Επιστροφή στο Forum : ΓΕΜΙΣΑΜΕ ΑΥΓΑ
christoschor
11-10-16, 15:43
Σημερα γυριζοντας απο τη δουλεια ανοιξα το καπακι του ενυδρειου και τι να δω? Ολο ενυδρειο απο το καπακι εως τα τοιχωματα ειχε γεμισει αυγα. Ειχα παρατηρησει κυνηγητο αυτες τις μερες αλλα δεν περιμενα να δω τοοσα αυγα. Χαρηκα πολυ γιατι αυτο δειχνει και οτι τα ψαρια μου ειναι υγιη :D. Η κακομοιρα η θηλυκια βεβαια εχει λιγες απ λιες λεπιων και σκιστηκε σε μερικα σημεια η ουρα της, αλλα πιστευω οτι θα ειναι οκ σε μια δυο μερες. Οσον αφορα τα αυγα, αποφασισα να αφησω τη φυση να επιλεξει:rolleyes:
Χρήστο να σου ζήσουν :D:D:D ετοιμάσου όμως καλού κακού , έστω μια γεννήστρα γιατι αν τα δείς τα μικρά να κυκλοφορούν δεν θα θές να τα φάνε οι υπόλοιποι ;) Αν δεν φάνε πρώτα όλα τα αυγά :)
αστα οπως ειναι... ας περναν καλα τα ψαρακια, αυτο μετραει;)
η φυση στην λιμνη κανει την δουλεια της, στο ενυδρειο γιοκ:D
christoschor
11-10-16, 16:23
Γιαννη να μην ανησυχω για την ουρατης θηλικιας ε?
Οχι, θα επανελθει...
αλλα σε τετοιες περιπτωσεις και λιγο αλατακι , καλο κανει.
Παντα πρεπει να εχουμε στο ντουλαπι μας οι χρυσοψαραδες;)
christoschor
11-10-16, 16:48
Γιαννη θυμισε μου λιγο ποσα γραμμαρια ανα λιτρο χιων και καθε ποτε αλλαγη νερου.
2γρ./λιτρο (στα καθαρα λιτρα νερου), διαλυμενο πολυ καλα σε κουβα με νερο ενυδρειου.
τις αλλαγες οπως τις εκανες, απλα στο βαρελι προσθετεις οσο αλατι βγαζεις.
πχ αν κανεις 50 λιτρα αλλαγη νερου , θα διαλυεις στο βαρελι 100γρ. αλατι.
christoschor
11-10-16, 17:00
Και αυτο μεχρι να αποκατασταθει πληρως η ουρα?
η ουρα προφανως θα γινει γρηγορα..
ναι δες πως παει και ενημερωσε.
η αφαιρεση του αλατιου να γινει σταδιακα με καθημερινες αλλαγες 10-15% (χωρις αλατι)
2γρ./λιτρο (στα καθαρα λιτρα νερου), διαλυμενο πολυ καλα σε κουβα με νερο ενυδρειου.
τις αλλαγες οπως τις εκανες, απλα στο βαρελι προσθετεις οσο αλατι βγαζεις.
πχ αν κανεις 50 λιτρα αλλαγη νερου , θα διαλυεις στο βαρελι 100γρ. αλατι.
Γιαννη 3gr το λιτρο δεν ειναι???
εγω τοσα βαζω παντα.... αλλα για θεραπεια....ισως γι αυτο ειπες 2???
Fishermen1234
12-10-16, 07:06
Εγώ δεν βάζω αλάτι, περιμένω να γιατρευτει μόνο του. Κι εμένα σκίστηκε στην ουρά η θυληκια μου. Σε μία εβδομάδα ήταν πάλι κομπλε. Αν θες, πάρε καμιά δεκαριά αυγά, βάλε τα σε μία γυαλα και σε τρεις τέσσερις μέρες θα είσαι ένας ακόμα ψαρομπαμπας στο φόρουμ, μαζί με την ψαρομαμα με τα μαυροτσουκαλα τρεις 😉.
Στάλθηκε από το ενυδρείο μου χρησιμοποιώντας μυστηριώδη πλάσματα.
2-3 γρ το λίτρο και λίγο παραπάνω είναι για ήπιες θεραπείες μέχρι ένα μήνα.
20-30 γρ το λίτρο και λίγο παραπάνω είναι για μπάνια για λίγα έως μερικά λεπτά ;)
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.