κλειστό και στεκεται κοντά στις σωληνες οπως και τα αλλα μπουκωμενα.

Βγηκα λαθος που νομιζα οτι ειναι ολα αρσενικα και δεν με χαλάει καθόλου!

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170211/bacec65437f81f396f4eefb415555d9a.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170211/e16c198eedda83c553ccd906a12d83fc.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170211/2705ed01240da0dbf9e6c73c172d2c76.jpg

Λάμπρος.Τ
11-02-17, 15:13
Κώστα δεν θέλω να στο χαλάσω, αλλά στο 0:35 δεν δείχνει κάτι.
Αν εννοείς αυτό στο 0:37 δεν είναι ζευγάρωμα.
Είναι 2 αρσενικά που τρέμει το ένα στο άλλο. Το κάνουν για να δείξουν ποιό είναι το πιο κυριαρχικό.
Το τρέμουλο δεν σημαίνει πάντα ζευγάρωμα.
Επίσης στα Hongi βλέπω πολύ κίτρινο στο κεφάλι και στο ραχιαίο πτερύγιο. Όντως είναι έτσι ή δεν φαίνεται καθαρά στο video ?

Τέλος να σου πω ότι η θυληκιά που δείχνεις στην φωτό έχει σημάδια από καυγάδες στο σώμα της. Πρόσεχε την.

KostasGR
11-02-17, 15:53
Αυτό που φαινεται στη φωτογραφια ειναι αυτο που χορευει με το σιγουρα αρσενικο στο βιντεο.

Θα τα παρακολουθησω ξανα αλλά απο το πρωι ολη την ωρα ετσι ειναι. Οταν τσακωνεται ο φουμτωμενος με αλλα αρσενικα πιανεται απο το στομα, δεν κανει χορους.

Τα σημαδια τα εχω δει κι εγω, κατα καιρους καποια εμφανιζουν μερικα αλλα φευγουν. Εχω ριξει stress guard που βοηθαει.

Λάμπρος.Τ
11-02-17, 18:40
Αν θες άκουσε με....

Μην ρίχνεις τίποτε. Δεν χρειάζεται.
Θα την βρουν την άκρη, θα ρίξουν τις μάχες τους και θα φτιάξουν τις ιεραρχίες τους είτε θες είτε όχι.

Εδώ εγώ έχω θηλυκό Hongi που τα μικρότερα αρσενικά τα πάει @%#$@&

το video έκατσα και το είδα καρε καρέ.... είμαι 100% σίγουρος ότι στο video και τα 2 είναι αρσενικά.
ειδικά στο τζάμι που φαίνεται το είδωλο τους είναι ξεκάθαρο.

KostasGR
11-02-17, 18:59
Δεν ξέρω αν είναι αρσενικό αλλά κρατάει σίγουρα αυγά :)

Την (τον) είδα μέσα στο στόμα που το ανοίγει ελάχιστα για αναπνοές. Μόλις πριν λίγο επίσης τάισα, πρέπει να πέρασαν 10 κροκέτες από μπροστά της (του), δεν συγκινήθηκε διόλου!

Το Stress Guard το ρίχνω για γρηγορότερη επούλωση.

Λάμπρο εσύ κάθε πότε έχεις μπουκώματα από τα hongi σου; Είναι μεγάλα τα δικά σου έτσι; Εμένα άργησαν να κάνουν τη δουλειά σε σχέση με τα Mpanga που τα πήρα μαζί.

Λάμπρος.Τ
11-02-17, 19:52
Δεν ξέρω αν είναι αρσενικό αλλά κρατάει σίγουρα αυγά :)

Την (τον) είδα μέσα στο στόμα που το ανοίγει ελάχιστα για αναπνοές. Μόλις πριν λίγο επίσης τάισα, πρέπει να πέρασαν 10 κροκέτες από μπροστά της (του), δεν συγκινήθηκε διόλου!

Το Stress Guard το ρίχνω για γρηγορότερη επούλωση.

Λάμπρο εσύ κάθε πότε έχεις μπουκώματα από τα hongi σου; Είναι μεγάλα τα δικά σου έτσι; Εμένα άργησαν να κάνουν τη δουλειά σε σχέση με τα Mpanga που τα πήρα μαζί.

Βρε συ, είναι πιθανόν να έχεις θηλυκο (τουλάχιστον αυτό στη φωτό είναι σίγουρα) με αυγά και να είναι και μπουκωμένο.
Εγώ σου λέω για αυτό στο video. Λες να κάνω τόσο λάθος με την εικόνα ??? Τι να πω ??? μπορεί.
Σου ξαναλέω δεν θέλουν τιποτε από αυτά για επούλωση.

Έχω αρκετά συχνά αλλά δεν προλαβαίνουν γιατί έως τώρα είχα κάποια μικρά που μπαίνανε στις τρύπες των μωρών και τα τσάκιζαν.

Ναι έχω μεγάλα, αλλά έχω και μικρομεσαία..

KostasGR
11-02-17, 21:29
Αυτην εγω αν καταφερω θα την βγαλω μονη της σε 15 μέρες.

Οσο για το βιντεο, δεν ειναι και καθαρο, το κινητο νεταρει οπου θελει.
Κλεόβουλε, αν διαβάζεις, ή όποιος άλλος ξέρει, διαβάζω ότι με χαμηλότερη θερμοκρασία έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις θηλυκά, ισχύει και αν ναι, χαμηλά πόσο; Τώρα είμαι 23.8

Ευχαριστώ

Κλεόβουλος
12-02-17, 07:44
Κλεόβουλε, αν διαβάζεις, ή όποιος άλλος ξέρει, διαβάζω ότι με χαμηλότερη θερμοκρασία έχεις περισσότερες πιθανότητες να πάρεις θηλυκά, ισχύει και αν ναι, χαμηλά πόσο; Τώρα είμαι 23.8

Ευχαριστώ
Καλά είσαι.

egeorgiou
12-02-17, 08:57
Εδώ όλη η σχετική σπέκουλα ...

Ποιοί παράγοντες επηρεάζουν την αναλογία αρσενικών-θηλυκών σε μια γέννα? (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=85579&highlight=%E8%E5%F1%EC%EF%EA%F1%E1%F3%E9%E1+ph+%F6 %F5%EB%EB%EF)

KostasGR
12-02-17, 09:09
Σωστος ο Ηλίας. Καλημέρα!

KostasGR
18-02-17, 19:04
Οι ψαρούκλες μεγαλώνουν και ομορφαίνουν!

https://s19.postimg.org/uw4e04a1f/170218_IMG_20170218_185214_1_01.jpg

Λάμπρος.Τ
18-02-17, 19:23
Ωραία πραγματα.....και που εισαι ακόμη !!!
Αν και επιμένω ότι με χαλάνε οι αυλονάκαρες και θα προτιμούσα να τις έβγαζες.

KostasGR
18-02-17, 22:56
Οι Aulonocara, μαζί με το ζεύγος Callainos είναι οι καλυτερες προσθηκες που έχουν γίνει, θα το ξανακανα με κλειστά μάτια.

Εδώ τα μωρά που μεγαλώνουν γοργά

Usxo9reZ1bU

Λάμπρος.Τ
19-02-17, 00:11
Ζεύγος calainos ? Τι εννοείς ? Δεν ειναι χαρεμι ?

KostasGR
19-02-17, 13:20
Κυριακάτικα καλλιστεία

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170219/0aa63efe8c2ef1e85ff2a6676984e11a.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170219/2baa06354526ddf8f6fd10cc1ef58d3a.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170219/7633e7ee066c36f74c4267361c12ab2c.jpg

https://uploads.tapatalk-cdn.com/20170219/afedf4b4a01bd8ab608d4eed7fdf0ddf.jpg

KostasGR
26-02-17, 19:12
Τάισμα από τον υιό

WNhqrE9AR2U

KostasGR
28-03-17, 23:27
Οπτικό update από τις ψαρούκλες μου

6fRiVJwdeM4

Τα μικρά μεγαλώνουν σε ξεχωριστό ενυδρείο εδώ και καιρό ενώ άλλο ένα έχει επιβιώσει ανάμεσα στις πέτρες και μάλιστα έχει αναπτυχθεί λίγο περισσότερο από τα άλλα.

https://s19.postimg.org/5yf3tte1f/170320-_IMG_20170320_090546.jpg.591e96b1112523845.jpg
Τάισμα με bloodworms

EIheRxjDLrw

KostasGR
02-05-17, 17:01
6ος μήνας λειτουργίας, οπτικό update

rCcX68qQHoU

geotron
02-05-17, 23:29
Ωραιο σκηνικο εχεις στησει!

Στάλθηκε από το SM-T819 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

KostasGR
03-05-17, 09:07
Ευχαριστώ πολύ.

KostasGR
02-10-17, 10:27
5 μήνες μετά, ένα 5λεπτο video

YtLFLgj5tcY

egeorgiou
02-10-17, 12:04
Ωραία ωριμάζει και μια χαρά άλγες έπιασαν οι πέτρες. Τώρα πια θα πρέπει να τρέφονται και από αυτές οπότε στο τάισμα να ξέρεις ότι τρώνε και από εκεί.

Λοιπόν ψαροσύνθεση. Θέμα που θα μεγαλώνει όσο ωριμάζουν τα ψάρια και αυξάνεται ο πληθυσμός ομάδων σε βάρος των υπολοίπων.

Τα callainos και οι αυλονοκάρες θέλουν ενίσχυση.
Τα hara/elongatus θέλουν να δεις αναλογίες αρσενικών/θηλυκών.

Τα hongi είναι η ποιο εύκολη ομάδα που θα απομάκρυνα. Λόγοι- 3 είδη με κάθετη ρίγα ίδιου χρώματος και ίδια απόχρωση θηλυκών (στα δικά μου μάτια) με τις αυλονοκάρες .

KostasGR
02-10-17, 12:17
Τα Hongi τα έδινα εύκολα, το θέμα είναι ποιος τα παίρνει.

Στο Venting που αναφέρθηκες, σκοπός είναι να δούμε αν ο αρσενικός είναι αρσενικός;

Να πω ότι όταν τα πήρα ήλπιζα αυτό που τελικά είναι θηλυκό να είναι θηλυκό, λόγω έλλειψης egg spots και λόγω λίγο λιγότερο εντονων χρωμάτων. Στην πορεία όσοι τα είδαν είπαν ότι είναι 2 αρσενικά και έμεινα έτσι.

Καταλαβαίνω ότι φοβάσαι για υβρισμό απλώς η ανησυχία μου είναι πολύ μικρή μιας και τα ψάρια αυτά πραγματικά δεν συναναστρέφονται καθόλου με τα mbuna. Η φύση σίγουρα ξέρει διαφορετικά και θα το δούμε.

Στο video τα μικρά που φαίνονται είναι καθαρά hara;

egeorgiou
02-10-17, 12:39
Τα Hongi τα έδινα εύκολα, το θέμα είναι ποιος τα παίρνει.

Αγγελία.
Επιστροφή σε μαγαζί.

Στο Venting που αναφέρθηκες, σκοπός είναι να δούμε αν ο αρσενικός είναι αρσενικός; Να πω ότι όταν τα πήρα ήλπιζα αυτό που τελικά είναι θηλυκό να είναι θηλυκό, λόγω έλλειψης egg spots και λόγω λίγο λιγότερο εντονων χρωμάτων. Στην πορεία όσοι τα είδαν είπαν ότι είναι 2 αρσενικά και έμεινα έτσι.
Ναι. Για το 100% αν και δείχνει αρσενικός.

Καταλαβαίνω ότι φοβάσαι για υβρισμό απλώς η ανησυχία μου είναι πολύ μικρή μιας και τα ψάρια αυτά πραγματικά δεν συναναστρέφονται καθόλου με τα mbuna. Η φύση σίγουρα ξέρει διαφορετικά και θα το δούμε.

Υβριδισμός είναι αποτέλεσμα κυριαρχίας πάνω στον αρσενικό. Το ξύλο να φοβάσαι και τον φόβο με ότι συνέπειες έρχονται zw

Στο video τα μικρά που φαίνονται είναι καθαρά hara;
Για καθαρά δείχνουν.

Ποια είναι η ιεραρχία στο ενυδρείο;

KostasGR
02-10-17, 13:02
Ποια είναι η ιεραρχία στο ενυδρείο;

Γενικός αρχηγός ο mpanga που κυκλοφορεί στην μέση του ενυδρείου. Δεν τον ενοχλεί κανείς, μόνο ο 2ος στην ιεραρχία των mpanga Που πιάνονται καμιά φορά σπάνια στόμα με στόμα.

Τα Callainos τόσο καιρό ήταν μεν παρεάκι αλλά μπούκωμα ποτέ. Τώρα η θηλυκιά είναι μπουκωμένη. Τα Callainos είναι τα πιο μεγάλα ψάρια, φτάνουν τα 15εκ.

Τα Hara θα τα έλεγα κοινωνικά ψαράκια, τα είχα για όλα αρσενικά αλλά όπως βλέπεις κυκλοφορούν μικρά.

Τα Hongi, έχει 2 κυρίαρχα αρσενικά, τα υπόλοιπα ανάθεμα κι αν ξέρω τι είναι... Ενδέχεται να έχω ένα μικρό hongi, περιμένω να μεγαλώσει λίγο για να σιγουρευτώ. Από την αρχική 6άδα έχω χάσει ένα που είχε μείνει μικρό και έτρωγε πάντα κυνήγι.

Τα Aulonocara, δεν τα ενοχλεί κανείς και δεν ενοχλούν κανέναν.

Όπως θα βλέπεις και στο video (και μπορώ να ανεβάσω κι άλλο με γενικά πλάνα) παραδόξως πάει καλά μέχρι στιγμής. Μέχρι που κυκλοφορούν και μικρά ψαράκια που με την είσοδο των Aulonocara το είχα ξεγραμμένο. Δεν έχω αψιμαχίες ιδιαίτερες, δεν έχω θανάτους και τα ψάρια δεν τα λες μικρά...

Θα γίνουν κάποιες κινήσεις διορθωτικές αν δεν αλλάξει εντελώς η σύνθεση. Πάντως το ενυδρείο μου προσφέρει την εικόνα που αρχικά ήθελα, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και αυτό για μένα είναι επιτυχία.