Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αυγα Zebra snail?

yianpap
22-07-16, 13:59
Καλησπέρα σε όλους,

είναι το πρώτο νήμα που ανοίγω αν και διαβάζω πολύ το φορουμ μιας και εδω και 6 μήνες έχω στήσει ένα ενυδρείο γλυκού νερού (60lt). Τις τελευταίες μέρες βλέπω πάνω στα 2 ξύλα κάτι σαν αυγά οπως φαίνεται και στις φωτό. Ίσως δεν είναι αυγά αλλά κάτι άλλο, αλλά απο αναζητήσεις βλέπω ότι μοιάζουν πολύ με αυγά zebra snail (υπάρχουν 2 στο ενυδρείο). Η ερώτηση μου είναι αν αυτό είναι δυνατόν, από όσο έχω διαβάσει τα σαλιγκάρια αυτά αναπαράγονται μόνο σε υφάλμηρο νερο.

Ευχαριστώ.

sarpijk
22-07-16, 14:02
Είναι αυτό που νομίζεις. Δε πρόκειται να εκκολαφθούν. Ένας λόγος που δεν ξαναεβαλα zebras snails.

yianpap
22-07-16, 14:15
Είναι αυτό που νομίζεις. Δε πρόκειται να εκκολαφθούν. Ένας λόγος που δεν ξαναεβαλα zebras snails.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Βασικά δεν θα ήθελα να εκκολαφθούν και να γεμίσω σαλιγκάρια :)

tsala
22-07-16, 14:53
Καλως ηρθες!
Θα παρακαλουσες να εκκολαφθουν ,γιατι απο την ριζα δεν προκειται να φυγουν:D

Undertaker
22-07-16, 16:57
Ένας λόγος που δε θα να τα ξαναδώ είναι τα αυγά τους!!! Κανονικό μπετόν αρμέ!!!

kosmas
22-07-16, 17:27
Σε μερικους μηνες θα εχει γεμισει το ενυδρειο αυγα.Παντου,στα ξυλα στα τζαμια,ενα χάλι και δεν βγαινουν με τιποτα

Elena Petrou
25-07-16, 09:10
Να κάνω μια ερώτηση; Μετα απο πόσο καιρό βγήκαν τα αυγουλάκια; Σκέφτομαι να πάρω και εγώ και θέλω να ξέρω, αν μπορώ να βάλω το σαλιγγαράκι σε καραντίνα μέχρι να καταλάβω αν είναι αρσενικό. ;)

nazgul
25-07-16, 10:20
οταν προσαρμοστει καλα, θα αρχισει να γενναει. ολα ειναι σχετικα με λιγα λογια. ενημερωτικα εχω ενα nerite που ειναι μονο του χωρις αρσενικο τουλαχιστον 3 χρονια σε ενα ενυδρειο και ακομα γενναει συνεχεια :D

ειναι καθαρα θεμα αν σε ενοχλει αισθητικα. εμενα δε με ενοχλει.

yianpap
26-07-16, 09:36
Να κάνω μια ερώτηση; Μετα απο πόσο καιρό βγήκαν τα αυγουλάκια; Σκέφτομαι να πάρω και εγώ και θέλω να ξέρω, αν μπορώ να βάλω το σαλιγγαράκι σε καραντίνα μέχρι να καταλάβω αν είναι αρσενικό. ;)

Τα έχω μόνο 2 μήνες οπότε δεν μπορώ να πω κάθε πότε βγάζουν αυγά. :)
-------------------------
Καλως ηρθες!
Θα παρακαλουσες να εκκολαφθουν ,γιατι απο την ριζα δεν προκειται να φυγουν:D

χαχα όντως δεν βγαίνουν με τίποτα, ούτε με τρίψιμο. :D