Επιστροφή στο Forum : 700L tropheus
γεια σας
σκεφτομαι να αγορασω το ενυδρειο ANUBIAS A1800 (180x60x65) με σκοπο να βαλω τροφεους
θα ηθελα να βαλω 2 ειδη (που δεν υβριδιζουν)
εχω ηδη αρχισει να διαβαζω για τα tropheus και λεω να σας συμβουλευομαι σε αυτο το ποστ για τις κινησεις μου
αρχικα οι διαστασεις του ενυδρειου αυτου εκτιμω πως ειναι καταλληλες για τροφεους αλλα δεν ειμαι σιγουρος για το ποσα ατομα
επισης υπαρχει περιπτωση σε αυτα τα λιτρα να μπει και καποιος συγκατοικος ή μονο τροφεους?
αυτα προς το παρον
ευχαριστω
Μπράβο για το πλάνο σου και που θέλεις να πας σε πολλά λίτρα. Θα το ευχαρηστηθείς :)
Μαζί με Tropheus θα μπορούσες να βάλεις και κάποιο από τα Synodontis sp. της ιδίας λίμνης
Κλεόβουλος
11-09-16, 09:45
Ωραία λίτρα για τροφέους :)
Οι καλύτεροι συγκάτοικοι τους κατά τη γνώμη μου είναι κάποιος γοβιός της λίμνης : eretmodus, tanganicodus, spathodus. Μόνο eretmodus έχω βρει, ακόμα και με προπαραγγελία. Εκπληκτική συμπεριφορά, λίγο δύσκολα μέχρι να βγει ζευγάρι αλλά απόλυτα συμβατά με τα τροφέους (και διατροφικά).
Οι κυνοδόντιδες είναι μια επιλογή αλλά δεν θα τους έβαζα γιατί θα μου έτρωγαν τα πολύτιμα μικρά.
ποιο ειναι το μινιμουμ και ποιο το μαξιμουμ που μπορω να φιλοξενισω? εσεις ποσα θα βαζατε? θα ηθελα να μην εχω μεγαλη ιχθυοφορτιση
τι εξωτερικο φιλτρο θα χρειαστω? (σκεφτομαι καποιο EHEIM)
θεωρειται καλη ιδεα το μεταχειρισμενο εξωτ φιλτρο?
θα προτιμουσα να παρω ψαρια απο συνχομπιστες και δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο ευκολα θα βρω. ακομα βεβαια δεν εχω αποφασισει και ποιο ή ποια ηδη θα φιλοξενισω. μπορειται να μου πειτε ποια ειδη θεωρουνται πιο "ευκολα", αν δεν ειναι ολα ιδια σε απατησεις, μηπως ασχοληθω με αυτα?
ειναι απαραιτητο να μπουν ολα μαζι και να ειναι περιπου ιδιου μεγεθους ωστε να εχουμε πολλες απωλιες αν εχω καταλαβει σωστα
Κωστας Malawi
11-09-16, 12:55
μπραβο με το καλο!!
δεν ειμαι ειδικος στη λιμνη αλλα θα προτιμουσα ενα ειδος μονο.κατα καιρους εχω δει καποιες αγγελιες απο καποιο μελος.
απο φιλτρο δεν θα εβαζα μονο ενα.σιγουρα θα χρειαστεις 2 πολυ δυνατα φιλτρα και ισως και καποιο κυκλοφορητη.
καλο ψαξιμο και ευχομαι να σου βγει τελειο!!
Κλεόβουλος
12-09-16, 08:13
ποιο ειναι το μινιμουμ και ποιο το μαξιμουμ που μπορω να φιλοξενισω? εσεις ποσα θα βαζατε? θα ηθελα να μην εχω μεγαλη ιχθυοφορτιση
Με ένα είδος τουλάχιστον μια 12άδα, με 2 είδη τουλάχιστον από 10.
τι εξωτερικο φιλτρο θα χρειαστω? (σκεφτομαι καποιο EHEIM)
Για φίλτρα συμφωνώ με τον Κώστα-tyrinthos. Τα τροφέους θέλουν καθαρό νερό και δυνατή κυκλοφορία. Κάποτε κι εγώ eheim θα έβαζα (ίσως ένα 2080 + 2217) αλλά επειδή το αρχικό κόστος είναι μεγάλο, τώρα θα έβλεπα για κάνα κινέζικο (πχ 2 sunsun 2000 l/h)
θεωρειται καλη ιδεα το μεταχειρισμενο εξωτ φιλτρο?
εξαρτάται.......
θα προτιμουσα να παρω ψαρια απο συνχομπιστες και δεν ειμαι σιγουρος για το ποσο ευκολα θα βρω. ακομα βεβαια δεν εχω αποφασισει και ποιο ή ποια ηδη θα φιλοξενισω. μπορειται να μου πειτε ποια ειδη θεωρουνται πιο "ευκολα", αν δεν ειναι ολα ιδια σε απατησεις, μηπως ασχοληθω με αυτα?
Όλα λίγο πολύ έχουν τον ίδιο βαθμό δυσκολίας. Τα duboisi θεωρώ ότι είναι τα λιγότερο ανταγωνιστικά μεταξύ τους αλλά κι από τα πιο μεγαλόσωμα.
Θέλει προσοχή στους συνδυασμούς για να αποφύγεις τα υβρίδια.
Από τα είδη που βρίσκεις εύκολα, σχετικά ακίνδυνοι συνδυασμοί είναι
duboisi με sp. "black" (πχ "Pemba")ή με sp."red" (πχ "Moliro") ή sp. "Ikola" κλπ. και πάντα η καλύτερη επιλογή είναι ένα είδος μόνο του.
ειναι απαραιτητο να μπουν ολα μαζι και να ειναι περιπου ιδιου μεγεθους ωστε να μην εχουμε πολλες απωλιες αν εχω καταλαβει σωστα έτσι ακριβώς
Τα τροφέους μπορεί να θεωρούνται δύσκολα ψάρια αλλά η γνώμη μου είναι ότι αν ο χομπίστας σεβαστεί τις βασικές τους ανάγκες (σταθερότητα παραμέτρων, καθαρό νερό, σωστές αναλογίες πληθυσμού κλπ) και δεν κάνει σοβαρά λάθη, είναι από τα πιο ενδιαφέροντα είδη ;)
Αναφορικά με τα Tropheus το σύνολο των συστάσεων έχει δοθεί εύστοχα πιο πάνω. Αυτό που ίσως θα πρότεινα είναι η αρχική ομάδα να είναι μικρά 3εως7 cm. Η προσαρμογή τους θα ήταν κατα παρά πολλή ευκολότερη κι έτσι στην αρχή θα μπορούσες να αποφύγεις της ιδιοτροπίες και το έντονο ταπεραμέντο τους,των οποίων θα απολαύσεις λίγο αργότερα αφού έτσι ομαλά θα έχουν εδραιωθεί οι ιεραρχίες. Σ αυτήν την περίπτωση θα χρειαστεί προσοχή και στο μέγεθος των συγκατοίκων,να είναι ανάλογο. Τα eretmodus που αποτελούν και δικιά μου πρόταση λειτουργούν σαν ρυθμιστές πληθυσμού(population controllers) των tropheus.με επαρκείς κρυψώνες βέβαια θα σώζονται τα περισσότερα.
Καλή αρχή φίλε μου,ενυδρειαρα:smt041
Ζηλεύω τα λίτρα σου...
Αλήθεια ποτέ είναι αρκετά....?
Κλεόβουλος
23-09-16, 18:31
Οι 2 όγκοι πέτρας προσπάθησε να είναι όσο το δυνατό πιο απομακρυσμένοι.
Τοποθέτησε τις πέτρες λίγο πιο "φυσικά" (οι δεξιά είναι σαν να έχτισες σπιτάκι :))
Δες αυτό πχ (φαντάσου το με κενό χώρο ανάμεσα σε 2 όγκους)
https://s-media-cache-ak0.pinimg.com/736x/aa/fc/e1/aafce1eeca9654f545e636118163122b.jpg
ας πουμε οτι ο ογκος με τις πετρες αριστερα εινα οκ (φωτο1) κ προσπαθω να φτιαξω κατι στα δεξια. τι λετε?
Κλεόβουλος
24-09-16, 18:12
Καλύτερο τώρα.
Μια χαρα. Κενο τουλαχιστον 30 cm προτεινει o Ad Konings μεταξυ των δυο "ντανων":)
Τωρα,εχοντας βασικο μπουσουλα-scape, θα προτεινα να τις βαλεις μεσα, με υποστρωμα και backround σεταρτισμενα θα μπορουσες να παιξεις οσο θες με αλλαγες που πιθανον να προκειψουν
Καλη συνεχεια
Κλεόβουλος
25-09-16, 17:36
Πρώτα βάλε την άμμο και μετά νερό.
Άντε και ψαρωμένο :)
Οι κάτοικοι .....?
Όνομα έχουν.....?:D
Ακόμα δεν έχει κατοίκους.
Έχει μόνο βυθό. Κ είναι θωλο το νερό ακόμα από την άμμο
Ψάχνω 2 ομάδες tropheus. Ikola και ilangi
Έβαλα και σχετική αγγελια
Στάλθηκε από το Nexus 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ταιριαζουν λιγα φυτα στο περιβαλλον των τροφεους?
αν ναι ποια θα αντεξουν?
vallisneria και anubias ισως?
Κλεόβουλος
01-10-16, 07:05
Αν θέλεις βιοτοπικά, όλα είναι εδώ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=86469
Δοκιμασμένα αντέχουν (στα δαγκώματα :D) Crinum, ανούμπιες,πτερόπους.
εχω για φιλτρο το eheim 2080 γεματο siporax (και 2 στρωσεις υαλοβαμβακα και ενα μπλε σφουγκαρι στο προφιλτρο)
θα χρειαστω επιπλεον φιλτρανση?
δεν εχω καταληξει ακομα στον αριθμο των ψαριων αλλα ας πουμε για 25
Κλεόβουλος
01-10-16, 18:40
Βιολογικά θα σε καλύψει και μηχανικά θα είσαι εντάξει αν καθαρίζεις/αλλάζεις σφουγγάρι/εν.βαμβάκι ανά δίμηνο περ.. Θα έβαζα κι ένα κυκλοφορητή 10.000+ λ/ω
...κι ένα κυκλοφορητή 10.000+ λ/ω
+1
Πέρα όλων των άλλων(ενίσχυση βιολογίας,καθαρό υπόστρωμα....)θα μετριάσει σημαντικά την επιθετικότητα στην αποικια
Επίσης θα προσθέσω ότι χρειάζεσαι πολύ καλή οξυγόνωση που μπορείς να το πετύχεις απλά με το φίλτρο σου...όσο από πιο ψηλά πέφτει τόσο και καλύτερα.
εχω βαλει μια αεραντλια. επισης η εξοδος του φιλτρου δημιουργει μια αναταραξη στην επιφανια
για την αντλια που μου προτεινετε 10.000 L/h με μια ερευνα στο δικτυο βρηκα αυτη μονο σε τοσο μεγαλα νουμερα. ακριβη μου φαινεται
http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/Aqua-Medic-DC-Runner-9-1/360054/
εχετε καποια να μου προτεινετε?
επισης αναβω τα φωτα κανα 8ωρο περιπου τη μερα και εχω ηδη αλγη πρασιινη και καφε
στο ενυδρειο εχω ριξει μονο αντιχλωριο και τπτ για τη βιολογια ακομα
επισης ακομα ψαχνω τροφεους
Κλεόβουλος
26-10-16, 10:52
για την αντλια που μου προτεινετε 10.000 L/h με μια ερευνα στο δικτυο βρηκα αυτη μονο σε τοσο μεγαλα νουμερα. ακριβη μου φαινεται
http://www.aquaristikshop.com/aquaristic/Aqua-Medic-DC-Runner-9-1/360054/
εχετε καποια να μου προτεινετε?
όχι τέτοια αντλία αλλά έναν κυκλοφορητή θέλεις, όπως πχ
http://www.igna.gr/index.php/eshop/antlie-5/wavemakers-132/1842-bg01-0025-kykloforitis-10000lt-h-24w-magnet-jvp-202-detail
http://aquariumshop.gr/shop/eksoplismos-enydreiou/sunsun-jvp-202a-12000lt/
http://www.aquario.gr/pump-extra/kykloforites/jvp-202a-b-magnet.html
Για κυκλοφορητή θα πρότεινα αντί για ένα μεγάλο δύο ποιο μικρούς
Αν μπορείς να το κάνεις πιστεύω θα σε διευκόλυνε αρκέτα στο στήσιμο...
παρηγγειλα αυτον τον κυκλοφοριτη
SunSun JVP 202A
το ενυδρειο αναπτυσει ταχυτατα αλγη καφε και πρασσινη, ακομα και στην αμμο
να κανω κατι γι αυτο? καλο κανει η αλγη στο περιβαλλον των τροφεους.
αλλα μεχρι να μπουν τα ψαρια ειναι καλο να υπαρχει?
Κλεόβουλος
31-10-16, 19:28
Δεν κάνει κακό η άλγη (τα φύκη πιο σωστά) όπως και τα φυτά.
Μείωσε λίγο αν θέλεις τις ώρες του φωτισμού.
Ψάρια δεν βρήκες ακόμη?
ok
δεν βρηκα. το τοπικο πετσοπ ειναι σε επικοινωνια με τους προμηθευτες και δεν εχω νεα ακομα. εστειλα μερικα μειλ σε επαγγελματιες που ειδα οτι υπαρχουν στο φορουμ και εχω υπ οψιν κ καποιους χομπιστες απο τις αγγελιες
αν εχετε καποια συμβουλη δεκτη
Κλεόβουλος
31-10-16, 20:17
Από Τανγκανίκα έχει πέσει νέκρα.....:(
Μόνο T.duboisi έχω δει σε κάποιον που δεν γνωρίζω την αξιοπιστία του. Αν θέλεις πες μου να σου δώσω λινκ.
ευχαριστω. δεν θελω ομως dubuisi. θα προσπαθησω να εξαντησω τα περιθωρια για ilangi
παραξενο δεν ειναι να μην φερνουν ταγκανικα? ολα τ αλλα δηλαδη τα φερνουν οι επαγγελματιες?
Tanganyiκας
31-10-16, 21:09
ευχαριστω. δεν θελω ομως dubuisi. θα προσπαθησω να εξαντησω τα περιθωρια για ilangi
παραξενο δεν ειναι να μην φερνουν ταγκανικα? ολα τ αλλα δηλαδη τα φερνουν οι επαγγελματιες?
Τίποτα δεν φέρνουν.........εδώ και καιρό!!!!!
στελνωντας μειλ σε καποιους επαγγελματιες ανταποκριθηκαν και εχουν καποια ειδη τροφεους. μαλλον θα βγαλω ακρη.
προβληματιζομαι αν θα βαλω 1 ή δυο ειδη. μεχρι στιγμης βρισκω ικολα και Kazumba τα οποια μου αρεσουν και τα δυο
επισης ποσο μεγαλη διαφορα εχει σε συμπεριφορες ή κατι αλλο αν θα ειναι F0, F1 ή καποιας αγνωστης γενιας? γιατι στην τιμη εχει διαφορα. και προφανως αν παρει κανεις F0 ή F1 τα βαζει μονα τους χωρις αλλο ειδος ε?
θεωρειτε οτι μια 8αδα θα μπορουσε να ζησει μονη της στο εν λογω ενυδρειο? η ειναι λιγα τα ατομα?
Tanganyiκας
01-11-16, 19:35
στελνωντας μειλ σε καποιους επαγγελματιες ανταποκριθηκαν και εχουν καποια ειδη τροφεους. μαλλον θα βγαλω ακρη.
προβληματιζομαι αν θα βαλω 1 ή δυο ειδη. μεχρι στιγμης βρισκω ικολα και Kazumba τα οποια μου αρεσουν και τα δυοεγώ θα έβαζα 2 είδη στο ενυδρείο σου
επισης ποσο μεγαλη διαφορα εχει σε συμπεριφορες ή κατι αλλο αν θα ειναι F0, F1 ή καποιας αγνωστης γενιας? γιατι στην τιμη εχει διαφορα. και προφανως αν παρει κανεις F0 ή F1 τα βαζει μονα τους χωρις αλλο ειδος ε?υποτίθεται όσο πιό μικρό το f είναι και πιο κοντά στο άγριο,χρώμα και συμπεριφορά
θεωρειτε οτι μια 8αδα θα μπορουσε να ζησει μονη της στο εν λογω ενυδρειο? η ειναι λιγα τα ατομα?τουλάχιστον 12
Κλεόβουλος
01-11-16, 20:23
Εγώ θα πρότεινα να αποφύγεις τα F0 (άγρια) τροφέους.
Τα σωστά ψάρια εκτροφής κατά τη γνώμη μου δεν έχουν διαφορές από τα άγρια και είναι πιο εύκολα προσαρμόσιμα.
Στο ενυδρείο σου κι εγώ θα έβαζα 2 είδη (τουλ. 10 άτομα από το κάθε είδος). Αν βάλεις ένα είδος βάλε τουλ. 12+
Θεωρητε ότι η αναπαραγωγή θα είναι πιο δύσκολη με 2 είδη;
Κλεόβουλος
01-11-16, 20:30
Σε μικρότερο ενυδρείο με 2 είδη οι γέννες πήγαιναν σύννεφο :p
Tanganyiκας
01-11-16, 20:30
Θεωρητε ότι η αναπαραγωγή θα είναι πιο δύσκολη με 2 είδη;
Δεν έχει σχέση τα 2 είδη,είτε 1 είδος είτε 2 κάποια θα ζούνε.
-------------------------
Σε μικρότερο ενυδρείο με 2 είδη οι γέννες πήγαιναν σύννεφο :p
Στο δικό του όμως όχι.
μπορειτε να μου προτινετε καποια αντλια για τις αλλαγες νερου?
απο το βαρελι προς το ενυδρειο?
Για τα λεφτά της φοβερή
http://www.petsupermarket.gr/8198/%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%8A%CF%8C%CE%BD%CF%84%CE%B1/sun-sun-submersible-pump-1200-lh.html
Κλεόβουλος
03-11-16, 09:14
Eheim compact 1002 (1000 λ/ω)
ακριβούτσικη αλλά αξιόπιστη ;)
Tanganyiκας
03-11-16, 13:30
Για τις αλλαγές έχω μια sisse syvcra 3.0 και μια eheim 1000l/h,και η 2 καλές είναι.
μεχρι να βρω ψαρακια λοιπον συνεχιζω να ασχολουμαι με το υπολοιπο ενυδρειο και οχι εντατικα
βγαζει αλγη ολο και περισσοτερο. στο πισω τζαμι εχει μια πρασσιναδα. ισως και να μ αρεσει και να μην το καθαρισω. οσο πιο πολυ αλγη εχει τοσο καλυτερα για τα τροφεους που θα μπουν?
επισης σκεφτομαι να βαλω και καμια ανουμπια απο τωρα
εχω παρει και θα προσθεσω και εναν μεγαλο κυκλοφοριτη οπως με συμβουλευσατε
εχω το φιλτρο να αναταρρασει την επιφανεια και πιθανον και ο κυκλοφοριτης να κανει κ αυτος λιγο κυμα. θεωρειτε απαρραιτητο να βαλω και αεραντλια? ή ειναι μονο θεμα αισθητικης οι φυσαλιδες?
σχεδον 3 μηνες εχω αυτο το νερο με αντιχλωριο μονο. εκτος απο την βιολογια (που θα προσθεσω μπολυ), χρειαζεται καποια αλλαγη νερου θεωρειτε πριν μπουν τα ψαρακια?
αν βλεπετε καποια πιθανη προσθηκη ή αλλαγη απαραιτητη η απλα λογω γουστου θα ηθελα να την ακουσω
καλησπερα
βλεπω εδω και λιγες μερες αρκετες φισαλιδες στην επιφανεια του νερου
ειναι φυσιλογικο λετε ή μπορει να υπαρχει καποια ουσια μεσα που να τις προκαλει. δεν εχω αεραντλια συνδεδεμενη. μονο αναταραξη απο το φιλτρο
το ενυδρειο ειναι αυτο και ακομα δεν εχει φιλοξενισει ψαρια ποτε
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=93572&highlight=tropheus
Κλεόβουλος
05-01-17, 18:56
μεχρι να βρω ψαρακια λοιπον συνεχιζω να ασχολουμαι με το υπολοιπο ενυδρειο και οχι εντατικα
βγαζει αλγη ολο και περισσοτερο. στο πισω τζαμι εχει μια πρασσιναδα. ισως και να μ αρεσει και να μην το καθαρισω. οσο πιο πολυ αλγη εχει τοσο καλυτερα για τα τροφεους που θα μπουν? θα βρουν έτοιμη τροφή
επισης σκεφτομαι να βαλω και καμια ανουμπια απο τωρα βάλε
εχω παρει και θα προσθεσω και εναν μεγαλο κυκλοφοριτη οπως με συμβουλευσατε
εχω το φιλτρο να αναταρρασει την επιφανεια και πιθανον και ο κυκλοφοριτης να κανει κ αυτος λιγο κυμα. θεωρειτε απαρραιτητο να βαλω και αεραντλια? ή ειναι μονο θεμα αισθητικης οι φυσαλιδες? δεν χρειάζεσαι αεραντλία
σχεδον 3 μηνες εχω αυτο το νερο με αντιχλωριο μονο. εκτος απο την βιολογια (που θα προσθεσω μπολυ), χρειαζεται καποια αλλαγη νερου θεωρειτε πριν μπουν τα ψαρακια? καθόλου μετρήσεις έχεις κάνει? πριν βάλεις ψάρια και αφού έχεις μετρήσει παραμέτρους θα κάνεις μια καλή αλλαγή νερού
αν βλεπετε καποια πιθανη προσθηκη ή αλλαγη απαραιτητη η απλα λογω γουστου θα ηθελα να την ακουσω
καλησπερα
βλεπω εδω και λιγες μερες αρκετες φισαλιδες στην επιφανεια του νερου
ειναι φυσιλογικο λετε ή μπορει να υπαρχει καποια ουσια μεσα που να τις προκαλει. δεν εχω αεραντλια συνδεδεμενη. μονο αναταραξη απο το φιλτρο
Δεν μπορώ να καταλάβω. Είναι σαν αφρός? ή φυσαλίδες που δημιουργούνται απ' την ανατάραξη και σπάνε στη συνέχεια?
3 μήνες δεν έχεις βάλει χέρι μέσα?
Μήπως έχει πέσει η ροή του φίλτρου σου;
σαν αφρος ειναι. δεν σπανε. και μαζευονται γυρω απο την πιο ψηλη πετρα που βγαινει πανω απο την επιφανεια του νερου. μαζευονται και σε ενα πλαινο τζαμι στην επιφανεια. καποιες γυρνανε και στην υπολοιπη επιφανεια οπου τις παει η ροη
δεν βλεπω αλλαγη στην ροη του φιλτρου
εβαλα χερι για να βαλω θερμοστατη, να κουνισω 2 πετρες. εκανα και μια αλλαγη νερου 200λ περιπου και καθαρισα και την πλατη λιγο με ενα βουρτσακι. ανακατεψα και το βυθο λιγο
μετρησεις πριν την αλλαγη, πριν 10 μερες περιπου με στικ
NO3 - 0
NO2 - 0
GH - 10
KH - 15
PH - 8
Απο αναταραξη πως εισαι;
εχω πολυ αναταραξη θεωρω. η εξοδος του φιλτρου ειναι κατω απο την επιφανεια και κοιταζει προς τα πανω. δες και τη φωτο
Κλεόβουλος
05-01-17, 19:39
Αφρίζει απ' το κακό του γιατί δεν έχεις βάλει ψάρια ακόμη :D
Πέρα απ' τη πλάκα, χωρίς να πιστεύω ότι είναι κάτι επικίνδυνο, εγώ θα έβαζα καλού κακού άνθρακα στο φίλτρο (ή ένα μικρό εσωτερικό φιλτράκι μόνο με άνθρακα) για καμιά δεκαριά μέρες.
Μέχρι να βάλεις ψάρια γιατί δεν το στρώνεις πχ με τροφή?
Πάρε και υγρά τεστ για να μετράς τουλάχιστον την πρώτη κρίσιμη περίοδο με ακρίβεια.
ναι θα βαλω ανθρακα εστω προληπτικα. μπορω να τον κρατησω μεσα μεχρι να ερθουν τα ψαρια? αγνωστο ποτε..
νομιζω ειναι πιο βολικη η λυση μπολυ. δεδομενου οτι δεν ξερω ποτε θα ερθουν τα ψαρια
ετσι μου ρχεται να βαλω 3 γκαπυ μεσα και να γεμισει ψαρακια. αλλα δεν ταιριαζουν..
Κλεόβουλος
05-01-17, 20:33
Ο άνθρακας σε λίγες μέρες θα τραβήξει ότι είναι να τραβήξει. Μετά πέταμα.
Tanganyiκας
05-01-17, 21:46
Μάλλον κάτι δεν είχες πλύνει καλά!Το ίδιο ακριβώς είχε γίνει από ένα υπόστρωμα.
Είναι πιθανό να μην έχει πλυθεί καλά κάτι. Το θέμα είναι αν υπάρχει κάτι τοξικό για τα ψάρια μέσα
Tanganyiκας
05-01-17, 23:19
Μπα δε νομίζω,βάλε ότι σου είπε ο Κλεό!
σχεδον εξαφανιστηκαν οι φυσαλιδες χωρις να κανω κατι
εβαλα μερικα φυτα προχθες και σημερα παρατηρησα ενα πολυ μικρο σαλγκαρι.
μπορει να ειναι προβλημα αυτο? υποθετω οτι τα τροφεους μπορει να φανε κανα σαλιγκαρι. ή οχι?
βάζεις βάζεις ........τα τροφέους πότε θα τα βάλεις?
βάζεις βάζεις ........τα τροφέους πότε θα τα βάλεις?
Χα.. Δίκιο έχεις. Αν πάνε όλα καλά σε λίγες μέρες
Tanganyiκας
19-01-17, 12:08
Αν πάνε όλα καλά σε λίγες μέρες
Άντε ντε!!!!!
ηρθαν τα τροφεους σημερα
στις 19/1 εκανα αλλαγη νερου 90% περιπου για να φυτεψω λιγα φυτα και εβαλα κ λιγο υποστρωμα τοπικα. εβαλα και μπολυ (ενα κομματι υαλοβαμβακα) στις 19/1
σημερα ξαναεβαλα μπολυ (ενα πιο μικρο κομματι υαλοβαμβακα και καμια δεκαρια καμματακια σιποραξ). μετα απο 2 ωρες προσαρμογης μπηκαν 23 ιλανγκι. περιπου 3 εκατοστα σε μεγεθος
μαζι με τα φυτα μπηκαν και μερικα σαλιγκαρια
τα φωτα ειναι σβηστα. θα τα αναψω αυριο
θα κανω καθημερινα μετρησεις για 10 μερες ελεγα
οι παραμετροι μου σημερα. ειναι με στικ
NO3 0
NO2 0
GH 16
KH 13
PH 7.9
θερμοκρασια 25 βαθμοι
δεν εχω ταισει ποτε. ποτε ξεκιναω ?
εχω στη διαθεση μου απο τροφες
New Life Spectrum Cichlid Formula 1mm sinking
NorthFin Cichlid Veggie 1mm sinking
Tropical 3 algae flakes
Tropical spirutabin tablets
εχει σημασια αν θα ταιζω απο μια καθε μερα ή περισσοτερες?
μπορω να ταιζω 2-3 φορες τη μερα μικρα γευματα οταν στρωσει το φιλτρο
Καλώς τα δέχτηκες Φώτη
Γνώμη μου να μείνουν ατάιστα για δυο μέρες,υπάρχει αρκετη άλγη να βοσκήσουν στο ενυδρείο σου. Πολύ σημαντικό, κατα την γνώμη μου,είναι οι όμοιες συνθήκες στο ενυδρείο υποδοχής με αυτό που βρικοταν. Όπως και οι διατροφικές τους συνήθειες,αν έχεις πρόσβαση σ αυτές τις πληροφορίες κοπιαρετες για κανα μήνα και στην συνέχεια τα προσαρμόσεις στα δικά σου standard.
Προσοχή και με την εισαγωγή στην nls ,με το μαλακό ....
Πανέμορφο είδος, αναμένουμε photos
Κλεόβουλος
21-01-17, 20:04
Καλώς τα δέχτηκες!
Συμφωνώ με τον alphonse για 2 μέρες νηστεία.
Ξεκίνα ταΐζοντας ελάχιστα (ακόμα κι αν παρακαλάνε :p) 3-4 φορές την ημέρα και ανεβάζεις σιγά σιγά την ποσότητα. Έχε υπόψη ότι προτιμούν σταθερότητα ακόμα και στην ώρα ταΐσματος.
Όλες οι τροφές σου είναι κατάλληλες.
Ξεκίνα με ΝορθΦιν ή άλλη φυτική (τις ταμπλέτες πίεσε τες στο τζάμι να μάθουν να τις τρώνε από κει) και τελευταίο τάϊσμα με την NLS.
Πάρε υγρά τεστ και μη παίζεις με τα στικάκια.
Μετρήσεις συχνές, ειδικά τώρα στην αρχή.
Καλοτάξιδα!
Αντε επιτελους, καλως τα δεχτηκες.
Θελουμε και φωτο, πολλες φωτο.
οι μετρησεις μου χθες και σημερα ειναι
NO3 0
NO2 0
δεν εχω ταισει ακομα. σημερα το βραδυ η αυριο πρωι θα αρχισω λιγο λιγο
εχουν ξεπατωσει την αλγη
προς mods: προσπαθω να ανεβασω κι αλλες αλλα λαμβανω μηνυμα fail
Κλεόβουλος
23-01-17, 19:51
Ωραία μικρά!
προς mods: προσπαθω να ανεβασω κι αλλες αλλα λαμβανω μηνυμα fail
μήπως είναι μεγάλες? http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=7550
ναι ισως φταει το μεγεθος στις φωτο
δειτε πως εχουν καθαρισει τις πετρες απο την αλγη. ταισα πρωτη φορα σημερα northfin και καταλαβα πως ειναι μεγαλες σε μεγεθος οι τα μπλετες και δεν μπορουσαν να τις φανε τα περισσοτερα ψαρια. θα προχορισω με φιλαρακι και ταμπλετα τζαμιου για λιγο καιρο. αρα αλγη να εχει μεσα το ενυδρειο και αν δεν ταιστοθν 3-4 φορες δεν θα μεινουν και νυστικα..
επισης τον κυκλοφοριτη που εχω στο πλαι δεν τον εχω βαλει σε λειτουργια ακομα. ειπα να εγκλιματιστουν πρωτα
Στην πρώτη φωτογραφία(προφίλ) αυτή η ψηλή πέτρα λίγο με τρομάζει.Είναι καλά στερεωμένη?
Είναι καλά ναι. Την δοκιμασα κ αρκετά πριν βάλω νερό. Είναι κ χωμένη στην αμμο
Τ'ότι είναι χωμένη στην άμμο δεν λέει τίποτα.Εσύ ξέρεις βέβαια αλλά προσωπικά δεν θα την έβαζα έτσι.Με τρομάζει........
Ή NLS grow κάνει για την περίπτωση μου;; Ειναι 0.5mm
Κλεόβουλος
25-01-17, 08:54
Ή NLS grow κάνει για την περίπτωση μου;; Ειναι 0.5mm
Κάνει.
Προσοχή όμως με τις εναλλαγές των τροφών στα τροφέους. Ξεκινάς με μικρές ποσότητες ανά δόση.
Εγώ στα τροφέους έδινα αποκλειστικά σχεδόν NLS cichlid formula 4φορές/ημέρα και μια φορά τη βδομάδα σπιρουλίνα (ταμπλέτα ή πέλλετ) μετά την εβδομαδιαία ημέρα νηστείας. Δεν θέλουν ποικιλία αλλά ποιοτική τροφή και σταθερές ρουτίνες.
Γενικά μη τα μπουκώνεις.
Τώρα που είναι μικρά θα έλεγα προσάρμοσε τα στην NLS grow για να πάρουν τα πάνω τους.
Να παρακολουθείς πάντα αν τρώνε όλα.
Κάνει.
Προσοχή όμως με τις εναλλαγές των τροφών στα τροφέους. Ξεκινάς με μικρές ποσότητες ανά δόση.
Εγώ στα τροφέους έδινα αποκλειστικά σχεδόν NLS cichlid formula 4φορές/ημέρα και μια φορά τη βδομάδα σπιρουλίνα (ταμπλέτα ή πέλλετ) μετά την εβδομαδιαία ημέρα νηστείας. Δεν θέλουν ποικιλία αλλά ποιοτική τροφή και σταθερές ρουτίνες.
Γενικά μη τα μπουκώνεις.
Τώρα που είναι μικρά θα έλεγα προσάρμοσε τα στην NLS grow για να πάρουν τα πάνω τους.
Να παρακολουθείς πάντα αν τρώνε όλα.
τα τροφεους δεν γουσταρουν να φανε τα παρακατω
NorthFin Cichlid Veggie 1mm sinking
NLS grow 0.05mm
τρωνε λιγο τη Tropical spirutabin tablets
και ξετρελενωνται με φυλλαρακι τριμμενο Tropical 3 algae flakes
πως θα γινει να φανε και τιποτα αλλο εκτος απο φυλλαρακια?
Κλεόβουλος
31-01-17, 20:12
Μετά από δυό μέρες νηστεία ξεκινάς με λίγη ποσότητα την νέα τροφή.
....
πως θα γινει να φανε .....
Πρεπει να πεσει λορδα:)
Με την nls ειχα αισθητη διαφορα ρυθμου αναπτυξης στα μικρα
δηλαδη αν δινεις περισσοτερες απο μια τροφες θα επιλεγουν να τρωνε παντα αυτη που τους αρεσει πιο πολυ? ετσι αποκλειεται να τους δινει καποιος εστω μικρη ποικιλια τροφων, εστω 2
Εγώ πάντως ανακατεύω σε ένα βαζάκι τρεις διαφορετικές τροφές και ρίχνω από αυτές. Δεν μένει ούτε δείγμα. Ότι και να πέσει το τρώνε χωρίς να αφήνουν κάποια.
854078540885409854108541185412
Κλεόβουλος
03-04-17, 09:00
Σήκωσε βρε Φώτη το σπρέυμπαρ πιο ψηλά (παράλληλα ή πάνω απ' την επιφάνεια) να μη φαίνεται έτσι άσχημα.
Ωραία μεγαλώνουν :)
Έπεσε στα χέρια μου αυτή η τροφή. Αμφιβάλλω αν κάνει για τα τροφεους. Τι λέτε;
8647286473
Κλεόβουλος
19-06-17, 20:15
Είναι καλή τροφή κι εγώ θα την έδινα για ποικιλία 1-2 φορές τη βδομάδα.
τα τροφεους εχουν μεγαλωσει μετα απο ενα χρονο. τρωνε κανονικα και εχουν αρχισει να τσακωνονται νομιζω. δειτε κ στο βιντεο. ελπιζω να βρεθει μια ισσοροπια αν και συνηθως οι τσακωμοι διαρκουν για λιγα δευτερελεπτα μονο.
καθε μερα που αναβουν τα φωτα στις 3 τρομαζουν κ κρυβονται για λιγο. δεν ξερω αν λυνεται καπως αυτο
https://youtu.be/z2PQpRmO73g
Τί λίγα δευτερόλεπτα, εκεί γίνεται σφαγή! :)
Sent from my PRA-LX1 using Tapatalk
Κλεόβουλος
10-02-18, 18:36
Ωραία ψάρια Φώτη!!
Οι αψιμαχίες είναι μέσα στο παιχνίδι της ιεραρχίας των αρσενικών. Οι 2 που φαίνονται στο βιντεο είναι καραμπινάτοι διεκδικητές και ζευγαρώνουν ήδη.
Κάποιο μπούκωμα είδες?
Πριν ανάψουν τα φώτα του ενυδρείου άναβε τα φώτα του χώρου ή βάλε με χρονοδιακόπτη ν΄ανάβει μια λάμπα moonlight.
δεν εχω δει μπουκωμα.
τωρα ολοκληρωνεται η αλλαγη νερου και ειναι ολα μαζεμενα στη "σπηλια"
Ιδιαίτερα ψάρια τα tropheus. Κι εγώ όταν αλλάζω το νερό εξαφανίζονται. Ποιές είναι οι παράμετροι του νερού σου?Ph-gh?
Ιδιαίτερα ψάρια τα tropheus. Κι εγώ όταν αλλάζω το νερό εξαφανίζονται. Ποιές είναι οι παράμετροι του νερού σου?Ph-gh?
pH 8
KH 15
GH 18
με στικ
συνεχως λειτουργει ο κυκλοφαριτης στο ενυδρειο (SunSun JVP 202A).
τον κλεινω για λιγες ωρες την ημερα της αλλαγης νερου. παρατηρω λοιπον οτι οσο ειναι κλειστος ο κυκλοφοριτης τα ψαρια κινουνται πιο "ελευθερα" στο ενυδρειο και πιο ψηλα. μεχρι τη μεση του υψους του ενυδρειου. μου αρεσει περισσοτερο αυτη η εικονα. ποσο σημαντικο ειναι να λειτουργει συνεχως ο κυκλοφοριτης?
Κλεόβουλος
21-02-18, 08:43
Τι ροή έχουν τα φίλτρα σου?
Τον κυκλοφορητή τον χρησιμοποιούμε για να την ενισχύσουμε ώστε τα φίλτρα να τραβάνε πιο εύκολα τη βρωμιά και στην περίπτωση μας για να δημιουργήσουμε συνθήκες αντίστοιχης της φύσης (τα ρεύματα και ο κυματισμός του νερού είναι έντονα στη ζώνη που ζουν τα τροφέους).
Σε δική μου περίπτωση, σε ενυδρείο με τα μισά λίτρα απ' τα δικά σου, αν και είχα ονομαστική ροή απ' τα φίλτρα 3500+1700 l/h όταν έβαζα κυκλοφορητή τα ψάρια κυκλοφορούσαν πιο πολύ και μειώνονταν οι μεταξύ τους αψιμαχίες.
παρατηρω σημερα οτι ενα ψαρι δεχεται πολυ κυνηγητο και τσιμπηματα. βλεπω και στα πτερυγια του σημαδια. προσπαθει να κρυφτει διπλα στον θερμοστατη. δεν ξερω αν εχει δοκιμασει κ αλλες κρυψωνες. επισης δεν εχω καταλαβει ακομα αν το κυνηγαει μονο ενα ψαρι ή περισσοτερα. οσο στεκεται κοντα στο θερμοστατη και κοντα στην επιφανεια του νερου περναει κοντα του ενα αλλο ψαρι τσεκαρει κ του ριχνει κ μια τσιμπια. μενει στριμωγμενος και απροστατευτος στην γωνια
οταν ταιζω ερχεται και ο κυνηγημενος για φαγητο χωρις προβλημα. μετα παλι τα ιδια
Τι τροφές δίνεις? Το λέω γιατί ξεκίνησα σιγά σιγά την nls και παρατηρώ αυξημένη επιθετικότητα.
Κλεόβουλος
05-04-18, 07:58
παρατηρω σημερα οτι ενα ψαρι δεχεται πολυ κυνηγητο και τσιμπηματα. βλεπω και στα πτερυγια του σημαδια. ......
Πιθανολογώ ότι είναι αρσενικό που δεν εντάχθηκε στην ιεραρχία που διαμορφώνεται στο ενυδρείο. Αν έχει σοβαρά τραύματα (δεν φαίνεται από τις φωτο) πρέπει να μπει καραντίνα μέχρι να ανακάμψει και μετά προσεκτική επανένταξη.
.....όταν έβαζα κυκλοφορητή τα ψάρια κυκλοφορούσαν πιο πολύ και μειώνονταν οι μεταξύ τους αψιμαχίες.
+1000
Συμφωνώ κι εγω με τον Κλεβουλο αναφορικα με την καθιέρωση ιεραρχιών,πράγμα που θα συνάντησεις και στην συνεχεια. Σε τι κατάσταση είναι το ψαράκι?" Σηκωμένα" λέπια? Καψίματα στα πτερύγια? Αναπνοές? Όσο δέχεται τροφή,εγώ θα τάιζα με την τροφή flagyl και θα πείραζα aquascape χωρίς να το τραβήξω από την αποικία. Καλή συνεχεια
Ειναι πολυ καλυτερα τα πράγματα. Εχει σταματήσει αυτο το φαινομενο. Υπάρχουν περιορισμένα κυνηγητα κατι που μου φαινεται φυσιολογικό
Φαινονται ολα τα ψαρακια υγιη
Θα συνεχισω να παρακολουθω μην επαναληφθει κατι τετοιο
Τι τροφές δίνεις? Το λέω γιατί ξεκίνησα σιγά σιγά την nls και παρατηρώ αυξημένη επιθετικότητα.
Δινω 9 στις 10 φορες norfin. Ταιζονται με τα ιδια προϊοντα εδω και αρκετους μηνες
Ποια αλλαγη στο aquascape θα βοηθουσε? Εχω ηδη δυο πλευρες με πέτρες. Ισως μια τριτη?
Ή μηπως περισσοτερες πετρες και κρυψωνες στις ηδη υπαρχουσες πλευρες?
Κλεόβουλος
24-04-18, 12:16
Φώτη αν έχουν ηρεμήσει τα πράγματα
εγώ δεν θα έκανα τίποτα.
Αν επαναληφθεί, μια αλλαγή που θα επιχειρούσα
είναι η όσο το δυνατό μεγαλύτερη απομάκρυνση μεταξύ τους των 2 όγκων πέτρας.
Φώτη, πολύ πιθανό να είναι κάποιο αρσενικό όχι ψηλά στην ιεραρχία. Το παρατηρείς πώς πάει και αν συνεχίζονται τα πράγματα θα πρέπει να βγει και να μπει σε καραντίνα να συνέλθει. Δες το επίσης αν τρώει. Πολύ πιθανό επίσης να είναι έτοιμο κάποιο θηλυκό να κάνει αυγά οπότε ο κυρίαρχος αγρίεψε! Ακολούθησε αυτά και πιστεύω πως θα πάνε καλά τα πράγματα. Πάντα βέβαια βοηθάει στα tropheus όταν υπάρχουν πολλά ψάρια στο ενυδρείο και είναι μεγάλος ο αριθμός των θηλυκών. Μετριάζεται έτσι η επιθετικότητά τους. Παρατήρηση λοιπόν και μας ενημερώνεις....
Καλησπέρα παιδιά
Μετά από την ασθένεια στο ενυδρείο φαίνεται πως πάνε καλά τα πράγματα
Σήμερα πριν λίγες ώρες είδα 4 μωρά. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Είναι μικρότερα από 1 εκατοστό νομίζω
Μπορώ να κάνω τίποτα ιδιαίτερο να τα βοηθήσω;
Τέλεια. Να σου ζήσουν. Πολλά δεν μπορείς να κάνεις για την ασφάλεια τους.Αν και οι γονείς δεν τα ενοχλούν τουλάχιστον στα δικά μου.
Tanganyiκας
10-11-18, 13:12
Κάνε την τροφή σκόνη και μουλιαζέ την για να πηγαίνει κάτω να τρώνε. Όποιο μείνει έμεινε!
Καλησπέρα παιδιά
Μετά από την ασθένεια στο ενυδρείο φαίνεται πως πάνε καλά τα πράγματα
Σήμερα πριν λίγες ώρες είδα 4 μωρά. Δεν είχα πάρει χαμπάρι τίποτα. Είναι μικρότερα από 1 εκατοστό νομίζω
Μπορώ να κάνω τίποτα ιδιαίτερο να τα βοηθήσω;
Καλώς τα δέχτηκες Φώτη! Όπως σου είπαν τα παιδιά, μούλιαζε την τροφή και σπάστην με τα δάχτυλά σου ώστε να γίνει σα σκόνη και να πάει κοντά στο σημείο που κρύβονται, επίσης αν έχεις αρκετή άλγη τρέφονται και από εκεί. Φαίνεται να είναι αρκετά μεγάλο πρέπει να έχει μέρες που έσκασαν!
Μακάρι να ζήσουν όλα Φώτη.
Εγώ για τα μικρά που γλιτώνουν ρίχνω και flakes τριμμένα σε μικρά κομματάκια.
Βαλε και μια φωτό όλο το ενυδρείο να πάρουμε μάτι τις ψαρούκλες σου.
92606
92607
92608
92609
92610
Κλεόβουλος
10-11-18, 18:57
Ευχαριστούμε για το οφθαλμόλουτρο :)
Tanganyiκας
10-11-18, 20:09
Φτου φτου..........πανέμορφα ψάρια, να τα χαίρεσαι!
stanisalus18
10-11-18, 21:03
:smt041:smt041:smt041:smt041
Πολύ ωραία τα ψαράκια να τα χαίρεσαι
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.