Επιστροφή στο Forum : λιμνη στον κηπο
Γεια σας παιδια.σημερα ξεκινησα και τελειωσα το σκαψιμο της λιμνης εχει διαστασεις 200Χ150Χ90 λιγο πανω απο 2000 λιτρα.θα βαλω χρυσοψαρα.θα γινει με λινερ.το φιλτρο θα ειναι ενα 50λιτρο βαρελι με ελαφροπετρα περιμενω και απο εσας προτασεις για το φιλτρο.το προτζεκτ θα παει αργα μεσα σεμπτεμβη θα ειναι ετοιμη μαλλον.
Α εσύ πήρες φορα! Μπράβο Γιαννη!
kyriakos1908
25-07-16, 14:47
Αντε ωραιος..με το καλο..και καλες διαστασεις για χρυσοψαρα.παρτυ θα κανουν
σημερα ξεκινησα και τελειωσα το σκαψιμο της λιμνης. Σκάψε λίγο παραπάνω βρε πουλάκι μου να περάσει λίγο παραπάνω καιρός μέχρι να την μεγαλώσεις :rolleyes:
Άντε Γιάννη, με το καλό και σύντομα γέμισμα.
Μία ερώτηση, δίπλα σε αμπέλι την έσκαψες;
ευχαριστω Στεφανε,κυριακο χαζευω και την δικη σου.
Νικο δεν θελω να την κανω μεγαλυτερη για χρυσοψαρα ειναι δεν θα βαλω Κοι που θελουν πιο πολλα λιτρα κα αλλη φιλτρανση.πιο μετα βλεπουμε!χαχα
-------------------------
Α μανο οχι ειναι αρκετα μακρια απο το αμπελι και πιο ψηλα
Μωρέ καλά θα κάνεις να βάλεις χρυσόψαρα, μια χαρά όμορφα θα είναι. Εγώ μιλάω για λίγο μεγαλύτερη, να είναι πιο φιλική στο μάτι. Οχι για το δικό μου μάτι, αλλά για το δικό σου. Αν εσύ πιστεύεις οτι δεν θα ξεστήνεις μετά από λίγο, εγώ μαζί σου. :D
ευχαριστω για τα τιπς αλλα δεν θελω να ανεβω αλλο σε λιτρα εκει καλα ειμαι οταν με το καλο ερθει η ωρα της διακοσμησης μια χαρα θα μου κατσει στο ματι.περα απο την πλακα δεν θελω να ξεφυγει και σε καταναλωση γιατι δεν ξερω αν θα χρειαστει λαμπα uv σκιμερ κτλ εχει αρκετη ηλιοφανεια το σημειο απο το πρωι μεχρι τις 4 χτυπαει ηλιος
Α μανο οχι ειναι αρκετα μακρια απο το αμπελι και πιο ψηλα
Με βάση τη φωτογραφία το είπα. Κοίτα μην έχεις πρόβλημα με ραντίσματα ή ψεκάσματα που μπορεί να γίνουν παραδίπλα...
οχι δικο μου ειναι και αυτο.ειναι βιολογικη καλιεργεια
sporos9268
25-07-16, 16:09
Γιάννη, γιά τεχνικά-κατασκευαστικά θέματα (τρυπήματα, σωληνώσεις, ενώσεις, ηλεκτρολογικά, κλπ), μήν διστάσεις, πάρε με να σε βοηθήσω.
με σωζεις ειμαι ασχετος!!!το ξερεις!
Γιάννη, γιά τεχνικά-κατασκευαστικά θέματα (τρυπήματα, σωληνώσεις, ενώσεις, ηλεκτρολογικά, κλπ), μήν διστάσεις, πάρε με να σε βοηθήσω.
Ναι καλά τώρα.. Μόνο εγώ τραβιεμαι μόνος σαν τον περδικολαστιχο..:D:D
χαχαχαχαχα Νικο ελα και εσυ ρε θα εχω κοντοσουβλι και κοκορετσια! λοιπον αυριο θα παρω αυτα http://www.ebay.de/itm/3-80-m-Einhell-Teichfolie-zugeschnitt-4x4-m-1mm-stark-3601125-/171889529722?hash=item28056a137a%3Ag%3A6OAAAOSwMmB Vyfij
http://www.ebay.de/itm/Teichpumpe-ECO-XTP-Serie-3500-10000-liter-SUPER-ENERGIESPARPUMPE-/331601452586?var&hash=item7de7621456 ελπιζω να με καλυπτει η αντλια.liner ελεγα να παρω μισο χιλιοστο αλλα κατεληξα σε αυτο για πιο σιγουρια.Ελλαδα ρωτησα μου εβγαινε 200 ευρω!
Σας ζηλεύω που είσαστε στην επαρχία,
αυτά είναι όνειρα θερινής νυκτός για εμάς εδώ στη τσιμεντούπολη,
άντε με το καλό Γιάννη να την δεις γεμάτη :)
:Dνα σαι καλα τακη.Μπορει να μην εχετε κηπους αλλα εχετε ταρατσες και τις εχετε τζιτζι:grin::grin:. παντως να σου πω την αληθεια εμενα Αθηνα 16 χρονια εχω επαρχια τα τελευταια 3 χρονια και η ποιοτητα ζωης μου εχει ανεβει κατα πολυ αισθανομαι πιο ξεκουραστος πανε ολα πιο αργα.θα κατεβω αθηνα μονο για την εκθεση δεν θελω να ερχομαι καθολου.
Θηρίο;) γι αυτό με έψαχνες εεε ?? :D:D:D Να την χαρείς Γιάννη μου !! Θα έχεις και βοήθεια (σε σωλήνες) αυτά είναι :D:D
Αντε με το καλο!
Αν και βλεπω εχεις κι αλλο χωρο για σκαψιμο:D
Παντως βλεπω , το λουζει ο ηλιος το σημειο , αν την εσκαψες στα χωραφια στην μεση του πουθενα:D ,θα πρεπει να φτιαξεις κι ενα σκεπαστρο.
Α! Και χτυπα κι αυτην (http://www.ebay.com/itm/5W-36W-Aquarium-Pond-Fish-Tank-Sterilizer-UV-Lamp-Light-Clarifier-Filter-Pump-/361556223665?var=&hash=item542e6e26b1:m:mmNi9WEaK_QKUC5uQ8nKNmw) απο τωρα.:D
ειναι κατω απο την αυλη μου ακριβως για την uv το αφεντικο λεει να περιμενω
Εχεις σκια εκει καποιες ωρες;
Εχει κανενα υποστεγο,δεντρο κατι;
εχει μουρια ναι αλλα και παλι εχει αρκετη ηλιοφανεια.Γιαννη καπου ειχε παρει το ματι μου οτι εχεις φιαξει ενα φιλτρο απο βαρελι για ελιες μηπως εχεις οδηγειες η κανενα θεμα εδω για τον τροπο που το εφιαξες?
Κοιταξε το αυτο , δες ποσες ωρες χτυπαει τι θερμοκρασια μπορει να πιασει , μην σου βραζει το νερο.
Ναι ,εδω (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=931937&postcount=10)
Δεν χρειαζεσαι φυσικα αντλια με στομιο γιατι θα την εχεις μεσα στην λιμνη.
Βαλε εισοδο νερου απο κατω ,εξοδο απο πανω... Καλο θα ηταν να εβαζες αν εβρισκες και μια ανεπιστροφη βαλβιδα για τις διακοπες ρευματος η καμια πατεντα με κανενα μπαλακι ,οπως εχουν καποια εξ. Φιλτρα
Κανε μεγαλη τρυπα για την εξοδο του νερου η ακομα καλυτερα δυο και ενωσε τες με Υ .
Οτι χρειαστεις ,με ενοχλεις;)
alexis cosmo
26-07-16, 22:45
και μετά λες ότι δεν πιάνουν τα χέρια σου;)
μια χαρά τα πας αλλά σκάψε λίγο περισσότερο και θα γινει μια τέλεια μονομάχολιμνη.:D:D
σιγα μην την εσκαψα εγω!!!χαχαχαχ εγω ειμαι καλλιτεχνης βρε..εκανα το περιγραμα με γκασμα και εβγαλα μια φουσκαλα 3 cm ηταν το τελος του σκαψιματως για μενα!!
Γιαννη εχω σκεφτει το 50λιτρο βαρελι για τις αλλαγες νερου να το κανω φιλτρο αλλα ειναι αρκετα ψηλο και δεν ξερω αν ειναι ευκολο να κρυφτει και αν κρυφτει.τελος φτανει το 50λιτρο βαρελι?να βαλω 3 σακια ελαφροπετρα και μηχανικη φιλτρανση?
Μπορει και να φτανει:D
Δεν ξερω θα το δεις εσυ...
Εφοσον το εχεις ,κανε αυτο και οση παρει.
Δεν χρειαζεται να το χωσεις ολο μεσα, τα 2/3 βαλε και το υπολλοιπο ας ειναι εξω .
Ετσι κι αλλιως δεν σκαβεις εσυ ,τι σε πειραζει;:D
Με το καλό να την ολοκληρώσεις!
Γνώμη μου είναι ότι το 50λιτρο φίλτρο
δεν θα είναι αρκετό, θα έλεγα τουλάχιστον διπλάσιο.
Μπορείς να βάλεις δύο 50 λιτρα, στο πρώτο να έχεις υλικά
για μηχανική φίλτρανση και στο δεύτερο ελαφρόπετρα.
Το πρώτο θα το καθαρίζεις κάθε τόσο ενώ το δεύτερο (ελαφρόπετρα)
1-2 φορές τον χρόνο.
Εγώ στην λιμνούλα μου 500λίτρα με χρυσόψαρα, είχα ξεκινήσει με ένα 25λιτρο και πρόσθεσα ακόμα ένα 50λιτρο.
Εάν έχει πολλά φυτα( που είμαι σίγουρος ότι θα εχει) πιστεύω με λίγα χρυσόψαρα και απλή κυκλοφορία του νερού θα είναι μία χαρα. Αυτό το βασιζω σε λίμνες που έχω δει στο UKAPS.
Τα λιτρα ειναι λιγα , τα χρυσοψαρα δεν θα μεινουν λιγα για πολυ καιρο...
2.5 κυβικά είναι λίγα για χρυσόψαρα ??? Τόσα έχω και εγω βρε παιδια .
Γιάννη αν είναι τυχερός σαν εμένα και βρεθει με 5 αρσενικά και 1 θηλυκο ..... κατάλαβες ;) εγω ακόμα μικρα που να μεγαλώνουν δεν είδα .
παλι λιγα λιτρα εχω γ@@@@το???χαχαχαχαχα μια χαρα ειναι ρε Γιαννη για χρυσοψαρουνια..λοιπον σημερα ρωτουσα για βαρελι βρηκα ενα 150 λιτρα λεω να παρω αυτο με σπρει μπαρ απο πανω και να βγαινει απο κατω.πανω μηχανικη φιλτρανση κατω βιολογικη.
Στςφανε εχω ηδη φυτα σε λεκανες περιμενουν, τους ριχνω και φλουρις εχουν θεριεψει χαχαχαχα.ελεγα στις γλαστρες για την λιμνη να βαλω φλουριτη αλλα υπερβολη ειπα μετα
Τα λίτρα της λίμνης για χρυσόψαρα είμαι μια χαρά.
Τα λίτρα των φίλτρων σου είναι λίγα !!
Όσο ποιο πολλά λίτρα με καλό υλικό , τόσες περισσότερες πιθανότητες έχεις να είναι το νερό σου κρύσταλλο.
Όπως τα λέει και ο takolas . Καλό είναι να έχεις 2 φίλτρα. Ένα μηχανικό και ένα βιολογικό. Θα είναι ποιο εύκολος ο καθαρισμός σε σχέση με ενά μεγάλο.
Απαντησα στον Στεφανο βρε, μην τρελενεστε :D
τα λιτρα ειναι μια χαρα , λιγα ειναι για να το ρισκαρεις να μην εχεις φιλτρο (αν καταλαβα καλα απο τα λεγομενα του Στεφανου)
οσο για την φιλτρανση , δεν ξερω απο καθαροτητα νερου ...
οι λιμναδες θα σου πουν καλυτερα.
σιγουρα 2 φιλτρα ειναι καλυτερα και 3 καλυτεροτερα:D
Για βιολογια ομως και για να μην εχεις θεματα , το 50λιτρο που εχεις ειναι οκ.
υπαρχει αυτη η αποψη που λεει ο Στεφανος αλλα δεν θα ρισκαρω θα κανω φιλτρο οσο το δυνατον πιο δυνατο απλα δεν ξερβ με 2 βαρελια μηπως ζοριστει η αντλια?μου ειπαν για ενα 50Χ50Χ50 δοχειο θα παω να το δω αυριο
Με δύο φίλτρα θα σου είναι πολύ πιο εύκολο
να διαχειριστείς την καθαριότητα των φίλτρων σου χωρίς
να πειράζεις την βιολογία σου.
Η αντλία δεν θα έχει κανένα πρόβλημα, θα πρότεινα τουλάχιστον 6.000λ/ώ
μωρε πιο ευκολο θα ειναι αλλα δεν ξερω να τα φιαξω χαχαχαχα
Γιαννη ,δεν ειναι τπτ ρε συ...αν κανεις το ενα ,κανεις και το αλλο...
Αν ειμασταν κοντα ,θα ερχομουν να "παιξουμε" λιγο:p
μωρε πιο ευκολο θα ειναι αλλα δεν ξερω να τα φιαξω χαχαχαχα
Θα συνδέσεις την αντλία με το πρώτο βαρέλι, το πρώτο βαρέλι με το δεύτερο
και θα βγάλεις μια έξοδο από το δεύτερο προς την λίμνη. Στην σύνδεση του πρώτου βαρελιού με το δεύτερο όπως και για την έξοδο προς την λίμνη να κάνεις την μεγαλύτερη τρύπα που μπορείς και να βάλεις αντίστοιχο λάστιχο ώστε να αποφύγεις την υπερχείλιση των φίλτρων. Σε όλες τις συνδέσεις θα πρέπει να υπάρχουν βάνες ώστε να μπορείς να απομονώσεις ότι θέλεις κατά την διάρκεια του καθαρισμού των φίλτρων. Επίσης τα βαρέλια θα πρέπει να έχουν μια επιπλέον βάνα χαμηλά για να βγαίνει το βρώμικο νερό κατά τον καθαρισμό.
Εάν δυσκολεύεσαι, μπορείς να ζητήσεις από ένα υδραυλικό να σου κάνει τις ενώσεις κτλ αλλά δεν είναι όσο δύσκολο ακούγεται.
Καλημέρες Γιάννη :D
Ιδανικά η φίλτρανση σου θα πρέπει να είναι κάπως έτσι (φωτό ) μίλα με κάποιον φίλο σου που κατέχει απο υδραυλικά να σε βοηθήσει ;) Τα φίλτρα να έχουν καπάκια .
Για να δείς και που θα το τοποθετήσεις ώστε να μην φαίνεται . Καλή επιτυχία καλέ μου :D:D
Υ.Γ. Τα πράγματα σου έρχονται ;)
παιδια το καταλαβα αλλα που να το κρυψω αυτο το πραγμα!θα προσπαθησω για 2 βαρελια αν ειναι δυσκολο να κρυφτουν θα βαλω ενα 100λιτρο
Μπορείς να το κρύψεις πίσω από έναν πέτρινο
καταρράκτη ή μπορείς να φυτέψεις φυτά που θα το κρύψουν.
Αρχικά μπορείς να βάλεις ένα δίχτυ
παραλλαγής, κάνει καλή δουλειά.
Αν δεν θελεις να σκαψεις και να τα κρυψεις ,κανε εναν καταρραχτη με πετρες και κρυψτο εκει μεσα.
Αρχικά μπορείς να βάλεις ένα δίχτυ
παραλλαγής, κάνει καλή δουλειά.
Και παρε ενα g3 και κατσε απο πισω:D
Γιάννη (tsala)
στη Λιβαδειά έχει ωραία σουβλάκια βρε , και κοψίδια, και πατσά,
δεν κατεβαίνεις να πάμε να χτυπήσουμε κανένα :)
και να φτιάξουμε και το φίλτρο του άλλου Γιάννη,
και με το G3 να χτυπήσουμε και κανα γουρούνι στο Παρνασσό :D
τι σουβλακια βρε θα σας εχω κοντοσουβλια κοκορετσια χαμος θα γινει αλλα στην εκθεση θα σας δω σιγουρα!
Προβατινα κι ολας!
Στάλθηκε από το HTC Desire 516 dual sim μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Προβατινα κι ολας!
παντα!!!!
Ε τι πράγματα είναι αυτα μεσημεριάτικο :p ζηλεύουμε λέμε :D:D:D
Θα βγάλω καμια φωτό το απόγευμα τα δικά μου φίλτρα πώς τα κρύβω ;)
Τακη ,αν βγαλεις το γουρουνι και το g3 ,ειμαι μεσα :D
Περα απο την πλακα ,πολυ θα ηθελα... Αλλα μου ειναι εξαιρετικα δυσκολο....:rolleyes:
Και ποιος δεν θα ήθελε .... :D Α ρε Γιάννη τι μας κάνεις ?????
ειμαστε πολυ μακρια παιδια αλλα οπως λεει και ο λαος ο λογος σου με χορτασε και το ψωμι σου φατο
Συμφωνω,αλλα και ενα καφεδακι στην Κρυα δεν θα με χαλαγε....
σημερα αλφαδιαστικε η λιμνη γιατι το εδαφος ηταν επικληνες πηρε πιο πολυ απο οσο φανταζομουν και σηκωθηκε αρκετα μενει να πεσει ενα σιναζι απο πανω αυριο.και θα κανω και μια υπερχειλση.απο πανω θα στρωθει πετρα.ηρθε η αντλια και το λαινερ ερχεται σε 3-4 μερες.
Μια χαρουλα!!!Ωραια δουλεια!!!
Στάλθηκε από το ALE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
christoschor
04-08-16, 21:16
Τα λιτρα ειναι παντα λιγα για οσους ασχολουμαστε. Θελουμε ολο και περισσοτεραzw
Ωραι σχεδιο
Kαλή ευκολία Γιαννη :D:D:D όλα να πάνε καλά και να την χαρείς ;)
ευχαριστω πολυ παδια ελπιζω στα μεσα της εβδομαδας να την γεμισω...
Αντε ετοιμαζε και τα κοκορετσια να ερθουμε να την δουμε:D:D:D
Αντε με το καλο ,περιμενουμε νεες φωτο!
alexis cosmo
08-08-16, 08:50
Ωραία Γιάννη, οι μονομάχοι μείναν να μπουν αχαχαχαχαχ
αν είναι να τυλίξεις τα κοκορέτσια με τα χεράκια σου θα σκεφτώ την εκδρομουλα :D:D:D
εδω δεν μπορω να ανοιξω 2 τρυπες στο βαρελι θες να τυλιξω και κοκορετσι!!!ελατε εσεις και θα σας σκασω στο φαι!!!
Σημερα ηρθε το λαινερ και επιτελους την γεμισα αυριο θα βαλω και τις πετρες απεχει πολυ απο αυτο που θελω να κανω ακομα αλλα σιγα σιγα θα γινει
Αυτα ειναι!
Παιρνει μορφη! :p
Τι ωραία βρε Γιάννη :D:D Ρίξε μια βουτιά τωρα που προλαβαίνεις ;)
Η ροή της αντλίας είναι αυτη που φαίνεται η όχι ? Έκοψες την μύτη στην πιο μεγάλη διάμετρο ??
Όλα θα γίνουν κάνε υπομονη ;)
ευχαριστω Αρτεμις για ολλα!χωρις εσενα θα δυσκολευομουν πολυ!ναι την εκοψα την μυτη η ροη ειναι καλη θα βαλω και βιντεακι απλα στην φωτογραφια η ροη μοιαζει λιγη δεν ειναι.
Τίποτα βρε Γιαννακο , να είσαι καλά :) δεν σε ξέχασα ;) χρόνο δεν έχω ...... θα μιλήσουμε :D:D
Αυτο (http://www.ukaps.org/forum/threads/how-not-to-build-a-wildlife-pond.40552/)το εχεις δει?
ναι Στεφανε δεν μου αρεσει ιδιαιτερα ειναι ρηχη πολυ και δεν εχει εξοπλισμο εγω σιγα σιγα θα βαλω εξοπλισμο θελω πιο ελεγχομενα πραγματα.
Πιο φυσικο σχημα και μπορεις να παρεις ιδεες για τον περιβαλλοντα χωρο!
εργασιων συνεχεια αλλα εχει αρκετη δουλεια ακομη.σγα σιγα περνει σχημα:)
για κουραση δεν θα μιλησω εφιαξα λασπη και εγινα λασπη!
alexis cosmo
11-08-16, 17:58
Γεια σου ρε Γιαννη κομαντο.
Πες την αληθεια το μονο που εκανες ηταν καφεδες για τα μαστορια??? Χαχαχαχαχα
Παντος ωραια φυσικη την εκανες μαρεσε.
Αντε τελειωσε την και ελα να φτιαξουμε και σε μενα μια στο χωραφι
Ξερω να κανω καλο καφε χαχαχαχαψα
Ωραιος Γιαννη! Υπεροχη θα γινει!:p
Δεν ηξερα οτι φταχνεις και λασπη, να σε φωναζω για μερεμετια :D
xaxaxaxa με δουλευετε αλλα σημερα αγαπησα την δουλεια μου πιο πολυ!!!ευχαριστω παιδια!!
alexis cosmo
11-08-16, 20:49
Ετσι ειναι οτι κανεις με τα χερακια σου εχει περισσοτερη αξια.
Εχω μια λεκανη φυτα που περισεψαν που μου εστειλε η Αρτεμησια
Αν θες στα στελνω.
Αλεξη εχεις πμ θα τα ηθελα αν δεν σου ειναι δυσκολο
Επ τι έχουμε εδώ ??? τα φυτά μου κάνουν βόλτες χαχαχαα
Σούπερ θα γίνει Γιάννη μου με τα χεράκια σου την έφτιαξες μην μασας ;) Ζωαρα θα κάνουν τα χρυσόψαρα λέμε :)
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
alexis cosmo
11-08-16, 23:36
Αρτεμησια σου ειχα πει οτι στηνω μονομαχιερα και τελικα μου εστειλες φυτα για 2 λιμνες χαχαχχα
Ναι ναι Αλέξη χαχχαχα θα την δούμε πότε αυτή την μονομαχιερα?? Τα περισσότερα ενυδρειακα ήταν από φυτά ..... .Το κάψαμε το θέμα του Γιάννη . Αντέ και στα δικά σου και με μια λίμνη ;)
Στάλθηκε από το SM-G800F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
καυτε το μου αρεσει!!!!!τωρα εχουν σειρα τα φυτα σιγα σιγα θελω να πρασινησει ο τοπος μεσα εξω.
Τελικά πόσο σου βγήκε η λίμνη? 2 κυβικά ? Πάρτυ θα κάνουν τα χρυσόψαρα.
Ωραία ιδέα αυτή με το πιθάρι. Βέβαια πολύ λίγο νερό βλέπω να βγαίνει. Πόσα λίτρα είναι η αντλία σου?
Μας χρωστάς μια παρουσίαση του φίλτρου σου. Τελικά το έκανες με 1 βαρέλι :( Πόσα λίτρα, πόσα και τι υλικά? Θέλουμε φώτο :)
Από την στιγμή που πιάνουν τα χέρια σου με την λάσπη, μπορείς να χτίσεις και ένα "σπιτάκι" για το φίλτρο σου. Επίσης βλέπω ότι το έδαφος είναι επικλινής. Εκμεταλεύσου το!!! Θάψε το βαρέλι μισό μέτρο στο στο χώμα. Ο σωλήνας που θα φεύγουν οι ακαθαρσίες θα είναι θαμμένος και θα πηγαίνει στα αμπέλια. Σε μια απόσταση 2-3 μέτρα θα βγαίνει στην επιφάνεια (λόγο του επικλινής εδάφους) και θα έχει τον διακόπτη.
Τελικά πόσο σου βγήκε η λίμνη? 2 κυβικά ? Πάρτυ θα κάνουν τα χρυσόψαρα.
Ωραία ιδέα αυτή με το πιθάρι. Βέβαια πολύ λίγο νερό βλέπω να βγαίνει. Πόσα λίτρα είναι η αντλία σου?
Μας χρωστάς μια παρουσίαση του φίλτρου σου. Τελικά το έκανες με 1 βαρέλι :( Πόσα λίτρα, πόσα και τι υλικά? Θέλουμε φώτο :)
Από την στιγμή που πιάνουν τα χέρια σου με την λάσπη, μπορείς να χτίσεις και ένα "σπιτάκι" για το φίλτρο σου. Επίσης βλέπω ότι το έδαφος είναι επικλινής. Εκμεταλεύσου το!!! Θάψε το βαρέλι μισό μέτρο στο στο χώμα. Ο σωλήνας που θα φεύγουν οι ακαθαρσίες θα είναι θαμμένος και θα πηγαίνει στα αμπέλια. Σε μια απόσταση 2-3 μέτρα θα βγαίνει στην επιφάνεια (λόγο του επικλινής εδάφους) και θα έχει τον διακόπτη.
αυτο ακριβως θα κανω θα χτισω με πετρες ενα σπιτακι απλα θα το αφησω για αργοτερα γιατι θα κανω αναβαθμιση το φιλτρο σιγουρα απλα τωρα εμεινα απο λεφτα χαχαχαχαχα.το βαρελι ειναι 80 λιτρα εχει 20 κιλα ελαφροπετρα σε λιτρα δεν ξερω ποσο ειναι εχει μια εισοδο και μια εξοδο απο κατωμε βανες (αν δεν κανω λαθος απο σενα το ειδα)και μια διπλασιου μεγεθους εξοδο παλι καλα που πηρα διπλασια εξοδο γιατι αν ειχα βαλει μικροτερη δεν θα εφτανε θα εβγαινε το νερο απο το βαρελι.εχω βαλει πολλα μετρα ελαιοδιχτο για μηχανικη το εβαλα κατω κατω.σε σακια για ελιεςτην ελαφροπετρα 4 σακια απο πανω ενα κοματι ελαιοδιχτο ακομη.ευελπιστω σε λιγο καιρο να παρω ιαπωνικη ψαθα και σοβαροτερο βιολογικο υλικο.η αντλια ειναι 3.500 λιτρα και η ροη ειναι πολυ καλη εχει κυματα σε ολη την επιφανεια.γενικα η φιλτρανση θα περιμενω λιγο να δεω πως παει και θα αλλαξει απλα τωρα δεν εχει μεινει σαλιο:D:D:D.να πω οτι στο φιλτρο κατω που εχει εισοδο και εξοδο για να το καθαριζω εβαλαενα πλαστικο διατριτο για να ρεει το νερο ανετα
και μια το ανιψακι μου που ξετρελαθηκε
Τι ωραία βρε Γιαννάκο μου :D:D πάρε και εσυ το μαγιό σου να κάνεις μπάνιο με την μικρή :D:D
:Dνα σαι καλα τακη.Μπορει να μην εχετε κηπους αλλα εχετε ταρατσες και τις εχετε τζιτζι:grin::grin:. παντως να σου πω την αληθεια εμενα Αθηνα 16 χρονια εχω επαρχια τα τελευταια 3 χρονια και η ποιοτητα ζωης μου εχει ανεβει κατα πολυ αισθανομαι πιο ξεκουραστος πανε ολα πιο αργα.θα κατεβω αθηνα μονο για την εκθεση δεν θελω να ερχομαι καθολου.
Και εγω Αθηνα σπουδασα , και πραγματικα αν δεν υπαρχει σοβαρος λογος δεν ξαναπαω...
Ειναι σκετη τσιμενουπολη, χαλια μαυρα... :)
Ψαξε απο Κρητη για λαινερ...
Την κανεις που την κανεις ρε συ κανε την μεγαλυτερη... μην ανυσηχεις για την βιολογια, ενας γνωστος μου εχει , χρονια χωρις καν φιλτρο...
Αλλα βρες σημειο οπου να εχει σκια το καλοκαιρι ή φυτεψε καμια μουρια διπλα στην λιμνη, μεγαλωνει γρηγορα.
ευχαριστω παιδια Αρτεμις μπηκα στον πειρασμο!!!Νικο την εκανα ηδη την λιμνη οποτε τωρα ειναι αργα ειναι πανω απο 2.5 κυβικα οποτε για χρυσοψαρακια θα ειναι καλη.τωρα για κοι κοιταω ελεγα μηπως βαλω 1 την ανοιξη αλλα δεν νομιζω να το κανω.τελος να σου πω οτι ειναι ενα στρεμμα ο κηπος οποτε ποτε δεν ξερεις...ο πατερας μου παντως οταν την εσκαβα με εβριζε τι βλακειες κανεις και τετοια σημερα εφιαξε καφε και τον επινε στην λιμνη και μου λεει πρεπει να φιαξουμε τραπεζακι να καθομαστε εδω!!
Αχχχχ γιατί κανείς δεν κάνει παρουσίαση στα φίλτρα του? :) Τουλάχιστον να κάνεις παρουσίαση στο σπιτάκι των φίλτρων όταν το κάνεις.
Σωστός με την διπλάσια έξοδο που έκανες ;)
Κάπως ετσι ήταν το 1ο μου φίλτο. Καθε φορά που το καθάριζα, γέμιζαν τα παπούτσια μου λάσπη :) χεχε Θα δεις τα πλεονεκτήματα / μειονεκτήματα και σίγουρα το επόμενο φίλτο σου θα είναι ποιο σωστό.
Δεν καταλαβα καλά. Το πλαστικό διάτρητο εμποδίζει το ελαιόδυχτο να μπλεχτεί με την βάνα της εξόδου και να μην σου κλείνει η βάνα?
Με τα φυτα θα δείξει ακόμα ποιο πολύ.
Θα σου πρότυνα να μην παρασιρθείς και βάλεις ΚΟΙ. Δώστης χρόνο με τα φυτά και τα χρυσόψαρα και δεν θα μείνεις απογοητευμένος. Μετά θα σκάψεις για την επέκταση μαζί με τον πατέρα σου.
θα βαλω αυριο φωτογραφια του φιλτρου.ακριβως το πλαστικο στον πατο εμποδιζει το ελαιοδυχτο να παει στην εισοδο του νερου ετσι ωστε να κυκλοφορει καλυτερα το νερο.τα σχεδια πεφτουν ηδη για το δευτερο βαρελι σε πρωτη φαση θα βαλω ιαπωνικη ψαθα 120 x 100 x 3,5 και μετα θα βαλω και δευτερο φιλτρο.ειμαι ψυχαναγκαστικος θελω η φιλτρανση να ειναι οτι καλυτερο.κοι θελω να συγκρατηθω και να μην βαλω καθολου (ελεγα να βαλω 1 την ανοιξη).εχω μπερδευτει με τα φιλτρα το δικο σου δεν ειναι με ytong και ειναι θαμενα?το ενα πιο ψηλα το αλλο πιο χαμηλα?ετσι θα το κανω .εχω διαβασει τοσα για λιμνες που εχω μπερδευτει.
Ναι. Αυτος με το ytong ειμαι.
Στα ytong εβαλα την δικια τους κολλα. Στις γωνιες που ενωνα τα ytong εβαζα τσερκια με προκες για να μην ανοιξουν. Τελικα μου ανοιξαν στο σημειο που εχω κανει ευθεια. Παλι καλα που κρυβεται με τις καλαμιες, οποτε δεν το εχω διωρθώσει. :cool:
αυτος ο τροπος μου αρεσε πολυ.σου ανοιξε απο το χωμα που εβαλες?εγω απο εξω απο το ytong λεω να βαλω και πετρα να ταιριαζει με την λιμνη.οταν ερθει η ωρα θα σε ενοχλησω.εχεις κανει πολυ καλη δουλεια παντως με την φιλτρανση
α να πω οτι θα χω λιγα ψαρακια. το πολυ 10 χρυσοψαρα τα οποια θα μπουν σταδιακα γιατι θελω να γινουν τερατακια και δεν θελω να γινετε χαμος μεσα.δεν ξερω αν εχει την ιδια φιλοσοφια με τα ενυδρεια αλλα λεω να το κανω ετσι
Βαλε σουμπουνκιν για μενα ως επι το πλειστον...γινονται πραγματικα τερατα....
α να πω οτι θα χω λιγα ψαρακια. το πολυ 10 χρυσοψαρα τα οποια θα μπουν σταδιακα γιατι θελω να γινουν τερατακια και δεν θελω να γινετε χαμος μεσα.δεν ξερω αν εχει την ιδια φιλοσοφια με τα ενυδρεια αλλα λεω να το κανω ετσι
Δεν χρειάζεται να μπούνε σταδιακά Γιάννη :D τα χρυσόψαρα είναι πολύ κοινωνικά, καλύτερα σε ομάδες ;)
Θα σου πούνε οι Χρυσοψαράδες :D
Εγω του ειπα να πεταξει 3 για αρχη... Μεχρι να δυναμωσει και η βιολογια
vasiliosbill
14-08-16, 12:33
αυτος ο τροπος μου αρεσε πολυ.σου ανοιξε απο το χωμα που εβαλες?εγω απο εξω απο το ytong λεω να βαλω και πετρα να ταιριαζει με την λιμνη.οταν ερθει η ωρα θα σε ενοχλησω.εχεις κανει πολυ καλη δουλεια παντως με την φιλτρανση
Το επομενο καλοκαιρι τα 10 θα εχουνε γινει 100 για πλακα!!
ναι παιδια σιγα σιγα θα παει.
γεια σας και παλι.μπηκαν 3 λεκανακια σαν αυτο στην φωτο μπιχλα απο 3 φιλτρα και εβαλα και 5 χρυσοψαρακια μικρουλια..:D εκρυψα και το βαρελι λιγο προχειρα
Χρυσοψαρούλια όμορφα να τα χαίρεσαι :)
Καλή δουλειά η κρυψώνα :D:D
kyriakos1908
18-08-16, 16:39
μπραβο ρε συ....εχει αρχισει να γινεται πολυ ωραια..αν μπουνε και αλλα φυτα θα δειξει σουπερ..
ευχαριστω πολυ παιδια...κυριακο θα βαλω πολλα και μεσα και εξω απλα σημερα ουτε ο γρυλλης ανοιχτος ουτε ο αντεμισαρης..εβαλα ενα νουφαρο αλλα δεν εχει βγει ακομα στην επιφανεια
Γιάννη να τη χαίρεσαι βρε
Ωραιος Γιαννη ,ω ρε κατι καφεδες by the lake!
ευχαριστω Τακη αν και πρασινησε λιγακι ελπιζω να ισορροπησει αλλιως θα βαλω uv
Ωραιος Γιαννη ,ω ρε κατι καφεδες by the lake!
αν σε βγαλει απο δω κερναω καφε!:)
Μπραβο Γιαννη μερακλη! Βαλε φυτα οσα μπορεις περισσοτερα περιμετρικα!
Μπραβο Γιαννη μερακλη! Βαλε φυτα οσα μπορεις περισσοτερα περιμετρικα!:D:D:D:D θα βαλω πολλα απλα δεν εχω λεφτα!!χαχαχα κανει και ριμαα
:D:D:D:D θα βαλω πολλα απλα δεν εχω λεφτα!!χαχαχα κανει και ριμααΜα πως κολάτε στο χρήμα δεν μπορώ να σας καταλάβω ώρες ώρες.:smt069
:):):):)
παιδια πρασινησε λιγο να περιμενω η να παρω uv?
Uv :-)
Σκέπαστρο. (και μόλις μπορέσεις uv)
κατι τετοιο ? http://www.skroutz.gr/s/8992184/Campus-%CE%9A%CE%B9%CF%8C%CF%83%CE%BA%CE%B9-%CE%9A%CE%AE%CF%80%CE%BF%CF%85-3x3m.html
Ακόμη και κάτι πιο πρόχειρο, φαντάσου εγώ έβαλα πανί σκίασης αυτό το πράσινο και είδα διαφορά μέσα σε δυο μέρες!
πως το εβαλες Νικο?απλα το ακουμπησες επανω?γιατι εχω τετοιο μεχρι να ερθει η τεντα να βαλω αυτο.
Δεν χρειαζεται να περιμενεις...την uv δεν την γλυτωνεις:D
Αλλιως ,οπως σου ειχα πει αρχικα ,μονιμο σκεπαστρο απο πανω.
Αλλα απαιτει καποια δουλεια και εξοδα, βεβαια σε γλυτωνει και απο ανοδο της θερμοκρασιας εκτος απο αλγη.
εμενα την βαραει ο ηλιος απο το πρωι μεχρι τις 6 η ωρα ολη μερα!!!
γιαννη και τα 2!απλα να βαλω κατι τωρα γιατι εγινε σαν σουπα αρακα του Σκαρμουτσου!η 18 βατ θα με φτασει η να παρω την 36 να ειμαι σιγουρος?
Βελουτε σουπα;:D
Θα σου φτασει.. Αλλα κανε κατι με σκεπαστρο..
Τι θερμοκρασια εχεις;
Μετρησες κατα τις 4-5 να δεις που βρισκεται;
εξω ειχε 34 μεσα ειχε φουτζιτσου 26
Αν εννοείς πάνω στο νερό όχι, το έχω ψηλά αλλά εμένα με βοήθησε ο χώρος, έχω δέντρα από τη μία πλευρά κιόσκι από την άλλη οπότε το έχω πιασμένο σε διάφορα σημεία. Κάτι θα σκεφτείς, πρόχειρο μέχρι να βάλεις την λάμπα.
εξω ειχε 34 μεσα ειχε φουτζιτσου 26
Μεσα στην λιμνη βρε...
οχι πανω στο νερο στις οχθες εμενα ειναι υπερυψωμενο οποτε θα το ακουμπισω εκει
χαχαχαχα 26 βρε
Νομιζα στο σπιτι ηταν το φουτζιτσου.
Δλδ μεχρι πριν φυγει ο ηλιος ειναι 26?
Το 26 ειναι το max που μπορει να φτασει;
18 βατ θα με φτασει η να παρω την 36 να ειμαι σιγουρος?
Τώρα εγώ θα έλεγα την μεγάλη.. χωρίς να ξέρω να υπολογίσω το γιατί. Απλά σε αυτά τα λίτρα δεν είναι απαγορευτικό οικονομικά να το ζήσεις καθ'υπερβολή. :D
τοσο μου εχει φτασει αλλα το θερμομετρο το εβαλα λιγο χαμηλα οχι ακριβως στην επιφανεια δεν ξερω αν παιζει ρολο
Τώρα εγώ θα έλεγα την μεγάλη.. χωρίς να ξέρω να υπολογίσω το γιατί. Απλά σε αυτά τα λίτρα δεν είναι απαγορευτικό οικονομικά να το ζήσεις καθ'υπερβολή. :D
δεν ειναι μεγαλη η διαφορα.. στα βατ παω στα 65 περιπου μια χαρα ειναι
Ενταξει ειναι αν παει τοσο , ας ειναι και 27...
Eγω πιστευω θα σου φτασει η 18αρα..
Αν δεις και κατω κατω καλυπτει 2000 λιτρα.
Την δικια μου (7βατ) στα 360 λιτρα σκεψου την εχω να αναβει 5 ωρες την μερα... Ειναι μεγαλη για τα λιτρα μου
εχω πανω απο 2.500 λιτρα Γιαννη
Πιστευω οτι θα σε καλυψει.. μπορει να κανω και λαθος.
Τεσπα , δεν σε παιρνω στον λαιμο μου, δεν ειμαι ειδικος.
Περιμενε και την Αρτεμισια να σου πει.;)
εγω θα πω το εξης χωρις να ειμαι ειδικος....
σε φιλτρα πιεσεως οι εταιριες βαζουν 11w λαμπα για λιμνες μεχρι 10 κυβικα....
η λιμνη μου ειναι 3 με 3,5 κυβικα.... δεν μπορω να πω ακριβως ισως φτανει και τα 4. με 11W την εχει κανει κρυσταλλο μεχρι στιγμης χωρις αυτο να ειναι μονιμο, θα φανει στην πορεια. οποτε κατα τη γνωμη μου ή αγοραζεις μια 11W ή μπορεις να παρεις και μια 18 και καποιες ωρες να την σβηνεις.... σιγουρα ειναι καλυτερα μια λιγο πιο μεγαλη (δλδ 18w) παρα μια που καποια στιγμη θα κολωσει στα ζορια (11W).... βεβαια σε συνδιασμο με βιολογικη φιλτρανση δεν θα πρεπει να εχεις προβλημα..... αν βρεις φτηνη παρε 18
οκ παιδια ευχαριστω πολυ!σημερα πηρα και το κιοσκι απο βδομαδα και η uv
εμενα την βαραει ο ηλιος απο το πρωι μεχρι τις 6 η ωρα ολη μερα!!!
γιαννη και τα 2!απλα να βαλω κατι τωρα γιατι εγινε σαν σουπα αρακα του Σκαρμουτσου!η 18 βατ θα με φτασει η να παρω την 36 να ειμαι σιγουρος?
Η θεωρία λέει 8watt ανά κυβικό. Αν διαβάσεις ξένα φόρουμ και δεις "σοβαρές" λίμνες χοντρικά τέτοιες αναλογίες βγαίνουν. Η uv δεν θα καθαρίσει μόνο την αιωρούμενα αλγη, αλλά μπορεί να καθαρίσει την λίμνη σου και από διάφορα παθογόνα βακτήρια. Πριν πάρεις την uv δες με τι αντλία την προτείνουν. Δεν παίρνουμε μία uv βάση της τσέπης μας.... Η αρτεμισια είχε γράψει για 2 ειδών uv που υπάρχουν. Ρίξε μία ματιά στο άρθρο της για να βγάλει συμπεράσματα.
Προσωπικά δεν έχω uv. Το νερό είναι κρύσταλλο. Σίγουρα όμως θα αγοράσω. Όχι για την καταπολέμησης της αλγης, αλλά για όλα τα άλλα πλεονεκτήματα.
Θα σου πρότεινα να μην ξοδευτεις σε uv από τώρα. Η λίμνη σου ειναι καινούργια και ειναι λογικό να έχει τα θέματα της μέχρι να στρώσει. Καταπολέμησε την αλγη στη πηγή της. Ξόδεψε λεφτά για φιλτρανση. Παρατήρησε ποτέ εμφανίζεται η αιωρούμενα αλγη, μόνο με 40C καλοκαίρι? Τότε βάλε uv. Έχεις αλγη ακόμα και τον μαιο. Βελιωσε την φίλτρανση πριν πας στη αγορά αλγης. Μία π.χ. 200watt uv και να σου κάνει το νερό κρύσταλλο αλλά σίγουρα θα έχεις τεράστια προβλήματα φίλτρανση.
Αυτο που λενε για τις uv.
Το διαυγές νερό δεν σημαίνει και καθαρό νερό !!!
Γιάννη ακόμα είναι νωρίς να για πάρεις uv η βιολογία σου τωρα ξεκίνησε να κάνει δουλεια γι αυτό και πρασίνισε το νερό ;) Ξεκίνα με αλλαγές 10 % μέρα παρα μέρα και μετρα Νιτρικά αν μπορείς μετρα και τις σκληρότητες .
Για την αγορά uv παίζει ρόλο η ροή της αντλίας , αν το νερό περνάει πολύ γρηγορα τότε θα κάνει ελάχιστα πράγματα θα το δούμε αυτό μην βιάζεσαι .
Θα σου στείλω και φυτά απο βδομάδα :D
Όλα θα πάνε καλά δεν θέλω άγχος ;) Τα βιολογικά υλικά φίλτρανσης τα έβαλες ???
ναι τα εβαλα Αρτεμις.το απογευμα μετραω νιτρικα και σκληροτητες να σας πω.την σκεπασα και λιγο σημερα με ενα ελιοπανο μεχρι να ερθει το κιοσκι.βασικα με το που εβαλα το μπολι ειγινε ετσι!!οποτε μαλλον εχεις δικαιο!!ευχαριστω για τα φυτα!!η ποντετερια ανθισε και πεταει νεα φυλλα!
Η θεωρία λέει 8watt ανά κυβικό. Αν διαβάσεις ξένα φόρουμ και δεις "σοβαρές" λίμνες χοντρικά τέτοιες αναλογίες βγαίνουν. Η uv δεν θα καθαρίσει μόνο την αιωρούμενα αλγη, αλλά μπορεί να καθαρίσει την λίμνη σου και από διάφορα παθογόνα βακτήρια. Πριν πάρεις την uv δες με τι αντλία την προτείνουν. Δεν παίρνουμε μία uv βάση της τσέπης μας.... Η αρτεμισια είχε γράψει για 2 ειδών uv που υπάρχουν. Ρίξε μία ματιά στο άρθρο της για να βγάλει συμπεράσματα.
Προσωπικά δεν έχω uv. Το νερό είναι κρύσταλλο. Σίγουρα όμως θα αγοράσω. Όχι για την καταπολέμησης της αλγης, αλλά για όλα τα άλλα πλεονεκτήματα.
Θα σου πρότεινα να μην ξοδευτεις σε uv από τώρα. Η λίμνη σου ειναι καινούργια και ειναι λογικό να έχει τα θέματα της μέχρι να στρώσει. Καταπολέμησε την αλγη στη πηγή της. Ξόδεψε λεφτά για φιλτρανση. Παρατήρησε ποτέ εμφανίζεται η αιωρούμενα αλγη, μόνο με 40C καλοκαίρι? Τότε βάλε uv. Έχεις αλγη ακόμα και τον μαιο. Βελιωσε την φίλτρανση πριν πας στη αγορά αλγης. Μία π.χ. 200watt uv και να σου κάνει το νερό κρύσταλλο αλλά σίγουρα θα έχεις τεράστια προβλήματα φίλτρανση.
Αυτο που λενε για τις uv.
Το διαυγές νερό δεν σημαίνει και καθαρό νερό !!!οκ ευχαριστω πολυ στο φιλτρο εχω πει τι εχω.ελαφροπετρα γυρω στα 4 σακια σαν τα δικα σου!και 2 ειδων ελιοδυχτο το βαρελι ειναι γυρω στα 100 λιτρα και η αντλια 3.500 λιτρα
Τα φυτά θα καταπολεμήσουν την αλγη. Είναι πολύ καλοί ανταγωνιστές.
Κάτσε να στρώσει πρώτα, τα βάλεις κ τα ψαράκια σου. Του χρόνου τέτοια εποχή ανάλογος από τα αποτελέσματα θα μιλήσουμε για uv.
Απλώς αυτό που παρατήρησα στην λίμνη μου είναι ότι αν έχω δυνατή φίλτρανση τότε δεν χρειάζομαι uv για να καταπολέμησε την αλγη (την χρειάζομαι βέβαια για άλλους λόγους).
Το άλλο που είχα παρατηρήσει είναι οτι ή αλγη θα κάνει ένα απότομο μπαμ μόλις πιάσουν οι ζεστές. Τα φυτά (αλλά και τα φίλτρα) θέλουν λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να πάρουν μπρος και να έρθει ή ισορροπία. Φαντάζομαι ότι ή uv θα βοηθήσει να έρθει ποιο γρήγορα ή ισορροπία.
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω βαλει πολλα φυτα ακομα την αλλη εβδομαδα θα βαλω ομως!οσον αφορα την φιλτρανση σε λιγο θα βαλω ιαπωνικη ψαθα και του χρονου την ανοιξη θα γινει ενα ντου για την φιλτρανση κοιταω τα φιλτρα με κ1 moving bed το ενα και το αλλο μηχανικη αλλα θα το δουμε οταν ερθει η ωρα.δεν ξερω αν ειναι υπερβολη μιας και δεν θα βαλω κοι (αντε μπορει 1).
η αληθεια ειναι οτι δεν εχω βαλει πολλα φυτα ακομα την αλλη εβδομαδα θα βαλω ομως!οσον αφορα την φιλτρανση σε λιγο θα βαλω ιαπωνικη ψαθα και του χρονου την ανοιξη θα γινει ενα ντου για την φιλτρανση κοιταω τα φιλτρα με κ1 moving bed το ενα και το αλλο μηχανικη αλλα θα το δουμε οταν ερθει η ωρα.δεν ξερω αν ειναι υπερβολη μιας και δεν θα βαλω κοι (αντε μπορει 1).
Προσωπικά είμαι εναντίων στο να έχουμε χρυσόψαρα με ΚΟΙ αλλά αυτό είναι άλλο θεμα :)
Τα φυτά της Αρτεμισια θα κάνουν μία χαρά δουλειά :)
Μία χαρά! Φτιάξει τα φίλτρα σου. Άστα να στρωσουν. Μεχρι τότε μην ασχοληθεί με uv :D
λοιπον παιδια no3 0-5
kh 5
gh6
ph 8
temp 26
απο οσμωση νερο εβαλες?:D
μπομπα τα αλλα... οι σκληροτητες δεν μου πολυαρεσουν.
αλλαξε το νερο βρυσης περνουμε απο αλλου τωρα.να βαλω ασβεστιο μαγνησιο να τις σηκωσω λιγο?
για την ωρα αστο... αργοτερα βλεπεις..
εντυπωση μου κανει και το ph ...δεν ξερω αν κι αυτο αρχισει και πεφτει σιγα σιγα
ναι κανονικα θα επρεπε να ειναι πιο κατω με τις σκληροτητες αυτες
καλησπερα παιδια.σημερα εβαλα την τεντα ελπιζω να βοηθησει!αν δω και δεν μενω ευχαριστημενος θα βαλω και uv αλλα προς το παρον θα ακολουθησω τις συμβουλες των λιμναδων.:)
Ωραια!!! Δειχνει και ομορφη!
Θα βοηθησει πιστευω!!
Δεν την επαιρνες λιγο πιο μεγαλη να επιανε και τις καρεκλες τριγυρω;:D
δεν ειχε γαμωτο δεν το σκεφτικα λες χαχααχα αλλα μετα τις 5 εχει ισκιο
:D
Καλα οκ ειναι και το απογευματακι...:p
Γιαννη με γεια η τέντα :D:D με τι να βοηθήσει δεν κατάλαβα όμως ..... περίμενε να στρώσει πρώτα .:D Μην κανεις τον γαϊδαρο τσους (που λένε και στο χωριό μου). Εγω uv σε παραγγέλνω ότι ώρα θέλεις ;)
Γιαννη με γεια η τέντα :D:D με τι να βοηθήσει δεν κατάλαβα όμως ..... περίμενε να στρώσει πρώτα .:D Μην κανεις τον γαϊδαρο τσους (που λένε και στο χωριό μου). Εγω uv σε παραγγέλνω ότι ώρα θέλεις ;)με την αλγη μπας και βοηθησει:confused:.μου ειπατε να περιμενω λιγο για uv.οποτε θα περιμενω:)
Βρε Αρτεμις ντει κανουμε στον γαιδαρο τι τσους:):):)
χαχαχαχαχαχαχαχα:D:D Είναι πολύ νωρίς για την άλγη καλέ μου ;) είσαι σε διαδικασία στρωσίματος και θα είσαι για 1 μηνα το λιγότερο :D
οκ θα ηρεμησω γιατι καθομαι καραουλι
Βρε συ χαχαχαχαχαχαχαχαχα :D:D:D:D:D
βρε παρτην να χαρεις τα ψαρια σου..... αφου αργα η γρηγορα θα την αγορασεις
Σταυρο μολις στρωσει και σταθεροποιηθει το συστημα λιγο θα την χτυπησω δεν ειναι κανενα τρομερο εξοδο.αυριο θα βαλω τα φυτα και αυτα βοηθανε απο οτι διαβαζω
μπηκαν και τα φυτα,ευγενικη χορηγια της Αρτεμις. αγορασα και 2 σακια ακομα ελαφροπετρα αλλα δεν θα την βαλω προς το παρον να τρεξει ετσι.
Ωραιος Γιαννη!!!
Μπραβο Αρτεμισια !!! Ουτε φυτωριο τετοια παραγωγη!:p
ευχαριστω πολυ παιδια.Τακη εχει πολυ δρομο ακομα για να δειξει θελει πολυ δουλεια
η λιμνη καθαρισε επιτελους και ειμαι πολυ χαρουμενος τα ψαρακια μου ειναι και αυτα χαρουμενα νομιζω!2 βιντεακια το ενα με τα ψαρια και το αλλο για τον alliens
https://www.youtube.com/watch?v=LJ4NOrqZfNg
https://www.youtube.com/watch?v=3OyXTmRb8U0&feature=youtu.be
Σου τα λεγε η φίλη σου ??? :D:D Να με ακούς και να μην βιάζεσαι ;) Να την χάιρεσαι καλέ μου .
Αυτα ειναι! Η τεντα κανει δουλεια!
Γιάννη (tsala) δεν έγινε απο την τέντα, αλλά επειδή έστρωσε η Λίμνη του . Αυτό γίνεται σε κάθε Λίμνη, απλά στον Γιάννη έγινε μόλις μπόλιασε το φίλτρο ;) Αν δεν το μπόλιαζε θα συνέβαινε τον Δεκέμβριο .
Όταν η φίλτρανση είναι επαρκής ώς προς την ιχθυοφόρτιση τότε καθαρίζει σύντομα .
Αλλιώς θα ήθελε βελτίωση της φίλτρανσης ;) Δεν λύνονται όλα με τις uv.
Το ξερα οτι θα πεις κατι τετοιο:D μπορει να παιζει κι αυτο φυσικα τον ρολο του.;)
Εγω θα σε ρωτησω κατι , αν βγαλει την τεντα ,σε μια βδομαδα θα ειναι πρασινο το νερο η οχι;
Όχι το νερό θα είναι όπως είναι τωρα Γιάννη :D Άν κάποια στιγμη γίνει μπιζελόσουπα πάλι, θα είναι απο την φίλτρανση ή απο κατάρρευση της βιολογίας ;)
Τι λέγαμε για την uv? Μία χαρά! Την γλίτωσες (για τώρα). :cool:
Τώρα θα την χαίρεσαι την λιμνουλα σου. Πολύ ωραία δείχνει και η ροή από το πιθάρι σούπερ. Πολύ φιλικά τα βλέπω τα ψαράκια σου! Άντε, σιγά σιγά να γίνουμε περισσότεροι αυτοί που ταιζουμε τα ψαράκια μας με το χέρι. :D :D :D
Πρέπει να καταλάβουμε ότι ή λίμνη δεν είναι μόνο φυτά και ψάρια. Ειναι απαραίτητη και η 2η παρουσίασή σου. Χρειάζεται διάφορα μηχανήματα για να συντηρηθεί μία λίμνη. Ευχαριστώ για το βίντεο :smt023
μακαρι να μη χρειαστει η τεντα γιατι εχει εναν αερα σημερα τρελο και δεν την βλεπω να μενει για πολυ!τα ψαρακια προχθες που μπηκα να βαλω τα φυτα μου δαγκωναν τα ποδια!!αλλα γενικα οταν ταιζω τρεχουν μολις με δουν.η φιλτρανση σιγουρα θα αναβαθμιστει η θα κανω οπως εχει κανει ο Αλιενς η οπως μου ειπε η
Αρτεμις(φωτο) απο αποψη εξοπλισμου θα παρω τα παντα και ας μη χρειαστουν!
Μικρές διαφορές απο αυτό που λέει η Αρτεμισια.
Το φίλτρο της φωτό είναι συνήθως για bottom drain. Τα δοχεία είναι στο ίδιο επίπεδο. Εγώ εκμεταλλεύομαι το φαινόμενο της βαρύτητας με διαφορετικό ύψος ανα βαρέλι. Σε μένα ο σωλήνας που ενώνει τα δοχεία πάει από πάνω προς τα κατω ενώ σε αυτά διαφορετικά. Δεν παίζει ρόλο πως θα πάει αρκεί το νερό να περνάει από όλα τα υλικά. Τον δικό μου τρόπο το θεωρισα ποιο εύκολο πρακτικά να το φτιαξω. Ότι σε βολευει.
Το επόμενο φίλτρο μου (με bottom drain) θα είναι κάπως έτσι (με άλλα υλικά)....
http://jobmanvijverspecialist.nl/catalog/images/vortex-filter.png
εχει την λογικη των σαμπ στα ριφ ενυδρεια καπως ετσι σκεφτομουν αν δεν ειναι ξεχωριστα βαρελια.βασικα εχουμε κοντα μου ενα εγροστασιο που φιαχνει πλαστικα οποτε μπορω να τους το παω το σχεδιο και να δω τι θα μου πουν
Να μην πάς πουθενά και να μην κάνεις τίποτα :D:D:D Μην φτανεις στο άλλο άκρο βρε Γιάννη ;)
Επέκταση φίλτρανσης θα κάνεις όταν αποκτήσεις 40 χρυσόψαρα ακόμα απο γέννες μέχρι τότε χαλάρωσε και απόλαυσε ;) Βάλε μια ξαπλώστρα και πάνε για μπάνιο :D
Υ.Γ. Ο Παναγιώτης έχει Κοι δικαιολογημένα κάνει αναβαθμίσεις ;)
Καλα σου λεει βρε...
Απλα οχι μια ,βαλε δυο ξαπλωστρες να' ρθω κι εγω:D
Παιδιά κάντε χώρο έρχομαι και εγω :D:D:D
χαχαχαχαχα ελατε εσεις και θα σας βαλω αιωρες!αρτεμις το νουφαρο σου φτανει στην επιφανεια και πεταξε και αλλο φυλλο αυτο που πηρα απο το καταστημα και μου εφτασε κοντα 30 ευρω εχει πεταξει 5 φυλαρακια σαν κουτσουλιες και μεχρι να φτασει στην επιφανεια θα εχω μεινει με ενα δοντι
Ναι σιγά μην έστρωσε η λιμνη σε μια βδομάδα....
Όπως λέει κ ο tsala.... Αν βγάλει την τέντα τι θα γίνει ???
το φιλτρο εχει κοντα 20 μερες με μπολι απο την πρωτη μερα ειχα βαλει μπολι απλα συμπληρωσα και αλλο μετα.δεν ξερω αν εστρωσε ομως. και με την τεντα ο ηλιος την βαραει απλα την προστατευει το μεσημερι 2-3 ωρες
το φιλτρο εχει κοντα 20 μερες με μπολι απο την πρωτη μερα ειχα βαλει μπολι απλα συμπληρωσα και αλλο μετα.δεν ξερω αν εστρωσε ομως. και με την τεντα ο ηλιος την βαραει απλα την προστατευει το μεσημερι 2-3 ωρες
βρε το θεμα ειναι οτι το νερο ειναι καθαρο και βλεπεις τα ψαρια....
απο κει και περα πιστευω οτι μεγαλο ρολο επαιξε η τεντα....
ισως να εστρωσε και μακαρι αλλα μου φαινεται πολυ παραξενο νε εστρωσε τοσο γρηγορα....στη δικια μου εριξα 100 φορες μπολι και τιποτα!!!:D:D:D
ειναι πιθανο Σταυρο δεν ξερω!μπορει και να ειμαι τυχερος και να μην ταλαιρωρηθω
Ναι σιγά μην έστρωσε η λιμνη σε μια βδομάδα....
Όπως λέει κ ο tsala.... Αν βγάλει την τέντα τι θα γίνει ???
Για πές Σταυρο μου :D γιατι πιστευεις ότι δεν εστρωσε ?? Αλλο κυκλο αζώτου έχει το ενυδρείο σου και άλλο η λίμνη σου ???
Άλλη δουλεια κάνει το μπόλι στην Λίμνη και άλλη στο ενυδρείο ???
Ένα θα σου πώ αφου δεν πιστευεις ότι έστρωσε , δες την Λίμνη του Κυριάκου που το είπα να στρωσει με τροφή και όχι με μπόλι (όπως ο Γιάννης, γιατι το παιδι δεν είχε ενυδρεία και έβαλε Κοι και χελώνες και χρυσόψαρα) είδες ποτε την Λίμνη του μπιζελόσουπα ????????
Το μόνο πρόβλημα που έχει είναι η τριχοειδής απο τον ήλιο και του είπα βάλε τέντα για να μην δώσει 200 ευρω το λιγότερο για uv .
Αυτό το έμαθα όταν έκανα την 2η μου λίμνη που εκει έβαλα μπόλι, το φίλτρο μου το ξερεις ούτε μια μερα δεν έχω βάλει στην μπρίζα την uv . Tριχοειδή ναι έχω, στα χρυσόψαρα;) αλλά την αφήνω γιατι την γουστάρουν :grin:
Δεν σε πρόλαβα , επίσης ο Γιάννης έχει 30 κιλά ελαφρόπετρα για 5 χρυσόψαρα . Ο Κυριάκος έχει πάνω απο 150 λίτρα την μεγάλη . Κατάλαβες γιατι ?? Αναλογα με την ιχθυοφόρτιση φορτώνεις βιολογικά υλικά . :)
απλα το σχεδιο ηταν λιγα ψαρια να ειναι πιο ευκολο να ισορροπησει το συστημα γενικα απο τα ενυδρεια εχω δει οτι η χαμηλη ιχθυοφορτωση βοηθαει πολυ να προσαρμοστει το συστημα
λοιπον να τα παρουμε λιγο απο την αρχη....
ποιος ειναι ο Κυριακος και ποια η λιμνη του???:rolleyes:
η δικια μου το χειμωνα με 36 λιτρα ελφροπετρα και αυτην την στυλ ιαπονικη ψαθα απο την ελενη igna ( http://www.igna.gr/index.php/eshop/filtra-ylika-12/1882-bg01-0065-biovata-rs-m-detail ) γιατι πρασινησε με 10 koi se μεγεθος χρυσοψαρου ατάιστα 2 μηνες??? και εριξα και μπολι απο το ενυδρειο δε θυμαμαι ποσες φορες!!! με χαμηλες θερμοκρασιες και ηλιοφανεια ελαχιστες ωρες???
αναλογα την ιχθυοφορτιση βαζεις και υλικα.... μα φυσικα....
αλλα αν αφησεις μια δεξαμενη , γουρναα, στερνα οτι θες χωρις ψαρια στον ηλιο θα πρασινίσει.... αρα δεν παιζουν ρολο τα ψαρια, ασφαλως και συμβαλουν ομως. αρα τα βιολογικα τα βαζεις για να γινει η διαδικασια απονιτροποιησης .
Αυτοι ειναι οι λογοι που πιστευω οτι πιο σημαντικο ρολο για την αλγη επαιξε η τεντα.....
αν τη βγαλει μαλλον θα ξαναγινει πρασινη.....
γνωμη μου- μπορει και λαθος:D:D:D
οσο για τη μικρη σου λιμνη....
εχεις μια πετρα που κρυβει το 1/3
φυτα που κρυβουν το αλλο 1/3
ενα κιοσκι διπλα και κατι δεντρα ψηλα για φραχτη ....
οποτε εχεις σκια σχεδον ολη μερα:grin::grin::grin:
Μπράβο odin79 για την λίμνη σου!!!
Έχεις φτιάξει σωστά τις παραμέτρους στην λίμνη και είχες τα σωστά αποτελέσματα. Αν κάποια από αυτά τα είχες παραμελήσει ακόμα θολή θα ήταν η λίμνη.
ευχαριστω!μακαρι να πανε ολα καλα.Σταυρο απλα να πω οτι η τεντα μπηκε την τριτη μεσημερι οποτε 2 μερες εχει τωρα σε 2 μερες να γινει τοσο δουλεια?μπορει κιολας δεν ξερω ειχε και συνεφια 2 μερες τωρα οσο εχω την τεντα
ευχαριστω!μακαρι να πανε ολα καλα.Σταυρο απλα να πω οτι η τεντα μπηκε την τριτη μεσημερι οποτε 2 μερες εχει τωρα σε 2 μερες να γινει τοσο δουλεια?μπορει κιολας δεν ξερω ειχε και συνεφια 2 μερες τωρα οσο εχω την τεντα
Γιαννη οπως εγραψα πολλες φορες καθε λιμνη ειναι διαφορετικη....
μπορει και μακαρι να εστρωσε και σου το ευχομαι ολοψυχα....
Για μενα το βασικοτερο ειναι να βλεπω τα ψαρια μου...
απο βιολογικα για ξαναπες τι εχεις!!!!
25 κιλα (σε λιτρα δεν ξερω ποσο ειναι,νομιζω πανω απο το διπλασιο)ελαφροπετρα και γυρω στα 20 μετρα ελαιοδυχτο
Σταυρο με 36 Λίτρα ελαφρόπετρα σε αυτα τα κυβικά μπορείς να κρατήσεις 2 χρυσόψαρα , αυτο δεν είναι Ιαπωνικη ψαθα και κανενα σφουγκαρι Ιαπωνικη ψαρα δεν κάνει απονιτροποιήση αν δεν αναπτυχθούν τα καλά βακτηρια .
Η λίμνη σου για να δουλέψει αυτη την στιγμη θέλει 400 λίτρα ελαφρόπετρα για 4 κυβικά με Κοι .
Θυμάσαι τα 2 χρυσοψαρακια που μεγάλωνα μέσα στους μονομάχους ??? Ξέρεις πόσο πήγαν τα Νιτρικά μου με εκείνα τα 2 ?? 2 αλλαγες την εβδομάδα έκανα και καθαριζα 2 φορές το φίλτρο.
Ναι αν αφήσεις μια λεκάνη στο ήλιο θα πρασινίσει αλλά στην λεκάνη που μεγαλώνω αυτη την στιγμη τα χρυσόψαρα και είναι μεσα στον ήλιο με ένα μπουκαλάκι ελαφρόπετρας και αεροφίλτρο (φίλτρο diy) έχω μόνο τριχοειδη.
Αν έλεγα στον Γιάννη να πάρει την uv για να βλέπει τα ψάρια του ξέρεις τι θα γινόταν ?? Η UV δεν κάνει εξαιρέσεις υπάρχει λόγος που την βάζουν στην έξοδο του νερού , δέν λεει να περασουν τα καλά βακτήρια απο δεξια και κακά απο αριστερα τα σκοτώνει όλα ανεξαιρέτως . Ξερεις πότε θα την έστρωνε? Ποτέ.
Γιατι αλλαξα φίλτρανση και δεν κρατησα τα φίλτρα μου στα Κοι αφου μια χαρα καθαρό ήταν το νερό, ξέρεις πολύ καλα ότι αρχισαν τα Νιτρικά μου να ανεβαίνουν με αποτέλεσμα να μετραω 3 φορές την μέρα μην χάσω την μπάλα, και να κάνω αλλαγες καθε 2 μέρες για να μην πάρω τα ψαρια στο χέρι μεχρι να κάνω το φίλτρο .
Αυτα Σταυρο μου ελπίζω να σε κάλυψα .
Σταύρο δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες.
Και βέβαια το στρώσιμο παίζει ρόλο στη διαύγεια του νερού, και μάλιστα σημαντικό παράγοντα.
Και καλά κάνεις και παίρνεις για παράδειγμα τη δικιά σου, μη ξεχνάς όμως πως κάθε ενυδρείο και κάθε λίμνη είναι ένα μοναδικός ζωντανός οργανισμός, και αναφέρεις πως τον Χειμώνα η λίμνη σου με 36 λίτρα ελαφρόπετρα είχε πράσινο νερό.
Και έστω πως τα 36 λίτρα με την ιχθυόφορτιση που είχες ήταν ικανοποιητικά.
Ξέχασες όμως ένα σημαντικό παράγοντα, σε εσένα ήταν Χειμώνας και του Γιάννη είναι Καλοκαίρι.
Η βιολογία με τους ίδιους ρυθμούς αναπτύσσεται τώρα που η θερμοκρασία είναι από 25 βαθμούς και πάνω και το ίδιο τον Χειμώνα που στη περιοχή σου η θερμοκρασία μπορεί να ήταν και 5 βαθμούς ; Οχι βέβαια , καμία σχέση, το Καλοκαίρι αναπτύσσεται ραγδαία ενώ τον Χειμώνα με το ζόρι συντηρείται.
Επίσης η πράσινη αιωρούμενη άλγη είναι ένα δείγμα έλλειψης βιολογίας χωρίς να είναι απαραίτητο βέβαια.
Μπορεί να μην έχω λίμνη, έχω ενυδρείο όμως που είναι στον Ήλιο, κυριολεκτικά στον Ήλιο, και μπορεί να μην έχω άλγη λόγω των σαλιγκαριών, αλλά ποτέ δεν είχα πράσινο νερό, και αυτό λόγω καλής φίλτρανσης.
Επίσης με τις συζητήσεις που είχαμε στο δικό σου θέμα, κατάλαβα πως κάνεις πολύ μεγάλες αλλαγές χωρίς να αποχλωριώνεις το νερό, και όπως τα είπαμε με τον Παναγιώτη , αυτό δυσκολεύει στη διατήρηση της βιολογίας.
Προσωπικά πιστεύω πως το πράσινο νερό και οι άλγες γενικότερα είναι πολυπαραγωντικό θέμα, εξαρτάται από πολλά δηλαδή.
Πάντως στο θέμα του Γιάννη σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο το στρώσιμο του φίλτρου και η δημιουργία ικανοποιητικής βιολογίας
Εδώ Ξάνθη ελαφρόπετρα με το κιλό δε νομίζω να έχει.
Σήμερα πήρα αλλά 4 σακουλάκια 12λιτρα από πρακτικερ..
Το ένα ζυγίζει 5 κιλά, μόλις το ζυγισα....
Άρα εγώ έχω 15 συν 20 κιλά που θα βάλω αύριο...
Από βδομάδα κ λάβα rock
... Προσωπικά πιστεύω πως το πράσινο νερό και οι άλγες γενικότερα είναι πολυπαραγωντικό θέμα, εξαρτάται από πολλά δηλαδή...
Πόσο πολύ συμφωνω!!!
Κάποιες από τις πολλές παραμέτρους στις εξήγησα Σταυρό όταν λανθασμένα πιστεύεις ότι θα έχουμε την ίδια φίλτρα, ενώ στην ουσία είναι ή μέρα με την νύχτα ...
Εδώ Ξάνθη ελαφρόπετρα με το κιλό δε νομίζω να έχει.
Σήμερα πήρα αλλά 4 σακουλάκια 12λιτρα από πρακτικερ..
Το ένα ζυγίζει 5 κιλά, μόλις το ζυγισα....
Άρα εγώ έχω 15 συν 20 κιλά που θα βάλω αύριο...
Από βδομάδα κ λάβα rockεχεις παρει και αντλια με καλα λιτρα νομιζω θα βοηθησει πολυ Σταυρο:p.την εβαλες?
Πόσο πολύ συμφωνω!!!
Κάποιες από τις πολλές παραμέτρους στις εξήγησα Σταυρό όταν λανθασμένα πιστεύεις ότι θα έχουμε την ίδια φίλτρα, ενώ στην ουσία είναι ή μέρα με την νύχτα ...
δεν ειπα ποτε τετοιο πραγμα... απλα ειπα με θαυμασμο κ οχι με κακια οτι εχεις 25λιτρα crystal bio και 50λιτρα k1 οπως λες στο θεμα σου και εχεις σουπερ νερο χωρις αιωρουμενη...
εχεις παρει και αντλια με καλα λιτρα νομιζω θα βοηθησει πολυ Σταυρο:p.την εβαλες?
αυριο.... οπως και αλλα 48 λιτρα ελαφροπετρα......ή 20κιλα αν θελεις!!!
φωτο κ update αυριο
Σταυρο με 36 Λίτρα ελαφρόπετρα σε αυτα τα κυβικά μπορείς να κρατήσεις 2 χρυσόψαρα , αυτο δεν είναι Ιαπωνικη ψαθα και κανενα σφουγκαρι Ιαπωνικη ψαρα δεν κάνει απονιτροποιήση αν δεν αναπτυχθούν τα καλά βακτηρια .
Η λίμνη σου για να δουλέψει αυτη την στιγμη θέλει 400 λίτρα ελαφρόπετρα για 4 κυβικά με Κοι .
Θυμάσαι τα 2 χρυσοψαρακια που μεγάλωνα μέσα στους μονομάχους ??? Ξέρεις πόσο πήγαν τα Νιτρικά μου με εκείνα τα 2 ?? 2 αλλαγες την εβδομάδα έκανα και καθαριζα 2 φορές το φίλτρο.
Ναι αν αφήσεις μια λεκάνη στο ήλιο θα πρασινίσει αλλά στην λεκάνη που μεγαλώνω αυτη την στιγμη τα χρυσόψαρα και είναι μεσα στον ήλιο με ένα μπουκαλάκι ελαφρόπετρας και αεροφίλτρο (φίλτρο diy) έχω μόνο τριχοειδη.
Αν έλεγα στον Γιάννη να πάρει την uv για να βλέπει τα ψάρια του ξέρεις τι θα γινόταν ?? Η UV δεν κάνει εξαιρέσεις υπάρχει λόγος που την βάζουν στην έξοδο του νερού , δέν λεει να περασουν τα καλά βακτήρια απο δεξια και κακά απο αριστερα τα σκοτώνει όλα ανεξαιρέτως . Ξερεις πότε θα την έστρωνε? Ποτέ.
Γιατι αλλαξα φίλτρανση και δεν κρατησα τα φίλτρα μου στα Κοι αφου μια χαρα καθαρό ήταν το νερό, ξέρεις πολύ καλα ότι αρχισαν τα Νιτρικά μου να ανεβαίνουν με αποτέλεσμα να μετραω 3 φορές την μέρα μην χάσω την μπάλα, και να κάνω αλλαγες καθε 2 μέρες για να μην πάρω τα ψαρια στο χέρι μεχρι να κάνω το φίλτρο .
Αυτα Σταυρο μου ελπίζω να σε κάλυψα .
Σταύρο δεν είναι έτσι ακριβώς όπως τα λες.
Και βέβαια το στρώσιμο παίζει ρόλο στη διαύγεια του νερού, και μάλιστα σημαντικό παράγοντα.
Και καλά κάνεις και παίρνεις για παράδειγμα τη δικιά σου, μη ξεχνάς όμως πως κάθε ενυδρείο και κάθε λίμνη είναι ένα μοναδικός ζωντανός οργανισμός, και αναφέρεις πως τον Χειμώνα η λίμνη σου με 36 λίτρα ελαφρόπετρα είχε πράσινο νερό.
Και έστω πως τα 36 λίτρα με την ιχθυόφορτιση που είχες ήταν ικανοποιητικά.
Ξέχασες όμως ένα σημαντικό παράγοντα, σε εσένα ήταν Χειμώνας και του Γιάννη είναι Καλοκαίρι.
Η βιολογία με τους ίδιους ρυθμούς αναπτύσσεται τώρα που η θερμοκρασία είναι από 25 βαθμούς και πάνω και το ίδιο τον Χειμώνα που στη περιοχή σου η θερμοκρασία μπορεί να ήταν και 5 βαθμούς ; Οχι βέβαια , καμία σχέση, το Καλοκαίρι αναπτύσσεται ραγδαία ενώ τον Χειμώνα με το ζόρι συντηρείται.
Επίσης η πράσινη αιωρούμενη άλγη είναι ένα δείγμα έλλειψης βιολογίας χωρίς να είναι απαραίτητο βέβαια.
Μπορεί να μην έχω λίμνη, έχω ενυδρείο όμως που είναι στον Ήλιο, κυριολεκτικά στον Ήλιο, και μπορεί να μην έχω άλγη λόγω των σαλιγκαριών, αλλά ποτέ δεν είχα πράσινο νερό, και αυτό λόγω καλής φίλτρανσης.
Επίσης με τις συζητήσεις που είχαμε στο δικό σου θέμα, κατάλαβα πως κάνεις πολύ μεγάλες αλλαγές χωρίς να αποχλωριώνεις το νερό, και όπως τα είπαμε με τον Παναγιώτη , αυτό δυσκολεύει στη διατήρηση της βιολογίας.
Προσωπικά πιστεύω πως το πράσινο νερό και οι άλγες γενικότερα είναι πολυπαραγωντικό θέμα, εξαρτάται από πολλά δηλαδή.
Πάντως στο θέμα του Γιάννη σίγουρα έπαιξε μεγάλο ρόλο το στρώσιμο του φίλτρου και η δημιουργία ικανοποιητικής βιολογίας
gia να μη χαλαμε αλλο το θεμα του γιαννη θα τα αντιγραψω στο δικο μου κ συνεχιζουμε εκει!!!
κα μια λιβελουλα(?) πανω στα φυτα
Βγαλε βρε καμια αλλη φωτό χωρίς την τέντα :D Να δούμε και εμεις ;) Μια λιβελούλα , άκου εκει με το τσιγκέλι ..... :D:D:D
τριτη μερα χωρις την τεντα νερο κρυσταλλο!αυτη η σιγουρια σου ρε παιδι μου!!
Μπραβο Γιαννη χαιρομαι!:p
6 ωρες χωρις ρευμα!!παω βλεπω το φιλτρο χωρις νερο βαζω νερο κλεινω την βανα εισοδου,παω για δουλειες γυριζω φιλτρο μισοαδειο τα μισα υλικα χωρις νερο!δεν ειχα κλεισει πολυ καλα την βανα μαλλον.ελπιζω να μην καταστραφηκε η βιολογια.6 ωρες χωρις ρευμα ουτε στην ουγκαντα!πονοκεφαλιασα.
Χαχα! Ακου στην Ουγκαντα!:D
Το θεμα ειναι ποση ωρα εμειναν εξω απ το νερο...
τι ελαιοδυχτο εμεινε που εχω απο πανω βρεγμενο ηταν δεν ειχε στεγνωσει αλλα δεν ξερω!ντεπον χιλιαρι, zanax και λιγο γιογκα το απογευμα να ηρεμησω
Καλώς ήρθες ...... στην Ουγκάντα :)
Φίλτρο χωρίς νερό....... Το στάσιμο νερό που έχεις στα φίλτρα το πετάμε. Δεν βάζουμε την αντλία μπρος και επιστρέφουμε το νερό πίσω στην λίμνη. Γνωστός μου έχει χάσει ψάρια έτσι...
Χαχα!!!
Εαν ηταν υγρο ,ειναι καλο σημαδι...
Κανε κανενα τεστ αυριο για nh3,no2
γκαντεμη τσαλα μου την ματιασες:grin:.aliens (ονομα?)τωρα ειναι αργα!
:D:D:D Πολυ πιθανο!:D:D:D
Δεν νομιζω να παθουν τπτ τα ψαρια, αν και οντως αν ψοφησαν τα βακτηρια κινδυνευεις με κανενα bloom.
δεν μπορεις να φανταστεις πως ειναι το νερο!κρυσταλλο και εγω το bloom και το σπλας φοβαμαι μη γινω παλι βελουτε αλλα σκαρμουτσος
:D θα δειξουν οι επομενες ωρες...
Δεν νομιζω να γινει ομως, απλα τσεκαρε με κανενα τεστ ,να ησυχασεις.
θα τσεκαρω ευχαριστω παιδια παλι καλα που εχουμε και το φορουμ γιατι οι φιλοι μου με δουλευουν!
μετρησεις μια χαρα εβαλα και τον φωτισμο σημερα ενα βιντεακι
KRC7H_w9Q5s
Καλημέρα Γιάννη :D Νομίζω πως δεν θα έχεις πρόβλημα κατα 95% εφόσον δεν στεγνώσαν τα βιολογικά υλικά φίλτρανσης . Μην ανησυχείς θα συνηθίσεις :D εκτός αυτού θα πιάσει και η λίμνη σου βιολογία με τον καιρό και δεν θα είναι τόσο εύκολο να κρασάρει ;)
Πολύ όμορφη έγινε και με τον φωτισμό :smt041:smt041 πρόσεχε τα φωτα να μην χτυπάνε μέσα πολύ, γιατι μπορεί να δείς τα ψάρια να στραβοκολυμπάνε :smt120 και να μην τα έχεις πολλές ώρες μετά την δύση του ηλίου :D
ευχαριστω Αρτεμις μιση ωρα το αφησα χθες και καθονταν κατω απο το φως και ψαρευαν κουνουπια που επεφταν στο νερο απο το φως πολυ γελιο.αλλα γενικα ξερω πως δεν κανει ια πολυ το φως το διαβασα που το χες γραψει και στην λιμνη του κυριακου αν δεν κανω λαθος
Για να αποδιδουμε τα του καισαρος τω καισαρι η λιμνη μια βδομαδα χωρις τεντα.respect Αρτεμις και εγω πιστευα σαν τους αλλους οτι θα πρασινισει
ORjDhMlsrJA
Καλέ μου Γιάννη :D:D εγω θέλω το καλό σας ;)
Μπορεί να είμαι κορίτσι αλλά τις αγαπάω τις λίμνες μου και τα ψάρια μου :D:D και θέλω να τις χαιρόσαστε όλοι όπως εγω τις δικές μου ;)
Ότι γραφω, το γραφω πάντα καλοπροαίρετα για τον Ιδιοκτήτη και τα ζωντανά του .
Να είσαι καλά να την χαίρεσαι !!! Σαν να μεγάλωσαν αυτα βρε :smt108
ωραιος! τζαμι του νερο!
στο ενυδρειο με uv, πιο βρωμικο εχω:D
Ομορφη Γιάννη, Μπραβο.
Και όχι να το παινευτούμε , αλλά η ομάδα της λίμνης στο GAB σκίζει,
και αυτό χάρη στη νεράιδα μας :)
Την Αρτεμησία φυσικά :)
ωραιος! τζαμι του νερο!
στο ενυδρειο με uv, πιο βρωμικο εχω:D
Δεν έχει στρώσει το φίλτρο σου.... Θα κάνει τον κύκλο του κ θα καθαρίσει....
Αν όχι βάλε μια τέντα 3 μέρες κ βγαλτην :D:D
Αρτεμις αυτο που μου κανει εντυπωση ειναι η σιγουρια σου!!Στο χομπυ χρειαζομαστε και κοριτσια να μας νοικοκυρεψουν!!! τα ψαρια μεγαλωσαν πολυ και να πω παιδια πως ελεγα να βαλω και ενα κοι αλλα τελικα τα χρυσοψαρα στην λιμνη νομιζω δεν εχουν καμια σχεση με τα χρυσοψαρα που εχουμε στο ενυδρειο νομιζω ειναι πιο ζωντανα τα χρωματα λογω ηλιου ισως?μου φαινονται πιο εντονα σαν να λαμπυριζουν ειναι πιο κινητικα.διαβαζα ενα αρθρο του τολη για τους δισκους και γενικευε μετα για πολλα ειδη ψαριων οτι μεταλασσονται στα πολλα λιτρα και το βλεπω να συμβαινει.με την λιμνη καταλαβα οτι εκτως απο μικροψαρα η ερωτηση σε ποσα λιτρα να βαλω κιχλιδες ας πουμε η χρυσοψαρα μαλλον μοιαζει να ειναι ακυρη.τα ψαρια θελουν χωρο για να δεις συμπεριφορες και αυτο μου ειναι ξεκαθαρο τωρα
ευχαριστω Τακη και Γιαννη.Σταυρο ελα παραδεξου οτι ειχες αδικο και η ναιαδα Αρτεμις ειχε δικιο
Σταυρο ελα παραδεξου οτι ειχες αδικο και η ναιαδα Αρτεμις ειχε δικιο
:razz::razz::razz::razz::razz::razz::razz::razz::r azz:
οκ μονο και μονο επειδη ειναι φιλη μου!!!!
Καλα μην πουμε οτι δεν μπαινουν και σε ενυδρειο κιολας:D
Το φως του ηλιου κανει οντως δουλεια , ειτε ειναι σε ενυδρειο ειτε σε λιμνη.
xaxaxa ε δν ειπα βγαλτε τα αλλα ανεπιφυλακτα σας λεω κανε λιμνη.Γιαννη τοσο καιρο να εχεις χωρο και να μην εχεις λιμνη...νομιζω οτι πρεπει να το δρομολογησεις.θα ερθω να βοηθησω να σκαψω ξεχνα το θα φιαχνω τους καφεδες..
Δεν ειμαι της λιμνης... Ασε που δικο μου χωρο,δεν εχω.
Εχω το ενυδρειο εξω και το βλεπω σαν mini λιμνη:D
γεια σας και παλι βρηκα αυτο το δοχειο βγαινει σε 150 και 300 λιτρα λεω να παρω το 300αρι,τωρα οι σκεψεις ειναι ειτε να γινει με διαμερισματα ειτε να πεφτει απο πανω σε μηχανικη και απο κατω σε βιολογικη.θα προτιμουσα να γινει με διαμερισματα για να καθαριζεται πιο ευκολα αλλα το θεμα ειναι πως κολαω τα διαμερισματα?αυτος μου ειπε οτι μπορει να μου κανει τρυπες και ρακορ δωρεαν αλλα δεν μπορει να κολλησει πλαστικο..
Δεν κολλάει αυτό το πλαστικό,
μόνο με ανοξείδωτες βίδες τα χωρίσματα και για στεγάνωση κόλλα bisson polymax
http://www.praktiker.gr/p/kolla-bison-poly-max-mayri-280ml-425gr-16835
http://www.praktiker.gr/p/kolla-bison-poly-max-crystal-clear-300gr-25213
και τα χωρίσματα μάλλον με πλεξιγκλας,
τρύπες για ρακόρ είναι εύκολο, και με τα λαστιχάκια που υπάρχουν θα είναι μια χαρά
υπαρχει κανα βιντεακι Τακη?
Δεν έχω δει βρε Γιάννη, από την εμπειρία μου στα είπα,
έχω προσπαθήσει να κολλήσω σε βαρέλια με τέτοιου είδος πλαστικό,
έφαγα ήττα :(
----------------------------------------------
και σε γλάστρες προσπάθησα,
ούτε και σε αυτές,
ακόμα και με εποξική 2 συστατικών,
μετά από λίγο καιρό ξεκολλάνε
Τακη λες να το κανω σαν baki shower τυπου?
Είναι ποιο εύκολο,
και ίσως είναι καλύτερα αντι για ένα μεγάλο να βάλεις μερικά μικρά, το ένα πάνω στο άλλο
δες να πάρεις και μερικές ιδέες
https://www.google.gr/search?q=bakki+shower&newwindow=1&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjd-vuT0IrPAhXDXBQKHT__CxwQ_AUICCgB&biw=1280&bih=647
αλλά περίμενε να μπει και η Αρτεμησία να μας πει τη γνώμη της :)
Γιάννη αν θέλεις να κάνεις ένα σωστό συστημα φίλτρανσης, για μένα αυτό ειναι το πιο σωστό.
αποφασισα τωρα που ειναι ζεστος ο καιρος ακομα να κανω αναβαθμηση την φιλτρανση για να μην πειραξω την βιολογια τον χειμωνα που ουτως η αλλως ζοριζεται.πηρα ενα δοχειο 300 λιτρα,30 μετρα ελαιοδιχτο εχω αλλα 20 στο φιλτρο,100 λιτρα ελαφροπετρα εχω καμια 60 ακομα,ανεπιστρωφη βαλβιδα,και ιαπωνικη ψαθα που θα ερθει σε καμια 10 μερες 2 κομματια απο αυτη http://www.ebay.de/itm/1x-Japanmatte-100-x-50-x-3-8-cm-Teichfilter-Aquarienf-/320638115054?hash=item4aa7855cee%3Am%3Am3yZnbheiQP 6iys1va6xddA
η εισοδος θα ειναι απο κατω επειδη με pvc και τετοια δεν το εχω αγορασα σωλινα ευκαμπτο που θα γινουν τρυπες και θα μπει στον πατο του δοχειου.απο πανω το πλαστικο πλεγμα.μετα ελαφροπετρα και μετα διχτυ και ιαπωνικη ψαθα στο τελος.στην εξοδο του νερου σε δευτερη φαση θελω να φιαξω κατι σαν skimbox θα υπερχειλιζει εκει το νερο θα πεφτει πανω σε μια σιτα sieve και θα βγαινει για την λιμνη.για καπακι αγορασα ενα κοματι ξυλο που θα το ντυσω με πλαστικο για να μην σκεβροσει. στο κομματι του skimbox θα χρειαστω τα μαστορια του φορουμ.με αυτο το φιλτρο εχω πανω απο 10% φιλτρανση.σε δευτερο χρονο ισως αλλαξω και την αντλια
Πας να φτιάξεις κάτι πολύ δυνατό. Πολύ έξυπνη κίνηση η ανεπίστροφη βαλβίδα.
Ούτε εγώ έχω ασχοληθεί με pvc, αλλά για την δουλεία που θες καλύτερα να βάλεις pvc. Οι τρύπες του πράσινου σωλήνα θα βουλώνουν και θα είναι δύσκολο να τον καθαρίσεις. Και στον σωλήνα pvc θα βουλώνουν, απλώς είναι αρκετά ποιο εύκολος ο καθαρισμός ;)
Τις ελαφρόπετρες βάλτες σε σακουλάκια όπως έχω κάνει και εγώ. Θα σε διευκολύνουν στον καθαρισμό.
Θα το ξανά γράψω. Ελπίζω να μην γίνομαι κουραστικός :) Είδη τα έχεις σε ένα βαρέλι και ξέρεις καλύτερα να σε βολεύει ή όχι.
.....
Όπως τα λέει και ο takolas . Καλό είναι να έχεις 2 φίλτρα. Ένα μηχανικό και ένα βιολογικό. Θα είναι ποιο εύκολος ο καθαρισμός σε σχέση με ενά μεγάλο.
Κανονικά πρώτα έχεις το sieve να σου μαζέψει τα χοντρά. Μετά ελαιοδιχτο , ιαπωνική ψάθα και τέλος ελαφρόπετρα. Αλλιώς θα σου βουλώνει ποιο εύκολα/γρήγορα το βιολογικό σου υλικό.
Τα πας πολύ καλά. Συνέχισε έτσι να μας δίνεις το σωστό παράδειγμα για την φίλτρανση !!!
ευχαριστω πολυ για τα καλα σου λογια η αληθεια ειναι οτι απο εσας τα εχω δει.σε σακουλακια εχω την ελαφροπετρα και τωρα ετσι θα μπει τα εχω αγορασει φαινονται και στην φωτο.οπως βλεπεις στην φωτο ετσι θα μπει ο σωληνας με πολλες τρυπες και θα βιδωθει στο ρακορ θα το βγαζω και θα το πλενω αργοτερα μπορει να βαλω pvc.την ανοιξη θα βαλω και προφιλτρο
Καλή επιτυχία καλέ μου Γιάννη :D:D
πωπω.. είμαι γκάβακας. Τώρα πρόσεξα τα σακουλάκια, όπως και το πλαστικό πλέγμα. Καλά το πας. Πρόσεξε μήπως το βάρος από τις ελαφρόπετρες σου συμπιέζει το πράσινο σωλήνα και μετά από κάποιους μήνες / χρόνια δεν περνάει νερό από εκεί μέσα :)
:grin:Ευχαριστω Ατρεμις.Παναγιωτη εχουν νευρα οι σωληνες αυτοι δεν πατιουνται με τιποτα αλλα γενικα ειμαι πολυ προσεκτικος σε αυτα..
ΥΓ εχω ονοματισει τα ψαρακια.τους εδωσα ονοματα απο εδω μεσα Αρτεμις,Αλιενς,Τσαλα.Κλεοβουλος,Τακης κτλ:grin::grin::grin:
Δειξε μου τον tsala τωρα! :D
Ωραια , πας για φιλτραρα βλεπω!! :smt041
χαχαχαχαχαχαχαχ μολις ηρεμισω θα κανω αφιερωμα χαχαχαχα τα 6 μεγαλα ειναι μοντς τα υπολοιπα αγαπημενα μελη.αλλα επειδη εισαι βιαστικος να σαι!το ασπροκοκκινο που ειναι δεξια:D:D:D
Xαχαχαχαχαχα έχω Χρυσόψαρο με το όνομα μου :D:D:D ως νονά θα του πάρω δώρο !!!
κατσε να δεις τον Τακη ειναι ενα γομαρι σαρασα
:D:D
Ασε τον Τακη και ταιζε τον tsala να δωσει μπόι!:D
χαχαχαχ, ρε τρελοκομείο
έδωσες ονοματα απο τους χρυσοψαροκαμμένους.
κανόνισε για καμια παρουσιάση :)
Αντε να δουμε και το φίλτρο πως θα πάει, δειχνει πολλά υποσχομενο
Σε ενα χρονο θα σε εχω κανει .....Τακη... Αρτεμις εχουν παρει δωρα απο σενα ολα!! <3
Μακαρι να παει καλα για το skimbox σε χρειαζομαι....
εκανα βλακεια!εκανα τις τρυπες χαμηλα και δεν βιδωνουν καλα τα ρακορ φωναξα εναν υδραυλικο τωρα να δω τι θα κανουμε για 1 εκατοστο!ελπιζω να το σωσω
Αμαν βρε Γιάννη :confused: ενημέρωσε μετα πφφφφφφφφ με άγχωσες !!
Που τις εκανες βρε και δεν βιδωνουν;
έκανες τις τρύπες χαμηλά και δεν χωράει το παξιμάδι να βιδώσεις τα ρακορ ε ;
ναι τακη ακριβως το πηγα σε αυτον που το πηρα τις εκλεισε ανοιξε νεες στην σωστη θεση απο τα 2 ρακορ το ενα μια χαρα το αλλο σταζει!
βάλε τεφλόν σε αυτό που στάζει ή μπορεί να θέλει άλλη φλάτζα/λαστιχάκι.
Μπορείς να βάλεις ενυδρειακή σιλικόνη στο σπείρωμα αλλά δεν θέλει πολλές μετακινήσεις, δηλαδή μετά δεν το ακουμπάς
Αν δεν εβαλες φλατζα, μην περιμενεις να μην σταζει..
Για μενα, βαλε διπλες φλατζες μεσα-εξω και θα σαι 100% οκ!
A ρε τσαλα θεουλη!!!!εβαλα και απο μεσα και ολα ζαχαρη!!!!
stanisalus18
20-09-16, 17:50
Καλή προσπάθεια στο επιχείρημα σου, θα τα πας πολύ καλά το πιστεύω. Αναμένουμε την συνεχεία ;)
Καλή προσπάθεια στο επιχείρημα σου, θα τα πας πολύ καλά το πιστεύω. Αναμένουμε την συνεχεία ;)
τι ωραια που το πες πραγματικα μου εδωσες θετικη ενεργεια:).
μολις τελειωσα παιδια ολα καλα γεμισε το φιλτρο και επεσε η σταθμη της λιμνης!!!:D:D:D την αντεπιστροφη δεν την εβαλα δεν αντεχα αλλα σε δευτερη φαση
Ωραια Γιαννη!
Την ψαθα που την βρηκες;
δεν εχω βαλει ψαθα ακομη σε 10-15 μερες θα ερθει απο ebay
Τα κατάφερες Γιάννη, με την βοήθεια των παιδιών :D Μπράβο !!
Η λινατσα :D που εστρωσες τι ειναι;
ευχαριστω Αρτεμις,Γιαννη διχτυ σκιασης
Ωραία κατασκευή. Ωραία φίλτρανση !!!
Το δοχείο φαίνεται πολύ γερό. Δεν το βλέπω να λυγίζει καθόλου από το βάρος του νερού.
Πως σου έκλεισε τις τρύπες που έγιναν σε λάθος σημείο? Με κάποιο μπάλωμα? :confused:
Υ.Γ. Πολύ συγκινητικό να ονομάσεις τα ψαράκια σου με άτομα που δεν γνωρίζεις από κοντά. Τι να πω.. Με εντυπωσίασε η κίνηση σου !!! Ευχαριστώ. :smt038 :smt038 :smt038
το δοχειο το πηγα εκει που το πηρα ειναι εργοστασιο πλαστικων και μου το εφιαξε σε μιση ωρα πως το εκανε δεν ξερω παντως ηταν σαν καινουριο δεν φαινοταν που ηταν οι τρυπες ηταν εντυπωσιακο μου ανοιξε και τις τρυπες σε σωστο σημειο,μαλλον καταλαβε ποσο στοκος ειμαι και σου λεει αστο καλυτερα μη μου ξαναρθει,εδωσα ονοματα απο εδω στα ψαρακια γιατι παρολο που δεν σας ξερω ολοι με βοηθησατε ενα σχολιο μπορει να σε σωσει και οικονομικα και πρακτικα,πχ η διπλη φλατζα του τσαλα με εσωσε απο ωρες παιδεψιλα!!!
Α να πω οτι ρωτησα αν κανει μεταφορες και μου ειπε οτι κανει μονο απο αθηνα με μεταφορικη το 300λιτρο ειχε 70 ευρω αλλα παιδια ειναι μασιφ το 500λιτρο 100
Καλες τιμες...
Το 500 λιτρο γινεται και μια ωραια λιμνουλα...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.