Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Νοτιοαμερικάνικα φυτά που αναπτύσσονται πάνω σε ξύλα και πέτρες

Kostas G.
22-10-05, 16:19
Γεια σας,
Ξερετε μηπως καποιο νοτιοαμερικανικο φυτο που να μπορει να αναπτυχθει πανω σε ξυλα και πετρες?Εχω ψαξει αρκετα στο internet για τετοια φυτα αλλα δεν βρηκα τιποτα.Παλιοτερα ειχα βρει ενα site που ανεφερε οτι υπαρχει μια μεγαλη φτερη με τετοιες συνηθειες αλλα προσφατα που προσπαθησα να το ξαναβρω για να θυμηθω το ειδος, δεν το βρηκα.Ειναι ομως σιγουρο πως υπαρχει καποιο Νοτιοαμερικανικο φυτο με τετοιες συνηθειες καθως και στην Ασια υπαρχουν και στην Αφρικη.

Σας ευχαριστω εκ των πρωτερων

Tolis
22-10-05, 21:01
Τα γνωστα φυτα που μπορουμε να δεσουμε σε καποιο στηργιγμα (java moss, anubias, microsorum, bolbitis) ειναι ολα απο Αφρικη ή Ασια.
Σκεφτεσαι για ενυδρειο βιοτοπο?

Kostas G.
23-10-05, 09:48
Ναι,το ενυδρειο με τα Leporacanthicus μου το εχω ενυδρειο βιοτοπο του Rio Orinoco και επειδη μου αρεσει το αποτελεσμα που δημιουργουν τα φυτα που αναπτυσσονται πανω σε ξυλο,ψαχνω για καποιο φυτο απο την Νοτια Αμερικη με παρομοιες συνηθιες αναπτυξης για να ταιριαζει με τον βιοτοπο που εχω φτιαξει.

Apostolis
23-10-05, 21:40
έψαξα και εγώ για τον ίδιο ακριβώς λόγο, αλλα δεν μπόρεσα να βρώ...

Kostas G.
20-02-06, 19:16
Ψαχνοντας στο internet σημερα βρηκα τυχαια πως η Vesicularia sp. ''Christmass'' (που μπορει και αναπτυσσεται πανω σε ξυλα) ειναι απο τη Νοτια Αμερικη.