Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ΧΡΥΣΟΨΑΡΑ ΚΑΙ BLOODWORMS

christoschor
22-08-16, 13:50
Παιδιά καλησπέρα,

όντας σήμερα σε ένα pet shop για να αγοράσω φίλτρο (τελικά αποφάσισα να κρατήσω το ένα 2215 και αγόρασα και ένα astro 2212, γιατί μόλις η γυναίκα μου άκουσε τη τιμή του jbl 1901 άρχισε να μιλάει μια ακατανόητη αρχαία διάλεκτο zw), έπιασα τη κουβέντα στο παλικάρι που ήταν υπεύθυνος για τα ενυδρεία και μου επεσήμανε ότι δε θα πρέπει να ταίσω τα χρυσόψαρα μου με bloodworms, καθώς τους δημιουργούν πρόβλημα. Εγώ πάλι δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Θα ήθελα πάντως και τη δική σας γνώμη επ' αυτού. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. τα ταίζω δύο φορές την εβδομάδα κατεψυγμένα bloodworms

Τάκης
22-08-16, 13:58
τι είδους πρόβλημα δηλαδή ;
Τα χρυσόψαρα καλό είναι να μη τα παραφορτώνουμε με πρωτεΐνες,
αλλά δεν βλέπω κάποιο άλλο πρόβλημα, με μέτρο καλό κάνει και η πρωτεΐνη

christoschor
22-08-16, 14:00
Και εγώ ρε συ Τάκη αυτό νομίζω. Δεν πιστεύω ότι είναι υπερβολή το δύο φορές την εβδομάδα όταν τα γεύματα τους είναι 2-3 την ημέρα αναλόγως της ζέστης.

Τάκης
22-08-16, 14:04
Χρήστο δεν έχω ακούσει ή διαβάσει για πρόβλημα από τάισμα χρυσόψαρων με bloodworms.
Απλά με μέτρο.
Η ποικιλία καλό κάνει.
Πήγαιναι πάρε βρε κανα κιλό γαύρο και φιλεταρισέ τον και δίνε τους που και που :)

tsala
22-08-16, 14:09
τιποτα δεν παθαινουν φυσικα.
Το μονο κακο που μπορει να κανει το αποξηραμενο bloodworm ,ειναι οτι δεν βυθιζεται και το τρωνε απο την επιφανεια... Φυσικα αυτο ισως να ειναι προβλημα μονο στα fancy
Αν ειναι μικρα σε ηλικια τα ψαρακια ,δωσε και παραπανω πρωτεινη.
Αν ειναι μεγαλα δεν την εχουν τοσο αναγκη

christoschor
22-08-16, 17:30
Γιαννη ειναι κατεψυγμενα οποτε δεν εχω θεμα βυθιζονται αμεσως:smt020
-------------------------
Παντως νε το νεο φιλτρο το νερο βελτιωθηκε κατα πολυ:smt041. Δε μπα να ναι κινεζος αποδιδει

fotisamor
22-08-16, 17:41
Με ενδιαφέρει το θέμα μιας και πριν λίγο καιρό αγόρασα bloodworms κατεψυγμένα και τα ταίζω 1-2 φορές την εβδομάδα .

Πριν τους τα ταίσω τα ξεπαγώνω μέσα σε ένα ποτηράκι με νερό απο το ενυδρείο.

Μιλήστε οι κατέχοντες την γνώση!!!!!:confused:

christoschor
22-08-16, 17:57
Ναι τα βαζεις σε ποτηρι με ενυδριακο νερο μεχρι να ξεπαγωσουν και μετα τα ριχνεις στο ενυδρειο. Μιλαμε σκοτωμος γινεται:D

Τάκης
22-08-16, 18:15
Ναι τα βαζεις σε ποτηρι με ενυδριακο νερο μεχρι να ξεπαγωσουν και μετα τα ριχνεις στο ενυδρειο. Μιλαμε σκοτωμος γινεται:D
Ετσι

fotisamor
22-08-16, 18:31

Κατάλαβα οτι τα ρίχνεις μέσα παγωμένα...και λέω πως βυθίζονται???:D
Χρήστο δεν έχω ακούσει ή διαβάσει για πρόβλημα από τάισμα χρυσόψαρων με bloodworms.
Απλά με μέτρο.
Η ποικιλία καλό κάνει.
Πήγαιναι πάρε βρε κανα κιλό γαύρο και φιλεταρισέ τον και δίνε τους που και που :)

Τον γαύρο ωμό τον δίνουμε ???

Τάκης
22-08-16, 19:19
Φωτη τον φιλετάρο, βγάζω δηλαδή τα εντόσθια , τη ραχοκοκαλιά , την ουρά και το κεφάλι, τα βάζω στη κατάψυξη, κια όταν θέλω να δώσω , κόβω όπως είναι παγωμένο μικρά κομματάκια , τα ξεπαγώνω ή σε ζεστό ή σε νερό ενυδρείου , και τους τα δίνω
δες εδώ www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=87701/#7

tsala
22-08-16, 19:28
ωραια! Πολυ καλυτερα κατεψυγμενο. Απ τις καλυτερες τροφες! Ειδικα για μικρα.
Τον γαυρο ωμο και φιλεταρισμενο ,οπως ειπε κι ο Τακης.

nazgul
22-08-16, 19:30
Κατάλαβα οτι τα ρίχνεις μέσα παγωμένα...και λέω πως βυθίζονται???:grin:
Δεν πρεπει να τους τα δινουμε απευθειας απο την καταψυξη, οπως και καθε κατεψυγμενη τροφη.

Και εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=70755)λιγο πιο ολοκληρωμενη η διαδικασια ;)

pavos
22-08-16, 21:49
τιποτα δεν παθαινουν φυσικα.
Το μονο κακο που μπορει να κανει το αποξηραμενο bloodworm ,ειναι οτι δεν βυθιζεται και το τρωνε απο την επιφανεια... Φυσικα αυτο ισως να ειναι προβλημα μονο στα fancy
Αν ειναι μικρα σε ηλικια τα ψαρακια ,δωσε και παραπανω πρωτεινη.
Αν ειναι μεγαλα δεν την εχουν τοσο αναγκη
:smt023:smt023
Φωτη τον φιλετάρο, βγάζω δηλαδή τα εντόσθια , τη ραχοκοκαλιά , την ουρά και το κεφάλι, τα βάζω στη κατάψυξη, κια όταν θέλω να δώσω , κόβω όπως είναι παγωμένο μικρά κομματάκια , τα ξεπαγώνω ή σε ζεστό ή σε νερό ενυδρείου , και τους τα δίνω
δες εδώ www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=87701/#7 (http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=87701/#7)
:smt023:smt023

delta66
23-08-16, 12:52
έπιασα τη κουβέντα στο παλικάρι που ήταν υπεύθυνος για τα ενυδρεία και μου επεσήμανε ότι δε θα πρέπει να ταίσω τα χρυσόψαρα μου με bloodworms, καθώς τους δημιουργούν πρόβλημα. Εγώ πάλι δεν έχω διαβάσει κάτι τέτοιο. Θα ήθελα πάντως και τη δική σας γνώμη επ' αυτού. Για να γίνω πιο συγκεκριμένος. τα ταίζω δύο φορές την εβδομάδα κατεψυγμένα bloodworms
Στο ειπε επειδη πολλες φορες τα χρυαοψαρα εχουν θεμα με τη πεψη της τροφης και τα Bloodworms οπως οι ολες οι βαρια πρωτεινουχες τροφες, δεν ειναι εύπεπτες. Ιδιως σε σχεση με τη θερμοκρασια.
Αν δεις εξειδικευμενες τροφες, σε χαμηλες θερμοκρασιες προτεινουν πιο "Easy Digested" τροφες.
http://www.hikari.info/topics/to_07.html

christoschor
23-08-16, 12:59
Σίγουρα συνεχές τάισμα θα δημιουργούσε πιθανόν θέμα. Εγώ μιλάω όμως για μια με δύο φορές την εβδομάδα όχι παραπάνω. Για τις τροφές που έχεις στο link έχουμε βρει άκρη εάν πλέον εισάγονται στην Ελλάδα?
Κατατοπιστικότατο πάντως το link :D

delta66
23-08-16, 13:10
Σίγουρα συνεχές τάισμα θα δημιουργούσε πιθανόν θέμα. Εγώ μιλάω όμως για μια με δύο φορές την εβδομάδα όχι παραπάνω. Για τις τροφές που έχεις στο link έχουμε βρει άκρη εάν πλέον εισάγονται στην Ελλάδα?
Κατατοπιστικότατο πάντως το link :D

Δεν ξερω αν στα ψαρια, σε χαμηλες θερμοκρασιες, με 1-2 φορες την εβδομαδα ενα "βαρυ" γευμα μπορει να δημιουργησει ή οχι προβλημα.
Στους ανθρωπους τουλαχιστον, η "βαρυστομαχια" μπορει να επελθει και απο ενα μονο βαρυ γευμα :D
Ολα πιστευω εχουν να κανουν με τη θερμοκρασια. αφου τα ψαρια ειναι ποικιλοθερμοι (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A0%CE%BF%CE%B9%CE%BA%CE%B9%CE%BB%CF%8C%CE%B8%C E%B5%CF%81%CE%BC%CE%BF) οργανισμοι.
Αν δεις ομως απο τις θερμοκρασιες στο αρθρο, μιλαμε για πολυ χαμηλες θερμοκρασιες που συνηθως δεν απασχολει διατηρηση χρυσοψαρων σε ενυδρειο (σε εσωτερικο χωρο γενικοτερα), αλλά μονο σε λιμνες και μονο κατα τις κρυες εποχες.
Οποτε κατα τη γνωμη μου δεν υπαρχει προβλημα.
Αν βλεπεις τα ψαρια και δεν αφοδευουν σωστα και ευκολα και ιδιως αν αναπνεουν μετα το φαγητο απο την επιφανεια ενω υπαρχει αφθονη οξυγονωση (η χωνεψη χρειάζεται ακομη περισσοτερο οξυγονο), τοτε τα δυσκολευει η τροφη.

christoschor
23-08-16, 13:13
Όσον αφορά τις τροφές της Hickari, επειδή έχω δει ότι το ψάχνεις, έχεις βρει άκρη για τις προμηθεύεσαι?

delta66
23-08-16, 13:37
Οχι. Δεν εβγαλα ακρη. Θα ταιζω diy τροφες.

Επειδη μαλλον, η ψαροτροφη δεν βγαζει κερδος, οπως οι σκυλοτροφες και οι γατοτροφες, η "αντιπροσωπεία" της hikari στην Ελλαδα (OASIS AQUA & PET 52 AG.KONSTANTINOU STR., 104 37 ATHENS, GREECE (http://www.xo.gr/profile/profile-906324284/el/)), δεν ενδιαφερεται οπως φαινεται για ψαροτροφες.
Μπορει και τα καταστηματα λιανικης να μη της ζητανε και για αυτο η ιδια δεν ενδιαφερεται.
Ολο αυτο φυσικα ξεκιναει απο τη ζητηση της απο εμας τους ιδιους.

Εγραψα ενα σχετικο ποστ με παραπονα για την αντιπροσωπεια στη σελιδα της hikari στο FB.
Επρεπε να στειλω mail κανονικα αλλα προσωπικα κουραστηκα και σταματησα να ασχολουμαι με το θεμα.

Και μαλλον πρεπει να το mail να σταλθει απο πολλους μαζι για να εχει βαρυτητα το θεμα.
Στο γιαπωνεζικο σαιτ (που εβαλα το λινκ για τις τροφες) δεν βρηκα email αλλα βρηκα στο αμερικανικο. http://www.hikariusa.com/
Και ειναι fish@hikariusa.com
Οποιος θελει μπορει να συνταξει ενα κειμενακι να σταλθει ομαδικα.
Ισως και αν εφοσον υπαρχει ενδιαφερον, να πρεπει να ανοιχτει ενα αλλο θεμα για τη συζητηση.

Ή το πιο απλο να παρακαμφθουν ολοι και να γινεται ομαδικη αγορα απο ebay ή γενικα απο εξω
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&_nkw=Hikari+Goldfish&_sop=15
http://www.zajac.de/websale7/?Ctx=%7bver%2f7%2fver%7d%7bst%2f419%2fst%7d%7bcmd% 2f0%2fcmd%7d%7bm%2fwebsale%2fm%7d%7bs%2fzoo%2dzaja c%2fs%7d%7bl%2f03%2daa%2fl%7d%7bmi%2f001012%2fmi%7 d%7bpo%2f5%2fpo%7d%7bsf%2f%3cs1%3eHikari%20%3c%2fs 1%3e%2fsf%7d%7bp1%2fd30603856386e1fe49893b938505fe 51%2fp1%7d%7bmd5%2ffa267f38b554d25f945f5d4aa7c2d2a e%2fmd5%7d

christoschor
23-08-16, 13:54
Πολύ καλές ιδέες και οι δύο. Αν έχεις χρόνο τις επόμενες ημέρες να επικοινωνήσουμε όλοι οι χρυσοψαράδες του forum μήπως πάμε για ομαδική παραγγελία:D