PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι θα διαλέγατε στην Θέση μου?

kosmas
03-09-16, 11:27
Καλημερα παιδια? Θα ηθελα να με βοηθησετε σε μια επιλογη.Εκει που ειχα αποφασισει να παρω το amubias a1500,βρηκα σε μια αγγελια ενα juwel 400 rio το οποιο εχει αγοραστει 2-3 χρονια πριν και ειναι αβρεχτο και αχρησιμοποιητο.
Ποια η γνωμη σας? Η τιμη ειναι ακριβως ιδια με το anubias(βαση-ενυδρειο)
Υπαρχει περιπτωση να εχουν χαλασει οι σιλικονες?

G_AQUA
03-09-16, 12:11
Αν ήταν αποθηκευμένο σε νορμάλ μέρος (όχι πχ σε καμιά ταράτσα μέσα στον ήλιο) λογικά δεν παθαίνει τίποτα.
Αυτό βέβαια δεν μπορεί να σου το εγγυηθεί κανένας μας, μιλάμε με βάση τις πιθανότητες.
Όπως και να έχει θα πρέπει να το ελέγξεις καλά.

Tanganyiκας
03-09-16, 12:13
Το anubias από ότι κατάλαβα θα το πάρεις καινούργιο..............οπότε δεν θα το συζητούσα καν για το Rio!

kosmas
03-09-16, 12:17
Και το Rio καινουργιο ειναι.Φυλασσεται μεσα σε σπιτι τυλιγμενο.Το κερδος ειναι οτι ειναι γερμανικο(υποτιθεται πιο αξιοπιστο) το εσωτερικο φιλτρο και ο θερμαντηρας

Tanganyiκας
03-09-16, 12:26
Έχουν ξανασυζητηθεί η διάφορες τους,το anubias έχει γυάλινες κόντρες το Rio πλαστικές!!;)

delta66
03-09-16, 12:29
Το κερδος ειναι οτι ειναι γερμανικο(υποτιθεται πιο αξιοπιστο) το εσωτερικο φιλτρο και ο θερμαντηρας
Αυτα δεν ειναι κερδος.
Το φιλτρο θα το ξηλωσεις και θα το εχεις για καβατζα σε περιπτωση βλαβης του εξωτερικου. (η αντλια του ειναι ... ευαισθητη και χαλαει)
Και ο θερμαντηρας ειναι τσιου, και θα παρεις eheim. Το juwel θα τον εχεις για καμια προετοιμασια νερου (αν ζεσταινει καθολου και για οσο ζησει).
Θα πρεπει να αγοραζεις ακριβες ενυδρειακες λαμπες γιατι δεν κανουν τα μεγεθη των λαμπων του εμποριου. (εκτος κι αν κανεις την πατεντα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=79437))
Και αν χαλασει το μπαλαστ, για να το αλλαξεις, θα πρεπει να σφαξεις στο καπακι, το σκαφακι που ειναι μεσα το μπαλαστ, γιατι ειναι κολλημενο και δεν ανοιγει, ή να παρεις καινουριο ολο το φωτιστικο που κανει καμια 150αρια ευρω ισως και παραπανω.

Για το anubias ακουω καλα λογια, αλλα δεν το εχω δουλεψει.
Ας μιλησει για τα μειονεκτηματα του αλλος.
Εγω εγραψα για το juwel.
Τα δουλευω αρκετα χρονια και ειναι μια χαρα ακομα.

ΥΓ Δεν ξερω αν ειναι γερμανικο, αλλα τα ηλεκτρικα (αντλια, θερμαντηρας), ειναι ιταλικα, και βγαζουνε προβληματα οπως ειπα. H αντλια πχ ειναι απο τη sicce και αν (μαλλον, οταν) χαλασει η αντλια του juwel, μπορει να εφαρμοστει καποια αντλια της sicce.
ΥΓ2 Σε μια ενδεχομενη αγορα, εγω θα κοιταζα μονο τα ενυδρειο, και τη βαση τους (την ποιοτητα τους). Ολα τα αλλα (βασικα το φιλτρο και τη θερμανση δλδ) αντικαθιστώνται με καταλληλα.
Θα κοιταγα ισως και το φωτισμο αν δεν ειχα απαιτησεις για αναβαθμιση με εξτρα λαμπες ή Led κλπ. Βεβαια τωρα με την πατεντα που βαζω οτι λαμπα θελω (δλδ gro+aquastar που ειναι σουπερ) δεν εχω ενδοιασμο να μην επελεγα juwel λογω φωτισμου.
ΥΓ3 θα κοιταγα και για κατασκευη ενυδρειου οπως και βασης με κοιλοδοκο και ντυσιμο με ξυλο επιλογης μου και χωρο μεσα στη βαση για σαμπ ως φιλτρο.

tsoui
03-09-16, 12:38
Επισης καλο ειναι να δεις και την ημερομηνια κατασκευης στο juwel το παιδι που θα το παρεις μπορει να το πηρε πριν 2-3 χρονια αλλα το μαγαζι να το ειχε αλλα τοσα να περιμενει....
Κατα τα αλλα συμφωνω με το Σπυρο!

kosmas
03-09-16, 12:46
Έχουν ξανασυζητηθεί η διάφορες τους,το anubias έχει γυάλινες κόντρες το Rio πλαστικές!!;)

Αυτο δεν το ηξερα.Ενα + παραπανω για το anubias
-------------------------
Αυτα δεν ειναι κερδος.
Το φιλτρο θα το ξηλωσεις και θα το εχεις για καβατζα σε περιπτωση βλαβης του εξωτερικου. (η αντλια του ειναι ... ευαισθητη και χαλαει)
Και ο θερμαντηρας ειναι τσιου, και θα παρεις eheim. Αυτον θα τον εχεις για καμια προετοιμασια νερου (αν ζεσταινει καθολου και για οσο ζησει).
Θα πρεπει να αγοραζεις ακριβες ενυδρειακες λαμπες γιατι δεν κανουν τα μεγεθη των λαμπων του εμποριου. (εκτος κι αν κανεις την πατεντα (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=79437))
Και αν χαλασει το μπαλαστ, για να το αλλαξεις, θα πρεπει να σφαξεις στο καπακι, το σκαφακι που ειναι μεσα το μπαλαστ, γιατι ειναι κολλημενο και δεν ανοιγει, ή να παρεις καινουριο ολο το φωτιστικο που κανει καμια 150αρια ευρω ισως και παραπανω.

Για το anubias ακουω καλα λογια, αλλα δεν το εχω δουλεψει.
Ας μιλησει για τα μειονεκτηματα του αλλος.
Εγω εγραψα για το juwel.
Τα δουλευω αρκετα χρονια και ειναι μια χαρα ακομα.

ΥΓ Δεν ξερω αν ειναι γερμανικο, αλλα τα ηλεκτρικα (αντλια, θερμαντηρας), ειναι ιταλικα, και βγαζουνε προβληματα οπως ειπα. H αντλια πχ ειναι απο τη sicce και αν (μαλλον, οταν) χαλασει η αντλια του juwel, μπορει να εφαρμοστει καποια αντλια της sicce

Αυτο με το φωτιστικο το ξερω γιατι ειχα και εγω το record.Το ιδιο και για την αντλια
To anubias λενε ειναι πιστη αντιγραφη του ριο.Ξερεται μηπως υπαρχει διαφορα ποιοτητας στο επιπλο?

kgf12345
03-09-16, 13:04
τα επιπλα στα anubias-οταν ειχα παρει anubias-μου ειχαν φανει πιο στιβαρα απτα επιπλα της juwel.

δεν εχει σημασια αν το juwel ειναι αχρησιμοποιητο.εγγυηση δεν θα εχεις εφοσον εχει ληξει πλεον,ακομη και αν εχεις την αποδειξη.

αλλα ακομη και αν ειχες εγγυηση στο juwel,κανοντας οποιαδηποτε απτις μετατροπες που γραφει ο delta πιο πανω σε φωτιστικο η φιλτρο,θα την εχανες.

αφου θα τα δωσεις που θα τα δωσεις (τα ιδια) λεφτα,παρε το καινουριο.
το μονο που θα τσεκαρα ειναι οι σιλικονες στα anubias.κοιταξε να ειναι οσο πιο ομοιομορφες γινεται,και γενικως κοιταξε για ξεκολλημενα πλαστικα γυρω γυρω στα τελαρα του κλπ μηπως υπηρχε καποια φθορα οσο ηταν στο καταστημα.( αυτα τα προβληματα συνηθως-οχι παντα-δεν υπαρχουν στα juwel).
κατα τα αλλα,τα θεωρω καλυτερα απτα juwel σαν ενυδρεια.καποια μοντελα εχουν και λιγο πιο παχυ τζαμι σε σχεση με τα αντιστοιχα της juwel.και οι γυαλινες κοντρες ειναι μεγαλο +...

kosmas
03-09-16, 13:10
Ευχαριστω παρα πολυ ολους.Μου αλλαξατε γνωμη.Θα παρω καινουργιο το anubias

rozela120
03-09-16, 13:49
επειδή εχει αναφερθεί το κολπο με τισ λαμπες του ριο...θα σας πω ενα καλύτερο πραγμα και θα ξεγνιασετε ...τραβήξτε προσεχτικα το ντουι που κουμπώνει στο καπακι προσ τα κατω..βγαινει και επειδη εχει μεσα εχτρα λιγο καλώδιο θα μπορειτε να βαλετε τισ απλεσ λάμπες..και απλα απο την μια θα ειναι κουμπωμένο και απο την αλλη θα ειναι στον αερα αλλα δεν υπαρχει κίνδυνος γιατι δεν εχει αλλα περιθώρια και εχει και την πανω πλαστική κοντρα που το κρατάει...

kosmas
03-09-16, 14:01
επειδή εχει αναφερθεί το κολπο με τισ λαμπες του ριο...θα σας πω ενα καλύτερο πραγμα και θα ξεγνιασετε ...τραβήξτε προσεχτικα το ντουι που κουμπώνει στο καπακι προσ τα κατω..βγαινει και επειδη εχει μεσα εχτρα λιγο καλώδιο θα μπορειτε να βαλετε τισ απλεσ λάμπες..και απλα απο την μια θα ειναι κουμπωμένο και απο την αλλη θα ειναι στον αερα αλλα δεν υπαρχει κίνδυνος γιατι δεν εχει αλλα περιθώρια και εχει και την πανω πλαστική κοντρα που το κρατάει...

Το ειχα κανει αυτο,αλλα επειδη ειχα πολυ αναταραξη αλλα και εξατμιση και υγρασια, πηρε νερα μεσα απο την τρυπα και μου εκαψε το ballast.Tο παλιο καπακι ειχα με Τ8 λαμπες

rozela120
03-09-16, 14:07
εγω σε αυτο με τ5 δεν περναει τιποτα ...ασε που εχω κόψει το πλαστικο για να μπορω να αλλάζω το μπαλλαστ αν εχει θεμα ..οποτε δεν εγκλωβίζετε υγρασια...

G_AQUA
03-09-16, 14:43
Προσωπικά έχω 2 anubias (ένα vision 350άρι 7 χρόνια και ένα 200άρι 3 χρόνια).
Από πλευράς ποιότητας κατασκευής δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα, ούτε οι γυάλες ούτε τα έπιπλά τους. Βέβαια και στα δύο τα δικά μου τα μπάλαστ είναι κλεισμένα και για να τα βγάλεις πρέπει να σπάσεις την δοκό. Όχι ακριβώς βέβαια να την "σπάσεις" αλλά να να την ξεκολλήσεις. Δεν είναι δύσκολο, στο 350άρι το έκανα γιατί είχε 39άρες και ήθελα να του περάσω 54άρες λάμπες. Απλά θέλει λίγο προσοχή.
Επίσης οι κόντρες στα δικά μου είναι πλαστικές. Δεν ξέρω αν αυτό αλλάξε σε πιο καινούργια μοντέλα.
Όπως και να έχει είναι εξαιρετικά ενυδρεία, εγώ θα τα πρότεινα ανεπιφύλακτα.

kosmas
03-09-16, 15:28
Εγω αυτο που ειχα δει προσφατα σε πετσιτι ειχε γυαλινες κοντρες.Το φωτιστικο ειχε 2 λαμπες αλλα μου ειπαν οτι αυτο που θα παραλαβω θα εχει 4.Για αφρικανικο βεβαια θα αναβω τις 2.Το επιπλο δεν μου πολυαρεσε-λιγο ψευτικο αλλα αφου ειναι δωρο και καλα σκεφτομαι να το ενισχυσω απο μεσα με γωνιες

Λάμπρος.Τ
03-09-16, 16:44
Κοσμά στο αφρικάνικο θα ανάβεις μόνο τη μια.

Tanganyiκας
03-09-16, 18:56
Κοσμά αυτό που θες να αγοράσεις έχω Α1500 μια χαρά δεν υστερεί σε τίποτα...........και παίζουν ρόλο και η κόντρες!!

Diskus fan
04-09-16, 20:15
Έχεις ήδη αποφασίσει... αλλά... θα έγραφα...
Έχω δει σε αγγελίες να πωλούνται Juwel που ήταν παλιότερα μοντέλα, από αυτά που ισχυρίζονταν ο πωλητής τους. Η διαφορά μεταξύ των παλιών φαίνεται στις κόντρες και στα πιο καινούργια στο ύψος του ενυδρείου.
Στο θέμα λάμπες... ο Σπύρος έχει μείνει πίσω... βγάζουν η sylvania, και dennerle (νομίζω πλέον και η arcadia) σε διαστάσεις του Juwel.
Για το φωτιστικό... αυτά που γράφτηκαν πιο πάνω... ΔΕΝ τα ακούω και πολύ λογικά.-

tsoui
04-09-16, 21:25
Νικο δε χρειαζεται να ψαχνει κανεις λεπτομερειες τα juwel εχουν πανω αυτοκολητα με την ημερομηνια κατασκευης ;)

delta66
04-09-16, 21:43
Στο θέμα λάμπες... ο Σπύρος έχει μείνει πίσω... βγάζουν η sylvania, και dennerle (νομίζω πλέον και η arcadia) σε διαστάσεις του Juwel.

Το μυαλο σου και μια λιρα.
Ποιον ρωταγες στο τηλεφωνο που θα βρεις λαμπες sylvania για το rio?
Κοιτα ημερομηνια στο ποστ μου για καταλληλες λαμπες για juwel http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=510672&postcount=9
Ξεκουτιανες :grin:

Οι Sylvania σε μηκος για Juwel ειναι πιο ακριβες απο τις απλες και δεν τις βρισκεις ευκολα.
Αυτο ειναι μειονεκτημα και για τα μειονεκτηματα συζηταμε εδω,

Diskus fan
06-09-16, 00:40
Το μυαλο σου και μια λιρα.
Ποιον ρωταγες στο τηλεφωνο που θα βρεις λαμπες sylvania για το rio?
Κοιτα ημερομηνια στο ποστ μου για καταλληλες λαμπες για juwel http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=510672&postcount=9
Ξεκουτιανες :grin:

Οι Sylvania σε μηκος για Juwel ειναι πιο ακριβες απο τις απλες και δεν τις βρισκεις ευκολα.
Αυτο ειναι μειονεκτημα και για τα μειονεκτηματα συζηταμε εδω,

Καλά... θα σου δείξω εγώ... θα δεις τι θα πάθεις. :smt016 :smt110 :smt037
ΑΝ χρειαστείς Sylvania... πες μου να κανονίσω.- ;)