PDA

Επιστροφή στο Forum : molly σε ενδιαφέρουσα???


CASPER
28-10-05, 17:39
Καλησπέρα
Βρέ παιδιά, η κυρία της φωτογραφίας είναι έγκυος ή όχι?
Την πήρα πρόσφατα, πρίν μερικές μέρες, και την πήρα έτσι όπως τη βλέπετε. Αρα δεν ξέρω δηλαδή αν "φούσκωσε" ή αν είναι έτσι από φυσικού της. Οταν την έβαλα στο ενυδρείο είδα ότι η άλλη μολλίνα που έχω είναι με μεγάλη διαφορά λεπτότερη. Δεν είχα ποτέ μόλλυ, και δεν ξέρω αν μπορεί να έχουν τόση διαφορά μεταξύ τους. Οπως και δεν ξέρω πόσο "φουσκώνει" όταν είναι έγκυος, γιατί δε μου έχει ξανατύχει.
Ρώτησα το μαγαζί που την πήρα,μπας και απλά ήταν έγκυος όταν την πήρα, αλλά δεν ξέρουν.
Οταν είναι έγκυος το ψαράκι, πόσο χρόνο θέλει μέχρι να "μαυρίσει" η κοιλίτσα ,οπότε το βάζεις στη γεννήστρα? Μαυρίζει αισθητά ή θέλει καλό μάτι? Μη δω τίποτα κουτσούβελα να τριγυρνάνε στο ενυδρείο (αν είναι έγκυος) και δεν έχω προλάβει να τα βάλω στο μαιευτήριο (γενήστρα).
Η κοιλιά της συγκεκριμένης δεν είναι μαύρη όπως φαίνεται στις φωτό. Το φώς είναι που μπερδεύει.

Θα γίνω γιαγιά λέτε, ή απλά χρειάζεται bodyline για αδυνάτισμα???:)

Tolis
28-10-05, 22:18
Η κοιλια της συγκεκριμενης δεν θα γινει μαυρη - ειναι αλβινικη μορφη και δεν εχει μελανοφορους καθολου. Θα δεις ενα πιο σκουρο κοκκινωπο χρωμα.

Δεν ειναι σιγουρο οτι ειναι εγγυος - σε δυο τρεις βδομαδες θα φανει.

sot-zoe
29-10-05, 10:04
Αλλα μην την βαλεις την καημενη σε γεννηστρα , ειναι οτι χειροτερο , μεχρι που μπορει και να την χασεις :(
Καλυτερα ειναι να βρεις riccia και να την αφησεις να γυρναει στην επιφανεια , ετσι και θα βρουν τον φυσικο τους χωρο τα μωρα για να κρυφτουν , αλλα και θα εχουν να φανε (ινφουσόρια) .;)
Ειχα χασει πολλα ζωοτοκα (θυληκιες) σε γεννηστρες μεχρι να μαθω .:(

CASPER
29-10-05, 14:00
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Καλυτερα ειναι να βρεις riccia και να την αφησεις να γυρναει στην επιφανεια Τί είναι αυτό?
Αλλα μην την βαλεις την καημενη σε γεννηστρα Σαφώς και με ενδιαφέρει να μην τη χάσω. Αν γεννήσει στο ενυδρείο, τα μικρούλια δεν κινδυνεύουν να γίνουν μεζεδάκι των υπολοίπων? Εχουν πιθανότητα να ζήσουν έτσι?

sot-zoe
29-10-05, 21:11
Η riccia ειναι φυτο που επιπλεει και οτι πρεπει για μεγαλωμα μικρων μιας και βρισκουν να κρυφτουν εκει οπως σχεδον στο φυσικο τους περιβαλλον , αλλα και βρισκουν και τροφη (ινφουσόρια).
Οσο για τον μεζε , ναι κινδυνευουν και απο την ιδια τους την μανα , αλλα οι απωλειες θα ειναι μικρες και η μανα θα ειναι πολυ καλυτερα εαν κανεις αυτο που σου ειπα πιο πανω .
Προσωπικη αποψη βεβαια εκφραζω εδω ετσι ; και προσωπικη εμπειρια καταθετω , δεν εισαι υποχρεωμενη να την ακολουθησεις , κανε ομως μια ερευνα σε παλαιοτερα ποστς στα ζωοτοκα να δεις οτι ετσι ειναι οπως σου τα λεω , τα ιδια λενε και αλλοι .

CASPER
30-10-05, 12:41
Η riccia ειναι φυτο που επιπλεει και οτι πρεπει για μεγαλωμα μικρων μιας και βρισκουν να κρυφτουν εκει οπως σχεδον στο φυσικο τους περιβαλλον , αλλα και βρισκουν και τροφη (ινφουσόρια). Καλό ακούγεται. Θα κοιτάξω να το βρώ. Δεν έχω ακόμα μωράκια βέβαια, αλλά ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα έχω:).
κανε ομως μια ερευνα σε παλαιοτερα ποστς στα ζωοτοκα να δεις οτι ετσι ειναι οπως σου τα λεω , τα ιδια λενε και αλλοι . Ναι το έκανα ήδη αυτό.
Ενας συγγενής μου όταν γέννησε η Μολλίνα του χρησιμοποίησε γεννήστρα. Και η μαμά και τα μωρά χαίρουν άκρας υγείας. Ομως διαβάζοντας τα post όπου οι περισσότεροι έχουν τη δική σου γνώμη, κατέληξα ότι αυτός μάλλον ήταν απλά τυχερός. Οπότε δε θα το διακινδυνεύσω με τη γεννήστρα. Δε θα ήθελα να δημιουργήσω πρόβλημα στο ψαράκι, πόσο μάλλον δε, να το χάσω.
Ευχαριστώ για τη βοήθεια.