Επιστροφή στο Forum : Άλατα
Καλησπερίζω την ομαδα.Εχω ενα πρόβλημα που σίγουρα πολλοί το εχετε αντιμετωπίσει και γι'αυτο ζητάω τα φώτα σας.Μετα απο πολυήμερες διακοπές (ενα μηνα περίπου) η στάθμη του νερου του ενυδρειου μου επεσε αρκετά και το κομμάτι που ηταν εκτος νερου γέμισε με άλατα.Τι μπορω να κανω για να απαλλαγώ απο αυτα;
Υγ:εχω συμπληρώσει το νερου που ειχε εξατμιστει.
Tanganyiκας
12-08-16, 18:47
Πανάκι μαλακό εμποτισμένο με ξύδι και τρίψιμο.Προσεκτικά να μην στάζει μέσα!!
Θα πρέπει να κατεβάσεις την στάθμη.
Fishermen1234
12-08-16, 19:28
Αν θελεις παρε ειδικη ξυστρα για τα τζαμια. Μια μονιμη λυση στο προβλημα παρε ενα συστημα αντιστροφης οσμωσης.
Αν θελεις παρε ειδικη ξυστρα για τα τζαμια. Μια μονιμη λυση στο προβλημα παρε ενα συστημα αντιστροφης οσμωσης.
Αντίστροφη όσμωση για να πάρει (πέρα από τα έξοδα) πρέπει να έχει και ψάρια που απαιτούν μαλακό νερό...
Αντίστροφη όσμωση για να πάρει (πέρα από τα έξοδα) πρέπει να έχει και ψάρια που απαιτούν μαλακό νερό...
:smt023
Και δεν θα λυθεί το πρόβλημα να μαζεύονται άλατα από την εξάτμιση.
Το θετικό με το φίλτρο Α/Ο είναι πως θα βοηθήσει πολύ στην αναπλήρωση από την εξάτμιση και δεν θα ανεβαίνουν οι σκληρότητες
Diskus fan
13-08-16, 22:21
Αντίστροφη όσμωση για να πάρει (πέρα από τα έξοδα) πρέπει να έχει και ψάρια που απαιτούν μαλακό νερό...
Αυτή την "καραμέλα" την διαβάζω συνέχεια. :smt120
Πόσο μαλακό νερό έχει η θάλασσα και χρησιμοποιούν απαρεγκλίτως Α. Ο. οι "θαλασσινοί" ; :rolleyes:
Καθόλου μαλακό χαχαχα
Αλλα τι γίνεται , ναι μεν νερό απο όσμωση μόνο αλλά μετα που βάζουμε το αλάτι η σκληρότητα παει ταβάνι χαχαχα
Νίκο , όπως σωστά είπε και Κώστας βάζουν και αλάτι,
στα θαλασσινά όμως είναι απαραίτητη για αναπλήρωση από εξάτμιση,
στα γλυκά όμως πιστεύω πως δεν θα βοηθήσει και τόσο στο να μην εμφανίζονται άλατα,
μπορεί με αναπλήρωση από Α/Ο να μειωθεί λίγο το φαινόμενο
Ενημερωτικά, για τα άλατα στο τζάμι ακόμα και σε πάρα πολύ....σκληρές περιπτώσεις, δουλειά (καλύτερη από το ξύδι) κάνουν και τα σκευάσματα τύπου "Ph Minus". Μην με ρωτήσετε για "Ph Up", μπορεί να κάνει το ίδιο αλλά δεν το ξέρω:D.
Diskus fan
16-08-16, 20:19
Νίκο , όπως σωστά είπε και Κώστας βάζουν και αλάτι,
στα θαλασσινά όμως είναι απαραίτητη για αναπλήρωση από εξάτμιση,
στα γλυκά όμως πιστεύω πως δεν θα βοηθήσει και τόσο στο να μην εμφανίζονται άλατα,
μπορεί με αναπλήρωση από Α/Ο να μειωθεί λίγο το φαινόμενο
Αυτό που λέω είναι ότι... κάποια στιγμή πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να γίνει αντιληπτός ο λόγος για τον οποίο, κάνουμε χρήση της Α.Ο.
Υπάρχει τεράστια παραπληροφόρηση (ακόμα και από άτομα που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ γνωρίζουν)... ακόμα και για την χρήση του "βρώμικου" νερού της Α.Ο. σε "αφρικάνικα" ενυδρεία.
Αυτό ΠΡΕΠΕΙ... να σταματήσει να διαιωνίζεται.-
Κλεόβουλος
16-08-16, 20:27
Αυτό ΠΡΕΠΕΙ... να σταματήσει να διαιωνίζεται.-
Ρε φίλε τόσο χρόνο που έχεις δαπανήσει στα σχόλια
θα είχες γράψει δοκίμιο για τον λόγο.
Γράψε να το κάνω υπόμνημα :)
Diskus fan
16-08-16, 20:31
Πάλι θέλεις να με ταλαιπωρήσεις... γέρο άνθρωπΑ; :D
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.